Dodaj do ulubionych

Telewizor marki BEKO

IP: *.crowley.pl 18.03.03, 10:08
Proszę o jakieś info. Wiem, że to firma turecka i że można kupić te tv w
Polsce. Więcej nie wiem nic. A wy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wicio Re: Telewizor marki BEKO IP: *.isep.pw.edu.pl 19.03.03, 14:03
      Mam taki telewizor już dobre 10 lat. Był to nasz pierwszy kolorowy telewizor. Nie pamiętam kiedy rodzice go kupili, ale było to bardzo dawno. Wydaje mi się, że jakieś 12 lat temu. Wtedy 21 cali to był standard. Jak wyprowadziłem się z domu "na swoje", to wziąłem ten telewizor, bo rodzice kupili sobie nowy, 29 calowy. Generalnie nie mam powodów do narzekań. Jakieś 2 lata temu coś się w nim zepsuło, ale za stosunkowo niewielkie pieniądze zostało zreperowane (awaria polegała na tym, że kilka górnych linii obrazu "zawinęło się" i zniekształciło górną ćwiartkę ekranu). Więcej żadnych problemów z nim nie było. Kolory ma dobra, kineskop się nie wypalił, obraz nie jest zniekształcony, sam telewizor nie grzeje się jak Rubin, czego więcej chcieć od telewizora sprzed ponad 10 lat?
      Oczywiście nie ma płaskiego ekranu, nie jest stereo, nie ma eurozłącza, telegazety itd. itp., ale nie stracił absolutnie nic ze swej funkcjonalności. Aha, nie odbiera wszystkich kanałów, no bo wtedy nie montowali odpowiednich głowic, no i samych kanałów ma tylko 16. Niemniej mój egzemplarz okazał się być wyjątkowo udany. Ciekawe czy nadal utrzymują taką jakość?
      • Gość: Dziki Re: Telewizor marki BEKO IP: *.crowley.pl 19.03.03, 14:27
        Otóż to. Znalazłem opis BEKO 32 cale, panorama itd - ze wszystkim bajerami -
        nowiutkiego modelu za jakieś 2.700 tys zł. To najtańsza oferta, jaką
        kiedykolwiek znalazłem w tej klasie. W wyniku poszukiwań na jakichś angielskich
        stronach znalazłem też opis i krytykę jakiegoś Angola, który mówi, że BEKO to
        słabe kolory, niedobry kontrast itd. Mimo to, szukam polskiego dystrybutora -
        bo muszę zobaczyć na własne oczy ten kontrast i kolory.
        • Gość: Wicio Re: Telewizor marki BEKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.03, 17:57
          Chętnie się dowiem, co i jak, bo od pewnego czasu noszę się z zamiarem zmiany mojeog wysłużnego (choć podkreślam - w pełni sprawnego) telewizorka.
          • Gość: Dziki Re: Telewizor marki BEKO IP: *.crowley.pl 21.03.03, 00:48
            Znalazłem stronę - po prostu www.beko.com.pl Ale w tej chwili tych najwiekszych
            nie mają na stanie - sprowadzą w okolicach wakacji. Dzwoniłem.
    • Gość: & Re: Telewizor marki BEKO IP: *.idzik.pl 21.03.03, 20:56
      Ludziska zcy to naprawdę warto zawracać sobie głowę jakimś koszmarnym sprzętem
      no name przy takiej podaży produktów markowych ?
      • Gość: Dziki Re: Telewizor marki BEKO IP: *.crowley.pl 23.03.03, 00:02
        To nie no name. Name is Beko :)))). Czemu sądzisz, że to co nieznane w Polsce,
        to niedobre. Wszyscy tylko Marantz, Onkyo i Denon. Pamiętam magnetowidy
        Nakamichi - uznawane za jedne z najlepszych, albo TASCAM - i pogardliwe
        wzruszenie ramion :))) Dlateog założyłem wątek Harman Kardon.
        • Gość: & Re: Telewizor marki BEKO IP: *.idzik.pl 26.03.03, 21:24
          Z całym szacunkiem ale co ma amerykańska masówka pn Harman Kardon do tureckich
          produktów ??? ja nic z tego nie rozumiem. Napisałem jedynie że taki produkt to
          dla mnie erzac I NIC WIĘCEJ. Nie porównywałem tego z niczym innym a tym
          bardziej z wymienionymi markami więc o co tak naprawdę chodzi ??????
          • Gość: Dziki Re: Telewizor marki BEKO IP: *.crowley.pl 28.03.03, 23:55
            O cenę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka