Gość: dominika IP: *.idea.pl 06.05.04, 15:10 Czy ktoś zna developera? Kupił mieszkanie przy Reymonta w Otwocku? Chętnie poznam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cosc Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 06.05.04, 15:24 Ja tez. Sa drodzy drozsi niz Novum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 07.05.04, 10:18 Tzn. kupiłeś/aś u nich, czy nie? Nie są tacy drodzy 2400 lub 2600 da radę. Novum teraz już sprzedaje po 2500. Odezwij się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Tomek Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 07.05.04, 11:41 Witam Dominiko. Jeszcze w Novum zostały dwa mieszkania po 2300 jak sie postarasz to zdązysz. Cena jest ok. 2550 to troche za duzo i moim zdaniem spadnie nie mam juz takiego bumu mieszkanowego fikcja o wzroscie cen po wejsciu do UE sie skonczyla duzo ludzi kupywalo i ceny byly sztucznie zawyzane. Ale pamietaj w Novum piece masz na ścianach. Tomek z postu linia Otwocka. Jestem na tym forum nowy dlatego wpisalem sie gosc. Ale widze ze troche powstalo zamieszania. Moze rozbudujemy post linia Otwocka i wiecej ludzi sie do naszej rozmowy przylaczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 07.05.04, 12:06 o ile wiem, to tych gotowych mieszkań w Novum już nie ma (ale mogę się mylić). No cóż, ja już i tak podjęłam decyzję i to nie ze względu na unię ale po prostu chcę już mieć, jak najszybciej mieszkanie. Moze rozbudujemy post linia > Otwocka i wiecej ludzi sie do naszej rozmowy przylaczy??? ok, odpowiedzi na Otwockiej. Fajnie by było, gdyby się przyłączył ktoś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 11.05.04, 11:32 0 sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 25.05.04, 19:20 Halo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 08.06.04, 11:02 Sąsiedzi odezwijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 08.06.04, 12:19 hej Dominika. Nie wiesz czy mają jeszcze wolne mieszkania w Józefowie? Odpowiedz Link Zgłoś
drozmej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 10.06.04, 11:18 Obawiam się, że nie, ale pewnie będę u nich ok. poniedziałku, wtorku, to się zapytam. Jak na razie jest wszystko ok. Mój bank też ma o nich dobrą opinię a mieszkanie wycenił mi na 40 tyś więcej? Dziwne, nie? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 11.06.04, 12:48 Witam serdecznie Sasiadow. Juz dolaczylem do: linia Otwocka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 62.233.188.* 12.06.04, 15:23 Rozumiem, że będziesz mieszkał przy Reymonta w bloku STOk-u. No wreszcie jakiś sąsiad. Super!!!!!!!!!! W którym bloku masz mieszkanie? czerwiec, czy wrzesień? Sam, czy z rodzinką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 62.233.188.* 12.06.04, 15:37 Z poddaszem jest tak: Na początku Pani Ania twierdziła, że musi być sufit obniżony, bo P.Poż. Gadałam wtedy z kierownikiem budowy, który stwierdził, żę wcale nie. Więc ja do prezesa, że chcę wysokie pomieszczenia, a prezes, że ok tylko muszą zrobić kosztorys. Potem dopytywałam się Pani Ani, czy jest już ten kosztorys. No i ostatnio usłyszałam, że architekt się nie zgadza, bo p.poż. Ale to nieprawda, że nie można ich zostawić wysokich. Na forum Architektura i na forum Budowa i Remont znajdziesz wyjaśnienia architektów. Tematy: Poddasze a p.poż. Ponieważ ja mam mieszkanko w bloku na wrzesień, więc u mnie nie ma jeszcze dachu i czekam, aż zrobią poddasza w I budynku (ostatnie dni czerwca wg kieronika budowy). I wtedy uderzam do Prezesa, że ma być tak, jak ja chcę. Sądzę, że jest to do przejścia. A Ty w którym bloku masz mieszkanie? Które? Sam, czy z rodziną? Udało Ci się coś wynegocjować od Stoku? Odezwij się koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 14.06.04, 10:23 Witam. Na poczatek odpowiem na ostatnie pytania. Bedziemy mieszkac (z zona)(odp. na 3 pyt.) w bloku 2 na koniec czerwca (1) w mieszkaniu srodkowym skierowanym na jedynke (2). Bylem wczoraj na budowie i zostalem milo zaskoczony. Okazalo sie, ze ocieplenie i tynki juz sa skonczone i wykanczaja juz sidingiem lukarny. Na klatce schodowej jest juz zmagazynowana welna mineralna na ocieplenie wewnetrzne dachu. Przypuszczam, ze w tym tygodniu beda zakladac to ocieplanie. Zastanawiam sie czy zdaza przed koncem czerwca z kotlownia. Przypuszczam, ze nie. Ciekawe w jakim terminie oddadza caly budynek? Co do wynegocjowania jakis specjalnych warunkow to nic szczegolnego nie dokonalem: kilka kosmetycznych poprawek w umowie i zaokraglenie naleznosci. Wlasnie zadzwinilem do Pani Ani i stwierdzilem, ze jednak zalezy mi na podwyzszonym suficie. Powolalem sie na pania architekt. Dostalem zapewnienie, ze odezwa sie niebawem. Pozdrawiam Sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 62.233.188.* 14.06.04, 11:29 Świetnie, że się odzywasz, bo czekam na sąsiadów od dłuższego czasu i nic. Może się ktoś jeszcze pojawi? Bywam na budowie dość często i Wasz budynek zmienia się z każdym dniem. Myślę, że mogą skończyć budynek na koniec czerwca (ew. parę dni opóźnienia), obawiam się jednak, że teren dookoła może wyglądać tak jak teraz (czyli bez alejek itp.). Odezwij się, co z poddaszem. Jak będziesz potrzebował wsparcia w batalii o wysokie pomieszczenia, również. Ja na razie z mojego mieszkania widzę niebo (brak dachu). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 14.06.04, 12:04 Czesc. Tak sobie mysle, ze bedziemy mniejszoscia jesli chodzi o to forum. Pytalem sie Pani Ani jakich bedziemy mieli sasiadow i juz wiem, ze przedzial wiekowy bedzie rozny. Tak sadze, ze nie wszyscy maja mozliwosc korzystania z forum. Ja juz od poczatku roku probowalem sie cos dowiedziec na forach Gazety.pl odnosnie inwestycji Stoku. Ciesze sie, ze jest na razie niewielka grupka ludzi, z ktorymi mozna sobie pogadac :) Planuje jutro najpozniej w srode podjechac na budowe i zobaczyc jak sie sprawy maja. Mam tego swiadomosc, ze od ocieplenia dachu wiele pozniej zalezy. Powiedz mi, ktore bedzie Twoje mieszkanko? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 62.233.188.* 14.06.04, 16:21 Będę mieszkać w takim śmiesznym mieszkanku z oknami dachowymi w dużym pokoju, który jest trochę pokręcony. Razem z mężem i 6-latkiem Oskarem, a no i z kotem Katerem. Odezwij się, jak tam sprawy poddasza. Na razie z "naszych" bloków na forum jesteśmy jedyni, ale czas pokaże. Zapraszam również na forum Otwock (na forach regionalnych) oraz Otwock.org (o ile interesuje Cię życie miasteczka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 14.06.04, 16:55 Witaj Dominiko. Na poddaszu sa dwa mieszkania z oknami polaciowymi. Moze zeby mi bylo lepiej okreslic umiejscowienie waszego to powiedz mi ktora klatka schodowa bedzie wasza? Ta od "podworza", czy od strony plotu graniczacego z druga dzialka? Z opisu domyslam sie, ze to jest takie mieszkanko ze skosami dachowymi na dwie strony. Zapomnialem tez dodac o jeszcze jednym domowniku: kotce Killer (tylko na to zawolanie reagowala). Dzieki rowniez za info o innych forach. Zajrze tam przy najblizszej okazji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 62.233.188.* 14.06.04, 19:42 Masz rację, mieszkanie bliżej płotu (czyli Reymonta). Hm, jeszcze nie wykastrowałam kota... Czyżbyś pochodził z Lublina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 15.06.04, 09:53 Moja zona pochodzi z Lublina, a ja z Puław :) A co do kotki, to jest mloda (1 rok i tez z Lublina) i bedziemy chcieli aby miala mlode. Odpowiedz Link Zgłoś
drozmej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 15.06.04, 14:54 No to super, witam sąsiadów z Lubelszczyzny. Kater (kot) też jest młody (ok. 1 roku), a pochodzi z okolic Kraśnika, tam nas posiadł, tzn. przyszedł i jako ok. 3-miesięczne kocie zawładnął ranczo. Miał się nazywać Kika, ale urosły mu jajka, dziwne? (zawsze miałam psy). Działo się to w zeszłe wakacje, a potem pojechał z nami na Sadybę. Zastanawiam się, czy da się go wypuszczać na Reymonta. Skąd pomysł na Otwock i tę inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 15.06.04, 15:23 Chyba bedzie problem z tym wyprowadzaniem. U samego sasiada (stroza) jest kilka pieskow. Nasza kotka tez do nas przyszla z dworku i jest kotkiem wychodnym tyle, ze na smyczy. Tak sadzie, ze przy tym rozwiazaniu pozostaniemy. Co do Otwocka to w wielkim skrocie: 1. Koniec z bandyckim wynajmowaniem mieszkania w W-wie. 2. Zamilowanie do ciszy i spokoju. 3. Fajna inwestycja: dwa male bloczki zamiast "kombinatu" w wiezowcu. 4. Dobry dojazd do W-wy (PKP, kom. miejska itd.) 5. Dobry stosunek jakosc do ceny. 6. Szybki odbior mieszkania. Mozna by tu wymienic jeszcze pare plusow. Oczywiscie jak wiekszosc ogladalismy Novum, ale takie "nowoczesne" osiedla nas nie bawia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 17.06.04, 13:47 Witajcie. Bylem wczoraj na budowie i sporo sie ruszylo na Waszym bydynku. Macie juz wiezbe dachowa zrobiona, to i zaraz bedzie pewnie caly dach. Na "dwojce" tez widac postepy. Budynek prawie w polowie otynkowany. Co do wiekszego poddasza to Dominiko nie ma zadnych przeszkod, tylko w moim przypadku musze troche wiecej doplacic (dostawienie i ocieplanie scianki oddzielajacej itd). W analogicznym mieszkaniu do Wszego wlasnie wczoraj robiono konstrukcje (stelaz) i podejrzewam, ze u Was bedzie jeszcze mniej pracy niz przy zwyklym suficie. Jedno jest pewne: jak Wam zalezy na poprawkach to dopilnujcie sprawy wczesniej, bo biuro robi swoje a budowa swoje. Najlepiej to dzwonic prosto do kierownika (teraz kierowniczki). Jutro po poludniu bede ponownie. Mam nadzieje, ze zostane znowu mile zaskoczony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 14.06.04, 17:58 Bylem wlasnie na forach regionalnych. Z postow wywnioskowalem, ze pochodzimy rowniez z tych samych rejonow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
drozmej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 17.06.04, 18:55 Andrzej byłam dziś w Twoim mieszkaniu i nie wygląda to tak, jakby Ci mieli zostawić wyższy sufit. Sprawdzałeś? Jak nie, to jutro rano goń na budowę, bo na moje oko robią Ci podwieszany sufit. Bo o ile dobrze zrozumiałam, Twoje mieszkanie jest trzypokojowe 54m? Gadałam już z tą panią Elą (architektką) wytłumaczyłam, co chcę i mam dostarczyć to na papierze, z tym, że u mnie się nie śpieszy. Daj znać, ile masz dopłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 17.06.04, 19:00 Andrzej byłeś dziś na budowie? Bo ja tak, w twoim mieszkaniu też (3 pokoje 54m, klatka od podwórka?) i na mój gust robią Ci podwieszany sufit. Jak nie byłeś, to goń jutro rano na budowę!!!!!!!!!!!!! Ja gadałam z tą architekt (panią Elą) i wytłumaczyłam, co chcę. Mam to jeszcze dać na piśmie (wszelkie zmainy daję zawsze do biura i na budowę) ale u mnie się nie śpieszy. O jakim stróżu z psami pisałeś? Daj znać, ile Cię będą kosztować zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 17.06.04, 21:12 Dzieki za info. Bylem na budowie juz wczoraj. Tez sie zdziwilem. Kazalem wstrzymac reszte prac. Tak sie wlasnie zdarza jak Stok robi kosztorys przez ponad miesiac i do dzis dnia nie moga zrobic (wieczne przetargi). Wycenili mi wstepnie ta przebudowe na 2400. Zrezygnowalem wiec z podwyzszenia nad czescia korytarza i moze jutro rano dostane nowy dokladny kosztorys (ma nie przekraczac 2000). Jak tylko sie czegos dowiem to dam Wam znac. A teraz mam pytanie z innej natury: Czy jest w Otwocku jakis dostawca Internetowy? Chce sie juz zawczasu przygotowac na polaczenie z Siecia : ) Strozem jest ten pan, ktory mieszka przy bramie wjazdowej. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 17.06.04, 22:31 Tu dominika: lub drozmej lub amigo: To ok, bo już za Ciebie dostałam palpitacji serca. Stróż - mieszka na naszym terenie? I chyba tylko na czas budowy? Nie zauważyłam. A co do net-u, moim zdaniem warto by było poczekać na wszystkich. Razem mamy szansę coś wynegocjować, jak ze wszystkim zresztą. Ale nie mam pojęcia. Zaloguj się na otwock.org, ja występuję jako amigo i zadaj pytanie. Ludzie tam są trochę dziwni ale raczej niegłupi. Ktoś na pewno odpowie. To są głównie lokalni redaktorzy, więc powinni coś wiedzieć. Jak byłam pierwszy raz na budowie, to kierownik od razu mnie poinformował, że wszystkie zmiany dawać jemu też, bo z biura spływają długo. Więc jak nie chciałam ściany, to dałam i do biura i do niego. Więc to o Tobie mówiła Pani Ania, bo mówiła o wycenie na 2400. Inni (przynajmniej w Twoim bloku) tego nie robią. Ale jak sobie przypomnę kolesia, który przy mnie podpisywał umowę (młody, max 30), to takiej cioty dawno nie widziałam. Nic nie zmieniał w umowie, nigdzie nie sprawdzał developera, po prostu 0 inicjatywy. Ale tacy jeszcze są ok, przynajmniej zagłosuje na wspólnocie, jak mu się każe. Orientujesz się jak to jest?: wspólnota to jeden blok, czy dwa? Bo zgodnie z prawem, wydaje mi się że 1 ale można połaczyć. Inaczej będzie walka między blokami. No i koszty niższe. Co Ty na to? Aha, zapraszam Was na forum Otwock, bo dałam się wrobić a adminowanie w zastępstwie na 3 miesiące i nie mogę położyć tego forum. Świeża krew pożądana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.06.04, 09:49 Wiem, wiem drogi adminie. Od pewnego czasu przegladam sobie tamto forum. Zaloguje sie juz niebawem i podrazymy troche temat. Mam kolege z pracy, ktory net zalozyl przez Neostrade. Musze go podpytac czy sa inni alternatywni dostawcy. Co do wspolnoty to wydaje mi sie, ze bedzie brana pod uwage calosc, bo to w Waszym budynku bedzie kotlownia (jakby nie bylo) na dwa bloki. Ciekawi mnie czy dotychczasowe inwestycje Stoku sa administrowane do tej pory i czy mieszkancy sa zadowoleni? Co do zalozenia wspolnoty to oczywiscie jestem: "Na tak". Z tym, ze Stok bedzie administrowal budynkami przez rok od odebrania kluczy przez ostatniego mieszkanca. Mysle, ze przez ten rok poznamy sie wszyscy dobrze i nie bedzie, zadnego problemuz zalozeniem wspolnoty. Dzisiaj ok. 19 bedziemy na budowie. Zobaczymy jakie sa postepy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
drozmej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 18.06.04, 10:48 To trochę nie tak. Wspólnota zawiązuje się z mocy prawa z chwilą zakupu 1 mieszkania(notarialnie). Teoretycznie wtedy wspólnota STOK i ten ktoś. Nie wiedziałam, że kotłownia jest wspólna. Ha HA odetniemy Wam ogrzewanie. Co do STOK-u, to będzie tylko administrował, a decyzje należą do wspólnoty. Byłam w Józefowie (2 identyczne bloki już oddane) i gadałam z kilkoma mieszkańcami. Generalnie sobie bardzo chwalili, wściekali się tylko na siebie, czyli członków spólnoty. Obawiam się tylko, że koszty mogą być wyższe - pytanie ile STOK może sobie zażyczyć za administrację. Ale wydaje mi się, że wspólnota i tak zawsze może wypowiedzieć umowę o administrację, gdyby STOK przeginał. Choć patrząc na dotychczasową współpracę, nie powinno być chyba problemów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 18.06.04, 10:40 te amigo, z tą Ciotą to nie przesadzaj :) Moze się okazać, że to Twój sąsiad. Po IP dowie sie kto ( czyli Ty ) to napisał i udowodni, że nie jest Ciotą. :) Wiecie co, w dzisiejszych czasach człowiek się boi powiedzieć, że jest zadowolony, szczęsliwy, itp... czy wiecie gdzie tkwi przyczyna???? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 18.06.04, 10:56 Gość portalu: Tomek napisał(a): > te amigo, > z tą Ciotą to nie przesadzaj :) Moze się okazać, że to Twój sąsiad. Po IP dowie > > sie kto ( czyli Ty ) to napisał i udowodni, że nie jest Ciotą. :) Witam Tomku (tu dominika) po IP nic się nie dowie, a nawet jeśli, to się nie boję. Nie potrafię tylko zrozumieć, jak ktoś może ładować oszczędności życia (lub brać wieloletni kredyt,a facet nie wyglądał na bogacza) i choćby odrobinę nie sprawdzić developera, nie starać się zmienić niekorzystnych zapisów w umowie, itp. Na prawdę ma szczęście, że trafił na uczciwego developera, bo koleś moim zdaniem jest klasycznym klientem systemów argentyńskich (wpłacaj i płacz). > Wiecie co, w dzisiejszych czasach człowiek się boi powiedzieć, że jest > zadowolony, szczęsliwy, itp... czy wiecie gdzie tkwi przyczyna???? Ale o co Ci teraz chodzi, to nie rozumiem. I tak Cię lubię. Napisz, co z Józefowem. Pozdrowienia dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.06.04, 11:33 Dominiko... Tomek ma troche racje. Nasz sasiad za jakis czas przejrzy sobie nasza pogadanke i sobie cos moze zlego o nas pomyslec. Zrazi sie na samym poczatku : ( Moze ma bogatych rodzicow, albo jakies dobre "zrodelko". No wiesz nie wszyscy ludzie sa tacy sami. Ja swoja inwestycje wybieralem pol roku, a znam jeszcze lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 18.06.04, 11:45 Przepraszam WSZYSTKICH urażonych a szczególnie tego jednego. Nie chciałam nikogo obrażać, tylko nie rozumiem (nie mieści się to w mojej chorej głowie), jak ktoś może być tam mało zapobiegliwy. A gwarantuję Ci, że to nie byli bogaci ludzie. A jeśli sobie źle pomyśli, to tylko o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.06.04, 13:58 A ktore mieszkanko nasz sadsiad kupil? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 18.06.04, 14:19 Nie mam pojęcia, w Twoim bloku - ostatnie wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.06.04, 14:27 Przyznam sie, ze prawie nikogo nie znam. A jak postepy na Waszym budymku? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 18.06.04, 15:29 na razie to mam wrażenie, że prawie nic nie robią. Pewnie, jak skończą Wasz, to wezmą się ostro do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 18.06.04, 15:40 Amigos, Przyjaciele Słuchajcie, moj przyjaciel ( nie ciota :)) pracowal w salonie Mercedesa. I wyobraźcie sobie wchodzi gosc w gumofilcach i pakuje sie mu z gnojowica no nowiuskiego merca E-classe. Przerażenie w oczach, juz mial wzywac ochrone, a tu gosc mowi ze bierze, bo mu sie podoba ale tylko ten w ktorym siedzi bo mu wysiadac sie nie chce. I pyta czy gotowka moze placic.... Niezle gosciu wyskoczyl cos okolo 170 tys zl. Nigdy nie wiadomo... Dominika, dzieki za mile slowa. Odnosnie Jozefowa to odpuszczam, chyba bedzie Wawa. Namierzylem cos slicznego. Narki, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 19.06.04, 19:56 No wiesz, tak mnie zdradzić dla Wa-wy. Gdzie to cudo ma być? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 25.06.04, 09:21 Ojojoj.... Dominiko, bez Ciebie wszystkie fora leza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 25.06.04, 09:40 No leza leza, ale pozwolmy nawet Dominice wytchnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 25.06.04, 09:59 Witaj Tomku. Ale to troche do Dominiki nie podobne? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 25.06.04, 10:29 Niepodobne, już jestem. Udzielam się ostatnio na otwock.org. Zżywam się z miasteczkiem. A poza tym trochę urwania głowy, jutro sie przeprowadzam do Otwocka, na razie będziemy wynajmować i doglądać budowy. Mam nadzieję, że pod koniec roku zamieszkamy już na Reymonta. Trochę złodziejska ta nasza dzielnica podobno - trzeba uważać na samochody i rowery. Ale gdzie nie trzeba? Im częściej tam jestem, tym mi się bardziej podoba, a zawsze myslałam o sobie jako o typowym mieszczuchu (rzadnej rodziny na wsi).He, he. Andrzej, masz już nowy kosztorys? Tomek, gdzie to cudo? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 25.06.04, 10:32 myślałam, że znam ortografię, żadnej "ż". Wybaczycie mi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 25.06.04, 12:34 Ja tez myslalem, ze mozna odmienic przez rzadko : ) Juz mi wycenili : ( 2100 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 25.06.04, 13:18 A co ci w zamian zrobia i czy odjeli koszty tego, czego nie zrobia? Jak myslisz, kiedy sie wprowadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 212.160.235.* 25.06.04, 13:51 Witaj Dominiko i Andrzeju, Niestety nie moge sobie pozwolic na brak dobrej komunikacji. I troche szkoda mi opuszczac znajomych. Czyli pozostaje przy Tarchominie. Sporo zieleni. Choc w Józefowie ciągle nie moga sprzedac tego mieszkania, którym byłem zaineresowany, mogliby troche obnizyc cenę. Skoro jednak nie, to ja wybrałem Wawę. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 25.06.04, 14:28 No coz, zycze udanych lowow na Tarchominie. A jak cenowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 25.06.04, 17:00 Kwota jaka podalem jest roznica tego co nie zrobia i materialow jakie jeszcze trzeba dodac plus robocizna. U sasiadow obok juz w srode zrobili stelaz pod plyty GK. Zabierze to ok. 5 cm przestrzeni nad dachem : ( Pzdr. Udanego łyk-endu. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 25.06.04, 21:50 dzięki bardzo, wpadnę w poniedziałek, to sobie zobaczę. Cieszę się, że wywalczyłeś ten sufit. Do miłego usłyszenia, zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 30.06.04, 11:06 Witaj Dominiko. Bylem wczoraj na budowie i okazalo sie, ze bedzie znacznie mniej miejsc postojowych (16) niz bylo przewidziane (25). Zorientuj sie prosze jak ta sytuacja wyglada na miejscu, bo moze sie okazac, ze czesc mieszkancow nie bedzie miala gdzie parkowac. Nie wiem czy wiesz, ale zmienil sie nam na budowie kierownik. Z rozmowy wynika, ze w miare mlody i zorientowany. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 30.06.04, 18:40 A wiesz, czemu zmienili ilość miejsc? O kierowniku nie wiedziałam. Lubiłam tamtego, bo mi na wszystko pozwalał, a dziś architektka nie chciała mnie wpuścić. Mam wpaść w sobotę obejrzeć te Wasze mieszkania. Mieszkam już w Otwocku. śmiesznie tu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 01.07.04, 09:33 Podobno nie wykupili terenu miedzy dzialka a klasztorem. Dlaczego Cie architektka nie chciala wpuscic? Jak chcesz to dam Ci numer na komorke do nowego kierownika? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 01.07.04, 13:29 Z tym terenem, to nieładnie, sprawdzę to po weekendzie w STOK-u. Telefon daj, może się przyda. A nie chciała mnie wpuścić, bo podłaczali gaz i niebezpiecznie, itp. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 01.07.04, 14:50 Wyslalem Ci tel. mailem. Zapytaj sie jak bedziesz w Stoku: jak chca rozwiazac problem brakujacych miejsc parkingowych? Niektorzy nie maja zadnego samochodu a inni dwa. Mieszkan jest 32, miejasc parkingowych 16, a gdzie stana auta naszych gosci, ktorzy nas odwiedza? Problemu wiekszego bym nie widzial jakby osiedle bylo wieksze, ale miejsca jest ogolnie malo i juz na poczatku moze wywizac sie mala walka o parking. A przeciez chodzi o mila sadziedzka atmosfere a nie o walke z byle powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 07.07.04, 15:51 Szukamy nadal sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.idea.pl 28.07.04, 21:46 i nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 20.08.04, 10:08 Witam, potrzebuje opinii o otwockich deweloperach i ich budowach: Novum, Stoku, Gwarantu na Kraszewskiego. Widziałem też budowę na Żeromskiego róg Kopernika - tu cena odbiega od innych, podejrzanie dziwnie niska, nie sprawdzałem dokładniej. Czy ominałem jakąś inwestycję? Szukam 2 pokoi, ok. 50m2. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: pytanie o opinie 20.08.04, 10:33 Znajdź w developerach wątek linia otwocka. Jeśli będziesz miał jakieś pytania, spróbuję Ci tam odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 23.08.04, 09:07 witam, ja podpisałam umowę z WYCENĄ na mieszkanko na Żeromskiego róg Kopernika, co prawda cena jest niższa od innych inwestycji, ale robota się ciągnie, więc coś za coś. Poza tym jestem zadowolona z umowy, prawie wszystkie moje zmiany uwzględnili w niej, w porównaniu z tym co słyszę i czytam o innych umowach podpisywanych przez ludzi dochodzę do wniosku, że moja jest prawie idealna. Firmę sprawdziłam, budowali już w Regułach, osiedle już jest zasiedlone. Jedymy ich mankament to wolno posuwająca się budowa, ale szybko nie znaczy dobrze ;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pytanie o opinie IP: 212.160.235.* 23.08.04, 11:16 Ile wWycena Bierze za 1m2? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 23.08.04, 12:06 2150,- za m2 na parterze 2250,- za m2 na I piętrze 2250,- za m2 na II piętrze z poddaszem (mieszkanie 2-poziomowe) 2000 + VAT za miejsce parkingowe 10000 + VAT za miejsce w garażu podziemnym (nieobowiązkowo) brak komórki, boksu w piwnicy (ze względu na garaż), brak suszarni na poddaszu, zostaje tylko balkon nie wszystkie kuchnie są widne Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 24.08.04, 10:27 akurat brak komórki czy piwnicy to nie nowość ale raczej standart obecnie (nie słyszałam, żeby gdzieś z piwnicami budowali, bo na tym miejscu są garaże). Z tymi ciemnymi kuchniami troche przesadzili, ale może ktoś będzie akurat taką chciał, ja wzięłam z widną kuchnią, i garaż indywidualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pytanie o opinie IP: 212.160.235.* 24.08.04, 10:37 Ale ciemne kuchnie??? czy aneks? Jakiś namiar na nich można?? Stronke www? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: pytanie o opinie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 24.08.04, 10:54 Widze Tomku, ze nadal poszukujesz mieszkanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pytanie o opinie IP: 212.160.235.* 24.08.04, 11:03 Witam Andrzeju, Swoje mieszkanko to już znalazłem na Tarchominie. Teraz przystępuję do pomocy mojemu kuzynowi, zachęcałem do Tarchomina lecz on poszukuje czegoś trzypokojowego i nie koniecznie w Wawie. Ważna jest cena i nie długi dojazd do Międzylesia. Więc Otwock, czy Józefów jest ok. A jak u Ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 24.08.04, 12:07 jak ktoś pracuje w Międzylesiu to Otwock może byc idealny... To osiedle jest ok 10 min od stacji PKP i od przystanku autobusowego w stronę Wawy. WYCENA stronki nie posiada, dziś rano byłam na budowie bo sama pani Prezes przyjechała na inspekcję budowy, trochę się ostatnio ruszyło ne niej :)) Mogę dać namiar telefoniczny: 868-27-73 biuro w Waiwe na Instalatorów lub komórka 0509-431-311 A tak swoja drogą to ja pracuje prawie na Tarchominie i dojeżdżam z Otwocka codziennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: pytanie o opinie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 26.08.04, 09:31 Ja juz od tygodnia sobie mieszkam. Warunki jak to na budowie, ale juz u siebie :) Jesli chodzi o Twojego kuzyna to wiem, ze sa jeszcze wolne mieszkania w naszym budynku, w tym trzy pokojowe (zreszta do natychmiastowego odbioru). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: pytanie o opinie IP: *.polkomtel.com.pl 27.08.04, 12:04 Mieszkasz na Reymonta? Interesuje mnie to, ponieważ podpisałem wczoraj umowę i nie wiem, kiedy będzie możliwość wprowadzki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: pytanie o opinie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 30.08.04, 10:29 Podpisales umowe ze Stokiem? Jakie mieszkanie wybrales i w ktorym bloku? Jesli tak to witamy kolejnego sasiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 24.08.04, 12:23 a tak, faktycznie, w planach mieszkań - aneks. Z tego co widziałem na budowie, to w mieszkaniu nie ma żadnych ścianek działowych, więc można jeszcze troche pokombinować. Strony www nie mają. Namiary są już podane wcześniej :-) pozdro, juki Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 24.08.04, 12:42 no właśnie w planach nie ma aneksu tylko jest oddzielna kuchnia, dostałam nawet taki jeden plan mieszkania bo chcieli mi wcinąć własnie takie, ale ja się uparłam na widną kuchnię. A ścianki działowe mają już zacząć robić w pierwszym bloku, więc trzeba się spieszyć z poprawkami. Ja naniosłam ich wiele :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 24.08.04, 13:31 Zasadniczo kuchnia jest oddzielna, wyjątek stanowi mieszkanie 46,7m2. Natomiast mieszkanie 65m2 zwróciło moją uwagę na słup konstrukcyjny, który stoi na środku przed wejściem do łazienki (!). Ponieważ brak jest ścianek dzialowych, wiec myślę że dało by się coś z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 24.08.04, 13:53 hmm, ja miałam w rękach plan mieszkania 46,7 m2 z oddzielną ciemną kuchnią, ale mniejsza o to... ten słup rzeczywiście się im udał, jak tak popatrzedć to każde z mieszkań ma jakiś mankament, najlepsze wg mnie jest to 49 metrowe, ale od północnej strony :(( u mnie odpadło w przedbiegach, muszę miec słońce, więc będę się męczyć z pionami w przedpokoju w dodatku nie swoimi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 24.08.04, 14:14 tak, 49 - to by było to... tylko ta północ... chociaż nie tak całkiem, bo mieszkanie ma okna zorientowane na dwa kierunki ale upierać się przecież nie będziemy. Chyba będę musiał podskoczyć do nich i poszerzyć wiedze. Czy w swoim wyborze rozpatrywałaś także mieszkanie na osiedlu na ul. Kraszewskiego? Co o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 25.08.04, 08:08 rozpatrywałam i Kraszewskiego i Okrzei (tam buduje TBS Sp zoo). Ale obie lokalizacje odpadły w przedbiegach ze względu na odległość od "centrum" Otwocka. Nie zawsze musze jeździć po chleb samochodem :)) Zresztą chciałam mieć do rodziców też nie za daleko tak, żebym mogła pieszo chodzić. Poza tym na Okrzei widok z okien będzie przedni: pole, pole... i w oddali Ługi, raczej nie za bardzo jak dla mnie, i na dodatek żeby dojść do asfaltu trzeba będzie chyba gumowce zakładać, bo nie wyobrażam sobie żeby na taki piach wyjść w pantofelkach ;) a asfaltu szybko nie zrobią (widać zresztą stan już istniejących ulic w Otwocku). Na Kraszewskiego sytuacja wygląda znacznie lepiej, bo i droga jest i osiedle fajnie położone w lesie tylko ta odległość chociażby od stacji PKP i przystanków autobusowych. Zostaje 702 i coś co wałem jeździ ale to nie za często. Ja sie wychowałam w centrum więc trudno by mi było teraz żyć ze świadomością że do autobusu mam 30 min. A najbliższy sklep tez nie wiele bliżej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: pytanie o opinie 26.08.04, 12:25 No tak, Kraszewskiego całkiem fajne, tylko daleko. A Okrzei - chyba nie mają chętnych i budowa porusza się w tempie ślimaczym, gorzej niż w Wycenie. Poza tym ta lokalizacja. Otwock kojarzy mi się z sosnami, a tam patelnia. Ja kupiłam w Stok-u, jak w temacie. Poza sprawą małego terenu, obiecywali większy ale byliśmy tak głupi, że nie sprawdziliśmy, jak na razie jestem zadowolona. Budowa się posuwa, przewiduję z miesiąc - dwa opóźnienia, czyli tyle, ile zakładałam od początku. Piwnice są. No i będę mieć cudowne, chwilami 4,5 metrowe poddasze. Generalnie w miarę otwarci. Jak na razie polecam. Andrzej - muszę koniecznie zobaczyć Twoje mieszkanie. Odezwę się po weekendzie, bo na razie mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 26.08.04, 12:34 a gdzie dokładnie buduje się ten blok, w którym masz mieszkać? bo objeździłam Reymonta w te i z powrotem (w kierunku Narutowicza) i żadnej budowy nie widziałam :( Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: pytanie o opinie 26.08.04, 19:53 Dwa małe dwuklatkowe bloki, każdy po 16 mieszkań. Reymonta/róg Żeromskiego. Adres będzie 40 coś. Jeden jest otynkowany, drugi jeszcze nie. Jadąc od Żeromskiego po prawej stronie za dużym terenem jakiejś firmy wynajmującej sprzęt. Bloki są lekko w głębi, a nie przy samej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 26.08.04, 13:16 no właśnie, czy jest jakaś inna budowa na Reymonta niż Wioska??? os. na ul. Okrzei: "wśród malowniczych łąk" heheehe Co do Wyceny: zostały im "jedynie" mieszkania z ciemną kuchnią. Oj nie prędko je sprzedadzą, nieprędko... Natomiast jeśli chodzi o mieszkania z widną kuchnią i na piętrze to są już sprzedane nawet te w dziurze w ziemi - cena robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 26.08.04, 13:56 hmmm, a kto Cię tak błędnie poinformował, że zostały tylko mieszkania z ciemną kuchnią w Wycenie? dzwoniłeś do nich? we wterek rozmawiałam z nimi i mówili, że mają jeszcze dużo wolnych mieszkań i z widną kuchnią również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: pytanie o opinie IP: 213.17.228.* 26.08.04, 14:17 od połnocy - a jakże, są! Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: pytanie o opinie 27.08.04, 08:31 aha, no tak, zapomniałam, że te od wejścia na klatkę są północno-wschodnie lub północno-zachodnie :( to zostają jeszcze trzypokojowe od południa... lub któryś z wariantów północnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: pytanie o opinie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 30.08.04, 10:21 Zapraszam. Jestem codziennie tak ok. 19. Ewentualnie zadzwon wczeniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Projekt umowy IP: 213.17.228.* 08.09.04, 10:16 Otrzymałem projekt umowy. 1. Nie ma w niej odniesienia do załacznika dot. rękojmi (czy załacznik o rękojmi nie stanowi integralnej części umowy?), jest tylko mowa o ew. utracie gwarancji jeżeli Kupujący zrobi to czy tamto... Czy w takim razie, odpukać w niemalowane, Sprzedajacy nie będzie mógł powiedzieć do Kupującego: wypchaj się sianem, w przypadku usterek? A propos, załaczniki nie mają odniesienia do numeru Umowy. 2. Kary, powiedziałbym, są mniej sprawiedliwe z punktu widzenia kupującego. Jednakże należy wziąć pod uwagę, że jeden budynek zgłoszony do oddania, drugi niedługo będzie niedługo, więc kopii tu bym nie kruszył. 3. W punkcie o zarządzaniu osiedlem jest napisane, że strony zobowiazują się do podpisania umowy o zarządzanie. Ale kiedy? Od kiedy? Do kiedy? Na jakich zasadach? Proszę o opinie, być może przyszłych sąsiadów Co zmieniliście w swoich umowach ze Stokiem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidya Re: Projekt umowy 08.09.04, 13:31 a musisz kupować od Stoku? o rękojmi powinno się znaleźć w umowie, o zarządzaniu też musi np jaki termin wypowiedzenia potem im tej umowy jak założycie wspólnotę Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Projekt umowy 10.09.04, 10:29 1. Nie mam przed sobą umowy ale było tam napisane w załączniku, ile na co jest gwarancji i choć faktycznie chyba nie ma o tym mowy w umowie, to jednak załącznik jest podpisywany przez STOK. 2. Kary zgadza się, są mniej sprawiedliwe, przy czym trzeba się liczyć z faktem, że STOK ma 30 dni możliwości opóźnienia bez żadnej kary. na pocieszenie powiem, że spóźniłam się z drugą ratą 2 tygodnie i STOK nie policzył mi żadnej kary. 3. Co do zarządzania. Rozmawiałam z panią z Urzędu Ochrony Konsumentów.. i stwierdziła, że nie mamy co się obawiać tych zapisów, ponieważ wspólnota zawsze może wypowiedzieć umowę o zarządzanie. Jak będę blisko podpisania aktu, to się jeszcze dopytam. Generalnie STOK wkurzył mnie dwoma rzeczami, jak do tej pory. Po pierwsze obiecywał większy teren (z takim trójkątem za naszym terenem) ale to była bzdura, dgyż teren ten ma nieuregulowaną sytuację prawną i najwcześniej za 2 lata będzie go można kupić. Druga kwestia miejsc postojowych. W warunkach zagospodarowania terenu, czy zabudowy, nie pamiętam, jak to się nazywa, wydanym przez UM, jest warunek, że STOK powinien zapewnić przynajmniej tyle miejsc do parkowania, ile mieszkań. Mieszkań jest 32, 10 garaży i jedynie 16 miejsc postojowych. A więc za mało. Do tego STOK obiecywał miejsca postojowe pod chmurką za darmo, a obecnie naciąga mieszkańców na umowę zlecenie wykonania miejsca (do czego i tak jest zobowiązany warunkami zabudowy) obiecując, że to miejsce będzie później przysługiwało danej osobie, co jest bzdurą, bo będzie należało do wpólnoty. Także nie daj się naciągnąć na taką dodatkową umowę za 3 tys. Poza tym na razie ok. TZN. budowa idzie w miarę z planem. Juki odezwij się, czy zdecydujesz się na kupno. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Projekt umowy IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 10.09.04, 10:31 Czesc Dominiko. Widze, ze sie wyprzedzamy w postach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Projekt umowy IP: 213.17.228.* 10.09.04, 15:24 dzięki za info odezwę się, odezwę Znalazłem w projekcie jeszcze coś takiego: Otóż, nie jest jasno napisane, że właścicielem gruntu jest Stok. Jest jedynie napisane, że Sprzedający zrealizuje budowę o nazwie takiej i takiej na działkach takich i takich. Taki zapis dla mnie jest niewystarczający, Co do 1C: W zał 1C jest napisane że rekojmia na "osprzęt instalacji sanitarnych i elektrycznych" kończy się po roku. Tymczasem w Charakterystyce technicznej lokalu (zał 1A) jest napisane, że standard podstawowy lokalu nie zawiera "osprzętu elektrycznego". Jak to rozumieć, hę? Taki zapis jest do zmiany!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Projekt umowy IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 10.09.04, 10:30 Witaj Juki. Podpisujac umowe rowniez mialem takie pytanie do Stoku odnosnie zarzadzania budynkami. Otrzymalem ustna odpowiedz, ze administrowac beda przez jeden rok od momentu przekazania budynkow do eksploatacji. A po tym okresie wspolnota zadecyduje, czy Stok bedzie dalej administrowal budynki. Co do rekojmi nie wiem czy dostales zalacznik 1C (wzor) do umowy mowiacy co i na jaki czas podlega gwarancji i rekojmi. Co do wplat to Stok jest elastyczny i jeszcze nie slyszalem, aby ktos mial jakies problemy. Z ta administracja to zapytaj sie p. Ani. Zobaczymy co Ci odpowie. Sprobuj to miec jakos sensownie sformulowane na pismie. Zapytaj sie lepiej co z miejscami postojowymi, bo jak dotad to jest najwiekszy problem z tym deweloperem. (Obiecywane niegdys jedno miejsce do kazdego mieszkania bez zadnych oplat i "dziwnych" Umow-zlecen na ich wykonanie za 4 tys.+VAT). Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Projekt umowy 11.09.04, 11:25 Witam Andrzej i Juki Juki, jeśli chodzi o własność gruntu, to po prostu poproś o aktualny odpis z księgi wieczystej. Swoją drogą ciekawa jestem, jakie tam są wpisy teraz, bo jak ja kupowałam do gruntu nie było żadnych roszczeń, teraz powinien być tam mój wpis i są jeszcze jakieś dwa (może inni tez spisywali umowę u notariusza). Zgadza sie, że mowa jest o gwarancji na osprzęt, a osprzętu w mieszkaniach nie ma, ale jest np. na klatce. No i nie daj się naciągnąć na zlecenie miejsca postojowego. Swoją drogą ciekawe, co Ci pani Ania na ten temat mówi. Daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Projekt umowy IP: 213.17.228.* 13.09.04, 09:38 W odpisie z 3.09 są 4 wpisy roszczeń. W sobotę analizowaliśmy umowę. Miałem sporo zmian i zastrzeżeń, cześć z nich została uwzględniona. Jeszcze nic nie podpisane. P. Ania twierdzi, że miejsc postojowych wystarczy dla 22 samochodów, ale nie trzeba chodzić z miarką żeby stwierdzić, ze chyba trzeba będzie je upychać. Choć miejsca parkingowe były przewidziane na działce trójkącie, to myślę, że Stok od początku nie miał zamiaru kupować tej działki – wynika to z innego rysunku, na którym zaznaczony jest obrys osiedla nie obejmujący trójkąta. Tłumaczenie, że miasto nie chce wydzierżawić tego trójkąta pod budowę parkingu jest co najmniej dziwne. Umowa zlecenie na wykonanie m.p. zawiera nr i powierzchnię m.p., podczas gdy rysunek obecnie wybudowanego parkingu z zaznaczonymi numerami m.p. nie istnieje, a przynajmniej nie przedstawiono mi go gdy prosiłem, wykręcając się tym, że rysunek powstanie wkrótce. Na moje pytanie: po co pisać dodatkową umowę zlecenie, dopiszmy m.p. do umowy do paragrafu „przedmiot umowy” – nie wyrażono zgody W planie stoi jak wół, że Stok powinien zapewnić jedno miejsce postojowe na mieszkanie. Dziś będę na budowie po 16-ej. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Projekt umowy 14.09.04, 14:33 co do księgi wieczystej - co to za wpisy? Tak jak pisałam, tego trójkąta nie da się na razie ruszyć, bo nie wiadomo do kogo należy. Umowaz zlecenie na miejsce postojowe jest bzdurą, bo płaci się za wykonanie miejsca do którego wykonania i tak STOK jest zobowiązany, czyli nic sie nie zyskuje. O jakim mieszkaniu myślisz? W bloku gotowym, czy drugim? Która klatka, pietro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Projekt umowy IP: 213.17.228.* 17.09.04, 08:56 witajcie sąsiedzi wpisy, a raczej wnioski o wpisy praw. Jak poinformowała mnie kierownik wydziału KW, są to wnioski ludzi którzy kupili mieszkania do praw do udziału w gruncie, złozone, ale jeszcze nie rozpatrzone stok składał papiery do gazowni, oznaczenie budynków będzie pewnie takie: 41C i 41D moje M: budynek 41C (blizej bramy) klatka od podwórka, II piętro na osiedlu zostało jeszcze tylko jedno wolne M (65m2) Spotkałem przedwczoraj sąsiada (ten sam blok, druga klatka), taki starszy pan. Podpisał Umowe zlecenie. Miał niezbyt wyraźną minę, gdy mu wyjaśniłem co i jak z tą umową pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Projekt umowy IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 17.09.04, 11:47 Witaj. Czy juz podpisales umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Witam sąsiada 17.09.04, 15:05 Witamy zatem w gronie lokatorów, a w zasadzie przyszłych lokatorów. Dawno nie byłam w Stok-u, więc z ciekawości: na kiedy masz termin oddania mieszkania? Mam w tym samym bloku, czyli bliżej bramy i u mnie jest 30.09 z miesięcznym nieprocentowanym opóźnieniem. A u Ciebie? Co mówi pani Ania nt. oddania lokali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Witam sąsiada IP: 213.17.228.* 17.09.04, 15:47 dyskutując nad umową najpierw wpisała 30.09, ale gdy doszliśmy do punktu w którym mowa o zwłoce i zaproponowałem zmianę słowa "zwłoka" na "opóźnienie", tak jak to jest w punkcie wcześniejszym, przeprawiła datę na 30.10. Zwłoka i opóźnienie to dwa nie całkiem te same terminy, więc jesli masz 'zwlokę" w umowie, to obawiam się, ze w przypadku opóznienia, sama wiesz wczoraj tynkowali klatki mysle że listopad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Witam sąsiada IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 20.09.04, 14:56 Witamy wiec nowego sasiada (na razie wirtualnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki klucze IP: 213.17.228.* 21.10.04, 14:49 Cześć po dłuższej przerwie! Pytanie do mieszkańców "Osiedla Reymonta": JAK SIĘ MIESZKA? (jeśli już się mieszka) Czy są już jakieś pierwsze wrażenia, opinie? ja na razie jedynie z grubsza przyglądam się postępom na budowie, i zanim będę miał klucze w ręku (nie żeby mi się jakoś specjalnie spieszyło!), trochę wody w wiśle jeszcze upłynie... juki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki siatka IP: 213.17.228.* 06.12.04, 08:11 PIEKNE MAMY, K@%RWA, OGRODZENIE, NIE MA CO, PO PROSTU ZAJE#&%STE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: siatka IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 06.12.04, 10:18 Witam. Mamy jeszcze lepsze akty notarialne i umowe o zarzadzanie. Stocki cisnienie podniosl do granic mozliwosci. Najgorzej jest jak ktos robi sie za bardzo pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
juki4 Re: siatka 06.12.04, 12:14 Może jakieś bliższe szczegóły? Tutaj albo na maila: juki4@gazeta.pl bo widze, że zaczyna być o czym dyskutować Dzięki Pozdrawiam, juki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: siatka IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 06.12.04, 12:34 Moze byc i tutaj. Niech sie wszyscy zainteresowani dowiedza. Otoz w aktach notarialnych w Kancelarii p. Waldemara Adamusa masz wpisane rowniez dwa paragrafy: §1. Strony oświadczają, że rezygnują ze wszelkich roszczeń finansowych wynikających z tytułu nie dotrzymania terminów, realizacji wpłat rat oraz zmian powierzchni lokali. §2. Strony oświadczają, że zarząd nieruchomością wspólną będzie sprawowany zgodnie z art. 18 ustawy o własności lokali. PB „STOCKI” Sp. z o.o. zarządzać będzie nieruchomością wspólną do czasu zakończenia gwarancji budynku. Przy okazji podpisywania aktu musisz podpisac "Umowe o zarzadzanie" ze Stockim. W umowie tej masz wiele dziwnych zapisow, o ktorych nie bylo wczesniej zadnej mowy, a wrecz mowiacych calkiem co innego niz Ci zapewniano ustnie (np. przez p. Anne). Nie podpisanie tej zenujacej umowy jest rownoznaczne z niepodpisaniem aktu notarialnego. Stocki chce zarzadzac przez ok. 3 lata naszym osiedlem za bandyckie pieniadze tj. 3 zl/m2 plus jeszcze blizej nieokreslone, dziwne dodatkowe koszty. Posiadam w formie elektronicznej oba projekty dokumentow. Jakie macie teraz samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
juki4 Re: siatka 06.12.04, 13:07 w sumie to i racja, pewne sprawy lepiej pisać tu p. 1 faktycznie, jaja do kwadratu p. 2 o 3-letniej umowie na zarządzanie wiedziałem i od p. Ani, i od kierownika budowy, zresztą domyślałem sie takiego terminu, nie było to tajemnicą, gdy ich sie pytałem. Stocki nie chce wpuszczać nikogo na "swój teren" dopóki nie skończy sie gwarancja. Jak dla mnie to czy zarządza ten czy inny to wsio rawno, oby zarządzał dobrze i po rozsądnych kosztach. Ale jesli ma być zdzierstwo i opłaty nie wiadomo za co, to delikatnie powiedziałbym że: "ten Pan nie jest moim faworytem" jeśli oglądasz polskie filmy to wiesz co mam na myśli Poproszę o wersje elektroniczną ww. dokumentów juki Odpowiedz Link Zgłoś
juki4 Re: siatka 07.12.04, 15:18 nie wszystko jeszcze zdążyłem doczytac i przeanalizować (mało czasu - audit ISO 9001 w pracy), ale co do funduszu remontowego to co najmniej dziwne jest tworzenie go w tej chwili, przed ustanowieniem wspólnoty, bo to wspólnota ma to ustalić między jej mieszkańcami, jakie wysokości opłat będą wnoszone a jeszcze bardziej dziwne, moim zdaniem, jest przelewanie pieniążków na fundusz remontowy, na podane konto zarządcy! tak nie może być!! to są pieniądze wspólnoty i na koncie wspólnoty powinny być deponowane jeśli sie mylę - to mnie poprawcie zajrzyjcie na forum "deweloperzy" i poszukajcie wątku "osiedle laguna w wesołej", tam gdzieś (jest dużo materiału do przeczytania), nie pamiętam dokładnie gdzie, jest na temat funduszu, ale i na temat innych przekrętów Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 21.10.04, 21:21 Witam Was, Czy możecie dać namiary na to osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 22.10.04, 12:03 Witam juki. Ja jeszcze nie mieszkam (mam mieszkanie w drugim bloku). Podobno klucze jeszcze w tym miesiącu. Od Andrzeja wiem, że włączyli kotłownię, generalnie jest ciepło i chyba bez większych problemów. Do kasiuleczki: osiedle jest przy Reymonta, idąc od żeromskiego po prawej stronie. Firma mieści się przy Warszawskiej 39, tel. 7888395. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 22.10.04, 12:14 dzieki Amigo, rano udało mi się ich namierzyć no i jutro rano jade oglądać osiedle. Jakie są odczucia na temat inwestycji i samedo developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 22.10.04, 13:16 mają jeszcze coś wolnego? nie wiedziałem miesiąc temu mieli ostatnie M3 65m2. Kasiuleczek: czy własnie to będziesz oglądać? czy może coś innego na ich osiedlu w Józefowie? Amigo: wiesz coś nt. wysokości opłat? czy zgadzają się z tym co wcześniej było zapewniane? (ok. 6zł z metra) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 22.10.04, 14:41 Tak mają wolne mieszkanie 66 m na parterze w Otwocku, bo w Józefowie jest wolne ale tylko 76 m chyba. Czy możecie mi przybliżyć nieco okolice i samo osiedle, warto jechać czy nie bo narazie zrobiłam telefoniczna rezerwację, gdyż oferta wydaje mi się bardzo ciekawa. A co do opłat za czynsz to podobno maja być 6 zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 22.10.04, 15:43 najlepiej byłoby zobaczyć, niż czytać opis okolica: trochę lasu, trochę krzaków, trochę nowych domów, troche ruder – ale myslę, że w przyszłości wyburzą to i zabudują. W pracy słyszę, że kiedyś okolica nie cieszyła się dobrą opinią, teraz też jest różnie. Poza tym - całkiem niedaleko szkół, komunikacji, centrum, urzędów, szpitala. Myślę, że okolica zostanie w przyszłości (ale jakiej?) zabudowana (nie ma wolnych terenów bliżej centrum po drugiej stronie torów). sąsiedzi: z jednej strony działka nie wiadomo co (miał być parking osiedlowy ale nie jest) i dalej zakon sióstr, a drugiej firma wynajmująca sprzęt, z trzeciej są dwie działki pod budownictwo jednorodzinne, z czwartej droga dojazdowa (na razie piach), krzaki i dom osiedle: mała działka, mały parking – tu może pojawić się znak zapytania, 2 bloki, w sumie 32 mieszkania, Amigo: czy wiesz, że tereny po tej stronie linii kolejowej to „zatorozie”? Ponadto: tereny bliżej osiedla to tereny tzw. „za kosciołem” Pozdrawiam Zatoroziankę, hehhe Zatorozianin Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 22.10.04, 16:10 Tak jak wspomniałam jutro jade zobaczyc na własne oczy. Czy ty już tam mieszkasz czy również się zastanawisz nad tym osiedlem. Ja wcześniej byłam nastawiona na "Morskie Oko" ale zastanawiające jest to że sprzddanych jest tylko 10 na 28 lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 23.10.04, 23:35 O zatoroziu nie słyszałam, ale niech będzie, he, he. Jak mi tu mój mąż donosi, osiedle na ktorym teraz mieszkamy (4 miesiące - Batory) to złodzieje samochodów, nasze tereny to po prostu złodzieje. Ale mieszkam tu (w Otwocku od 4 misięcy) na razie 0 problemów, choć jeździłam już po nocy rowerkiem. Myślę, że tak jak wszędzie można dostać wp... lub przeżyć wiele lat bez problemów. Jeśli STOK będzie chciał 6 zł, to uważam, że to za dużo i trzeba będzie się ich pozbyć. Już jako wspólnota będziemy mieli do tego prawo, mimo ich zapisów. Do Kasiuleczki: Pierwszą inwestycją jaką oglądałam było Morskie.. i się załamałam. Po pierwsze Otwock kojarzy mi się z sosnami, atam patelnia, po drugie, z tego co piszesz, niewiele od marca zmienił się stan kupowanych mieszkań (chyba nie ma chętnych) i niewiele dzieje sie na budowie. Odradzam. Dla mnie było to podejrzane. Jeśli chodzi o STOK, to oprócz kłamstw na temat terenu, obiecywali większy podczas gdy działka za nami (trójkąt do terenów kościelnych) nie mogła być przez nich kupiona, bo ma nieuregulowaną sytuację prawną (może w przyszłości uda się wspólnocie dokupić ten teren), to jednak z reszty zobowiązań się wywiązują - chodzi mi o terminy. Poza tym spóźniłam się z jedną rata, nie naliczyli mi odsetek, podwyższyli kapitał firmy dwukrotnie, no generalnie moje odczucia nie sa złe. Znam przypadki, gdzie ludzie wpłacili 90 % wartości mieszkań, a potem zajął je bank, więc tu raczej wygląda, że dostanę klucze, akt, chyba w miarę ok wykonanie i wszystko w miarę w terminie, czyli na polskie warunki super. Jedyny problem to mała działkaq i mało miejsc poarkingowych. No i próby wyłudzenia od kupujących kasy za miejsca postojhowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 25.10.04, 08:27 Witam wszystkich serdecznie. A juz myslalem, ze to forum przestanie istniec. A tu prosze, nawet potencjalni nowi sasiedzi sie odzywaja. (Dominiko przeslalem Ci wiadomosc na prv) Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 29.10.04, 15:09 > Jeśli STOK będzie chciał 6 zł, to uważam, że to za dużo i trzeba będzie się ich pozbyć. Już jako wspólnota będziemy mieli do tego prawo, mimo ich zapisów. Jeśli chodzi o zmniejszanie kosztów, to jestem jak najbardziej za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 25.10.04, 08:19 Jeszcze nie mieszkam. Jak wypadły oględziny? Amigo, wiesz coś nt. zmiany numeracji lokali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 25.10.04, 08:35 Czesc Juki. Pytanie o numeracji skierowales do Dominiki (Amigo), ale jesli chcesz to odpowiem. Dokladny adres budynkow to: Reymonta 41 CD i numeracja mieszkan od 1 do 32, klatki o numerach 1-4. Tak troche dziwnie z ta numeracja budynkow, bo nie 41C i 41D tylko 41 CD jeden i drugi blok (tak dokladne informacje dostalem od Stoku). Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 25.10.04, 13:21 Witam po weekendzie. Więc tak byłam, widziałam. Okolica os na ul. Raymonta przyjemna pod względem zalesienia, duży plus blisko do dworca PKP tylko 6 min. Nie podobała mi sie zabardzo okolica, raczej niewzbudzajaca zaufania. Mieszkanie które oglądałam mieści sie na parterze i okna z sypialni wychodzą na garaże, mieszkanie bardzo ciemne. Byłam ponownie na ul. Okrzei to osiedle do mnie chyba bardziej przemawia mimo że jest dalej od Centrum i PKP. Teraz kwestia rozmowy z prezesami, ciekawi mnie jak on zachęcą Nas do swoich inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 26.10.04, 08:27 Kasiu, z mapy Otwocka wynika, że ok. 500m na zachód od Okrzei znajduje się oczyszczalnia ścieków? W Polsce przeważają wiatry z kierunków zachodnich (zwłaszcza w miesiacach ciepłych). Nie chciałbym się wypowiadać na temat uciążliwości tej oczyszczalni, bo nie wiem w jakiej technologii pracuje, ani też nie widziałem jej na oczy, niemniej jest to info do rozważenia. Okoliczni mieszkańcy może by wiedzieli cos więcej... Pzdr, juki-Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 27.10.04, 10:24 To równiez brałam pod uwage i sama nie wiem... Nie jestem do końca przekonana a zakup mieszkania jednak powinien być dokonany w pełnej aprobacie bez jakichkolwiek wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 27.10.04, 13:47 pytanie, czy w ogóle da się usunąć WSZYSTKIE wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 27.10.04, 22:35 Jeszcze jedna rzecz. Mieszkańcy Karczewa i Ługów skarżą się na smród z zakładów drobiarskich w Karczewie. Nie wiem, jak to mieszkanie na parterze, ale okolica Reymonta jest moim zdaniem w miarę ok. Fakt jest tu mieszanka ruder i nowych domów, ale przynajmniej w planach zagospodarowania nie ma tu miejsca na przemysł itp. No i developer w miarę się wywiązuje. A jak tam na Okrzei? Oddadzą budynek do końca roku, tak jak planowali? Pzdr i dobrych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuleczek1 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 28.10.04, 10:16 Więc tak mieszkanka są tam ładne, wygląda na to że faktycznie zostaną oddane z końcem roku. Zanepokoiliscie mnie troszke tymi smrodami.... Wczoraj dostałam od znajomej namiary na tanie chałupki w Wołominie, pojade, zobacze, ocenie.... szczerze chciałabym mieć to juz z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 15.11.04, 13:15 Cześć Dominiko mieszkasz już (tzn. czy masz już klucze)? Ja jeszcze nie. Jutro podjade do biura i zapytam jak sie sprawy mają. Napiszę, jak już będę coś wiedział. Tymczasem, juki PS. cichutko coś na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 16.11.04, 19:47 juki, miałam odebrać klucze w poniedziałek ale mi wepchnęli wielki kaloryfer do aneksu kuchennego uniemożliwiająć zrobienie tam czegoś sensownego. Kaloryfer kazałam przesunąć, więc pewnie odbiorę klucze w czwartek. Które mieszkanie to Twoje (może już pisałeś, ale nie pamiętam)? I jeszcze jakieś drobne poprawki mieli zrobić. A do Ciebie już się odzywali w sprawie odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 17.11.04, 12:07 Nie, ze mną sie nie kontaktowali. Ale wczoraj byłem na budowie. kończyli układać płytki na mojej klatce. Przyjechałem za późno i już nie było kierownika. Za to dowiedziałem się, ze ktoś już ubija panele w swoim mieszkanku. Może Ty? Ktoś inny zwozi jakieś materiały... Chyba i ja zacznę, narzeczona już tupta z niecierpliwości - nie może sie doczekać kiedy wejdziemy na swoje :-) 14. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 17.11.04, 17:24 Jeszcze nic nie robiłam w mieszkaniu, no bo nawet kluczy nie mam. My będziemy mieszkać pod 8, a powiedział mi kierownik, że nasz budynek to 41 D. Wygląda na to, że też zaraz powinieneś móc odbierać klucze. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 18.11.04, 14:54 ba, kto wie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 19.11.04, 20:41 W pniedziałek mam odebrać klucze, podobno poprawki już zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 22.11.04, 14:06 ja natomiast w środę :-) (po usunięciu drobnych usterek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 23.11.04, 10:31 Czesc Dominiko, Wasz budynek to 41C. Kierownik jak sie go pytalem to mial problem z precyzyjnym ustaleniem. My juz dostalismy fakture za media z adresem na 41D. A tak przy okazji to ile kosztuje wywoz smieci w Otwocku. Stok karze sobie placic 7 zl + VAT za osobe i jakies dziwne oplaty za ten wielki kontener 63 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 23.11.04, 12:24 Witaj Andrzej, tak masz rację 41C. A za co dostaliście f-ry i jak liczone? Za wodę, prąd, gaz, ogrzewanie? Na podstawie liczników, czy ryczałtowo na razie? W Otwockiej Spółdzielni Mieszkaniowej wywóz śmieci kosztuje 4,49 od osoby. A za ten kontener chcą 63 zł miesięcznie dodatkowo??? Dużo coś. A mi piwnicę zalali ściekami, uuuuuuuu. Od przyszłego tygodnia pewnie zaczniemy coś robić w mieszkaniu, potrzebuję glazurników. Chcemy się wprowadzić przed świętami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 23.11.04, 14:49 Faktury sa za media: wode zimna (2,21) i ciepla (18,39), scieki (2,73), c.o. (40 za GJ), smieci do 10.2004 (63) i za 11.2004 (7). Oplaty te sa ryczaltowe, mnozone przez ilosc deklarowanych osob zamieszkujacych mieszkanie (zameldowanych). Jak mozesz to sprawdzi jak sie ksztaltuja ceny za media w Otwocku? Ja tez nie rozumiem dlaczego za smiecie do pazdziernika chca az 63 zl. tym bardziej, ze kontener wstawili pod koniec wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 24.11.04, 15:10 Ja za wodę płacę teraz w Otwocku 5,29 (w tym ścieki), tyle, że ciepła jest, bo jest piecyk gazowy, więc nie wiem, czy za ciepłą dużo chcą, trudno to ocenić. Z tymi śmieciami, to przegięli uważam, chodzi mi o opłatę za kontener. A za ogrzewanie mam w czynszu ryczałtem 104 zł miesięcznie (tyle, że płacone przez cały rok) i też tego nie potrafię porównać, bo pytanie, ile to będzie wychodzić, tych GJ. Niewiele pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 29.11.04, 09:05 osiedle na rogu Warszawskiej i Czaplickego - podobna technologia tyle że większe, osiedle Byt-u, wybudowane przez Novum: 5,05 za zimną wodę + ścieki 13 z kawałkiem za ciepłą 45 za GJ c.o. 6 za wywóz smieci Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 29.11.04, 17:50 Dzięki juki za info. Andrzej, jak tam spotkanie? Co ustaliliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 30.11.04, 08:38 Ługi: - 5,29 zimna woda, - 37,5 podgrzanie wody nie mam danych odnośnie wywozu śmieci PS. Najdroższa ciepła woda w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 10.12.04, 21:49 Juki Namawiam do współpracy w zakresie reprezentacji prawnej. STOK bardzo dużo chce za zarządzanie osiedlem, a do tego umowa na 3 lata. Jest to dla nas po prostu nieopłacalne i może rodzić dużo problemów. Dlatego wydaje mi się, że lepiej, jako grupa, jeśli postaramy się o zmianę pewnych zapisów. W przypadku wspólnego działania mamy większą moc przebicia się, no i koszty będą stosunkowo niewielkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 13.12.04, 06:48 Ok, Dominiko, co bym tu nie napisał to już pewnie o tym wiesz. Andrzeju, miło mi było poznać sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Inwestycja przy ul. Kraszewskiego IP: *.crowley.pl 13.12.04, 07:23 Przeglądam Wasze forum i widzę, że jesteście dobrze poinformowani o inwestycjach w Otwocku. Mnie zainteresowały bloki, które widać przyu wyjeździe z Otwocka, czy wiecie kto je buduje? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Inwestycja przy ul. Kraszewskiego IP: 213.17.228.* 13.12.04, 09:00 Witaj Iwona www.gwarant.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 13.12.04, 10:06 Witaj Juki, albo jak wolisz Krzysku. Widze, ze na sasiadow z drugiego bloku rowniez mozna liczyc. Zastalismy jeszcze jednego sasiada w drugiej (pierwszej) klatce, ktory nic jeszcze nie wiedzial na temat "wybrykow" Stockiego. Byl bardzo zainteresowany. Dzisiaj bede mial wiecej informacji, to sie napewno podziele. Dominiko jak przeprowadzka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 13.12.04, 10:50 Aha, czyli grupa się powiększa :-) PS. Jeżeli jeszcze nie załozyliście kłódek na bezpiecznikach na klatce schodowej, to zróbcie to czym prędzej, bo inaczej to zostaną po nich dziury na wkręcenie nowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 13.12.04, 11:11 A u Was juz nie ma??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 13.12.04, 14:49 w moim przypadku niebyt był stanem przejściowym - ale teraz mam już tylko zwykły tzw. korek kłódki do boksu w piwnicy z zasady nie zakładam co by przypadkiem nikt nie pomyślał że skoro jest kłódka to i może w środku coś do opylenia ale zaraz, zaraz!! a żarówka, oprawka, włącznik i kawałek kabla!!!! - lece po drugą kłódke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok IP: 213.17.228.* 13.12.04, 15:13 już wiem! założę kłódkę (ok. 10-15zł) żeby nie stracić: żarówki (ok 1 zł), oprawki (szacuję na jakieś 15zł), kawałka kabla i rurki do tego kabla - ok. 3zł, włącznika 8-10zł, kołków rozporowych - 5x0,1zł otuliny na przewodach co. - nie orientuję się w kosztach, ale tak gdzieś z 30,- a następnie: przy sztachetach w drzwiach do boksu przywieszę (łancuch ok.5zł) latarkę - taką najtańszą, kupioną u ruskich (5zł z bateriami) i w ten sposób każdy kto zobaczy kłódke na drzwiach, będzie mógł sobie poswiecić latarką i stwierdzić, że w boksie nie ma NIC hmm, jednak zawsze pozostanie ryzyko utraty latarki... Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Otwock, ul. Reymonta - PBI Stok 14.12.04, 10:54 juki serio??? Fakt, ostrzegano mnie, że to złodziejska dzielnica. No to ładnie. Pozdrwaiam cieplutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty5 Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok 30.12.04, 16:30 Witam Wszystkich serdecznie. Co sadzicie o zamieszczeniu naszych problemow z panem Stockim na tym forum. Sadze, ze ludzie, ktorzy poszukuja mieszkania do kupienia beda mieli dzieki temu watkowi lepsze rozeznanie co do wszystkich inwestycji pana Stockiego? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty5 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok 04.01.05, 12:00 Witam Wszystkich, Co sadzicie o umiejscowieniu placu zabaw tuz za "parkingiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: 213.17.228.* 04.01.05, 12:53 tuż za parkingiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:10 Witam sąsiadów obecnych i przyszłych. Mieszkam na tym radosnym osiedlu już od sierpnia 2004, i zastanawiam się kiedy będzie normalnie. Zastanawiam się również kiedy prezes zechce odpowiedzieć na wszystkie otrzymane pisma, a nie ciągle udawać bidulkę, że przecież to z nim nikt nie chce się spotkać. Co do placu zabaw za miejscami parkingowymi, informacje jednej z sąsiadek przekazała kierowniczka osiedla. Znam cenę pilota do bramy wjazdowej 100,00 PLN. Co sądzicie o tej cenie, ja się nie orientuję. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.01.05, 13:13 Sprawdze te ceny pilotow i dam znac. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.01.05, 14:02 Ceny pilotow ksztaltuja sie w zaleznosci od typu napedu: od 53 zl do 150 zl. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:11 Koszty pilota to pewnie te inne koszty umieszczone w umowie o zarządzanie!! To samo będzie z wyposażeniem placu zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:31 Czy my powinniśmy płacić za pilota do bramy? Co o tym sądzicie, gdzie można uzyskać informacje na ten temat? Czy to nie jest tak, że Stocki próbuje teraz wyciągnąć jak najwięcej kasy od nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.01.05, 15:04 Ja niestety nic nie wiem na temat odplatnosci za pilota. Mozna to chyba podciagnac pod Zalacznik 1A: Charakterystyka techniczna budynku pkt: ogrodzenie budynku. Kolejne niepotrzebne nerwy przez Stockiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 TP S.A. -Telefony IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.01.05, 15:09 Pragne Was poinformowac, ze TP S.A. podpisuje juz umowy na instalacje telefonow. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
juki4 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok 04.01.05, 13:43 cooooo! każą sobie płacić za pilota? więc klucze do drzwi do klatki i do skrzynki pocztowej były chyba w promocji!? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok 04.01.05, 17:37 Nic nie rozumiem (może to efekt posylwestrowy). Płacicie za te piloty? To jakaś głupota. 2 nie wiem gdzie miałby zostać wciśnięty plac zabaw??? 3. Może czas złożyc zbiorową wizytę Panu Stockiemu, skoro tak mu zależy na rozmowie? 4. czemu mam saunę w domu, kaloryfery grzeją jak szalone i nie można tego zmniejszyć. 5. Obiecuję od jutra poprawę, spróbuję dowiedzieć się, co z działką nr 4. Pozdrawiam wszystkich Aha, co sądzicie o tym, aby uprzedzić Pana Stockiego o planowanych akcjach w mediach? Tzn. zagrozić mu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 [...] IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 05.01.05, 09:15 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 09:42 Andrzeju, spokojnie poczekajmy na odpowiedź Stockiego na pismo prawnika. Spróbujmy umówić się z nim na spotkanie, bo jak do tej pory wszystko jest "na gębę". Ja też mam serdecznie dosyć, ale trzeba spróbować przełamać jakoś ten impas. Spotkanie przede wszystkim. Takie jest moje zdanie. A co prawnik na brak odpowiedzi od prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 [...] IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 05.01.05, 09:53 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok 05.01.05, 10:27 Andrzej właśnie przesłał info od prawnika. Sądzę, że to jest najlepsze wyjście - prawnik próbuje ustalić spotkanie. Jeśli Stocki nie będzie zainteresowany - trzeba podjąć dalsze kroki - Urząd Antymonopolowy, prasa. Z kupowaniem pilota na razie się wstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 "Spoldzielnia" czy Wspolnota IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 10.01.05, 10:40 Zapraszam do artykulu w Polityce: polityka.onet.pl/162,1210327,1,0,2485-2005-01,artykul.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: 213.17.228.* 05.01.05, 11:32 Cześć Też jestem za tym, by się zebrać w możliwie dużym gronie mieszkańców, pogadać, poustalać, zapisać ustalenia, a potem wybrać się do Stockiego. Trzeba jednak pamiętać, by działania na linii mieszkańcy-zarządca (deweloper) prowadzić zgodnie z wymogami ustawy o własności lokali, inaczej kicha, nie będziemy w stanie nic wyegzekwować, Stocki będzie miał prawo się wyprzeć, tym że działamy niezgodnie z prawem. Ustawa mówi że jeśli chcemy się spotkać z deweloperem, to powinniśmy złożyć wniosek przez minimum 1/5 czy 1/10 (nie pamiętam dokładnie) właścicieli posiadających tytuł prawny do nieruchomości (akt notarialny) lub umowę na wybudowanie (ale koniecznie z wpisem roszczeń do KW gruntu – jak dotąd wpis taki mają 4 osoby, może więcej, plus te które dotychczas podpisały akty). Wniosek powinien zawierać (dokładniejsze info w linkach) termin do czasu którego ma się odbyć spotkanie, miejsce, sprawy do poruszenia, ewentualnie projekty uchwał, dopiero potem zarządca wyświadcza nam łaskę i organizuje spotkanie, rozsyła zawiadomienia, prowadzi zebranie, itp. Możemy zrobić tak albo czekać do końca marca, kiedy to zarządca ma ustawowy obowiązek zwołania zebrania. W szczególnych sytuacjach można jeszcze korzystać z pomocy prawnika, jednak nic nie ma za darmo. Czy w piśmie do Stockiego był określony termin w jakim mieszkańcy chcieliby się spotkać ze Stockim? Jeżeli nie, to nie dziwię się wypowiedziom stockiego, że nie chcemy się spotkać. Niżej podaję linki, pod którymi można się trochę dowiedzieć co i jak. Wiedzy nigdy dosyć. www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/Wspolnota/spis_tresci.html#2 www.polski-zarzadca.pl/prawo/wspolnota.html www.wm.info.pl/index.php www.miwspolnota.waw.pl/ www.nieruchomosci.beck.pl/ Andrzeju, orientujesz się jaką stanowimy siłę, licząc wielkości udziałów każdego właściciela? Czy mielibyśmy wiecej niż połowę wszystkiego – do przegłosowania uchwał, np. o zmianie zarządcy? Zarządca powinien, zgodnie z UWL, prowadzić taki wykaz lokatorów z nazwiskami, numerami lokalów, wielkościami udziałów. Właściciele powinni mieć możliwość uzyskania takiego wykazu. Podsumowując. Nasze spotkanie w tej sytuacji, wymiana poglądów i wiedzy, powinno odbyć się w dosyć szybkim terminie. Czy warto zaprosić firmę z Józefowa na spotkanie naszej grupy? Czy ich doświadczenie, znajomość prawa, było by tu pomocne, czy raczej odwrotnie? W końcu zmiana zarządcy jest też w ich interesie... Więc jakie są propozycje terminów? juki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:39 Witam, Po otrzymaniu informacji od Andrzeja wnioskuję, iż Stocki nie napisał żadnej odpowiedzi dla prawnika. Gdyby to zrobił, prawnik dzwoniąc, otrzymałby informację,że wszystko jest w piśmie które p. Stocki wystosował i koniec rozmowy, a tak to jest gra na zwłokę...Jutro prawnik usłyszy inni powód dla którego nie może jednak rozmawiać z prezesem, ale nie chcę zapeszyć... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Niedozwolone praktyki dewelopera - PBI Stok 06.01.05, 05:38 Napisałam Wam w mailach, że rozmawiałam wczoraj ze Stockim. Obiecał, że dziś jego prawnik skontaktuje się z naszym, a jeśli nadal będą rozbieżności, w przyszłym tygodniu, możemy się z nim spotkać, lub jego prawnikiem, czy oboma, nie pamiętam, jak powiedział. Więc myslę, poczekajmy jeszcze do jutra, czy kontakt będzie. Jeśli nie, zadzwonię jutro do niego, bo obiecywał mi to w obecności Pani Ani, więc się nie wyprą, że rozmowy nie było. Resztę doślę Wam mail-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Spotkanie z p. Stockim IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 06.01.05, 12:51 Jestem umówiony na rozmowę telefoniczną z p. Stockim (poniedziałek) w sprawie podpisania aneksu korygującego metraż mieszkania i cenę lokalu. Mogę spróbować umówić nas (wszystkich zainteresowanych spotkaniem z nim i wyjaśnieniem kwestii spornych) na określony termin. Proponuję przyszłą sobotę, gdyż chyba będzie to dzień odpowiadający największej liczbie z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Spotkanie z p. Stockim IP: 213.17.228.* 06.01.05, 14:38 WOW! Może jakieś bliższe szczegóły jak do tego doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Spotkanie z p. Stockim 06.01.05, 14:46 Przyszła sobota, raczej u mnie odpada, mam wyjazd. Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie z p. Stockim IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 06.01.05, 14:51 Czyzby chodzilo o 15.01 ? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Spotkanie z p. Stockim IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 06.01.05, 15:13 Tak, chodzi o 15 stycznia. Jeżeli ta data nie odpowiada proszę o inne propozycje. Jeżeli chodzi o szczegóły to chodzi to krótko je przedstawiam. Po otrzymaniu faktury dotyczącej rozliczenia umowy (konieczność wniesienia opłaty wynikającej ze zmiany VAT-u), odpisaliśmy p. Stockiemu, że chcemy żeby uwzględniono w rozliczeniu wszystkie czynniki mające wpływ na cenę mieszkania (w tym jego metraż). Różnica jest co prawda niewielka, ale ze względu na metody stosowane przez p. Stockiego podjeliśmy decyzję, że nie odpuścimy im tych pieniędzy, tym bardziej że próbują wszystkich przekonywać, że odchyłka powierzchni 0,5 m2 jest dopuszczalna zgodnie z umową. Naszym zdaniem tak nie jest i po długich bojach udało nam się przekoanć osoby z PBI Stocki wykonujące obmiary lokali, że to jednak my mamy rację. Ponieważ do chwili obecnej jednak nic nie zrobiono, zadzwoniłem dzisiaj do biura i p. Stocki stwierdził, że wymaga to podpisania aneksu do umowy. W poniedziałek mam z nim uzgodnić termin jego podpisania. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Spotkanie z p. Stockim 06.01.05, 15:21 Dostosuję się, byle nie weekend 15-16. Może jakiś wieczór? Choć każda pora w moim przypadku wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Spotkanie z p. Stockim 06.01.05, 15:22 Dostosuję się, byle nie weekend 15-16. Może jakiś wieczór? Choć każda pora w moim przypadku wchodzi w grę. CHYBA ZACZNĘ MIERZYĆ MOJE MIESZKANIE, hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Spotkanie z p. Stockim IP: 213.17.228.* 06.01.05, 15:35 dzięki za info. jak dla mnie, to może to być i sobota, i wieczór któregoś dnia wcześniej, a jak trzeba będzie to w dzień też w końcu jest to istotna sprawa do załatwienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie z p. Stockim IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 06.01.05, 17:10 Jutro bede caly dzien w domu. W koncu TPSA zaklada telefony (Internet). Moze zaistniec taka sytuacja, ze nie bede mial dostepu do Internetu. Prosze zatem o informacje przez telefon. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Spotkanie na szczycie 07.01.05, 15:08 Miło mi poinformować, iż nasz prawnik umówił się na spotkanie na środę z prawnikiem (nowym) mającym reprezentować STOK. Czekamy zatem do środy. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 Re: Spotkanie na szczycie 12.01.05, 13:09 Czekam z niecierpliwością.... A co z pismem do Stockiego, że chcemy się spotkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie na szczycie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.01.05, 09:50 Witam ponownie, Dla zainteresowanych przedstawiam Wam sylwetke i referencje radcy prawnego, ktory to reprezentuje nasze interesy w sporze z p. Stockim: www.mikulski.com.pl/index.phtml?a=93 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie na szczycie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.01.05, 12:28 Kolejna odrobina pomocnej wiedzy: Niepowiadomienie o zebraniu www.wm.info.pl/index.php?117+263+4175+3 Zniesienie współwłasności nieruchomości gruntowej www.wm.info.pl/index.php?117+263+4204+3 Forma umowy o zarządzanie www.wm.info.pl/index.php?117+263+3822+5 Prostowanie aktów notarialnych www.wm.info.pl/index.php?117+263+3950+5 Gdy zarządca nie zarządza www.wm.info.pl/index.php?117+263+4171+3 Jedna nieruchomość - dwa budynki www.wm.info.pl/index.php?117+263+3821+5 Prawo kontroli zarządu www.wm.info.pl/index.php?117+263+3792+6 Uchylenie uchwały www.wm.info.pl/index.php?117+263+3087+9 Kiedy wkracza inspektor, czyli samowola budowlana www.wm.info.pl/index.php?117+263+3084+9 Zmiana przeznaczenia zaliczek www.wm.info.pl/index.php?117+263+3086+10 Użytkowanie wieczyste www.wm.info.pl/index.php?117+263+2515+11 Przed wstąpieniem do notariusza www.wm.info.pl/index.php?117+263+2395+12 Pozdrawiam. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
gryzwold Re: Spotkanie na szczycie 18.01.05, 12:29 Czy moglibyście podsumować Wasze uwagi w stosunku do Stockiego?Na dniach odbieram mieszkanie w Józefowie a z Waszych uwag można dowiedzieć się, że Stocki unika spotkań, żąda drakońskich opłat za wodę i wywóz śmieci oraz zawarcia umowy na długi okres administrowania. Z boku to wcale nie wygląda źle, ceny za wodę w nowych budynkach Warszawie na Jelonkach były wyższe 2 lata temu. Chciałbym się przygotować do odbioru, może macie uwagi na temat wykonawstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie na szczycie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.01.05, 13:13 Witam, Trzeba zaczac od tego, ze Otwock to nie W-wa i ceny wielu mediow sa nizsze. Nie chodzi glownie o zimna wode czy scieki, bo to sa urzedowe ceny uchwalane przez Samorzady w danym regionie. Nasze ceny to: ciepla woda-22 zl m3 c.o. -40 zl GigaJ smieci - 7 zl/ os. Do tego zapisy w akcie notarialnym: §4. Strony oświadczają, że rezygnują ze wszelkich roszczeń finansowych wynikających z tytułu nie dotrzymania terminów, realizacji wpłat rat oraz zmian powierzchni lokali. §5. Strony oświadczają, że zarząd nieruchomością wspólną będzie sprawowany zgodnie z art. 18 ustawy o własności lokali. PB „STOCKI” Sp. z o.o. zarządzać będzie nieruchomością wspólną do czasu zakończenia gwarancji budynku. Przy podpisaniu aktu trzeba podpisac bardzo nieprecyzyjna umowe o zarzadzanie na okres 3 lat za "jedyne" 3 zl/m2. Jesli chcesz projekty ww. umow to prosze pisac na priva. Mam kontakt z Twoim sasiadem. Mysle, ze on cos moze powiedziec na temat wykonczenia Waszego osiedla. Ciekawi mnie czy p. Stocki zapewnil Wam odpowiednia ilosc miejsc parkingowych? Mam zapewnil 6 wolnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie na szczycie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.01.05, 13:19 Polecam rowniez ten watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2532765&a=18990559 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzwold Re: Spotkanie na szczycie 18.01.05, 13:39 OK. wysłałem maila. Nie mam pojęcia o miejscach parkingowych, to nawet nie jest najgorsze, ciekawsze są inne Wasze informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie na szczycie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.01.05, 14:46 Nic nie doszlo. Adres: qwerty5@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gryzwold Re: Spotkanie na szczycie 18.01.05, 16:27 bardzo przyjemne umowy. Nie pozostaje mi nic innego, jak śledzić dyskusję i spróbować nie dać się zrobić w konia podczas podpisywania umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty5 Re: Spotkanie na szczycie IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 18.01.05, 16:49 A jaki macie przyblizony termin podpisania tych umow? Juz to przerabialismy z checia nie podpisywania ww. umow. Pan notariusz wyrwal dokumenty jednej z sasiadek, p. Stocki stwierdzil, ze umowy sa niezmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzwold Re: Spotkanie na szczycie 19.01.05, 08:35 Nie znam jeszcze terminu podpisania umów, na razie rozpoczynają się pierwsze odbiory Odpowiedz Link Zgłoś
amigo9 I co dalej? 19.01.05, 10:39 Nie wiem, jak Wam, ale mi zależy na szybkim podpisaniu aktu, koniecznie do końca lutego. A tu nadal 0 reakcji ze strony STOK-u, jakieś wykręty, że prawnik nie dostał dokumentów, że jest chory... W następnym tygodniu wyjedzie na urlop? Nas to nie powinno interesować, bo jakiś tam prawnik nie jest dla nas stroną tylko firma STOK. Dlatego jestem za podjęciem kolejnych kroków przez "naszego" prawnika. Co Wy na to? Dość czekania. Czy pismo, że chcemy się spotkać ze Stockim zostało mu dostarczone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: I co dalej? IP: 213.17.228.* 16.06.05, 12:50 po długiej niebecności Sąsiedzi, nie uważacie, że warto by było napisać tu o tym jak teraz wygląda nasza sytuacja i jak niedługo może wygladać mina prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: I co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:47 No własnie co u was słychac? Odpowiedz Link Zgłoś