Dodaj do ulubionych

Możliwość meldunku

30.03.11, 14:40
W biurze Dolcana dowiedziałam się, że od momentu uzyskania pozwolenia na użytkowanie jest mozliwość zameldowania się. Czy to prawda? Czy mieszkańcy są już zameldowani, czy jednak do meldunku jest potrzebny akt notarialny?
Obserwuj wątek
    • misiek178_29 Re: Możliwość meldunku 30.03.11, 14:53
      Z tego co mi wiadomo to do zameldowania jest potrzebny akt własności czyli akt notarialny. Sprawdzałem to ostatnio w urzędzie w Warszawie. W Ząbkach jest pewnie tak samo.
      Z informacji od Dolcanu z dnia dzisiejszego: po 10 kwietnia ma być pozytywna decyzja z banku dot. naszych mieszkań. Ale czy to jest prawda?
      • extreme78 Re: Możliwość meldunku 30.03.11, 15:53
        Istnieje możliwość meldunku i nie prawdą jest, że konieczny jest akt notarialny. Po pierwsze trzeba mieć papier z dotychczasowego miejsca meldunku potwierdzający wymeldowanie i z tym trzeba się zgłosić do działu prawnego Dolcana i oni muszą złożyć jakieś tam oświadczenie urzędzie miejskim w Ząbkach. Po tym można się zameldować bo już parę osób tak zrobiło.
        • arek-zabki Re: Możliwość meldunku 31.03.11, 07:56
          Dolcan jest cały czas właścicielem tych "waszych" mieszkań więc ma prawo meldować w nich kogo chce.......
      • agulina19 Re: Możliwość meldunku 30.03.11, 17:08
        Dziekuję bardzo za informacje
        • niezapom-i-najka Re: Możliwość meldunku 11.04.11, 13:47
          Czyli nic nie stoi na przeszkodzie. A skoro część osób się zameldowała w ten sposób, o którym pisze Extreme to mniemam, że deweloper nie robi problemów i nie trwa to latami?
          • extreme78 Re: Możliwość meldunku 11.04.11, 15:40
            Zameldowany jestem od mniej więcej dwóch tygodni i nie ma z tym problemu.
            Jak już pisałem trzeba się wymeldować z poprzedniego miejsca, umówić sie z kimś z działu prawnego Dolcana w Urzędzie Miejskim i tam przedstawiciel Dolcana podpisuje oświadczenie, że dane osoby zamieszkują w mieszkaniu puki co należącym do Dolcana. Ot i cała procedura, panowie konieczna jest książeczka wojskowa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka