Gość: Common Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.centertel.pl 29.12.12, 09:11 nie no ludzie tylko nie arche! już lepsze komunałki budują we włochach niż te ich eksluzywne osiedla. oglądaliśmy to na postępu. jeszcze umowa jak jw construction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 19:17 Mieszkam na Górczewskiej i jakoś nie przypominam sobie żeby umowa była jakaś demoniczna, owszem były jakieś drobne kwestie i sugestie nasze, ale przy tylu wątkowej umowie to chyba nic nadzwyczajnego? Nie kupuje mieszkania co tydzień , ale przynajmniej mi się tak wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: Dobry deweloper - Warszawa 27.11.18, 11:31 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrrn Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.mm.pl 09.01.13, 10:35 powiem Ci tak, na pewno szybciej znajdziesz 100 negatywnych opinii niż 1 pozytywną z prostej przyczyny, ktoś niezadowolony zechce swoje żale wylać w necie bo złość to dobra siła napędowa to pisania negatywnych opinii. Wiadomo ludzie mają różne wyobrażenia co do mieszkania przed jego zakupem a potem jeśli coś się od nich różni nawet nieznacznie wtedy już pomstują i wylewają żale na dewelopera. A przecież kupno mieszkania, jego budowa itd. to skomplikowany proces niezależny tylko od dewelopera ale też od podwykonawców i wielu innych osób. Znajomy niedawno chciał kupić mieszkanie ale jak widziałem jak się do tego zabierał to na miejscu dewelopera to bym mu go nie sprzedał :D Odpowiedz Link Zgłoś
asterixa Re: Dobry deweloper - Warszawa 09.01.13, 14:26 dokładnie! zgadzam się w zupełności. a jeśli chodzi o dewelopera to ja od siebie mogę polecić Icon i inwestyję na Sowińskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.03.13, 23:39 sprawdz sobie np. na www.mapanieruchomosci.pl polecam stronkę Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: Dobry deweloper - Warszawa 28.03.13, 13:41 Kluczowe pytanie kilka razy wcześniej jaki to dobry. Jeśli taki co buduje dużo i sprzedaje tanio to odpowiadam: JW Construction. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Dobry deweloper - Warszawa 28.03.13, 14:03 Słuchaj, może i nie jest za tanio ale masz wszystko pewne i bez owijania w bawełne, ja kupiłem ostatnio mieszkanie od Dom Development, na odbiór zaprosiłem dwóch opłaconych majstrów i szczerze drobne sprawy nie było się zbytnio do czego przyczepić, posiadam też mieszkanie z 2008 roku od DD ma juz 5lat i też jest z nim wszystko ok, dlatego szczerze polecam tego developera. Jeśli byłbyś zainteresowany kupnem mieszkania w DD, to odezwij się mnie na prywatnego maila: bebeeeb@wp.pl, w prostu sposób możesz zarobić kasę na dzień dobry:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.13, 12:18 A ja kupiłem dom od Avalonu i jestem zadowolony, właśnie sie wykancza.... Wiecej nie powiem, bo zostanę potraktowany jako deweloper..... Powodzenia w trafnych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fill Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 12:42 teraz mi zupełnie namieszałeś, już prawie chciałem kupić w dd a teraz chyba kupie dom od Avalonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.13, 21:18 Podaj email, dam Ci kilka porad.... Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Dobry deweloper - Warszawa 22.04.13, 10:13 Avalon pierwsze słyszę to chyba jakaś kiełbasiarnia jest? ma jedną inwestycję w warszawie, i faktycznie wielki developer, ale kupuj i daj znać za parę lat czy jeszcze stoi? Gość portalu: fill napisał(a): > teraz mi zupełnie namieszałeś, już prawie chciałem kupić w dd a teraz chyba kup > ie dom od Avalonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.13, 10:44 "Avalon pierwsze słyszę to chyba jakaś kiełbasiarnia jest? ma jedną inwestycję w warszawie, i faktycznie wielki developer, ale kupuj i daj znać za parę lat czy jeszcze stoi?" bebeeeb ... cóż za język zawiści... , widzę że nie ma co wdawać się w polemikę (chyba że to działania konkurencyjne wtedy rozumiem Twój ton)... Może i "kiełbasiarnia" (cokolwiek chcesz przez to powiedzieć :-) ), nie wiem ... czas faktycznie pokaże .... Może się nie zawali :-) Miłego dnia mimo wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zsiadlo Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.mm.pl 25.04.13, 21:42 wg mnie dobry deweloper to taki, który jest już od jakiegoś czasu na rynku nieruchomości, łatwo go wtedy zweryfikować, zobaczyć jak buduje czy podpytać nawet mieszkańców wybudowanych przez niego osiedli, jak buduje wiele lat i ma popyt na swoje mieszkania to coś musi znaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Dobry deweloper - Warszawa 26.06.13, 16:36 Dokładnie. Developer musi mieć przede wszystkim pozycję na rynku i bazę ziemi no i perspektywy jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: Dobry deweloper - Warszawa 26.06.13, 23:35 Unikać też zakupu dziury w ziemi tylko kupować mieszkania gotowe, zmniejszamy koszty, minimalizujemy ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: Dobry deweloper - Warszawa 27.06.13, 16:57 O to, to, to dobrze powiedziane, nie ma takiego dewelopera, który by wszystkim dogodził, zawsze znajdzie się ktoś kto obsmaruje nawet najpiękniejsze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: Dobry deweloper - Warszawa 30.06.13, 20:17 Dlatego warto zawsze samemu zweryfikować dane osiedle , wybrać się na osiedle, obejrzeć okolicę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.ip.xcore.pl 27.07.13, 11:40 Godne polecenia zdecydowanie magenta.dolcan.com.pl, deweloper sprawdzony przeze mnie, mieszkania i podejście do klienta - pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
b2oszzy Re: Dobry deweloper - Warszawa 27.07.13, 16:47 ja kupiłem mieszkanie na Białołęce od jw construction, widzę, że opinie o nim są różne ale ja jestem zadowolony, kupiłem spore mieszkanie, jakość wykonania moim zdaniem jak najbardziej ok, nie miałem problemu z odbiorem, usterki naprawili bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: 46.187.149.* 08.08.13, 16:18 Inwestycje tego dewlopera nie spełniały moich oczekiwań, dlatego kupiłem mieszkanie od Ronsona. Jednak każdy ma swoje zdanie i swoją wizję mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet z ręcznikiem Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.adsl.highway.telekom.at 08.08.13, 19:31 Gość portalu: Darek napisał(a): > Inwestycje tego dewlopera nie spełniały moich oczekiwań, dlatego kupiłem mieszk > anie od Ronsona. Jednak każdy ma swoje zdanie i swoją wizję mieszkania. wyższy poziom prawdopodobieństwa osiągnąłbyś nie spamując ronsonem jednocześnie trzech wątków, każdy po innym pseudonimem, w tym dwa razy z tego samego IP, a raz ze skompromitowanego nicka (sto postów o ronsonie). Wniosek: ronson ośmiesza się nawet w obszarze marketingu szeptanego Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: Dobry deweloper - Warszawa 28.08.13, 18:46 Proszę o przykłady i porównania, przede wszystkim cenowe inwestycji developerów, których wymieniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
82misiek Re: Dobry deweloper - Warszawa 11.08.13, 01:46 A kto mi powie coś więcej o tej inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.olsztyn.mm.pl 04.11.13, 09:06 Rozumiem strach przed zawieraniem umów z deweloperami - tyle słyszy się przekrętów... Ze swej strony mogę polecic Trybonia PPI - kupiliśmy od niego mieszkanie na Osowskiej w Południowej Pradze. Mieszkamy od kilku miesięcy i nie zauważyliśmy ukrytych usterek. Mieliśmy tylko problem z zapowietrzonymi grzejnikami na początku sezonu grzewczego ale to szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: husyyy Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.dynamic.mm.pl 07.11.13, 12:49 o każdym deweloperze możesz znaleźć pozytywne i negatywne opinie, jak dla mnie najbardziej weryfikuje wszystko czas, trudno się utrzymać na rynku przez wiele lat jak się buduje źle bo opinie szybko się rozchodzą, morał z tego taki, że jak ktoś długo jest na rynku, ma chętnych na mieszkania i ma sensowne ceny - to dla mnie są wskaźniiki dobrego dewelopera, rozejrzyj się a sam sobie odpowiesz na pytanie który to dobry Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.za Re: Dobry deweloper - Warszawa 14.11.13, 09:18 ja też słyszałem różne historie związane z deweloperami-niektóre bardzo niewesołe, mogę polecić Qualia Development, bardzo profesjonalna firma, nie miałem żadnych zastrzeżeń w czasie współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilga Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.147.164.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.11.13, 17:52 DLa mnie jest ok, zwłaszcza ze w Warszawie deweloperów jest bardzo dużo i kazdy proponuje nam coś innego. Natomiast nasz wybór tez padł na Shiraz Trio. Jesli chodzi o Bemowo to jest na pewno w atrakcyjnej lokalizacji. Do tego w pobliżu są galerie handlowe, sklepy, świetna komunikacja z Centrum, ścieżka rowerowa tuż pod osiedlem, w pobliżu Fort Bema z najpiękniejszym placem zabaw dla dzieci w Warszawie, parkiem linowym. A takie rzeczy maja na pewno duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: 193.0.236.* 20.12.13, 13:10 A teraz wanda... Już wam pisałem, żebyście trochę lepiej ten markjeting uprawiali bo na takie coś się nikt już nie łapie. Chyba, że płacą wam od sztuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia 58 Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.subscribers.sferia.net 20.12.13, 13:56 a ja mogę polecic wille w Kampinosie, budowa wre. Odnalazłam swoje miesce na świecie! Fajny Kierownik budowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strumykowa.Waw.pl Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.centertel.pl 14.01.14, 20:02 Bmi sp. z o o dzielnica BIałołęka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia 58 Re: Dobry deweloper - Warszawa IP: *.subscribers.sferia.net 07.01.14, 18:52 już wszystkie zarezerwowane! Ach ,gdyby ten kierownik budowy nie był łysy , to bym go zaprosiła na kawę... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina4127 Re: Dobry deweloper - Warszawa 08.01.14, 16:01 hej. wrzucałam to pytanie na różne fora, ale nie dostałam żadnej konkretnej odp. Co sądzicie o tym deweloperze? rynekpierwotny.co/oferty/amb-group-polska-sp-z-oo-wilanow-spolka-komandytowa/lawendowe-ogrody-warszawa-wilanow/?filter-search=101778 zastanawiam się nad kupnem domu u nich. a może możecie polecić mi innego dewelopera? dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina4127 Re: Dobry deweloper - Warszawa 15.01.14, 09:38 dopoznania.pl nie znoszę, nie mają pełnej oferty, straszny jest ten portal- nie polecam.:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
rycho2014 Re: Dobry deweloper - Warszawa 09.02.14, 20:02 Aby uniknąć rozczarowań po odbiorze mieszkania,gdy opadną już emocje i zaczniesz dostrzegać wady i niedoróbki skorzystaj z pomocy fachowca.Pomożemy Ci w odbiorze. Sprawdzimy zgodność umowy i projektu ze stanem faktycznym.Jeżeli są jakieś wady i usterki,to pomożemy je wykryć.Oszczędzisz czas i nerwy przy pracach wykończeniowych. Usługa jest tania!!! Jeżeli szukasz będziesz potrzebować porady architekta w sprawie wykończenia lub sprawdzonego wykonawcy to Ci pomożemy. pomocwodbiorzemieszkania@gmail.com odbiormieszkania.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowymuffin Re: Dobry deweloper - Warszawa 05.09.14, 10:08 Nie można tak wszystkich generalizować i wrzucać do jednego wora, bo ludzie chętniej dzielą się na forum tym, co im się nie podoba niż tym, co jest ładne i po prostu uczciwe... popytaj po znajomych, bo to w sumie od nich można dostać sprawdzone info. U mnie taka poczta pantoflowa znajomy znalazl mieszkanie u tego dewelopera www.barc.com.pl/ i jest szczerze zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
eliza2817 Re: Dobry deweloper - Warszawa 09.09.14, 12:12 O wielu się już naczytałam, ja polecam Mostostal rezydencjaorlowicza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
panjeziorak Re: Dobry deweloper - Warszawa 15.09.14, 10:19 Za solidnego wykonawcę uchodzi Agena Development S.A. Auto takich inwestycji jak Kamienna 1 czy Praga Tower - tutaj można rzucić okiem na tą pierwszą inwestycję www.agenadevelopment.pl/kamienna/ . Ze swojej strony mogę powiedzieć, że wszystkim trudno jest dogodzić. A to za wysoko, albo dzielnica się nie podoba. Różnie to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jolo0 Re: Dobry deweloper - Warszawa 17.11.14, 18:17 Mówcie co chcecie, ja kupiłem od Barc Warszawa S.A. i polecam. Bez zgrzytów się obyło i z mieszkania jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
wola1986 Re: Dobry deweloper - Warszawa 23.12.14, 14:04 Ja polecam Home Invest - Wola Prestige. Teraz budują coś nowego, ale na Woli standard super, biuro na miejscu, obsługa dobra, zawsze ktoś jest i pomoże, z dokumentami do banku też nie było problemów. Polecam Pana Michała, zawsze odbiera telefon i mnie we wszystkim pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
snieszka80 Re: Dobry deweloper - Warszawa 22.05.15, 13:38 Każdy deweloper oddzwania :) Ale po co szukać przez internet i wysyłać miliony formularzy? Nie lepiej przejechać się, obejrzeć, porozmawiać? Mokotów nadal jest dość drogą dzielnicą Warszawy. Nie lepiej kupić większe mieszkanie za mniejsze pieniądze? Np. na Bemowie? Odpowiedz Link Zgłoś
anju22 Re: Dobry deweloper - Warszawa 20.07.15, 21:11 Wiele pozytywnych opinii słyszałam o Grupa Lar - deweloper sprawdzony na naszym gruncie, działający od 50 lat. Teraz buduje bardzo przyjemnie zapowiadający się budynek przy Woronicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pepia Re: Dobry deweloper - Warszawa 18.12.15, 09:34 Witam, Nigdy nie udzielałam się na forach, ale teraz czuje że powinnam się podzielić z innymi moimi doświadczeniami z deweloperem. Mieszkanie kupiłam od dewelopera - DANTEX. Niestety nie mogę go polecić. Gdybym wtedy wiedziała to co teraz to nigdy bym nie podpisała umowy z tym deweloperem. Podpisanie umowy deweloperskiej wiązało się z udzieleniem wszelkich pełnomocnictw spółce Dantex. Podpisując umowę deweloperską nic nie zwróciło mojej uwagi (to moje pierwsze mieszkanie), ale jak przyszło do podpisania aktu notarialnego nie było już możliwości dyskusji. Musiałam wyrazić zgodę na pełnomocnictwa. Tu wiem, że zawiniłam. Może mogłam iść wcześniej do notariusza aby omówić umowę. Jeśli chodzi o inne kwestie to pracownicy w biurze zapewniali, że w razie zmiany metrażu mieszkania (po pomiarach geodety) można się dogadać z deweloperem i nie będzie trzeba płacić różnicy. Natomiast w umowie deweloperskiej już było wyraźnie napisane, że trzeba będzie zwrócić różnicę. Przy cenie za mieszkanie ok. 400 tys upominanie się o 1000-2000zł jest słabe. Porozumienie na linii biuro-notariusz to masakra. Każdy ma swoją wersję i mówi co innego. Chęć zobaczenia pism przed podpisaniem aktu niemożliwa, ponieważ pani w biurze stwierdziła, że nikt o to nigdy nie pytał! W całym bloku najprawdopodobniej zrobiona źle kanalizacja, gdyż unosi się nieprzyjemny zapach z rur w kabinie prysznicowej. Deweloper nie odpowiada na pisma. Nie ma możliwości załatwienia tego tematu pomimo rękojmi, gdyż trzeba mu to udowodnić. Okna najsłabszej jakości, z wywietrzników ciągle wieje i jest zimno. Inni mieszkańcy skarżą się na zimno wydostające się z kontaktów! Nie polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
just_in87 Re: Dobry deweloper - Warszawa 08.08.16, 11:06 Planuję zakup mieszkania od dewelopera Yuniversal Podlaski, idąc za tropem znajomych, zadowolonych z mieszkań w ich inwestycjach. Na terenie Warszawy dość niewielki, ale w stolicy już od 10 lat budują i mają w planach kilka dobrze zlokalizowanych inwestycji - Woronicza, Ochota, Ursynów. Obecnie w budowie Krzywińska koło Parku Bródnowskiego, Aluzyjna na Białołęce oraz w Pruszkowie. Budują solidnie, bardzo dobry kontakt z deweloperem, który ma czas dla klienta inaczej niż u dużych deweloperów. Są elastyczni Przed podpisaniem umów możliwość otrzymania ich treści mailowo do wglądu - nie oszukują klienta! Odpowiedz Link Zgłoś