Dodaj do ulubionych

Henpol Strumykowa

IP: *.krak.tke.pl 10.04.11, 22:32
Czy ktoś wie coś nt. tego dewelopera (znam wątki, wiem m.in., że byli podwykonawcami na Derbach). Nie interesują mnie opinie nt. lokalizacji, bo jest ona dla mnie do zaakceptowania. Chyba, że powiązane są z ceną - mieszkania do 30 mkw. można kupić poniżej 200 000 zł. W porównaniu z miastami mniej konkurencyjnymi dochodowo jest to niezła cena, w kontekście otoczenia i infrastruktury chyba też (mieszka się tam przyjemnie). Most Północny, można wziąć pod uwagę, choć jeśli ktoś lubi przedmieścia, to obecny dojazd (komunikacją) nie jest tragiczny.

Zastanawia mnie późny termin odbioru mieszkań (ostatni kwartał 2012).

Budowa nie należy może do wzorowych, ale nie jest to też lany beton jak w niektórych "prestiżowych" francuskich lokalizacjach na Woli.

Czy ktoś rozważa zakup, bądź ma go za sobą?
Obserwuj wątek
    • Gość: doktor XL-bolec Re: Henpol Strumykowa IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 06:33
      rozważam zakup przytulnego małego lokum aby pokrywać w nim seryjnie młode atrakcyjne babiszony.

pozdrawiam
      • Gość: zocha Re: Henpol Strumykowa IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 06:57
        Henpol to jest generalny wykonawca u deweloperów. Np DomDevelopment. Sami nic nie budują.
    • Gość: syna2 Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 15:48
      Jestem także zainteresowana tą inwestycją. Mam rezerwacje na mieszkanie, dziś byłam u swojego notariusza z projektem umowy, który od nich otrzymałam (umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego) i jest dobrze sporządzona. Czekam na sprawdzenie KW. Lokalizacja nie jest zła. Dookoła jest już teren zagospodarowany.
      • Gość: Katie Re: Henpol Strumykowa IP: *.spray.net.pl 12.04.11, 20:07
        Nie korzystałaś z ich notariusza? Lokalizacja wporzo, ale jak na tereny zalewowe oddalone od centrum to chyba bez rewelacji w cenie.
        • Gość: syna Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.11, 22:39
          Mnie akurat Nowodwory (Białołęka)odpowiadają. Może Most Północny trochę rozładuje korki. Mam swojego notariusza i jest możliwośc spisania u niego aktu not.
          • Gość: doktor XL-bolec Re: Henpol Strumykowa IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 23:12
            wolno wiedzieć pod jakim względem twierdzisz że lokalizacja 'wporzo'?

dużo młodych dupć tam bywa?
            • Gość: zainteresowany Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 11:28
              Witam,

również jestem zainteresowany tą inwestycją ale obecnie mam jeszcze kilka wątpliwości:

- wykonawcą jest Henpol ale właścicielem gruntów jest firma Max Invest - ktoś może sprawdzał co to za firma i jakie daje gwarancje na skuteczne zakończenie inwestycji?
              - jak wygląda inwestycja od strony prawnej - własność nieruchomości, niezbędne pozwolenia na budowę, wypis z rejestru gruntów, plan zagospodarowania przestrzennego okolicy?
              - jakie są możliwości negocjacji warunków umowy i finansowych?

z góry dzięki za wszelkie pomocne informacje
              • Gość: Mała Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 29.04.11, 20:14
                Ja tez rozwazam zakup mieszkania na tym osiedlu, jestem juz prawie zdecydowana. Okolica ok, bo mieszkam obok juz 4 lata, wierze w tramwaj :)
              • Gość: sisi Re: Henpol Strumykowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 14:50
                Witam serdecznie - padly na poczatku dyskusji wazne pytania, bo obecnie sie tez zastanawiam nad kupnem mieszkania podbijam ponownie zapytania :

- wykonawcą jest Henpol ale właścicielem gruntów jest firma Max Invest - ktoś może sprawdzał co to za firma i jakie daje gwarancje na skuteczne zakończenie inwestycji?

- jak wygląda inwestycja od strony prawnej - własność nieruchomości, niezbędne pozwolenia na budowę, wypis z rejestru gruntów, plan zagospodarowania przestrzennego okolicy?

- jakie są możliwości negocjacji warunków umowy i finansowych - ile udalo Wam sie za m kwadratowy wynegocjować ?

• Gość: Katie Re: Henpol Strumykowa IP: *.krak.tke.pl 13.06.11, 22:36
            Hej, i co z pozwoleniem na budowę? Kredytujesz się czy kupujesz za gotówkę? Dlaczego Max Invest nie może przepisać tego pozwolenia od ponad roku?
            • Gość: pikor Re: Henpol Strumykowa IP: 195.117.37.* 15.09.11, 11:09
              sprawdź u urzędzie dzielnicy, radni ci powiedzą.
              • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 22.01.12, 14:27
                Aktualna promocja na usługi decoroom. Tym razem przeceniony pakiet Gold. www.decoroom.eu/promocja/
                • kpanek78 Re: Henpol Strumykowa 05.04.12, 12:44
                  Dlaczego tylko Gold? Nie macie aktualnych promocji na pozostałe pakiety?
                • Gość: trololo Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.12, 13:50
                  909zł/m2 - zdzierstwo za ten zakres. Sam zrobię mieszkanie własnymi siłami i razem z meblami i kuchnią wyjdzie mi max 700zł/m2 i to nie najtańszy syf typu panel za 19.9/m2 czy baterie za 60zł a normalne, średniej klasy materiały.
                  • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 06.04.12, 12:37
                    Porównaj ofertę z innymi tego typu firmami , naprawdę to nie jest drogo. Pamiętaj , że rozmawiamy o aranżacji, projekcie, materiałami, robociźnie, nadzorze itd. W goldzie nie masz paneli za 19 zł, masz deskę barlinecką, w ogóle mam wrażenie , że z tym materiałami się w ogóle nie zapoznałeś :)
                    • Gość: alehandro Re: Henpol Strumykowa IP: *.unknown.vectranet.pl 07.04.12, 14:50
                      Nie chodzi o to, że w ofercie macie najtańsze panele, ale o to, że za taką cenę można mieć wykończenie w dobrym standardzie ŁĄCZNIE z meblami typu wypoczynek, 2 łóżka, jakieś szafki, biurka, krzesła i stół ORAZ z kuchnią wartą lekko licząc 15 tys. Nadzór, aranżacja, zakup materiałów - moim zdaniem nie warto za to przepłacać.

Aranżację i projekt można mieć za kilka stów od architekta wnętrz który ma etat i dorabia na boku - pełno jest takich ofert.

Nadzór - nikt nie będzie lepszym nadzorcą niż ja sam, a to jest moje mieszkanie za kilkaset tysięcy więc warto samemu się zainteresować i poświęcić czas.

Kupno materiałów - osobiście to dla mnie najprzyjemniejsza część wykańczania :)

Wykonawstwo - ja będę robił większość samemu bo potrafię i nie jest to zbyt trudne. Ekipę wezmę tylko do montażu kuchni i może glazury.
                      • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 14.04.12, 13:18
                        Zgadzam się z Tobą w kilku kwestiach, ale wierz mi , że szczególnie na rynku mazowieckim jest mnóstwo klientów, którzy na te wszystkie czynności zwyczajnie nie mają czasu. A koszty takiej kompleksowej naprawdę znacząco nie odbiegają od tych gdy robimy to sami. Już niejeden klient nas pod tym względem sprawdził :)
    • zielonyzolwik Re: Henpol Strumykowa 01.05.11, 15:55
      Moje osiedle budował Henpol (deweloper Dom Development). Generalnie polecam. Może bardziej z perspektywy poprawek, kiedy przychodzili do nas pracownicy Henpolu. Zawsze sympatyczni, uczynni i chętni do pomocy.
      • Gość: Tokka Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 22:43
        ciekawy jestem ile mozna zejsc z ceny ...jak za tereny zalewowe i przedmiescia ..to cena nie jest rewelacyjna ;/
        moze juz ktos kupil i sie orientuje jak tam ze zbijaniem ceny ? bo te co oni podaja zbytnio wygorowane
        • Gość: mar Re: Henpol Strumykowa IP: *.28.195.104.threembb.co.uk 28.10.11, 22:42
          oczywiscie ze te obecne ceny sa nierealne. inna sprawa ze osiedle jest ladne.... w przeciwienstwie do koszmarnych "tulipanow" w niedalekim sasiedztwie, ktore wygladaja jak budynek szkoly albo strazy pozarnej powiatowej i ktore w ogole sie nie sprzedaja

obstawiam ze za rok mieszkania na tym osiedlu mniejsze beda po 4,5- 5 tys, wieksze po 4 tys.
        • Gość: D. Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 29.10.11, 10:55
          A jakie ceny podają, tzn jakie wg ciebie są wygórowane?
          • Gość: nie_klient Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.11.11, 12:03
            Jakie by nie mieli ceny to architekta wzięli chyba pijanego do tego projektu. Układy mieszkań są od czapy, w ogóle nie ustawne mieszkania, 4 pokoje, 75m2 a pokoje klitki po 8 czy 9m2, kuchnia od jednej strony mieszkania a salon od przeciwnej, wejścia z klatki centralnie do salonu. Na kilkadziesiąt mieszkań jakie przejrzałem może ze 3 są ok jeśli chodzi o układ, reszta najlepiej jakby była sprzedawana bez jakichkolwiek ścian działowych i do własnej aranżacji bo jak widać dla ich architekta to zbyt skomplikowane zadanie.
            • Gość: Paka Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 01.11.11, 12:53
              Tez przegladalam i wg mnie lepsze wejscie do salonu niz zmarnowane metry na wielki korytarz. Jak to ma miejsce w budynkach np w masteczku wilanow

• Gość: nie_klient Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.11.11, 13:31
                Korytarz pełni funkcję w mieszkaniu, nie jest niepotrzebny. Taka funkcja to np. wytłumienie hałasów z klatki schodowej. Już nie wspomnę o tym, że wypadałoby gdzieś przechowywać buty, kurtki itp. rzeczy. Duża szafa w korytarzu ma temu służyć. Obecnie właśnie mieszkam w takim fajnym mieszkanku z mini korytarzykiem 2m2 i od razu salon z kuchnią, dziękuję bardzo i nigdy więcej! Oczywiście robienie 15 czy 17m2 korytarzy to przesada w drugą stronę ale nie może być tak, że wchodzę z buciorami i parasolem do salonu, te 7 czy 9m2 musi być.
            • Gość: makaron Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.11, 08:04
              Nie każdy chce mieć otwartą kuchnię z salonem i chyba wreszcie ktoś to zauważył. Jakoś nie mogę się przekonać do nowoczesności "zapachów" z kuchni i ciągłego stukania naczyń. To powinno być zamknięte w oddzielnym pomieszczeniu. No i dobrze, że mieszkania nareszcie projektują dwustronne, bo będzie przewiew. Więc moim zdaniem, wiele rzeczy było przemyślanych, a nie można mieć w życiu wszystkiego.
    • Gość: pix Re: Henpol Strumykowa IP: 195.117.37.* 02.11.11, 13:28
      powiem krótko ...zamiast Henpol nazwa firmy powinna brzmieć Hujpol
      • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.11.11, 23:17
        Tam rzeczywiście jest dość drogo, ale nie po to rozpoczęli sprzedaż przy inwestycji zrealizowanej w 50 procentach, żeby teraz zejść z ceny. Wiedzą, że lokalizacja jest idealna, budynki niskie, osiedle kameralne, więc będą powoli sprzedawać, ale po cenie.
        • Gość: że jak? Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.11, 14:02
          Zajebiście kameralne 200 mieszkań ze studniami. Idealna lokalizacja na Tarchominie godzinę od centrum jak nie ma stłuczki na Modlińskiej.
          • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 16.11.11, 15:06
            Tak można powiedzieć o każdym bloku w mieście i w tym sensie masz rację. Dość trudno jednak kupić mieszkanie w centrum, przy stacji metra, w ciszy i z widokiem na park narodowy.
            Jeśli chodzi o dojazd, to poza godzinami szczytu jedzie się nie godzinę, a 20 minut. A w szczycie wszędzie są korki. Z Tarchomina przynajmniej w ciągu dnia daje się normalnie wyjechać, a z Ursynowa na przykład o której byś nie wyjeżdżał to będziesz stał w korku w Dolinie Służewieckiej albo na Puławskiej.
          • Gość: PPP Re: Henpol Strumykowa IP: 80.50.231.* 16.11.11, 15:45
            do tego okolica tak jest zapchana samochodami (pobliski koszmarek firmy BARC budowany jeszcze bez parkingów), że zaparkowanie tam auta to porażka - jak dojdą kolejne to współczuję
            • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.11, 15:46
              A w jakiej dzielnicy i na jakim osiedlu zaparkowanie dziś to nie porażka?
              • Gość: PPP Re: Henpol Strumykowa IP: 80.50.231.* 16.11.11, 15:49
                a nie no na takie argumenty nie mam odpowiedzi ...

POWODZENIA

buhahahahaha
                • Gość: matti Re: Henpol Strumykowa IP: 178.73.48.* 16.11.11, 16:08
                  W takim razie wskaż kolezko lepszą lokalizację działki na tarcho czy nowodworach.
                  • Gość: że jak? Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.11, 16:52
                    greenhouse ma lepszą, spokojniejsza okolica. A w koło henpola masz mini centrum handlowe z samochodami poparkowanykmi po chodnikach że przejść się nie da, kościół w pobliżu, park na który walą wszystkie matki z dziećmi, jakieś inne sklepy i usługi bez parkingów. Jeśli szukasz spokoju to tam go nie znajdziesz.

Druga sprawa do kolesia co to niby nie w szczycie jeździ 20 minut do centrum z tarcho. Rano do pracy koło 8:00 albo po południu około 18:00 w drodze powrotnej to też niby nie jest szczyt i nie ma korków??? Co mi daje że o 12:00 jedzie się szybciej ??? Równie dobrze mogliby na ten czas zamykać wszystkie drogi, mi to lata bo od 3 godzin jestem już w robocie i to jest guzik nie argument.
                    • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.11, 20:57
                      > a nie no na takie argumenty nie mam odpowiedzi ...

Nie dziwi mnie to.

> POWODZENIA
                      > buhahahahaha

Dzięki!

> greenhouse ma lepszą, spokojniejsza okolica. A w koło henpola masz mini centrum
                      > handlowe z samochodami poparkowanykmi po chodnikach że przejść się nie da, koś
                      > ciół w pobliżu, park na który walą wszystkie matki z dziećmi, jakieś inne sklep
                      > y i usługi bez parkingów. Jeśli szukasz spokoju to tam go nie znajdziesz.

Bo to nie jest łąka u Twojego ojca za stodołą tylko Warszawa. Moim zdaniem to jedna z najlepszych lokalizacji.

> Druga sprawa do kolesia co to niby nie w szczycie jeździ 20 minut do centrum z
                      > tarcho. Rano do pracy koło 8:00 albo po południu około 18:00 w drodze powrotnej
                      > to też niby nie jest szczyt i nie ma korków???

Gdybyś mieszkał na Tarchominie tobyś wiedział, że w szczycie popołudniowym na Modlińskiej nie ma korków. Owszem, jest gęsto i na pierwszym zielonym nie zawsze się przejedzie, ale od Auchan na Nowodwory o każdej porze dnia w 10-15 minut dojeżdża się bez problemów. Inną rzeczą jest most Grota - tam rzeczywiście są korki - podobnie jak na Wisłostradzie, Dolinie Służewieckiej, Jana Pawła i całym mnóstwie innych miejsc. Zresztą popołudniowym szczycie trzeba jeździć Jagiellońską, gdzie jest zwykle płynnie.

> Co mi daje że o 12:00 jedzie si
                      > ę szybciej ??? Równie dobrze mogliby na ten czas zamykać wszystkie drogi, mi to
                      > lata bo od 3 godzin jestem już w robocie i to jest guzik nie argument.

Wiesz, to nie jest tak, że skoro Ty na siódmą czy ósmą chodzisz do fabryki, to znaczy, że cały świat tak robi i nie ma innej opcji. Ja na przykład nie mam etatu i to, że od szóstej do dziewiątej na Modlińskiej jest rzeźnia z kolei mi lata. Jeśli mam biznes na mieście to umawiam się najwcześniej na wpół do jedenastej, wychodzę z domu o 10 i jadę bez korka.
                      • Gość: mala Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 16.11.11, 22:20
                        A kiedy ten greenhouse zamierza sie budować, bo dzialka juz od lat stoi pusta, tylko ogrodzona, dla mnie podejrzane. chyba, ze nie o tej samej inwestycji mówimy
                      • Gość: że jak? Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 13:00
                        Och jakże mnie zabolały twoje kąśliwe osobiste komentarze. Tak to już jest że jak brak argumentacji to zaczynają się personalne wycieczki.

>Bo to nie jest łąka u Twojego ojca za stodołą tylko Warszawa. Moim zdaniem to jedna z najlepszych lokalizacji.

Tak to sobie tłumacz panie warszafiaku od 6 pokoleń z niebieską krwią w żyłach. Ja przyjechałem z Ustrzyk, ty jesteś ze Stolycy.

>Gdybyś mieszkał na Tarchominie tobyś wiedział, że w szczycie popołudniowym na Modlińskiej nie ma korków.

Na szczęście nie mieszkam w tej enklawie gołodupców.

>Wiesz, to nie jest tak, że skoro Ty na siódmą czy ósmą chodzisz do fabryki, to znaczy, że cały świat tak robi i nie ma innej opcji. Ja na przykład nie mam etatu i to, że od szóstej do dziewiątej na Modlińskiej jest rzeźnia z kolei mi lata. Jeśli mam biznes na mieście to umawiam się najwcześniej na wpół do jedenastej, wychodzę z domu o 10 i jadę bez korka.

Och, tak tak, do mojej fabryki kartonów i bombek choinkowych na Marszałkowskiej muszę być na 9:00. Niestety, w przeciwieństwie do ciebie muszę brudzić te moje styrane ręce od poniedziałku do piątku za te marne 12tys brutto. Cóż za lajf....nie to co ty, jak Panisko na 11:00 na biznes lanczyk autkiem bez korków po modlińskiej, ech.. marzenia...też bym tak chciał...Niestety z tego co mi wiadomo większość z nas, szaraczków ma na szyjach te wredne korporacyjne obroże i musimy tyrać na etatach z dojazdami komunikacją miejską.

Enyłej powodzenia w dalszym mieskzaniu w tej super miejscówce.
                        • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 27.11.11, 20:08
                          > Tak to już jest że jak brak argumentacji to zaczynają się personalne wycieczki.

Psycholog z Ciebie!

> Na szczęście nie mieszkam w tej enklawie gołodupców.

Jeśli za gołodupców uważasz tych, których nie stać na mieszkanie po co najmniej 15 tysięcy za metr w dobrej śródmiejskiej lokalizacji, to masz rację - jestem gołodupcem. Natomiast płacenie po 9 tysięcy za wielką płytę na Służewcu albo za mrówkowiec na Bemowie uważam za matolstwo.

> Niestety, w przeciwieństwie do ciebie muszę brudzić te moje styrane ręce
                          > od poniedziałku do piątku za te marne 12tys brutto.

Dziś etat za 12 tysięcy brutto to zapieprz z nienormowanym czasem pracy. No chyba że doliczyłeś sobie trzynastą pensję i premię otrzymaną z okazji urodzin prezesa firmy.

> ech.. marzenia...też bym tak chciał...

Nie wątpię.

> Niestety z tego co mi wiadomo większość z nas, szaraczków
                          > ma na szyjach te wredne korporacyjne obroże i musimy tyrać
                          > na etatach z dojazdami komunikacją miejską.

No niestety. Ale komunikacją z Nowodworów jedzie się ponoć dość szybko (buspas), a po otwarciu mostu Północnego będzie jeszcze lepiej. Ja komunikacji nie lubię, więc jeśli już muszę jechać do centrum to umawiam się tak, żeby przed 10 nie wyjeżdżać. A czasem jak się zdarza, że muszę jechać gdzieś w Polskę, to umawiam się przed południem - tak, żeby wyjechać o piątej rano przed korkami (albo jadę poprzedniego dnia i nocuję w hotelu). No chyba że jadę na Gdańsk czy Bydgoszcz - wtedy na Nowy Dwór i bez korków o każdej godzinie.
                          • Gość: że kto? Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 11:23
                            Nie spinaj się tak i nie próbuj na siłę zaniżać czyiś osiągnięć tylko dlatego że są większe od twoich. Te 12 tys brutto to zwykła miesięczna pensja, premii nie doliczam bo raz są raz nie ma. No i niestety muszę cię ponownie zmartwić, nie haruję jak wół po 14h dziennie, pełna kulturka od 9 do 17:30 z przerwą na godzinny lanczyk, praca od poniedziałku do piątku, tylko w wyjątkowych sytuacjach siedzę dłużej a już w super wyjątkowych zdarza mi się przyjść w sobotę (w tym roku 2 razy).

Także pozdro i miłego mieszkania na Tarcho w cenach z Mokotowa (ktos tu wyliczył 7100/m2!!!). Mi tam się nie spieszy, poczekam ,powynajmuję, na wiosnę może podniosę powiekę.
                            • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 28.11.11, 11:58
                              > Nie spinaj się tak i nie próbuj na siłę zaniżać czyiś osiągnięć
                              > tylko dlatego że są większe od twoich.

Twoje miejsce w hierarchii społecznej zdradza już sam fakt, że osiągnięcia utożsamiasz z zarobkami - to po pierwsze. Po drugie - nie próbuję zaniżać Twoich osiągnięć, bo ich po prostu nie znam, natomiast Ty twierdzeniem, że są one większe od moich dowodzisz tylko, że lubisz się wypowiadać na tematy, o których nie masz pojęcia. Jeśli inne Twoje stwierdzenia budujesz na równie dogłębnej znajomości tematu, to gratuluję. Ja w każdym razie dalszą pogawędkę z Tobą uznaję za bezsensowną. Pozdrawiam!

PS Pisze się "czyichś", a nie "czyiś" - nawiasem mówiąc to też zdradza Twoją niewyszukaną proweniencję, panie etatowcu korporacyjny.
                      • Gość: piks Re: Henpol Strumykowa IP: *.8-mat-sat.pl 02.02.12, 15:27
                        jak nie masz etatu to po co tam mieszkasz. Mieszkaj w legionowie albo ciechanowie.
                        • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.cm-12-2c.dynamic.ziggo.nl 03.02.12, 02:14
                          Bo mam na przykład dziecko, które chodzi tutaj do liceum. Bo przyzwyczajony jestem do Warszawy. Bo w Warszawie mam interesy.
                    • Gość: matti Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 00:38
                      ze co?? ghd?? na waskiej dzialeczce wcisnięte 6 pietrowe blockhousy, z kazdej strony bloki, wiezowce, bloki.
                      Będzie szczesciarzem ktos ktos zobaczy trawę ze swojego okna. Wyjdziesz z domu – ulica, beton.
                      Przestrzeni brak, sklepy daleko. To po co mieszkac na dalekich peryferiach??
                      Jakbys chociaż wspomniał o inwestycji na ceramicznej, Marcina z wrocimowic - pomijajac ze tam jw ewentualnie leśnej polanki - zalezy kto co lubi.
                      Strumykowa tez bez szalenstw, ceny za wysokie, zależy ktora chata - pomijam ze mają slabe rozklady bo gadamy o lokalizacji, ale jest dużo lepiej niz greenhouse. Jest galeria, park, przestrzeń, szkoły, knajpy, pętla, masz gdzie wyjsc z psem, pospacerować.
                      Bez zgiełku miasta, a jednak nie na pustyni.
                    • Gość: żelazny Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.11, 07:53
                      Mieszkam obok, i jeśli chodzi o Galerie pod Dębami to sobie chwalę, że na zakupy, spacer czy na pizzę lub do kościoła chodzę piechotą, a nie wszędzie samochodem. Park i Lasek na Wydmie to duza zaleta w dzielnicy powstałej na miejscu pól uprawnych.
                      Faktycznie jest problem z parkowaniem po 17ej, ale dlatego mam miejsce garażowe:-). Najśmieszniejsze jest to, że na parkingu w Galerii pod Dębami i w podziemnym parkingu obok jest dużo wolnych miejc, tylko ludziska skubią tych dwadzieścia tysięcy lub parę stów na wynajem i czatują na wolne miejce jak małe dzieci.

A co do Osiedla Greenhouse Odkryta 58 to traktuję to jako żart:-).
                      • Gość: z Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 22:20
                        powiem tak- lokalizacja jest niezla ( do petli 2 minuty), rozklady sa ladne (mieszkania sa 2 stronne), blok jest niski, osiedle ladne, odleglosci miedzy blokami spore, okolica dosc cicha....

niestety developer zna te zalety i liczy sobie.... moim zdaniem ZA DUZO.... metr mieszkania ok. 50 m, 2- stronnego wyszedl mi..... 7100 zl !!!!!!

to jest przegiecie,. za tyle w tej chwili mozna dostac juz na zoliborzu i na woli a nawet dalekim mokotowie (sluzewiec)

pozdrawiam
                        • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 25.11.11, 22:38
                          > niestety developer zna te zalety i liczy sobie.... moim zdaniem ZA DUZO.... me
                          > tr mieszkania ok. 50 m, 2- stronnego wyszedl mi..... 7100 zl !!!!!!

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Pisałem w jednym z wcześniejszych postów, że moim zdaniem właśnie dlatego rozpoczęli sprzedaż dopiero w momencie, kiedy inwestycja była ukończona w 50%, a nie sprzedawali dziury w ziemi. Deweloper miał kapitał na inwestycję, nie musiał posiłkować się kredytem, więc w zamian chciał uzyskać jak największy zwrot zainwestowanych środków. Zrobił to dość sprytnie, bo wiadomo, że mieszkania gotowe lub prawie gotowe pójdą drożej. W ciągu roku sprzeda wszystkie.

> to jest przegiecie,. za tyle w tej chwili mozna dostac juz na zoliborzu i na wo
                          > li a nawet dalekim mokotowie (sluzewiec)

Tak, o ile ktoś daleki Mokotów lub Bielany pod hutą uważa za lepszą lokalizację. Dla przyjezdnych, którzy nasłuchali się głupot o lepszych i gorszych dzielnicach, jest to ważne. Ja mając do wyboru Socratesa 13 (nowa inwestycja, przewidywany termin ukończenia 2013) lub Nowe Bielany (przy samym metrze, ale też tuż przy biegnącej wkrótce Trasie Mostu Północnego) wybrałem Strumykową.
    • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 20.11.11, 22:21
      Firma DecoRoom zaprasza na spotkanie, konsultację w zakresie aranżacji Państwa mieszkania oraz zapoznanie się ze szczegółowa ofertą kompleksowej aranżacji i wykończenia wnętrz w formie pakietów Silver, Gold i Platinium. Oferujemy gwarancję na nasze prace i możliwość obejrzenia wykończonych lokali. Zapraszamy
      • Gość: miki Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.01.12, 17:41
        Uwaga Jakość tragiczna.
        • Gość: don tuck Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.12, 10:13
          Zamiast wykrzyknika "Uwaga" daj konkrety. Wtedy można sprawdzić czy to prawda i porównać z konkurencją.
          Forum jest dla ludzi, którzy chcą się czegoś dowiedzieć gdzie sensownie wydać swoje najczęściej ciężko zarobione pieniądze.
          • Gość: kpanek78 Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 14:09
            Jakość to najlepiej samemu zweryfikowac. Wrzuc decoroom info gdzie Wasze realizacje można obejrzeć i czy w ogóle.
            • Gość: donatello Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.12, 15:50
              tylko że na prezentacjach pokażą jedynie udane projekty, a o fuszerkach, gdzie klient pogoni ich z mieszkania na pewno nie wspominają.
              • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 07.02.12, 14:37
                Mylisz się. Wrzucamy info i zdjęcia z każdej naszej realizacji. A w ostatnim roku nikt tak jak piszesz nas nie "pogonił" z lokalu.
            • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 07.02.12, 14:34
              Zapraszamy na inwestycje Oligo Park w Pruszkowie, albo na inwestycje Mozaika Mokotów. Tam można kilka lokali na żywo zobaczyć.
              • Gość: przybysz Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.02.12, 07:21
                To jest wątek o Osiedlu Henpol Strumykowa czy jakości wykańczania wnętrz przez firmę Decoroom? bo chyba ktoś coś namieszał?
                • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 15.02.12, 18:31
                  Jedno z drugim ściśle się wiąże jak mniemam , bo każde mieszkanie w stanie developerskim trzeba wykończyć, zaaranżować, zaprojektować, a jak już to robimy to warto to zrobić solidnie :) Pozdrawiam
          • Gość: kpanek78 Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 11:32
            A robicie ten Henpol też jako developera w sensie czy obsługujecie? Czy to indywidualnie tylko?
            • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 27.02.12, 12:14
              Obsługujemy kilka inwestycji developerskich w całej Warszawie i okolicach kompleksowo, natomiast większość naszych klientów to klienci indywidualni. Byliśmy z pracami na większości inwestycji w Warszawie, więc możemy tez co nieco powiedzieć o nich, jakości i standardzie :)
          • Gość: kpanek78 Re: Henpol Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 12:25
            Jeśli mogę prosić to wrzuć informacyjnie , których konkretnie developerów w tym momencie obsługujecie. Dzięki
            • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 21.03.12, 13:36
              Jesteśmy na wyłączność na następujących inwestycjach:
              - Oligo Park w Pruszkowie
              - Vital Park w Ząbkach
              - Mozaika Mokotów na Cybernetyki
              - Aura Park na Wilanowie

Już powoli obsługujemy także :
              - Apartamenty przy Krasińskiego na Żoliborzu
              - Concept House przy Cybernetyki
              • Gość: sisi Re: Henpol Strumykowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 15:24
                Witam serdecznie - padly na poczatku dyskusji wazne pytania, bo obecnie sie tez zastanawiam nad kupnem mieszkania podbijam ponownie zapytania :

- jakie są możliwości negocjacji warunków umowy i finansowych - ile udalo Wam sie za m kwadratowy wynegocjować ?
                • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.12, 16:24
                  Inwestycja jest już w zasadzie zakończona, do końca kwietnia Henpol schodzi z budowy. W związku z czym pytanie o gwarancje skutecznego zakończenia inwestycji jest bezprzedmiotowe.

Od strony prawnej wszystko jest w porządku, Max Invest ma wszystkie potrzebne papiery. Grunt nie jest obciążony hipoteką, całe przedsięwzięcie inwestor pokrywa ze środków własnych plus to, co dotychczas otrzymał od klientów. W tej chwili ciągle jeszcze mają mniej niż 50% sprzedanych mieszkań. Ale chyba nie śpieszy im się. Sprzedaż rozpoczęli, kiedy budynki były już w stanie surowym - po to, by nie musieć startować z niskiego pułapu cenowego. Oczywiście rynek na pewno wymusił na nich jakieś obniżki cen, tym bardziej, że większość mieszkań najlepiej położonych została już sprzedana. Napisz jakie mieszkanie Cię interesuje, to spróbuję coś zaproponować - mam dość dobre rozeznanie.

Jeśli chodzi o negocjacje, to mnie zależało na jednym konkretnym mieszkaniu, więc niewiele udało mi się wynegocjować.
                  • Gość: Sisi Re: Henpol Strumykowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 16:34
                    z tego co wiem, mieszkania oddaja w lipcu, do jakiej kwoty Ci zeszli? obecnie maja po 6750zl/m2

maja troche mieszkan z ogrodkami, zastanawiam sie, czy nie bedzie tam sie robic bagno i czy nie bedzie cos podciekac,..
                    • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.12, 20:35
                      Drogi ajwaj, jako że cały Twój post składa się ze stwierdzeń wziętych z powietrza, nie ma z czym dyskutować. Trzebaby prostować po kolei, zdanie po zdaniu, a tego zwyczajnie mi się robić nie chce (zresztą mądremu to na nic, głupi nie uwierzy). Pozwól więc, że odpowiem na post Sisi:

> z tego co wiem, mieszkania oddaja w lipcu, do jakiej kwoty Ci zeszli? obecnie
                      > maja po 6750zl/m2

Z tego, co ja się orientuję, ceny mają dość zróżnicowane. Ja umowę podpisywałem w listopadzie i wtedy cena metra była od 5900 do 7600, ale faktycznie średnio 6750. Nie wiem jak jest teraz, na ile zeszli z cen.
                      Jeśli chodzi o mnie, to mi zeszli o 50 złotych na metrze - do 6950. Z tym, że mi bardzo zależało na tym konkretnym mieszkaniu. Innego nie kupiłbym w tej cenie.
                      Rozważałem jeszcze inwestycję JW Construction, która powstaje dosłownie 200 metrów dalej. Tam średnia cena metra to w listopadzie było 5900. Minusy są takie - po pierwsze, to jest przy ruchliwej ulicy Światowida, dosłownie pod oknem będzie jeździł tramwaj, po drugie to JW, czyli jakość jednak gorsza (choć firma całkiem solidna), a po trzecie ta inwestycja będzie oddana za dwa lata, a nie za dwa miesiące. Rozważałem też Sokratesa 13 w pobliżu metra Młociny. Tam cena ta sama co w Henpolu, ale również dwa lata czekania i gorsze położenie w tak zwanej skali mikro.

> maja troche mieszkan z ogrodkami, zastanawiam sie, czy nie bedzie tam sie
                      > robic bagno i czy nie bedzie cos podciekac

Teren z ogródkami położony jest jakieś półtora metra powyżej ulicy Strumykowej i uliczki wjazdowej na osiedle, więc nie sądzę, by były problemy, o których piszesz. Natomiast te ogródki są w środku budynków, więc specjalnej intymności tam mieć nie będziesz. No ale mieszkania na parterze są tańsze, więc to też jest jakiś atut.
                      • Gość: ajwaj Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 17:00
                        Mieszkania na parterze wszędzie indziej są tańsze bo tylko ceną można zrekompensować minusy o których pisałem. Niestety w inwestycji Strumykowa mieszkania na parterze są droższe! niż te na piętrach bo Henpol sobie tylko znanym zwyczajem, do ceny mieszkania dolicza cenę ogródka. I tak np. mieszkanie może kosztować i 6000 za metr ale ogródek dodatkowo płatny 40 tysięcy więc sumarycznie mieszkanie kosztuje cię prawie 7000 zł za metr (piszę przykładowo, nie analizaowałem ile konkretnie kosztuje ogródek ale wychodzi około 7k za metr mieszkania).

Co konkretnie niby w mojej wypowiedzi wziąłem z powietrza?

Odnośnie ilości sprzedanych mieszkań? Parę lat temu było nie do pomyślenia, że na etapie miesiąc przed oddaniem inwestycja ma mniej niż połowę sprzedanych lokali. Nic tego nie usprawiedliwia. Poza oczywiście faktem, że ludzie nie stać już na kredyty bo zakręcili kurek a za tą cenę mają mieszkania po drugiej stroni Wisły dużo bliżej centrum.

Odnośnie wind? No sorry ale tu zdania nie zmienię, brak wind w ponad połowie klatek to nieporozumienie.

Odnośnie rozkładów? No ok z osobną kuchnią to jest dobry pomysł, tez go popieram. Ale chodzi mi o to, że same układy mieszkań są od czapy. Dwustronność jak najbardziej na plus, ale jak można w mieszkaniu prawie 70m2 mieć dwie sypialnie jedna 7m2 a druga 10m2, kuchnia 4m2 a wejście do chaty w ponad 30m2 salonie? Kto tak projektuje???

• Gość: mykeanos Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.12, 07:09
                          Uważam, że kilka lat temu to było nienormalnie, że po mieszkanie trzeba było ustawiać się w kolejce i czekać rok lub półtora. Obecna sytuacja, że kupuje się od dewelopera mieszkanie gotowe i odebrane lub takie, które można obejrzeć i do tego ma się wybór to normalna i zdrowa sytuacja rynkowa - płaci się za zrobiony towar. I tak jest na Zachodzie, do tego oferują ci projektanta, który pomoże zaaranżować wnętrze. Dziur w ziemi wogóle powinni zakazać sprzedawać. I to jest super, że miałem wybór - z ok. 30 mieszkań w poszukiwanym metrażu wybrałem najbardziej pasujący. I na szczęście nie nikt nie musi kupować parteru z braku wyboru. Ja wolę mieć balkon, za który sobie dodatkowo nie policzyli. A mieszkania z kiepskim rozkładem zapewne dev będzie musiał sprzedać bardzo tanio by ceną kogoś skłonić.

Co do braku windy, to rzeczywiście nie dla każdego. Ja wziąłem z pełną świadomością drugie piętro by się poruszać i skłonić to tego dzieciaki. Najważniejsze, że mieszkania są doświetlone, we w miarę niskiej zabudowie i blisko do szkoły, komunikacji, sklepu itp.

• Gość: ajwaj Re: Henpol Strumykowa IP: *.unknown.vectranet.pl 14.04.12, 10:13
                            Z tym ruszaniem się po schodach to rozumiem ale jest to jednak mało wygodne jak się ma 6 siat zakupów a na dworze leje albo sypie albo żar z nieba. Albo masz meble do wniesienia. Dla mnie brak wind to masakra.

Też uważam, że powinni zakazać dziur w ziemi sprzedawać, ale rzeczywistość jest jaka jest. Nie wierzę, że Henpol nie wolałby mieć na wstępie wyprzedanej inwestycji niż zostać z połową mieszkań pustych. Jest to wbrew zasadom ekonomii, im dłużej trwa sprzedaż tym koszty większe a tu przecież chodzi o zysk a nie działalność charytatywną.

W tej chwili na Tarcho jest co najmniej 8 inwestycji (nie licząc JWC) i w żadnej z nich ceny nie są na tym poziomie 6500-7000zł/m2. Można już tam znaleźć mieszkania w cenie poniżej 5000 za metr. No sorry ale to jest Tarchomin a nie Gocław, Praga Płd. czy Wola gdzie mam max 20min tramwajem do centrum.
                            • Gość: mykeanos Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.12, 11:23
                              Dla mnie ważna jest lokalizacja jeśli chodzi o bezpośrenie otoczenie i infrastrukturę. A niestety większość inwestycji jest z jakimś dużym felerem - przy linii tramwajowej, trasie przelotowej, pod linią energetyczną, tuż przy wale przeciwpowodziowym gdzie ziemia podmaka, okno w okno z sąsiadem odległym 8 metrów, na sąsiedniej działce jest pole, więc wiadomo że zaraz będzie blok min. 12 pięter itd.

Co do mieszkań, które będą dostępne za rok to przeprowadziłem taką kalkulację kosztu wynajmu przez kolejny rokndla mieszkania 70 metrów - czynsz 30PLN/mkw - 2100PLN x 12 =25.200PLN. Jeśli masz mieszkanie to jest kwota utraconych dochodów (minus podatek). Czyli za rok mieszkanie 70 metrów powinno być tańsze o 360PLN za metr żeby pokryć koszt najmu, a dodatkowo:
                              1) wpłacasz stopniowo raty i spłacasz odsetki za mieszkanie w którym nie mieszkasz,
                              2) nie wiesz jak mieszkanie będzie wyglądało, jakie wykończenie, standart itp. - z opisu wiele się nie zrozumiałem i jest duże pole do interpretacji i obniżenia standardów przez dewa by obniżyć koszty,
                              2) ryzyko upadłości deva (powiecmy małe, ale nic nie wiadomo, a kasa poważna)
                              3) ryzyko niedóbek i braku chęci do naprawy (duże co widać po Robygu i ich podejsciu do klienta, o JWC nie piszę, bo są z tego znani),
                              4) przez rok nie mieszkasz w swoim, sprawa się ciągnie i zabiera czas i myśli.

Także dla każdego liczy się co innego, dla mnie mój czas i pewność, że dostaję to co widać a nie wizualizacje i projekty Do tego nowe ściany, a nie "wypierdziane" przez kogoś.
                            • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 14.04.12, 11:45
                              > Z tym ruszaniem się po schodach to rozumiem ale jest to jednak mało wygodne jak
                              > się ma 6 siat zakupów a na dworze leje albo sypie albo żar z nieba. Albo masz
                              > meble do wniesienia. Dla mnie brak wind to masakra.

Dla mnie winda również była warunkiem koniecznym przy wyborze mieszkania, ale wiem, że wielu ludzi tak nie uważa - do drugiego-trzeciego piętra nie czują potrzeby posiadania windy. Zresztą nie jest prawdą, że w innych inwestycjach z zabudową do trzeciego piętra windy są.

> Nie wierzę, że Henpol nie wolałby mieć na wstępie wyprzedanej inwes
                              > tycji niż zostać z połową mieszkań pustych.

Moment. Po pierwsze nie Henpol, tylko Max Invest. Po drugie oczywiście wolałby mieć sprzedane wszystko od razu, ale przecież alternatywa nie wyglądała w ten sposób. Żeby mieć sprzedane wszystko od razu, musiałby sprzedawać co najmniej o 500 złotych taniej na metrze, a tego właśnie nie chciał. A jeśli chodzi o zasady ekonomii, to mylisz tę sytuację z najczęściej obowiązującym standardem, że deweloper w całości podpiera się kredytem, odsetki lecą, więc bardzo ważne jest, żeby mieszkania szybko sprzedać. Ten deweloper buduje ze środków własnych, traktując tę inwestycję jako sposób na pomnożenie kapitału. Jego koszty nie są więc takie jak przy budowie kredytowanej przez bank. On ma po prostu inną strategię - nie ponosi kosztów kredytu, ale za to może dłużej poczekać ze sprzedażą, dzięki czemu sprzedaje wolniej, ale drożej.

> No sorry ale to jest Tarchomin a nie Gocław, Praga Płd. czy Wola
                              > gdzie mam max 20min tramwajem do centrum.

Wybacz, ale dla mnie Gocław to synonim fatalnej lokalizacji. Jeśli zaś chodzi o inne inwestycje na Tarchominie, to tak jak pisze inny kolega każda z nich ma jakąś istotną wadę. Tu teren wokół jest już zagospodarowany, do pętli Nowodwory idzie się niecałą minutę, a autobus na Młociny jedzie 10 minut. No i osiedle jest względnie kameralne, a nie 10 czy 15 budynków, gdzie od bramy do klatki jest 200 albo 300 metrów.
                  • Gość: ajwaj Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.12, 17:55
                    Słabo negocjowałeś skoroś nic nie ugrał (albo bardzo mało). Mają tam beznadziejna politykę cenową, w całej warszawie mieszkania na parterze są tańsze od tych na piętrze z oczywistych powodów, ale nie u Henpola. Tam są droższe i to wyraźnie. Totalny bezsens. Wisła, włamanie, podciekanie wody, koszenie trawy i sprzątani petów - to są argumenty na minus parterów z "ogródkami". Jedyna zaleta ogródka to że niby można wyjść i się zrelaksować co jak dla mnie nie rekompensuje zupełnie minusów.

Kuźwa jak można mówić, że inwestycja do oddania w ciągu miesiąca, mająca mniej niż 50% mieszkań sprzedanych to sukces czy może inaczej, że to nie problem? Jeszcze do marca mieścili się w limitach RNS i jakoś szału i szturmu nie było. Teraz po kolejnej obniżce i wyeliminowaniu kredytu w euro droga z cenami jest tylko jedna.

Poza tym, czy ktoś zauważył, że mają tam windy w mniej niż połowie klatek? A gdzie reszta się pytam? Jak można sprzedawać mieszkania z garażem podziemnym z windami tylko do paru klatek? To jak mam się wydostać z zakupami? Muszę wyjść na zewnątrz i przejść do swojej klatki na deszczu i śniegu. I jak mam mieszkanie na 3 piętrze to jeszcze się wdrapywać po schodach kuźwa jak za PRL'u. Takie praktyki może są dobre jak się buduje w Przemyślu albo Lesznie gdzie stawia się 1 inwestycję na rok na całe miasto i klient mało wybredny. Przepisy może i nie wymuszają wind do 4 kondygnacji ale to jest STANDARD wszędzie indziej w tym mieście.

Ktoś patrzył na ich plany mieszkań? Zupełnie nie rozumiem jak można zrobić mieszkanie prawie 70m2 z dwoma sypialniami jedna 8,5 druga 10. Albo z wejściem do mieszkania w salonie. Albo z 3 pomieszczeniami po jedej stronie mieszkania (2 sypialnie i kuchnia pomiędzy), każde po max 10m2 i salonem prawie 30m2. Pomieszanie z poplątaniem, jakiś pijany architekt to projektował.

Jak dla mnie sporo minusów a ceny kosmos jak na lokalizację na Tarchominie. 6400-7000 za metr??? Za tyle mam lokalizację 20 minut tramwajem od Metra Centrum. Jest kilka innych inwestycji na Tarcho w cenach startowych od 5000 do 6100 z terminami oddania koniec tego roku-połowa przyszłego + bonusy w stylu garaż za 5000 albo i za darmo.
                    • Gość: mykeanos Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.12, 07:11
                      Akurat ja kupiłem u nich duże mieszkanie (75mkw), bo spodobało mi się że salon jest od strony południowej, kuchnia oddzielna by nie przechodziły zapachy i pokoje od północy, co moim zdaniem będzie dawało możliwośc przewiewu w mieszkaniu. A mega modne kuchnie w salonie to moim zdaniem słaby pomysł i szkoda że tak promowany.
                      • Gość: mykeanos Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.12, 08:52
                        raz jeszcze przeczytałem twoje zastrzeżenia ajwaj, bo zdenerwowało mnie, że może źle wybrałem i przepłaciłem, ale sprawę widzę tak, że dobrze, że mieszkania są gotowe i jest wybór. Wogóle ustawowo powinni pozwalać na rozpoczęcie sprzedaży, gdy mieszkanie stoi, bo widać czy widok z okna dobry, meble można ustawić jak się chce, nie ma niedoróbek, klatka i garaż są w porządku, gniazdka są tam gdzie pasuje. A jak blok dopiero stawiają, to nie wiadomo czy postawią i w jaki sposób wykończą, czy poprawią niedoróbki, jak widać w informacji o Robygu na Wilanowie i kupuje się kota w worku.
                        Mnie przekonało solidne na oko wykończenie, cisza, uregulowana zabudowa wokół, blisko do parku, centrum handlowego i pętli autobusowej. Drożej faktycznie jest, ale kupuję na lata i chcę by to mieszkanie ktoś kiedyś jeszcze odkupił. A jak nabędzie się tandetę lub z uciążliwościami (brak światła, droga przelotowa, linia energetyczna) to mieszkanie może okazać się niesprzedawalne.
                        • Gość: Mała Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 13.04.12, 11:49
                          Ja już kupiłam mieszkanie na Strumykowej i nie mogę się doczekać, kiedy oddadzą. Czy powstało gdzieś forum mieszkańców już? Fajnie byłoby się poznać :)
                          • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 13.04.12, 11:57
                            Jest coś takiego: warszawa.cz/dom/Dzial-Osiedle-Strumykowa-HENPOL
                            Widać, że ktoś chce rozkręcić stronę z forum wszystkich możliwych inwestycji, ale na razie nie bardzo mu idzie. Ja też nie mogę się już doczekać. Pozdrawiam!
                            • Gość: Mała Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 13.04.12, 13:14
                              No to moze warto się tam przenieść :D

Zawsze to lepiej, jak mieszkańcy mogą się ze sobą komunikować! Choć widziałam, ze na facebooku też nie za bardzo ludzie są aktywni (na fanpage naszego osiedla)
                              • Gość: Sisi Re: Henpol Strumykowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 07:31
                                Praktycznie juz sie zdecydowalam na Mieszkanie na tym osiedlu. Cena troche wieksza, ale chyba nie az tak jak mowicie.

Podajcie mi prosze te budowle na tarchominie, niby po 5500-6000 za metr.
                                Bo ja jakos znalezc nie moge. Nawet glupie osiedle Lewandow kosztuje po 6600/m2 a lokalizacja jest tragiczna i wykonawca JW na forum osiedla juz ludzie narzekaja i niektorzy probuja juz sie pozbyc swiezo zakupionych mieszkan - patrz gumtree.
                                • Gość: jelonek Re: Henpol Strumykowa IP: *.unknown.vectranet.pl 15.04.12, 12:58
                                  Proszę bardzo:
                                  Victoria Dom, Mehofera - 5400-5650
                                  Greenhouse dev. - 6100
                                  Novum dev. - 6000

Trochę dalej Yuniversal poniżej 5000.

I gratuluję rozeznania, kupujesz mieszkanie za pół bańki, a nawet nie wiesz co się buduje w okolicy i po ile. Jak w takim razie chcesz negocjować cenę będąc kompletnie nie przygotowana? Jakich chcesz użyć argumentów? Czy może nie negocjujesz i łykasz co dają "bo zaraz nie będzie" i "trzeba się spieszyć bo wykupią" ?
                                  • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 15.04.12, 16:17
                                    Kolego jelonek, my nie jesteśmy małymi dziećmi a Ty nie jesteś naszym ojcem. Daruj więc sobie te połajanki, bo Ci z nimi nie do twarzy.
                                    Yuniversal poniżej 5 to nie jest - ceny oscylują wokół 5300-5500. Owszem, zaczyna się od 4800, ale na tej zasadzie to Strumykowa zaczyna się od 5900. Ale fakt - ogólnie na Aluzyjnej metr kwadratowy jest o mniej więcej tysiąc złotych tańszy, tyle że to są wysokie budynki położone przy samej Modlińskiej, która jest bardzo ruchliwa i nie cichnie nawet w nocy. Poza tym tam większość lokali o metrażu 60-70 metrów to mieszkania z oknami na jedną tylko stronę. No i ponieważ to najtańsze mieszkania w okolicy, więc kupi je biedota (nawiasem mówiąc to największa, moim zdaniem, wada mieszkań JW). No i tam oddanie inwestycji przewidziane jest za rok, a na Strumykowej już. Te cztery elementy powodują, że i ceny są, niestety, inne.
                                    Swoją drogą jeśli uważasz, że jak błyśniesz znajomością cen w okolicy to Max Invest z miejsca zmięknie i obniży Ci cenę, to ja Ci gratuluje dobrego samopoczucia.
                                    • Gość: myk Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.12, 16:35
                                      Chyba każdy kto kupuje mieszkanie sprawdza okolice i ofertę na rynku,
                                      co do Green House Odkryta to na wąskiej działce budują bardzo wysoko, z okien na zachód patrzeć będziesz na talerz sąsiada, jest też oczywiste, że gość który wybudował sobie dom od północnej strony inwestycji nie wytrzyma sąsiedztwa i z drugiej strony też będzie min. 7 pięter w odległościach jak na Manhattanie. Dla mnie odpada.
                                      Natomiast co do Viktoria Dom Ogrody Mehoffera to niewielu chce mieszkać w polu elektromagnetycznym linii wysokiego napięcia.
                                      Powiedzmy sobie szczerze - ładne mieszkanie w ładnym bloku nigdy nie będzie najtańszym mieszkaniem w okolicy i zależy gdzie się chce mieszkać i z kim. Jeśli w Ogrodach Mehoffera mają średnią pow. mieszkania 40 metrów, to będzie to czynszówka na wynajem dla singli lub mieszkaniami przejściowymi dla młodych na dorobku - patrz ostre imprezy w weekend i nie tylko.
                                    • Gość: jelonek Re: Henpol Strumykowa IP: *.unknown.vectranet.pl 15.04.12, 19:09
                                      Co ja ci będę mówił jak się przygotowuje do negocjacji. Skoro dla ciebie znajomość konkurencji w negocjacji jest niczym to nie dziwię się, że raptem 50zł na metrze utargowałeś. Mi na wstępie dają 5% bez nawet rozpoczęcia rozmów. Jeśli dobiję do dwucyfrowego upustu to się poważnie zastanowię, jak nie to dziękuję, płaczu nie ma, jest pełno innych ofert a mi się nigdzie nie spieszy. I zobaczymy ile się będą bujać z cenami jak za Wolę, Pragę Południe czy Wilanów gdzie dojazd do Centrum mam bez przesiadek i w 20 minut. Tarchomin jakiś strasznie fajny nie jest, nie ma nic specjalnego co usprawiedliwiałoby ceny ponad 6500 za metr. Poza tym popatrz na koszty kredytu i na fakt że w walucie już ich nie ma. Więc kto tam tak naprawdę teraz kupi? Przed nowym rokiem była inna sytuacja, teraz limit rns jest 5904 i nie obejmuje chyba żadnego ich mieszkania. A na kredyt bez dopłaty zupełnie nie opłaca się tego kupować bo wynajem w tym samym miejscu jest jakieś 1000zł tańszy miesięcznie.

A propos biedoty to w zasadzie nie mam argumentów poza tym, że ja ludzi nie dzielę pod kątem tego gdzie kupują mieszkanie. Wąskie masz horyzonty skoro tak postrzegasz innych. Nawiasem mówiąc to jak się poczujesz gdy ktoś nazwie tak ciebie bo kupiłeś za marne 6500 czy 6700 na Tarchominie podczas gdy oni kupili Mokotów za 9000 i było ich stać?

Enyłej, kupiłeś to ciesz się, ja mogę kupić nawet i za rok bo nie mam ciśnienia. Z tym, że za rok to mam ceny -20% od dzisiejszych i jest inna gadka z każdym devem.
                                      • Gość: myk Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.12, 10:08
                                        Czekam na info z wejść Chucka Norrisa do biur sprzedaży. Chuck do biura wchodzi tylko raz:-).
                                        • Gość: jelonek Re: Henpol Strumykowa IP: *.unknown.vectranet.pl 01.05.12, 11:23
                                          Chuck Norris wszedł do biura raz. Walnął z półobrotu i dostał dwu cyfrowy rabacik na z góry upatrzone mieszkanko. Pozdrawiam te ciamajdy co dzięki super zdolnościom negocjacyjnym uzyskały po 50zł z metra. Przez takie roztrzęsione trzęsidupy co to im się spieszy "bo jutro wykupią" ceny są jakie są. Sam będąc w biurze widziałem takiego jelenia co mu się aż ręce trzęsły bo dostał komórkę gratis. Żenada.
                                      • Gość: Noe Re: Henpol Strumykowa IP: *.centertel.pl 16.04.12, 14:11
                                        > ja mogę kupić nawet i za rok bo nie mam ciśnienia.
                                        > Z tym, że za rok to mam ceny -20% od dzisiejszych
                                        > i jest inna gadka z każdym devem.

Masz rację, poczekaj 5 lat, będziesz miał 100% upustu i devy będą Cie prosić, zebyś chiał wziąć mieszkanko za darmoszkę. A jak się wstrzymasz szósty rok to Ci pewnie jeszcze dopłacą.
                                        • Gość: qwerty Re: Henpol Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 15:49
                                          Kupując mieszkanie każdy kieruje się jakimiś kryteriami np.; ceną, lokalizacja, rozkładem, dojazdem, standardem, itp. Teraz kwestia co dla kogo jest priorytetem. Dla mnie ważna była lokalizacja która umożliwi dobry dojazd komunikacją miejską, ale też zapewni względną ciszę i spokój. Rozkład mieszkań które mnie interesowały uważam za poprawny, jest oddzielna kuchnia i okna na dwie strony. W klatce jest winda. To wszystko wpływa na cenę która została ustalona na około 6600 zł/m2. Czy to drogo czy tanio – okaże się jak tam z rok pomieszkam, ale na dzień dzisiejszy utwierdzam się w przekonaniu że jest to dobry wybór. W okolici są tańsze inwestycje czy używane mieszkania już wykończone, w podobnej cenie, ale kiedy bliżej im się przygladałem zawsze wychodziły jakieś spore minusy.
                                          Czekanie na to że za rok cena mieszkań spadnie o 20% może okazać się pobożnym życzeniem bo inwestorzy ponieśli określone koszty a ceny już spadły o kilka czy kilkanaście procent w porównaniu z ubiegłym rokiem, więc zejdą z ceny tylko do pewnego poziomu. Możliwe, że będą obnizać cenę ale jest to gdybanie a za wynajem trzeba płacić co miesiąc.
                                          Pozdrawiam i zachęcam do dzielenia się swoimi opiniami innych klientów MAX Invest.
                                      • sgsp Re: Henpol Strumykowa 30.04.12, 21:33

• Gość: wasyl Re: Henpol Strumykowa IP: *.pesnet.sk 13.05.12, 16:02
                                    Gościu, a ty już coś kupiłeś czy tylko siejesz ferment ? Ludzie wiedzą gdzie chcę kupić i za ile , doradców nie potrzebują. Więc bujaj się...
                          • Gość: Krzysiek Re: Henpol Strumykowa IP: *.home.aster.pl 08.06.12, 10:28
                            Witam,

Owszem, powstało więc zapraszam i polecam stronę Osiedla Strumykowa na Facebooku: on.fb.me/Mmng5d
                          • Gość: pschemo Re: Henpol Strumykowa IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 17:03
                            Cześć, zapraszam na forum mieszkańców osiedla: www.osiedlestrumykowa.pl =)
                    • decoroom_eu Re: Henpol Strumykowa 22.04.12, 16:42
                      Niestety tego typu problemy pojawiają się w wielu inwestycjach, mamy z tym do czynienia regularnie, dlatego warto plan mieszkania przed zakupem skonsultować z projektantem. www.decoroom.eu
                      • Gość: Mała Re: Henpol Strumykowa IP: *.jmdi.pl 22.04.12, 18:27
                        Do decoroom

Czemu zaśmieciacie ten watek???

Rozmawiamy tu o konkretnej inwestycji, chyba wystarczajaco juz rozreklamowaliscie swoja strone.
                      • Gość: wasyl Re: Henpol Strumykowa IP: *.pesnet.sk 13.05.12, 15:46
                        Odwalcie się od tego forum , to nie jest strona na Waszą reklamę. Już wszyscy wiedzą, że istniejecie i dajcie pogadać innym.
                    • Gość: wasyl Re: Henpol Strumykowa IP: *.pesnet.sk 13.05.12, 15:53
                      Gościu droga wolna... mnie się tam lokalizacja i jakość wykończenia podobają...
                      • Gość: Safona Re: Henpol Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.05.12, 18:38
                        Inwestycja jest ukończona w 95%. Czy ktoś wie kiedy będą wydawane mieszkania?
    • Gość: Krzysiek Re: Henpol Strumykowa IP: *.home.aster.pl 08.06.12, 10:52
      Nie mam konta na gazecie i raczej nie będę specjalnie zakładał dla napisania jednego posta, zatem proszę o odrobinę wyrozumiałości.

Kilka razy pojawił się już wątek miejsca w sieci dla przyszłych mieszkańców. Otóż jakiś czas temu założyłem już fanpage o wygodnym adresie facebook.com/Strumykowa - wiem, że jest też oficalny FP Henpol, ale moim zdaniem zawsze lepiej, aby to jeden z mieszkańców zajmował się stroną, a nie developer.

Już niebawem zacznie nas przybywać na Strumykowej, dlatego serdecznie zapraszam na Fanpage.

on.fb.me/Mmng5d (Link w skróconej wersji)

Pozdrawiam,
      Krzysiek
      • Gość: PPP Re: Henpol Strumykowa IP: 80.50.231.* 08.06.12, 11:12
        przybywać??? - długa droga a dokładnie to droga przeciwpożarowa w środku osiedla bez której nie da się uzyskać pozwolenia na użytkowanie - a służebności nie ma i pewnie długo nie będzie
        • Gość: hej ja Re: Henpol Strumykowa IP: 195.117.224.* 11.06.12, 08:25
          Hej.

Niestety poprzednik ma rację służebności brak, ciekawe jak w takiej sytuacji nastąpi odbiór Osiedla. Ceny wysokie, połowa mieszkań nie sprzedana.

• Gość: Polak Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.centertel.pl 11.06.12, 13:14
            Na pewno macie rację, odbiór osiedla nie nastąpi. Pocieszcie się tym przez chwilę. Potem zawsze będzie można chrzanić, że budynki pękają tudzież zapadają się w ziemię.

Notabene każdorazowo kiedy obserwuję polską zawiść o wszystko, napawa mnie to niewypowiedzianym zdumieniem. Tak czy inaczej życzę Wam z całego serca, żebyście kupili sobie mieszkania/domy większe, lepsze, piękniejsze, ze służebnością i z czym tam jeszcze chcecie, i żebyście nie musieli marzyć po nocach o tym, że coś nie uda się bliźniemu.

Z chrześcijańskim pozdrowieniem,
            Polak - nie zawistnik.
            • Gość: hej ha Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 195.117.224.* 11.06.12, 13:58
              Tak jestem wielkim zawistnikiem, ale mimo wszystko napiszę jeszcze raz nie wiadomo kiedy osiedle zostanie oddane do użytkowania - brak słuzebności. Moze inni przed zakupem się zastanowią nad tymi cudami, bo może będzie wszystko w porządku, a może nie. Uważam, ze płacąc takie pieniądze wysokie jak na te okolice chciałoby się jednak mieć wiekszy komfort.

Pozdrawiam.
              Zawistnik.
              • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 11.06.12, 14:06
                ja tam jakimś wielkim zawistnikiem nie jestem, ale skoro developer kupił ""upadłą" cześć osiedla i zmienił sobie ładny w sumie i spójny projekt po swojemu, oczywiście wyciskając z działki ile tylko się da i miał gdzieś mieszkańców drugiej skończonej wcześniej części osiedla, to niech teraz trochę się pomęczy.

Tak to jest jak się nie przestrzega zasad tylko wyciska jelonków i żyje z dewizą "wolność Tomku w swoim domku"

nie zawistnik tylko miłośnik przestrzegania dobrych zasad
                • Gość: Wąski Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 17:53
                  nie bardzo rozumiem skąd te obawy o służebność i ewentualne problemy z odbiorem?
                  Inwestycja ma w swojej KW wpisaną służebność gruntową na rzecz sąsiedniego osiedla odnośnie drogi pożarowej (którą deweloper wybudował i która jest na terenie tej inwestycji) więc jakiej służebności jeszcze potrzeba?
                  Rozumiem obawy gdyby takowa droga pożarowa nie powstała ale przecież jest więc o co chodzi???
                  • Gość: Polak Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.centertel.pl 11.06.12, 18:49
                    To nie obawy, to pobożne życzenia, żeby się komuś nie udało. Typowo polskie...
                  • Gość: lalala Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 21:27
                    Zgadza się Wąski, że służebność jest ustanowiona, ale dla sąsiadów. Natomiast Sąd nie zgodził się na ustanowienie służebności na rzecz nowej inwestycji jak to zostało przewidziane w projekcie, więc problem jest i to duży.
                    Drogi Panie pod nickiem Polak czy uważasz, że informacje o braku możliwości przejazdu powinno być ukrywane przed nowymi właścicielami.
                    • Gość: Wąski Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 22:41
                      A co brak służebności na rzecz nowej inwestycji ma do pozwolenia na użytkowanie?
                      Jak rozumiem droga pożarowa jest więc tu chyba nie ma do czego się przyczepić...
                      • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 12.06.12, 08:46
                        żeby osiedle dostało pozwolenie na użytkowanie musi spełniać szereg warunków - jednym z nich jest droga przeciwpożarowa w środku osiedla, która leży częściowo na działce "starej" części osiedla - żeby nowa część mogła z niej korzystać, musi zostać wpisana służebność do działki sąsiedniej - i z tym jest problem bo Sąd z pewnych przyczyn odmówił takiego wpisu.

I dopóki taki wpis nie nastąpi to pozwolenia na użytkowanie nie będzie, że o aktach notarialnych nie wspomnę. I na etapie sprzedaży developer powinien o tym informować w obecnej chwili

• Gość: stary wyga Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.12, 17:24
                          Ponieważ mieszkam w części wybudowanej przez Dolcan i kupiłem nowe mieszkanie w części Henpolowej znam temat i moim zdaniem sprawa jest prosta. Po upadłości poprzednie dewelopera (Energopol) Sąd podzielił działkę na 2 części - budynki D,F częściowo wybudowane, które zostały dokończone przez Dolcan i budynki C, E, które buduje teraz Henpol. Podział nastąpił przez środek terenu - 1 brama wjazdowa po stronie Henpolu i wyjazdowa po starej części. Burmistrz Białołęki wydał zgodę na podział działki pod warunkiem udzielenia wzajemnych służebności dla podzielonych działek, by korzystać ze wspólnej drogi, stanowiącej 1 całość.
                          Niestety Sąd ustanowił służebność na części Henpolowej i zapomniał ustanowić służebności na starej części. Łatwo szczegół przeoczyć, ale deweloper wystąpił o służebność dopiero oatnio.
                          Jak dla mnie sprawa jest oczywista. Skoro stare osiedle ma korzystać z drogi Henpolu, to nowemu osiedlu powinno udostępnić swoją. Zresztą o czym tu mówić - stare osiedle zostało oddane do użytkowania i funkcjonowało bez drogi pp, którą dopiero teraz wybudował Henpol, więc tak naprawdę zwiększyli bezpieczeństwo na starej części osiedla.
                          A odnośnie wypowiedzi, że deweloper wycisnął coś ponad plan to nieprawda - budynki noszą numery C i E i od 2002 wiadomo było, że powstaną dokładnie w takim kształcie jak teraz. Bryła nie zmieniła się ani na jotę w stosunku do folderu, ktory mam od 2002 roku.
                          I tak naprawdę należy się cieszyć, że nie poszli w wysokie kondygnacje, jak Barc, albo JWC na os. Światowida, bo mogli dużo więcej wycisnąć. Zazdrośnicy nie mogą przeżyć, że ktoś wybudował ładnie, z dobrych materiałów i na czas w przeciwieństwie do partaniny i nerwówki urządzonej przez poprzednich dewów.
                          • Gość: Noe Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.06.12, 18:35
                            Stary Wygo,
                            bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienia.
                            Dlaczego kupiłeś drugie mieszkanie? Zamieniasz na większe czy kupiłeś drugie?

Pozdrawiam!
                          • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 13.06.12, 09:29
                            ten kształt od 2002 roku??

chyba żart - w pierwotnym projekcie zbankurutowanego developera budynki miały być lustrzanym odbiciem tego co dokończył Dolcan i taki kształt osiedla miał sens a nie to co teraz jest

• Gość: Wąski Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 212.160.172.* 13.06.12, 12:32
                              i właśnie ta wypowiedz PPP pokazuje jak jest zorientowany w temacie - również widziałem stary plan i kubatura budynków nic się w tym temacie nie zmieniła
                              • Gość: Noe Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.centertel.pl 13.06.12, 12:41
                                Bo słusznie uż. Polak napisał , że smutna jest ta polska zawiść.
                                Przypomina mi się dowcip, jak rybak złapał złota rybkę, która obiecała, że spełni jego trzy życzenia, ale uprzedza, że sąsiad tego rybaka zostanie obdarowany podwójnie. "Nie ma sprawy - stwierdził radośnie rybak. - Chce mieć wielki dom, służbę, dziewczyny". Ciach - stoi pałac, basen, stajnia, służba, dziewczyny piękne. Ale u sąsiada na posesji dwa pałace, baseny itd. "OK" - pomyślał rybak. "Chcę mieć super samochód". Ciach - stoi samochód, a u sąsiada na podjeździe dwa. Rybak patrzy na to, chodzi, kombinuje i wreszcie mówi: "OK, jako trzecie życzenie proszę, żeby uschło mi jedno jądro".
                                Raczej smutne niż śmieszne - bo prawdziwe.
                              • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 13.06.12, 12:52
                                no to nie pozostaje nic innego jak ten "stary" plan zamieścić gdzieś i pokazać

ja tym osiedlem zainteresowałem się w 2000 roku jak startował pierwszy developer Energopol - i wg mojej pamięci budynki D i F miały mieć lustrzane odbicie na sąsiedniej działce - w środku osiedla byłaby fajna przestrzeń a tak to nowe bloki "przygniotły" te już stojące

ale może i się mylę bo to jednak dawno było a od tej pory to mnóstwo innych "planów" człowiek musiał przeaanalizować :)
                                • Gość: Noe Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.06.12, 12:57
                                  Nie wiem, jaki był plan, bo wtedy się tymi budynkami nie interesowałem. Co do przygniatania starych budynków nowymi to nie przesadzajmy. Każdy by chciał mieszkać w centrum i mieć widok na las. Sądzę, że akurat to osiedle ma stosunkowo dobre położenie.

Swoją drogą też chętnie zobaczyłbym te stare plany.
                                  • Gość: atk Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 22:39
                                    www.tmjprojekt.com.pl/strumykowa.html
                                    • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 18.06.12, 08:58
                                      to ten?? podobny ale nijak ma się do tego co jest teraz?? z której strony jest ul. Strumykowa??
                                      • Gość: stary wyga Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.12, 20:58
                                        Do Noe:
                                        starego mieszkania nie sprzedaję, bo córka rośnie i trzeba latorośl zachęcić by do Anglii nie wyfrunęła:-).
                                        Folderu jak raz od dwóch dni znaleźć nie mogę, ale podysłam link do informacji achitektów, gdzie wyraźnie piszą, że dziedzińce otwierają się na południe i zachód:

www.grupa5.com.pl/pl/witryna/projekty/budynki_mieszkalne/os_strumykowa
                                        Do PPP: przesłany w mailu wyżej link do wizualizacji należy czytać następująco:
                                        na pierwszym planie Strumykowa 'gliniana", po lewej park, po prawej od osiedla 3 domy jednorodzinne, na końcu budynki osiedla A i B (tam gdzie pizzeria). Wyraźnie widać, że III etap od początku miał wyglądać jak wygląda. Poprzednio pisałem o 2002 roku, ale raczej od 1999.
                                        • Gość: Noe Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: *.centertel.pl 18.06.12, 23:55
                                          Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Będziemy sąsiadami!
                                        • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 19.06.12, 08:38
                                          ok zwracam honor :)

to w takim razie wychodzi na to, że Wspólnota bloków 40Fi E jest zbyt pazerna albo Max-Inwest chce trochę przyoszczedzić :)
                                        • Gość: Wąski Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 212.160.172.* 22.06.12, 10:40
                                          Hej, orientuje się z Was może na jakim aktualnie etapie jest deweloper z uzyskaniem pozwolenia na użytkownanie?
                                          Niestety w biurze sprzedaży to za wiele nie wiedzą...
                                          • Gość: PPP Re: Zazdrość nie wie co sen i po cichu zabija IP: 80.50.231.* 22.06.12, 12:13
                                            no jest na żadnym, ponieważ sprawa o ustanowienie służebności drogi ppoż jest w powijakach - złożone zostało zażalenie na decyzję Sędziego o odmowie wpisu i co dalej to pewnie nie wie nikt
                                          • Gość: hej ha oddanie bloku do użytkowania IP: 195.117.224.* 22.06.12, 15:10
                                            Niestety z tego co wiem, od koleżanki, która kupiła mieszkanie, nie podają informacji, kiedy otrzyma klucze. Moze jak uda im się wpisać służebność to coś się ruszy.
                                            • Gość: stary wyga Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.12, 19:30
                                              Mi powiedzieli, że dostanę klucze około połowy lipca. A co będzie zobaczymy.
                                              Co do wpisu sprawy wpisu służebności do KW, to chyba wszycy widzą, że droga została zaprojektowana tak, by korzystali z niej mieszkańcy obu bloków. Trzeba mieć mentalność Kalego, by uważać, że "ja jeżdzić po ich drodze to dobrze, oni jeżdzić po mojej to źle". Oczywiście jako właściciel mieszkań po obu stronach chciałbym by sprawę szybko załatwić.
                                              • Gość: hej ha Re: oddanie bloku do użytkowania IP: 195.117.224.* 28.06.12, 10:43
                                                Czy macie już jakieś wieści co do służebności? Czy jest szansa na odbiór?
                                                • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.06.12, 13:32
                                                  Odbiory mieszkań i wręczanie kluczy zaczynają się od 2 lipca.
                                                  • Gość: hej ha Re: oddanie bloku do użytkowania IP: 195.117.224.* 02.07.12, 11:24
                                                    Witam.
                                                    Czy ktoś ma już klucze?
                                                  • Gość: Mro Re: oddanie bloku do użytkowania IP: 80.50.137.* 02.07.12, 11:30
                                                    Ponoć był już jeden odbiór. ja odbieram jutro.
                                                  • Gość: gość Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 13:51
                                                    Jak poszedł odbiór?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 04.07.12, 19:51
                                                    Ja odebrałem wczoraj. Na razie tylko mieszkanie, bez pilota do bram i garażu i bez komórki lokatorskiej. Odbiór poszedł bez problemu, wcześniej już mieszkanie widziałem, tak że nic zaskakującego nie było. Wszystkie okna dobrze zamontowane, szyby czyste nieporysowane, ściany gładkie. Dziś już podpisałem umowę z RWE, prąd odblokują w ciągu około tygodnia.
                                                  • Gość: mala Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.jmdi.pl 04.07.12, 20:50
                                                    wow! a wiec to się dzieje szanowni sąsiedzi :) a jak zostaliscie powiadomieni o terminie odbioru? telefonicznie, mailowo, pocztą? kurcze, przxydaloby sie jakies bardziej profesjonalne forum...

braliscie jakiegos eksperta do odbioru mieszkania? inzyniera? sami?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.07.12, 00:36
                                                    Jeszcze odpowiedź na post Małej:
                                                    Mnie zawiadomiono e-mailem, że od 1 lipca są odbiory. Zadzwoniłem i umówiłem się na 3 lipca. Eksperta żadnego nie brałem, natomiast rozmawiałem z inżynierem, którego ekipa ma wykańczać moje mieszkanie. On powiedział to samo, co ja i tak wiedziałem (to już drugie mieszkanie, które kupuję od dewelopera), że trzeba zobaczyć, czy okna są w dobrym stanie, czy pozostawione w dowolnej pozycji nie otwierają lub nie zamykają się same etc. Gładź na ścianach położona jest równo, w ogóle wykończenie jest ok. Jedyne co jest nie halo, to rury kanalizacyjne biegnące po ścianach. W kuchni to jeszcze pół biedy, bo i tak będą za szafkami, ale w łazience jest gorzej. Wkucie tego w ścianę u mnie nie wchodzi w grę, bo to jest ściana nośna i nie można jej podciąć na głębokość kilkunastu centymetrów. Pozostaje wkucie ich pod posadzkę, ale to z kolei zależy, na jakiej wysokości w pionie jest tak zwany trójnik. W najgorszym razie trzeba będzie zrobić tzw. schodek przy podłodze.
                                                  • Gość: mala Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.jmdi.pl 05.07.12, 22:04
                                                    dzieki za info Noe. A jak to jest z czynszem, od kiedy sie placi i w jakiej wysokosci?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 05.07.12, 22:19
                                                    Na razie nic o tym nie mówili. Wszystkie mieszkania są natomiast pomierzone przez uprawnionego geodetę i oczywiście prawie każde okazało się ciut większe, za co też trzeba dopłacić przed aktem notarialnym.
                                                  • Gość: Ana Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.kielce.vectranet.pl 06.08.12, 14:12
                                                    Chciałam zapytać o dopłatę, o której wspomniałeś. W umowie był zapis o +/- 3% różnicy w powierzchni mieszkania. Jeżeli zatem różnica jest większa, np. jakieś 5%, to czy dopłata będzie liczona do całych 5% czy tylko do zaistniałej nadwyżki, czyli 2%? Oczywiście liczyłam się z tym, że może powstać pewna nadwyżka, ale nie sądziłam, że będą mieli problem ze zmieszczeniem się w granicach 3%. A jednak...
                                                  • Gość: Sarastro Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 06.08.12, 23:02
                                                    Masz prawo odstąpić od umowy, jeśli różnica jest większa niż zapisana w umowie przedwstępnej. Z tego, co wiem, można negocjować dopłatę w takich przypadkach jak Twój.

Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji.
                                                  • Gość: Wąski Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 21:35
                                                    Noe, czemu nie dostałeś od razy pilota do bram/garażu i komórki lokatorskiej, jest z tym jakiś problem? Mówili Ci kiedy mógłbyś je odebrać?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.07.12, 21:50
                                                    Nie dostałem pilota do bram i garażu, ponieważ działka jest ciągle placem budowy - nie ma jeszcze pozwolenia na użytkowanie budynków. Lokale są wydawane po to, żeby lokatorzy mogli już prowadzić prace remontowe w mieszkaniach, ale formalnie rzecz biorąc nie można jeszcze mieszkać. Rozmawiałem z kierownikiem Biura Sprzedaży na temat tego pozwolenia; on twierdzi, że w umowach przedwstępnych jako ostateczna data uzyskania pozwolenia na użytkowanie stoi 31 sierpnia 2012 i tego się trzymajmy.
                                                  • syna2 Re: oddanie bloku do użytkowania 05.07.12, 10:05
                                                    W którym bloku masz odebrane już mieszkanie (C czy E)?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 05.07.12, 10:26
                                                    E
                                                  • Gość: Gość Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 15:54
                                                    A mi się wydaje że ten termin to 31 lipca ale dla pewności sprawdzę wieczorem w umowie. Taki odbiór "na placu budowy" to nie do końca mi się podoba...
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.07.12, 16:08
                                                    Artykuł 2 punkt 5 umowy: "Uzyskanie pozwolenia na użytkowanie Budynku powinno nastąpić w terminie do dnia 31. sierpnia 2012 r."

Moim zdaniem lepiej że dali klucze szybciej, dzięki temu można już urządzać mieszkanie.
                                                  • Gość: gość Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 22:58
                                                    Witam,
                                                    wie ktoś może co z budową miejsc parkingowych przy Starostrumykowej? Jest to jeden z warunków wpisany do pozwolenia na budowę i od niego zależy też zapewne uzyskanie pozwolenia na użytkowanie. A jak łatwo zauważyć deweloper nie rozpoczął jeszcze żadnych prac z tym związanych i jak narazie nie widać by zamierzał...
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 05.07.12, 23:11
                                                    Deweloper wie, że musi te miejsca wybudować. Być może będzie to musiał szybko zrobić już za chwilę.
                                                  • Gość: gość Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 23:29
                                                    jak zobaczę to uwierzę i pozbędę się obaw:)
                                                    aktualnie to wygląda tak, że chcą oddawać mieszkania ale tego warunku nie spełnili i nie wiadomo kiedy (i czy w ogóle) spełnią... a w takiej sytuacji uzyskanie pozwolenia na użytkowanie to wydaje się być jeszcze odległa sprawa:(
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 05.07.12, 23:35
                                                    Wiesz, to nie do końca tak, bo w umowach pozapisywane są terminy oddania i aktu notarialnego, których jeśli nie dotrzymają, to spowoduje kłopoty dewelopera plus koszta. Z tego co wiem deweloper liczy się z tym, że w ciągu najbliższych kilku tygodni będzie musiał te miejsca zrobić.
                                                  • Gość: tarcho Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.devs.futuro.pl 06.07.12, 08:36
                                                    Jak chcesz, to możesz odebrać klucze do mieszkania po formalnym oddaniu budynku do użytkowania, jak będą wszystkie zgody i papiery, a wiadomo, że w Najjaśniejszej papierów potrzeba dużo.
                                                  • Gość: Inspiron Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.12, 12:51
                                                    Gdzie te miejsca parkingowe miały by zostać wybudowane i w jakiej ilości?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.07.12, 12:55
                                                    Na Starostrumykowej, czyli tej uliczce gruntowej między budynkiem E a domkami jednorodzinnymi, za którymi jest pętla Nowodwory. A czy tylko wzdłuż budynku E, czy również F, tego nie wiem. Jeszcze link do tematu: www.radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_023-str110407miejsca-.pdf
                                                  • Gość: makao Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.12, 08:33
                                                    Porozmawiałem ze znajomą urzędniczką w urzędzie dzielnicy i sprawa wygląda tak, że teren drogi należy do miasta i budowa tego parkingu nie zaczęła się, bo dzielnica opóźnia się w wydaniem pozwolenia na udostępnienie terenu. Natomiast w biurze sprzedaży twierdzą, że jeśli tylko dostaną teren do dyspozycji to miejsca zbudują.
                                                    Z tego widać, że za ewentualne opóźnienie w oddaniu mieszkań trzeba podziękować urzędasom i HGW w szczególności.
                                                  • Gość: Maja81 Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.home.aster.pl 10.07.12, 10:40
                                                    A czy ktoś korzystał z usług tej Pani Notariusz którą poleca Henpol?
                                                  • Gość: mala Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.jmdi.pl 10.07.12, 22:03
                                                    Tak myśmy korzystali, nie mam zastrzeżeń

W umowie jest zapis, ze od dnia odbioru meiszkania do zawarcia umowy kupujący będą płacić sprzedajacemu kwotę na poczet utrzymania nieruchomosci. Podobno sprzedajacy kwotę tę miał podać najpóźniej w dniu odbioru. Wiadomo, ile trzeba płacić? Pytanie do osób, które juz odebrały mieszkanie :)
                                                  • Gość: ewi Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.12, 12:44
                                                    A czy ktoś może powiedzieć coś szerzej o rzekomej utracie gwarancji w przypadku np. wkuwania rur w ścianę lub przebudowy ścianek działowych? Podobno zapis utraty gwarancji zawiera protokół odbioru.... Co jeszcze "ciekawego" jest w tym protokole?
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.07.12, 21:06
                                                    Tak, jest taki punkt. Mówiono mi o tym zresztą już dawno, jeszcze przed podpisaniem umowy przedwstępnej. Jeśli przenosząc ściankę naruszysz przewód wodociągowy lub elektryczny i w związku z tym coś nie będzie działało lub będą jakieś szkody, nie naprawią tego z gwarancji, tylko klient ponosi za to odpowiedzialność finansową. Ale to chyba normalne, nie?

W protokołach odbioru podane są powierzchnie mieszkań ustalone przez uprawnionego geodetę. Te powierzchnie niemal w każdym przypadku są większe niż podane w umowach przedwstępnych, co oznacza konieczność dopłaty za metr czy dwa. Nie jest toi ładna zagrywka, ale za to należy do klasyki zagrywek deweloperów. Już czytając umowę przedwstępną brałem pod uwagę, że będę miał dopłatę w górnej granicy podanych widełek. Niestety, przykra rzeczywistość.

Powyższy manewr to jedyna dotychczas brzydka rzecz ze strony dewelopera. Wszystko inne jest jak na razie w porządku.
                                                  • Gość: Mala Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.jmdi.pl 12.07.12, 22:28
                                                    Noe a mowili ci o oplatach, jakie bedziesz ponosil w zwiazku z utrzymaniem nieruchomosci do czasu podpisania umowy? Ja na razie wiem o 40 zl za wywoz smieci i 5 zl za dzien za korzystanie z "ich" pradu
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 12.07.12, 23:32
                                                    Opłaty na utrzymanie nieruchomości ponosi się od dnia jej odebrania, nie słyszałem, żeby gdziekolwiek było inaczej. Co do prądu, to nie ma żadnego "ich" prądu - każdy musi podpisać umowę z RWE i dopiero wtedy RWE włączy mu prąd. Ja już podpisałem.
                                                    Wiadomo, że opłaty za zarządzanie do momentu podpisania aktu notarialnego są wyższe niż po powstaniu wspólnoty mieszkańców. Tak jest przecież u każdego dewelopera.
                                                  • Gość: makao Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.12, 06:52
                                                    A dev wciąż nie dostał od urzędasów zgody na wejście na teren drogi by budować parking od strony Starostrumykowej. Wg moich informacji nie mogą się doliczyć działek miejskich, na których mają powstać te parkingi. A wybory niestety dopiero za 3 lata. Nie zapomnijcie podziękować HGW za wszystkie korki, opóźnienia i zatrudnianie urzędasów samych sobą się zajmujących.
                                                  • Gość: mala Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.147.137.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.12, 11:45
                                                    Ja wiem, ze trzeba ponosic oplaty, pytam sie tylko, w jakiej wysokosci. W umowiee jest napisane, ze oplaty nalezy przekazywac do 10ego dnia kazdego miesiaca i ze kwota ta zostanie podana najpozniej w dniu odebrania mieszkania. Zatem pytam, czy poinformowali cie, w jakiej wysokosci masz wnosic olaty?

co do pradu to powtarzam, cco powiedziala babka w biurze sprzedazy, ze jak chcesz lkorzystac z pradu to placisz 5 zl za dzien, pewnie miala na mysli tych, ktorzy jeszcze nie podpisali umowy z rwe.

Mi nie chcieli podac info o oplatach, rzekomo jeszcze nie wiadomo, ale najpozniej bedzie wiadomo akurat w dniu, w ktorym odbieram, wiec wnioskuje, ze ci co juz odebrali wiedza, ile maja placic
                                                  • Gość: Noe Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.centertel.pl 13.07.12, 20:26
                                                    Nie poinformowali mnie, w jakiej wysokości będą te opłaty. Nic o tym nie mówili.
                                                    Z prądem to może chodziło o to, że jakby ktoś chciał korzystać z prądu z klatki schodowej przed odblokowaniem przez RWE prądu w mieszkaniu, to musiałby płacić te 5 zł. W mieszkaniu po odblokowaniu płaci się bezpośrednio RWE według licznika po stawce budowlanej.
                                                  • Gość: pschemo Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 22:22
                                                    Na początku chciałbym się przywitać z przyszłymi sąsiadami =)

Ja dzisiaj rozmawiałem z p. Andrzejem i informował mnie o ryczałtowych opłatach za prąd i inne media. Nie pamiętam dokładnie stawek ale kwoty były takie jak podają poprzednicy.

Zapraszam do dyskusji na forum które stworzyłem dla naszego osiedla a Henpol nie chce o nim mówić: www.osiedlestrumykowa.pl. Tam będzie się nam wygodniej dyskutowało =)
                                                  • Gość: Maja81 Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.home.aster.pl 24.07.12, 15:17
                                                    Dzięki za info;
                                                    Teraz ja już też korzystałam i póki co wydaje się być ok.
                                                  • Gość: Andrzej76 Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.home.aster.pl 06.08.12, 12:22
                                                    A czy dostaliście jakieś załączniki do umowy przedwstępnej? jakieś zezwolenia, wpisy itd?
                                                  • Gość: Krzysiek Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.net.artegence.pl 08.08.12, 10:36
                                                    Witam Sąsiadów!
                                                    Ja odebrałem klucze 25 lipca (ależ zrobiłem sobie prezent na imieniny:)) na odbiorze powiedziano mi, że zgoda na użytkowanie mieszkania powinna zostać uzyskana na przełomie lipca i sierpnia. Nie wiem na ile ten termin jest realny a na ile to tylko pobożne życzenia, ale tak czy inaczej deweloper ma jeszcze 3 tygodnie na załatwienie tej sprawy:)
                                                    Jak zapatrujecie się na konieczność dopłat z tytułu zwiększonej powierzchni mieszkania? Na stronie UOKiK znalazłem takie oto 2 ciekawe postanowienia:
                                                    prawo.money.pl/orzecznictwo/klauzule-niedozwolone-uokik/xvii;amc;1334;10,postanowienie,2691.html
                                                    dom.money.pl/rejestry/klauzule_niedozwolone_uokik/sygn;akt;xvii;amc;113;07,postanowienie,1597.html
                                                    Pytanie czy developer dając nam możliwość odstąpienia od umowy działa zgodnie z prawem, czy cena mieszkania przypadkiem nie powinna być z góry znana na etapie jego zakupu...

Druga rzecz odnośnie prądu: macie świadomość, że podpisując umowę z RWE w taryfy budowlanej, za samą "gotowość" do użytkowania prądu płaci się ok 120zł miesięcznie + ilość zużytych kWh?
                                                  • Gość: mariano Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.devs.futuro.pl 08.08.12, 10:55
                                                    Zgodnie z Polską Normą mieszkanie może się różnić o 3% od planu w górę lub w dół i w zależności od tego cenę należy obniżyć lub podwyższyć. Dopiero, gdy róźnica jest wyższa niż 3% można odstąpić od umowy, z powodu innych parametrów mieszkania. Mi wyszło mieszkanie większe o 5%, a w związku z Polską Normą dopłacam tylko do 3%, więc w sumie jestem zadowolony. Dodatkowe 3 mkw lebensraum bardzo się przyda.
                                                  • Gość: Krzy Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.net.artegence.pl 08.08.12, 11:54
                                                    Mieszkanie masz większe o 5% ale dopłacasz tylko za 3% dobrze rozumiem?
                                                    W umowie jest zapis że pokrywa się różnicę, nie ma tam mowy o dodatkowej różnicy pomiędzy ustawowym 3% i więcej.
                                                  • Gość: mariano Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.devs.futuro.pl 08.08.12, 12:46
                                                    Tak, dopłacam do 3% i z większego mieszkania jestem zadowolony, bo jak rozplanowałem meble, to przestrzeń jest potrzebna.
                                                    Nie chodzi o ustawę, a o Polską Normę budowlaną. Róźnica w pow. rzeczywistej do projektowanej mieszkania powinna mieścić się w 3% i do tego zgodziłem się dopłacić.
                                                  • Gość: PPP Re: oddanie bloku do użytkowania IP: 80.50.231.* 08.08.12, 13:38
                                                    nie chcę być złym prorokiem :))

ale skoro im się tak rozjechało, to może być efektem zastosowanie innych materiałów ścian niż w projekcie - oby nie oznaczało to słuchania każdego dźwięku z mieszkań obok bo to jest koszmar
                                                  • Gość: mariano Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.devs.futuro.pl 08.08.12, 13:53
                                                    Materiały są zgodne z umową i przedstawionym projektem, co sprawdziłem.
                                                    Różnice w budowlance to częsta sprawa. Budowa to nie apteka i dotyczy to także wyliczeń projektantów i architektów.
                                                    Jak macie pomysł, by zrobić do centymetra, to sami coś zbudujcie. Za pierszym razem cuda dziać się będą:-).
                                                  • Gość: psiak Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.play-internet.pl 16.09.12, 21:38
                                                    Witam.
                                                    Może wiecie jak wygląda sprawa oddania bloku do użytkowania?
                                                  • Gość: pschemo Re: oddanie bloku do użytkowania IP: *.bas.roche.com 17.09.12, 16:00
                                                    psiak, zajrzyj na www.osiedlestrumykowa.pl ;)
                                                  • Gość: PPP Re: oddanie bloku do użytkowania IP: 80.50.231.* 05.10.12, 12:49
                                                    no i jak tam sytuacja??

bo dostałem jakiś polecony z Ksiąg Wieczystych ale nie bylem w stanie odebrać - zapewne jakieś zawiadomienie co tam w końcu Sąd postanowił - napisze ktoś co?
                                                  • Gość: pschemo Re: oddanie bloku do użytkowania IP: 198.21.21.* 08.08.12, 13:44
                                                    Cześć Krzyśku,

Ja odbierałem mieszkanie na początku sierpnia i powiedziano mi, że nie ma co liczyć na na przełom sierpnia i września. Lepiej się nastawiać na drugą połowę września.

Zapraszam na forum mieszkańców osiedla pod adresem www.osiedlestrumykowa.pl .
                                                    Powoli pojawiają się nim kolejni sąsiedzi =)
    • Gość: pschemo Re: Forum osiedla : www.osiedlestrumykowa.pl IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 22:24
      Witam przyszłych sąsiadów i zapraszam do dyskusji na forum przeznaczonym dla nas.
      Znajduje się ono pod adresem : www.osiedlestrumykowa.pl

Łatwiej będzie się porozumieć co do ważnych dla nas spraw bez zbędnego spamu.
      • Gość: Inspiron Re: Forum osiedla : www.osiedlestrumykowa.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.12, 10:17
        Z moich usstaleń z biurem wynika że opłata czynszowa ma się pojawić dopiero po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie. Do tego czasu płacimy tylko opłaty licznikowe.
    • mormon44 Re: Henpol Strumykowa 25.06.15, 13:13
      Budynek został oddany do użytkowania niezgodnie z prawem. Lokal U7 nie ma wspólnych fundamentów z resztą budynku, w związku z czym pozwolenie na użytkowanie budynku może zostać cofnięte, podatek od nieruchomości jest błędnie naliczany, a wszystkie uchwały wspólnoty mogą zostać uznane za nieważne.
      To dlatego, że prezes Śmierzyński postanowił ukraść mieszkańcom przewidzianą w projekcie stróżówkę (obiekt małej architektury) i zrobić z niej dodatkowy lokal. Dla niego liczy się tylko zysk, a bezpieczeństwo i spokój ludzi ma głęboko.
      Przestrzegam przed problemami prawnymi z mieszkaniami nabytymi w tym budynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka