sylwiaro1 26.07.11, 13:53 Ta firma będzie budowała bloki czy cos wiecie o niej prezesem jest Jerzy Szcześniak. Występuję on w firmie Budget. Nic w internecie nie moge o nich znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kazimierz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.tarnogora.net.pl 07.12.11, 21:39 Witam, Ja też szukam informacji na temat tej firmy która ma budować blok w Grodzisku ale nic o tej firmie nie wiem. Czy może znalazł Pan jakieś dane o tej firmie , czy można jej zaufać? Pozdrawiam k trzebin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.12, 14:52 Z tego co się dowiedziałam jest do developer lokalny. Wybudowali osiedle domów jednorodzinnych gdzieś na Żukówce koło Błonia i Centrum Kultury w Błoniu. Tyle powiedział mi pan z agencji nieruchomości zajmującej się sprzedażą mieszkań w bloku, który ma być budowany w Grodzisku Maz. przez tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 18:12 wiem, że bud get i inne firmy córki typu pro ajs bud to firma, która jest dłużna dużo pieniedzy swoim podwykonawcom i innym wierzycielom, ścigają ich komornicy. Nie radzę podpisywać z nimi żadnych umów przed dokończeniem inwestycji. Pewne informacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.subscribers.sferia.net 23.04.12, 22:57 Banda cwaniaków i krętaczy. Nie polecam. Nie znam Pro Ajs ale Budget to banda złodziei. Te teksty o uczciwości tej firmy piszą pewnie oni sami. Radzę sprawdzić status ich jako dłużników bo z Waszych pieniędzy spłacą długi i budowa stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ////// Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.13, 16:45 Ma ktoś z Państwa nowe wiadomości, co się dzieje obecnie na bloku. Na jakim etapie jest budowa? Kiedy będzie oddanie? Ja już tam w ogóle nie jeżdżę. Chętnie zrezygnowałabym z tego mieszkania. Mam wstręt do tego miejsca i tych wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.13, 21:55 z tego co wiem w pierwszej klatce działa już winda i wstawiają już do drugiej klatki. tynki są już we wszystkich mieszkaniach. zostało tylko wierzyć że się wyrobią do końca roku, póki co pogoda im sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 29.11.13, 09:24 ja byłem wczoraj i tynki są juz zrobione w całym bloku, we wszystkich mieszkaniach i na klatkach. winda faktycznie działa już w pierwszej klatce i montują równocześnie w 2 i 3. widziałem tez że kładą terakote w pierwszej klatce, chyba zrobili 3 i 2 pietro i ida w dół bo kladli na schodach, balkony tez juz porobili. pewnie po nowym roku będzie można odbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 09.12.13, 00:49 Co masz na myśli, kochany, pisząc, że balkony zrobili? Jechałem tam przedwczoraj i jakoś ich nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.13, 18:25 Potwierdzam, też ich nie widziałam. Słyszałam, że nie ma jeszcze barierek, drzwi, kaloryferów i nic nie jest jeszcze podłączone. Kanalizacja, woda itd. A gdzie kotłownia? Chyba jeszcze nie ma.... A i okien też jeszcze wszyscy nie mają. Nie wiem, kiedy firma PRO AJS BUD przestanie sobie kpić z klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 12.12.13, 21:04 Myślę, że w tym tempie, to tak jeszcze z pół roku. Pożyjemy, zobaczymy. Cieszę się, że tu nie kupiłem, może niezdrowa teraz ze mnie zawiść wychodzi..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ptim.net.pl 08.03.12, 14:06 Rządzi tu tak naprawdę taki kuty na cztery łapy adwokat cwaniak Tomasz Słomka . Radzę omijać go na odległość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.12, 21:35 Witam, ja osobiście nic złego nie słyszałem na temat tej firmy. Właśnie jestem po umowie przedwstępnej na zakup mieszkania na Narutowicza. Powiem szczerze że jak narazie wszystko OK. rzetelna informacja i miła obsługa. Blok się buduje nie widzę problemow Odpowiedz Link Zgłoś
nowa400 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.03.12, 17:31 Witam, ja też poszukiwałam informacji na temat tej firmy. Popytałam u osób, które kupiły domy na Żukówce i zdania były różne ale w większości pozytywne. Były opóźnienia co do oddania domów ale z inwestycji firma się wywiązała bez problemów. Zdecydowałam się więc na zakup mieszkania w Grodzisku Mazowieckim i narazie prace idą tam pełną parą. Byle tak dalej. Zastanawiałm się jeszcze nad tym drugim blokiem co stawia konkurencyjna firma ale tam prace stoją w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 80.53.122.* 10.10.12, 09:33 Witam, Właśnie dziś jadę podpisywać umowę rezerwacyjną na mieszkanie w Grodzisku przy ul. Narutowicza. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zostaniemy sąsiadami :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 10.10.12, 10:21 Umowa rezerwacyjna jest chyba tylko na miesiąc - to nie jest umowa przedwstępna :-) Proszę spytać o te przestoje na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel domu Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.12, 13:50 Znam tą firmę kupiłem od niej dom pod Błoniem i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Nie było problemów, ani żadnych nieporozumień - firma solidna i nie żaden wielki moloch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 16:25 Witam wszystkich zainteresowanych. Chciałam tylko napisać, że również jestem po umowie przedwstępnej na zakup mieszkania w Grodzisku Mazowieckim przy ul. Narutowicza. Wszystko poszło dobrze, umowa podpisana u notariusza, bardzo sympatycznego, który wszystko dokładnie wyjaśnił. Ostatnio byłam na budowie i blok z dnia na dzień idzie do góry, tak więc polecam bo cena jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 14:19 Motylku, napisz proszę jeśli wiesz jakie ogrzewanie będzie w tym bloku? Gazowe czy z sieci miasta? Różnież zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Narutowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.12, 20:26 Wiersz co ogrzewanie będzie gazowe, ale nie tak że będą piecyki gazowe w mieszkaniach, tylko będzie jedna kotłownia w bloku, ale każdy będzie miał media z liczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 03:20 nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz O. Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.globalconnect.pl 04.10.12, 00:41 Witam! Zastanawiam się nad kupnem kawalerki w Grodzisku Mazowieckim, w bloku budowanym przez firmę Pro Ajs Bud. W internecie znajduję różne, także trochę niepokojące informacje o tej firmie. Bardzo proszę o informacje, czy jest to rzetelny deweloper i czy polecają Państwo zakup tej kawalerki? Dziękuję! Mariusz O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.12, 10:29 Jestem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej na jeden z lokali, na stronie Grodziska Mazowieckiego na tej ulicy powstają dwie inwestycje: www.regro.pl/ oraz www.proajsbud.pl/ różnice są znaczące z metra gdyż rozchodzi się ok. 1000 zł. na metrze. Pierwsze jest już wybudowane z windą, jest założona wspólnota, jest miejsce parkingowe i komórki lokatorskie (można obejrzeć dwa mieszkania, które zostały). Drugie ma takie same opcje tylko jeszcze nie wybudowane zostało i jest to ich pierwsza inwestycja ;/ Spotkanie z przedstawicielem firmy Proajsbud przebiegło bardzo pozytywnie, jedyny mankament iż nie mogę teraz znaleźć innych opinii jak to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Może kupie Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 17:11 Witam, z tego co wiem, to firma ogólnie budowała domy jednorodzinne, mieszkania w zabudowie szeregowej i jakieś takie inwestycje komercyjne. Też się interesuje tą inwestycją ze względu na cenę i jak się dowiadywałem to nie ma podobno problemów z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 09.10.12, 21:51 No, ale przez chyba tydzień był przestój w budowie, bo ponoć sąsiednia wspólnota mieszkaniowa zakwestionowała zbyt małą bliskość do ich bloku, że zasłania światło - na razie budowa zatrzymała się na wysokości I piętra (w tym krytycznym miejscu) i nie wiadomo, co będzie dalej. Ciekawe, czy zdążą położyć dach przed zimą. Wiele znaków zapytania wokół tej inwestycji - obserwuję, ale na razie ostrożny jestem z wyłożeniem kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 11:25 Witam, a gdzie można dowiedzieć się o inwestycjach domów jednorodzinnych budowanych przez tą firmę? Wstrzymanie z budową wynikało, według informacji mi przekazanych, z uwagi na wniosek o przeobrażeniu lokali użytkowych na lokale mieszkaniowe. Sprawa ze wspólnotą jest dla mnie nowością i im bliżej podpisania umowy deweloperskiej tym mam coraz więcej wątpliwości. Mam pytanie czy ktoś z Państwa już podpisał taką umową, gdyż we wrześniu br. z uzyskanych informacji od przedstawiciela sprzedano łącznie 8 mieszkań. Ciekawi mnie również uzyskany przez Państwa termin oddania inwestycji, gdyż mi przedstawiono ją na koniec czerwca 2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 11.10.12, 22:18 Świeże info: nie będzie dwóch szczytowych mieszkań na 3-piętrze, od strony sąsiedniego bloku - za dużo zabierałyby światła. Stąd wynikał przestój w budowie - zmiana planów, a też ze zmiany planów lokali usługowych (na które nie było chętnych), na mieszkania. Droga Aniu, nie mogę czytać, jak ktoś pisze "tą firmę" - po prostu włosy mi się jeżą: M: co jest - ta firma D: czego nie ma - tej firmy C: czemu się przyglądam - tej firmie B: co widzę - tę firmę N: czym się posługuję - tą firmą Ms: o czym myślę - o tej firmie W: o - ta firmo! Przepraszam za dygresję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 14:21 Dziękuję za poprawę, gdyż staram się przeczytać co piszę zanim wyślę, ale tym razem widać tego nie zrobiłam, stąd nie udało się uniknąć błędu. Wiele teorii wynika w związku z budową. Ponowie pytanie, czy ktoś z Państwa ma już podpisaną umowę deweloperską i czy termin oddania budynku był Państwu przedstawiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixin Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 19:02 Ja nie ma podpisanej jeszcze, ale zarezerwowałam sobie lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.12, 09:48 To podobnie jak ja, tylko pewnie Ty masz długi czas a mi się już kończy i muszę się na coś zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 15.10.12, 11:46 Witam My jesteśmy już po podpisaniu umowy. Jeśli chodzi o terminy, to faktycznie wybudowanie jest przewidziane na czerwiec 2013. Można wtedy zająć się wykończeniem mieszkania choć z tego co słyszałam, lepiej poczekać z wykańczaniem na odbiór techniczny, który wg umowy ma nastąpić najpóźniej do września 2013. Niestety teraz jest już delikatne opóźnienie spowodowane zmianą lokali użytkowanych na parterze na mieszkalne. Jednak w interesie dewelopera jest nadgonienie opóźnienia. Jak dotąd jesteśmy zadowoleni. Z ceny, z wyglądu mieszkania, z kontaktów z firmą (zawsze kontaktowaliśmy się z sympatycznym i pomocnym Panem Tomaszem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 15.10.12, 19:05 Jakie są Wasze wrażenia z oglądania mieszkania? Mnie trochę przeraża widok przez okno na parking, ewentualnie na ciemną północ. Czy prace na budowie postępują i czy wygląda to na solidnę robotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.12, 10:04 Witam, mam pytanie czy Państwo uzyskali informację czy inwestycja jest realizowana z kredytu przez dewelopera czy ze środków własnych? Jeżdżąc i szukając różnych mieszkań na terenie Grodziska Maz., faktycznie cena tu jest interesująca, przeraża mnie tylko fakt opóźnienia w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 19:48 Podobno budowa finansowana jest w całości z kredytu - czy to ma jakieś znaczenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 18.10.12, 09:41 Budowa jest finansowana z kredytu i środków własnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupująca Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.lte.plus.pl 23.10.12, 20:31 Potwierdzam, że budowa jest finansowana ze środków własnych i z kredytu. Ja jestem już po podpisaniu umowy deweloperskiej. Podpisywałam ją jako jedna z pierwszych osób. Przestoje w budowie zostały mi w pełni wytłumaczone przez dewelopera. Z tego co wiem to budowa ma ruszyć pełną parą za kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matol Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 20:59 oł fak pracownicy dzisiaj z domow nadaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 21:15 nie rozumiem... :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 22:21 witam, zapytam z ciekawości tych co mają bliżej lub więdzą więcej... dzieje sie tam cos? czy spowolniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.13, 21:12 Nic nie spowolniła, cały czas działają, a widać to bo budynek się zmienia i cały czas ludzie tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.rev.snt.net.pl 21.01.13, 13:34 Witam, czy ktoś wie co się dzieje aktualnie na tej budowie? Czy prace trwają? Może ktoś ma więcej informacji o deweloperze? Nadal waham się czy można mu zaufać, bo z moich informacji wynika, że oddanie do użytkowa?nia ma nastąpić we wrześniu... Ciekawa jestem czy będą jeszcze kolejne opóźnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 16:08 Witam, no ja wiem śledzę to na bieżąco. Teraz budowa idzie pełną parą mimo zmiennej pogody, ale to dobrze bo nadrabiają mały postój. Pojawiam się tam od czasu do czasu i wydaje mi się, że termin o którym mówią jest realny, w środku na parterze i 1 piętrze mają już ścianki działowa i częściowo rozprowadzoną hydraulikę, tak więc naprawdę nie jest źle. Moim zdaniem nie ma co się bać, przecież jeżeli coś miałoby się złego dziać, albo termin jakoś bardzo by się opóźniał, można odstąpić od umowy i wszystkie wpłacone pieniążki wracają:) Przed zakupem rozglądalem się po okolicznych inwestycjach, no i nie ma się co oszukiwać, ta jest najtańsza, a lokalizacja też dobra i spokojna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 22.01.13, 20:39 Klient, gadasz, jak pracownik dewelopera. Owszem, prace postępują, ale mimo wszystko ten dev jakoś mnie nie przekonuje. Okolica cicha i spokojna, a poza tym pustynia, jeśli chodzi o "tkankę miejską" - usługi, handel, służbę zdrowia; przystanek autobusowy obok, ale co z tego, kiedy autobus jeździ co dwie-cztery godziny. No i nie jestem pewien, czy to wróżenie z fusów, że Grodzisk jest skazany na sukces i, że zaraz tu będzie eldorado, się spełni - śmiem powątpiewać - mam na myśli perspektywę 5-letnią (zależy ile będzie trwała stagnacja i kryzys szeroko rozumiany). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 22.01.13, 22:30 Witam, oczywiście każdy może mieć swoje zdanie. Nie jestem pracownikiem tylko szczęśliwym posiadaczem własnego M. Oczywiście nie jest to centrum miasta, ale każdy przecież to zauważy jak się rozejrzy dookoła i osoby interesujące się tą inwestycją zdają sobie z tego sprawę, raczej nie kupują mieszkania przez telefon. Jeżeli wolisz okolicę tętniącą życiem, to poszukaj mieszkania przy McDonaldzie, ja po pracy wolę mieć ciszę i spokój, a odległość 1km do deptaka miejskiego, gdzie jest praktycznie wszystko jak dla mnie nie jest duża. Autobus jest w razie czego, zawsze może być sytuacja że będzie potrzebny, niestety to nie Warszawa, więc nie będą kursować co 10 minut z tego też musisz zdać sobie sprawę, są miejscowości które nie posiadają żadnej komunikacji. Widzę, że ogólnie podchodzisz pesymistycznie do rozwoju tego miasta, więc raczej poszukaj sobie mieszkania w stolicy ona jest dosyć dobrze dofinansowana, a w śródmieściu nawet za bardzo kryzysu nie widać. Mieszkanie w wieżowcu Złota44 to chyba byłaby dla Ciebie idealna lokalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 26.01.13, 00:05 Dorzeczna wypowiedź Klient, tylko z czego wynika ten sarkazm w ostatnim zdaniu? ;) Ja mieszkam w tej okolicy, gdzie Pro Ajs Bud buduje i wiem, że rewelacji tu nie ma, no chyba, że po bułki lubisz jeździć autem, bądź spacerować 15 minut (do 20-tu przez śniegi). Tkanka miejska nie kojarzy mi się z MacDonaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.13, 09:03 witam czy ktoś z Państwa może posiada aktualną wiedzę jak wygląda sytuacja na budowie? czy są jacyś nowi nabywcy? oraz czy wszystko idzie zgodnie z planem? wstępnie się przymierzam do mieszkania, ale mam pewne obawy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.13, 13:35 Witam, przejezdzam tam codziennie bo pracuje w okolicy i caly czas tam cos robia, poza tym widac ze budynek rosnie. Z tego co ja wiem to regularnie ludzie podpisuja umowy przedwstepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.13, 23:03 Witam, wydaje mi się, że nie ma się czego bać, to nie jest już dziura w ziemi, a budynek prawie już cały stoi i widać, że cały czas budują i coś działają. Poza tym teraz jest umowa deweloperska, która dobrze zabezpiecza kupującego. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Pro Ajs Bud lub Budget 01.03.13, 20:48 Byłem zobaczyć we wtorek. Trochę ciasno tam... Ludzie sąsiadom z innego bloku będą mogli piwo podawać:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 05.03.13, 13:30 Dlatego liczę na drastyczne obniżki cen mieszkań od strony północnej i z widokiem na płot (te na parterze). Te od południa też bez rewelacji widok: częściowo na dwa inne bloki, a pozostali na spory parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:23 dużym minusem jest to, że niedługo ma powstac tunel pod przejazdem i ulica narutowicza bedzie zamknieta, niestety nie będzie bezpośredniego zjazdu w tunel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.13, 10:07 Witam mieszkam w tej okolicy i to nie jest prawda że nie będzie dojazdu do tunelu. Od ulicy narutowicza faktycznie nie będzie, ale będzie od nastepnej ulicy, trzeba będzie po prostu pojechać za tym osiedlem żeby dojechać pod tunel. Na logikę przecież nie byłoby sensu budować tunel jeżeli mieszkańcy nie mogliby z niego korzystać, a w szczególności ludzie którzy mieszkają blisko przejazdu, bylby to absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 06.03.13, 13:41 Tunel zamiast przejazdu kolejowego, pod którym teraz się stoi, bywa, że z paręnaście minut. To będzie tunel budowanej niebawem obwodnicy zachodniej Grodziska Maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 06.03.13, 13:44 A tu do posłuchania wypowiedź Burmistrza o planowanych nowych terenach pod budownictwo mieszkaniowe w mieście: zyroskop.info.pl/2013/02/w-grodzisku-mazowieckim-bedzie-rewolucja-w-komunalnych/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.13, 20:44 Znowu błędna informacja... tunel owszem będzie, ale nie będzie on częścią obwodnicy. Tunel pod torami kolejowymi w świetle ulicy Bałtyckiej będzie normalną drogą, a na dodatek będzie dostosowany do przejazdów samochodów osobowych i dostawczych, ciężarówki mają się tam nie zmieścić. Natomiast obwodnica Grodziska będzie na wysokości miejscowości Kozery poza miastem. siskom.waw.pl/DW719.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 22.03.13, 18:25 Tak, pomyliłem się, obwodnica będzie z kilometr dalej i nie tunelem, ale puszczona wiaduktem. Ale wrzucili tempo na budowie, już z grubsza widać finalny zarys budynku, z tym śmiesznym schodkiem na 3 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 18:42 Witam. Wiem, że może nie wypada, ale mógłby się ktoś pochwalić jaką cenę udało mu się wynegocjować o mieszkanie?? Jestem zainteresowana kupnem, jednak nie wiem ile obecnie można wycisnąć mniej więcej. PS. Zdaję sobie sprawę,iż jest to sprawa indywidualna każdego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomelo Czy ktoś ma jakieś świeże info? IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 19:21 Po ile ostatecznie chodzą mieszkania, ile można utargować, ile mieszkań jest sprzedanych, jak postępują prace na budowie, kiedy będą się wprowadzać pierwsi lokatorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo narutowicza IP: *.play-internet.pl 18.07.13, 17:53 ja mam swieże info. budowa się opóżni i to sporo.znam się na tym iż jestem inż.budownictwa ostatnio rozmawiałem z jednym młodym budowlańcem i powiedział w tajemnicy ,że budowa stoi ,gdyż inwestor nie płaci swoich zobowiązań wzgledem swoich podwykonawców i zeszli z budowy. Podobno inwestor szuka drugich jeleni. byłem wczoraj koło południa i widziałem jak pracuje tam sześciu ludków z czego jeden to chyba stróż. zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: narutowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.13, 12:04 pytanie do osób, które już kupiły tam mieszkanie, czy jeździcie czasem na budowę zobaczyć jak to wygląda na bieżąco? czy jest równo i dokładnie robione itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomelo Re: narutowicza IP: *.play-internet.pl 22.07.13, 00:15 A czy ktoś ma z grubsza info, ile mieszkań jest już sprzedanych? Jak myślicie, ile powinna kosztować, bez przepłacania, kawalerka w tej lokalizacji, powiedmy 30 metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: narutowicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.13, 18:58 Byłam na budowie 2 tygodnie temu. Jeżdżę tam dosyć często, ponieważ kupiłam już mieszkanie i pewnie jak większość osób w mojej sytuacji nie mogę się już go doczekać. Na parterze założono okna w kilku mieszkaniach i położono tynki. Tynki są jasne, gładko zrobione. W tym tygodniu wybieram się tam znowu, więc czegoś się dowiem. Pozdrawiam przyszłych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: narutowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.13, 15:35 może jakieś świeże relacje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
paula.0170 Re: narutowicza 03.09.13, 10:50 kupiłam z mężem tam mieszkanie i zaczynam się niepokoić. Mamy już wrzesień a tam nic się nie dzieje, a często tam bywam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: narutowicza IP: *.play-internet.pl 04.09.13, 21:31 Jak to nic się nie dzieje - wczoraj widziałem przejazdem, że położyli już tynk i pomalowali ścianę frontową w taką brązową, drobną kratkę - między oknami - okna są brązowe, a tło koloru waniliowego. Ciekawe, jak będzie wyglądała całość, jak wykończą balkony. Na razie wygląda dość pociesznie. A tak po cichu, zastanawiam się, kiedy te mieszkania od północy, na parterze, przerobione z lokali użytkowych, i z widokiem na płot, będą po mniej niż 100k. Ostatnio jak pytałem, to ceny nic nie spuścili, jak przed 2-ma laty. Wujek Dobra Rada mówi: dev, jak nie spuścisz ceny, to nikt tego lipnego towaru nie kupi ;-) Motto: czekać, czekać i jeszcze raz czekać na dalsze spadki cen nieruchów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: narutowicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.13, 21:10 opóźnienie jak widać min. miesiąc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: narutowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 17:12 Z tego, co wiem, większość mieszkań na parterze od strony północnej jest już sprzedana. Byłem dzisiaj w środku. Jest kanalizacja poprowadzona na parterze i 1 piętrze(rury lecą przez cały blok). Niektóre mieszkania na parterze są już ocieplane, niektóre wykończone tynkiem-taki piaskowy czy żółty (nie znam się, facet jestem:)). Na wszystkich balkonach są już wylane podłogi. Na drugim piętrze pustaki gołe,ale zrobiona elektryka i kanalizacja. Wyżej nie byłem. Za każdym razem, gdy jestem, coś się dzieje, jakieś prace idą. Okna są już prawie w całym bloku wstawione-plastiki, z zewnątrz brązowe, z wewnątrz białe. Od frontu jest otynkowana na beżowo część północna-jak wspomniałmój przedmówca. Rozmawiałem z kierownikiem budowy. Zapewniał,że mieszkania zostaną oddane do początku listopada. Także można się spodziewać do końca grudnia:) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: narutowicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.13, 17:29 Ciekawa jestem czy ktoś poinfomuje przyszłych mieszkańców o opóźnieniach w budowie.To, że blok nie będzie oddany na czas wiem z własnych obserwacji i wpisów na forum. A chciałabym to usłyszeć od przedstawiciela firmy. Czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod-Wykon. Budgetu Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.187.156.* 19.09.13, 09:26 Witam, Omijajcie z daleka nazwisko Szczęśniak , jest to oszust i otacza się oszustami , nie zapłacił mi mnóstwo pieniędzy, nie kończą swoich robót, oszukują na czym się da, nie dziwcie się jak wam ściany będa pękały, albo instalacje będą nwalać, nie maja pieniędzy na zaczete prace, mieli zrobić osiedle na żukówce, ludzie kupili domy bo sądzili że będzie ich prawie 50 , a Budget wybodowął 15 i koniec, ludzie mieszkaja na zadupiu. Firma ma prawnika - T.Słomka tylko w celu szukania luk w umowach i załatwiania klientów. Banda złodziei i oszustów, w sierpniu ogłośili upadłość, ale co z tego jak zaraz zarobią na niewinnych ludziach pod nazwą Icebud, dlatego omijajcie nazwisko Szczęśniak i prawnika Słomkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz blok kwazimodo IP: *.play-internet.pl 21.09.13, 20:37 Damian, nie wierzę, że ktoś kupił mieszkania z widokiem na płot, bez światła słonecznego, na tym śmiesznym parterze, gdzie ludzie idąc do swojego domu idą tarasem wzdłuż twoich okien i zaglądają ci do chaty. Za 100k bym dziś tego nie kupił, chyba, że 2 pokoje, a i to nie dla siebie, a pod wynajem. Choć z tym wynajmem, to człowiek mógłby się przejechać; już wiadomo, że park rozrywki pod Grodziskiem nie powstanie. Dla mnie podejrzany jest cały zamysł architektoniczny bloku, to wciśnięcie w nieustawną, długą działkę, plus dziwnie wysoki parter bez balkonów, za to ze śmieszym ścięciem u góry w połowie bloku, bo sądziedzi z naprzeciwka się skapnęli, że im całkiem światło zabiorą. Jak takie kwiatki wychodzą dopiero na etapie budowy, a nie na etapie projektowania, to dziwnie to pachnie. Jak ładnie poprosicie, to wyjdę z domu w kapciach i pyknę parę fotek, to sobie obejrzycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: blok kwazimodo IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.13, 08:33 Cześć, tak na prawdę to każdy kto kupuje to widzi co bierze, więc nie ma co tu gadać o decyzji i wyborach ludzi. Poza tym jak się ostatnio dowiadywałem (ubiegły tydzień), to i tak niema już tam dużo mieszkań na sprzedaż. Do sprzedaży zostało już tylko 3 mieszkania więc można powiedzieć że sprzedali już wszystko, a sama budowa pewnie za ok. 2 miesiące zostanie zakończona, ale z tego co się orientuje, bo już tak od ponad roku oglądam różne inwestycje na mazowszu, to opóźnienie do ok. 3 miesięcy to standard w budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: blok kwazimodo IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 09:13 Umrę z wrażenia, jak oni tę rozgrzebaną budowę, gdzie okna są tylko w połowie mieszkań, skończą za 3 miesiące. Na moje oko będzie to dopiero późny 2014. Ale ponoć cuda się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: blok kwazimodo IP: 194.165.48.* 07.10.13, 11:14 Nikt cie nie będzie prosił, zajmij się swoimi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: blok kwazimodo IP: *.play-internet.pl 08.10.13, 09:07 Dobrze szefie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXX Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ptim.net.pl 23.09.13, 17:26 Stanowczo zaprzeczam tym oszczerstwom . To ,że ktoś spartaczył robotę i chciałby za to pieniądze nie upoważnia go do opluwania innych . Zarząd tej firmy to super porządni ludzie . Drobne potknięcia nikogo nie omijają , szczególnie teraz w tak trudnym czasie dla budowlańców . Jeżeli ktoś tu szuka tanich sensacji to zupełnie zła droga . xxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.13, 20:10 No tak w Polsce to standard że jest opóźnienie na budowie. Tylko ja tego nie rozumiem. W takim razie jak jest to takie oczywiste i normalne to nie lepiej by było poprostu wydłużyć terminu realizacji i wtedy ludzie którzy kupili mieszkania mniej by się denerwowali. Zapewne większość osób wynajmuje mieszkania lub mieszka kątem u rodziny co nie jest komfortowa sytuacją, splacajac już częściowo kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felu Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 12:59 zniknęła ich strona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.13, 15:02 Czy ktoś się orientuje może czy istnieje taki zapis w prawie o 120 dniach od momentu terminu oddania, które ma developer na oddanie mieszkania? Gdy chodziłem pytać się w innym biurze nieruchomości to Pani coś wspomniała o tym,że pewna Pani,która kupiła mieszkanie strasznie się szczypie o to,że jeszcze jej nie oddał developer mieszkania. Jednak Pani z biura nieruchomości powiedziała,że ma on 120 dni od terminu oddania wg prawa. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula0170 Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.13, 20:51 Dziś byłam z mężem na budowie to na pytanie zadane pracownikom czy wyrobią się do końca roku usłyszeliśmy tylko śmiech... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm oszuści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 19:49 Banda partaczy ze Szcześniakiem na czele. Jak ktoś nie ma pieniędzy na inwestycję to nie powinien jej zaczynać. Ludzie czekają a ci codziennie jedną płytkę kładą. Zawrotna prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja Re: oszuści 03.10.13, 22:34 III. PRAWO UPADŁOŚCIOWE I NAPRAWCZE 1. Postanowienie o ogłoszeniu upadłości Pozycja 12207.Subskrybuj Ikona RSS BUDGET SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ w Warszawie KRS 0000221681 SĄD REJONOWY DLA M.ST. WARSZAWY W WARSZAWIE, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 2004-11-18 r., sygnatura akt: X GU 291/13, X GUp 59/13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula0170 Re: oszuści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.13, 18:14 Ponownie byliśmy dzisiaj ja budowie, udało nam się porozmawiać z robotnikami. Powiedzieli że deweloper nie płaci podwykonawcą, nie dają kasy na materiały. Nie płacą ludziom i większość nie przychodzi, co widać jak mało osób tam pracuje, podobno gdyby płacili to już miesiąc temu budynek byłby skończony. Dowiedzieliśmy się także, że przez 2 miesiące nic kompletnie nie robili właśnie dlatego, że nie płacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 13:34 Jesteś pewna,że nic nie robią? Nie to,żebym popadał w zachwyt i uwielbienie dla budowlańców, ale jednak coś tam robią. www25.zippyshare.com/v/18820002/file.html Zdjęcie z dzisiaj. Front także "obłożony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula0170 Re: oszuści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.13, 19:42 No coś tam teraz robią, ale wcześniej z tego co mówili pracownicy stała budowa dwa miesiące. Tylko w takim tempie to aż strach pomyśleć kiedy skończą. Dziwi mnie to bo z tego co wiem to mieszkania już w sumie wszystkie sprzedane a budowa jest finansowana ze środków ze sprzedaży i kredytu wiec pieniądze powinni mieć. No ale jak mówią budowlancy wolą kupować sobie nowe samochody.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: oszuści IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.13, 18:35 Też mnie to denerwuje. Mam wynajęte mieszkanie do końca stycznia i ani dnia dłużej. Od lutego wprowadzam się do domu rodziny Szcześniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: oszuści IP: *.play-internet.pl 08.10.13, 09:08 Bardzo wątpię, że "prawie wszystkie mieszkania są sprzedane" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: oszuści IP: *.play-internet.pl 08.10.13, 09:07 Obawiam się, że jest to jedynych dwóch budowlańców na budynku, oczywiście pracują na elewacji od strony jezdni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz obiecane foty IP: *.play-internet.pl 26.09.13, 08:51 Pyknąłem komórką, stąd kiepska jakość. W kanciapcie przy bramie siedziało jakichś dwóch typków, którzy zapewnili, że do końca roku budowa będzie skończona. Foty: imageshack.us/gal.php?id=rJik29ynnJrj1NyS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 19:43 Właśnie dostałem listowne zawiadomienie,że odbiór mieszkania nastąpi...31 grudnia. Oczywiście, z góry przepraszają...;) Czyli standardowo 3 miesiące obsuwy. Ja w sumie optymistycznie liczyłem na połowę listopada. No, ale cóż. Jeśli uda się na 31 grudnia to też akceptowalnie. Jeśli...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Budget (chętnych do programu np. wizjer, itp) IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.13, 12:26 Witam Proszę o wysyłanie zainteresowanych którzy zostali oszukani tzn. nie dostali wynagrodzenia (zapłaty) na swoją pracę, Chciał bym za pomocą telewizji pokazać standardy i praktyki jaką stosuje w/w firma (Wizjer, sprawa dla reportera itp) tel. 506-38-70-28 Jarek jaroslaw.r@fspgastro.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireneusz Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.13, 15:47 mają Państwo jakieś świeże informacje odnośnie końca grudnia? czy jest realny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: IP: *.play-internet.pl 24.10.13, 21:44 Obserwuję budowę, bo mieszkam naprzeciwko i powiem tak: nie wydaje mie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: IP: *.play-internet.pl 23.11.13, 02:24 Od około miesiące prace znów wznowiono z kopyta, długa jesień i zima, która nie chce zaskoczyć drogowców, daje devowi jakieś szanse, ale mimo to, nie sądzę, żeby do końca roku się wyrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Budget - ogłoszona upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 14:08 Powinniście wierzyć tym którzy piszą że firma Budget i spółki pokrewne są ryzykowne do robienie z nimi interesów. Spółka Budget jest w stanie updałości. Sydyk zajmujący się sprawą Anita Beata Steller-Duda licencja nr 266 z dnia 5 października 2010 r. Al. Jerozolimskie 44 lok. 120 00-024 Warszawa tel. 501 868 330 lub 22 333 73 53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 04.01.14, 15:58 Wiadukt zdążyli otworzyć przed końcem roku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.14, 13:55 czy oni to kiedyś skończą? sądząc po tym, że nie domagają się kolejnych wpłat (jeszcze dwóch) to chyba jeszcze potrwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.205.91.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.01.14, 23:31 Ja już mam wątpliwości, co do tego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luigi Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 13.01.14, 23:14 a tunel kiedy bedzie? wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.14, 20:00 Do mnie nadzieja wróciła, nareszcie założyli mi okna. Gdyby ktoś miał info, kiedy planują oddać mieszkania, proszę o wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 20:12 Byłem w zeszłym tygodniu w środku. W korytarzach na parterze, 1 i 2 piętrze (wyżej nie wchodziłem) są wyłożone po środku płytki na korytarzach-do ścian nie doszli. Windy są zamontowane-ponoć działają. W mieszkaniach są tynki pomalowane. Podłogi wylane, instalacje elektr-kanaliz już prędzej były zrobione. W większości mieszkań (powyżej 95%) są wstawione okna. W garażach podziemnych nic nie było ruszone-błoto wszędzie. Jednak to mały problem-kwestia wylania betonu. Sądzę, że realny termin odbioru mieszkania to środek początek/marca. Policzcie dni od terminu oddania mieszkania. Wg prawa budowlanego, developer ma 120 dni od terminu (u mnie 30 września) na oddanie go pod klucz. W innym wypadku, 13% ustawowo kary od kwoty mieszkania w skali roku lub można zrezygnować z mieszkania i ma obowiązek oddać całą kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 17.01.14, 00:01 link do ustawy Odstąpienie od umowy deweloperskiej "W innym wypadku, 13% ustawowo kary od kwoty mieszkania" Niestety nasz deweloper sie przed tym zabezpieczył i nie wiem jak u Was ale u mnie w umowie przedwstępnej ujął to tak : "W przypadku zwłoki w wydaniu Kupującemu lokalu (wydania technicznego jak i wydania zasiedlenia), we wskazanych wyżej terminach, Kupujący może żądać kary umownej w wysokości równej odsetkom ustawowym za każdy dzień zwłoki, nie więcej jednak niż kwotę stanowiącą 5%(pięć procent) całkowitej ceny określonej w § 4." Dlatego też ostatnia transza jaką od nas będzie chciał deweloper jest własnie w wysokości 5%, które w części mogą zostać zwrócone bądź w całości... Wszystko zależy od tego jakie podpisaliście umowy i kiedy mieliście datę ostateczną oddania mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ildefons W. Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.14, 08:35 czy ktoś z Państwa orientuje się czy ten zapis jest zgodny z prawem? odnośnie tych max 5% ??? może jest to na zasadzie małego sklepu i kartki "reklamacji nie uwzględniamy" a w rzeczywistości nie ma to odzwierciedlenia w przepisach prawnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 23:59 Dokładnie to samo pomyślałem czytając ten zapis. Wg mnie, wychodzi na to,że skoro podpisane to ciężko będzie to przeskoczyć. Ale do odważnych świat należy...i cierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 17.01.14, 13:57 Na moje oko nie wygląda, żeby się do marca wyrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 14:23 Wszystko zależy czy Panu prezesowi będzie zależało na szybszej spłacie kredytu czy też uniknięcia konieczności sprzedawania mieszkań po niższej cenie(czyli stracie finansowej, bo będą musieli odsetki płacić). PS. Czy ktoś już w Was został zaproszony po odbiór kluczy? Czy to jest ten moment, w którym powinno się brać rzeczoznawcę/zaprzyjaźnionego majstra, żeby zbadać ściany, sufity, itp i podpisać protokół odbioru mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula0170 Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.14, 20:28 ja byłam w sobotę. w mieszkaniach w pierwszej klatce już są nawet wstawione drzwi. Nawet ładne, taki ciemny brąz, w połowie była też wylewka w garażu. Ponoć będą już umawiać na podpisanie aktów notarialnych pod koniec lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.subscribers.sferia.net 05.02.14, 17:21 Jak czytam forum to największym niezadowolonym,że coś się dzieje jest nasz przyszły sąsiad Mariusz - tragedia. Chłopie o co ci chodzi. Chcesz nas załamać jeszcze bardziej? Masz z tego jakąś dziwną radość jak widzę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.14, 10:12 bo pewnie nasz przyszly sasiad P Mariusz za swoje mieszkanie sporo przeplacił i teraz jak wyglada przez okienko to zal mu sciska 4 literki :) a nasze moze i z opoznieniem ale kiedys tam zawsze bedzie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 07.02.14, 00:21 Kolega Mariusz poszedł po rozum do głowy i nie kupił tu mieszkania. A żal mi dupkę ściska, bo nie lubię, jak deweloper robi z ludzi baranów. Poza tym jestem kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 08:47 no trochę to i racja... z tym devem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 194.181.88.* 07.02.14, 09:51 Koleżanko Mariusz, kim ty w ogóle jesteś. Mariusz to imię męskie. Dokładnie sprawdź co masz w spodniach bo chyba masz kłopoty z ustaleniem własnej płci. A najlepiej to już nie wypowiadaj się więcej na tym forum skoro temat ten ciebie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 20:20 ha ha no właśnie po co kolega/koleżanka Mariusz się udziela na forum skoro nie kupił/a mieszkania?! :-) a tak po za tym wczoraj mąż był na budowie i już montują balustrady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 12:56 Montują balustrady? Nie pisz takich rzeczy, bo "Mariuszowi" żyłka pęknie z zazdrości. Ja sądzę,że koniec marca to taki rozsądny termin uzyskania pozwolenia przez developera na użytkowanie bloku i wtedy zostaniemy szczęśliwymi posiadaczami własnego "M". Ps. Również dołączam się do prośby polecenia dobrego projektanta wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Oj Stefan, Stefan... IP: *.play-internet.pl 09.02.14, 21:18 Widzisz, dżender mi się na mózg rzucił. A wypowiadał się będę, bo tak się składa, że - chciał, nie chciał - będziemy niebawem sąsiadami przez płot. Balustrady zamontowali na wąskim odcinku od strony Narutowicza. Jak tak sobie stoję z boku i obserwuję, co ostatecznie developer wybuduje, jak to będzie wyglądało. Dlatego te moje uszczypliwe nieco uwagi odnośnie deva, bo cały ten blok, na tej działce, wygląda mi trochę dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Oj Stefan, Stefan... IP: 194.181.88.* 10.02.14, 10:25 To coś co się podpisujesz Mariusz przestań podglądać zza płota co się u nas dzieje. Nawet nie masz odwagi przyznać się kim jesteś. Kiedyś pewnie byłeś tajnym kapusiem i tak ci zostało. Pilnuj swego nosa. Nawet jeśli mieszkasz po sąsiedzku to i tak nikt cię tu nie zaprasza. A skoro nie jesteś zaproszony to nie pakuj się tu w butach. Idź lepiej do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Niezły z Ciebie Stefan... IP: *.play-internet.pl 12.02.14, 21:30 Nie musisz mnie obrażać, to raz. Dwa, nie jesteś na świecie sam i nie możesz mi zakazać przestać się interesować, bo to nie jest jedynie Twój blok i Twój interes. Trzy: jeśli tak zależy Ci na dobrosąsiedzkich stosunkach, to traktuj mnie z szacunkiem. Cztery, muszę to powiedzieć, że trochę burakowato się zachowujesz Stefan, nawej jeśli nie jestem lokatorem tego bloku, to nie musisz na mnie warczeć. Pięć: nie, nie byłem kapusiem. Stefan, nie wprowadzaj nieprzyjemnej atmosfery, nawej jeśli to Ty jesteś szefem Pro Ajs Bud - dziękuję. Rozumiem, że nerwy, zima, nie ma słońca. Zrelaksuj się, nie zamierzam być Twom wrogiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Oj Stefan, Stefan... IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.14, 11:20 Widzę, że się wszystko wyjaśniło, Mariusz to jakiś społeczniak z sąsiedztwa... za robotę byś się wziął, a nie szpiegostwo uprawiasz... trzeba będzie porządek z sąsiadami zrobić :) Zdaje sobie sprawę, że blok wam nie na rękę, bo budowa głośna, nowa nieruchomość przed oknami itp. protesty i utrudnienia z waszej strony, ale człowieku musisz się z tym pogodzić, bo budynek już jest i będzie, więc od ciebie zależy czy chcesz żeby nowi sąsiedzi patrzyli na ciebie spod łba, czy w jakiś normalnych relacjach chcesz tam funkcjonować. Masz swoją wspólnotę to tam się udzielaj.... aaaa pewnie tam też już mają Ciebie dosyć.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atak morszczuka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 14:29 niektórzy z pierwszej klatki podobno mają już niedługo wchodzić z delikatnym remontem, a faktyczne protokoły odbioru na chwilę obecną II połowa marca. niestety pogoda przestała sprzyjać więc pewnie się przedłuży.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula0170 Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.01.14, 18:48 no to widać każdemu mówią co innego... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żuk Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 46.77.124.* 23.01.14, 13:14 Wzięła się rodzina za budowę bloku: synowie,pasierby,bracia i blok budują trzy lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.14, 19:32 banda oszustow i przekretow !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.14, 19:31 to jest banda oszustow , kazdemu mowia co innego, a deweloper zmienil numer telefonu zeby go ludzie nie nekali, z tego co wiem to odbior bloku ma potrwac okolo 3 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syl Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.14, 11:24 No tu to raczej prawdy nie ma, ponieważ numer do osoby która tam czuwa jest cały czas aktualny, a jak nie odbiera to zawsze oddzwania.... 518-566-133 macie przecież wszyscy ten numer podany w prospekcie informacyjnym i on się od początku nie zmienił, był jeszcze jakiś 509 i chyba ten już nie działa, ale to jakiś podobno jakiś dodatkowy do ogłoszeń czy coś takiego był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 30.01.14, 17:19 Witam. Ja już jestem po odbiorze technicznym. Powiem tak, planowo mają do końca lutego skończyć wszystko na cacy ale pracuje tam mój znajomy i twierdzi że co najmniej do końca marca będą mieli robotę. Więc co z tego że mieszkanie oddali jak nie będzie można mieszkać bo blok nie oddany do użytku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 18:21 Cześć. Ja też mieszkanie "odebrałem". W cudzysłowie, dlatego,że odebrałem jedynie klucze. Ale tak jak piszesz, co mi po samych kluczach?! PS. Czy ktoś się orientuje jak to jest wg umowy-czy odsetki 5% będą liczone od momentu 30 stycznia (30 września był u większości termin odbioru) czy skoro był już odbiór techniczny to teraz tylko łaskawie czekać i prosić Boga,żeby chociaż do końca marca oddali? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 30.01.14, 20:15 Słyszałam,że w pierwszej klatce jest zrobione najwięcej i tam właśnie ludzie dali się namówić na odbiór'techniczny. Co z tego jak w ostatniej jest mało co ruszone i tak będzie trzeba czekać. A jeśli chodzi o odszkodowanie to ta firma jest biedna jak mysz kościelna (jak zaczniecie ich skarżyć,to uwierzcie że oni tego nie skończą,znowu zbankrutują). U mnie w mieszkaniu są tak brudne sciany, jak ktoś po złości by je obrzucił betonem.Będę walczył o poprawki. Takiego chlewu nie odbiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.pljtelecom.pl 11.03.14, 16:04 Panie Mariuszu czy mieszka pan obok budowanego budynku (tego jeszcze nie oddanego), pod numerem 9A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 12.03.14, 10:22 Mieszkam blisko Panie Zbyniu :) Pomóc w czymś mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.pljtelecom.pl 12.03.14, 10:57 Szukam mieszkańców z bloku obok :), firma w której pracuję chce doprowadzić do tego bloku światłowód :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil blok narutowicza grodzisk IP: *.4-3.cable.virginm.net 23.01.14, 22:25 z tego co wiem to przod bloku jest juz na ukonczeniu. na koniec stycznia jestem umowiony na odbior kluczy i moge rozpoczac wykonczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 23:57 Od momentu odbioru kluczy do momentu podpisania aktu notarialnego (czyli momentu, po którym można się będzie wprowadzić) minie zapewne jeszcze ze 2-3 miesiące. Nie ma innej opcji. Nie widzę tego, patrząc na tempo prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucek Re: blok narutowicza grodzisk IP: 46.77.124.* 24.01.14, 19:48 Po ścianach to można teraz na łyżwach jeździć. Nie wyobrażam sobie wykańczania nieogrzewanych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadetta. Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.play-internet.pl 30.01.14, 23:43 Jak sie odebralo klucze - podpisalo "odbior techniczny" to juz nie ma odsetek 5%...gratuluje!!! I z czym sie tak spieszyc...i tak nikt wczesniej nie zamieszka, a bez wody, pradu w srodku to sobie mozna remontowac... :) ech mentalnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 21:09 Czy jest tu ktoś kto kupił mieszkanie połączone z 2 kawalerek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 21:21 W takim razie użytkowniku #bernadetta, jak Ty wyszłaś w tej całej sytuacji? W momencie, gdy zostałaś zaproszona na odbiór kluczy (techniczny) rozumiem,że zaszachowałaś developera i nie odbierałaś telefonu?! Czy może jakieś inne równie mistrzowskie posunięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: blok narutowicza grodzisk IP: 5.172.252.* 01.02.14, 11:32 Przecież tam nie ma jeszcze balustrad na balkonach ani podłączonej kanalizacji, wody itd. Ten blok nie jest gotowy do odbioru technicznego.Wystarczy wprost odmówić podpisania odbioru technicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadetta Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.play-internet.pl 01.02.14, 17:52 dokładnie... wystarczy chwilę pomyśleć :) nie trzeba szachować developera zeby wskazać ze "odbiór" to również sprawdzenie światła, wody itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadetta Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.14, 08:31 czy ktoś z Państwa mógłby polecić sprawdzonego projektanta wnętrz? może gdyby zajął się kilkoma mieszkaniami w jednym bloku, cena byłaby atrakcyjniejsza za usługę...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.14, 13:34 w dzisiejszych czasach najlepszym projektantem jest wujek Google... :P wpisz aranzacje wnetrz i szukaj wedle swego gustu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.158.216.88.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 19:56 Na kiedy deweloper powiedział, że odda mieszkanie? Mi, że koniec lutego, ale z tego co widzę to nie zanosi. A jakie informacje macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 23:46 Oficjal to do 31 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 08:39 mi też mówił koniec lutego. nie załamujcie że dopiero koniec kwietnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 08:53 może będzie wcześniej, pogoda znów jest sprzyjająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 10:31 Wiem że jak ktoś chce to może wstępnie odbierać mieszkania i zacząć się wykańczać, bo wszystkie mieszkania są zrobione i już tak niektórzy robią i wykańczają swoje M, ale faktycznie wykończenie całego bloku tych części wspólnych ma potrwać do końca marca, a pod koniec kwietnia będą podpisywane umowy końcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greys Re: blok narutowicza grodzisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.14, 15:54 dobrze ujęte "i zacząć się wykańczać" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 18.02.14, 22:35 panowie spokojnie :) moze lepiej ktos z odwiedzajacych ostatnio budowe albo remontujących (jesli sa juz tacy) napisalby jakies konkretne i bardziej szczegolowe info odnosnie rozwoju prac i tego jakie sa rokowania, bo jak do maja nie pojdzie to chyba rezygnujemy z mezem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 20.02.14, 17:59 W tym momencie część pracowników zakłada barierki na balkonach i klatkach schodowych. Inni kładą kafelki. Nie ma jeszcze grzejników,liczników i chyba ogólnego podłączenia do kanalizacji. Tyle zaobserwowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.183.255.100.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.02.14, 23:18 Moi drodzy (przyszli) koledzy i koleżanki... Tych, którzy podpisali protokół odbioru technicznego chciałem poinformować, iż są w czarnej d**pie. Tych, którzy podpisali umowę dev, jednak nie podpisali odbioru technicznego, chciałem poinformować,że też są w d**pie (chociaż w ich przypadku jest nieco luźniejsza). Mianowicie, udałem się ze swoją umową tam, gdzie powinienem zrobić to jeszcze przed jej podpisaniem i...co mogę napisać?! Umowa skonstruowana jest TYLKO i WYŁĄCZNIE pod deva. Wszelkie newralgiczne zapisy są na jego korzyść (Tak wiem, "mądry Polak po szkodzie", ech...). Ciekawostka: Jeżeli ktoś ma napisane o podpisaniu umowy przyrzeczonej do np końca roku 2013 to TRZEBA pamiętać, że ma 12 miesięcy wg ustawy dev na dochodzenie swoich roszczeń,czyli do końca 2014!!! Potem można się cmoknąć... Ciekawostka2: Jeżeli ktoś podpisał odbiór techniczny, to, prawdopodobnie, koszty z tytuły użytkowania budynku będą przerzucone na niego (koszty wody, prądu z głównego licznika). Chodzi o te koszty generowane obecnie przez budowlańców. Tak, to nie jest żart,niestety. Ciekawostka3: W umowie znajdują się co najmniej 3 klauzule niedozwolone wg ustawy dev. Budowa wygląda tak: w garażach są ściany, jest winda, są barierki (w ok 80% w całym bloku). balkony i loggie są już wykończone można powiedzieć, w klatkach schodowych są płytki podłogowe i otynkowane ściany, są metalowe barierki na schodach(takie do obłożenia czymś chyba). I to koniec. Została jeszcze MAAAAAAASSSSSSSAAAAAA pracy do zrobienia. Minimalnie 2-3 miesiące przy niezłym tempie pracy. Hit dzisiejszego dnia: Na pytanie "Kiedy skończycie budowę?" robotnik pracujący odpowiedział mi dziś - "Panie, gdyby były materiały to byśmy już dziś skończyli". Resztę dopowiedzcie sobie sami... Mam w umowie napisane, iż odbiór odbędzie się 30.09.2013. Minęło pół roku i nie mam nawet info czy dev złożył dokumenty o pozwolenie na użytkowanie budynku. Nie mam wyznaczonego terminu podpisania aktu. Totalny brak informacji. A jak to jest u Was? Dostaliście jakieś pisma? Był ktoś z Was u Rzecznika Praw Konsumenta w Grodzisku chociaż? Pofatygowaliście się? Ja byłem i znam odpowiedź. Ps. Mam nadzieję,że chociaż są osoby, które tego nie zrobiły, ale wynajęły prawników... Ps2. Złożyłem wniosek o informację publiczną w Wydziale Nadzoru Budowlanego z zapytaniem czy dev złożył jakiekolwiek dokumenty o pozwolenie na użytkowanie budynku. Zobaczymy za 1-2 tyg jaka będzie odp. Jeśli kogoś interesują losy tego budynku i liczy na jego odbiór prędzej niż za pół roku (o ile w ogóle to nastąpi w takim terminie), proponuję spotkać się w następnym tygodniu w szerszym gronie i omówić temat. Co Wy na to? Czy wolicie siedzieć i czekać aż łaskawie wybudują?! Pozdrawiam i zachęcam do mobilizacji. Razem możemy więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 25.02.14, 13:19 Witam, Jeżeli byłeś u Rzecznika to podziel się prosze odpowiedziami. "Był ktoś z Was u Rzecznika Praw Konsumenta w Grodzisku chociaż? Pofatygowaliście się? Ja byłem i znam odpowiedź." A jakie to zapisy są wg. Ciebie niedozwolone? Pytam bo nie wiem. Napisałeś, że masa rzeczy do zrobienia została czyli co? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.14, 22:06 Jak dla mnie to jest szukanie dziury w całym... Fakt dają ciała z oddaniem i mają już spore opóźnienie, ale mimo wszystko wolno bo wolno ale coś robią... Osiedle Platinium przy torach czy chociażby druga część budynku przy Sienkiewicza (inwestorem jest bodajże społem) stoją już bardzo długi czas i nie widać żeby tam coś się działo... Każdy z nas się już wystarczająco wyczekał i nadenerwował, więc pozostaje nam jedynie cierpliwie doczekać końca tej inwestycji a nie teraz się doszukiwać "źle sformułowanej umowy wstępnej" (na to już chyba za późno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiorca Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.14, 22:10 Ja odebrałem i już się wykańczam, jeżeli chodzi o media to w protokole nie ma wpisanych żadnych liczników, więc nie ma możliwości naliczania żadnych kosztów za prąd, ponieważ prąd jest budowlany i jest na dewelopera i to tylko jego dobra wola że możemy korzystać z mediów na jego koszt, tak to musiałby wstawić jakiś podlicznik, żeby móc mnie obciążyć jakimiś kosztami. A tak to ja sobie robię i za to nie płacę ,więc jeszcze lepiej, większość prac zrobię nie ponosząc za to kosztów, więc wykończenie wyjdzie mnie taniej ;) No a pracę cały czas idą więc niebawem będzie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.14, 11:32 jest cos takiego jak współużytkowanie od dnia podpisania, koszty rozkladają sie proporcjonalnie na użytkujące mieszkania. niestety ale kolega anonimowy ma wiele racji. ps. "już się wykańczam" to współczuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 26.02.14, 21:43 Z ciekawych, optymistycznych info, to w bloku po lewej od Was, otwarto parę dni temu sklep spożywczy Groszek - jedyny na Narutowicza i generalnie prawie jedyny w tej okolicy (jest jeszcze taki dziwny sklepik, jak się idzie ul. Małą, ale raczej nie polecam - śmierdzi fajkami). Więc w Was, lokatorach nowego bloku, duża nadzieja, że uda się między Wami, a tym blokiem ze sklepem, zrobić przejście, bo tak, to musimy robić niezłe koło: Rumiankowa, Różana, Bałtycka, Narutowicza. A wystarczyłoby położyć te 20 metrów wąskiego chodnika między blokami. ps: współczuję tym, co się muszą teraz użerać z niesolidnym devem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowcipny Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.14, 22:02 Tak dla sprostowania sklep otworzyli w dniu dzisiejszy i jest całkiem dobrze zaopatrzony. P.S. z tego co wiem to mieszkańcy właśnie tego bloku z tyłu przy różanej zaprotestowali przez co deweloper ma problemy i opóźnienia, tak więc chodźcie sobie na około... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greysment Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.14, 08:31 dokładnie "dowcipny" to przez tych "sąsiadów kochanych" z tyłu są duże obsunięcia, bo nie podobało im sie, ze trzecie piętro w ostaniej klatce będzie im zasłaniało i trzeba było zmienić projekt, a to, że jakieś stare drzewa rosną, no to fru do ekologów. itd to teraz zapierdzielać dookoła :) chyba że zrobimy bramkę "wrzuć monetę" to sie otworzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.14, 08:32 a czy podobają sie Wam te białe paski na elewacji od frontu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 27.02.14, 18:51 Ten pomysł z bramką jest świetny. Popieram:)Przez tych wielbicieli światła i sójek na drzewie nie powstało kilka mieszkań. Niech się teraz cieszą przyrodą spacerując do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowy Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.183.222.100.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.02.14, 23:11 Napisałem ten temat, aby znaleźć ludzi chętnych do walki o "swoje". Miałem nadzieję,że razem zjednoczymy się i wymusimy na devie przyspieszenie prac i podpisanie umów. Wchodzę na forum po 3 dniach i co widzę? Wpisy ludzi, którzy wydali ponad 100tys i czekają aż dev im łaskawie budynek wybuduje (mimo, iż jest ładnie po terminie); takich, którzy nie wiedzą, co się dzieje na budowie i pytają co jeszcze zostało do zrobienia albo jakieś durne dyskusje o sklepiku osiedlowym i ścieżce. Nosz kur***!!! Nóż się w kieszeni otwiera...Ech... Po kolei: Anon#: Pyt 1: Nikt jeszcze, poza mną, u rzecznika nie był-ani w Grodzisku ani w Warszawie. Pyt2: Idź do pierwszego lepszego adwokata / rzecznika ogarniętego w temacie i Ci wyłoży na talerzu w ciągu godziny wszystkie klauzule. Jak nie wiesz,co się dzieje na budowie-ul. Narutowicza. Polecam się wybrać i na własne oczy ocenić, jeśli nie wierzysz moim wpisom. Ale żebyś uwierzył, to mogę napisać jedynie, że założenie grzejników, akcesoriów na klatkach schodowych, ich pomalowanie, dokończenie barierek, obłożenie barierek na schodach, wykończenie garażu podziemnego, itp to robota na co najmniej miesiąc (zakładając,że oni mają wszelkie materiały). A oni z głupimi barierkami się 2 miesiące bujają... Marcin#: Za późno to byłoby jakby dev splajtował (odpukać!) i zostalibyśmy z niczym (odpukać!). Póki co, radzę cisnąć go równo pismami i ŻĄDAĆ terminów i wywiązania się z nich. PS. Piszesz, że mam wiele racji... Napisz, gdzie jej nie mam. Jeśli będę potrafił, podyskutuję z Tobą o tym i chętnie wymienię się poglądami. Odbiorca#: Ale Ty jesteś optymistą, ale ja Ci zazdroszczę:) Naprawdę wierzysz, że dostaniesz coś za darmo? Naprawdę? Polecam ustawę developerską albo prawnika/rzecznika. Zrozumiesz w jak wielkim błędzie jesteś. Ciekawostka specjalnie dla Ciebie: Stawka budowlana wg której będziemy naliczani (ja także-żeby nie było) jest wyższa niż normalna. Jak sądzisz, skoro już nie mają pieniędzy na zapłatę dla roboli, to czy zrezygnują z wypłacenia sobie przez mieszkańców ok 10tys za prąd?! Pomyśl. greysment#: Mój drogi, te obsunięcia spowodowały opóźnienie budowy i przesunięcie terminu odbioru z 2012 na 2013. Obecne terminy nie mają NIC WSPÓLNEGO ze zmianą projektu. Gdy ja podpisywałem umowę już o tej obsuwie wiedziałem, ale to był czas przeszły. Roboty już wtedy ruszyły. Ciekawostka ostatnia, mam nadzieję,że trafi do niektórych: Nie chciałem pisać tego prędzej, jednak widząc skalę ignorancji i podejścia do tematu jestem zmuszony. W chwili obecnej, po podpisaniu (czy też nie jak to niektórzy się chwalili-chociaż jak już wspomniałem, oni są tylko w odrobinę lepszej sytuacji) odbioru technicznego i przekazaniu kluczy, NIKT Z NAS nie jest jeszcze właścicielem mieszkania. Nikt nawet nie jest współwłaścicielem. Pełne prawo uzyskamy dopiero po podpisaniu aktu notarialnego!!! Zakładając czarny scenariusz, dev nie kończy budowy (sądząc po tym,że nie ma pieniędzy już teraz) i szuka się innego udziałowca. Jeśli się go nie znajdzie lub nawet dev splajtuje, zostajemy z NICZYM!!! W najlepszym razie, syndyk sprzedaje i dzieli koszty pomiędzy inwestorów(m.in. budowlańców). Czyli np.zamiast odzyskać pełną kwotę np 100tys dostaniemy tyle co dostaną i podzielą(czyli jakąś małą część). Oczywiście to tylko czarny scenariusz i nie życzę tego nikomu (przede wszystkim sobie,bo też w tym siedzę). Jednak trzeba działać a nie cierpliwie czekać na to, co się wydarzy. Ciśnijcie ludzie pisma do deva. Ponaglajmy go; niech czuje, że nam zależy i nie odpuścimy! Ps. Cały czas nie mogę wyjść z podziwu nad tym, że ktoś zapłacił 100 tys (albo i więcej) i nie wie, co się na budowie dzieje. Pomimo, iż termin podpisania aktu notarialnego ma już ponad 2 mce poślizgu a wygląda na to,że będzie co najmniej 4. Zatrważające! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 28.02.14, 07:55 Anonimowy, chyba ze szlachty pochodzisz skoro ludzi nazywasz robolami a przyszłych mieszkańców bloku masz za idiotów,którzy nie wiedzą,gdzie udać się po poradę prawną. Są tacy,którzy zrobili to już dawno i nie gorączkują się tak jak ty. O developerze też trzeba było poczytać zanim kupiłeś mieszkanie. On zawsze oddaje inwestycje 3-4 miesiące po terminie.O tym nie pomyślałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefania Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.14, 09:17 sorry ADA, ale Twój post nie wniósł nic sensownego. Spokojnie czekajmy, może na gwiazdkę będzie. Faktycznie wykańczanie mieszkań na chwilę obecną jest na zasadzie "że wszystko będzie dobrze" ale odpukać gdyby coś nie poszło tak jak powinno, to straty się mnożą... ! ps ciekawa jestem czy gdybysmy pisali nieanonimowo to poziom tej dyskusji znacząco by sie podniósł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greysment Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.14, 09:20 zastanawiali sie Państwo gdzie będą parkować samochód poza garażem? trochę jest to przerażające.... srednio 1,5 samochodu na mieszkanie pewnie wyjdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 28.02.14, 10:18 a ja nie mogę zrozumieć, że nie chcesz powiedzieć co dowiedziałeś się u Rzecznika plus powiedzieć o tych 3 klauzulach abuzywnych. ostatnie info to jest takie żę w połowie kwietnia ma ją skończyć prace. wiec jeżeli napisałeś, że pracy jest na co najmniej miesiąc to się wyrobią. jeżeli chcesz się spotkać i podać na temat deve/opóźnień / i co robimy dalej to podaj proszę godzinę i miejsce - ja przyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.174.61.* 28.02.14, 15:15 Tak jak pisze ada, również i ja byłem u prawnika dużo wcześniej. Chętnie spotkam się i może razem coś wymyślimy. Już dość się wszyscy nadenerwowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosyć pie...nia! Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 28.02.14, 23:43 Ludzie zacznijcie pisać konkrety...wszyscy jesteśmy w czarnej dupie i nie dostaniemy więcej niż te 5% co mamy w umowie... Nie trzeba iść do znawcy żeby to ogarnąć.... Jedynie co możemy to myśleć jak urządzić swoje własne M. Chcecie pisać pisma do dewelopera? Piszcie... On i tak je w ch...u ma...odpisze kolejne zlewcze pismo, które ma na celu nas na chwile udobruchac... Powiem tak wku...a mnie to wasze gdybanie i wypowiadanie się słowami ludzi którzy wzięli za to.pieniądze....bo do tej pory jakoś nikt nie narzekał... Jednego olśniło co zasięgnął rady gdzieś.... I teraz się mądrzy...to daj jakąś sugestie co zrobić żeby oddali nam mieszkania z dnia na dzień?! Mamy iść i najebac dewelopera? Myślisz ze to coś pomoże? Wątpię ... Skoro tak sformułował umowę to zdawał sobie sprawę z tego co robi, a my to podpisaliśmy........! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 01.03.14, 12:50 Ciebie to dziwi, że człowiek chce mieć jasno w domu? To raczej świadczy o klasie deva i jego projektu, że musi takie poprawki nanosić w trakcie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 01.03.14, 13:06 To raczej świadczy o nie kompetecji urzędników bo przecież wydali prawomocne pozwolenie na budowę i budowa się rozpoczęła a dopiero później wyszła sprawa z zacienianiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 14:29 co za głupoty piszesz. jesli projekt spelniał wszystkie wymogi m in aktualnego zagosp planu przestrz., przyłączy - elektrowni, gazu, scieki itp to niby na jakiej podstawie mieliby nie wydac pozwolenia na budowe? przed wydaniem pelnomocnego pozwolenia i w zasadzie na kazdym etapie postępowania, graniczni sąsiedzi są informowani o statusie postepowania (czyt. mają prawo, nawet obowiązek do czynnego udzialu w postępowaniu - czyt. mogą zgłaszać obiekcje!!!) jeśli nikt nic nie zglaszal to organ wydaje prawomocne pozwolnie NA BUDOWĘ !!!!!! a ze nikomu z sąsiadow pewnie niechcialo sie ruszyc dupy zeby sie zapoznac z projektem to tak wyszlo, zauwazyli jak zaczął rosnąć! a teraz to bedzie furteczka do sklepu i 5zł za przejscie, kupimy sobie za to nawóz do trawników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 04.03.14, 13:53 Nie chce mi się drążyć tematu, jednak ktoś podjął decyzję, że taki blok, w tak bliskim sąsiedztwie narusza reguły budowlane i nakazano go przeprojektować - przecież nie z powodu widzimisię sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.14, 11:32 Dowcipny masz rację. Z jakiej racji mamy teraz ułatwiać innym skoro przez innych mamy problemy z naszym blokiem. Zresztą mają jednego ciecia w bloku który wszystkiego się czepia, jak kiedyś podjechałam pod nasz blok od ulicy Różanej to wyskoczył do mnie z mordą i kazał mi z tą się wynosić bo tu się nie parkuje tylko ,że Ja zajechałam na minute zobaczyć jak się sprawy na naszej budowie mają. Zero kultury i szacunku do kobiet, mogę się założyć, że do faceta by nie wyskoczył. A gębę to ma wredną, więc jak on taki jest też dla swoich sąsiadów to szczerze współczuje. Założę się, że jemu nie na rękę postawili nasz blok, ale jak mu nie pasuje może się zawsze przeprowadzić gdzieś indziej:-). Wiadomo nie powinno się wszystkich oceniać jedną miarą, bo pewnie nie wszystkim ten blok przeszkadza, ale jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy ]:-> Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.14, 23:16 Dla życzliwych sąsiadów na cały gwizgek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 26.02.14, 10:10 wystarczy że zadzwonisz pod 518566133 to uzyskasz informacje jakie chcesz albo umowisz się na budowie to przy okazji zobaczysz co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 194.181.88.* 05.03.14, 11:45 Anonimowy nie siej zamętu, że ktoś będzie płacił za prąd na budowie. Niby na jakiej podstawie. Czy ktoś spisywał stany licznika w momencie odbioru? A może będziemy obciążeni za prąd od początku trwania budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekam na miesz... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.14, 17:52 podaj tylko kiedy i gdzie proponujesz spotkanie, ja zaczynam już mysleć nad rezygnacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.14, 21:47 Czy ktoś z Was kontaktował się ostatnio z deweloperem i wie jaki jest wg nich termin zakończenia budowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 23:36 Dostałem info od Pana Tomasza Jankowskiego tydz temu, iż "do 20 kwietnia chcemy już mieć odebrany cały budynek i zacząć podpisywać umowy przenoszące własność, dokumenty nie zostały jeszcze złożone, ale są już kompletowane." Dzisiaj byłem na budowie. Nic się nie dzieje. Pan "kierownik" zapewnił, że w tym lub następnym tyg jest umówiona ekipa od grzejników. To ze 2tyg będą się bawić z montażem. Barierek jeszcze wszystkich nie dokończyli. Garaże jeszcze robią. Płytki na podłogach już prawie wykończone. Sądzę, że początek maja to termin optymistyczny do wprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 08:48 ciągnie się to w nieskończoność... ostatnio nawet już tam nie jeżdżę, by się nie denerwować. a myślałam, że na święta Wielkanocne się wprowadzimy, jak na Boże Narodzenie się nie udało a tu widzę nic z tego. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 08:58 a jeszcze jedno mam pytanie. Czy wie ktoś ile sobie liczy notariusz ten ich w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 11.03.14, 09:52 Jesli dobRze pamietam, za podpisanie aktu notarialnego bedzie ok 1600 zl. Noe pamietam tylko czy jest to kwota, ktora podzielimy sie z dev czy nie. Coz, oni musza zlozyc dokumenty do urzedu gminy/ starostwa o zasiedlenie i dopiero wyedy moga sie mieszkancy wprowadzac tzn podpisywac akty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 13:47 akt końcowy to my opłacamy w całości z tego co mi się wydaje. tylko umowa przedwstępna była po połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekam na mieszk Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 14:12 Ludzie!!! jakie akty niech zakończa budowę i dostaną pozwolenie na użytkowanie budynku dopiero o akty zaczniemy sie martwic. na tą chwilę jak dla mnie jest to jedna wielka mieszkanka obietnic bez pokrycia i kłamstw z uśmiechem na ustach. Dev traci płynność finansową jesli jeszcze ja posiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 11.03.14, 14:38 Z ta plynnoscia to sie jeszcze przekonamy niedlugo- jesli zaloza te grzejniki to "bedziemy w domu." Jesli za 2-3 tygodnie nic nie ruszy to trzeba sie bedzie mocno niepokoic. Sporo jeszcze pracy zostalo, ale grzejniki to najwazniejsza sprawa. A potem otrzymanie pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.14, 22:02 bez przesady, myślicie że na tym etapie budowa stanie? zresztą, która budowa się nie opóźnia, a tutaj przynajmniej widać że powoli coś robią. ja mam już w mieszkaniu grzejniki, bardzo małe ciekawe czy zdadzą egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.14, 08:25 spokojnie, będzie dobrze. dev nie dostał jeszcze od większości 2 transz kasy, a są to spore sumy więc też mu będzie zależało. taką mam przynajmniej nadzieję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 19.03.14, 16:18 podobno przyjechały grzejniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekam na miesz... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 20:48 jupii ... szkoda ze rok puźniej, w tej chili to powinniśmy opijać już każdy sukces dewelopera (dzisiaj tylko drink). jak będą zamontowane to walne flaszke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.14, 10:17 pisze się później :) na flaszeczkę chętnie dołączę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.14, 08:45 Szanowni sąsiedzi...(i sąsiadki) są już te grzejniki? bo nie mogę się dodzwonić to deva, a mieszkam daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 24.03.14, 08:58 Są już przyjechała jedna partia i montują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁAściCIELKA Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 25.03.14, 16:26 Ciekawe kiedy ruszy centralne ogrzewanie? Miejmy nadzieję, że nastąpi to w marcu. Potem już nikt nie zobaczy czy w mieszkankach jest ciepło!!!!! aż do zimowych mrozów ....:( a to może okazać się smutną niespodzianką:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekam na miesz... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.14, 20:24 jesli włączą ogrzewanie i podziała kilka dni tak żeby wszystkie grzejniki były gorące w całym bloku jednocześnie to bedzie dobrze blok był przyzwoicie zaizolowany wszystkie szczelinyt w styropianie były wypełniane pianką. le jest zawsze ale, mam tylko nadzieje że na piecu nie zaoszczędzili i dali taki który w mrozy 25 stopni da radę ogrzać cały blok. patrząc na działanie Deva nic mnie nie zaskoczy a jak odda budynek i zamieszkamy to w zimę możemy zapomniec o reklamacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 25.03.14, 21:35 Ja jestem załamana wielkością grzejników. Takich mikroskopijnych jeszcze w życiu nie widziałam. Orientuje się ktoś czy coś tak małego jest w stanie ogrzać nasze mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁAścicielka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 26.03.14, 11:50 Wielkość grzejnika zależy od jego np. ceny!!!!Miejmy nadzieję, że wszystko będzie z normami budowlanymi. Przed odbiorami trzeba trochę poczytać bo ciepłe mieszkanko to podstawa!!!! Już widziałam piękne mieszkanie które w zimę miało szron na meblach. Ludzie wprowadzili się latem jak były upały a na zimę wszyscy musieli przenieść się do rodziców:( Trzeba TO KONIECZNIE SPRAWDZIĆ-czyli ile i jakie grzejniki ogrzeją odpowiednią ilość metrów kw.????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.14, 00:55 byłem dzisiaj widziałem www.purmo.com/pl/produkty/grzejniki-plytowe/purmo-ventil-compact.htm#dane-techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.14, 08:54 no proszę... nawet firmowe... myślałem, ze będzie jakiś chińczyk z castoramy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkamiec Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 27.03.14, 10:23 Może i budowa się przedłuża ale materiały dobre używają piec tez porządny jest i jak już ktoś wspomniał grzejniki purmo. Drzwi do mieszkań ok kupowane w fachowcu, okna dobrej filmy system brugmann salamander, windy ładne. Tak więc z tej strony chyba jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.wolomin.net 28.03.14, 18:51 Macie moze jakies wiarygodne informacje kiedy rozpocznie sie podpisywanie umow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁAścicielka:) Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 31.03.14, 15:35 Mam chyba wiarygodne wiadomości :)Wysłane dokumenty do Elektrowni-mają zakładać liczniki. Byli kominiarze-trzeba założyć kratki na dachu. Kiedy ruszy centralne? -dopiero robią w garażu-podobno w mieszkaniach są już grzejniki. Odbiór kluczyków podobno pod koniec kwietnia??????? A to dopiero się przekonamy...:)Miejmy nadzieję, że zależy im na kasie z ostatniej transzy:( Jeśli ktoś ma inne wiadomości to prosimy o INFO!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.14, 15:40 my mamy do zapłacenia jeszcze dwie transze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 15:49 Odbiór kluczy na pewno NIE nastąpi do końca kwietnia. Od momentu złożenia wniosku o zasiedlenie jest 30 dni na otrzymanie pozwolenia. Także,zakładając,że dziś złożyli (ale jak wiadomo tego nie zrobili) to 4 maja to najszybszy możliwy termin. A skoro byli kominiarze, skoro wysłali dokumenty do elektrowni (procedura pozwolenia pewnie potrwa 1-2 tyg), to trzeba czekać na jakiegoś inspektora budowlanego, który to wszystko zaklepie. Potem składają w/w wniosek i czekamy 30 dni minimum. Potem wysyłają zaproszenia na podpisanie aktów notarialnych. Także połowa/koniec czerwca to jedyny realny termin podpisania aktu notarialnego/otrzymania kluczy. PS. Byłem w niedzielę w środku-zrobili gładzie na korytarzach, dokończyli barierki na balkonach. U mnie zrobili gładź na suficie. Grzejników nie mam. Zostały garaże, schody wejściowe, liczniki, grzejniki u kilku osób jeszcze, barierki na schodach ma klatce, elektryka wewnątrz, bałagan na zewnątrz(ciekawe czy ogrodzenie mają w planie). PS2. Kilka osób pisało,że było u prawnika z umowami. Co Wam polecił? PS3. Ja wysłałem dwa pisma do dev,ale nie odp na żadne. Do Was się odzywał? Wysłał w ogóle informację o podpisaniu aktu notarialnego z terminem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.wolomin.net 31.03.14, 18:04 Komunikacja z Panem Tomaszem, z którym do tej pory się kontaktowałem zaczęła szwankować. Nie odpisuje na maila. Rozmawiałem z nim przed miesiącem niemniej widzę, że obietnice telefoniczne mają charakter kroczący i mocno niezobowiązujący. Dobrze, że część nabywców ma jeszcze transze do zapłaty. Być może to będzie motywujące dla developera. Pocieszające też, że wolno i opieszale ... ale prace kroczą do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.wolomin.net 31.03.14, 18:07 PS. Pytałem przy zakupie o ogrodzenie - nie przewidują z tego co pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 20:39 co do jakości materiałów większych zastrzeżeń nie mam. rury główne do instalacji grzejnikowych to z tego co widziałem PP z wkładka wzmacniającą prawdopodobnie alu, instalacje w mieszkaniach PEX. instalacje elektryczne bardzo ok (średnice przewodów) grzejniki dobre jakościowo ale w dolnej granicy mocy cieplnej, piec z tego co wiem ACV czyli jakościowo dobry i moc powinna być ok ( z doświadczenia ) ale..... odbiory kominów mogą robić bo w mieszkaniach brak gazu a czy instalacja gazowa w kotłowi i piec juz jest odebrany wątpię jeszcze nie podłączyli do tego do instalacji w budyku, elektryka to jakaś totalna pomyłka dopiero za dwa tygodnie !!!?? brak wszystkich grzejników i co najgorsze bo cholernie kosztowne ciepłomierzy. następnie są w czarnej du.. z garażem z terenem do okoła z podjazdem z drzwiami wejściowymi na klatkach w garażu i bramą garażową, domofonami. w kilkiu miescach musza porawić elewację ponieważ w trakcie budowy pozaleła ich woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 20:48 co do Pana Tomasza to trochę stanę w jego obronie, facet jest na froncie zbiera cięgi za dewelopera a mówi to co mu każą mówić. Nie ma wpływu na to co sie dzieje na budowie. Poza tym ja jak chcę sie czegoś dowiedzieć to dzwonie do niego a nie pisze maile. Pan Tomasz to taki rzecznik prasowy wie że peir... głupoty ale musi to robić bo taka ma pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.14, 15:56 Tomasz to równy człowiek, będzie naszym sąsiadem, swoje wie, ale przeciez nie powie ze dev od początku wiedzial ze tak sie przedłuży i dlatego w umowie jest wpisane ograniczenie 5% odsetek... generalnie można by było zamknąć temat w 1,5 - 2 miesiące przy sprawnych kilku ekipach, ale w aktualnym składzie (kilku znudzonych i zniechęconych do życia pracowników) to się pociągnie min do sierpnia, może września. wystarczy sie tam wybrać na spokojnie i rozejrzeć po całym terenie i całym budynku, pracy jest jeszcze bardzo wiele i to głównie wykończeniowej gdzie dla kilku osób jest to praktycznie ogrom.... zresztą przy tak wspaniałych warunkach praktycznie od lutego, to niestety tempo powala... zastanawia mnie tylko polityka takiego przedsięwzięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 02.04.14, 19:18 A może trzeba zaprosić na budowę DEVA ? Zapytamy do kiedy ta zabawa w kotka i myszkę potrwa??? Płacimy kary umowne, dodatkowe zobowiązania dlatego, że ktoś nie jest solidny i generalnie jak widać nie zależy mu na zakończeniu inwestycji:( Pan Tomasz opowiada jak to lada dzień będą odbiory a tak naprawdę KOŃCA prac nie widać!:( Może odpowiada Wam termin w sobotę lub w niedzielę? Im więcej osób tym lepiej!!!!Wcześniej trzeba umówić spotkanie z właścicielem....może wtedy poważniej potraktuje ludzi którzy nie chcą już spokojnie czekać!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 20:09 chętnie pojawie się na takim spotkaniu z prezesem , dla mnie bez znaczenia sob czy niedziela mam 15min na budowę. czkeam na info czy komuś uda sie naklonic prezesa do pojawienia się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 21:21 To może spotkajmy się na budowie w sobotę np o 17? Napiszemy wniosek/petycję do developera o spotkanie z nami i podpiszemy się. Ten zobaczy,iż napieramy i będzie musiał się z nami spotkać. Pewnie nastąpi to nie prędzej niż następny weekend. Pomyślcie o pytaniach, jakie należałoby skierować we wniosku/petycji. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.14, 08:28 ogólnie idea jest słuszna, tylko jak znam zycie nie bedzie zbyt wielu chetnych do takiej konfontacji, aczkolwiek przydaloby sie chociaz raz zobaczyc glownego inwestora a nie jego mlodego reprezentanta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 03.04.14, 12:21 Podajcie miejsce, godzinę - ja przyjadę! trzeba to w końcu wyjaśnić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włascicielka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 03.04.14, 15:54 Kilka osób do konfrontacji musi się zjawić!!!!!!!! Pewnie Ci co im nie zależy na wprowadzeniu nie przyjadą. Sprawa jest słuszna i zgodna z prawem. Zapłaciliśmy ciężkie pieniądze i klucze miały być 30 października 2013 roku a DEV nas OLEWA. Jedno pismo informujące o opóźnieniu i KONIEC!..... Telefoniczne obiecanki cacanki! To nie jest poważne zachowanie i raczej każdy z nas po czymś takim będzie innym odradzał kupna od tego Pana mieszkania lub innej nieruchomości!!!!! Wiem jedno, jak ktoś nie radzi sobie z podwykonawcami to nie powinien porywać się na takie inwestycje!!!!!!!!!!!albo sprzedawać już gotowe mieszkania a nie blokować ludziom tyle czasu gotówkę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 21:30 Widzę,że nie ma komu, także może ja zaproponuję... Spotkajmy się w sobotę 5.04.2014 o godz 17 na budowie (na tym placu-parkingu koło tego nowo-otwartego sklepu). Podpiszemy petycję o spotkanie i ją zawiozę prezesa. Czy taka godzina Wam odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.14, 08:33 czy spotkanie się odbyło, skromnie zapytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 14:14 Odbyło, odbyło. Ponowne spotkanie zaplanowane jest na piątek godz 18 (możliwa negocjacja terminu). Zbiorę podpisy pod petycją o spotkanie z prezesa z mieszkańcami. Będzie można zadać pytania, na które pan perzes odpowie przed WSZYSTKIMI lokatorami. Z rozmowy z Panem Tomaszem odniosłem wrażenie,że pan prezes nie jest zainteresowany taką formą komunikacji z przyszłymi mieszkańcami. Tzn. nikt z mieszkańców nie zgłaszał takiej potrzeby. Czyli niezbędna jest petycja. Sądzę,że 10 osób wystarczy. Zainteresowane osoby zapraszam w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.14, 09:09 bardzo słusznie, w końcu jak nikt nie pokazuje swojego niezadowolenia z przedłużającego sie terminu to po co sie spieszyc, 5 pracowników zamiast 20 tez zrobi i to ile taniej, a ze rok dluzej to przeciez nikomu nie przeszkadza... ogolnie cala ta inwestycja jest troche niepoważna, taka prywatna budowa jakiegos gościa... bez ladu i skladu. jak tylko bedziemy mogli przyjechac w piatek to na pewno bedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 15:55 Właśnie o to chodzi, żeby się spotkać i pokazać,że nam zależy. Wiadomo,że "w kupie siła". PS. Dostałem 1.04 odp na piśmie,że: "Opóźnienie w wydaniu budynku jest następstwem zaskarżenia prawomocnego pozwolenia na budowę. Zaskarżenie skutkowało zmianą projektu architektonicznego oraz przesunięciu terminu wykonania poszczególnych prac przez wykonawców. Podpisanie umowy przyrzeczonej nastąpi od razu po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie(...)". Jedna osoba w sobotę na spotkaniu powiedziała,iż podano jej termin odbioru jako koniec maja. Także rozbieżności są spore. I dlatego ważne byłoby, aby się spotkać na konfrontacji z prezesem i usłyszeć, co ma do powiedzenia nam wszystkim. Ps2. W sobotę kładzione były płytki na schodach wejściowych. Np ja nie mam jeszcze grzejników, a Wy? Coś się dzieje w garażu podziemnym, są rury położone i elektrykę robią. Na zewnątrz zebrany został ten bałagan a koparka wyrównała teren. Pozdrawiam i przypominam o spotkaniu w piątek godz 18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dogadana Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 09.04.14, 06:29 Ja nie widze potrzeby spotykac się ze wszystkimi bo juz widziałam się z prezesem, dogadałam się tak jak chciałam i już. A w grupie to wątpię żebyście dogadali się jak chcecie :) ale to wasza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.14, 08:32 To zdradź szczegóły tego dogadania. Jaki termin oddania? Ps. jak dla mnie tylko pracownik developera W OBECNEJ sytuacji mógłby napisać taki post. Albo człowiek naiwny. Chyba,że masz to wszystko na papierze w formie aktu/załącznika do aktu. Skoro prezes nie potrafił wywiązać się z umowy notarialnej to jak ma się wywiązać ze słowa, które usłyszałaś?! Sama sobie odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁAścicielka Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 09.04.14, 09:52 Do wdrożenia procesów odbiorczych baaaaaradzo dużo brakuje!!! Gołym okiem widać już usterki tego co zostało położone /terakota na balkonach, na wejściu, barierki..../ Brak grzejników w mieszkaniach a gdzie próby centralnego ogrzewania????? W mieszkaniach ogromna wilgoć!!!! Nawet jak po Świętach złożą dokumenty do odbiorów to terminy ustawowe wróżą oddanie kluczy koniec czerwca lub początek lipca. Do dnia dzisiejszego każdy powinien dostać oficjalne pismo od DEVa dot. terminu zakończenia inwestycji!!! Trzeba się spotkać bo brakuje wiarygodnej komunikacji DEVa z przyszłymi mieszkańcami. Ps. Oczywiście Pan Tomasz robi co może aby załagodzić nerwy ale on jest tylko pracownikiem i mistrzem w swoim fachu:) a nie decydentem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.14, 09:36 tak jak wcześniej pisałem, sierpień może wrzesień. kto nie wierzy, niech zainteresuje sie ile trwaja procedury uzyskania pozwolenia na uzytkowanie. przy inwestycjach wielorodzinnych nadzór budowlany wszystko skrupulatnie sprawdza i nie ma mowy o niedokończeniu czegos na konto wczesniejszego oddania. takze odbierajac mieszkania na pewno sprawdzimy ogrzewanie.... dlatego tez popieram idee bezposredniej komunikacji z devem, co wyrwiemy to nasze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.netfala.pl 10.04.14, 12:44 Najbardziej wkurzające jest, że nas olewają!!!!! Brak oficjalnych pism z informacją o terminach!!! Ludzie spokojni to i 3 lata jeszcze sobie poczekają na odbiór tego co miało być 30.10.2013 roku. Aktualnie na budowie w tempie ślimaka kilku robotników kładzie terakotę- na klatkach. Kaloryferki stoją sobie luzem pod ścianami. Nie widać jakiegoś zdenerwowania opóźnieniami:( moim zdaniem brak nadzoru no i chęci tych co tam MUSZĄ pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 10.04.14, 20:16 Ja czekam do końca maja i rezygnuję. Mam już inne mieszkanie na oku. Stracę ale mam dość tych partaczy.A ten cały prezes to prędzej na zawał zejdzie niż się z nami spotka.Schował się jak szczur w kanałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 20:53 Nie schował, nie schował. Ja się z nim dzisiaj widziałem i omówiliśmy kilka istotnych faktów. Jeżeli ktoś ma ochotę to na pewno może zadzwonić do Pana Tomasza i się z prezesem umówić na omówienie indywidualnych spraw. Uważam, że jednak w naszej kwestii jest spotkanie w większym gronie z panem prezesem,żeby usłyszeć jedną wersję. A jeśli petycji nie napiszemy to na pewno się nie spotka, proste;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.14, 09:13 Damien, zgasiłeś wątek tym postem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 09:51 Pisanie na forum nic nie zmieni. Trzeba działać i o swoje się upominać. I wierzę,że te osoby to właśnie robią. Na spotkanie nie przyszedł nikt z forum (pytałem osoby, które się pojawiły). Także, niektórzy pokrzyczeli, pokrzyczeli i się pochowali...;) A może po prostu niektórym skończyły się tematy do rozmowy (sklepik, chodnik,itp)?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.14, 10:12 "Na spotkanie nie przyszedł nikt z forum (pytałem osoby, które się pojawiły)"... To skąd wiedziały o spotkaniu, gdzie i o której godzinie ma się odbyć ? Przed monitorem każdy jest odważny, wyszczekany i co najlepsze "ANONIMOWY", ale gdy dochodzi do konfrontacji i ujawnienia swojej osoby to już kiepsko z ich odwagą.... Dlatego tez nie rozumiem załatwiania spraw przez forum i dopytywanie "co zrobić bo ja nie wiem". Jesteśmy dorosłymi ludźmi... Skoro potrafiliśmy załatwić kupno mieszkania , ewentualnie kredyt na nie to chyba nie powinno być problemów z negocjacją z developerem za opóźnienia i ewentualne odstępstwa od umowy... Myślę że petycja nie jest tu konieczna bo i tak każdy z nas zostanie rozliczony inaczej... Dlatego jak się nie będziecie upominać o swoje to nic nie dostaniecie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.14, 10:27 Dokładnie Marcin. Nie zgodzę się jedynie ze stwierdzeniem, że "petycja nie pomoże". Masz przykład matek dzieci niepełnosprawnych w sejmie. Poszły walczyć o swoje z "prezesem" i dostały. A negocjując indywidualnie dostałyby figę z makiem...Zresztą przykładów można by mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 19.04.14, 12:40 No to teraz się uśmiałem niesamowicie z tego co ten Damian napisał. Porównanie z dupy, inwestor a rząd. Może jeszcze jakaś PIS-owska teoria spiskowa co.... Nie da się tego tak porównać, z prywatnym inwestorem lepiej dogadać się osobiście wiem bo znajomi mieli podobnie w Warszawie i ci co razem poszli oczywiście wszyscy dostali tak samo ale gorzej niż ci co indywidualnie. Ps. Zdrowych i pogodnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 13:13 Kolego Kamilu, ile Ty masz lat -10? 15? Naprawdę uważasz, że takie spotkanie miałoby polegać na negocjowaniu poszczególnych warunków wszystkich zgromadzonych? Ja chcę tego, kolega to, koleżanka tamto, pozostałe 10 osób coś jeszcze innego... Naprawdę?! No pomyśl, chociaż przez chwilę... Może nie zrozumiałeś, ale spotkanie miałoby na celu wyrażenie nacisku w postaci pojawienia się przyszłych mieszkańców. Ręce opadają jeśli ktoś tego nie rozumie. Póki co, czekamy na czerwiec/lipiec, może sierpień. Może wrzesień albo październik. Kiedy oddadzą to oddadzą. Skoro Wam nie zależy... Przykre to jest trochę. Tyle kasy wydać i się nie domagać. Pisanie pism/droga prawna/dogadywanie się z prezesem swoją drogą a naciskanie na oddanie budynku to druga. Wy wybraliście czekanie na łaskę prezesa.....no to czekamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 13:27 Ada: Mam pytanie-konsultowałaś już może z prawnikiem warunki rezygnacji/odstąpienia od umowy? Jest tam zapis o 30 dniach na zwrot pieniędzy przez developera. Z tego co wiem, nawet w przypadku braku powodu jest zapis 5% kary dla Nabywcy, jednak jest wg ustawy deweloperskiej klauzulą niedozwoloną-5% to za wysoka stawka i jej niepłacenie jak najbardziej do wybronienia w sądzie. Jak to prawnie wygląda? Szczerze mówiąc, zachęcony byłem wynegocjowaną ceną, gdy je kupowałem, ale coraz bardziej zaczynam się zastanawiać (podobnie jak i Ty) nad rezygnacją. Obecna sytuacja daje taką możliwość (także prawną). Jak sobie przemyślałem okolicę, w której będziemy mieszkać (sławetne Łąki), brak placu zabaw dla dzieci, brak parkingu (przecież goście będą przyjeżdżać a miejsc postojowych nie kupi się 3 czy 4) i ogólnie podejście całej tej firmy dev to coraz mniej mi się uśmiecha kupno tego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.14, 13:57 jeżeli chodzi o lokalizację uważam, że jest to naprawdę najlepsze miejsce. Najbliżej centrum spośród ostatnio wybudowanych bloków. W Grodzisku więcej buduję się segmentów, co wiadomo są drogie albo jest osiedle, fakt że naprawdę ładne, na 3-go mają ale to już prawie sam Milanówek. Mają budować nowe osiedle na ul. Bałtyckiej ale zanim powstanie to pewnie minie min. 2 lata. Więc pozostaje tylko czekać. Ja jestem dobrej myśli, że góra 2 miesiące. Jestem tam naprawdę często i widać, że coś się dzieje. Bliżej niż dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 14:25 Jeśli weźmiemy pod uwagę osiedle Platinum na ul.Żydowskiej - fakt, jest to najlepsza lokalizacja. Ale Łąki lepiej niż na Bałtyckiej czy wspomniane 3go maja? Zabawne...;) Popytałem wśród znajomych i jak się okazało, WSZYSCY rękami bronią się przed wysłaniem dzieci do tamtejszego gimnazjum. Do końca 2015 też będzie ciężko z dojazdem do centrum-zapchany wiadukt jako jedyna alternatywa. Potem już będzie super, no ale ponad rok trzeba się będzie męczyć. Nie wspomnę już o chodzeniu przez kładkę na około. A jak się odniesiesz do braku placu zabaw czy parkingu? Chcesz jeszcze 2 msc czekać?! A co powiesz za 2 msc? Że jest "bliżej niż dalej"?! Nie przekonałaś mnie (raczej nikogo) swoimi argumentami, niestety;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 02.05.14, 15:35 Pesymistyczny Damianie czemu Hejtujesz sam na siebie i swoje decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piechowice Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.centertel.pl 02.05.14, 15:38 No to chyba tylko ty nie widziałeś w jakiej lokalizacji kupowaleś mieszkanie :) My o tym wiedzieliśmy dużo wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 17:20 Wiedziałem, wiedziałem. Mieszkam tu kilka lat i trochę pojęcia mam. Tak tylko zaczynam głośno myśleć: nad niewywiązywaniem się z umowy przez spółkę PRO AJS BUD; nad ich podejściem do klienta; nad tym, iż przed 2 godzinami usłyszałem z ust Pana Tomasza, iż CHCIELIBY (to bardzo ważne słowo) podpisywać akty pod koniec czerwca; nad tym, iż jeśli nie oddadzą pod koniec czerwca a np w sierpniu czy wrześniu to...nic wielkiego w sumie. Bo kto im zabroni?! Wczoraj wg umów (tych, gdzie podpisanie aktu not było na 31.12) minął termin, gdy kara osiąga maksymalny wymiar (5%) i teraz to już bez różnicy czy czerwiec, sierpień czy październik. Umowa innych kar nie przewiduje. A już najbardziej załamuje mnie bierna postawa moich przyszłych współlokatorów (tych internetowych oczywiście). Trochę info, bo ktoś tu pytał niedawno: Kończą robić (zrobili?) elektrykę, garaż podziemny ciągle w budowie, u mnie dopiero tydzień temu grzejniki zamontowali. Na zewnątrz bałagan-no, ale to kwestia 2-3 dni aby to ogarnąć. Także koniec czerwca, początek lipca wydaje się być naprawdę realnym terminem. Pozostaje usiąść i czekać aż nam łaskawie oddadzą...;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.30.115.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.14, 21:37 A ja sie zgodzę z Damianem. Na początku też sie cieszyłam, że cena niższa, że fajne mieszkanie, małe, ciche osiedle. I może, gdyby wszystko było oddane w terminie nie miałabym czasu na analizowanie innych kwestii. Teraz zastanawiam się, czy warto było i czy faktycznie nie opłaca sie rozwiazać umowy? Tym bardziej, że od tego czasu ceny innych mieszkań wciaż wolno spadają. Dodatkowo dowiedziałam sie dzisaij, że na Traugutta budują mieszkanie komunalne czy socjalne, a drugie planuja wlaśnie na Narutowicza. Będzie to dzielnica, z której mieszkańcy raczej uciekają, a nie wprowadzają sie. No ale najbardziej przykre jest to, jak traktuje nas deweloper. Termin jaki obecnie podaje jest chyba juz piątym, albo szóstym terminem. Nie wiem, na czym polega problem? Nie ma kasy, chęci, możliwosci, umiejetnosci? O co chodzi? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 22:08 - autor co do traugutta masz racje jest tam działka przewidziana pod lokale komunalne koleja jest na jaśminowej i w chlebni. na narutowicza nic. "Pod budowę nowych budynków przewidziane są trzy działki: działka nr ew. 21/25 obr. 14 o pow. 1,5057 ha przy ul. Jaśminowej w Grodzisku Mazowieckim. Na działce tej można wybudować około 100 mieszkań. działka nr ew. 52/2 obr. o pow. 1955 m2 po uprzednim połączeniu jej z działką nr ew. 54 obr. 12 o pow. 837m2 , obie przy ul. Traugutta w Grodzisku Mazowieckim. Można wybudować około 50 lokali. działka nr ew. 18/11 o pow. 4200 m2 we wsi Chlebnia, planujemy wybudować ok. 20 lokali" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.30.21.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.14, 22:31 Ja się stad dowiedziałam wiadomosci.wpr24.pl/plan-250-mieszkań-w-3-lata;19833.html "Ale tereny przy ul. Traugutta to nie jedyne miejsce, gdzie w najbliższym czasie powstaną nowe mieszkania. Władze miasta prowadzą również rozmowy z właścicielem budynku przy ul. Narutowicza. – Jest to obiekt pofabryczny, który bez problemu można zaadaptować na potrzeby mieszkalnictwa. Chcemy odkupić ten budynek – nie ukrywa Grzegorz Benedykciński. Gdyby udało się sfinalizować transakcję, wówczas przy ul. Narutowicza powstałoby 30 mieszkań socjalnych i komunalnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 22:39 no to ku... klops obiekt pofabryczny to nasza ozdoba po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 02.05.14, 22:50 Wątpię żeby to coś można było przekształcić na mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.14, 22:57 ja osobiście nie chciałabym mieszkać na osiedlu Platinium i widok na tory i stacje kolejową. A osiedle na 3-go maja jest daleko by chodzic codziennie na stację. Co do szkół to są blisko, co do opinii nie wiem bo nie miałam aż takiej potrzeby by sie dowiadywac, ważne jest dla mnie że do centrum miasta i na stację idzie się 10-15 minut. Mieszkałam przez pewien czas na Rumiankowej i bardzo mi się ta okolica podoba, spokojnie a zarazem wszędzie blisko. Zresztą, dziwię się Wam że dopiero dostrzegliście te "wady". Dla mnie kupno mieszkania było poważną decyzją, nad która dokładnie się zastanawiałam i brałam wszystkie aspekty pod uwagę. W przyszłym roku zrobią tunel to już w ogóle będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 23:10 Autor: Zgadzam się z Tobą pod każdym względem. Specjalnie szukałem mieszkania na obrzeżach miasta z racji aktywnego trybu życia (żeby mieć dalej do sklepu-pozdrowienia dla lukasa;)), gdzie znajdę ciszę i spokój. I to były mocne argumenty za blokiem na Narutowicza (plus cena). Jednak w obecnej sytuacji, coraz mocniejsze stają się pozostałe argumenty. Ceny spadają a skoro jest możliwość odstąpienia?! To ją rozważam. Możliwe,że się wprowadzę i będę mieszkał i będę mega zadowolony. Możliwe, że odstąpię. Przedtem wolę to przemyśleć. Tomasz Jankowski: Załóżmy,że źle to zinterpretowałem, pomyliłem się o miesiąc - mea culpa. A o ile pomylił się Pan obiecując wielu osobom oddanie mieszkania w styczniu? lukas: Jeśli ktoś jest no-lifem i nigdy nikt go nie odwiedzi przyjeżdżając samochodem problem z parkingiem znika. "Pipa nie będzie miała kłopotu z parkowaniem", gdyż nie będzie miała gdzie zaparkować;) Słaby dojazd przez 1,5 roku-oficjalnie październik 2015, tak gwoli ścisłości. Wiadukt się "poślizgnął", także tu na pewno będzie podobnie. Notabene, podpisując umowę nie wiedziałem nic o przebudowie przejazdu. "Chodziły plotki", ale to już od kilku lat "chodziły". Brak kina? Apteki? Brak Ci argumentów,że musisz wymyślać? Dla mnie to nie problem, chodzę dziennie 3 km do pracy, także te 1,7 km różnicy nie zrobi. 25 min piechotą tylko:) Mam jedną prośbę, nie oceniaj ludzi po jednym czy dwóch postach. To domena ludzi prymitywnych. I taką łatkę sobie właśnie przyszywasz pisząc w ten sposób. Nie znasz mnie, nie oceniaj, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 23:14 damian masz rację jestem prymitywnym chamem i ma to w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.14, 23:36 poślizg z oddaniem wiaduktu?!?! przecież oddali go przed terminem ! i to chyba ze 3 miesiące o ile pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jankowski Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 02.05.14, 22:23 Panie Damianie, proszę o rzetelne przekazywanie informacji. Powiedziałem dziś Panu, tak samo jak prezes na spotkaniu z Panem, że akty notarialne będą podpisane do końca czerwca, bo nie wiadomo w którym momencie będziemy mogli spotkać się z daną osobą, a podpisywanie planujemy zacząć pod koniec maja. Więc jak już coś Pan piszę, proszę bez przekręcania faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 22:24 Damian: mam nadzieje że znajdziesz ciekawsze mieszkanie i zrezygnujesz z narutowicza bo jak mysle ze bedzie taki gość w jednym bloku ze mna mieszkał to srania dostaje. brak parkingu słaby dozjazd (przez rok) kiepska szkoła, daleko do deptaka, brak kina pod nosem i apteki i co tam jeszcz ewymysliłeś, kur... jak ty chłopie kupowałeś to mieszkanie przez internet w ciemno. Ja O tym wszystkim włącznie w mieszkaniami komunalnymi na traugutta wiedziałem przed podpisaniem jakiego kolwiek papieru. jestes jakaś marudna pipa. jak dla mnietra lokalizacja ma mnustwo plusów : slepa uliczka zero ruchu z parkowaniem nie bedzie pipa miała kłopotu, spokojnie 4 bloki i domy jednorodzinne, dojazd do autostardy nie przez centrum grodziska tylko 3-4 min, sklep pod nosem biedronka kaławek dalej. cicho Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.04.14, 22:01 bardzo prosze niech Pani poda namiary na tego devel bo juz nie mam sily wysluchiwac Pana Tomka ze juz, juz zaraz bedzie koniec, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.04.14, 21:59 No wlasnie, devel chowa sie jak szczur, to jest do cholery nie podobne zeby nikt nie mogl sie z nim skontaktowac, pozmienial tel, maile, jak trafi na nerwowych ludzi to bedzie z nim baaardzo zle, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 5.172.252.* 03.04.14, 17:56 Sąsiedzi,macie jakieś nowe wieści na temat budowy.Jaki termin oddania teraz podaje developer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.wolomin.net 03.04.14, 21:25 cytat: "Już kompletujemy dokumentację do odbiorów do końca miesiąca powinniśmy mieć przygotowane wszystkie papiery i prace też powinny być już skończone. Kominiarze już wstępnie sprawdzali budynek, elektrownia w przeciągu 2 tygodni odbierze prąd, tak powiedzieli w piątek. Woda i gaz do końca miesiąca. I jak tylko otrzymamy od nich dokumenty to składamy do starostwa." Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.04.14, 21:54 Tak, tak, tak juz konczymy i dokonczyc nie mozemy, ja wiem tylko jedno , gdyby devel mial kase to budowa bylyby juz ukonczona dawno a on nie smierdzi groszem !!!! nawet nie ma na to zeby wiecej ludzi zatrudnic na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.204.74.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.04.14, 20:34 Może ma kase tylko nie zamierza jej wykładac? Bo po co? Czy dev cos traci na tym opóźnieniu? Nic. Więc po co przyspieszać i kase wydawać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.14, 12:59 Jako Kancelaria przygotowani jesteśmy merytorycznie do poprowadzenia sprawy przeciwko deweloperowi.Prowadziliśmy już wiele postępowań przeciwko deweloperom w całej Polsce. W tej chwili chodziłoby tylko o ustalenie pewnych "procedur" tak, byśmy mogli działać sprawnie i bezbłędnie. Spór który zamierzamy toczyć wymaga od nas niestety każdorazowo analiz dokumentów prawnych poszczególnych osób, które zakupiły mieszkanie. W zasadzie umowy zapewne były podobne, lecz nie identyczne (mogą być różnice nie tylko w treści samych umów, ale w ilości aneksów, protokołów, itp. osoby które potrzebują pomocy w tej materii proszone są o kontakt pod nr 600 100 662 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 13:02 a przepraszam Panie prawnik kto Cie prosił o toczenie sporu w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.14, 14:52 Jako Kancelaria przygotowani jesteśmy merytorycznie do poprowadzenia sprawy przeciwko deweloperowi.Prowadziliśmy ich juz wiele na terenie kraju. W tej chwili chodziłoby tylko o ustalenie pewnych "procedur" tak, byśmy mogli działać sprawnie i bezbłędnie. Spór który zamierzamy toczyć wymaga od nas niestety każdorazowo analiz dokumentów prawnych poszczególnych osób, które zakupiły meszkanie. W zasadzie umowy zapewne były podobne, lecz nie identyczne (mogą być różnice nie tylko w treści samych umów, ale w ilości aneksów, protokołów, itp. osoby zainteresowane pomoca proszone sa o kontakt 600 100 662 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inproco Interiors Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 09:38 Witam Państwa, Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów : wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę. Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę Państwa projektów. • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu i korzystając z jednego źródła kontaktu. • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie z projektem. • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami. • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w zasięgu jednego telefonu. Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji. Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń. Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem. Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów. Pozdrawiam 535 406 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: 195.238.227.* 05.05.14, 13:51 Ja nie remontuję bo boje się że może będzie taka sytuacja że blok nie zostanie odebrany z różnych powodów i nie chce stracić większej kasy. Osoba która jest za to odpowiedzialna to prezes i on powinien sam informować z jakich to przyczyn jest obsuwa !! czyli rozumiem że ty remontujesz już mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 05.05.14, 14:07 Jako nikt znikąd dodam tylko swoje 3 grosze, że nie zgadzam się z opinią, jaka tu padła, że z tej okolicy "jest wszędzie blisko". Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 16:29 Ależ przyczyna jest oficjalnie znana: www78.zippyshare.com/v/25022918/file.html Pismo pochodzi z 01.04.2014. Każdy z Was przecież dostał takie pismo lub dowiedział się tego z ust pana prezesa...;) Panie Tomaszu, czy dokumenty zostały już złożone? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriela Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.14, 09:43 jak tam, kiedy sie wprowadzamy? co taka cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.14, 09:54 Pani Gabrielo, z tego co wiem to pracuja pelna para wiec mysle ze juz niebawem nastapi ten wyczekiwany przez nas Moment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.14, 09:59 z tą "pełna para" bym nie przesadzał ale robią. zamontowane już są liczniki do wody (ale nie do CO) kończą instalacje w garażu, robią kostkę prze budynkiem na pewno się cos dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriela Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.14, 11:56 no to super, obawialam sie ze bedzie rok opoznienia, ale moze bedzie "tylko" x miesiecy, a jest juz woda podlączona? bo podobno miala byc jakis czas temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.wolomin.net 20.05.14, 12:23 Rozpoczęło się już podpisywanie aktów? Z wpisu P.Tomasza wynikało, że rozpocznie się ten proces pod koniec maja? Ktoś z Was ma już wyznaczony termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.14, 15:11 tak, niektórzy są już po parapetówie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.ip.netia.com.pl 21.05.14, 07:11 Rozebrali już ogrodzenie i robią teren wokół bloku. Tył i boki są zrobione, a z przodu już nie dużo im zostało zjazd do garażu już w kostce więc został im kawałek do drogi. Już teraz to warto poczekać na odbiór bo widać że niedługo koniec, a jakby się zrezygnowało to pewnie długo czekałoby się na zwrot kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.180.55.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.14, 21:41 A teraz jaki termin ukończenia podają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 22:38 30 czerwca. Czyli na lipiec może będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.30.221.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.14, 20:05 no ciekawe czy tym razem go dotrzymają? Obstawiam ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamal Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.wolomin.net 29.05.14, 21:03 Nie wiecie, czy są już jakieś odbiory zrobione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.14, 10:07 wrzesien, wrzesien i jeszcze raz...pazdziernik... czesc ekipy juz nie przyjezdza bo nie dostaja kasy od jakiegos czasu, dlatego znowu stanelo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.static.surfer.at 03.06.14, 10:16 Coś cały czas się zmienia. Woda jest od zeszłego tygodnia, więc może jest nadzieja. Przecież nie włączaliby wody już w mieszkaniach kilka miesiący przed końcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 03.06.14, 11:08 Z jednej strony, maja kredyt na inwestycje co ich motywuje. Z drugiej, nie placa pracownikom co ich blokuje. A spiewki o rychlym oddaniu budynku slyszymy juz od listopada...i nic z nich nie wynika poki co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.14, 12:24 generalnie wygląda to słabo. kotłownia nieodebrana, elektryka nieodebrana liczniki jeszcze daleko w lesie, piwnica ... uuu tu to jeszcze potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.14, 13:41 co ich blokuje? proste...mozliwosc "obracania" gotówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Pro Ajs Bud lub Budget IP: *.play-internet.pl 03.06.14, 10:30 Bylem w ndz na budowie. Sa drzwi zamontowane i kostka przed nimi wylozona ( czyli pracy na gora 3 dni) a od miesiaca to chyba niezbyt wiele sie tam dzieje. W garazu roboty przy obecnym tempie potrwaja jeszcze z miesiac( albo i dwa). Potem zlozenie dokumentow o pozwolenie na uzytkowanie i 14-30 dni czekania na decyzje. Takze, wrzesien pazdziernik jak to ktos napisal jest najbardziej realny. Ps s podpisac aktu nikt do tej pory nie mogl, gdyz nie wydano jeszcze pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.07.14, 09:15 ZOSTAŁO UTWORZONE WSPÓLNE KONTO ZEBY KAZDY MÓGŁ PISAĆ: LOGIN proajsbud HASŁO narutowicza prace jak sie ciągnęły tak praktycznie stoją w miejscu.... no może po za ciągłym skuwaniem tynków i wilgoci Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.07.14, 12:11 Mam nadzieję że dokumenty odbioru zostały złożone i czekamy juz tylko na formalności Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.07.14, 23:41 Zarzekają się, że odbiór budynku będzie 15 lipca. Chciał bym w to wierzyć, lecz doświadczenie nauczyło mnie, że nie ma co liczyć na ten termin. Największy problem jest z elektryką a konkretnie z elektrykami, od ponad tygodnia "już jadą", "zaraz będą". Non stop tylko odkładają przyjazd i zakładanie liczników. W garażu cały czas coś robią. Jestem na budowie prawie codziennie i powiem tak, robota idzie ale mimo wszystko za wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.07.14, 18:36 Z tego co wiem to dopiero 20.07 mają złożyć dokumenty o ile wszystko już jest zrobione. Potem trzeba czekać min. 30 dni i dopiero wtedy można zacząć podpisywać akty. Słabo to widzę.???? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.07.14, 19:20 Mam pytanie do tych z państwa, którzy mają kredyt na mieszkanie i podwyższoną marże do czasu złożenia w banku wpisu banku do księgi wieczystej, bo przez cały okres opóźnienia trzeba płacić tą podwyższoną marże a opóźnienie jest nie z naszej winy tylko dewelopera. Czy będzie się ktoś domagał zwrotu poniesionych kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.07.14, 13:10 Czy elektrycy już pozakładali liczniki we wszystkich 60 lokalach? Sporo ludzi już tam mieszka to pewnie w pierwszej kolejności im zakładają. Bez LICZNIKÓW nie ma co liczyć na podpisanie aktów nawet w sierpniu!!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.07.14, 19:40 mieszkają bez liczników. My też mamy zamiar wprowadzić się niedługo. Ile można czekać. Jeszcze nie ma ciepłej wody, ale jakoś się przemęczymy Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.07.14, 20:04 Trochę strach wykosztować się na wykończenie mieszkania a potem komornik wszystko zabierze. Miejmy nadzieję, że te opóźnienia to nie dlatego, że mają zadłużenie w banku i windykacje komorniczą na karku. Wszystko jakoś tak podejrzanie się ślimaczy. Zaraz będzie rok opóźnienia:( Ps. podziwiam za odwagę tych co władowali dodatkowo kasę na wykończenie lokalu przed podpisaniem jego aktu własności:) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.07.14, 22:04 Nikt nie ma podłączonych liczników. Ten kto mieszka ma podpięty prąd " na sztywno". Bylem dziś w bloku, coś tam robią, w garażu, barierki do wjazdu zrobione, na korytarzach wieszali grzejniki, robili stelaże zeby zakryć rury na ścianach ale w takim tempie.... to może choinkę będzie można na święta ubierać...może:) Odpowiedz Link Zgłoś
1alicja Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.07.14, 23:20 Witam, z tego co mi wiadomo liczniki zakładane są w kolejności klatek. Podobno pod koniec tego tygodnia mają zakładać w ostatniej klatce, ale czy tak będzie to czas pokaże. Natomiast co do podpisywania aktów notarialnych to chyba jeszcze potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.07.14, 12:19 bo niektórzy niewiedzą skąd się biorą te posty... LOGIN proajsbud HASŁO narutowicza Panie Tomaszu, prosimy o udzielenie rzetelnych informacji na jakim etapie jest budowa (kiedy zostanie podłączona ciepła woda, prąd do mieszkań itp) oraz sprawy dokumentacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.07.14, 13:22 PANIE TOMASZU!!!! Jako przyszli mieszkańcy i obecni właściciele lokali chcemy mieć rzetelną informację co do terminów podpisania aktów notarialnych!!! Opóźnienie jest tak wielkie, że chyba nam się należy OFICJALNA INFORMACJA!!!!! Miejmy nadzieję, że nie ma nic do ukrycia w kwestii kondycji finansowej i ew. zadłużenia developera???? To, że ludzie już mieszkają nie świadczy o tym, że będą mieszkać jeśli nie będzie aktu własności!!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.07.14, 14:43 jakby powiedzial sienkiewicz.... "chu... dupa i kamieni kupa...." Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.07.14, 22:59 Panie Tomaszu, Również czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.07.14, 20:09 Nawet jeśli zostanie przedstawiony jakiś termin, czy tym razem będzie on prawdziwy? Ja usłyszałam koniec lipca. a czy ktoś kontaktuje się z prezesem czy tylko p. Tomaszem? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.07.14, 22:43 termin oddania to jest jedna sprawa ale ta budowa to jedna wielka pomyłka byłem ostatnio i ręce mi opadły, w garażu robią wentylację ale chyba zapomnieli o kominach i teraz będziemy mieli dwa piękne kominy biegnące po elewacji ale to jeszcze nic. w garażu było zostawione koryto na odwodnienie liniowe (tak jak powinno być ) a wpakowali kilka kratek odpływowych jak w łazience zapchają się w kilka tygodni i co dalej (oni maja to w dupie). O terakocie w garażu możemy zapomnieć ( a prezes o całej kasie) będziemy do piwniczek wchodzili w kaloszach bo woda z błota pośniegowego nie odpłynie chyba że szybko wsiąknie w beton (sarkazm). Jeden z robotników mówił że do tej pory nie poradzili sobie z wilgocią na parterze i wychodzi ludziom na scianiach i woda ciągle kapie z sufitu w garażu. Panie Prezesie (nie Jankowski) nikt nie pilnuje Panu budowy a Pan nie dba o swój interes. wszech obecne partactwo ( patrz wyżej) masa niedoróbek, krzywych płytek, Już popękane fugi na ciągu komunikacyjnym czy poświęcił Pan choć jeden dzień żeby przejść się po całej budowie i dokładnie wszystko zobaczyć ? pozdrawiam przyszłych sąsiadów. M. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.07.14, 11:42 Zrozumialam ze pan Jerzy wogole nie interesuje sie ta budowa?, szkoda mi tylko pana Tomka bo wszystko zbiera sie na jego glowe a on co moze?, mowi nam to co pan Jerzy kaze, ciekawa jestem kiedy ta budowa dobiegnie konca? pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.07.14, 11:54 "rodzinny nie konczacy sie interes" i jeszcze notorycznie przeciekajacy dach, wilgoc, krzywizny jak za prl'u, marne wykonczenie. z terminami wszystko bylo zaplanowane, dobrze wiedzieli co robia i jak tu wydymac przyszlych wlascicieli. liczymy z mężem na dodatkowe co najmniej 10% wartosci w dół, jeszcze maja czelnosc chciec za wode kase brac... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.07.14, 19:16 a mam pytanie do tych co mieszkają - jak im się mieszka? maja problem z wilgocią, popekanymi scianami itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.07.14, 23:20 a najlepsze jest to że planują (jak już nie zaczęli) budowę bloku na Traugutta, podobno jeszcze większy niż nasz. Po takiej porażce powinni sobie darować już budowę na tak dużą skalę i pozostać przy budowie domków jednorodzinnych.... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.07.14, 08:51 Z tego co wiem to właśnie na razie nie mają planów na kolejną budowę odeszli od tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.07.14, 08:47 Szanowni sąsiedzi, mieszkam daleko i rzadko jestem na budowie, czy ktoś mógłby przedstawić jak aktualnie wygląda sytuacja? czy jest już ciepla woda, prąd? co jeszcze zostało? i jak, według Państwa opinii, długo to jeszcze potrwa? pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.07.14, 14:45 Co dwa tygodnie mówią, że za dwa tygodnie oddają budynek ;) i tak w kółko. Prąd jest, na razie tylko zimna woda a ciepła w czajniku. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.07.14, 15:46 Na budowie jest pełno robotników i fachowców. Prawie w każdych drzwiach u wszystkich sąsiadów trwają prace wykończeniowe. Całe szczęście, ze teraz można to robić bo nie wyobrażam sobie mieszkać w takim bałaganie i hałasie. Na klatkach prawdziwy SAJGON!!! .Pozrywane płytki z podłogi i prześwity piętro niżej. Nikomu nie przeszkadza gruz na schodach w klatkach. Płyteczki na podłodze dla przyszłych mieszkańców ulegają degradacji- a szkoda wystarczy jak pan malujący z wielką finezją godzinami poręcze chwyci za miotełkę.......i np.zamiecie!!!!Brak nadzoru na tej budowie to faktycznie wielki DEFEKT. Ale jak to mówią JAKI PAN TAKI KRAM!!!!!!Pozdrawiam sąsiadkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.08.14, 22:46 Witam przyszlych sasiadow, chcialam zapytac co sie dzieje ze od dluzszego czasu nikt nic nie pisze, ja mieszkam narazie bardzo daleko i chce wiedziec co z oddaniem bloku???? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.08.14, 20:10 Mówią, że akty notarialne na koniec sierpnia ale którego roku to nie wiem. Już wszystkich szlag jasny trafia z tym opóźnieniem. Ja mam pytanie do wszystkich. Co z karą umowną od dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.08.14, 14:34 No wlasnie, co z karami za takie opoznienie ????? czy ktos cos wie na ten temat conam przysluguje???? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.08.14, 16:21 W mojej umowie deweloperskiej jest zapis, że za każdy dzień opóźnienia jest coś naliczane ( nie pamiętam konkretnie ile) ale nie więcej niż 5% wartości nieruchomości. Słyszałem coś, że będą te kary umowne dokładnie liczone i wypłacane po aktach notarialnych. Tylko pytanie czy deweloper ma pieniądze, bo po rozmowie ze znajomym robotnikiem wątpię czy ma kase. Znajomemu wiszą 2 wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.08.14, 18:48 Po akcie notarialnym to mozemy szukac wiatru w polu, jezeli juz to wszystko trzeba zalatwic przed aktem Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.08.14, 19:32 A zna się ktoś na tych sprawach? Jak się za to wziąść żeby odzyskać te pieniądze? Bo mam zamiar odzyskać jeszcze pieniądze za to że płacę podwyższoną marże kredytu. Trzeba pismo pisać do dewelopera czy co? Jakieś porady? Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.08.14, 20:02 Musimy chyba zapytac kogos kto ma naprawde pojecie o tych sprawach choc szczerze watpie w wyplacalnosc dewelopera , za takie czekanie naleza sie mam pieniazki bez dwoch zdan Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.08.14, 10:10 kilka osób piszących tu pare miesiecy temu mialo racje zeby zaczac troche protestowac pisac pisma i wyrazić konkretnie nasze niezadowolenie, ale zostały zgaszone zeby cicho siedziec...a tymczasem dev leci w hu..a i ma nas dotalnie w dupie, tam od 2 miesiecy sie praktycznie nic nie dzieje. wystarczyloby wziac kilka osob wiecej do pracy i skonczyc ten balagan szybciej... niestety ale pewnie wychodzi z zalozenia ze skoro nikomu to nie przeszkadza i kazdy spokojnie slucha ze "za dwa tyg bedzie juz podłączony gaz" to i ma nas w dupie. generalnie to jest jakas paranoja. ciekawe tylko jaka nam rekompensate zaproponuja... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.08.14, 10:18 ma Pan/Pani rację, trzeba troche ruszyć to wszystko bo nas będą przetrzymywać do wielkanocy. mój prawnik podpowiedział mi jedna rzecz. według umowy developer zobowiązał się informować pisemnie o każdym przesunięciu itd tymczasem pojawiło się tylko jedno takie pismo i jest to swojego rodzaju kolejne naruszenie umowy (a wyłapaliśmy jeszcze 3 inne, ale o tym nie na formum). proponuję zagłębienie się w umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.08.14, 22:03 Proponuje spotkanie np. 30 sierpnia o 18 w garażu czy pod blokiem, gdziekolwiek ale niech zainteresowani pojawią się bo gdybanie na forum nic nie da. Proszę o odpowiedźi, może inny termin inna godzina. Być może w ten sposób coś się ustali. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.08.14, 23:54 Kochani sasiedzi, poniewaz mieszkam bardzo daleko od Grodziska a jestem wlascicielka mieszkania jestem za tym zeby cos pomyslec jak przyspieszyc odbior mieszkan, jesli dojdzie do takiego spotkania i cos Panstwo ustala to bardzo, bardzo prosze o poinformowanie mnie o decyzjach na moj adres mailowy : alusiakwiatuszek55@wp.pl, serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.08.14, 09:43 ponieważ weekend 30-31 jest ostatnim tych wakacji, ze swojej strony proponowałabym 29 sierpnia (piątek). Oczywiście jeśli większość preferuje 30 sobotę, to postaram się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.08.14, 12:42 faktycznie piatek po pracy 29.08 byłby optymalny. moznaby bylo wydrukowac jakas infromacje i rozwiesic w klatkach akurat na weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.08.14, 09:54 Ok piątek nawet lepiej. Teraz pytanie ilu chętnych? Kto udziela się na forum niech potwierdzi wpisem Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.08.14, 21:57 ja w piątek mam 2 zmianę i z tego co wiem to dwóch sąsiadów też. Wolałbym w sobote Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.08.14, 09:24 Cześć, ja w sobotę nie mogę być a bardzo chciałbym się spotkać Proponuje piątek 19 albo niedziela od 14 Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.08.14, 09:26 czyli jak narazie więcej osób na piątek? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.08.14, 08:19 Czy w końcu został ustalony termin spotkania? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.08.14, 10:07 tak, termin ustalony jest na piątek tj 29.08 godzina 18 lub 19 - proszę żeby każdy wskazał bardziej mu odpowiednią i wiekszość głosów przeważy. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.08.14, 19:37 Piątek 18:30 składam deklaracje, że będę Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.08.14, 09:18 O której dzisiaj 29.08.2014 r. jest to zebranie? Bardzo chętnie przyjadę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.08.14, 12:13 a czy ktos bylby skłonny zaprosić Pana Tomasza na to spotkanie? nas niestety nie będzie ponieważ mieszkamy dość daleko i nie uda nam sie dojechać... moze przekazałby jakieś informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.08.14, 16:52 To jak? Dzisiaj o 18:30 ? Bo jak mają być 2 osoby to trochę lipa Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.08.14, 21:49 Witam wszystkich sasiadow, bardzo prosze napiszcie czy spotkanie odbylo sie i co ustaliliscie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.09.14, 12:47 Witam sasiadow, mam prosbe, czy moze ktos kto byl na spotkaniu napisac co zostalo ustalone i wogole o czym byla mowa, dzieki, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.09.14, 09:44 Spotkanie było nawet sporo osób się pojawiło. Czy coś zostało ustalone? To była raczej wymiana informacji. Jedno jest wiadome trzba czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.09.14, 14:52 Serdecznie dziekuje za informacje na temat spotkania i mam nadzieje ze kiedys to czekanie sie skonczy, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.14, 23:01 Czy na budowie coś się ruszyło? Termin koniec września będzie aktualny? Jest ciepła woda? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.14, 23:11 powoli zaczyna kiełkowac posiana trawa przed blokiem, woda ciepla jest, zawsze po podgrzaniu, praca wre narazie na "najniższym" poziomie, pierwsze, drugie i miejscami trzecie pietro juz niebawem po nowym roku. aktualnie prace są mocno spowolnione, gdyz nie jest oddany jeszcze tunel pod torami, jak tylko to nastąpi, blok zostanie oddany, wczesniej sie niestety nie da.. przepisy na to nie pozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 12.09.14, 23:07 Czyli praktycznie nic sie nie zmienilo od miesiaca a co ma oddanie bloku do przejscia pod torami??? przeciez autobusy i auta jezdza przez wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.09.14, 13:55 W środę i czwartek na budowie byli Panowie z gazowni, podłączyli gaz do kotłów. Ponoć teraz mają zacząć puszczać na poszczególne mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.09.14, 14:12 A wiecie moze Panstwo czy z elektrownia juz podpisana jest umowa ? i jeszcze chcialam zapytac czy domofony sa doprowadzone do mieszkan? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.14, 12:24 niby co mają puszczać na mieszkania? Przecież w mieszkaniach nie będzie gazu. A co ma tunel do budynku? Termin oddania tunelu do użytku to trzeci kwartał 2015 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.14, 12:38 Może chodziło o sprawdzenie ogrzewania w każdym mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.14, 12:52 zapewne chodzilo o sprawdzanie grzejnikow w kazdym mieszkaniu, z tunelem, jak latwo zauważyć, była to ironia.... instalacja pod domofony jest wyprowadzona, nie ma ich natomiast założonych i jeszcze nie zostały nawet zakupione. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.09.14, 10:31 ta ciepła woda to juz jest czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.09.14, 11:49 ja mieszkam daleko i wiem tylko tyle co Panstwo tu napiszecie poniewaz nikt nie informuje co dalej z mieszkaniami , z aktami koncowymi, to jest poprostu cyrk, nie wiem jak dlugo jeszcze to bedzie trwalo Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.09.14, 15:46 Drodzy Sąsiedzi, ciepła woda jest bodajże od środy, ogrzewanie również było włączone, w ramach testu instalacji, ale co najważniejsze - ciepła woda już ma pozostać. Słyszałam od innych sąsiadów, że odebrano już windę dla niepełnosprawnych i inne instalacje. Widać światełko w tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.09.14, 13:39 Dziekuje Pani za opis tego co sie dzieje w bloku, troche podnioslo mnie to na duchu i mam nadzieje ze w tym roku bedziemy mieli wreszcie swoje mieszkanka, pozdrawiam wszystkich sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.10.14, 12:36 Jakieś nowe informacje? Wiadomo, kiedy będziemy podpisywać akty? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.10.14, 14:41 Prace trwają jeszcze czy zostały ukończone? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.10.14, 14:59 Prace może i trwają, ale jakoś ich nie widać... Co prawda już z połowa mieszkań jest zamieszkana, względnie posprzątali klatki, więc można w miarę normalnie funkcjonować. Jak już się mieszka, to nie czuć nawet, że blok jeszcze nie wykończony... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.10.14, 19:02 A takie rzeczy jak ogrzewanie, kanalizacja, prąd, ciepła woda? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 30.10.14, 09:49 wszystko.... oprocz pozwolenia na użytkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 30.10.14, 20:47 Dzisiaj mieli odbierać. Byli? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 31.10.14, 07:43 Byli wczoraj, i dzisiaj mają być. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 02.11.14, 12:39 Pytanie do tych co już mieszkają. Płacił ktoś już rachunki które przedstawia Pan Tomek? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.11.14, 07:40 Oczywiście że tak a niby czemu miałbym nie zapłacić rachunków za media które używam. Jeszcze jak nie zapłacę to mi dołączą i po co mi to i kolejne jakieś problemy nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.11.14, 09:47 Zgadzam się w 100%, skoro korzystam, to płacę. Teraz te rachunki nie są wysokie, przecież nie płaciliśmy za prąd ani za czynsz... Z newsów - ponoć część mieszkalna uzyskała zgodę na użytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.11.14, 15:13 Dotarła do Państwa radosna nowina o uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.11.14, 22:18 A czy jest juz ta radosna nowina ze blok jest oddany do uzytku ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.11.14, 08:21 Tak pozwolenie na użytkowanie już jest wiec mozna sobie mieszkać w bloku. Teraz załatwiają resztę papierów które są potrzebne do aktów i robia jeszcze na bloku to co im zostało Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.11.14, 00:27 Dzieki piekne za odpowiedz, miejmy nadzieje ze do konca roku uporamy sie z aktami, pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.11.14, 09:27 muszą skończyć ze wszystkim do końca roku. Inspektor taki termin im wyznaczył Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 18.11.14, 10:35 Mam pytanie, czy domofony sa juz zamontowane?, w mieszkaniach rowniez ?????, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.11.14, 09:05 co teraz robi deweloper na budowie? czy montowane są barierki do garażu ? bo z tego co mi wiadomo to inspektor kazał zrobić. Czy ktoś wiec na temat kiedy będą podpisywane akty notarialne? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.11.14, 13:58 Teoretycznie pod koniec roku - czyli praktycznie najwcześniej w lutym. Co robi? Niestety nie wiem : ( A co z windami? /Kiedy będą działac? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.11.14, 13:59 tak naprawde to tam sie kompletnie nic nie dzieje. oddanie w tym roku jest NIEREALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.11.14, 09:08 Miał ktoś kontakt z deweloperem? Nie mogę się z nimi skontaktować... Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.11.14, 13:37 No wlasnie, ja nic z tego nie rozumiem, nic tam nie robia, akty notarialne w lesie co to jest do cholery, z deweloperem zadnego kontaktu i co dalej z naszymi mieszkaniami ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.11.14, 14:18 Ktoś ma jakieś oficjalne pismo, informacje czy cokolwiek? Czy wszystko opiera się na niewiążącym powtarzaniu zapewnień niewiadomokogo? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.11.14, 08:07 w tym tygodniu odebrali zaświadczenie o samodzielności lokali wystawione przes staroste grodziska Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.11.14, 10:58 Co to zaświadczenie wnosi i co zmienia? - nie znam się na procedurach Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.11.14, 20:09 wczoraj rano wisiała kartka na klatce od firmy która montowała domofony. W skrócie treść była następująco: deweloper nie zapłacił firmie za montaż i mają zamiar zdemontować domofony. jeżeli długu nie spłaci deweloper dług przejdzie na mieszkańców. Możliwe że nie wszyscy widzieli tę kartkę bo jak wracałam po południu to już jej nie było, prawdopodobnie ktoś od dewelopera pozdejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.12.14, 13:20 Czy ma ktoś może jakieś nowe informacje? Na kiedy teraz jest planowane podpisywanie aktów? Czy z prawnego punktu widzenia dev moze to wciaz przeciagac i podpisać je nawet za rok? Bo chyba zadne uprawnienia mu nie wygasaja? Caly czas sie zastanawiam, czy faktycznie nic z tym nie mozna zrobic tylko czekac jak takie pokorne ciele? Dlaczego to my na tym tracimy a on nic? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.12.14, 16:58 Fakt ze kara tylko 5% ale sa tez inne plusy np. Za czynsz nie placimy a to miesieczmie jakas tam kwota jest rekojmia nam sie wydluza bo liczona jest od podpisania aktu a juz sie uzytkuje poza tym kazdy pewnie cos tam ugral albo ugra. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.12.14, 18:37 Wole płacić normalnie czynsz i mieć ukończony budynek i akt notarialny w kieszeni niż zaoszczędzić pare złotych na czynszu. Czyli wolisz mieszkać na budowie? A jeżeli nigdy nie skończy budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.12.14, 05:49 Witam. Doszły mnie słuchy, że inspektor dał deweloperowi czas do końca roku na oddanie garażu. A aktów wcześniej nie będzie dopuki garażu nie skończą bo w akcie notarialnym jest zapis o miejscu garazowym jeżeli ktoś kupił. Jeśli chodzi o tą kartkę za niezaplacony domofon, to prawnie firma nie może obciążyć kosztami mieszkańców bo raz, to nie mieszkańcy podpisali z tą firmą umowę na wykonanie a dwa, nas tu "prawnie jeszcze nie ma". Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.12.14, 08:56 Nie do końca "prawnie nas tu nie ma", lokale uzyskały zgodę na użytkowanie... W każdym bądź razie p.Tomek twierdzi, że zaległa płatność została częściowo uregulowana, jak widać domofony działają, więc chyba tak się stało. W kwestii prawnej obawiam się, że nie mamy wpływu na dewelopera i wciąż powiększające się opóźnienie. Tak naprawdę póki nic złego się dzieje, to mieszkającym dość na rękę obecna sytuacja - nie płaci się czynszu, za utrzymanie garażu itd... Troszkę pieniędzy w kieszeni pozostaje. Gdyby tylko wszyscy dbali o części wspólne to już w ogóle byłoby super ;p Oby tylko nic złego z tego nie wynikło. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.12.14, 10:50 Na ten moment to wszystko opiera się na zaufaniu do P.Tomka (developera to chyba nikt nie widział). Bo jakby "coś złego" się zdarzyło to przecież lokale nie są własnością osób tam zamieszkujących. I nie dość że lokale nie są to inwestycja w wykończenie też nie jest. Ja osobiście nie jestem z tego stanu rzeczy zadowolony i sądzę, że osoby z kredytami również nie. Zostawiając już fakt "co by było gdyby" to najbardziej irytujące jest dla mnie podejście do nabywców lokali. Myślę tu o obietnicach typu: "juz w przyszłym miesiącu montuja to i tamto i zaraz składamy dokumenty o pozwolenie" - i tak to trwało, i trwa nadal (w moim przypadku już 10 m-cy). Jeżeli patrzyć na to z punktu widzenia obsługi klienta, budowania zaufania i przyszłego wizerunku firmy - to PRL'owska lichota... Zatem "oby" nic złego z tego nie wynikło i niech to się już zakończy zawarciem aktów notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.12.14, 13:35 Z tym mieszkaniem na rękę bo czynszu się nie płaci to dla osób z kredytem hipotecznym lipa. Ja na przykład do czasu złożenia w banku aktu własności płacę ratę wyższą o dobre 200 zł, po drugie nie mogę ubezpieczyć mieszkania i jak by się stało coś złego jak to ktoś określił to jestem w przysłowiowej du... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.12.14, 13:54 Tez tak uwazam. Ci z kredytem i tak na tym tracą bo mają podwyzszona marze. Do tego dochodzi brak mozliwosci ubezpieczenia mieszkania.Nie mówiac o tym, ze strach wykańczac cos, co nie do końca jest nasze. Aktów w tym roku na pewno nie bedzie. Klatki są brudne bo nie ma nawet wspolnoty i wynajetej firmy, która by sie tym zajeła. Windy nie działaja. Dlaczego? Opoznienie wynosi nie miesiac, dwa, czy trzy tylko ponad rok!! To nie jest normalne. A kiedy to sie zmieni? To wszystko zalezy od deva i jego chęci i tylko denerwuje mnie to, ze my, ktorzy mu zapłacili niemale pieniadze (co on z nimi zrobił?????) za mieszkania nie mozemy nic zrobic? A moze jednak cos mozemy? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.12.14, 14:19 Fakt, dla osób z kredytem jest to kiepska sprawa. Dla osób płacących gotówką trochę lepsza, ale i tak nic nie zmieni fakt, że sytuacja jest beznajdziejna i nie mamy na nią wpływu. Tak naprawdę deweloper może sobie przeciągać w nieskończoność, nic mu nie zrobimy... Co do klatek - jest wiele osób, które nie szanują tego, ze inni już tam mieszkają, rzucają papierki, których nawet nie podniosą, a to już wina ludzi. Niektórzy sprzątają klatki w swoim otoczeniu, my również sprzątamy, jest o wiele przyjemniej. Szkoda, że inni tego nie szanują... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.12.14, 11:29 Ja uważam, że dla osób które mają kredyt jak i dla osób które kupiły za gotówkę to jest problem ponieważ nadal mieszkania nie są ich. Trzeba cisnąć p. Tomka i deva żeby szybciej kończyli. Jeżeli każdy będzie dzwonił, pisał to może się uda. Czy ktoś widział pracowników od wentylacji żeby coś tam robili? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.12.14, 11:47 ale zapewne wszyscy dzwonią i nic. p.Tomek to co on może, sam ma mieszkanie w tym bloku, więc jemu chyba też zależy, ale obawiam się, że deweloper mu wszystkiego nie przekazuje! ktoś wcześniej pisał, ze dew nie odbiera telefonów. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.12.14, 12:38 A jaki jest telefon do dewelopera? Bo ja mam tylko do p. Tomka. P. Tomek teraz juz nie wyglada na takiego, co by mu zalezało. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.12.14, 16:33 p. Tomek jest osobą kontaktową która łączy deva z kupcami i on odpowiada przekazuje bądź odpowiada na pytania. sądzę że nie wszystko p. Tomek wie ale o wiele więcej niż nam przekazuje Jeszcze jest możliwość żeby pojechać wszyscy do czarnego Lasu do deva i cisnąc Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.12.14, 14:13 A co da to, że pojedziesz? Usłyszysz to, co chcesz usłyszeć i wrócisz. A nawet jeżeli, to nie będzie to wiążące. Jedyne co można teraz zrobić to: a) złożyć pismo z rezygnacją z umowy kupna (mają 31 dni na zwrot pieniędzy) b) czekać c) pisać pisma i ...czekać. Większość zapewne wybrała podpunkt b (bo tak najwygodniej). Fajnie by jednak było np powiadomić media o tej całej sprawie. Sądzę, że gdyby pojawił się artykuł w gazecie w lokalnych mediach, dałoby to do myślenia niektórym. Może chociaż dostaniemy jakąś informację konkretną (prędzej czy później ją dostaniemy, więc lepiej prędzej). A jak się grunt pod d*** zacznie palić to może i zaczną poważnie do nas podchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.12.14, 07:43 No pytanie tylko czy jak nie zaczniemy mieszać, dążyć i naglasniac to czy to się bardziej jakiś smród koło tego nie zrobi i jeszcze gorzej będzie cholera wie. Więcej problemów nie potrzeba nam Zobaczymy po nowym roku co będą działać teraz i tak martwy okres Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.12.14, 10:59 Popieram. Poczekajmy co będzie po nowym roku bo przecież w czekaniu mamy czarny pas. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.12.14, 16:01 z całym szacunkiem, ale nie zgodzę się, ze osoby kupujące za gotówkę są w lepszej sytuacji. z prawnego punktu widzenia, a tylko taki ma w tym przypadku sens, osoby zawierające umowę kredytową na zakup lokalu są chronione przede wszystkim przez bank, który tak konstruuje umowy, aby maksymalnie sie zabezpieczyć przed domniemanym oszustwem developera, dwa, przez stosunkowo młodą ustawe developerską, która w szczególny sposób odnosi sie i reguluje postanowienia miedzy bankiem a developerem (temat jest bardzo rozbudowany, zainteresowanym proponuję sie zapoznać). negatywne skutki to zwiększona opłata miesięczna za ubezpieczenie pomostowe - 50-100zł i to w zasadzie tyle - zależy od banku. w tej sytuacji, w razie "niepowodzenia" płatnicy gotówkowi pozostają w dość niewdzięcznej sytuacji, gdyż nie mają tzw wsparcia, a wszelkie podejmowane kroki prawne muszą wykonywać na własną rękę, tj zapewne przez zleconego prawnika etc. ponadto, jak wiadomo każda wypłacona suma przez bank jest dodatkowo ubezpieczona, inaczej mówiąc, kazdy kredyt jest ubezpieczony, w przypadku wpłat własnych - jeszcze sie z taka sytuacją nie spotkalismy. polecam. porady prawne, Dariusz Łazęcki ____._____@ppdl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.12.14, 16:01 Pewnie. Rok opoznienia, dwa, trzy, czy dzisiec... czekajmy. Moze sie doczekamy? A jesli nie? To trudno. Grunt, ze deweloper bedzie zadowolony. Takiego posta to chyba tylko P. Jankowski mogl napisac, albo ten mieszkaniec, ktory sie cieszy, ze mniejszy czynsz płaci Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.01.15, 12:52 Rozmawiając z p. Tomkiem i obserwując poczynania na budowie od blisko trzech miesiecy kompletnie nic sie nie zmieniło, nic nowego nie przybyło. Mozemy wiec czekać kolejne miesiace i nic sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 05.07.14, 12:48 Witam teren budowy został już ogrodzony co prawda to nie marmur czy klinkier ale siatka , moje wątpliwości o w dalszym ciągu to miejsce do parkowania z żadnej ze stron go niema Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 05.07.14, 17:44 Z tego co wiem są jeszcze wolne miejsca w garażu podziemnym Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.01.15, 10:17 Miejsca do parkowania nie bedzie, nie przewiduje tego plan zagospodarowania budynku. Albo miejsce w podziemnym albo walka o miejsce pod blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.01.15, 19:45 Ma ktoś problemy z wilgocią w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.01.15, 19:45 Czy ktoś już zrezygnował z mieszkania i odstąpił od umowy, albo planuje to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.01.15, 22:21 Ci co zrezygnowali juz nie zaglądają na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.01.15, 10:14 Ja mam problemy z zimnym powietrzem wlatujacym przez komin. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.01.15, 19:04 W mojej kawalerce już widać pleśń na oknach i ścianach przy oknach. W innej kawalerce grzyb w schowku i szafach. moim zdaniem jest kiepska wentylacja w kawalerkach. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 12.01.15, 14:43 ...dokładnie tak, kawalerki z natury mają to do siebie, że automatycznie zaraz po wybudowaniu występuje w nich wilgoć... jeden z sąsiadów zamiast narzekac rozpoczął hodowlę pieczarek... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.01.15, 16:28 Jest już prawie połowa stycznia i CISZA!!! Pan Tomasz nie odbiera profilaktycznie telefonów. Czy oprócz tej miłej wiadomości o hodowli pieczarek są jakieś konstruktywne wieści odnośnie podpisania aktów notarialnych???. Słyszałam, że ma przyjechać TVP - Pani Jaworowicz ma robić program o Developerze......może to jest sposób na przyśpieszenie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 08:19 w święta słyszałam od sąsiadów, którzy rozmawiali z p.Tomkiem, że od 13 stycznia biorą się za robotę. rzeczywiście wczoraj od samego rana coś działali w garażu. zobaczymy jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 11:10 Nie potrzeba Jaworowicz, wystarczy do Bogorii (lokalna gazeta) napisać. Temat chwytliwy, więc media powinny się nim zainteresować. A i panu Benedykcińskiemu nie na rękę będzie taka anty-reklama miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 11:21 Pytanie czy z takiego "grzebania" gorzej nie będzie. Może postraszyć dewelopera np. mediami? Czasami takie metody są wystarczające. A tak naprawdę my tu sobie gadu-gadu, a wątpie by ktoś cokolwiek w tym kierunku naprawdę robił. Był ktoś w odbiorach pytać o opinie inspektora dot. odbioru budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 11:52 A co się może stać? Pozwolenie na zamieszkanie budynku cofną? Może najzwyczajniej w świecie dowiemy się w czym jest problem. Ja z tego, co wiem, dev nie wykupił terenu pod budynek jeszcze (nie ma pieniędzy) i dlatego nie mamy aktów. Prace na budowie już zakończone,więc ma to sens. A jakie mogą być opinie zaprzyjaźnionego inspektora?! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 11:57 Chodzi o to, że wiemy tylko to, co nam przekazał p.Tomek, czy robotnicy. Ktoś wie coś OFICJALNIE? przecież pism nie dostajemy, nikt opinii inspektora też na własne oczy nie widział raczej? A skąd wiemy, że zaprzyjaźnionego? Gdyby tak było - raczej nie byłoby problemów z odbiorem, tylko klepnąłby wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 12:07 mieszkam, czytam i mnie krew zalewa jak czytam takie bzdury ze dev nie kupił terenu pod budynek, jak by dostał pozwolenie i akt na grunt. oni najzwyczajniej przewalili cześć pieniędzy z budowy na inna inwestycję, trzeba by porównac akty zeby wiedziec gdzie jest problem. co do grzyba na ścianach, ludzie to maja byc wasze mieszkania może byście sie trochę nimi zainteresowali ja kupiłem porostu wentylator i suszyłem zakamarki, wietrzyłem. pewnie dev wam to naprawi ale chyba lepiej zadbać żeby mieszkanie było bez poprawek. Blok ma masę niedoróbek ale tragedii z nim niema, musza podobno otynkować jeszcze ozdobny mur. Maja cały garaż do dokończenia. grzyba nie widac na klatkach a mieszkania trzeba suszyć a nie czekać. co do gazety, może by sie zainteresowali!! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 12:57 Świetnie! Cieszę się,że mamy na forum kogoś, kto zna się na rzeczy. W takim razie, podpowiedz Nam kolego, co zrobiłeś do tej pory, aby przyspieszyć podpisanie aktu not.? Nie wszyscy może wiedzą a na pewno by skorzystali (skoro nie potrafią sobie poradzić z grzybem to i w tym temacie mogą mieć problem). Piszę, bez ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 13:21 przyspieszyć, nic kompletnie nie mam takich zdolności (a szkoda), akty mozna podpisywac jak beda spełnione wszystkie warunki formalne odbiory (teraz jest częściowy) dokończona budowa zgodnie z zapisami i standardem jak w aktach notarialnych. co do moich innych działań to jestem chyba jednym z najbardziej upierdliwych klientów w tym bloku (dla deva, spokojnie). co do grzyba to widac było od samego początku ze bedzie z nim problem, tynki bardzo wolno wysychały jak wykańczałem mieszkanie to sufity były mokre jeszcze na początku wrzesnia, musiałem suczyć, kupiłem po prostu wentylator z nagrzewnicą i kręciło się całe dnie. z perspektywy czasu lepiej było by wynająć nagrzewnice przmeysłowa (mocniejszą) + osuszacz jest wypożyczalnia przy drodze wyjazdowej w stronę warszawy. Podstawa teraz to wietrzenie mieszkania, nagrzewanie i znowu wietrzenie (teraz najlepiej, nagrzewać i włączyć osuszacz 3-4 dni i powinno byc super) wody z dobergo osuszacza wylejecie pewnie z 10-15 litrów, grzejniki są ciepłe aż miło więc nie oszczędzajcie na siłę tylko zadbajcie o mieszkania bo docelowo to wy w nich zamieszkacie a nie dev. Dev był cwany przy podpisaniu pierwszych aktów, są tak skonstruowane że możemy go cmoknąć teraz w .... Szukam jeszcze rozwiązań prawnych żeby budowę dokończył iwestor zastepczy, Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 13:32 Z osuszaczem zasugeruję pogadanie z robotnikami / p.Tomkiem. Jeszcze przed wprowadzeniem się, w mieszkaniu zaczęły pojawiać się wykwity w narożnikach. Sprzęt dostaliśmy właśnie od nich, postał z 3 dni, teraz wszystko jest w porządku (a było to jeszcze przed wakacjami). Ogólnie zgadzam się z przedmówca, trzeba dogrzewać mieszkanie + wietrzyć. U lepszych dev ma się wentylację w każdym pomieszczeniu, pokoju + wentylacje w oknach. ale to i mieszkania znacznie droższe... coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 13:45 Co to znaczy droższe? wg Ciebie prawie 4tys/m2 w najgorszej dzielnicy Grodziska M. to jest mało/za mało?! Obrzeza Warszawy, dobrze skomunikowane, chodza po 6tys/m2. Na Baltyckiej, w tej lepszej czesci, buduja za prawie 4tys/m2 jako cena startowa. Inspektor zastepczy? Hmm...to chyba za późno już? Poza tym, to zbyt skomplikowane chyba (bez sądu się nie obejdzie a i motywacji mieszkańców potrzeba-a z tym wiadomo jak u nas jest). Ps. Ile wynegocjowaliscie za miejsce w garazu? Ps. Czy w zwiazku z opoznieniem ktos z Was otrzymal jakies dodatkowe "bonusy" od deva? Poza tymi 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 13:46 eeee osuszacz od dev psu o kant dupy, szkoda czasu lepiej od razu wynająć porządny Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 13:47 "co do moich innych działań to jestem chyba jednym z najbardziej upierdliwych klientów w tym bloku (dla deva, spokojnie)" Czy mógłbyś rozwinąć myśl? Chętnie dołączę do grona "upierdliwych". Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 14:17 "osuszacz od dev psu o kant dupy" - a jednak pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 14:48 pozwolenie od inspektora na użytkowanie części mieszkalnej widziałem. jak dużo rzeczy zrobili dzis w garażu? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.01.15, 16:02 ponawia się gadanie o słabej lokalizacji. jakby ktoś nie wiedział, gdzie kupuje... takie posty świadczą tylko o osobie piszącej. a propos osiedla na Bałtyckiej - wszystko fajne, tylko dev też ma swoje za uszami. na innym jego osiedlu garaże zalało. a ludzie mieszkali już około roku. więc cena robi swoje, kupując mieszkanie poniżej 4tys za metr chyba nikt nie wierzył w luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 11:12 O czym świadczy? Przecież każdy w Grodzisku wie, że Łąki to najgorsza dzielnica, zapomniana przez władze od dłuższego czasu. To tylko stwierdzenie faktu. Stwierdzeniem faktu było też napisanie przeze mnie, iż kwota ok 4tys/m2 nie jest jakimś megarabatem, za który możemy oczekiwać dziurawych ścian czy cieknących okien. To NORMALNA cena za m2 (a może nawet zbyt wysoka jak na tę dzielnicę?!). PS. To jak z tymi miejscami w garażu? Kupił ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 11:41 dla niektórych jest to dobra lokalizacja z innych względów niż "prestiż dzielnicy", każdy inteligentny człowiek powinien o tym wiedzieć, że są też inne pobudki - niedaleko mieszkająca rodzina, miejsce pracy czy po prostu cisza, każdy ma swoje inne powody. poza tym dla wielu jest to miejsce, w którym chce spędzić trochę czasu i nie na miejscu są takie wypowiedzi. nie dziwię się, że prawie nikt tu już nie zagląda, jak takie osoby pozostały na forum. sam też już tu więcej nie wejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 11:58 Oj Panie Tomku, niech już się Pan tak nie obraża:) Nie na miejscu są wypowiedzi o tym, że "zepsuty Maluch jest zepsuty"?! No a co mam pisać?! Że jest to najlepsza lokalizacja w Grodzisku, wszędzie blisko, wszędzie ładnie, parki, dobre szkoły, a wszyscy żyją w dostatku? Dzielnica jaka jest każdy widzi Panie Tomku. Każdy wiedział na co się decyduje kupując tu mieszkanie (także i ja). Po prostu stwierdziłem FAKT. Zresztą, proszę zrobić uliczną sondę i zapytać 10 osób w Grodzisku o najgorszą dzielnicę... Ale nie o tym była mowa... Mowa była o aktach notarialnych!!! Kiedy one będą? Czy jest coś robione w tym temacie??? Czy do końca roku się ich doczekamy??? (mam na myśli 2015). To są pytania, na które powinniście NAM odpowiedzieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 15:21 Ja mam dobra wiadomość!!!!: od pana Tomka- zaczynają już podpisywać Akty Notarialne. W pierwszej kolejności z osobami które kupiły na kredyt. Podobna pierwsza- testowa ma być jakaś Pani z kredytem. Cała operacja ma potrwać ok 1,5 miesiąca.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 15:56 Też mam informacje od Pana Tomka, że rusza sprawa z aktami notarialnymi Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 16:51 jeśli chodzi o garaże to mi udało się sporo wytargować. Na początku była cena 30 tys. a ja zapłaciłem 16 tys. plus rezygnacja z kary czyli 7 tys. więc mam za 23 tys. a nie za 30 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 18:12 Czyli za rezygnacje z kary zaplaciles 7 Tys więcej za garaz? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 18:40 To dobra wiadomość z tymi aktami :) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 21:20 Ja za garaż zapłaciłem równo 20 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.01.15, 22:24 Tak czytam i czytam Panstwa posty i dochodze do wniosku ze kazdy z nas placil inna cene zarowno za metr kw. jak i za garaz, ciekawe od czego to zalezalo ???????, pozdrawiam sasiadow zarowno tych ktorzy sa zadowoleni z zakupu mieszkania jak i tych ktorzy teraz doszli do wniosku ze kupili w "zlej" dzielnicy mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pljtelecom Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.01.15, 08:36 Witam Serdecznie wszystkich Forumowiczów! Jeśli chodzi o ceny to na pewno były różne dla każdego mieszkania (jedno widok na ścianę kierunek północ albo kawalerka na ostatnim piętrze kierunek południe) i ceny mogły się wahać od 3000 zł za m2 do 4000 zł za m2 (lub więcej). Mnie osobiście interesowały dwa mieszkania 3 pokoje pater (widok na ścianę) i 1 klatka ostatnie piętro połączenie dwóch kawalerek (mieszkania niestety nie kupiłem ..... Ale mam pytanie z innej beczki ;), jak jesteście drodzy Państwo zadowoleni z usług operatora (internet, tv i tel.) PLJ Telecom? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.01.15, 08:21 Czy ktoś już podpisał akty notarialne?? Czy ktoś już dostał akty do czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.01.15, 12:21 Panie, jakie akty notarialne? Budynek już wykończony? Winda działa? Garaże wykończone? Balkony-antresole na loggiach są? Termostaty na grzejnikach są? Teren dookoła wykończony? Toż to jeszcze pół roku jak nic przy takim tempie. Niby ktoś tam miał akt podpisywać, niby od połowy grudnia przygotowują umowy przeniesienia własności, a aktów jak nie było tak nie ma... Przecież z nikim nie podpiszą jeśli budowa nie jest zakończona "na amen". Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.01.15, 09:37 drodzy sąsiedzi, proszę o mniej "jadu" w wypowiedziach między sobą, myślę , że złość, gniew i arogancje powinnismy przelac na osoby odpowiedzialne za ten pierdo..nik, a nie na siebie na wzajem! musimy sie trzymać razem i wspierać swoje interesy dla wspolnego dobra. prosze tez o przemyslenie decyzji pochopnej wplaty ostatniej transzy! na drzwiach widzialem dzisiaj kartke, ze brak pradu w pierwszej klatce spowodowany jest odcieciem pradu przez PGE, czy to prawda? odnośnie lokalnych mediow, bogoria - gazeta, nie jest zainteresowana, natomiast WPR owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.01.15, 11:05 Jeżeli to prawda tzn że osoby które tam mieszkają nie płacili rachunku. Jeżeli chodzi o gazetę WPR to moim zdaniem lepiej najpierw spotkać się z deve i powiedzieć że jeżeli nie skończy szybko to poprosimy gazetę WPR o artykuł. Bo takie rozgłaszanie może także spowolnić prace na budowie - lepiej z nim najpierw pogadać i powiedzieć i zobaczymy co wtedy zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.01.15, 11:17 Jeżeli deve nie opłacałby rachunków to nie byłoby w całym budynku prądu a nie tylko w pierwszej klatce! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.01.15, 11:33 Dev/pan Tomek czyta na bieżąco to forum. Prąc wyłączyli prawdopodobnie tylko w pierwszej klatce jako straszak. Potem druga klatka, potem ...no właśnie, co potem? Ps. Dzisiaj w pierwszej klatce nie ma wody. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.01.15, 11:43 Wody nie ma w okolicy a nie tylko w pierwszej klatce. Jakaś awaria wodociągów. A co do prądu to ja mam w mieszkaniu, płace rachunki regularnie. Jeszcze wykonam telefon kontrolny do wodociągów. Dam znać dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.01.15, 12:00 Dosłownie przed chwilą zadzwoniłem do wodociągów i przekazano mi informacje że w okolicy jest poważna awaria juz od 7 rano, że dziś będzie usunięta ale nie powiedziano mi o której godzinie. Także ludzie proszę was nie siejcie paniki, że nam wodę zakręcili:) z pozdrowieniami jeszcze cierpliwy sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.01.15, 18:51 Ruszyło podpisywanie umów ? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 31.01.15, 12:10 A czy budynek jest jest już w 100% ukończony? Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.02.15, 14:12 czy ktoś może wytłumaczyć jak jest liczone ogrzewanie za GJ i za podgrzew m3 ciepłej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.02.15, 20:19 Jak się mieszka? Ciepło, wygodnie, komfortowo? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.02.15, 23:38 Ciepło, mi jest wygodnie a jeśli chodzi o komfort to kilka rzeczy jeszcze brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.02.15, 15:00 Gj x 58zl, za wodę - 10zł za m3. Liczniki są na klatce. Grzejniki grzeją jeśli się je włączy, to samo z wodą. Tylko raz był problem z prądem(prawdopodobnie awaria) i wodą (nie było na całym osiedlu) na ok 10 godz. Dobrze, że co jakiś czas Pani sprząta/zmywa klatki. Ps. Mam prośbę - na parkingu przed blokiem naprawdę zmieści się 5 (słownie PIĘĆ) samochodów. Po drugiej strony drogi także zmieszczą się po 2 samochody. Wystarczy trochę dobrej woli innych parkujących;) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 12.02.15, 10:13 Popieram apel o parkowanie, tym bardziej, że z płytkami w garażu idą do przodu i każdego po kolei wyganiaja z miejsc parkingowych. Po drugiej stronie ulicy między wjazdami do posesji śmiało 2 samochody się mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.02.15, 11:48 Rozmawiałem z panami majstrami. Powiedzieli, że do końca lutego mają skończyć garaż i wszelkie prace. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.03.15, 19:33 czy ktoś jest w posiadaniu jakichkolwiek informacji na temat zakończenia inwestycji? garaż rzekomo mieli skończyć do końca lutego... a akty miały być do końca 1 kwartału ... z tego co widziałem jakiś czas temu to garaż nawet nie jest zafugowany. a co z aktami ? Czy Tomasz opowiedział komuś nową bajkę o rychłym zakończeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.03.15, 08:53 Posadzka w garażu jest zafugowana, linie też gotowe tylko mieli jeszcze sufit wygłuszać. Skrzynki na listy już są, pełne oświetlenie na klatkach schodowych. Windy jeszcze nie funkcjonują, ponieważ nie mogą ustawić jakiejś "funkcji", że w razie braku prądu winda zjeżdża na najniższy poziom z możliwością ręcznego otworzenia drzwi a co do aktów notarialnych to że Ci co na kredyt mają mieszkanie to są pierwsi w kolejce. Tyle wiem Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.02.15, 10:14 Kwotę to ja znam tylko nie wiem dlaczego właśnie taka jest. A podgrzew ciepłej wody to jest strasznie wysoki. Skąd biorą się te ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.02.15, 12:27 prośba do parkujących w garazu, miejsca na trzy pojazdy są dla TRZECH samochodów, nie DWÓCH i analogicznie z miejscami podwójnymi, które nie są przeznaczone dla JEDNEGO auta, zwlaszcza w momencie gdy polowa garazu jest wyłączona. I druga kwestia, stwierdzenie "to jest moje wykupione miejsce" chwilowo jest bezzasadne, ponieważ MOJE miejsce jest aktualnie nieczynne, a niebawem sytuacja sie odwróci, także bądźmy bardziej wyrozumiali. miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 18.02.15, 17:35 Niestety ale nie zgodzę się, że stwierdzenie "to jest moje wykupione miejsce" jest bezzasadne, zapłaciłem to korzystam to raz, po drugie matce z dzieckiem ciężko jest spod bloku nosić dziecko po schodach i bez windy a po trzecie "sytuacja się odwróci" to niby jak? Że jak już płytki wyschną na końcu garażu to teraz tam będziemy parkować? trochę nie logiczne bo na początku garażu nie będzie można parkować a po 4 choć by jakimś cudem była by możliwość przejechać przez cały garaż i parkować na końcu to zaraz ktoś się wkur.... że jemu ktoś zajął miejsce no bo przecież za nie zapłacił. Także nie zgadzam się z tym. Tylko popieram to, że tam gdzie są miejsca na 3 to starać się parkować na 3. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 23.02.15, 12:19 Z tego co Panowie od płytek mówili jakiś czas temu, to niebawem powinniśmy wjeżdżać jedną stroną do końca garażu, także faktycznie może się zmienić parkowanie. Czy na zewnątrz czy w garażu, chodzenie po schodach jest nieuniknione. Czy ktoś z Państwa orientuje się kiedy będzie zainstalowana antena na dachu? czy w ogóle jest to przewidziane? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.03.15, 17:04 Jeszcze prośba do właścicieli piesków , aby wyprowadzając swego pupila przypilnowali żeby po drodze na spacer piesek nie znaczył swoim moczem wszystkich wystających elementów budynku. Na razie jest jeszcze dość chłodno ale jak przyjdą upały to może z tego być smród a nie wszystkim to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.03.15, 17:27 Irytujące i wkurzające jest to czekanie na akt notarialny. Ponoć pierwszy został podpisany. Wiecie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.03.15, 08:33 Jak mógł zostać podpisany akt notarialny jeśli budynek jest nieskończony?! To zwykła ściema Pana Tomka/pracowników. "Tak jak ktoś już to napisał kiedyś - wrzesień, wrzesień i jeszcze raz listopad!" Także, na gwiazdkę może będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pljtelecom Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.03.15, 13:21 Witam Serdecznie, Czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę na temat wolnych mieszkań w tej inwestycji? Czy sprzedaje je sam developer czy osoby które chcą się pozbyć nietrafionej inwestycji? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.03.15, 14:04 Ja mam mieszkanie do sprzedania kupione od dewelopera, pragne zaznaczyc ze chce sprzedac nie dlatego ze jest to nie trafiona inwestycja ale dlatego ze chce zostac za granica gdzie mieszkam od wielu lat, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pljtelecom Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.03.15, 14:12 Ile m2 które piętro i ile pokoi? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 27.03.15, 13:17 zadnych aktów nie ma, to jedna wielka sciema. zenujacy sa ci developerzy, opoznia sie ok, ale niech sie k...wa wypowiedza wreszcie, niech powiedza ze jeszcze rok dwa, cokolwiek, wsyd. firma KRZAK. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 28.03.15, 12:53 Moje mieszkanie ma 33,6 m kw. tj. pokoj z widna kuchnia, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.04.15, 13:23 ktoś wie czy budynek został odebrany... w terminie tzn z końcem marca? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.04.15, 20:32 jak tak dalej będą się z tym pie*dolić to naprawdę tunel oddadzą wcześniej niż ten blok :/ Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.04.15, 08:38 Takiego manipulowania w przekazywaniu informacji przez developera się nie spodziewałem. Przekroczyło to wielokrotnie moje wyobrażenia. Z jednej strony jest to majstersztyk, bo za każdym razem jest konkretny powód i kolejny spodziewany termin - zawsze szacunkowy i pewny jednocześnie. Niemniej, przede wszystkim, Z drugiej strony rujnuje to zaufanie, którego w tej chwili już zupełnie nie mam. PS. Jakiś czas temu mój niemiecki kontrahent przy ustalaniu warunków umowy, kiedy dopytywałem o szczegóły, w pewnym momencie stwierdził: "To i tak nie pomoże jeśli stracimy do siebie zaufanie". Myślę, że jest w tym wiele racji. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.09.15, 10:58 no i stało się ...! tunel już oddany i otwarty do użytku a nasz blok w czarnej dupie .... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.09.15, 11:46 witam, poświeciłem ostatnio sporo czasu zeby dowiedzieć sie co jest grane: generalnie dobrze to nie wygląda, wg. mojego porawnika wiel nie zdziałamy bo są oficjalnie bez pieniędzy, na 100% maja kase albo inne roboty bo ich pracownicy odbierają śmieci ich busem. Numer kotna do wpłat rachunków został zmieniony bo poprzedni został zajety przez komornika, który zresztą chce się wpisać do księgi wieczystej. w związku z tym mam propozycję zeby te jełopy rozliczały nam rachunki jak do tej pory ale płaćmy pieniądze bezpośrednio na konta gazowni i wodociągu TYLKO. wobec gazowni maja ok 6 tys długu wodociąg bede wiedział w przyszłym tygodniu ale pewnie tez z 5tyś za smieci 3tyś podatek gruntowy i prąd za klatki garaż i kotłownie gdzie w ubiegłym tygodniu elektrownia zdjęła licznik. Wiem że ten pomysł generuje kolejny problem że nie wiadomo kto zapłacił a kto nie i daje to szansę tym, którzy skorzystają z okazji żeby nie płacić. Mam nadzieje ze jednak większość zapłaci, jest to w naszym interesie bo jak w zimę odłączą gaz lub wodę to będziemy w w czarnej du… bez ciepła. Za klatki inne ich opłaty niech sobie radzą sami, bo prawdopodobnie długi wynikają z tego że jak zwykle oszukiwali i z naszych pieniędzy płacili również swoje rachunki za klatki i mieszkania nie zamieszkałe. co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.09.15, 19:15 Zgadzam się z Panem, trzeba wpłaty robić do Gazowni oraz wodociągów. Trzeba sądownie zmusić ich do podpisywania ostatecznych aktów notarialnych. Ostatnie pismo od Pro Ajs Budu mówi o końcu września. Jeśli ten termin nie zostanie dotrzymany musimy złożyć pozew zbiorowy do Sadu i to w trybie natychmiastowym. Te wszystkie spotkania Pana Waldemara z mieszkańcami i mamienie ich obietnicami nicdobrego nie wróży!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.09.15, 19:27 fajnie jest juz pierwsza osoba, co do pozwu rozmawiałem z prawnikiem nic na to nie da a potrwa rok, pozew czy go złożymy czy nie nic zupełnie nam nie zmieni. Nie zmusimy ich do niczego oczywiście prawnymi metodami (zakładam że unikamy tych ….. z kaukaskiego menu). pieniądze jakie maja, są ukryte i poza naszym i komornika zasięgiem a bez ich pieniędzy nic nie zdziałamy nawet sąd nie ogłosi ich upadłości bo niema żadnego majątku, który syndyk mógł by spieniężyć. Staram się namierzyć gdzie obecnie maja robotę (bo raczej mają pod inną firmą) żeby im tam nabruździć może to ich zmusi. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.09.15, 23:44 Ja osobiscie bede panu bardzo wdzieczna jesli ich pan namierzy bo ja mam jeszcze inne niz mieszkanie w tym bloku rozliczenie z panem Jerzym. Bardzo prosze , jesli pan cos wiedzie wiedzial niech pan da znac, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.09.15, 13:04 Bardzo chętnie połączymy siły!!!!My również zatrudniliśmy prawników. Ne ukrywam, że to kosztuje ale myślę, że jak wszyscy zaczniemy dochodzić swego to znajdziemy na tych cwaniaków sposób......Martwi mnie tylko, że tak mało jest zainteresowanych całą sytuacją sąsiadów budynku z Narutowicza. Pewnie ockną się w zimę jak nie będzie ogrzewania a komornik zażąda aby opuścić tak pięknie wykończone mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.09.15, 15:03 Absolutnie jestem za tymzeby zjednoczyc sily w walce z oszustami !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 06.09.15, 21:40 Ja nie mieszkam jeszcze tam ale sledze cala sytuacje z panstwa wpisow, mysle ze najlepiej jest placic bezposrrednio do elektrowni i gazowni bo naprawde odlacza to wszystko. Najlepiej by bylo dowiedziec sie gdzie teraz prowadzi budowe Jerzy Szczesniak bo to on prowadzil budowe bloku i on narobil takich dlugow, jechac do niego i przeprowadzic bardzo ostra rozmowe, z panem Waldkiem nie ma co rozmawiac bo on o niczym nie wie i zyje chyba w innym swiecie choc twierdzi ze jest nowym wlascicielem. Trzeba jakos odszukac Szczesniaka bo inaczej nic nie zwojujemy, pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkoralewski666 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.04.15, 20:39 Witam, o jakiej inwestycji tutaj mowa i o jakim Generalnym Wykonawcy jeśli moge spytać? z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.04.15, 08:25 szanowni sąsiedzi, proponuję rozpoczęcie korzystania z garazu. nie ma żadnej oficjalnej informacji o tym aby nie wjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.04.15, 09:33 czy ktoś wie czy inwestycja cała została odebrana? bo widze że wszystko jest zrobione. zastanawia mnie jedno czemu nikt nie parkuje w garażu, deweloper nic nie mówi o podpisaniu aktów notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.04.15, 14:58 tego nie wiedzą nawet najstarsi górale... popieram wjazd do garazu. Odpowiedz Link Zgłoś
2deweloper Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.04.15, 14:20 INFORMACJA: Szanowni Państwo informujemy że zabrania się parkowania w garażu podziemnym do odwołania. Informacja o możliwości parkowania na pewno zostanie przekazana tak jak o tym że parkować nie można. Parkowanie w chwili obecnej w garażu może przynieść duże problemy wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.04.15, 22:03 Panie Tomaszu, to kiedy taka informacja bedzie? A szczególnie kiedy bedziemy podpisywać akty notarialne oraz kiedy będzie oddany budynek??? To co Pan i deweloper robicie to nie jest zart to skandal!!!!!! Czy teraz Pan odpisze na te pytania czy kolejny raz zrobicie to co najlepiej robicie czyli nie podacie zadnej informacji? Przy okazji Panie Tomaszu prosze o informacje co to beda za problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 08:27 Ma takie pytanie do osoby która napisała, ze nie wolno parkować, czy długo będę mieszkał na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
2deweloper Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 10:18 Parkując teraz w garażu inspektor może nałożyć karę i może być problem z jego odbiorem. Jesteśmy na etapie odbioru garażu podziemnego do użytkowaniai i mamy nadzieję że niedługo nam go odbiorą, ale może potrwać to jeszcze około miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 11:23 Miesiąc? To na "gwiazdkę" może będzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 11:43 Dlaczego aż miesiąc? Odbiór trwa przeciez 1 dzien Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 13:07 a termin "około miesiąca" oznacza miesiąc, 6 miesięcy czy rok? patrząc się na developera informację dotyczącą terminów to może by minimum 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 15:28 "Nie mamy panskiego płaszcza i co Pan nam zrobi?" Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 20.04.15, 22:41 Panie 2deweloper garaż z tego co widać jest już zrobiony! a jeżeli pisze Pan że ma trwać około miesiąca to co jeszcze zostało do zrobienia? i dlaczego jeżeli coś jest do zrobienia nikt tam nic nie robi (nikogo nie widzę żeby robił)?? stan w jakim teraz jest garaż utrzymuje się od połowy marca to tak długo trwa odbiór około miesiąca( o którym Pan pisze) + miesiąc(od połowy marca do teraz) = 2 miesiące jak deweloper czeka na odbiór. I jeszcze jedno ważne pytanie dlaczego około miesiąca przecież odbiór trwa max 1 dzień ( a pewnie koło jednej godziny / dwóch). Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.04.15, 00:12 szanowni Sąsiedzi, jeśli nie wiadomo o co chodzi to na pewno o kasę!!!! pewnie musi za coś zapłacić zeby odbiór był pełny może za windy bo jeszcze jeżdżących nie widziałem a może firmie która robiła przeciwpożarówkę w piwnicy, bez papierów z tej firmy mogą co najwyżej odebrać wezwanie od komornika. nowych odbiorów dźwigów (wind) prze UDT nie widziałem. Tu od samego początku chodziło o pieniądze. W państwowym przedsiębiorstwie mieli by już zarzuty za niegospodarność lub .... co do parkowania to moim zdaniem lepiej już w tym gó...e bardziej nie mieszać bo faktycznie jakiś inspektor sie wkur... i będzie z tego większy bigos, pół biedy jak parkujący dostanie mandat gozej jak wymyśli jakiś paragraf i będziemy jeszcze 5 alt parkować na ulicy. mnie bardzie niz to denerwuje wszechobecna fuszerka na budwie, jakość ułożenia płytek woła o pomstę do nieba, ubytki na tyku łatają akrylem z tubki (kurw.. co za partacze) tynk pochlapany pianką montażową, popękane płytki, brak dylatacji płytek na tak długim ciagu komunikacyjnym a potem będą miesiącami zastanawiali się co się dzieje że pęka (dla waszej partacze informacji powinna być co ok 5mb. ) płytki na schodach zrobione na gładko z bokiem przez to bok schodów jest wiecznie uierdo.. zacznijcie lepiej opie...ć ich za takie błedy bo jak juz oddadzą nam ten garaż to oprawek nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.04.15, 08:23 My nie dostałam żadnej oficjalnej informacji od p. Tomasza że nie można parkować. Odbiór nie trwa 2 miesiące a nic się już tam nie dzieje. Mam dość parkowania przed blokiem. Dostałam już mandat a ponad to baba obok z bloku rzuca bananami. Ja już parkuje w garażu, a jak dostanę informację że tego i tego dnia jest odbiór i nie będzie można parkować to oczywiście wyjadę. Nie po to kupowałam garaż by na ulicy parkować. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.04.15, 11:15 tak dla przypomnienia, bo niektórzy są nowi i nie wiedzą jak sie zalogowac: login: proajsbud hasło: narutowicza Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.04.15, 11:09 Nie dość że bananami rzucają to dziurawia opony a teraz doszło oklejanie szyb tylnych naklejkami karny kutas za złe parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.04.15, 11:43 no to super. Jak tu dobrze parkować jak nie ma gdzie??? Ludzie trzeba się zbuntować i parkować w garażu po to on jest! Niech p. Tomasz z łaski swojej wskaże datę odbioru garażu to każdy się dostosuje by tego dnia parkować. Wątpię żeby codziennie ktoś przychodził i kontrolował! Nie wspomnę o sąsiadach konfidentach którzy blokują bramę wjazdową by nie można było otwierać z pilota i wydzwaniają do dewelopera ze skargą. Naprawdę jest Wam na rękę stawiać samochód na ulicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.04.15, 12:39 Ja miałem naklejkę na przedniej szybie!! Mam jutro wolne więc poświęce noc i złapie tego zartownisia to mu nogi z dupy powyrywam! Moje dziecko musiało oglądać tą naklejkę i pytało co to i co mu miałem powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.04.15, 13:21 Widzę że zanim wszyscy dostaną akty notarialne, o ile dostaną... bo słyszałam to i owo o ogłoszeniu upadłości już wkrótce, to ludzie w tym bloku już dawno pokłócą się ze sobą i nikt nie będzie miał sąsiada tylko wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.04.15, 10:39 Witam że pozwolę zapytać się z innej beczki czy ktoś orientuje się co ze sklepem pod blokiem bo widzę że ten trójkąt bermudzki to same klątwy Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.04.15, 23:04 Szanowna Pani , jesli cos Pani wie lub slyszala to prosimy napisac to bo jestem zdania ze powinnismy wszyscy trzymac sie razem a nie robic zatargi miedzy soba, sprawa jest bardzo powazna i prosimy nie miec zadnych tajemnic miedzy Saba, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donciii Re: Pro Ajs Bud lub Budget 05.05.15, 14:55 Witam wszystkich sąsiadów, czemu się produkujecie na forum ? już tyle osób mieszka a nikt nic nie wie co sie dzieje. Nie można spotkać się i porozmawiać ? przynajmniej na patio ? dużo ludzi też chce wiedzieć o co choo .A im wiecej ludzi wie tym chyba lepiej dla nas ? Pozdrawiam sąsiad z parteru :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkoralewski666 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.05.15, 10:35 Ludzie, ja swój deposyt próbuje odzyskać ale wiem że nic z tego. Uciekajcie! Jeśli nie macie aktu notarialnego to zaraz was wyrzucą stamtąd. Ta firma jest szukana podobno przez Syndyków i Komorników, i jeśli im zabiorą inwestycje to nam mieszkania. To są dłużnicy ogormni podobno. Uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkoralewski666 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.05.15, 10:35 Ludzie, ja swój deposyt próbuje odzyskać ale wiem że nic z tego. Uciekajcie! Jeśli nie macie aktu notarialnego to zaraz was wyrzucą stamtąd. Ta firma jest szukana podobno przez Syndyków i Komorników, i jeśli im zabiorą inwestycje to nam mieszkania. To są dłużnicy ogormni podobno. Uciekam.. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.05.15, 12:02 może i są dłużnicy ale nie siej paniki z naszych mieszkań nikt nas nie wywali chyba że ktos niema promesy z banku dewelopera że jak wszystko wpłaci to jego mieszkanie jest wydzielone bez ciężarowo. deweloper praktycznie padł i to chyba każdy widzi, kończą tą budowę ostatkiem sił budynek należy do Alior banku bo to on kredytuje budowę i wystawia promesy. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.05.15, 12:36 Nie bardzo rozumiem czemu Firma jest szukana przez Syndyków i Komorników? Jeśli już to właściciele Firmy? Chyba to już odpowiedni moment aby sprawę zgłosić do PROKURATURY i do władz miasta! Jeśli tego nie zrobimy to faktycznie każdy zostanie bez mieszkania i z długami! Trzeba poważnie rozważyć zatrudnienie w imieniu wszystkich właścicieli - dobrego prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.05.15, 19:17 To dobry pomysl. Możemy najpierw spotkać się wszyscy z deweloperem, zobaczyć co ma do powiedzenia i jeśli to będą tylko obiecanki cacanki to wspólnie wynająć prawnika, czy zglosic do prokuratury.nie ma żadnej informacji kiedy inwestycja zostanie zakończona wiec równie dobrze można czekać kolejny rok. W pojedynkę możemy nic nie zalatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.05.15, 20:04 PAN Zbigniew jak i PAN Waldemar za dużo wam nie powiedzą bo to PAN Jurek ciągną za wszystkie sznurki a oni nie maja nic do powiedzenia jak mu się usra to tak ma być :-) Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.05.15, 22:09 A ja się cieszę ze p Tomek zamieszka z nami. Będzie wiele przeróżnych okazji żeby mu podziekowac Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.05.15, 08:41 Witam. Odbyło się to spotkanie? Co ustalono? Byłem w pracy więc nie mogłem być. Czy potwierdziły się informacje, że ktoś już ma akt własności? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.05.15, 11:29 NIC!! najważniejsze tematy...... to: komary, gdzie pies może zrobić kupę oraz kto zorganizował spotkanie..... Ludzie wy nie mieszkacie we własnych mieszkaniach nie macie aktów, jeżeli coś z deve pójdzie nie tak to nie będziecie mili własnych mieszkań ale przynajmniej nie będzie komarów i pies będzie mógł zrobić kupę pod oknami............ Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.05.15, 11:45 Faktycznie nic :-( poznalam sąsiadów i tyle. Choć sama nie mam pomyslu jak to wszystko przyspieszyć? A dev pewnie siedzi, czyta sobie forum i tylko się smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.15, 16:09 Szanowni sąsiedzi, W zawiązku z problemami naszego dewelopera i po spotkaniu z 13-09-2015 chciałbym zaproponować żebyśmy samodzielnie płacili za rachunki gaz woda i prąd. Wiem że ułatwimy życie Panu Szcześniakowi i Sierakowskiemu ale biorąc pod uwagę ponad 6000pln długu w gazowni, 3000 za śmieci i … wie ile jeszcze innym, spodziewam się że będziemy bez ciepła już w październiku. Moim zdaniem developer powinien nas rozliczać i jak do tej pory przedstawiać wyliczenie zużycia z każdego lokalu ale my samodzielnie zbieramy pieniądze i wpłacamy odpowiednia część do gazowni wodociągu i elektrowni. Wybierzemy z pośród nas 2 osoby które, raz w miesiącu zbiorą pieniądze i wpłaca na poczcie na odpowiednie konta a kserokopie potwierdzenia wywieszą na tablicach ogłoszeń. Oczywiście deweloper musi nam pokazać/dać rachunki za gaz. Za śmieci możemy zacząć płacić jak deweloper pokaże że spłacił długi wobec firmy (ew. urzędu), która odbierała odpady. Kolejne spotkanie zaplanowane jest na 20-09-2015 godzina 18 ale nie spodziewam się konkretów ze strony dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.15, 16:14 Bardzo slusznie, ja nie mieszkam jeszcze ale jestem zdania ze trzeba wziasc sie samemu za to wszystko , pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.15, 16:26 Dowiedzieliscie sie Panstwo na spotkaniu jakie dev ma pozostale dlugi? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.15, 16:42 Zgodnie z tym co zostało powiedziane na spotkanie sugerowałabym nie udzielać tego typu informacji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.09.15, 16:45 Dokładnie tak!! Bylo ustalone ze zadnych konkretnych informacji nie podajemy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 24.09.15, 10:23 A czy na privat mozna sie czegos dowiedziec od osoby ktora byla na dwoch spotkaniach? nadmieniam ze nie wszyscy mogli byc na tych spotkaniach a tez chca cos wiedziec, serdeczne dzieki jesli ktos zechce naswietlic sprawe, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.05.15, 11:50 o komarach wspomniałem ja Łukasz i to będzi dla mnie problem z mieszkania mnie nie wywalą bo mam promesę banku że po wpłaceniu całości moje mieszkanie jest wydzielone bez ciężarowo. A Ty sąsiedzie byłeś/byłaś na spotkaniu i co ciekawego powiedziałeś, może masz pomysł jakis? powiedz bo widocznie na spotkaniu przy wszystkich zabrakło odwagi żeby się odezwać tylko teraz anonimowo będziesz się mądrzył i wyśmiewał. Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.05.15, 13:08 żaluje ze nie bylem bo powiedzialbym to co myślę jednak musiałem byc w pracy. ale sąsiedzi mi mniej wiecej przekazali. Nie chodzi mi o obrażanie ani nasmiewanie się tu z kogokolwiek. Rozumiem sprawę komarów ale nie na tym etapie. uważam że spotkanie miało na celu inne tematy do poruszenia. pogadajmy o tym po podpisaniu aktów a teraz o tym by do tego podpisania w ogóle doszlo. Masz promesę ok ale aktu nadal nie masz i prawnie to nie jest twoje mieszkanie. Parkujemy przed budynkiem... jak nie bedzie odbioru to będziemy cały czas parkować przed budynkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud cala prawda 08.05.15, 20:02 Witam wiem troszkę więcej o tych firmach nie jestem mieszkańcem a osoba postronna . zaczynając od poczatku. Jurek Szcześniak jest ala prezesem firmy ale w zarządzie firmy developreskiej istnieją tylko figuranci którzy nie maja nic do stracenia ani nic nie maja na siebie . nawet jakby uglosili upadłość to I tak im nic nie za biorą . leżą dużo pieniędzmi pod wykonawcom .a w zasadzie jest Zbyszek tak zwany oczko i Waldemar sierankowski obecnie w trakcie maratonu pirackiego. Z tego co mi wiadomo wczoraj była kolejna pruba oddania garażu do użytku ale niestety jest cos nie tak z lampami awaryjnymi w garażu . tak samo PAN Tomek kolejna sierota i figurant żadnego pojęcia o tym bloku . tak samo gdzieś ktoś pisał żeby jechać na czarny las do biura ... Ta działka gdzie było biuro była to działka syna pana Jerzego Sebastiana szczeniaka byka na firmę która ogłosiła upadłość . obecna siedziba firmy jest u wyżej wymienionego Waldemara . ale nie musicie się bać z tego co wiem to nie maja zamiaru ogłaszania upadłości bo od czerwca ruszają z 5 blokami na Ożarowie mazowieckim jak będą jeszcze jakieś pytania to piaście staram się czytać wszystko na bierzaco i wiem bardzo dużo o nich wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 08.05.15, 21:25 Bardzo dziękujemy za tak szerokie informacje. Oczywiście trzeba sprawę zgłosić do Prokuratury jak również nagłośnić w mediach tak aby już nikt więcej nie kupił mieszkania od tej firmy i tych Panów. Myślę, że po takim skandalicznym okłamywaniu ludzi odnośnie oddania jednego budynku nikt nie wyrazi zgody na budowę następnych..... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 08.05.15, 22:52 Może spotkamy się wszyscy lub przynajmniej zainteresowani i ustalmy kto i gdzie to zglaszamy oraz wymienny się informacjami. Jeśli autor posta "cala prawda" tez moglby być to super. I jeszcze do autora cala prawda - czy oni zamierzają oddać ten budynek czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 08.05.15, 22:55 A tak jeszcze przy okazji co to jest maraton piracki? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 09.05.15, 15:19 Chyba mialo byc pijacki? Dziękujemy za opis deve jedank i tak trzeba sie spotkac i zastanowić sie o prokuraturze. A czy Pan Tomasz tez sprzedaje budynki w ozarowie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkoralewski666 Re: cala prawda 12.05.15, 12:57 A ta nowa inwestycja o ktorej pan mowi w Ozarowie mazowieckim to gdzie dokladnie ma byc? Jaka ich spolka bedzie to budowac? Lub zna pan nazwe tej inwestycji? Ciekawe... ja juz depozytu nie odzyskam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 13.05.15, 19:57 Witam ponownie jestem autorem całej prawdy . ja nie mogę się spotkać z wami ponieważ chce zostać anonimowy ;-) PAN Tomek nie będzie sprzedawać mieszkań na Ożarowie bo ta inwestycja nie jest ich tylko pana Siarkiewicza z KD developer . z tego co mi wiadomo to nikt nie ma aktów własności ponieważ budynek nie jest oddany do użytku . ale starają się zrobić wszystko aby budynek został odebrany przez inspektorów . tak samo winy są odebrane juz z miesiąc ale czemu nie możecie ich używać to nie wiem . tak tak miało być w maratonie pijackiego i nagłośnienie sprawy w mediach albo w prokuraturze to nic nie da a może pogorszyć sprawę . niestety musicie jeszcze czekać . firma ajs bud nie ma nawet pieniędzy dla swoich pracowników na wypłaty a gdzie tu na podwykonawców. Może się cos ruszy z blokiem w czerwcu może w lipcu pozdreawiam Anonim Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 14.05.15, 11:33 To co deve ma wspolnego z developerem z Ożarowie? Windy nie maja pozwolenia od udt i dlatego nie działają! Tylko jak deve chce odebrać budynek jak windy nie maja pozwolenia? To co deve robi aby zdobyc pieniadze i oddac juz mieszkania? Jaka mamy pewnosc ze czerwiec czy lipiec to ostateczny termin? Takich pewnych terminów bylo kilkanaście! !!!!! ja juz nie chce czekac.ja chce miec mieszkanie! Kiedy pan waldemar wroci z maratonu pijackiego? Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 14.05.15, 12:43 W pelni zgadzam się z ta wypowiedzią. Zadales/as te same pytanie o których i ja myślę. Z dnia na dzienmoja cierpliwość mocno się zmniejsza. Teraz jestem juz wku.... Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 23.05.15, 14:02 Drodzy sąsiedzi na chwilę obecną możemy oficjalnie wjeżdżać do garażu. W dniu wizyty inspektora będzie informacja o wystawieniu samochodów i nie parkowanie w garażu. Bardzo proszę o nie zestawienie już wjazdu do garażu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
proajsbud Re: cala prawda 23.05.15, 20:29 Proszę o parkowanie na swoich miejscach! Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: cala prawda 06.09.15, 09:23 Rozumiem Pana ze chce pan byc anonimowy ale bardzo pana prosze niech pan poda jakies namiary na pana Szczesniaka Jerzego, gdzie go mozna trafic, z tego co wiem to prawdopodobnie w Ozarowie, serdecznie dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: cala prawda 16.09.15, 22:49 Witam, poprosze Pana o Pilny kontakt na priv, alusiakwiatuszek55@wp.pl, sprawa pilna, serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alusia7kwiatuszek Re: cala prawda 07.01.16, 22:36 Witam, nie wiem czy jeszcze Pan wchodzi na ta strone ale jesli to bardzo, bardzo prosze o kontakt mailowy : alusiakwiatuszek55@wp.pl, serdecznie dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś