Dodaj do ulubionych

Nowa Wileńska

IP: *.warszawa.mm.pl 12.09.11, 11:25
A co sądzicie o tej inwestycji? Wiem, że tuż przy Radzymińskiej (al. Solidarności), ale blisko metra - jak oddadzą mieszkania metro też już będzie otwarte.
Dwa pokoje można kupić już przy małym metrażu.
Obserwuj wątek
    • zawszelisica Re: Nowa Wileńska 12.09.11, 21:26
      Słyszałam o tej inwestycji, ale trochę mi się nie chce wierzyć, ze tak duży blok zmieści się na miejscu starej parowozowni przy Radzymińskiej. Ceny wydają się przystępne i do centrum też blisko, ale z jednej strony ruchliwa i hałaśliwa Radzymińska, a z drugiej ul. Wileńska - same stare kamienice i dużo meneli.
      • Gość: Szymon Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 20:05
        Dodatkowo ten chałas bedą do lidla całą noc dostraczać "ciepłe bułeczki" i jerozlolimskie od rana nie da sie tam wyspać! Mieszkałem kiedyś przy biedrone i od 6 ciągłe dostawy ja lubie sobie pospać - nawet w niedzielę sie nie dało - drugi raz nie popełnie błędu i przy lidlu mieszkać nie bede!!!
    • Gość: stasiek wielanek Re: Nowa Wileńska IP: *.ennet.pl 16.09.11, 19:29
      Okolica, hmm... jednym odpowiada a drudzy wolą nudne jak flaki z olejem bemowo.
      Ceny są ok, z tego co widziałem rozklady też, lokalizacj komunikacyjnie świetna, ogólnie dużo plusów. Jednak jeśli już to raczej mieszkanie od strony ul. Wileńskiej a nie od bardzo głośnej solidarności no i trochę dalej od tego lidla.
      Podsumowując, oto w miarę ciekawa inwestycja.
      Warto byłoby dowiedzieć się też coś o firmie budrem która to buduje.
    • Gość: somelier Re: Nowa Wileńska IP: *.home.aster.pl 17.09.11, 21:48
      Witam,

budynek bez fajerwerków, dodatkowo ta stodoła zwana lidlem... Jak ktoś napisał jeśli już to tylko mieszkanie od strony wileńskiej, tam z kolei troche średnie sąsiedztwo choć z roku na rok na pradze jest coraz lepiej. Ceny mysle ze adekwatne do tego co mamy obecnie na rynku nowych mieszkań w Warszawie, będzie metro, są tramwaje i autobusy.
      Ciekawe tylko jakie są szanse na odnowienie tych sypiących się kamienic na Wileńskiej?
      Co myślicie szanowni forumowicze o tej inwestycji?
      Tylko kredycik i brać??? :)
      • Gość: Kasia Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 20:05
        Akurat widok z okien tego budynku od ul. Wileńskiej jest ok, bo vis a vis są nowe budynki, więc nie wiem o co chodzi w Twojej wypowiedzi.
        A na Rzeszotarskiej stary budynek, ale bez balkonów, więc tragedii nie ma.
        Praga jako dzielnica jest fajna, choć specyficzna. Jako rodowita warszawianka, mogę powiedzieć, że w każdej dzielnicy jest tak samo niebezpiecznie. A stających w bramach bezrobotnych pijaczków wszędzie można zobaczyć, wystarczy na Mokotów, Wolę, Tarchomin czy nawet do Wilanowa pojechać. W śródmieściu też jest ich pełno, to nasza polska rzeczywistość.
        Zresztą na wsi też każdy płot podpierają i w każdym mieście się znajdą, więc co tu wybrzydzać.
        Ceny mieszkań są bardzo wysokie, 10 lat temu za 80 tys. można było kupić 25 m2.
    • Gość: nowak Re: Nowa Wileńska IP: *.centertel.pl 02.10.11, 00:10
      super lokalizacja i super projekt widziąlem ich plany wszystkie mieszkania są rewelacyjnie zaprojektowane a dwupokojowych maj asporo o róznym metrażu z ostatnich pięter jaest taki widok na panoramę wraszawy z zamkiem i PKiN , że oniemiałem polecam sam myśle nad tym czy dołożyć parę groszy i wziąć większe 2 pokoje z widokiem czy super kompaktowe 38 m2
      • Gość: ja Re: Nowa Wileńska IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.11, 00:36
        Jest tylko maly problemik - to cos jeszcz enei stoi, a wy znow chcecie kupowac dziury w ziemi? Nic as nie nauczy:)
        • lyssy123 Re: Nowa Wileńska 03.10.11, 13:33
          A jakie są tam ceny mieszkań 3-pokojowych?
        • Gość: Krool_ik Re: Nowa Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 15:44
          No fakt mają to skończyć w połowie 2013 roku jakoś chyba. Ale projekty mieszkań wyglądają fajnie, zwłaszcza te z ogródkami. Mimo to ja też raczej się wstrzymam do momentu aż sam będę je mógł obejrzeć, niewierny Tomasz ze mnie ;)
          • Gość: asiaruda Re: Nowa Wileńska IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.04.12, 21:43
            Ludzie !!!!!!!! nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi walącymi się kamienicami i menelami ???
            Cały urok tej dzielnicy to właśnie stara piękna architektura a nie blokowiska bez duszy i uroku typu bródno, bemowo, ursynów wybudowane na polach ....
            meneli wszędzie jest pełno wyjrzyjcie przez okna.
            co można podziwiać na osiedlach typu miasteczko wilanów czy meana gdzie ludzie zamknięci są jak w obozach >>>>> lokalizacja super - 300m do metra, mieszkania fajne, otoczenie rewelacyjne - dwa przystanki do starego miasta, spacerkiem do parku praskiego. masę sklepów i kafejek ...
            trzeba tylko sprawdzić developera .... myślę,że inwestycja super
            • Gość: bb Re: Nowa Wileńska IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.12, 10:03
              Cudownie, cudownie, brakuje tylko "drogi na Ostrołękę". Aktualnie do biur sprzedaży przyjmują chyba samych półgówków. Trochę wysiłku poproszę :).
            • Gość: Cyn Re: Nowa Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 13:24
              Ja też jestem fanem Pragi. Nie chciałbym mieszkać nigdzie indziej. Ta dzielnica jest jedna i niepowtarzalna
          • Gość: Ilona Re: Nowa Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 13:37
            Ponoć może uda im się skończyć nawet pod koniec tego roku albo na początku następnego
            • Gość: Didi Re: Nowa Wileńska IP: *.home.aster.pl 19.11.12, 23:03
              www.nowawilenska.fora.pl
    • Gość: SZy_mon Re: Nowa Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 13:28
      Moim zdaniem spoko. Ludzie teraz kupują mieszkania przy II linii metra jako inwestycje bo pewnie cena podskoczy jak je otworzą
      • Gość: toldi Re: Nowa Wileńska IP: *.viewmangaonline.com 12.12.12, 14:28
        Obawiam się, że bliskość metra nic nie zmieni. Ceny mieszkań w polsce wracają do normalności i trend nie zmieni się przez najbliższe dziesięciolecia. Polecam raport "Demograficzne Tsunami". Ja polecam poczekać do 2016 jak się zaczną sypać pierwsi nabici w RNS.
        • Gość: rozsadny uwaga -mina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.13, 20:34
          I jak tu sie nie dziwic ze ludzie pozniej placza jak dzisiaj deweloper oferuje mieszkania kiedy w kazdej ksiedze bedzie obciazona hipoteka na ....20.000.000 zł - tak 20 baniek!!!
          Hipoteka kaucyjna jest obciazona przez LIdla z ktorym deweloper ma jakies umowy na wykonywane prace - bo przeciez wybudowanie sklepu na terenie osiedla nie kosztuje 20 milionow!!! Co to oznacza - jak deweloper Budrem nie wywiaze sie z budowy kolejnego
          Lidla w Katowicach albo spartaczy sklep w Olsztynie to przyszli mieszzkancy naleza do biznesu. Lidl w pismie pt. promesa obiecuje ze zwolni hipoteke (nie ma daty , warunkow powodujacych zwolninie ) ale ja tez moge takie pismo wystawic Deweloperowi ze zaplace za mieszkanie milion. Brak gwarancji ze kiedykolwiek hipoteka bedzie zwolniona chociaz deweloper obiecuje ze do 2015 uwolni sie od umow z Lidlem. Jak ktos lubi miec na hipotece 20 baniek to polecam.
          • Gość: matol Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 01:12
            ja chetnie lykne 20 baniek na hipotece. Glosowalem na platforme, jestem za kazda podwyzka - uwazam ze nadal jest za malo podwyzek, premiera napewno stac na wiecej i szykuje jakas ofensywe tak zebym ja i inne lemingi warszawie byli zadowoleni. POdwyzka biletow dla mnie dojezdzajacego spod warszawki i moich znajomych slowikow to wciag pewien nie dosyt, licze ze kaska z POdwyzek ztm przeznaczy na premie dla prezesow, prezydent miasta i calej tej ferajny. Moge tez zaakceptowac nowe stanowiska, miesjca w radach itd.

To chetnie kupie tak zabezpieczone mieszkanie, wszak 20 milionow to nie bywala okazja skoro tak to wycenili :D

a wy jak lykacie?
            nie badzcie matolami, gdyby nie ten wstretny pis, ktory od 5 lat blokuje wszelkie reformy, nei wspominajac o prezydencie ktory rowniez z pisu blokuje.

• Gość: Adam Ryzyko IP: 188.116.35.* 12.01.13, 21:57
              Dzisiaj znajoma zapoznala sie z dokumentacja. Ryzykowna inwestycja gdzie w umowie wystepuja trzy strony - Lidl , Budrem , i klient. Jak mam sie stresowac czy Lidl dogada sie z deweloperem w niesprecyzowanych umowach to noce niespokojne. Jak to jest ze prawo dalej dopuszcza tego typu inwestycje w takim stanie prawnym. Wielu juz plakalo w programach typu sprawa dla reportera a widac dalej nic sie z tym nie robi. Problem pojawi sie jak trzeba bedzie zaplacic dwa razy za mieszkanie o dacie czystej hipoteki nie wspominam. Bzdury wypowiadane przez Pania z biura ze wszystko bedzie dobrze i Lidl bedzie zwalniał hipoteki sa smieszne - tzn ze co -ostatnie mieszkanie za 400 000 bedzie mialo obciazenie na 20.000 000 mln ? Szukaja naiwnych.
              • Gość: Cyn Re: Ryzyko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 13:26
                Skąd macie takie informacje?
              • Gość: Jacek Re: Ryzyko IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 18:04
                ludzie wszystkie inwestycje mają hipoteki bo są finansowane przez banki a bank nie udzieli kredytu jak nie zabezpieczy wpisem hipoteki i tez jest promesa wydania zgody dla przyszłych kupujących więc nie panikujcie te obciązenia są jeszcze większe sprawdzcie
              • Gość: zadowolony Re: Ryzyko IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 20:01
                to chyba twoja znajoma się nie zaposnzła z dokumentacją bzdury to ty opowiadasz a nie Panie z biura , ja kupiłam tam mieszkanie i sprawdziłam wszystko dokładnie oraz mój prawnik hipoteke to mają wszyskie inwestycje więc nic dziwnego inaczej by nie budowali są odpowiednie dokumenty gwarantujące, że mieszkania będą bez tej hipotki . oprócz tego tę umowę sprawdzał UOKiK jest wszystko Ok czekam z niecierpliwością na swoje mieszkanie wiem, że już wszytkie mniejsze funkcjonalne mieszkania sprzedali super inwestycja i lokalizacja a Panie w biurze sprzedaży są wyjątkowo miłe i kompetentne polecam.
                • Gość: uhaha Re: Ryzyko IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 00:49
                  Jaki dokument mowi o zwolnieniu hipoteki - przedstawiana promesa , bez zadnych dat, warunkow. To swistek a nie dokument . Wplacilas kase bo pani byla mila, powodzenia.
          • Gość: niezależny Re: uwaga -mina IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 00:55
            czlowieku ty nie masz pojęcia co tojest hipotka kaucyjna wobec tego nie pisz takich bzdur. Nie znam inwestycji ale nie moge pozostać objojętnym na te bzdury co piszesz.
            Hipoteka kaucyjna nie może być obciążona to właśnie hipoteka kaucyjna obciąża nieruchomość i nie prze Lidla tylko na rzecz Lidla. Absolutne bzdury nie strasz ludzi niepotrzebnie tylko doucz się trochę i sprawdź dokumenty. tak właśnie powtają plotki.
          • Gość: prawnik Re: uwaga -mina IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 01:02
            ale bzdury piszesz czlowieku nie kompromituj się jeśli nie masz podstawowych informacji albo chociaż wiedzy to nie kompromituj się , nie strasz ludzi którzy kupili mieszkania. nIe znam sprawy ale wnioskując tego co piszesz to hipotkakaucyjna jest na rzecz lidla i wiielkośc hipoteki kaucyjnej nie oznacza, że wybudowanie skleu wynosi tyle ile hipotka , kolejna sprawa hipoteka na tej nieruchości autoamtycznie nie pokrywa innych zobowiązań, sprawdż najperw zanim napiszesz takie bzdury.
            • kensio Re: uwaga -mina??? 19.01.13, 02:04
              Hipoteka kałcyjna to co to takiego? Ze niby Lidl wpłąca kałcje za mieszkania frajerom, a moze frajerzy robioł kałcje Lidlowi?
              • Gość: ten Re: uwaga -mina??? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 10:35
                Jak bedziesz mial ochote przekonac sie co to znaczy miec obciazona hipoteke kaucyjna to zapraszam na wilenska to wplaty zaliczki z pominieciem rachunku powierniczego wymaganego prawem od deweloperow.
                Ci z amber gold tez liczyli ze bedzie dobrze .
                • Gość: klient Re: uwaga -mina??? IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.13, 19:38
                  człowieku oni maja już 90 % zaawansowania budowy a wpłaty od klientów niższe ja zapłaciłem dopiero 70% , nie mają rachunku powierniczego bo zgodnie z ustawą deweloperską nie muszą , bo rozpoczeli sprzedaż i budowe znacznie wcześniej niż ustawa weszla w życie czyli w 2011 roku. Ja kupiłem na początku inwestycji i jestem bardzo zadowolony postęp prac i jakośc super a hipoteka to norma wszystkie inwestycje mają bo zaciągają kredyt na budowę tutaj nie ma kredytu bo mają kase tylko Lidl zabezpiecyzł swoje wpłaty ale dzięki temu mam gwarancję, że lidl dodatkwo przypilnuje termin i jakośc robót. Zgoda na odłączenie wszystkich lokali mieszkalnych jest bezwarunkowa czyli brak obawy że hipoteka przejdzie na mój lokal. Naprawdę jestem prawnikiem i dokładnie to sprawdziłem. Lokalizacja super, wiem też , że ich umowa była weryfiowana przez UOKiK i wszystko jest w porządku Urząd Ochrony Konsumenta zweryfikował i potwierdzil że jest OK. polecma ale już tam niewiele mieszkań zostalo.
                  • Gość: klient 2 Re: uwaga -mina??? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.13, 00:41
                    Jak wplacilees kase to co masz mowic jest wiele osiedli w wawie gdzie sytuacja prawna na pocztku wygladala lepiej a teraz ludzie placza. Hipoteke obciaza 20 baniek napoczet umow z lidlem _ widziales te umowy czy sluchasz pan z biura.
                    To tak jakbys kupil auto z zastwem albo bez dowodu rej. Ale z obietnica ze wszystko bedzie ok. Kuzwa a pozniej tacy chca aby podatnik sie dokladal bo zly deweloper oszukal. Na drzewo.
                    • Gość: klient Re: uwaga -mina??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.13, 10:49
                      oczywicie , że widziałem umowę z Lodla z dewwloperem na podstawie której ustanowiono hipotekę i nie tylko ja ale również bank który finansuje mój zakup też wpłacił pieniądze więc co w banku tez nie sprawdzili tylko ty jesteś taki mądry? zresztą wszystkie inwestycje mają hipoteki jeszcze na większe kwoty na rzecz banków które dają pieniądze na budowę inwestycji i też mają promesy zwolnienia hipoteki tylko jeszcze gorsze bo warunkowe a tutaj Lidl daje bezwarunkową zgodę na wyłączenie mieszkania bez hipoteki. oznacza to , że ta hipoteka jeśli jej nie wykreślą pozostanie w księdze gdzei będzei wpisany ich lokal handlowy.
                      • Gość: abrad Re: uwaga -mina??? IP: 188.116.35.* 20.01.13, 15:21
                        a jaka widziales umowe czy znasz terminy i warunki zwolnienia hipoteki bo nic tam takiego nie ma.
                        promesa mowi tylko ze jedna strona zobowiazuje sie zwolnic hipoteke w calosci ale kiedy i pod jakim warunkiem juz nic nie ma. takie pismo to tylko forma dobrej woli. Nie ma zapisu ze np. jak nie zwolni do grudnia 2014 to Lidl placi kare. Banki daja kredyt bo chalupa stoi a problem ma tem co bierze kredyt , z gardla wyrwą.
                        Zapraszam na fora mieszkancow osiedli ktorzy kupili bo ich zapewniano ze wszystko ok a pozniej musieli doplacac .
                        • Gość: klinet Re: uwaga -mina??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.13, 23:37
                          człowieku jeśli zgoda jest bezwarunkowa to jakie moga być warunki myśl trochę , zgoda jest możliwa do wydania postanie lokal a te terminy kiedy to bedzie wpisane są w umowe
                          nie lidl płaci karę bo nie z lidlem zawierasz umowę tylko z deweloperem i on jest zobowiązany dostarczyć zgodę przed umową ostateczną
                          umowę pomiędzy lidlem i deweloperem ( wyciąg ) czyli ta na podstawie której powstała hipoteka widziałem jest dostępna w biurze sprzedazy.
                          Banki nie wyrwą z gardła bo nie interesują ich moje wnętrzności tylko konkretna nieruchomośc czyli to na czym się zabezpieczają bo nic innego nie mam.
                          • Gość: abc Re: uwaga -mina??? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 00:22
                            Cos pan wie ale nie do konca - po pierwsze zgoda bezwarunkowa dotyczy zwolnienia hipoteki w calosci a nie ze napewno bedzie zwolniona
                            Po drugie gdzie masz podany termin ew. Zwolnienia.
                            Po trzecie umowe podpisujesz z budrem ale wszysko uzaleznia lidl.
                            A najwazniejsze to ze wlasnie jest obciazona hipoteka wiec bank bedzie spal a ty nie czego nam nie zycze.
                            I nakoniec co wyczytales z umowy miedzy lidl a budrem za co i na poczet czego te 20 baniek na mojej hipotece. Bo ja nic nie widze. Tajemnica.
            • Gość: tyz prawnik Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 10:56
              Nie pocieszaj sie bo wlasnie nie znasz sprawy mimo ze pewnie kupiles , przepraszam zaplaciles kase. Niewazne kogo obciaza hipoteka to faktem jest ze w ksiegach jest wpis na 20 mil. Wpis wynika z zabezpieczenia lidla i dotyczy umow oraz ewentualnych roszczen wynikajacych z umow. jakich?
              • Gość: abrad Smutna prawda IP: 188.116.35.* 20.01.13, 15:13
                przykro czytac te wszystkie pocieszajace komentarze w swietle faktow
                1. Zabezpieczenie na hipotece jest i to nie na poczet banku tylko strony trzeciej
                2. Warunki zwolnienia hipteki , terminy , umowy zawarte dewelopera z Lidlem > NIEZNANE
                4. Brak rachunku powierniczego - mimo startu budowy przed wejsciem ustawy co stoi na przeszkodzie
                Duze ryzyko ale mamy wolny kraj.
                • Gość: lidia Re: Smutna prawda IP: *.182.97.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 20:15
                  Chcę kupić w Nowej Wileńskiej mieszkanie inwestycyjnie. Trzeci raz kupuję od dewelopera i nie dziwi mnie wpis do hipoteki na rzecz Lidla, bo w przypadku dwóch mieszkań, które wcześniej kupowałem też były hipoteki na rzecz banków. W trakcie podpisywania aktu notarialnego przenoszącego prawo własności takie wpisy do hipoteki są usuwane przez banki i taki zapis znajduje się też w akcie, a oprócz tego przedstawiane jest pismo z banku, który oświadcza, że pozwala na usunięcie wpisu. To normalne zabezpieczenie banku, który udzielał kredytu inwestycyjnego. W tym przypadku wpis do hipoteki zrobił Lidl, bo chodzi o to, że Budrem, który buduje blok przy Wileńskiej stawia też Lidlowi sklep, a Lidl się w ten sposób zabezpiecza, gdyby coś w budowie nie wyszło (tylko w tej budowie). Sprawdziłem tą firmę, ona buduje od ponad 20 lat, robi duże przemysłowe inwestycje, sklepy, hale i mieszkaniówkę. To akurat dobrze, że deweloper, jest też głównym wykonawcą, bo wtedy nie ma ewentualnych dyskusji przy odbiorze. A takie zapisy w hipotekach inwestycji, które coś zabezpieczają są powszechne. Moi znajomi, którzy kupowali nowe mieszkania też prawie w każdym przypadku je mieli. Rozpętaliście tu jakąś burzę w szklance wody :) Strachliwym i niezorientowanym polecam mieszkania z rynku wtórnego :) Ja mam zarezerwowane mieszkanie i ze względu na metro raczej się na nie zdecyduję. Szukam jeszcze małego w dobrym komunikacyjnie miejscu, dobrym pod wynajem, ale nic tańszego nie mogę znaleźć, ale co do papierów Wileńskiej nie mam obaw.
                  • Gość: m Re: Nowa Wileńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 22:35
                    Ja też kupiłam mieszkanie od dewelopera, który miał wpis bankowy na hipotece o zadłużeniu osiedla, ale wszystko było ok. Bank to zdejmuje na końcu. W zasadzie dopiero przy podpisywaniu aktu notarialnego się o tym dowiedziałam, bo wzięli kredyt w trakcie budowy. Ryzyka nigdy do końca nie można wyeliminować. Trzeba sprawdzać wszystko, ale to niemożliwe, żeby mieć 100 proc. pewności. Ważne żeby firma była wiarygodna.
                  • Gość: strachliwy Re: Smutna prawda IP: 188.116.35.* 27.01.13, 19:31
                    Po pierwsze to hipoteka nie jest obciazona na rzecz banku droga Pani TYLKO na rzecz lub przez Lidla. To jest roznica. Skad ma Pani informacje ze chodzi o realizacje jednego sklepu - ja widzialem zapis ktory mowi ze ze wzgledu na umowy i zobowiazania miedzy Lidlem a Budrem i na wypadek ewentualnych roszczen . Nie ma nigdzie informacji jakich umów. 20 mil nie kosztuje budowa baraka.
                    A co bedzie jak Budremowi jednak podwinie sie noga w trudnych czasach . Zakladam ze bedzie wszystko ok. ale jednak ryzyko istnieje . Nikt nie lubi placic dwa razy. I na koniec nie jest to normalna praktyka , tak jak nikt juz nie kupuje dziury w ziemi tak juz prawie nikt jak widac nie kupuje obciazonej hipoteki.
                    Co innego dac zaliczke a co innego swiadomie podpisac akt notaraialny z obciazeniem. Wtedy to juz po zawodach.
                    • Gość: gosc Re: Smutna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 18:43
                      dlaczego prawie wszyscy twierdzą, że nie ma daty zwolnienia hipoteki? proszę zajrzeć do aktu notarialnego - mieszkania będą bez hipoteki w dniu podpisania ostatecznego aktu notarialnego - deweloper ma w tym dniu przedstawić dokumenty świadczące o tym
                      • Gość: xye Re: Smutna prawda IP: 188.116.35.* 31.01.13, 08:33
                        Czyli kiedy ? W 2013 , 2014 pozniej ??
                        Pod warunkiem ze Lidl stwierdzi ze nie ma zadnych roszczen do porozumien z firma Budrem . A jak bedzie chciał szachowac to co mam czekac az sie dogadaja.
                        Trzeba miec mocne serce na takie eksperymenty.
                    • mariolka770 Re: Smutna prawda 01.02.13, 16:52
                      Kiedys już kupowaliśmy mieszkanie i hipoteka była obciążona. A tu dziwna sprawa z tym Lidlem. Jak jest kredyt z banku to bank klientowi dewelopera daje na konkretne mieszkanie tzw. bezobciażeniówkę, tj informację, że po wpłacie pieniędzy przez Klienta na poczet tego mieszkania bank zwolni obciążenie z tego mieszkania. A co da Lidl? Promesę? Jaką i ile jest warta?
          • mariolka770 Re: uwaga -mina 01.02.13, 16:44
            Wcale nie wszystkie inwestycje sa obciążone hipoteką. Znalazłam inwestycję swieżo ukończoną otodom.pl/index.php?mod=show&insId=12937058 i myślimy żeby u nich kupić. Fajna, spokojna okolica. Z mężem spotkaliśmy sie z lokatorami na poprzednich ich osiedlach i o dziwo są zadowoleni. Nie ma sie do czego przyczepić. I deweloper wybudował bez opóźnień i za własne środki bez kredytu. Niestety nie Warszawa, ale dobry dojad. Każydym autobusem do Pl. Bankowego. Hm, patrzeliśmy jeszcze na Białołece i w Markach w Dolcanie bo mają podobne budynki, tylko tu nie widomo kiedy tak naprawdę skończą. No i opinie nie są dobre więc chyba podziekuję Dolcanowi i jednak skusimy się na Marki.
            • Gość: fill Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 18:49
              ale bzdety, reklama w metrze nie pomogła?
              dziewczynko, co z tego że masz autobusy do placu bankowego? ludzie jeźdżą do pracy i spowrotem z tych marek, za przeproszeniem, jak świnie. Zapraszam na plac bankowy w godzinach szczytu, albo na wileniak.
              • mariolka770 Re: uwaga -mina 02.02.13, 17:34
                W zasadzie w godzinach szczytu w każdą stronę ludzie jeżdżą "jak świnie", a dodać do tego upalne lato to dopiero rozkosz podróżowania. Wiem, bo jeżdżę autobusami. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Wątek dotyczy innej inwestycji, a ja dałm przykład takiej, która nie jest obciążona kredytem, ponieważ ktoś pisał i widzę to już nie na pierwszym forum, że wszyscy dew mają ogromne kredyty i obciążenia na inwestycjach. Tą, którą z mężem znaleźliśmy nie ma obciążeń więc podałam przykład.
                Z inwestycji Nowa Wileńska, też jeździ się w godzinach szczytu w tłoku, więc na prawdę nie wiem o co chodzi. Pisałam o czymś zupełnie innym.
                • Gość: marecki Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.13, 00:18
                  Z MArek jedzie sie 30 min a za chwile zbuduja obwodnice. Natomiast w inwestycji WIlenska 70% miszkan to mieszkaniana na wynajem ( maly metraz ) wiec lepiej pomeczyc sie troche w autobusie niz w domu gdzie w co drugim mieszkaniu balanga. O otwarciu okna w lato nie wspominam. Jedna winda na klatke wiec spacery gwarantowane .A jesli chodzi o ryzyko zwiazane z kupnem obciazonego mieszkania to prywatna sprawa , jak ktos potrzebuje wrazen albo lubi placic dwa razy - jego sprawa.
            • Gość: kąśliwy Re: uwaga -mina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 09:56
              Reasumując:
              inwestycja ryzykowna , deweloper wątpliwy (zwłaszcza ze trzyma się harmonogramu budowy - podejrzane), lokalizacja kiepska - nieciekawe towarzystwo, to nic że będzie metro (jak wybudują to się pewnie budynek zawali), ciągłe imprezy - bo przecież większość mieszkań jest pod wynajem a wszyscy wynajmujący uwielbiają dzikie imprezy, lepiej dojeżdżać z Marek. Tylko dlaczego sprzedali tak dużo mieszkań?Wszyscy z dobrymi radami - już niedługo będziecie mogli powiedzieć "a nie mówiliśmy, uprzedzaliśmy?!" bo budowa już prawie zakończona i lada dzień nowi właściciele nie dostaną aktów notarialnych ;-)
              • Gość: abc Re: uwaga -mina IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.02.13, 12:50
                W bardzo podobny sposób wypowiadali się klienci deweloperów, którzy zbankrutowali... i to w przypadku budynków, które lezą w znacznie lepszej okolicy... wystarczy wspomnieć Edbud i jego budynek na Ursynowie (ul. Beli Bartoka).
                No ale jeśli to sprawia ulgę klientom, którzy wpłacili dużą kasę za obietnice (wybudowania mieszkania), to można pisać - Jest Super, Jest Super ;)
                • Gość: nie kupuję Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 19:57
                  Ryzykowna inwestycja z tą hipoteką!! Okolica straszna byłem tam wieczorem i nie chcę na stalową wracać drugi raz. Boję się ze zona nie bedzie mogła sama wracać wieczorami. Do tego ceny mają z roku 2010 a wiadomo ze ceny spadły 15-20% nie jest to jakiś wyjątkowo dobrze wykończony apartamentowiec za tą kase to nie na pradze!!!
                  • Gość: Wienska Re: uwaga -mina IP: *.centertel.pl 05.05.13, 10:55
                    Na pewno robia jak wszycy deweloperzy ceny na stronie kosmiczne ale jak zaczynasz rozmawiac " negocjowac" to nagle pojawia sie promocja 10% taniej na stronach oficjalnych sa ceny o ktorych marzy deweloper ale realne transakcyjne sa zupelnie inne i nikt ich nie pokazuje!
                    • Gość: raffo Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 17:58
                      nie sprzedaje sie mieszkań po 7 tysiecy w okolicy gdzie mieszkania sa po 4-5 tys. ktos kto kupi tam mieszkanie odrazu traci. Na rynku wtórnym sa duzo tansze - ludzie to jest najniebezpieczniejsza dzielnica w warszawie!
                      • Gość: praga Re: uwaga -mina IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 17:02
                        Byłem rozmawiąć o cenach mieszkań jakieś 2 miesiace temu. Pani powiedziała że nie negocjują cen - więc nie kupiłem, generalnie kupiłem na woli i wynegocjowałem 12% od ceny wyjściowej. To nowy deweloper więc się cały czas uczą!!! Ale jak tak będą się uczyć na błędach to już szybciej zbankrutują. Już inwestycja stoi a oni mają większość mieszkań niesprzeddanych chyba będzie trzeba troszkę zmienić zasadę bo nie sztuka jest ustalić zawyżoną cenę a potem zostać z mieszkaniami. Nowy deweloper musi się jeszcze wiele nauczyć.
                      • Gość: Jon Re: uwaga -mina IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.05.13, 19:14
                        Zgadzam sie, Praga to najniebezpieczniejsza dzielnica! Mieszkam na Stalowej od kilku lat. Codziennie jestem gwałcony, a co drugi dzień mnie mordują!
                        • Gość: Jonny Re: uwaga -mina IP: *.centertel.pl 21.05.13, 16:02
                          Dopoki bedzie lidl w hipotece to nie kupuje bo potem bedzie ze musze oddac mieszkanie dla lidla
    • Gość: Olaf Re: Nowa Wileńska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 12:41
      Sprwadzajcie papiery bo Lidl jest właścicielem hipoteki jaki i budrem i okaże się że za mieszkanie trzeba będze zapłacić 20.000.000 PLN.
      • Gość: bbc Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 20:45
        śmiać mi się chce jak czytam takie głupoty.... w biurze sprzedaży jest do odebrania notarialna "zgoda na bezciężarowe odłączenie lokalu" podpisana przez Lidl-a gdzie spółka wyraża nieodwołalną i bezwarunkową zgodę na bezciężarowe wyodrębnienie lokalu mieszkalnego o konkretnym nr.
        • Gość: zorro Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 22:20
          to ciekawe co piszesz bo w takim razie co ma na celu wpis w dziale IV KW?. Twoja wypowiedź jest zgodna z prawdą bo odnosi tylko do kwestii własności lokali. Napisz teraz czy każdy lokal będzie miał wyodrębniony udział w gruncie....
          Dla tych którzy mają wątpliwości polecam jednak konsultacje z jakimś studentem prawa, niekoniecznie prawnikiem.
          • Gość: bbc Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 07:10
            moja wypowiedź odnosi się do kwestii własności lokali wraz z prawami z nim związanymi tzn. prawa do gruntu pod budynkiem itp. wynikające z ustawy własności lokali.
            Lidl wyraził bezwarunkową i nieodwołalną zgodę na bezciężarowe wyodrębnienie z księgi wieczystej lokalu nr ..... wraz prawami z nim związanymi.
            Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem mieszkania i ma wątpliwości tak jak zorro doradzam konsultacje z prawnikiem a nie sąsiadem albo poczekać...
            • Gość: zorro Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 20:40
              dziękuję za uszczegółowienie informacji. Przyznaje że nie znam szczegółów obecnego stanu prawnego inwestycji. Uważam jednak że należy być ostrożnym i brać pod uwagę każdy scenariusz, stąd moja sugestia nt prawnika
            • Gość: gosia Re: Nowa Wileńska IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.13, 22:40
              nie ma na co czzekać inwestycja jest super i sama się zgapiłam bo już zostało tylko kilkanaście mieszkań i to trochę wiekszych.\ \byłam ostatnio w biurze sprzedaży dokumenty są ok jest zgoda Lidla na bezobciązeniowe odłączenie każdego lokalu, pozwolenie na użytkowanie czyli inwestycja zakończona tylko już mały wybór mieszkań trzeba się szybko decydowac. Budynek jest wykońcozny super to jest najywżyszy standard w tej cenie piękne klatki schodowe, obudowy wind drewniane, szachyty też supe gres na podłodze dużo zieleni . rewelacja, polecam ja już wybrałam ostatnie takie mniejsze, rozkłady mieszkań REWELACYJne widac , że deweloper myślał a nie architekt sam projektowal. jestem zachwycona
              • Gość: fill Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 22:31
                wiesz co? a ja uważam że po prostu pie...ysz jak potłuczona
    • Gość: kulas77 Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 23:08
      Ktoś nieźle mąci z tym Lidlem, może konkurencja chce wykosić?
      Ja nie kupię tam, ale z innego powodu.
      Musieliby sprzedawać góra po 3 tys. za metr bym chciał mieszkanie w tej lokalizacji. Kumulacja meneli, ruder po sąsiedzku, wieloletniej rewitalizacji Pragi co zajmie dziesięciolecia.
      Ale najgorsze to to metro Dw.Wileński. Nie wyobrażam sobie zapraszania np. znajomych lub samodzielnie codziennego korzystania ze zbiorkomu w tym miejscu. To będzie stacja typowo wieśniacka, tabuny, które dziś jadą do Bankowego, będą z Bródna, Marek, Radzymina, Ząbek (także z Dworca Wileńskiego) wyładowywać się na Wileńskim i wtłaczać do tego metra. Obrzydliwe warunki, tłum na przejściach, typowy węzeł przesiadkowy i ściek komunikacyjny z ogromem autobusów po kątach placu Wileńskiego. Nie mógłbym żyć w takim syfie.
      Gdy metro pociągną dalej to węzeł pozostanie, bo ZTM puści metro przez Zacisze więc podmiejskie nadal będą gnać do Wileńskiego, to samo z kolejami na Wileńskim. A samo metro będzie powolne, kumulacja stacyjek i obowiązkowa bieganina na Świętokrzyskiej po setkach schodów by dojechać na Mokotów czy Żoliborz I linią. Jak dla mnie ta pokręcona II linia metra to niewypał, a Wileński będzie jeszcze większym skupiskiem napływu i bazarowego towarzystwa niż dziś.
      • Gość: Kasia Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 16:51
        Wieśniaków to w warszawie jest 95 %, niestety. Jestem rodowitą warszawianką i nie mogę patrzeć na przyjezdnych, zadufanych dupków, którzy nie potrafią korzystać z komunikacji miejskiej. Przez ulicę, jak krowy/ inne zwierzęta przechodzą, nie widząc pasów i miejsc wyznaczonych. W tramwaju/ autobusie łokieć człowiekowi na głowę kładą lub tyłkiem i plecami bezczelnie się opierają o ludzi zajmujących miejsca siedzące. Jakby się tę dzicz z miasta wygoniło to i Praga nie wyglądałaby tak fatalnie. Zresztą w każdej dzielnicy jest tak samo, a ceny za mieszkania mocno przesadzone, fakt. Mieszkałam na Zaciszu, w Wilanowie na Woli i wszędzie są menele, wieśniaki, prostaki i jeden wielki obciach. Takie mamy społeczeństwo. Zresztą w wielkich stolicach jest podobnie. W Paryżu, Wiedniu, Londynie, tylko na pocztówkach wygląda trochę inaczej.
      • Gość: Kasia Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 16:52
        Wieśniaków to w Warszawie jest 95 %, niestety. Jestem rodowitą warszawianką i nie mogę patrzeć na przyjezdnych, zadufanych dupków, którzy nie potrafią korzystać z komunikacji miejskiej. Przez ulicę, jak krowy/ inne zwierzęta przechodzą, nie widząc pasów i miejsc wyznaczonych. W tramwaju/ autobusie łokieć człowiekowi na głowę kładą lub tyłkiem i plecami bezczelnie się opierają o ludzi zajmujących miejsca siedzące. Jakby się tę dzicz z miasta wygoniło to i Praga nie wyglądałaby tak fatalnie. Zresztą w każdej dzielnicy jest tak samo, a ceny za mieszkania mocno przesadzone, fakt. Mieszkałam na Zaciszu, w Wilanowie na Woli i wszędzie są menele, wieśniaki, prostaki i jeden wielki obciach. Takie mamy społeczeństwo. Zresztą w wielkich stolicach jest podobnie. W Paryżu, Wiedniu, Londynie, tylko na pocztówkach wygląda trochę inaczej.
        • Gość: fill Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 22:27
          Kasiu, rodowici warszawiacy leżą na powąskach, tyle w temacie
          • Gość: A. Re: Nowa Wileńska IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 18:14
            Chyba miałeś na myśli "powązki" ;-)
    • ljamrozy0 Re: Nowa Wileńska 30.09.13, 10:01
      Witam,
      Jeśli ktoś z obecnych, bądź przyszłych mieszkańców Osiedla Nowa Wileńska chciałby wynająć miejsce parkingowe w powyżej inwestycji to jestem zainteresowany - prośba o kontakt: lukasz.jamrozy@interia.pl
    • joaaaannaaaa88 Re: Nowa Wileńska 14.01.15, 11:28
      Witam,

Mam do wynajęcia miejsce postojowe w garażu podziemnym, w inwestycji Nowa Wileńska. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany zapraszam do kontaktu 785 811 720.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka