Dodaj do ulubionych

Sokratesa Park

IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 21:46
Hej szukam sąsiadów z Sokratesa Park, czy ktoś zakupił? Jakieś wrażenia opinie itp :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Leonard Re: Sokratesa Park IP: *.warszawa.mm.pl 14.11.11, 10:56
      Nikt nie kupił.

Czekamy aż ceny spadną. W każdym razie Ci, którzy mają pieniądze. Co widać po ofercie lokali - sprzedało się trochę małych metraży, które - jak sądzę - kupili młodzi dynamiczni. W kredycie, który będzie im teraz wisiał na szyi przez 30 lat.

Tylko tacy pozwalają sobie na zakup mieszkania pod hutą w cenie ok. 8 tys. PLN/m2.

A jeśli jesteś naganiaczem, to musisz zrozumieć, że coś się skończyło.
      I nie wróci. Albo urealnicie ceny, albo będziecie bujać się latami z tym co już stoi. Nie trzeba było burzyć mazi - mielibyście od nich czynsz - w sam raz na pensje dla 1-2 agentów sprzedaży.
      • Gość: Maniek Re: Sokratesa Park IP: *.ipgum.pl 14.11.11, 11:22
        Nie prawda, w super lokalizacji na Sokratesa mieszkanka sprzedają się przyzwoicie, nikt cen opuszczać nie musi. Jeśli są jakieś zniżki to na felerne mieszkania.
        • Gość: Leonard Re: Sokratesa Park IP: *.warszawa.mm.pl 14.11.11, 11:30
          Oj, Maniek, Maniek. Nieprawda pisze się razem.

Ja nie napisałem, że muszą obniżyć ceny. Mogą nie obniżać. Jak chcą, w końcu to ich mieszkania. Najwyżej tam zamieszkają sami, albo puszczą pod wynajem.

Ale jakby chcieli sprzedać, to po rozsądniejszych cenach będzie im łatwiej :-)
          • Gość: Maniek Re: Sokratesa Park IP: *.ipgum.pl 14.11.11, 12:06
            Dawno już polskiego nie miałem a wiele lat za granicą kraju "oduczyło mnie" ortografii, jednak będę się upierał, że taka pisownia jest poprawna, jeśli jest w znaczeniu zaprzeczenia słowa prawda.
            Aspekty ortograficzne nie mają jednak wpływu na ceny, które że zacytuje klasyka gatunku +1% tygodniowo :-)
            • Gość: Leonard Re: Sokratesa Park IP: *.warszawa.mm.pl 14.11.11, 12:37
              Chłopakuuu,
              tak trzymaj. Cenki mieszkań rosną. Polska to zielona wyspa. PiS nie pozwala PO reformować państwa a przecież szuflady pełne ustaw. Nieprawda pisze się oddzielnie. Niemcy i Rosjanie to nasi przyjaciele, którzy tylko myślą, jak zrobić Ci dobrze swoją nową rurą.

Nadstaw się bracie. Ty i Twoi przyjaciele, którzy przesrają ten kraj i nawet tego nie zauważą. Zresztą co za różnica? Car też potrzebuje urzędników, policjantów, nauczycieli. Nieprawda(ż)?

Sorry, ale frustruję się widząc ogólny zalew głupoty i/lub zaprzaństwa, którego Twoje posty są niestety przykładem. Akurat w płaszczyźnie rynku nieruchomości.
              • Gość: Maniek Re: Sokratesa Park IP: *.ipgum.pl 14.11.11, 13:20
                Uspokój się, pokrzykiwaniem cen nie zmienisz. Co będzie z cenami mieszkań okaże się, zobaczymy wówczas kto jest "zaprzańcem"
                • Gość: Leonard Re: Sokratesa Park IP: *.warszawa.mm.pl 14.11.11, 13:57
                  Już się uspokoiłem.
                  Nie ma jak melisa.

Zrezygnowałem z kupowania.
                  Zarezerwowałem dolomity. Może premiera spotkam.
                  • Gość: Maniek Re: Sokratesa Park IP: *.ipgum.pl 14.11.11, 14:52
                    I słusznie
            • Gość: K. Re: [OT] Sokratesa Park IP: *.polpak1.nat.pcnet.com.pl 14.11.11, 15:50
              > Dawno już polskiego nie miałem a wiele lat za granicą kraju "oduczyło mnie" ort
              > ografii

światowiec :) to wymień język, którego ortografię znasz lepiej niż polską

• Gość: Leonard Re: [OT] Sokratesa Park IP: *.warszawa.mm.pl 16.11.11, 14:56
                Patrz, Maniek zawsze reaguje błyskawicznie, a tu cisza... ciekawe.

A na marginesie - w nazwie "Sokratesa Park" zabrakło "Przemysłowy". Huta, stacja benzynowa, budynki poprzemysłowe w bezpośredniej okolicy. Drzewa? Drzewa też są. Dlatego godzę się na Park, ale musi być dodane, że Przemysłowy.
                • Gość: Maniek Re: [OT] Sokratesa Park IP: *.ipgum.pl 16.11.11, 15:03
                  prawda czy nie prawda
                  jak się pisze tego typu przeczenia nie z rzeczownikami, pewnie nigdy nawet o tym nie słyszeliście, stąd dla was wszystko takie łatwe i oczywiste

Po ile to sobie życzą w tym parku ?
                  • Gość: tyrystor Re: [OT] Sokratesa Park IP: *.centertel.pl 16.11.11, 22:34
                    > Po ile to sobie życzą w tym parku ?
                    sporo za dużo
        • Gość: -) Re: Sokratesa Park IP: 217.8.177.* 14.11.11, 11:59
          Maniuś, na tym forum przed tobą było kilku naganiaczy którym mimo wszystko do pięt nie dorastasz. Przestań się wygłupiać i weź się lepiej za wysyłanie ogłoszeń. Trzeba było opchnąć kwadrat jak jeszcze miałeś czas.
          • Gość: Maniek Re: Sokratesa Park IP: *.ipgum.pl 14.11.11, 12:07
            Pomyliłeś mnie z kimś innym. Żadnym naganiaczem nie jestem. Każdy mierzy własną miarą, hę?
    • Gość: kryzys Re: Sokratesa Park IP: *.centertel.pl 17.11.11, 17:55
      Jakie ceny tam teraz. W 2009 było po 7200 za m2. Spadły ?
      • Gość: gość Re: Sokratesa Park IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 22:29
        Po 8500 zł./m2
        • Gość: Leonard Re: Sokratesa Park IP: *.warszawa.mm.pl 18.11.11, 10:41
          8500? Czyli drożej niż na Żoliborzu przemysłowym? Trzeba na głowę upaść...
        • kuerty Re: Sokratesa Park 18.11.11, 12:28
          niesamowity spadek cen :-)
          warto było czekać i na wynajmie ładować pieniądze w cudzą kieszeń
          • Gość: Dularowski Re: Sokratesa Park IP: *.centertel.pl 18.11.11, 12:47
            > warto było czekać i na wynajmie ładować pieniądze w cudzą kieszeń

te pieniądze to znacznie mniej niż rata kredytu, mimo że kredytobiorca ma jeszcze do zapłacenia tzw. czynsz do spółdzielni. Jeśli tego nie wiesz, to faktycznie kredyt może Ci się wydawać atrakcyjną opcją
            • kuerty Re: Sokratesa Park 18.11.11, 13:23
              porównaj całkowity koszt kredytu z kosztem najmu trwającego tyle co spłata kredytu może trochę zweryfikujesz swoje nie do końca przemyślane poglądy
              • Gość: Dularowski Re: Sokratesa Park IP: *.centertel.pl 18.11.11, 13:54
                > porównaj całkowity koszt kredytu z kosztem najmu trwającego tyle co spłata kred
                > ytu może trochę zweryfikujesz swoje nie do końca przemyślane poglądy

po przemyśleniu wychodzi pewnie, że najkorzystniej jest spłacać 30 lat dwupokojowe mieszkanie w bloku kupione po obecnych cenach. I jeszcze kredycik w walucie. Nie bierzesz poza tym pod uwagę, że w takim zakredytowanym nowym bloku ponad połowa właścicieli nie wyrobi się ze spłatą i będzie z tego niezły slums. I atmosfera w dniach spłaty mini ratki...

Od kredytobiorcy to mogę najwyżej nająć mieszkanie, płacąc mu połowę ratki (minus czynsz - jak zwykle przy najmie wliczony).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka