Gość: SNB IP: *.rev.snt.net.pl 07.07.11, 10:07 Zaczyna się... www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1517284,1,mlodzi-wyksztalceni-zadluzeni.read Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gimli Re: Zaczyna się... IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 11:28 wszystko tylko wraca do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxo Re: Zaczyna się... IP: 62.121.72.* 07.07.11, 12:23 No to cytat z art., w pełni się zgadzam Robienie z franka szwajcarskiego chłopca do bicia to nieporozumienie. Ten kredyt i tak cały czas bardziej się opłaca niż złotówkowy. Wraz ze wzrostem kursu przeciętna rata wzrosła o około 200–300 zł. Nie dajmy się zwariować, że 300 zł rozbija komuś cały budżet. Problem polega na tym, że kredyt hipoteczny otworzył klientów na inne kredyty. Nagle dostali mieszkanie. Spłata jakoś specjalnie ich nie bolała, więc w ten sam sposób zapragnęli dostać samochód, lodówkę, plazmę. To jest źródło dzisiejszych problemów. To kredyty konsumpcyjne duszą ludzi. Zadłużone karty kredytowe z oprocentowaniem po 27 proc. Kredyty dawane bez żadnych zaświadczeń. Niektórzy uzbierali w ten sposób po 100 tys. zł. Kiedy się to połączy z kredytem hipotecznym i doda wysoki kurs franka, to okazuje się, że rzeczywiście może boleć. Ale najczęściej boli z przejedzenia. Więcej pod adresem www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1517284,2,mlodzi-wyksztalceni-zadluzeni.read#ixzz1RPi8He3g Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Zaczyna się... IP: *.tpnet.pl 07.07.11, 12:36 inflacja zeżre spadki, ceny nominalne niewiele się zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Zaczyna się... 07.07.11, 13:06 Gdyby to nie była "Polityka", powiedziałbym, że bohaterowie artykułu istnieją tylko w głowie jego autora. Tak bardzo stereotypowe przypadki opisał... Standardowo: właściciel klitki w bloku z wielkiej płyty poczuł się milionerem. Poszedł do doradcy, który obiecał mu złote góry... No i się przeliczył... Mam jeszcze dwie uwagi dla bohaterów: klasa średnia nie żyje na kredyt. A tarocistka to nie doradca inwestycyjny... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zaczyna się... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 14:55 Mozliwe, a anwet prawdopodobne, ze przypadki wymyslone, ale ja osobiscie znam podobne - takie ktore kwicza pod ciezarem frania branego jeszcze po 1.50PLN i takie ktore braly pod korek na gorce i potem zarly bulki z mlekiem, bo na zycie zostawalo 500PLN na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Zaczyna się... IP: 217.8.177.* 07.07.11, 16:42 Nie obrażaj tarocistek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Zaczyna się... IP: *.subscribers.sferia.net 07.07.11, 21:53 Jak to czytam, to jakbym widział swoje plany...których nie zrealizowałem.Mogłem dostać kredyt na 900 tys w chf, a wzialem 450 po kursie 3 zł w zeszłym roku, kupiłem dom nie w Warszawie (Laguna-Ursynów) a wybrałem dom nieco dalej, na wsi pod piasecznem -logistyka ta sama a rata akceptowalna, choć moje zarbki spadły o 30 %. Gdybym żucił się na droższą chatę , to bym kwiczał teraz......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowo Re: Zaczyna się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 12:42 Zainstaluj jakąś przeglądarkę co podkreśla błędy ortograficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarot Re: Zaczyna się... IP: *.jmdi.pl 08.07.11, 22:38 W końcu media zaczynają pisać o rzeczywistości. Nie jest istotne, czy opisane przypadki są prawdzie ponieważ osobiście znam gorsze. Pracuję w banku, w Warszawie, z ludźmi po studiach ekonomicznych. Pomimo tego wielu z nich dało się zmanipulować "doradcom kredytowym" i teraz walczą o przetrwanie. Zbyt łatwo uwierzyli w fałszywe marzenia. Nawet nie wiem, jak ich teraz pocieszyć... ale staram się i liczę również na Waszą wyrozumiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Zaczyna się... IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.11, 23:23 przestncie isep oczieszac ludzie!!! naprawde nikt nie umiera przez raty Odpowiedz Link Zgłoś