Dodaj do ulubionych

Ach te marzenia..

IP: *.t-mobile.pl 24.10.11, 10:34
ciekawe ogłoszenie

warszawa.gumtree.pl/c-Nieruchomosci-dom-mieszkanie-dzialke-kupie-Witam-Serdecznie-Wezme-pod-uwage-tylko-powazne-oferty-W0QQAdIdZ324527364
Obserwuj wątek
    • yeelonek Re: Ach te marzenia.. 24.10.11, 10:46
      > Za mieszkanie spełniające powyższe wytuczne w lokalizacjach pierwszego typu jak wyżej, jestem w stanie zapłacić 4000 - 4500zl m2, za mieszkania drugiego typu 3000 - 3500zl m2.

moim skromnym zdaniem to uczciwa propozycja, podobne ceny
      są w Niemczech przy 2-3 krotnie większych zarobkach.
      • Gość: supercenka Re: Ach te marzenia.. IP: *.tpnet.pl 24.10.11, 11:07
        znajdą się yelonki co zapłacą a Ty obejdziesz się smakiem
      • Gość: wz To jakiś wizjoner IP: *.free.aero2.net.pl 24.10.11, 11:14
        "nie z wielkiej plyty, nie rama H i nie starsze niż 10 lat"
        Przecież 99% wszystkich nowych budynków to klasyczna rama H, więc abstrahując od ceny to czego on szuka?
        • Gość: Maniek Re: To jakiś wizjoner IP: *.ipgum.pl 24.10.11, 12:47
          Na dalekiej Białołece niskie budynki budowane były z pustaka. Nie opłacało się ciężkiego sprzętu używać. Gość bliski już jest cen właściwych w tamtych okolicach.
          • Gość: Bielaneck Re: To jakiś wizjoner IP: *.warszawa.mm.pl 25.10.11, 14:15
            Niekoniecznie. Jest sporo budynków wybudowanych z cegły na przełomie dekad. Na Bielanach to jest cały ciąg nowych domów wzdłuż ul. Wolumen oraz osiedle przy Sokratesa czy Literackiej (WSM). Jeno po 4500 to tam raczej nie będzie. Bo to są mieszkania, które na klienta nie czekają mimo kryzysu.
            • Gość: wz Re: To jakiś wizjoner IP: *.free.aero2.net.pl 25.10.11, 15:34
              Przecież te nowe osiedla na Sokratesa to rama H, czyli tak jak wszystko inne żelbetowy szkielet wypełniony jakimiś bloczkami.
              Natomiast czteropiętrowe budynki bez windy ze śmiesznie maleńkimi oknami WSM przy Literackiej powstawały na przełomie lat 60/70 a nie po 2000. Oprócz tego wydaje mi się, że są one w technologii wielkiej płyty, podobnie jak potężne bloczyska wzdłuż Broniewskiego( takie same, małe okna.
              • Gość: Ron Re: To jakiś wizjoner IP: *.warszawa.mm.pl 25.10.11, 16:07
                Chyba się nie rozumiemy.
                Osiedle przy Sokratesa (jasnozielone bloki z 2000/2002 roku) budowano z cegły. Podobnie Literacka, bliżej Maczka. I Wolumen z szczytami z cegły klinkierowej.
                • Gość: wz Re: To jakiś wizjoner IP: *.free.aero2.net.pl 25.10.11, 16:32
                  Faktycznie.
                  Literacka- miałem na myśli po stronie bliżej Broniewskiego, bliżej Maczka to myślałem, że to jest TBS a nie WSM.
                  Zapewne masz rację, jeśli chodzi o dwa pozostałe osiedla. Niemniej prawie wszystkie obecnie budowane inwestycje to klasyczna rama H. Developerzy jakoś bardzo się tego wstydzą( często piszą np. technologia tradycyjna), a ja tego nie rozumiem, bo wg. mnie nie ma czego.
      • Gość: realista Re: Ach te marzenia.. IP: 67.159.5.* 24.10.11, 13:05
        Proponuje dodać do Twojej uczciwej propozycji 2k z metra i wystawić lipne ogłoszenie sprzedaży na Gumtree. Gwarantuje Ci, że do końca dnia będziesz miał od kilku do kilkunastu osób gotowych zapłacić gotówką od ręki.

> moim skromnym zdaniem to uczciwa propozycja, podobne ceny
        > są w Niemczech przy 2-3 krotnie większych zarobkach.

To lepiej idź do szefa i żądaj podwyżki o 300%, bo w Niemczech takie są zarobki. Czemu nie? Obydwa pomysły są tak samo idiotyczne.
    • Gość: . Re: Ach te marzenia.. IP: *.aster.pl 25.10.11, 15:13
      darmowy portal to i można się ogłosić z czym tylko się chce.

tego delikwenta nie stać nawet na ogłoszenie premium, a co dopiero na mieszkanie.
      oj jaki dumy musi być z siebie ten leszcz co to tak wyrafinowanie zakpił z jelonków zakredytowanych pod korek w chf. pewno jakby nie daj boże dla niego ktoś zadzwonił, że ma taką ofertę to by się koleżka obsrał ze strachu.

i uprzedzając - tak jestem na pasku developerów i agencji nieruchomości, jestem ynwestorem i nie mam co do garnka włożyć a poza tym żal mi d.pe ściska, że mój kredyt dawno przerósł cenę mieszkania. zapomniałem o czymś?
      • Gość: diplodok Re: Ach te marzenia.. IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 15:26
        Tak zapomniałeś napisać że gość trafił w sedno.
        Ale do głąbów nic nie dotrze.
    • Gość: gość Re: Ach te marzenia.. IP: *.basl.cable.virginmedia.com 25.10.11, 19:16
      I co z tego że napisal takie ogloszenie. O wiele więcej jest tych powyżej 15-20 k za metr. Ci to dopiero sie rozmażyli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka