Gość: gość IP: *.static.ip.netia.com.pl 05.09.14, 11:11 teren wyrównany może pod piekny parking (?), czyżby przed wyborami samorzadowymi władza chce zaplusować u usilnie, uparcie parkujących tam... ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Pasłęckiej Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 05.09.14, 16:34 dla mnie najważniejsze to , że teren już został uporządkowany i , że dawne błotko przechodzi do historii. Przy okazji dziękuję Panu radnemu Wojciechowi Tumaszowi, że pilotował sprawę ,. monitował i "naprzykczał " się władzy aby ucywilizować ten teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.09.14, 10:16 Który z radnych chce popilotować zrobienie takiego parkingu za publiczne pieniądze pod moim osiedlem? Kupuję drugie auto i nie mam go gdzie trzymać.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.09.14, 23:47 > Który z radnych chce popilotować zrobienie takiego parkingu za publiczne pieniądze pod > moim osiedlem? Zapisz się do PO, dogadaj z Jaworskim wystartuj na radnego i przed następnymi wyborami parking będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 08.09.14, 10:45 Nie trzeba od razu zapisywać się do PO, tym bardziej, że partię można zmienić a znajomości zostają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.09.14, 23:38 > Nie trzeba od razu zapisywać się do PO Kołdra jest krótka, więc partia popiera tylko swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik magiczne słowo... IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.14, 18:34 ... to WYBORY. Przez 4 lata "nie da się" a tuż przed wyborami cud za cudem... Dobrze, że kolejny kawałek terenu będzie uporządkowany i do tego będzie służył mieszkańcom. Szkoda, że takie cuda dzieją się tylko przed wyborami, ponieważ w naszej dzielnicy jest jeszcze masa rzeczy do ogarnięcia. A tak co 4 lata... to słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: magiczne słowo... IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.14, 21:36 a ja im pokaże przy wyborach co o nich myślę - głosu mojej rodziny obecna władza nie dostanie - pójde specjalnie zagłosowac no kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tpi0 Re: magiczne słowo... 18.09.14, 12:00 To może wybory co rok? Jak we wspólnocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Mniej miejsc będzie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.14, 23:19 Na nowym parkingu wejdzie mniej więcej połowa samochodów niż na obecny błotny bałagnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mniej miejsc będzie... IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.14, 23:29 Spoko, przecież jest jeszcze parking przy Biedronie za darmoche... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Mniej miejsc będzie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.09.14, 09:56 > Spoko, przecież jest jeszcze parking przy Biedronie za darmoche... :) Na razie. Szefostwo Biedronki jest mega wkurzone, że gdy rano otwierają sklep nie ma miejsca dla klientów i przez cały dzień samochodów nie ubywa, bo te same pojazdy okupują parking. Generalnie Biedronka stoi na stanowisku, że inni mogą tam parkować od 22 do 6 rano (już kilka razy był zamykany szlaban między 6 a 7 na kłódkę przez ochronę). Zamykanie na całe noce po wieczornym wyczyszczeniu parkingu z samochodów jest kwestią tygodni jak ten stan permanentnego obłożenia będzie się utrzymywał - to parking sklepu a nie prezent dla okolicznych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Mniej miejsc będzie... IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.09.14, 20:25 kiedys sie zastanawiałem skąd ślady kół na trawniku przy biedronce a teraz wiem ze to ci którzy tam parkują ewakuują się rano na skróty bo szlaban zamknięty.... następnym razem ochrona sie wkurzy i wysypie torebkę gwoździ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Mniej miejsc będzie... IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.14, 18:51 temat do załatwienia w jeden wieczór, odholować wszystkie samochody. Wieść się szybko rozniesie i nikt więcej nie zarykuje. Jak nie, to aż do skutku. Co mają w głowie wieśniaki które parkują na terenie prywatnym? Ciekawe czy byliby zadowoleni gdyby ktoś parkował w ich zagrodzie gdzieś tam na wsi... No ale cóż teraz som warsiawiakimi pełno gembo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po sąsiedzku Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 10.09.14, 15:53 mamy i parking i chodnik przy Pasłęckiej/ Strumykowej tzw. dawne błotko Wczoraj pierwszy raz od 9 lat przeszedłem suchą stopą po błotku. To prezent i wypełnienie obietnicy wyborczej z 2010 r Pani radnej Elżbiety Świtalskiej dla mieszkańców. Budowa trwała 8 dni roboczych a my czekaliśmy na zrobienie porządku w tym miejscu wieki - no ale bez narzekania JEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.14, 19:30 To gdzie teraz będą robione kolejne parkingi? Myślę, że czas zacząć ciąć las przy Strumykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.14, 20:19 > Wczoraj pierwszy raz od 9 lat przeszedłem suchą stopą po błotku O... Ciekawe, bo ja tam regularnie suchą stopą przechodziłem od lat, ale jak ktoś włazi w kałuże celowo... > To prezent i wypełnienie obietnicy wyborczej z 2010 r Pani radnej Elżbiety Świtalskiej > dla mieszkańców. Wal tak od razu - kampanię pani Eli robisz. No to kontruję - a obiecany parking za pomnikiem przy Ordonówny też będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgtre Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.14, 22:00 To teraz idź się spytaj tej swojej radnej dlaczego zamiast parkingu UD wydał zgodę na stawianie kolejnych budynków slamsów pod obsranymi dębami przy Pasłęckej np. w miejscu budynku Pasłęcka 16 C i 16 D miały być parkingi łącznie na 880 samochodów, a w miejscu dzisiejszej galerii miał być parking na 440 samochodów i główny wjazd na osiedle. Czyli łącznie miały być parkingi na 1320 samochodów przy mniejszej ilości budynków... niestety urzędnicy pozwolili na to coś co jest teraz... a ty się cieszysz z terenu posypanego kamykami na 20 samochodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po sąsiedzku Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 10.09.14, 22:13 a ty w tych slumsach mieszkasz - pod 16 czy 14/ znasz bardzo dobrze osiedle/ to gratuluję dobrego gustu tzn wynajmujesz mieszkanie. Dla mnie najważniejsze, że został uporządkowany teren a na pewno lepszy w tym miejscu parking niż pomnik najgorszego prezydenta wszechczasów LK-gdyby dzielnicą zarządząło pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgtr Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.dynamic.chello.pl 10.09.14, 23:32 @po sąsiedzku bredzisz, nie odnoszę się do żadnej konkretnej partii, gdzieś mam pomniki, kto by nie rządził i tak martyrologia będzie obecna, co do jednego się zgodzę to są okropne slumsy... a ten teren powinien być już dawno uporządkowany a nie na pokaz przed wyborami, zresztą w tej sprawie pisałem już pisma do UD w 2004 r. czyli 10 lat temu gdy nie było tam jeszcze jednego wielkiego błota tylko teren porośnięty 1,5 m chaszczami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 11.09.14, 10:18 Z tymi pomnikami to różnie bywa ponieważ za czasów PO postawiono trzy pomniki, czego się po nich nie spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tpi0 Re: pseudo parking Strumykowa 18.09.14, 12:11 Jak przeczyta to ktoś z ratusza i zweryfikują umowy to Wam cofną pozwolenia na użytkowanie, tak jak nam na Odkrytej po 10 latach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: pseudo parking Strumykowa 11.09.14, 00:59 A swoją drogą, to ciekawe jaki będzie układ miejsc postojowych: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str101203parking-.pdf radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str101203parking-zal1.jpg radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str101203parking-zal2.jpg Chodniczek jest wykonany wg szkicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.09.14, 22:18 > A swoją drogą, to ciekawe jaki będzie układ miejsc postojowych: Jest byle jaki, już się dziś dwóch panów o mało nie pobiło, bo jeden swoją landarą drugiemu wyjazd zastawił. Wysypano kamienie i maszyny zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 11.09.14, 11:05 Panie radny Tumasz - oj nieładnie, nieładnie -" przypiął" się pan do inicjatywy pani radnej Elżbiety Świtalskiej w sprawie budowy parkingu przy Pasłęckiej. Czy oprócz interpelacji z 2010 r dołożył pan jakieś starania o wybudowanie w tym miejscu parkingu. Ma pan bardzo dużo pozytywnych dokonań ale z tym to przesada. Pani radna Świtalska:" nie jest z mojej bajki "ale trzeba przyznać, że walczyła o parking i za uporządkowanie terenu jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: pseudo parking Strumykowa 11.09.14, 12:15 > Panie radny Tumasz - oj nieładnie, nieładnie -" przypiął" się pan do inicjatywy pani radnej > Elżbiety Świtalskiej Tak wyszło, że pierwsze pismo w tej sprawie było Tumasza, wiec trochę w druga stronę to przypięcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 11.09.14, 12:51 Nie zgadzam się.Pani Elżbieta Świtalska już w pażdzierniku 2010 r . nie będąc jeszcze radną rozpoczęła zbieranie podpisów w sprawie budowy ogólnodostępnego parkingu. Wiele razy w ciągu kilku miesięcy jak i po jej wyborze na radną - stała przy błotku i zachęcała mieszkańców do podpisania się pod tą inicjatywą. A więc ...... Pan radny Tumasz wrzucając maile na forum nic nie wspomniał o radnej - to z tego wnioskuję , że chciał wprowadzić mnie / nie wypowiadam się za mieszkańców/ w błąd odnośnie budowy parkingu - mógł zaznaczyć , że nie tylko radna ale i on popierał tą inicjatywę lub , że wspólnie dążyli do finału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.09.14, 22:16 > Pani Elżbieta Świtalska już w pażdzierniku 2010 r Ciekawe, bo inicjatywa Tumasza to 2009 rok. Ale w sumie dobrze, że po tym czasie zajął się poważniejszymi problemami większej części dzielnicy a nie tylko potrzebą postawienia blachosmrodu przez kilkanaście osób, które skrobały tyłek szkłem i nie chciały zapłacić za garaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.120.225.195.static.bait.pl 12.09.14, 07:49 a to już koniec rewitalizacji błotka? Przecież te kamienie za chwilę będą ujeżdżone i wszystko wróci do stanu wyjściowego. Pewnie tylko ustawią szpaler patriotek koszmarnych....wizualnie porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 12.09.14, 10:49 To prawda. A może Pani Świtalska to działała na rzecz tych <Miejsc parkingowych z urządzeniami do ręcznego mycia samochodów> co są obok błotka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prrrrrr Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 12.09.14, 10:53 nad taką odpowiedzią musiałbym myśleć chyba z 24 godziny - błyskotliwy a nie ciekawski jesteś - moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.09.14, 13:59 czuję, że ta prowizorka w postaci drewnianych patyków i taśmy okalającej po bajorowe pole zostanie na dłuuużej. Robotnicy zwinęli zabawki, parking pęka w szwach i jest "git". Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: pseudo parking Strumykowa 18.09.14, 18:24 Z całego przedsięwzięcia na pewno zadowoleni są piesi, którzy w końcu mają kawałek chodnika dla siebie i mogą nim spokojnie przejść bez obawy ubrudzenia butów. Teraz jeszcze czekamy na uzupełnienie słupków w rejonie ronda, aby kierowcy nie mogli wjeżdżać na parking przez chodnik i będzie nawet znośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojtam Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.09.14, 20:53 tzn, że cały parking nie będzie osłupkowany? przecież znów będą wjeżdżać od strony Pasłęckiej po całej długości chodnika a nie wytyczonym wjazdem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 18.09.14, 20:55 Z całego przedsięwzięcia zadowoleni są zarówno piesi jak i kierowcy.Znacznie więcej mieści się samochodów na parkingu niż poprzednio pod warunkiem, że będą parkować tak jak dotychczas - Panie Tumasz - czy ten słupek to władzą Białołęki sprawia tyle trudności , że tak długo to się "wlecze"- przecież można to było załatwić gdy obniżali krawężniki na przejściu dla pieszych - ale rozumiem - to tylko brak koordynacji a pieniądze to nieistotne. Przypominam, że to pani radna Świtalska walczyła o ten parking, wprawdzie trwało to całą kadencję - ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: pseudo parking Strumykowa 18.09.14, 22:10 Ja również przypominałem się o uporządkowanie tego kawałka terenu: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str130711parking-.pdf radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str130716parking_dzb.jpg oraz: radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str130806parking_dzb.jpg radny.com.pl/dok2kadencja/int2kadencja/int2_005-str140609parking_dzb-.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 19.09.14, 08:30 Panie radny Tumasz. Ma pan rację- trzeba przypominać mieszkańcom kto przez całą kadencję pracował na przyszły wynik wyborczy a kto przed wyborami budzi się i zaczyna dopiero na dwa miesiące - " angażować się " tylko po to aby przypomnąć swoje nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.jmdi.pl 20.09.14, 22:24 i rozpoczęli grodzić parking metalowym płotkiem jednakże część samochodów uniemożliwia dokończenie montażu - może się zorientują i wycofają furmanki. I jeszcze jedno proszę nie przesadzać z modernizacją parkingu - zadaszenie parkingu jest zbędne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: pseudo parking Strumykowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.09.14, 23:04 > Ma pan rację- trzeba przypominać mieszkańcom kto przez całą kadencję pracował > na przyszły wynik wyborczy Tumasz pracował uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś