Dodaj do ulubionych

ujemne stopy procentowe na franku

15.08.11, 20:40
> zastępcaKierownika 14.08.11, 16:58

jak bank szwajcarii obnizy LIBOR na ujemny procent to kazdy bedzie oddawal bankowi mniej niz pozyczy!

chyba nie musze dodawac jak to wplynie na cenki mieszkan?
kazdy kupi po jednym albo dwa i cenki wystrzela na +1% DZIENNIE!
nie dosc ze oddajesz bankowi mniej niz pozyczyles we frankach
to jeszcze franek po 4zl a jak spadnie na 2zl to bedziesz musial oddac tylko polowe MINUS ujemna stopa procentowa na franku!
grzechem i glupota byloby nie wziasc teraz!
Obserwuj wątek
    • Gość: slowo ujemne stopy procentowe na franku IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 21:16
      "bank szwajcarii obnizy LIBOR na ujemny procent"

To tak jakby powiedzieć, że NBP obniży WIBOR3M poniżej 0,00%
      - Coś ominąłeś chyba po drodze, tylko co??? (i nie chodzi tu o marżę, mimo że o tym też zapomniałeś)
    • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 15.08.11, 21:29
      o mowicie o liborze to ja wam zaskanduje ulubione powiedzonko kredyciarzy:
      "liiiiiiiiiiiiiiiiiiiibor jest wazny" :D
      • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 15.08.11, 21:30
        A i prognoza na jutro bo nie chwalilam ise chyba ale w ostatnim czasie zrobilam zakupy na gpw i jutro mamy >=1% na wig20

Dziekuje za uwage ;)
        ps. obserwujcie netie ..... po mojej analizie mozna zarobic ;)
        • Gość: sado Re: ujemne stopy procentowe na franku IP: *.subscribers.sferia.net 15.08.11, 21:51
          zupke od ojcow przywiezlas?
          • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 15.08.11, 22:00
            nigdzie sie nie wybieralam a co do meritum sie zgadzasz?:D
          • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 15.08.11, 22:03
            zamiast pytac o zupke lepiej zapakuj akcje - byc moze zarobisz - wiesz jak czesto trafiam a tak to tylko plujesz jadem i zlosliwosciami -korzysc zadna :D
          • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 15.08.11, 22:21
            jedziesz ze sledztwem?:D
        • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 16.08.11, 18:16
          kocica_ewela napisała:

> A i prognoza na jutro bo nie chwalilam ise chyba ale w ostatnim czasie zrobilam
          > zakupy na gpw i jutro mamy >=1% na wig20
          >
          > Dziekuje za uwage ;)
          > ps. obserwujcie netie ..... po mojej analizie mozna zarobic ;)

WIG20 zyskuje 2,40 proc., NETIA 4.93 proc. - PROGNOZA WESZLA JAK W MASLO.
          Kto posluchal mogl zarobic ;)
          Mam nadzieje, ze kolejna trafiona prognoza przekona zamknie troche mordki malkontentom.

Chcecie kolejna prognoze? na najblizsze 2-3 dni?
          I pamietajcie nie jestem analityczka o mentalnosci cymcyka, czy tez ryszarda petru - czyli postaci, interesuja mnie konkrety I PODAJE konkretne spolki/waluty/indexy .....

To jak sa chetnie na kolejna perelke?:)
          • Gość: strzyżenie baranów Re: ujemne stopy procentowe na franku IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.11, 19:13
            Dawaj bo wyskoczyłem z PGE i PKOBP zgarniając kasę na jutrzejsze śniadanie, więc chętnie się w coś zapakuję.
            • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 16.08.11, 19:37
              Gość portalu: strzyżenie baranów napisał(a):

> Dawaj bo wyskoczyłem z PGE i PKOBP zgarniając kasę na jutrzejsze śniadanie, wię
              > c chętnie się w coś zapakuję.

Dobra ale jak zawsze zaznaczam, ze nie biore odpowiedzialnosci za ewentualne straty - wiadomo gielda ;)

Wiec tak: Polecam do zakupu Tauron, dlaczego:
              - rok temu kurs bardzo podobny a przychody i zysk netto TPE sporo wyzszy w biezacym okresie wg przewidywan analitykow: "Warszawa, 16.08.2011 (ISB) - Tauron mógł w II kw. 2011 roku zanotować 260-334 mln zł zysku netto, przy konsensusie na poziomie 289 mln zł wobec 190 mln zł w analogicznym okresie 2010 roku, prognozują analitycy ankietowani przez agencję ISB." stooq.pl stooq.pl/n/?f=499021&search=tauron

- w czwartek maja podac wyniki, dodam, ze ostatnio przewidywania wynikow byly dosyc trafne jesli chodzi o tpe ;)
              - wyplacaja dywidende jesli to ma byc spolka na dluzej ;)

Ja juz zapakowalam po 5.30, i prawdopodobnie jutro dobiore jesli troche spadnie, wlasnei w okolicy 5.30.

Patrzac na wykres. To spodziewam sie w listopadzie 2011 kursu w okolicach 6.20-6.50 o ile nie wypadnie jakis trup z europejskiej szafy ;) W krotszej perspektywie, do konca miesiace mysle, ze przejdziemy 5.80 i wtedy mozna spokojnie sie pozbyc i ewentualnie znowu dokupic taniej - przebicie 6.00 to kwestia kilku tygodni.
              6.00 to silne wsparcie i jesli tpe pokona ten poziom to otwarta bedzie droga na wyzsze poziomy...
              No ale to zalezy na ile chcemy blokowac kase ;)

Na minus tej spolki przemawia:
              - dewensywna branza, troche wolniej rosnie - to nie petrol invest ;)
              - do konca jeszcze nie sprawdzilem tego ale duze inwestycje i wydatki z tym zwiazane - to warto sprawdzic

Podsumowujac spodziewam sie, ze juz w piatek mozna sprzedac wyzej niz kupujac jutro ;)
              zobaczymy co bedzie
              • Gość: strzyżenie baranów Re: ujemne stopy procentowe na franku IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.11, 20:08
                No US&AA+ spadają więc jutro szansa na złapanie, co do ostrzeżeń to nigdy nie można mieć pretensji o doradztwo, gdyż jak sama nazwa wskazuję to nie jest podejmowanie decyzji za kogoś. Tauron brzmi ok, tylko właśnie mają problem z tym że będą long term mieli duże koszty, w związku z remontem linii energetycznych, bloków i tego idiotyzmu pt. pozwoleń emisji CO2. Mam nadzieję że te k...rwy co się zgodziły na te emisje kiedyś za to bekną bo to jest morderstwo polskiego przemysłu.
                • Gość: j.bartosiewicz jest rekomendacja na Forex: na parze CHFPLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 22:19
                  planowac szybki zakup - trend bedzie rosnacy przy dewaluacji zlotowki przez rzad PO gra na krotka pozycje na CHF to pewny strzal do linii oporu na 5.25

niestety dla mlodych polskich inwestorow rzad PO realizuje strategie dewaluacji zlotowki oraz lewarowania obcych inwestorow wchodzacych masowo na polski rynek RE

• Gość: strzyżenie baranów Re: jest rekomendacja na Forex: na parze CHFPLN IP: *.radom.vectranet.pl 16.08.11, 23:10
                    Widzę już jak wszystkie "ynwestory" się pakują na RE w PL. Ludzie zaczęli dostrzegać absurd cenowy, to kto będzie odbierał od tych zagranicznych i za co, jak kurek z kredytami masowo przykręcony? Poza tym jak krótka pozycja na CHF to jakim cudem 5,25? Chyba raczej long na CHF a short na PLN.
                    • Gość: jacek ze spamerem krzempusiem nie ma co rozmawiac IP: *.speed.planet.nl 17.08.11, 07:50
                      to automat spamerski z property development spzoo

w likwidacji

wkleja glupoty, bo sie msci za zablokowanie nielegalnej budowy
                    • Gość: j.bartosiewicz Re: jest rekomendacja na Forex: na parze CHFPLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 08:14
                      obecna konsolidacja na linii oporu na 4.83 to tylko chwilowy przestoj na przegrupowanie niedzwiedzi ktore beda testowac linie przebicia przy 4.91 w ciagu nastepnych 10D

niestety rzad PO prowadzi swoja bezlitosna polityke dewaluuacyjna ktora zabiera szanse mlodym polskim inwestorom na wlasna inwestcje RE

zagraniczne niedzwiedzie lewarowane slabnaca zlotowka przy wsparciu rzadu PO graja na krotka pozycje na rynku RE wypychajac Polakow z pozycji wlascicielskich
                      • Gość: jacek brawo krzempus !!! piekna podszywka !! IP: *.speed.planet.nl 17.08.11, 18:34
                        glupoty piszesz i wszyscy mysla ze to nie ty !!!

ale jestes spryciula - po prostu cale property development spz oo w likwidacji

• Gość: musashe Re: jest rekomendacja na Forex: na parze CHFPLN IP: *.home.aster.pl 17.08.11, 22:35
                    a kto to jest mlody polski inwestor?
                    golodupiec z kredytem na 30lat i nieruchomościa warta mniej niz wzieto kredyt?
                    dodam ze pewnie przyjechal do wawy spod lubelskiej wsi i nie mówi dzien dobry w windzie osobom nie pod krawatem
                    • kocica_ewela Re: jest rekomendacja na Forex: na parze CHFPLN 17.08.11, 22:58
                      Gość portalu: musashe napisał(a):

> a kto to jest mlody polski inwestor?
                      > golodupiec z kredytem na 30lat i nieruchomościa warta mniej niz wzieto kredyt?
                      > dodam ze pewnie przyjechal do wawy spod lubelskiej wsi i nie mówi dzien dobry w
                      > windzie osobom nie pod krawatem

tia dobrze ze ty jestes spod warszaaaaskiej wsi i jestes lepszy :D
                      sluchasz muzyki dla elyyyyty i gardzisz plepsem ale chodzisz jak inni zrobic kupe, puszczasz baki i uzalasz sie ze przyjedni zabieraja miejsca pracy :D

tiaaaaa
      • Gość: xxx Re: ujemne stopy procentowe na franku IP: 178.73.24.* 17.08.11, 18:42
        A ty co gołodupcu tam spod mostu popiskujesz?
        • kocica_ewela Re: ujemne stopy procentowe na franku 17.08.11, 19:36
          POPAPRANCU mam haslo dla PełO na wybory

PO - by byl balagan, dla wszystkich :D

czy bogacz uzbieral na POdwyzki:
          - w zaleznosci na nowe bileciki lub benzynke po 5 zeta do wyboruuuuuu buahaha :D
          jaki frajer :D
          - no i na mini ratke zbieraj chlopie bo cie zlicytuja i wtedy faktycznie bedzie moscik - a ja odkupie twoje gniazko za psie pieniadze a twoja zonke puuuukne(gdybym byl facetem) :D
    • Gość: miszczu Re: ujemne stopy procentowe na franku IP: *.centertel.pl 16.08.11, 19:25
      nie chce mi sie czytac garfomanie, tego co tu wypisujesz, ale po watkach widze, że kocica sam ze soba dyskutujesz, tja... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka