Gość: Nick IP: *.aster.pl 18.09.11, 11:20 co sądzicie o tej inwestycji? Ja lubię Wawer i lokalizacja wydaje się całkiem sympatyczna. Developer nie jest mi znany (BJM Development), więc wszelkie Wasze opinie byłyby pomocne. Pozdr bjm-development.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nick Re: Osiedle Klimontowska IP: *.aster.pl 24.09.11, 16:02 Hej, hej, czy nikt naprawdę nie interesował się tą inwestycją? Pojechałem ostatnio zobaczyć na jakim etapie jest budowa i bliżej zapoznać się z okolicą. W przyszłym tygodniu odwiedzę developera i dowiem się więcej. W budowie są trzy budynki, w tym 2 stoją do ostatniego piętra, jeden ma skończone 2 i budują ostatnią kondygnację. Na ten moment mam następujące przemyślenia. Zaznaczam, że odnoszę się do moich potrzeb i preferencji. Plusy: - zielona, cicha okolica, tuż obok lasy, szlaki rowerowe w mazowieckim parku krajobrazowym, duży basen, brak wysokiego budownictwa - kameralne budynki (nie chcę mieszkać w dużych osiedlach) - cena (parter od 5990, pozostałe piętra - jeszcze nie wiem, nie ma na stronie) - duże okna (we wszystkich pokojach okna od podłogi do sufitu) - w pobliżu (ok. 10 min pieszo) kolejka miejska Minusy: - spodziewam się, że gdybym jednak dojeżdżał samochodem, to przejazd wałem międzyszyńskim zajmuje trochę czasu, jako alternatywa zostaje siekierkowski, ale mniej mi pasuje - developer wcześniej budował tylko osiedla domków, to pierwsza inwestycja z blokami - mały, nieznany developer, pytanie jak poradzi sobie z trudnymi chwilami na rynku (ze strony jednak wynika, że mieszkania się sprzedają) Wątpliwości: - w planie jest garaż podziemny, to dość nietypowe jak na Wawer, czy nie będzie go zalewać? Z drugiej strony patrzyłem na tereny zalewowe Warszawy i ta część Wawra wydaje się być bardziej bezpieczna niż np. Grochów. Czekam na wszelkie opinie dot. inwestycji i developera. Pozdr Nick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Osiedle Klimontowska IP: *.aster.pl 25.09.11, 21:40 Hmm... nie myślałem do tej pory o Wawrze i nigdy tam nie byłem. Wygląda całkiem nieźle, zwłaszcza ceny. A co fajnego jest w tej okolicy? Chyba przejadę się rowerem zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Osiedle Klimontowska IP: *.satfilm.net.pl 30.10.11, 12:20 Faktycznie wygląda ciekawie. Przyznaję, że jakby mnie ktoś rok temu zapytał w jakiej części Warszawy będę mieszkać, to nie przyszłaby mi do głowy ta miejscówka. Mam jednak znajomych, którzy mieszkają na Wichrowej i okolica jest wspaniała jeśli ktoś potrzebuje antyblokowiska i marzy o ciszy, spokoju i wycieczkach po lesie. Rozkłady mają całkiem fajne, chociaż szukając 3 pokoi wolałabym większy metrarz. Ceny jak na Białołęce, a dojazd o niebo lepszy. Jeszcze parę dylematów muszę rozstrzygnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc3948579835 Re: Osiedle Klimontowska IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 09:16 dojazd walem jest najszybsza komunikacja jaka mozna sobie wyobrazic. o siekierkach juz nie wspomne :) widac ze sloikkkkkk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredycik-i-wio Re: Osiedle Klimontowska IP: *.play-internet.pl 30.10.11, 17:41 Naganiacze - vvypjerdalać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyp ad Re: Osiedle Klimontowska IP: *.home.aster.pl 30.10.11, 18:44 Smierdzi naganiaczem z kilometra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kredycik-i-wio Re: Osiedle Klimontowska 30.10.11, 19:11 Autoryzuję! Ale ja bym napisał WYPIER-DALAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Osiedle Klimontowska IP: *.satfilm.net.pl 31.10.11, 00:14 przykro mi, że podejrzliwość zabija wszelkie dyskusje. Niestety o tej inwestycji niczego nie można dowiedzieć się z sieci. Chętnie skonfrontowałabym swoją wiedzę na temat nieruchomości i developera z innymi, ale nikt nic nie pisze, praktycznie pusta historia forum i brak odpowiedzi w aktualnym wątku :((( Rozumiem, że w statystykach Wawer jest jedną z najczęściej odrzucanych dzielnic, stąd brak zainteresowania. Mam jednak prawo wyrażać swoje zdanie i poszukiwać informacji, bo przed podjęciem decyzji chciałabym zaczerpnąć informacji wiedzę z innych źródeł niż tylko biuro obługi developera. Dlaczego tak jest, że jak ktoś pisze coś neutralnego wyrażając zainteresowanie okolicą, to od razu idą za tym jakieś podejrzenia? Z drugiej strony narzekamy na to, że wszędzie dominuje negatywne podejście, oskarżenia. Fora docelowo miały służyć wspieraniu się i wymianie informacji. Zapraszam wszystkich, którzy mają podobną wizję forum do podzielenia się opiniami i wiedzą. w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kredycik-i-wio Re: Osiedle Klimontowska 31.10.11, 08:01 Mowa była o deweloperskich mendach, a nie o Tobie. Ale słoikom z Włocławka też nie będzie na tym forum lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry gosc Re: Osiedle Klimontowska IP: 193.111.166.* 28.11.11, 19:55 obok osiedla rów melioracyjny, pewnie będzie wilgoć.. obok osiedla ma przebiegac planowana trasa olszynki grochowskiej, budynki bardzo blisko siebie, okno w okno, narazie sa trzy, ale obok w przyszlosci bjm ma w planie dobudowac drugie trzy, czego na ich rysunkach nie widac, jakze sprytne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Osiedle Klimontowska IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.11, 23:39 niezle sa mieszkania 3 pokojowe od polnocy, polnoc wiec bedzie ciemno, a w dodatku zroili loggie, zamiast zwyklych balkonow, chyba chcieli uzyskac efekt nory:) totalne zaciemnienie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Osiedle Klimontowska IP: *.aster.pl 06.12.11, 23:06 a od której strony mają być kolejne budynki? Druga strona Klimontowskiej czy bliżej Palmowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry gosc Re: Osiedle Klimontowska IP: 193.111.166.* 09.12.11, 15:13 w ich zamiarach jest druga czesc osiedla po drugiej stronie drogi wjazdowej do garazy, od strony osiedla palmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palej Re: Osiedle Klimontowska IP: *.181.16.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 09:34 Kolejka jest daleko,dojazd do centrum jak z bialoleki,nawet gorzej bo zadnego czerwonego autobusu w poblizu ni ma,efekt nory jak poprzednik napisal nasili rozklad,bo pokoje sa dlugie i waskie,loze malzenskie raczej odpada. Bylam tam rowerem,szukalam tych parkow,oprocz miejscowy dla okolicznych pijaczkow nic nie znalazlam. Podobno osiedli obok nie zalewa. Domki wokoo owszem sa ale jest i ogromne pole,na ktorym bedzie blokowisko. Poza tym nie schodza z cen,a za6200 zl za metr to ja sobie kupilam lepsze,poludniowe mieszkanie w inwestycji za 6900 za metr :-D teraz mozna duzo negocjowac,kredytow nie beda dawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Osiedle Klimontowska IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 13:24 Dojazd do centrum jak z białołęki ? bzdura - Kadetów do Wału i dojazd do centrum zajmuje ok 15 min. W pobliżu kursują autobusy - super dojazd, np. na Gocław. Rozkład mieszkań jednym może się podobać, innym nie musi. Też jestem tam dość często a na "pijaczków" się nie natknąłem, za to częściej widuję normalnych ludzi. Obok ma powstać blokowisko ? ciekawe jak i gdzie... Może w przyszłości powstanie w sąsiedztwie drugie podobne osiedle, ale jak nazywasz to blokowiskiem to OK... fajnie :) Cena ? Jak dla mnie bomba, Przy zakupie mieszkania brałem pod uwagę Gocław, Grochów, i Wawer (jak najbliżej Gocławia) Tańszej i lepszej oferty nie widziałem. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Osiedle Klimontowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.03.12, 18:50 Hehe Klimontowska jak Białołęka. Chyba ktoś nie wie co pisze. Mieszkałem na Gocławiu i na Białołęce. Na B. ok jest czerwony ale jeździ naookoło, z osiedla jedna ulica wyjeżdźa, wieczne korki, jak ktoś mieszka pośrodku Derbów to musi prawie km dymać do autobusu, po Skarbka chodzi jeden co pół godziny. To ja wole przejść kilkaset metrow do kolejki na klimontowskiej i w 30 min jestem w centrum a z B. to zawsze wyprawa życia nawet bez korków pchasz się ponad godzinę minimum, jak jedziesz autem to wydajesz majątek na paliwo. A jak otworzą most polnocny to maja zamknąć grota roweckiego to bedzie dopiero hardcore... dobrze że już się wyprowadze z tego zadupia Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Osiedle Klimontowska IP: *.static.chello.pl 19.03.12, 14:38 Chce ostrzec wszystkich, w zasadzie uświadomić, że kupując mieszkania od firmy BJM nie można liczyć na polubowne załatwienie sprawy. Po wyroku sądowym natomiast w zasadzie nie ma możliwości wyegzekwowania wyroku... Niestety wiem to z autopsji, kapitał pochodzi z działalności przestępczej, spółka dawno, zgodnie z wyrokiem sądowym, powinna przekształcić się w spółkę jawną. Dodatkowo przy podpisywaniu umów nie ma możliwości wpisu do hipoteki. Abstrahując sposób prowadzenia sprzedaży przez panią Ewę G. powinien na wstępie dać oznaki, iż nie jest to typowa firma deweloperska... Podawanie rozbieżnych informacji, w tym również ceny, anulowanie rezerwacji na rzecz zamożniejszych klientów... Horror, pani Ewa jest książkowym przykładem braku profesjonalizmu... Oczywiście, jest mnóstwo zadowolonych osób, ja też nią byłem dopóki nie pojawiły się problemy. Zresztą ilość spraw w sądzie przeciwko BJM mówi sama za siebie. To tak, w celu podejmowania świadomych decyzji, trzeba znać plusy i minusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Godlewska Re: Osiedle Klimontowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 10:01 Witam, skoro wiedza Pańska poparta jest dowodami to polecam wykorzystać te informacje. To co Pan robi to oczernianie spółki i ludzi. Za takie pomówienia jakich się Pan dopuszcza faktycznie można mieć sprawę w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Klimontowska IP: *.acn.waw.pl 20.03.12, 22:02 haha i dalej sobie wmawiajcie iż 3/4 wszystkich odpowiedzi na tym forum to zadowoleni klienci, po niespełna dniu pojawia się odpowiedź od przedstawiciela developera. Reagować trzeba szybko bo się jeszcze potencjalni klienci dowiedzą za dużo. Pani Ewo Godlewska, jeżeli uważa Pani że oskarżenia są bezpodstawne to proponuje zaprezentować informacje obalające wypowiedź poprzednika a nie jego straszenie: 1. Jeżeli firma mie na nic do ukrycia czemu broni się przed prawnym przekształceniem 2. Czemu odmawiacie Państwo możliwości wpisania roszczenia do księgi wieczystej? powszechna czynność i nikt nie robi z tego powodu problemu. 3. Czy prowadzą Państwo sprzedaż na zasadzie "kto da więcej" ? 4. Jaka jest ilość prowadzonych spraw sądowych przeciwko BJM Development s.c. i czego one dotyczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o mały włos Klient Re: Osiedle Klimontowska IP: *.static.chello.pl 27.03.12, 10:51 Polecam lekturę: siskom.waw.pl/mapy/tog/TOG-orto_wariant_1.pdf w odległości 100m w wariancie optymistycznym, w pesymistycznym w odległości 30m ma przebiegać Trasa Olszynki Grochowskiej Ja też podpisałem umowę, ale niestety deweloper nie zgodził się na przedstawienie i podpisanie wszystkich dokumentów, na podstawie tych i innych danych 3 banki na 5 uznały inwestycję za zbyt ryzykowną. Oczywiście Pan z Notusa, polecanego przez BJM, nie miał problemów z załatwieniem kredytu, ale z doświadczenia wiem, ze lepiej nie korzystać z poleconych doradców. Ja zrezygnowałem, mimo, że w końcu udało mi się dostać kredyt, to sąsiedztwo trasy wylotowej, planowane 8 pasów, przeważyło... Informacja potwierdzona, trasa na pewno powstanie, info od UM i SiSKOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Osiedle Klimontowska IP: *.unknown.vectranet.pl 14.04.12, 11:49 Wypisujesz ten post w niezmienionej formie gdzie tylko możesz a bzdury piszesz wierutne. Widać od razu, że nie jesteś żadnym "o mały włos klientem" tylko masz na celu zniechęcenie ludzi. Jakie 8 pasów? Bajkopisarz i marzyciel... Jaka potwierdzona informacja od UM i SiSKOM, skoro oni sami nie wiedzą, w budżecie do 2018 roku trasa ta nie jest przewidziana, nie ma na nią kasy, działki jeszcze niewykupione, spójna koncepcja nadal nieustalona i są różne warianty? Jak będą budować za X lat TOG, zaczną od północy i jeżeli w ogóle dojdzie do budowy, jest wielce prawdopodobne, że zatrzyma się w okolicach trasy siekierkowskiej. Warszawa ma dużo ważniejsze inwestycje, niż TOG, nie ma więc co głosić wieści o apokalipsie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha! Re: Osiedle Klimontowska IP: *.static.chello.pl 27.04.12, 09:50 Drogi Deweloperze, działki nie są wykupione? a to ciekawe, bo z tego co wiem przy Wiązanej wykupione zostały co najmniej 3.. a przepraszam na jakich forach? i w jakim celu miałbym wypisywać coś co nie jest prawdą? bo jestem konkurencyjnym deweloperem, który obok stawia nowy blok...chyba na Białołęce jaki byłby mój interes w zniechęcaniu ludzi? pomyśl, nie boli... głupoty, głupoty proszę podaj maila to wyślę Ci pismo, które otrzymali właściciele działek, na których ma powstać wyimaginowana trasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Osiedle Klimontowska IP: *.unknown.vectranet.pl 27.04.12, 19:32 Już sobie wymyśliłeś, że rozmawiasz z deweloperem a tymczasem niespodzianka, tu przyszły mieszkaniec. Chętnie się zapoznam z tym pismem, mój adres to: calinileczka@hotmail.com Tak się składa, że mieszkam obecnie na Wiązanej i nic mi nie wiadomo o żadnych pismach, więc mnie zaintrygowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle Klimontowska IP: *.181.70.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.12, 00:40 No i co kliencie o małej ilości włosów?. Gdzie jest to pismo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Osiedle Klimontowska IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 17:22 Zamilkł, a w mojej skrzynce pocztowej jak było, tak jest pusto. Gdyby wysłał, już bym się z Wami rewelacjami podzieliła. Pytałam okolicznych mieszkańców, czy ktoś z nich jakieś pismo dostał, ale nikt nic nie wie. Może źle trafiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Osiedle Klimontowska IP: *.180.34.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.12, 00:23 No właśnie. Panie " rewelacyjny" Nie sraj Pan żartem bo to nie nie grozi pożarem. Był dzień otwarty i jest spoko.koko euro spoko........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyssia Re: Osiedle Klimontowska IP: *.tktelekom.pl 19.05.12, 21:47 Jak jest naprawde z osiedlem Klimontowska? Ktos widzial to z bliska? Ktos kupil tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Zet Re: Osiedle Klimontowska IP: *.home.aster.pl 20.05.12, 22:02 Tak. Ja kupiłem i póki co jestem zadowolony. Od dewelopera wiem, że dzięki łagodnej zimie są przed terminem, zaś przed tygodniem był dzień otwarty, można sobie było obejrzeć mieszkania, porozmawiać z robotnikami. Zachęcam do odwiedzenia forum, gdzie min ja umieszczam zdjęcia budowy. domwawa.pl/forum/Dzial-Osiedle-Klimontowska Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Osiedle Klimontowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 15:45 A tak w ogóle ten developer to ma jakieś szczególne upodobanie do okolic Trasy Olszynki Grochowskiej, bo jest już oferta kilku bliźniaków na Węglarskiej... no, no... to już zupełnie przy planowanej trasie... procent jakiś? ;) No i chyba troszkę się państwo BJM zagalopowało w agresywnym marketingu... bo podawanie jako atut w ogłoszeniach np. w GW że osiedle Klimontowska powstaje w Aninie... oj... straszna ściema... to chyba wabik na wiesniaków, którym się gdzies obiło o uszy, że Anin to ekskluzna okolica. Prosze państwa... Anin jest za torami... Klimontowska to co najwyżej Sadul... Ech, nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Osiedle Klimontowska IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.10.12, 09:48 Nie Sadul tylko Wawer. Sadul jest niżej, od Lucerny w dół. Z tej części TOG - co było do przewidzenia - miasto zrezygnowało. A nieprecyzyjne reklamowanie mieszkań w kwestii lokalizacji jest ostatnio wyjątkowo popularne, vide Dom Development i ich osiedle "Saska", które ani nie jest na ul. Saskiej, ani na Saskiej Kępie, tylko na Gocławiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: Osiedle Klimontowska 17.01.19, 12:04 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link Zgłoś