Dodaj do ulubionych

Targi mieszkaniowe - Torwar

IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 08:30
Takiej biedy jeszcze nie było: malutka powierzchnia, mało wystawców, mało nowych ofert, mało odwiedzających. Deweloperzy próbowali wciskać resztki zakończonych inwestycji po kosmicznych cenach, np: osiedle sokratesa ~8900/m2, bokserska ~10000/m2, mokotów park ~10000/m2. Marvipol próbował udowadniać, że wzrost cen stali wpłynie na wzrost cen mieszkań... komedia dosłownie! Do tego bilety po 15zł. Poszedłem dla jaj i w sumie rzeczywiście się pośmiałem, ale to moja ostatnia wizyta na takich targach.
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Targi mieszkaniowe - Torwar IP: *.netline-sj.pl 12.09.11, 08:40
      dlaczego wejście na targi nie jest za darmo?
      • Gość: Nobody Re: Targi mieszkaniowe - Torwar IP: 217.8.177.* 12.09.11, 10:16
        Pewnie dla tego samego powodu dla którego deweloperzy mają takie ceny a nie inne.
        Ja na tym czymś zwanym targami byłem raz. Chyba dwa lata temu. Wtedy też można było się pośmiać.

Pozdrawiam.
      • Gość: badboy Re: Targi mieszkaniowe - Torwar IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 11:03
        dlaczego wejście na targi nie jest za darmo?

bo taka bryndza na rynku, że 30 deweloperów nie stać na wynajęcie 150m2 w przedsionku torwaru.
    • Gość: mat Re: Targi mieszkaniowe - Torwar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 21:51
      Dało się żauważyć ze choć wybudowane i niesprzedane inwestycje mają nadal życzeniowe ceny z kosmosu, to nowe mają już ceny wyraźnie mniejsze, lecz nadal za duże dla klientów.
      Scenariusz prorokowany przez większość – choć powoli – sprawdza się. I mamy dowód na to że artykuły publikowane przez pseudoanalityków w stylu p. Szarek, Home Broker czy Open Finance są zwykłym bełkotem mającym na celu zaklinanie wzrostu lub stabilizacji cen.
      Rzeczywistość i prawa rynku prędzej czy później odkrywają nieszczere i niekompetetne pseudoanalizy instytucji w których interesie jest zawyżanie wartości nieruchomości.

Tylko patrzeć jak za kilka miesięcy, wrócą znów promocję w stylu garaż czy pokój gratis,
      jednak to może być niewystarczające do sprzedaży...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka