mwiha1 27.03.10, 11:33 Jestem na początku 11 tygodnia,moje mdłości zaczynaja łagodnieć.Ciagle jetsem wrazliwa na zapachy,mam wrazenie ze nadal jets mi niedobrze ale juz mniej niz np 3 tyg temu...czy to jest ok?Jak mialyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka08 Re: kiedy ustepują mdłości 27.03.10, 16:36 Moje mdłości ustąpiły równo w 16 tc, też ok 11 zaczeły słabnąć Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: kiedy ustepują mdłości 27.03.10, 19:42 Możliwe, że wkrótce Cię odstąpią, ale ja się z nimi pożegnałam ... po porodzie. Całą ciążę z synkiem męczyły mnie mdłości. Córki były litościwsze dla mnie - mdłości minęły w drugim trymestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: kiedy ustepują mdłości 30.03.10, 13:22 Mi w pierwszej ciąży mdłości ustąpiły w 14 tc.Teraz w drugiej zaczęły słabnąc po polowie,ale nie ustapily do dzis,a to juz 34 tc Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: kiedy ustepują mdłości 27.03.10, 21:40 Z tymi mdłościami to różnie bywa, wszystko zależy od organizmu. Ja jestem w 32 tygodniu i nadal mam mdłości, już nie tak silne jak na początku (wtedy był koszmar) ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa250 Re: kiedy ustepują mdłości 28.03.10, 08:16 W pierwszej ciąży ustąpiły po I trymestrze, za to w tej utrzymywały się do 5 m-ca a teraz pod koniec ciąży mam zgagi. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: kiedy ustepują mdłości 28.03.10, 12:28 U mnie tez tak jakos w 11tc zaczely slabnac, a w 15 tc juz na pewno nie mialam zadnych. Niestety u kazdego to jest inaczej i czasami lekkie mdlosci utrzymuja sie cala ciaze, ale musisz byc dobrej mysli, moze u Ciebie tez niedlugo calkowicie znikna Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: kiedy ustepują mdłości 28.03.10, 16:44 26 tc i jeszcze mam mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
rudzieleccc Re: kiedy ustepują mdłości 29.03.10, 19:16 o kurcze toscie mnie nastraszyly ja w pierwszej ciazy (teraz dzidzia ma 10miesiecy) nie mialam zadnych nudnosci bylam tylko caly czas spiaca teraz natomiast (9 tydz ciazy) nudnosci mam od dwoch tyg a od tyg wymiotuje masakra jest gdzies wyjsc z dzieckiem, i mowicie ze tak moze byc do konca???zawsze byam przekonana ze tylko w Itrymestrze sa nudnosci i wymioty ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ola9876 Re: kiedy ustepują mdłości 29.03.10, 19:48 chyba nie ma reguły w pierwszej ciązy mdłości i wymioty minęły w 12 m-cu a teraz 14 tydzien a ja nadal wymiotuję i jest mi niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
rudzieleccc Re: kiedy ustepują mdłości 31.03.10, 21:58 o kurcze to kasia_750nie zazdroszcze mi juz przechodzi troche mdlosci jeszcze sa ale juz nie wymiotuje tydzien tylko tak bylo ale powiem wam ze wyjscie z domu z dzieciakiem i rzganie po krzakach ze tak powiem no masakra ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: kiedy ustepują mdłości 29.03.10, 23:03 do 7 miesiaca bylam na lekach przeciwwymiotnych w 9 miesiacu mdlosci powrocily ostatni raz zwrocilam podczas porodu Odpowiedz Link Zgłoś
wanioliowa Re: kiedy ustepują mdłości 29.03.10, 23:57 ja skończyłam wymiotować ok. 16 tygodnia chyba a ogólnie to mdłości mam do dziś. Po tym co przeżywałam z wymiotami, mdłości to dla mnie nieszkodliwy i mało znaczący element ciąży. Obecnie doszła ZGAGA. Tak więc rano i do południa - mdłości, po południu ZGAGA. Nie może być normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
sssto_krotka_1983 Re: kiedy ustepują mdłości 30.03.10, 10:33 u mnie od 8 do końca chyba 10 tygodnia były lekkie mdłości wieczorem, później całkiem się wyciszyło, moja koleżanka jest aktualnie w 11tc i też powoli zaczynają zanikać.Ciesz się faktem że już przestają Cię męczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mwiha1 Re: kiedy ustepują mdłości 30.03.10, 14:36 Ja się boje, że te ustepujące mdłosci to własnie coś niedobrego...wydawało mi się, że mdłosci są oznaką dobrze rozwijającej się ciazy.Teraz jestem na początku 12 tc no i jeszcze rano mi sie zdarza zwymiotować, potem tylko lekkie nudności,czasem uczucie, że jedzenie stoi w gardle... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_750 Re: kiedy ustepują mdłości 30.03.10, 15:27 Mdłości zazwyczaj ustępują w 3-cim miesiącu, więc wszystko jest ok Niektóre kobiety mają to szczęście, że w ogóle ich nie doświadczają i rodzą zdrowiutkie dzieci. Ja niestety mdłości i wymioty mam od początku ciąży (teraz jestem w 31 tc), z różnym nasileniem - mniejszym od 5 m-ca. W poprzedniej ciąży mdłości i wymioty nasiliły mi się w 8 miesiącu i trwały do końca ciąży, więc obawiam się że teraz będzie tak samo. Szczerze mówiąc zazdroszczę wszystkim kobietom, które nie doświadczyły tych "atrakcji". Chciałabym czuć się dobrze w czasie ciąży i z radością chodzić do pracy. Ale naprawdę jest ciężko, jak cały dzień boli głowa i myśli się tylko o tym ile razy będzie się wymiotować i czy uda się dotrwać do powrotu do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_bud Re: kiedy ustepują mdłości 04.04.10, 21:48 Miałam od 7 do 17tc. Odruch wymiotny przy myciu zębów i łykaniu tabletek mam do dziś (25tc). Odpowiedz Link Zgłoś
ewio Re: kiedy ustepują mdłości 05.04.10, 12:34 Mi mdłości minęły około 14 tc, ale każda z nas jest inna. Życzę udanej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
paulina0706 Re: kiedy ustepują mdłości 06.04.10, 17:52 ja mam dalej i pierwszy raz w życiu miałam zgagę. Odpowiedz Link Zgłoś
pinki225wp Re: kiedy ustepują mdłości 07.04.10, 08:55 Takie prawdziwe mdłości utrzymują się do 3 miesiąca a potem będzie lepiej zacznie cię denerwować zapach albo kolor jedzenia ale to też nie trwa długo. Ja wymiotowałam tylko 4 razy przez całą ciąze i to w trasie. póżniej być może takie mdłości zaczniesz czuc w 6 miesiącu jest to miesiąc zły i niebezpieczny jak by to był początek ciąży. zagrożenie i uczucie niepokoju i zła do wszystkiego będzie takie same jak w pierwszych tyg ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska77 Re: kiedy ustepują mdłości 07.04.10, 09:07 Ja jestem w 17 tyg. i nadal rano nie ruszam sie z domu bez chrupka ryżowego. I to jest chyba prewencja już od 15 tygodnia skończyły się mdłości. A męczyło mnie 2 miesiące tak, że plackiem leżałam w domu. Teraz jem rano chrupka, bo przez mdłości właśnie miałam stłuczkę jak byłam w 7 tyg. Samochodu szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka1978 Re: kiedy ustepują mdłości 07.04.10, 11:34 Ja mialam nudnosci i to bardzo silne do 5 miesiaca.potem mialam przerwe.teraz jestem w 31 tc i wszystko wrocilo.na szczescie za 9 tygodni mam termin porodu wiec mam nadzieje,ze te dolegliwosci przejda bo czasem to mam wrazenie jakby mialo mi tak zostac do konca zycia.bbbrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_cool Re: kiedy ustepują mdłości 07.04.10, 12:31 mi zaczely sie w 7-8tc a ustaly okolo 15tc. na cale szczescie! Odpowiedz Link Zgłoś
lusia1610 Re: kiedy ustepują mdłości 07.04.10, 13:07 To kwestia zupelnie indywidualna i nie ma tutaj żadnej reguły. Ja co prawda w pierwszej ciąży nie miałam wogole mdlości za to teraz zaczyna mnie mdlić tylko i wyłącznie w sklepie mięsnym dlatego mwiha1 musisz po prostu je "przeczekać" nie masz innego wyjścia powodzenia życzę i pozdrawiam Lusia Swoją drogą fajnie sobie przypomnieć jak to jest w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś