Dodaj do ulubionych

Projekt Komorów-Miedzy Kwitami

01.04.11, 11:57
Witam
Szukam kontaktu do osób które kupiły lub negocjują z developerem segment w inwestycji Między Kwiatami w Nowej Wsi
Z góry dziękuję za odzew
Obserwuj wątek
    • ewangelizator_carvingu Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 05.04.11, 13:54
      witaj,

też jestem zainteresowany tematem, napisz na priva to ustalimy zeznania
      • matra29 Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 10.04.11, 14:37
        napisałem na priv
    • Gość: przerażony [...] IP: *.111.146.2.static.crowley.pl 14.04.11, 15:53
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: zalozyciel watku Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 91.212.223.* 19.04.11, 13:15
        A dlaczego?
        • Gość: f Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 14:46
          pare lat temu w tej okolicy budowała spółdzielnia mieszkaniowa - pamiętam cenę jak dziś: 350 000 zł za podpobny segment na podobnej działce
          • Gość: ec Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.ptim.net.pl 19.04.11, 23:21
            pare lat temu kupilem mieszkanie 3tys/m, tylko co z tego? teraz ceny sa inne
            napisz jakies konkrety bo inaczej twój wpis miesza ludziom w głowach

pozdro
            • Gość: Karolina Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 00:37
              A czy ktoś wie co to za fundusz?? nic nie mogę w internecie wyszukac na ten temat. Byłam tam i nic nie robia na budowie ale domy są ok. Prosze o info może ktos też tam był i co sądzi -jestem zainteresowana i nie wiem co robić.
            • Gość: ge Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:40
              Gość portalu: ec napisał(a):

> pare lat temu kupilem mieszkanie 3tys/m, tylko co z tego? teraz ceny sa inne
              > napisz jakies konkrety bo inaczej twój wpis miesza ludziom w głowach

To z tego, że teraz lepiej nie kupować. :-) A jeżeli juz ktoś musi - to jak najtaniej. Biorąc pod uwagę, że za większy segment na dużej działce zapłaci się w takim Wawrze 500 - 600 tyś. to sprawa chyba oczywista... Z resztą świadczy o tym kompletny brak sprzedaży pomimo końcowej już fazy inwestycji.
              • Gość: gość Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 23:18
                w Komorowie osiedle lepsze i dużo taniej a po sąsiedzku 300m2 można za 650 tys kupić.
                Nie warte tych pieniedzy, materiały jak wszędzie nie ma nawet klimy.
                • Gość: Beta Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.rzeczpospolita.pl 13.10.11, 17:59
                  CZy moze ktoś podać namiary na to osiedle obok. o którym napisał Autor o nicku:gosc
            • Gość: S Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 10:52
              Gość portalu: ec napisał(a):

> pare lat temu kupilem mieszkanie 3tys/m, tylko co z tego? teraz ceny sa inne
              >
              > pozdro

w takim razie TY kupuj TERAZ , ewolucja to jak ktos tu napisał proces przepływu gotówki od głupszego do madrzejszego.
        • Gość: przerażony Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 23:21
          popytaj o właścicieli to się dowiesz, albo daj sobie na luz z tym osiedlem, poszukaj w tej cenie czegoś wartego tych pieniędzy.
    • Gość: :) Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 18.06.11, 01:50
      taka drobna uwaga - nie dajcie sie zwiesc na "rezerwacje" na stronie. Tak naprawde to ta inwestycja sprzedala dopiero 1 dom (chyba ;) )
      2 segmenty byly juz "sprzedane" od poczatku czyli poszly pewnie w jakims rozliczeniu

Nie ma chetnych na takie badziewie :(
      • Gość: n Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:51
        Masz całkowitą rację, jak zapytasz o dom zarezerwowany to za dwa dni juz jest jakimś dziwnym trafem wolny. Obserwuję ich i co nowy pracownik to inne informacje, zmieniają ludzi jak rękawiczki. Poczytajcie sobie o założycielu inwestycji Konsorcjum budowlano deweloperskim Lewandowskiego i wszystko zrozumiecie.
    • mikusia.online.pl Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 21.06.11, 19:38
      a czy macie świadomość, że w miejscu inwestycji, zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego, przebiega trasa książąt mazowieckich (droga o statucie wojewódzkiej)? w tym układzie cena za te segmenty jest chyba dość mocno wygórowana! no chyba że komuś nie przeszkadza sąsiedztwo trasy szybkiego ruchu za parę lat ... a w najgorszym przypadku perspektywa wywłaszczenia :)
      • Gość: rcz Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 62.121.72.* 23.06.11, 14:16
        TKM to trochę martwy projekt, który nie może powstać od 50 lat (wpisana została do planów w latach 70.). Ale rzeczywiście jeśli kiedyś wypali, przechodzić będzie blisko:

maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=107612282385673690423.00047e9d36a32f3e0a94b
      • rixonss Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 24.06.11, 12:53
        postawia ekrany i bedzie dobrze :) zreszta albo chcesz mieszkac blisko albo jedz w bieszczady

--
        Biura Nieruchomości Rzeszów
        • mikusia.online Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 22.07.11, 20:01
          Nie ma gwarancji, że postawią ekran dźwiękochłonny, a w okolicach Warszawy można znaleźć ciekawsze miejsca w niższej cenie i bez ponurej perspektywy trasy szybkiego ruchu za oknem. A w Bieszczady faktycznie warto pojechać :)
          • Gość: nowy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:42
            Treść postu jest niedostępna.
            • depresja123 Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 03.10.11, 19:13

Chyba konkurencja te posty pisze
              To osiedle buduje spółka kilku deweloperów i nie szukają żadnych kredytów. Są właścicielami sieci hurtowni budowlanych.
              • Gość: GOSC Z SASIEDZTWA Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.aster.pl 24.11.11, 00:08
                WITAM WAS WSZYSTKICH SPEKULUJĄCYCH. MIESZKAM OBOK I MOGĘ TROCHĘ WIĘCEJ POWIEDZIEĆ NA TEMAT TEJ INWESTYCJI. DOMY WYBUDOWANE SĄ W SYSTEMIE KONSTRUKCJI BETONOWEJ, WYPEŁNIONEJ CEGŁĄ POROTHERM. W ŚRODKU POMIĘDZY SĄSIADAMI JEST SILKA. Z ZEWNĄTRZ OCIEPLONE STYROPIANEM. TERAZ ZACZĄŁ SIĘ DRUGI ETAP BUDOWY, DALSZEJ CZĘŚCI OSIEDLA DO ULICY KAMELSKIEGO.FAKT, DZIAŁECZKI SĄ BARDZO MAŁE. NA CHWILĘ OBECNĄ TRWAJĄ PRACE WYKOŃCZENIOWE I ETAPU, I TRWAJĄ PRACE PRZY BUDOWIE NASTĘPNYCH "JAMNIKÓW" II ETAPU. JA OSOBIŚCIE NIE ZAMIESZKAŁBYM NA TAKIM OSIEDLU, BO PRZYPOMINAJĄ MI WARUNKI MIESZKANIOWE W WIELKIEJ PŁYCIE. JAK CHCECIE COŚ WIĘCEJ WIEDZIEĆ TO PYTAJCIE.
                • Gość: Szymon Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 12:56
                  Ale teraz już chyba jest pusto na budowie , mieli dalej budować i nic ? Ciekawe czy nie mają pieniędzy na następne etapy od podstaw czy jest jakiś inny powód
                  • Gość: gość z sąsiedztwa Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 20:53
                    A nie..... Drugi etap rozpoczęty, stoją już dwa domy w stanie surowym otwartym, i pną się do góry kolejne..... pierwszy etap wizualnie dobiega końca... ale kiedy wprowadzą się nowi właściciele????
                  • Gość: Kas Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.home.aster.pl 19.03.12, 23:14
                    Przy takich cenach to wcale nie jest dziwne
                    • Gość: gg Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 19.03.12, 23:52
                      dajcie znać jak będzie po 400 000 MOŻE się zainteresuję
                      a nie to wolę oszczędzać na emeryturę, edukacje dla dzieciaków i mieszkanko w Hiszpanii
              • Gość: GOSC Z SĄSIEDZTWA Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.aster.pl 24.11.11, 00:18
                CO DO TRASY KSIĄŻĄT MAZOWIECKICH. POTWIERDZAM, TRASA ISTNIEJE W PLANACH OD KILKUDZIESIĘCIU LAT. JEJ LOS JEST W 90% SKAZANY NA NIEPOWODZENIE. BYŁA ONA PROJEKTOWANA, GDY PRUSZKÓW NIE BYŁ TAK ROZBUDOWANY. NA CHWILĘ OBECNĄ TRZEBA BY BYŁO "PRZEORAĆ" PÓŁ PRUSZKOWA, ROBIĆ TUNELE, ESTAKADY ITP. JEST TO ZA DUŻY KOSZT. TYM BARDZIEJ, ŻE MA POWSTAWAĆ "PASZKOWIANKA". POCZYTAJCIE O TEJ TRASIE W NECIE. TEMAT JEST BARDZO OBSZERNIE OMÓWIONY.
              • Gość: andersonn Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.centertel.pl 10.12.12, 12:22
                Sprawdziłem kaskę mają, można się zastanawiać nad innymi rzeczami…
                • Gość: gość Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 07.03.13, 21:04
                  szczególnie nad jakością materiałów :)

zresztą porównajcie sami - wystarczy zobaczyć zdjęcia paneli na frontach.
                  na stronie dewelopera sa zdjęcia z 2010 i 2012 - wszystko wyblakło.
      • andrassipio Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 04.12.12, 13:44
        Wprawdzie nie jestem zainteresowany kupnem tam domu, ale mieszkam w Pruszkowie i jestem żywo zainteresowany tym problemem. Sprawdziłem: trasa jest wrzucona w plany od blisko 50 lat. Po co tam jest ? nikt nie wie, bo nawet w urzędzie mówią, że trasa ta nigdy nie powstanie.
    • Gość: KS Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 62.87.200.* 30.09.11, 12:58
      czy może mi ktoś powiedziec jak sie nazywa to drugie osiedle w komorowie??
    • Gość: KS Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 62.87.200.* 30.09.11, 12:59
      czy może mi ktoś powiedziec jak sie nazywa to drugie osiedle w komorowie??
    • Gość: gosc Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 194.50.110.* 19.06.12, 00:23
      a latka lecą...
      tak właśnie wszedłem na ten zapomniany wątek i zobaczyłem, że komentarze z początku 2011 są nadal aktualne :) budowa jak sie zatrzymała w 2011 tak stoi do teraz - czasami ktos zamarkuje jakieś prace, ale to tylko malowanie trawy na zielono. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia z galerii na stronie i porównać ze stanem obecnym.
      Podobno wstrzymali, bo nikt nie chce kupować

Zaczeli cos robic po drugiej stronie osiedla, ale to podobno w jakichs rozliczeniach z właścicielami gruntu więc mowa o sprzedaży domu jest chyba nadużyciem...

w każdym razie osiedle jak nie nadawało się do mieszkania tak nadal nic z tego
      tylko zaczyna wyłazić słaba jakość materiałów - to co kiedyś było ładnymi panelami na ścianach budynków stało się wypłowiałymi panelami... jeszcze rok i będą musieli remontować jeszcze nieoddane budynki...

jeżeli ktoś naprawdę kupił te domki (jest niby 5 sprzedanych) to tylko współczuję nabywcom - już 2 lata w plecy, a zanosi się jeszcze na kilka :(
      • Gość: KS Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.229.154.194.atman.pl 03.09.12, 10:29
        Potwierdzam, projekt obserwuje od ponad roku i nic się nie zmienia. Dziwni mnie tylko ich postawa - nie chca zejsc z ceny. Te domki sa warte jakieś 450.000-500.000 i tyle. Nic więcej. Deweloper nie chce zejść z ceną i to już od ponad roku, twardo trzyma się ceny 700.000. To bardzo dziwne biorąc pod uwagę, że nic sie nie sprzedaje i nic się nie dzieje. Pani nas poinformowała, że właściciel ma pieniądze i nie chce tego taniej sprzedać, a i że to nie ma byc inwestycja dla każdego. ciekawe......
        • Gość: aq Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 11:36
          jakie 450 tyś?! nic podobnego! obok ludzie kupowali w 2006 roku (na większych działkach i w ogóle większe) w cenie 350 000. Obecenie rynkowa wartość to 350 - 400 tyś, czyli tyle co w Wawrze czy Józefosławiu. Reszta to spekulacja. Salon z kuchnią mniejszy niz w bloku.....

a że ktoś kupił działkę w szczycie i nie może zejść z ceny - jego problem
          bo wybór dla klienta z kazdym miesiącem coraz większy, wystarczy się rozejrzeć
          • Gość: Grzes Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.subscribers.sferia.net 03.09.12, 17:15
            ja wynegocjowalem 500 tys
            • Gość: sławek Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 09:14
              ja dałem 570 tys.
              • Gość: s Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.12, 09:28
                to moje kondolencje [']

kupiliście tuż przed niegarą

a może myslicie, że w kryzycie cenki codziennie 1% w górę? ['] ['] [']
                • Gość: Wspolczujacy Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 13.09.12, 23:41
                  Kondolencje, ale z innego powodu....
                  1. Mieszkanie na osiedlu, gdzie budowa będzie trwała kilka najbliższych lat (strzelam 5-6)
                  2. Mała klitka w cenie normalnego domu jednorodzinnego z normalna działka
                  3. Słaba jakość = szybki remont

Poczekajcie jak zaczną budować szereg po drugiej stronie ulicy - wtedy dojdą kondolencje z powodu zamieszkania w chyba najbardziej zatloczonym osiedlu w okolicy :(

• prosto-zmostu Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 13.12.12, 15:47
                    No ale przecież dojazd do inwestycji jest z 2 stron. Ta pierwsza zrealizowana część ma swoja drogę (będzie miała) od Brzozowej, a ta druga część w trakcie budowy od Kamelskiego, chyba że źle widzę.. Kupując chatę chyba takie informacje jak metraż dostaje się od razu, jeżeli nie odpowiada ci wielkość, to szukasz czegoś większego. Jak dobrze pamiętam, tam jest 120m + garaż, co do jakości to nie będę się wypowiadał, nie wiem, z jakich materiałów domy zostały wykonane. Po stronie której ulicy? Tulipanów? O co chodzi?
                    • Gość: gość Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 07.03.13, 21:16
                      tam będzie jedna ulica - zamknęli tymczasowo, zeby pokazać zamknięcie 1 fazy.
                      zaraz za płotem zaczyna się faza 2 i 3 -> tam właśnie będą domy po obu stronach ulicy.

kupując rzeczywiście widzisz metraż i okolicę - więc o to do nikogo nie możesz mieć żalu.

jakość materiałów i budowy wyjdzie później, ale to poczujesz jak się wprowadzi sąsiad za ścianą i będziesz słyszał jak ogląda telewizor (zwróćcie uwagę z czego są zrobione ścianki między domami i jaka jest ich grubość)

rozczarujesz się za kilka lat jak na tej ulicy zamieszka ponad 250 ludzi i zrobi się tłoczno.
                      Domy po obu stronach ulicy, wąskie zastawione chodniki (na wsi przeważnie ludzie mają po 2 samochody), za oknem kilkanaście metrów do sąsiada (widzisz co na obiad gotuje) itd.

Ale co ja będe przekonywał :)
            • Gość: Zainteresowana Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 46.31.32.* 18.11.12, 14:26
              Witam,czy to prawda ze wynegocjowales 500 tys? Ja byłam na zaproszonym spotkaniu i dostałam propozycje 650 tys i nie ma mowy niżej ,jak to zrobiłeś ze dostałeś 500 ? Za tyle ja kupię z kim mam rozmawiać ?
              • Gość: gość Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 07.03.13, 21:34
                czy to rzeczywista osoba czy deweloper próbuje pokazać, że jest skłonny do zejścia do 500tys? :)

jak słyszę że 500tys to dobra cena to zaczynam się zastanawiać nad sprzedażą swojego domu ;)

dodaj sobie do tego koszt wykończenia - pewnie ok 200 tys, czyli za 700 tys masz 134 m2 domu (wyłączając garaż i schody to pewnie będzie ok. 100 m2 do zamieszkania) i 200 m2 działki.

W podobnej cenie kupisz dom ok 200m2 na działce około 1000m2.
                ale jeżeli 700 to tanio to chętnie sprzedam swój :)
            • Gość: Zainteresowana Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 46.31.32.* 04.05.13, 19:41
              Naprawdę mozna wynegocjować 500 tys ? Za który środkowy czy narożny ? Z kim negocjowales ? Ta Panią czy właścicielami ?
        • Gość: Zainteresowana Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 46.31.32.* 04.05.13, 19:47
          Tak tez potwierdzam,byłam na spotkaniu i z 700 tys zeszli do 650 za narożny i nie chcą słyszeć o mniejsżej kwocie , tłumacząc ze im sie nie spieszy ze sprzedażą maja za co budować . Jak widać budują . Teraz w marcu powiedzieli ze po targach mieszkaniowych ruszyła sie sprzedaż i maja sprzedane wszystkie narożny ,ciekawe czy to prawda ???? Bo wole narożny nie środkowy . Ja chętnie dam 400-450
      • kasicasiasia Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami 04.12.12, 20:49
        Hm … byłam niedawno, koleżanka ma dom za murem i widziałam teren ogarnięty, tylko im kontener biurowy został. Prace wykończeniowe w trakcie. W kilku pewnie zaraz będą mieszkać. AA jeszcze ktoś na forum napisał, że tam na miejscu biura będą stawiać domy, sądzę, że to niemożliwe, tam nie ma miejsca na dom. Nie ma takiej opcji

• Gość: gość Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 94.75.112.* 07.03.13, 21:18
          zależy co masz na myśli mówiąc o miejscu biura - na poziomie fazy 1 nie będzie drugiego rzędu.
          dwa rzędy będą od fazy 2 i 3 - zresztą wszystko widać na planie dewelopera, trzeba tylko mieć wyobraźnię jak to będzie potem wyglądało :(
          • Gość: taktak.. Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.subscribers.sferia.net 07.03.13, 21:49
            fajne te segmenty i tanie, czy da rade za300 tysi...
            • Gość: Zainteresowana Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: 46.31.32.* 04.05.13, 19:35
              Ja tez chętnie kupię za 300-350 tys ale oni nie chcą słyszeć o takiej cenie,bardzo jestem ciekawa czy ktoś kupił choć za 500 ?
    • Gość: Propertyforsale Re: Projekt Komorów-Miedzy Kwitami IP: *.cdma.centertel.pl 24.03.13, 15:08
      Zachecam do zapoznania się z ofertą domów jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej w Wilanowie - propertyforsale.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka