gebhard 25.11.11, 14:31 Simur rozpoczął sprzedaż: www.simur.pl/info/pod_korona.html projekt nie zachwyca, elewacje na wizalizacjach wyglądają biednie, co do rozkładów mieszkań to nie znalazłem żadnego 2-pokojowego z wydzieloną kuchnią, żałość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jessssu Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 16:17 Jak widać paru jeleni już się znalazło i zapłaciło te 7300-7500 z metra, co za kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
ooromciooo Re: Pod Koroną - Wilanów 27.11.11, 15:40 Gość portalu: jessssu napisał(a): > Jak widać paru jeleni już się znalazło i zapłaciło te 7300-7500 z metra, co za > kretyni. no przecież to SIMUR* :) *najbardziej zarozumiały spółdzienio-deweloper jakiego widziałem (cytat z innej inwestycji: " ... będą niewątpliwie miały wpływ na cenę mieszkań.") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewentualny Pod Koroną - Wilanów umowa Simur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 22:51 Mam dosc wazne pytanie: czy osoby z tu, na forum obecnych podpisaly umowe przedwstepna z SIMUREM w Takiej-Nie-Do-Przyjecia postaci, ktora oni proponuja, czy udalo sie Wam ja zmienic? Bo nie wiem, czy przypadkiem nie walcze z wiatrakami... Wiem, ze firma wydaje sie byc solidna i nic nie wskazuje na to, ze cos sie sypnie - ale tym bardziej umowa powinna gwarantowac nam jakiekolwiek prawa w przypadku opoznien, ktorych zupelnie nie mamy podpisujac umowe w postaci proponowanej przez Spoldzielnie. W sytuacji wypadku na budowie, kiedy to inwestycja moze byc wstrzymana nawet na pare miesiecy, nasze pieniadze procentuja na kontach SIMURU i nic nie zrobimy - a kiedy my spozniamy sie o 1 dzien, odsetki leca... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_wybuch Re: Pod Koroną - Wilanów umowa Simur 11.05.12, 14:01 Mi udało się wprowadzić kilka zmian / uzupełnień do umowy, tylko, że było to w okresie gdy mieszkania nie sprzedawały się zbyt intensywnie więc inne było też i podejście do klienta... Patrząc jak teraz się sprzedają może to być trudniejsze... Oceniłem spółdzielnię i generalnego wykonawcę na niewielki stopień ryzyka. Stąd między innymi decyzja o kupnie. Przeczytaj dokładnie umowę. Simur również płaci odsetki w przypadku opóźnienia w oddaniu inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.11, 03:26 Kiepski projekt, słabe rozkłady, ceny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 22:47 a ja uważam, że rozkłady są świetne i dokładnie takie jakich poszukiwałem. Bardzo się cieszę, że będę mógł mieszkać na tym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asds Radze olac IP: *.centertel.pl 23.03.12, 01:01 7-8 tys za wilanow to nie ma zadnego sensu, do tego spoldzielnia zachowuje sie gorzej niz nie jeden deweloper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojo Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.205.114.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.03.12, 22:03 MINUSY: -faktycznie wydzielone kuchnie dopiero od 3 pokoi -niestety teraz wiele nowych budynków tak jest projektowana no i dla niektórych to nie wada ,więcej przestrzeni mniej klitek... -elewacje nieprecyzyjne na wizualizacjach niewiele widać w ogólnym zarysie raczej jednak nie odbiegną od standardu MW -architektura nie jest powalająca a kompletnie niezrozumiałe jest rozbicie prostej linii parterów usługowych od strony Al.Rzeczypospolitej -tylko jeden wjazd do garażu -centralna portiernia to może i brzmi prestiżowo ale komunikacyjnie dla pieszych to wiele więcej do przejścia... -cena nie jest najniższa ok.7 tys m2- jak to w MW... -simur jest wyjątkowo mało elastyczny w negocjacjach z drugiej strony trudno się dziwić jeśli mieszkania się po prostu się im sprzedają PLUSY -większość mieszkań o powierzchni do 60m2 -taką inwestycję będzie łatwiej sprzedać a co za tym idzie zrealizować -wykonawca dopiero przymierza się do wykopów a już 1/3 mieszkań znalazła nabywców...(niektórzy malkontenci na forum piszą że nabywcy to jelenie ale na szczęście piszą to przy każdej okazji i przy każdej inwestycji) -duże mieszkania sytuowane w najlepszych częściach budynku ,część dwupoziomowych z dużymi tarasami i ogrodami zimowymi -wszystkie mieszkania z balkonami a każdy ładny balkon mieć chce -największe powierzchniowo patio wśród osiedli w MW -ktoś wie o większym? konkret? simur musiał takie zrobić bo większość powierzchni biologicznie czynnej wyjadła z działki cześć handlowo-usługowa -obok budynek handlowo-usługowy z dużym marketem spożywczym -szybkie zakupu na wyciągnięcie ręki, każdy wygodę lubi... -lokalizacja przy trasie 2 linii autobusów a w odległej przyszłości tramwaju- dla wielu osób będzie to wielką zaletą -działka jest pełną własnością inwestora a nie w użytkowaniu wieczystym jak 90% innych działek MW-czy już teraz domyślacie się o ile mniej z tytułu opłaty podatków zedrze skórę przyszłym nabywcom szanowna Pani Prezydent m.st Warszawy? -garaże rodzinne w dobrej cenie: 2 stanowiska w 30 tys zł ( 1 miejsce -15 tys zł) można by jeszcze pisać o zaletach i wadach samego Miasteczka Wilanów ale to na inny wątek Odpowiedz Link Zgłoś
ooromciooo Re: Pod Koroną - Wilanów 27.03.12, 11:47 Gość portalu: tojo napisał(a): > PLUSY > -większość mieszkań o powierzchni do 60m2 -taką inwestycję będzie łatwiej sprze > dać a co za tym idzie zrealizować -wykonawca dopiero przymierza się do wykopów > a już 1/3 mieszkań znalazła nabywców... Przy tej ilości małych mieszkań w dodatku bez zróżniocowania ceny małe/duże to osiedle moim zdaniem, w niedługim czasie będzie przypominało akademik lub hotel robotniczy. Nie ma w tym nic dziwnego, że najmniejsze/najtańsze mieszkanania sprzedają się pierwsze. > -działka jest pełną własnością inwestora a nie w użytkowaniu wieczystym jak 90% > innych działek MW-czy już teraz domyślacie się o ile mniej z tytułu opłaty pod > atków zedrze skórę przyszłym nabywcom szanowna Pani Prezydent m.st Warszawy? Wilanowskie pola na których stoi MW są we władaniu skarbu państwa i bufetowa nie ma nic do tego. poza tym z większością się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.home.aster.pl 13.04.12, 22:22 Dorzućcie jeszcze brak kontroli nad kosztami, skoro zarządza tym spółdzielnia a nie mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_wybuch Re: Pod Koroną - Wilanów 09.05.12, 14:53 Jest kontrola kosztów, bo powstanie wspólnota. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_wybuch Re: Pod Koroną - Wilanów 09.05.12, 15:09 Przecież zwykle najszybciej sprzedają się najtańsze czyli najmniejsze mieszkania bo najwięcej osób na nie stać, niezależnie czy to do zamieszkania czy jako inwestycję. A poza tym życzyłbym statystycznemu studentowi lub tym bardziej robotnikowi żeby sobie kupił choćby najmniejsze mieszkanie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowi Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.31.41.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 19:06 Al. Rzeczypospolitej to znakomite miejsce do życia a inwestycja simuru dobrze się w to miejsce wpasowuje. Nowy Wilanów to pierwsze chyba w Polsce i na razie jedyne na taka skalę miejsce gdzie będzie najmniej naszego narodowego wszechobecnego bałaganu, pstrokacizny, niekonsekwencji i nieprzemyślanych rozwiązań, szkaradnych reklam a przede wszystkim najmniej paskudnego sąsiedztwa. Przed zakupem przez 2 lata oglądaliśmy dziesiątki ofert deweloperów i mieszkań z drugiego rynku i dopiero to właśnie miejsce nas skusiło. Deweloper wygląda nieco staromodnie ale uczciwie,ma dobre opinie i nie budzi podejrzeń , generalny -podobno jeden z najbardziej solidnych w branży -zysk za 2011r to ponad 900 mln zł, projekt nowoczesny- jak każdy inny w tym sąsiedztwie, ładne mieszkania z dużymi balkonami- z tym że widać ,ze w przeciwieństwie do innych inwestycji będzie duży i ładny zielony dziedziniec- dla dzieci i nie tylko super sprawa.I jeszcze market spożywczy i usługi przy budynku i przystanek autobusu do metra i do centrum, itd...itd... Pozdrowienia dla wszystkich,którzy chcą mieszkać i żyć w lepszym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Pod Koroną - Wilanów IP: 80.50.231.* 15.05.12, 08:36 wzruszyłem się :))) ja tam ja przejeżdżam obok to mam tylko ból oczu - a najbardziej mnie śmieszy ta "plaża" u zbiegu dwóch ruchliwych ulic - MEGA FANTASITKO!!! :))) myślę że do jakości życia dodaje to z 10 punktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as dajcie juz spokoj z tym wilanowem IP: 94.75.122.* 15.05.12, 08:59 w takiej sytuacji jaka jest na rynku majac pieniadze albo zdolnosc kredytowa naprawde ktos chce tam jeszcze cos kupic Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_wybuch Re: dajcie juz spokoj z tym wilanowem 20.05.12, 07:29 w takiej sytuacji tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dajcie juz spokoj z tym wilanowem IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.12, 16:22 Jeśli dobrze ogarnąłem lokalizację tej budowy to będzie tam świetny widok na świątynię opaczności pożal się boże... Oczywiście świątynię będzie też rewelacyjnie słychać (dzwony rano i wieczorem a może też w czasie dnia, wesołe piosenki pielgrzymów i pątników, autokary kursujące tam i z powrotem oraz inne podobne atrakcje pod samymi oknami mieszkań). To dyskwalifikuje tą budowę całkowicie. Dla mnie świątynia dyskwalifikuje cały Wilanów ale może inni są mniej wybredni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Wasza Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.centertel.pl 17.07.12, 00:22 Przeczytałam Wasze posty i stwierdziłam, że coś tu trzeba sprostować. Mieszkam naprzeciwko Osiedla Pod Koroną - co mnie niepomiernie denerwuje, bo młoty pneumatyczne słyszę od 8.00 rano, także w sobotę, a czasem też w niedzielę (why???!!!). Ale ok, każdy w MW musi się z tym pogodzić. Tak samo na Białołęce, Bemowie, Targówku i innych rozbudowujących się osiedlach. Odpowiem Wam - z mojej perspektywy - jak wygląda tu życie i okolica, bo zanim kupiłam mieszkanie, zasuwałam po tych wszystkich mieszkankach pokazowych w MW - które ma opinię "na jedno kopyto, dla nuworysza i innego "cieciostwa spoza W-wy"". Błogosławię. A jest totalna różnica w standardach mieszkań. Może komuś się przyda. Opiszę kilka skrajnych dla porównania: - cena: 7-8 tys. to tanio w MW. Do niedawna. Jeszcze w grudniu 2011/styczniu 2012 normalna cena nawet w najbardziej blokowichowym standardzie to była 8-8,5. Teraz ceny spadają, deweloperzy wycofują się z PL, opuszczają z cen. Negocjujcie, ale max. da się spuścić 10-15 tys. na mieszkaniu (liczę z upustem na garaż i komórkę lokatorską) - ale to, co widzicie na billboardach: 5600 za m2, to za mieszkanka 150 m2; Kilka opcji, co sprawdziłam z deweloperów: - POLNORD: ktoś tutaj na forum szukał mieszkań z wydzieloną kuchnią - niech pójdzie do Polnordu - budują mocno w polskiej stylówie, czyli dla: rodzice + 2 lub 3 lub 4 dzieci, w zależności od metrażu - każdy z odrębnym pokojem. Ma to plus, bo każdy ma swe miejsce, ale ma też minus: to kolejne blokowisko z ciasnymi wnętrzami. Ja oglądałam tam kilka mieszkań 2 pokoje + kuchnia - są ciasne, z okienkami tzw. lufcikowymi, czyli w kuchni jest pod sufitem małe okienko, a na zewnątrz mały balkon. A w całe wnętrze to typowy blok, który warszawiacy znają z lat 80-tych. (małe okna, rozkład kwadratowy - to akurat plus w stosunku do prostokątnego) - i wydzielone 2 pokoje dla dzieciaczków. Jedyne mieszkania, jakie zostały, i zapewne teraz są w promocji, mają balkony wychodzące wprost na ruchliwą ulicę (polecam rolety zzewnętrzne). Polnord jest do zniesienia dla dużych rodzin z dziećmi, które są przyzwyczajone do standardu: oddzielna ciasna kuchnia, oddzielne ciasne pokoje dla każdego członka rodziny, a w środku pokoik integrujący. To intymna, ale ciasnota - jak w blokowichu z PRL - małe okna, wychodzą na ulicę, dookoła już jest zabudowa, więc można sobie wyobrazić, jak tam wybudują Galerią Wilanów, jakie tłumy pod oknami będą biegać. Ale Polnord buduje teraz II etap swoich osiedli, jeszcze bliżej przyszłej Galerii Wilanów, więc zobaczymy, co to będzie [Uwaga, w Polnordzie nachalne sprzedawczynie, krępujące swą osobą]. - QUALIA / PKO Inwestycje: bardzo fajne budynki. Te, co oglądałam, były dopiero w budowie: duże okna, daleko od ulicy, balkony szerokie. Spoko rozkład (poza tym, że przedpokoje abstrakcyjnie duże w stosunku do innych pomieszczeń - marnowanie przestrzeni). I BARDZO TANIE, najtańsze w MW, ALE, uwaga! MINUS: własność wieczysta, a nie pełna własność, czyli za 99 lat ktoś wyśle do Waszych dzieci/wnuków pismo, że jeśli chcą mieć cokolwiek wspólnego z tym mieszkaniem i gruntem pod nim, muszą wykupić (na pewno nie jakieś kosmiczne sumy, ale cholera to wie, w momencie, kiedy sam deweloper nie jest właścicielem działki, komu on to sprzeda i ile ten ktoś zażąda - kto wie). Ale mieszkania fajne, tylko w przesranej lokalizacji dla ludzi bez samochodu - daleko do przystanku. Powodzenia Waszym dzieciom. - Bouyges Immobilier - pól roku temu były drogie jak cholera za metr (500 tys. za mieszkanie 53 m2 - liczone z garażem i komórką), ale warte ceny ze względu na architekturę. Problem polega na tym, że wszystkie mieszkania od strony południowej i zachodniej - czyli tam, gdzie bywa słońce - zostały od razu wyprzedane zanim zbudowano blok (bo aranżację przestrzeni mają świetną) - zostały same mieszkania od północy i wschodu - jeśli ktoś lubi mroczne klimaty, niech uderza, bo wnętrza są godne chociażby wpadnięcia na chwlię i zobaczenia; - Scandinavian House - panie w biurze sprzedaży ani sekundę nie nakłaniały mnie do kupna, wręcz im to wisiało - co, powiem szczerze, przychodząc wprost z Polnordu, gdzie pani udawała otrzepywanie pyłu z moich pleców, żeby przełamać barierę zaufania - trochę mnie zaskoczyło. Okna - jak ktoś oddycha słońcem - wymaga zobaczenia. Jak Wam ktoś będzie opychał ściemę, że bloczki gipsowe (czyli cegły gipsowe) to to samo co karton-gips, popukajcie tej osobie w czoło (panie w biurach sprzedaży dookoła lubią wykorzystywać niewiedzę interesantów). Ale metraże do 60 m2 i poniżej absolutnie odradzam rodzinom - to nie dla nich - wnętrza są projektowane dla pary, ew. pary z dzieckiem w kojcu, ale jak się pojawi dziecko dorosłe, nie ma gdzie go ulokować. Przestrzenie piękne, jest czym oddychać, cudowne okna, genialna architektura skandynawska, ale dzieci tylko w mieszkaniach powyżej 80 m2 - taki rozkład wedle skandynawskiego zamysłu. No chyba że ktoś prowadzi cichy tryb życia, to i w open spasie dzidzię wychowa. A na razie w MW mieszka się jako tako, jak na pustkowiu - jak się nie ma samochodu i pomyślunku, żeby dzień wcześniej zrobić zakupy. Ja takowych nie mam, więc jadę na [nazwa hipermarketu].pl, ale przez net nie da się wszystkiego sprawdzić. A tak to pozostaje Żabka. Lub delikatesy, gdzie wszystko cenione ze względu na lokalizację i żadkość odwiedzających. I wprost proporcjonalnie się starzeje. Ale da się żyć - jak się żyje poza, a tu tylko się śpi - jest ktoś, kto robi inaczej?. [Współczuję tym hordom matek z wózkami, które gęstym tłumem suną dookoła] A świątynia Optarzności nie przeszkadza, bo nie jest wybudowana (był tylko 1 festyn w ciągu pół roku się odbył) - jak się wybuduje pewnie będzie więcej. Kto nie ma tolerancji na religie - kie kolwiek - zczeźnie tu. Weźcie to pod uwagę, jeśli planujecie oburzać się przeciw manifestowanym obrzędom. Napiszcie coś więcej o tym Osiedlu Pod Koroną! Pozdrawiam! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gff Re: Pod Koroną - Wilanów IP: *.centertel.pl 17.07.12, 01:11 Kolego chyba za duzo piles ... Bouyges Immobilier - to chyba jeden z najwiekszych badziewi na wilanowie, choc tu w zasadzie trudno o palme pierszenstwa bo wszystko to jeden wielki syf ... zydowskie dewelopery plus fadesa to sam grzyb i wilgoc ... sory qualia tez tak jebnela royal axis, ze trzeba bylo zamykac winde aby ludzie nie dostali porazenia pradem qualia daleko od ulicy .... ty naprawde za duzo pijesz ... przeca polowa ich inwestycji przy branickiego, poki co jezdza furmanki, ale w koncu wybuduja te ulice i pod samymi oknami beda zapie...c im dzien i noc samochody miasteczko wilanow jest zajebiste, ale .... NA PLANACH Z POCZATKU MINIONEJ DEKADY :)))) wyszlo jak zwykle po polsku ... jedno wielkie gowno aaaa ... polnord to chyba akurat najlepiej buduje w tym calm syfie, choc najbrzydziej, ale przynajmniej mieszkan im grzyb nie zje Odpowiedz Link Zgłoś