Dodaj do ulubionych

Bałagan na placu zabaw

04.07.11, 21:48
Napewno narażę się niektórym rodzicom ale jest coraz gorzej. Mam już dosyć widoku rozsypanego piachu po całym placu zabaw i podeptanej trawy. Wystarczy wytłumaczyć dzieciom czego nie powinny robić bo to nie ich wina tylko rodziców którzy mają to gdzieś a nam ten bajzel przeszkadza. Na osiedlu obok jest czysto a na naszym można robić syf ?
Obserwuj wątek
    • poildecarotte Re: Bałagan na placu zabaw 04.07.11, 22:33
      To prawda, piach jest nawet pod klatkami. Rozsypują go dzieci, podczas gdy ich rodzice plotkują, siedząc na ławeczkach lub wydeptując trawę. Swoją drogą trawnik pozostawia wiele do życzenia. Obiecywano, że Dolcan dowiezie ziemi i zasieje trawę, a póki co mamy szczaw, chrzan i maki. Inna sprawa to brud na klatkach, które, mam wrażenie, wcale nie są sprzątane. Dzwoniłem kilkakrotnie, ale nic się nie zmieniło. Może gdyby jeszcze kilka osób zgłosiło ten problem administracji, coś by się ruszyło...
      • ki-ch Re: Bałagan na placu zabaw 05.07.11, 22:18
        super że jeszcze ktoś widzi w tym problem:-) Rodzice, zwracajcie uwagę na to co robią Wasze dzieci bo narazie Wasza ignornacja zwala z nóg. Czy potrzebne są tabliczki informujące jak się zachować pt "Nie depcz trawy" albo" Nie rozsypuj piachu"? mam nadzieję że nie
        • littlewhitetiger Re: Bałagan na placu zabaw 07.07.11, 11:12
          Zgadzam się z przedmówcami...to że są piaskownice to nie oznacza że piach ma być wszędzie!!
          Też irytują mnie osoby depczące trawę, jeżdżące rowerem po trawnikach itp itd.
          Czy tak ciężko wytłumaczyć dzieciom żeby jeździły po chodniku? Moim zdaniem to nawet lepiej jeździć po chodniku wtedy dzieci uczą się manewrowania i techniki jazdy rowerem a nie jak przecinak po chodniku, trawniku i po czym tylko się da...
          Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka