Dodaj do ulubionych

Osiedla Kabaty zadanie V !!!

IP: 194.250.98.* 05.05.04, 10:56
Witam
Choc aktywność na forum przyszłych mieszkańcow zadania V bardzo osłabła
rozpoczynam ten wątek, bo wydaje mi się, że potrzebne są działania większej
grupy.
Rozmawiałam dziś z działem inwestycji spółdzielni i dowiedziałam się, że
ciepła woda w naszym bloku będzie włączona dopiero po oficjalnym przekazaniu
kluczy do budynku. Oficjalne przekazanie ma nastąpić po uzyskaniu decyzji
zezwalającej na użytkowanie. A decyzja zostanie wydana w lipcu lub sierpniu.
Wydaje mi się, że brak ciepłej wody ma zapobiegać wprowadzaniu się zanim
oddane zostaną oficjlnie klucze, nie usprawiedliwia to jednak faktu, że
liczniki do ciepłej wody juz działają i niestety później za zimną wodę
będziemy placic jak za ciepłą.
A mycie rąk po jakimś kleju lub farbie w lodowatej wodzie nie należy do zadań
latwych i przyjemnych.
Ponadto, wydawalo mi się, że pierwotne ustalenia mowiły o oficjalnym
przekazaniu kluczy do końca czerwca (II kwartał) a nie do sierpnia.
oto telefon do dzialu technicznego 649 17 21 - może jeśli usłuszą więcej niz
jedną skargę ustąpią chociaż w kwestii ciepłej wody.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: MS Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: *.acn.pl 05.05.04, 19:48
      To faktycznie skandal,
      cos trzeba z tym zrobic,
      buziaki
      • Gość: Mieszkaniec Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: *.acn.pl 09.05.04, 22:50
        hm i jak tu
        sie wprowadzic?
    • pehr Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! 25.05.04, 08:44
      Witam Szanownych Sąsiadów!!!

Aktywność na klatkach schodowych wzrosła (w związku z wnoszeniem materiałów),
      więc nikt pewnie nie ma czasu na forum ;(
      Jest parę spraw, o których warto wspomnieć. Wczoraj otrzymałem prawo własności
      do lokalu co jest dobrą (dla mnie) informacją - szczególnie, że z datą
      kwietniową. Gorszą informacją jest potwierdzenie, że ciepła woda pojawi się
      faktycznie.... w okolicach września.

Inną sprawą jest nieco zdemolowana już klatka (przynajmniej XI). Tu ktoś
      ukruszył stopień schodów, tam zdemolował ścianę.... Mam nadzieję, że
      Spółdzielnia doporowadzi to trochę do porządku zanim legalnie będzie się można
      wprowadzić.

Tym czasem pozdrawiam
      • Gość: IKa Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 194.250.98.* 25.05.04, 13:22
        Witam serdecznie!
        czy otrzymanie prawa własności lokalu oznacza, że musisz za niego płacić już
        czynsz? A czy możesz już w nim mieszkać? Bo ja jak na razie mam protokół
        odbioru i prawo do prac wykończeniowych bez możliwości noclegu.

Co do stanu klatki, to wydaje mi się, że przed otrzymaniem decyzji o
        zasiedleniu klatka powinna być co najmniej odmalowana, a wszelkie "ukruszenia"
        nareperowane.

A co do ciepłej wody, to wersja wrześniowa to najgorsza jaką do tej pory
        słyszałam - do tej pory telefonicznie informowano mnie o końcu czerwca, lipcu.

przeciez dopóki jej nie właczą próby zamieszkania zawsze będą koszmarem.

Pozdrawiam
        IKa
        • pehr Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! 25.05.04, 14:23
          Na temat płacenia jeszcze nic nie wiem ;) Poważnie mówiąc to płacić zaczyna się
          za wszystko dopiero jak gmina odbierze budynek... i to na raz. Wcześniej nie
          wolno (teoretycznie rzecz biorąc) mieszkać. Jeśli Edbud odda budynek do końca
          czerwca, to 3 miesiące, które ma gmina, miną pod koniec września.....
          Już współczuję sąsiadom, którzy próbują tu mieszkać - oczywiście między 7:00 a
          20 ;)
          • Gość: Crack Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 212.244.29.* 26.05.04, 13:04
            Witaj Pehr, Witaj Ika
            No cóż - rzeczywiście biorąc pod uwagę informacje odnośnie wody nie jest za
            wesoło. Być może osobiście tak tego nie odczuwam na razie, bo raczej nie zdołam
            przygotować mieszkania do września. Jestem jednak jak zwykle optymistą więc nie
            przejmujmy się - będzie dobrze :-)
            Póki co, pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanych zakupów (tanich), realizacji
            śmiałych pomysłów i wizji mieszkaniowych :-)
            Do zobaczenia w realu
            Darek
            klatka V, 135
            • Gość: IKa Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 194.250.98.* 27.05.04, 10:52
              Witam Sąsiadów,
              zadzwonilam do spóldzielni i okazało się, że na mnie tez czeka akt własności :)
              Po prostu akty były przygotowane wcześniej i nawet dzwoniono, by przekazać tę
              informację, ale ponieważ dzwoniono do domu w godzinach pracy, efekt był
              mizerny. Wielkie dzięki Pehr ze info o aktach na forum!
              Ja bardzo czekam na ciepłą wodę, bo chcialabym się wprowadzić jak najszybciej.
              Pani z administracji powiedziała, że mieszkanie przekazane będzie w terminie
              umownym. i trzymam kciuki, by tak bylo.
              Pozdrawiam
              IKa, 173
              • Gość: Crack Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 212.244.29.* 27.05.04, 11:12
                Mam pytanie, czy dotaliście już klucze właściwe i wkładkę czy też nadal
                operujecie wkładką i kluczem roboczym z odbioru ?? Pytam, bo nie podrzucałem
                jeszcze do mieszkania materiałów ale skoro za tydzień zacznę je tam zwozić
                wolałbym wymienić zamek na ten z kompletem kluczy. Dajcie proszę znać. Aha Pehr
                ja też dziękuję za info o aktach własności na forum.
                Crack, 135
                • pehr Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! 27.05.04, 11:25
                  W sprawie wkładek nic się nie zmieniło ;) O ile się nie mylę, to właściwe
                  otrzymamy mniej więcej w tym czasie, kiedy włączą ciepłą wodę ;)
                  A co myslicie o urządzanym właśnie podwórku? Moje okna wychodzą właśnie na nie,
                  więc cieszę się, że widok już się poprawia... ale moim zdaniem za dużo kostki,
                  za mało trawnika. I oby to dzieło architektoniczne, które wyrosło na środku,
                  jak najszybciej czymś zarosło ;)
                  • Gość: IKa Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 194.250.98.* 27.05.04, 11:52
                    Moje okna wychodzą mniej więcej na placyk z fontanną(zwłaszcza balkonowe)-
                    podwóko widuję tylko poczas wynoszenia śmieci do kontenera - mam wrażenie, że w
                    szybszym tempie wykańczane są zewnętrzne boki budynku, ale może coś
                    przegapiłam, bo nie widziałam jeszcze trawki na podwórku - co do konstrukcji na
                    srodku - wzbudza respekt, ale im szybciej zarośnie tym lepiej.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Crack Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 212.244.29.* 27.05.04, 13:01
                      Hahahaha :-) Rzeczywiście, spodobało mi się stwierdzenie Iki, że konstrukcja
                      budzi respekt. Swoją drogą wszyscy znajomi pytają mnie czemu ona służy i nie
                      wiem jak odpowiedzieć, bo nie wiem. W stronę podwórka mam jedynie okno kuchenne
                      więc nie obserwowałem postępu prac ale, patrząc na nasze osiedle podoba mi się
                      całe więc myślę, że z czasem i u nas tak będzie :-)
                      Crack
                      • pehr Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! 27.05.04, 14:02
                        ten twór to..... będzie pewnie śmietnik.... shit happens ;)
                        • Gość: Crack Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 212.244.29.* 01.06.04, 13:36
                          Cześć Pehr,
                          Jak na śmietnik to cokolwiek cudaczna konstrukcja, wejścia ze schodkami na dach
                          i barierki na szczycie to chyba nie bardzo kojarzy się ze śmietnikiem.
                          Pozdrawiam
                          Crack
    • Gość: lokator2 Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 27.05.04, 13:22
      Wazniejszy od ciepłej wody jest internet, trzeba wyrzucic monopolistow, ktorzy
      maja uklady ze społdzielnia i powolac jakis twór do polozenia sieci
      internetowej. koledzy tak zrobili i maja internet (stale łacze) za 30 zł
      miesięcznie, w innym razie przychodze na budowę, teoretycznie obcym wstęp
      wzbroniony, a moje drzwi oblepione są jak choinka reaklamami m. in. aster city.
    • rubeus Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! 31.05.04, 21:10
      Pytanko do przyszłych mieszkańców zadania V.
      Od jakiegoś czasu w przejściu między budynkiem Wąwozowa 8 a zadaniem V
      [przyszła Wąwozowa 6 ] coś budują.
      Sądząc po obecnej konstrukcji i zgromadzonych elementach, ma być
      to jakaś 'brama'. [Element potencjalnego ogrodzenia 'zaporowego ??? ]
      Czy na planach macie to coś zaznaczone ? jak jest opisane ?
      Intryguje mnie również foliowy 'daszek' przykrywający coś niewiadomego...
      [jakąś konstrukcje ?] - może objaśnicie mi co to jest ?
      Niestety w spółdzielni języka nie mam kiedy zasięgnąć - bo w
      domu pojawiam się po godzinie 17-tej... a i robotników nie mam
      za bardzo jak podpytać - z prozaicznej przyczyny - nie ma
      jak do nich podejść i się czegoś dowiedzieć...

Będę wdzięczny za każdą informację...
      • Gość: architekt Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: *.chello.pl 31.05.04, 23:46
        rubeusie
        tworzy sie namiastka czegoś innego niż tylko osiedle

głupio a może nie ale architekt zaprojektował od strony Wąwozowej placyk - skwer z malutkim akcentem fontannowym i z elementem portalowym - bramnym..., które to symbolicznie będzie oznaczało główne wejście na osiedle - prawie miasteczko,

głupie to i kosztowne , ale tak jak włochów nazywają nas polaków ludźmi - przynajmniej czasami z polotem

od Wąwozowej - trzymam kciuki ze 4 lokale gastronomiczne, ciąg podmiejski (a może wielkomiejski) kiedyś asz do Rosoła

no i gdybyś chciał wiencej wiedzieć o tfurczych menczarniach architektowania dla tej smb to : architeka@skrzynka.pl

i wiem że po części głupie to i infantylne ale przecież europejskie

pozdrawia - głupi architekt
        • pehr Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! 01.06.04, 08:28
          Chyba nie głupio - mnie tam się wszystko podoba ;) . Myślę, że można
          nieskromnie powiedzieć, że to nasze podwórko-osiedle jest najładniejsze w
          okolicy i "elementy dodatkowe" tworzą jego niepowtarzalny klimat.
          Już nie mogę się doczekać, kiedy nie będę tendy tylko przechodził w stonę,
          mimo, że ładnej, ale starej części osiedla....

Serdecznie pozdrawiam wszystkich Sąsiadów

Pehr
          • Gość: Crack Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 212.244.29.* 01.06.04, 13:42
            Osobiście też mi się podoba kwestia małego oczka wodnego i bramy i drogi
            architekcie - WCALE NIE UWAŻAM CIĘ ZA GŁUPIEGO !! I myślę, że nikt wokół nie
            powinien, bo wystarczy przejść się na betonowe pustynie po przekątnej od
            naszego osiedla i delektować się nijakością tamtejszych rozwiązań, ciasnotą i
            brakiem polotu. Z moich znajomych wszyscy zazdroszczą nam takiego pięknego
            miejsca więc może cieszmy się a nie wiecznie szukajmy dziury w całym.
            Crack
            P/S ŻYCZĘ DALSZYCH WDROŻONYCH W ŻYCIE POMYSŁÓW :-)
            • Gość: Crack Re: Osiedla Kabaty zadanie V !!! IP: 212.244.29.* 07.06.04, 09:26
              I znowu ucichło :-)
              Pozdrawiam Wszystkich

Crack
              • Gość: Crack Nowinki IP: 212.244.29.* 21.06.04, 11:34
                Widać już taki zwyczaj, że odpisuję sam sobie :-))) Witam wszystkich !! Byłem w
                weekendzik i jestem pod wrażeniem jak fajnie rozplanowano ścieżki na
                dziedzińcu :-))) Nawet konstrukcja na środku placu mniej straszy bo zaczyna się
                wkomponowywać w otoczenie. Ogólnie pięknie się robi.
                Pozdrawiam Wszystkich mieszkańców :-)
                D
                • pehr Re: Nowinki 21.06.04, 12:17
                  Gdyby tylko gaz podłączyli i wodę ciepłą..... to byłaby pełnia szczęścia ;)

A wiecie coś może na temat wymiany wkładek zamków w drzwiach???

Pozdrawiam
                  • Gość: Crack Re: Nowinki IP: 212.244.29.* 21.06.04, 12:39
                    Dopiero po dopuszczeniu przez gminę budynku do użytkowania będę wydane
                    zmienione wkładki. Jest to napisane w protokole z odbioru technicznego.
                    D
                    • pehr Re: Nowinki 02.07.04, 08:29
                      Pewnie widzieliście ogłoszenie Aster'a na drzwiach wejściowych. Może ktoś
                      interesował się jakie są u nich warunki? Nic nie piszą w ogłoszeniu o
                      telefonie, a to również jest w ich ofercie. Jeśli coś wiecie, dajcie znać.

Pozdrawiam
                      • yarok Telewizja 13.07.04, 09:37
                        Witam Sąsiadów!!!

A propos telewizji czy ktoś orientuje się czy będziemy mieli normalną zbiorczą
                        antenę z 7 ogólnie dostępnymi programami?? a może już jest , jeszcze się
                        gniazdka telewizyjnego nie dotykałem, w odróżnieniu od kranu z ciepłą wodą :(

Pozdrowienia.
                        Yarok
                • Gość: sąsiad Re: Nowinki IP: 195.187.80.* 29.07.04, 14:54
                  Rozmawiałem w tym tygodniu z ludźmi z działu inwestycji. Jak twierdzą, może uda
                  się zebrać wszystkie dokumenty i wysłać je niebawem do Ratusza. Dopiero od tego
                  momentu można rozpocząć odlicznie do ciepłej wody, i kluczy. Jest co liczyć, bo
                  ludzie Kaczora na wydanie decyzji mają 65 dni, a obsuwy są tam na porządku
                  dziennym. Pozdrawiam sąsiadów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka