Dodaj do ulubionych

Pytanie o Józefosław

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 23:07
Jeśli mogę prosić - poradźcie! Domki kanadyjskie w Jozefosławiu. Ogrzewanie elektryczne, niefajne doświadczenia z zalaniem. Segment szeregowca (ca 14 letni), za 650.000 zł...
Dojazdy Puławską - wiadomix...
Warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Pytanie o Józefosław IP: *.subscribers.sferia.net 10.12.11, 23:36
      za tyle albo mniej masz nowy segment w tej okiolicy, nie kupuj 14 letniego, drewnianego segmentu w dodatku tak drogo!
      • Gość: nnn Re: Pytanie o Józefosław IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.11, 15:32
        nie warto...bo:
        1. kanadyjczyk
        2. zalania
        3. za drogo
        4. ogrzewanie prądem
        5 poczytaj fora na temat willa nowa czy nova bo o te chodzi..
        tak jak ktoś pisał jest wiele innych inwestycji.. w eiększości są to bloki, ale mieszkam w okolicy i widzę ze teraz powstaje nowe osiedle dewelopera sedno na świetlistej, ew. za tą kasę chyba można kupic nowe... co z tego ze nie umeblowane skoro meble z kanadyjczyka są po powodzi...
        co do dojazdów... zależy na która do warszawy z rana ale nie przesadzajmy to mit jest nienajgorzej, jest też ojazd przez konstancin, a w jozku jest wszystko czego trzeba do zycia
      • cynicznie_ironiczny Re: Pytanie o Józefosław 11.12.11, 21:01
        Gość portalu: dd napisał(a):

> za tyle albo mniej masz nowy segment w tej okiolicy, nie kupuj 14 letniego, dre
        > wnianego segmentu w dodatku tak drogo!

Czy naprawdę można tam za te pieniądze kupić coś nowego?
        Gdzie szukać?
        • Gość: 1125 Re: Pytanie o Józefosław IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 21:26
          NIE KUPUJ!
          • Gość: folksdojcz gestapo Re: Pytanie o Józefosław IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.12.11, 02:30
            kupuj natychmiast! hande hoch, rrraauss! dostaniesz polaczken gut prowizyjken! mama i tata nach komoren! pętelka na szyje i skakać! fur folksdojcz gut kupon do gestapo-stolówka! wilkommen! opłaca sie, prosimy! zapraszam do merytorycznej dyskusji, pozdro
            • wandotroll Re: Pytanie o Józefosław 12.12.11, 20:05
              Dobre :)
    • Gość: Cash Re: Pytanie o Józefosław IP: *.play-internet.pl 12.12.11, 18:55
      Trzeba mieć z głową coś nie tak by na poważnie brać pod uwagę domek kanadyjski czyt. drewaniak za 650 tys zł. Serio to mówię, potrzebna jest wizyta u specjalisty z zakresu równowagi psychologicznej i zdrowego rozsądku. Za tą cenę można kupić działkę pod miastem i postawić dom murowany, ew. takowy kupić z działką.
      • Gość: nieporadny Re: Pytanie o Józefosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 20:42
        No dobra, dobra... Ale jednak ladnych kilkaset rodzin tam od kilkunastu lat mieszka i jakoś nie widać ich żebrzących z kubeczkami o drobne monety przy Puławskiej... A czy zimą marzną na elektrycznym ogrzewaniu - nie wiem, bo nikt ci rzetelnie nie powie co i jak.
        Swoją drogą - ciekawe jaka jest szacowana żywotność takich kanadyjskich domków (z oknami otwieranymi "na korbkę"...).
        • Gość: Cash Re: Pytanie o Józefosław IP: *.play-internet.pl 12.12.11, 20:47
          No co mam na to powiedzieć, że kilkuset idiotów dało się nabić w butelkę? Nie tylko kilkuset, na samym szczycie bańki kupiono ok miliona nieruchomości. Kupno drewaniaka za 650 tys zł jest tego rodzaju mega głupotą, że kwalifikuje się do głośnej Nagrody Darwina. Nad ogrzewaniem elektrycznym w ogóle nie ma co debatować bo to nie jest żadne ogrzewanie, to jest substandard. Ogrzewanie elektryczne jest w starych czynszówkach na pradze, bo gazu nie ma. Zapytaj się mieszkańców czy fajnie się prądem dogrzewać i jak bardzo są zadowoleni tego typu standardem.

• Gość: hynryk Re: Pytanie o Józefosław IP: *.subscribers.sferia.net 12.12.11, 22:24
            W okilicy Piaseczna i Konstancina jest bardzo dużo domów na rynku wtórnym na sprzedaż. Często , to domy wolnostojące doinwestowane, budowane dla siebie.
            Druga sprawa, to Józefosław niby blisko Puławskiej ale żeby rano wyjechać z tego kołchozu to trzeba odczekać z pół godziny. Moja znajoma dowozi dzieci z Józefosławia do Piaseczna i ten krótki odcinek przejeżdża w od pół godziny w zwyż, sory lipa...
            Proponujęwioski typu Siedliska, Zalesie Dolne , Czarnów, Solec, Borowina,bliskie okolice Konstancina. Jak chcesz kupić na zadupiu , to kup wolnostojący nieduży dom.
    • Gość: sąsiad Re: Pytanie o Józefosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 21:56
      Chłopie! Po 14 latach (plus jednej powodzi), taki domek najlepsze lata ma już za sobą. Dobrze obejrzyj stolarkę drzwiową i okienną, stan sanitariatów i kuchni. Elementow konstrukcji ścian i stropów pewnie nie zobaczysz, bo pod tynkiem, albo za rigipsem...
      Ogrzewanie elektryczne p.t. pokrętełko w każdym pomieszczeniu - nawet nie komentuję!
      Chyba jedyny plus, to "zazielenienie" najbliższej okolicy, bo przez kilkanaście lat drzewka i krzewy ładnie już podrosły.
      Resume:
      Albo nowe (nowsze), albo murowane, albo ... nie za 6,5 stówki.
      • Gość: gość Re: Pytanie o Józefosław IP: *.home.aster.pl 15.12.11, 00:25
        przede wszystkim w okolicach Józefosławia i Konstancina nie było i nie będzie powodzi, bo nie ma skąd. Były podtopienia związane z opadami deszczu, a wtedy cierpi pół Warszawy. w wolnostojących domach, segmentach, czy blokach zalało garaże i piwnice, więc nie sądzę, żeby ktoś sprzedawał za 650000 zawilgotniałe i spleśniałe ściany i meble (chyba że stąd ta cena). Konstrukcja kanadyjska to od wielu lat sprawdzona technologia, w której używa się stropów z drewna. Wszystkie starówki i "stare miasta" w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, i każdym dużym mieście są na drewnianych stropach. Mają więcej niż kilkanaście lat i jakoś te drewniaki stoją. Podobnie jak inne osiedla i domy, więc nie krzyczcie że wszystko co nie z betonu to walące się rudery.
        z innej strony, jesli 650000tys to jest max kredyt jaki daje ci bank, to 14letni segment z ogrzewaniem elektrycznym może być złym pomysłem. na 100% coś będzie do wymiany, jak nie od razu to za jakiś czas.do tego zapchane rynny, odśnieżanie itd. za te pieniądze znajdziesz bardzo fajne mieszkania, gdzie jedynym kosztem będzie czynsz, za który administracja będzie się martwić o to.
        wszystko ma wady i zalety. jeśli odpowiada Ci lokalizacja i rozkład domu, masz świadomość kosztów, które poza kredytem czekają, a potrzebujesz większej przestrzeni do życia niż mieszkanie w bloku, to czemu nie. poza tym ciężkie czasy dla sprzedających nieruchomości. zawsze możesz próbować się targować, a to co utargujesz włożysz w nową zmywarkę czy odmalowanie ścian.
        powodzenia i dużo rozsądku przy podejmowaniu decyzji.
        • Gość: Pan Tygrys Re: Pytanie o Józefosław IP: 198.160.96.* 15.12.11, 11:00
          Olej Jozefoslaw, na przeciwko masz Mysiadlo, wyjazd z Jozefoslawia to masakra, natomiast na Labedziej juz z rok temu przeprogramowali swiatla, czeka sie jedna zmiane i jestes na Pulawskiej. W Mysiadle jest sporo domkow na sprzedaz, cos znajdziesz w tej kwocie (na dzisiejsze czasy wcale nie mala). Poza tym w Jozefoslawiu samoloty bardziej daja sie we znaki. Nie ma tez co mitologizowac Pulawskiej - pracuje w okolicy Galerii Mokotow, i stanowczo szybciej jestem w pracy dojezdzajac Pulawska niz z bliskiej Pragi, gdzie tez mieszkalem pare lat.
          • Gość: hynryk Re: Pytanie o Józefosław IP: *.subscribers.sferia.net 15.12.11, 15:26
            Jeśli akceptujesz drewniane domy, to może osiedle "Krzywaiwiczna" w Nowej Iwicznej ? Byłem tam , fajny klimat choć domki techologicznie dla mnie nie do zaakceptowania. Blisko Kolejka!
            • Gość: LOL Re: Pytanie o Józefosław IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 16:41
              "wszystko ma wady i zalety. jeśli odpowiada Ci lokalizacja i rozkład domu, masz świadomość kosztów, które poza kredytem czekają, a potrzebujesz większej przestrzeni do życia niż mieszkanie w bloku, to czemu nie. poza tym ciężkie czasy dla sprzedających nieruchomości. zawsze możesz próbować się targować, a to co utargujesz włożysz w nową zmywarkę czy odmalowanie ścian. powodzenia i dużo rozsądku przy podejmowaniu decyzji. "

MEGA LOL, dawno się tak nie uśmiałem. Drewniak wyceniony kosmicznie, w cenie murowanego domu a Ty naganiasz tak bezczelnie że może na zmywarkę utarguje? Kolego, taki drewniak ma prawo kosztować połowę tej sumy i wkrótce może tyle kosztować właśnie a ty inputujesz że spokojnie można go kupić po rabaciku starczającym na zmywarkę? LOL. Można pomyśleć o takim drewniaku w cenię może... góra 400 tyś a i to tylko wtedy jak podciągną gaz. Ogrzewanie elektryczne skreśla nieruchomość.

Btw, jeśli gość kupuje to na kredyt to jest jeszcze większym szaleńcem, w tej chwili banki wiedząc że jest już po bańce wpisują w umowy kredytowe np. Nordea że ma prawo wypowiedzieć umowę kredytową po obniżeniu ceny nieruchomości już o 10% (!!!) i nieprzedstawieniu drugiej nieruchomości jako zabezpieczenie. Normalne murowane domy wyceniane są niżej niż ten drewniak. Imho wg mnie wątek rozpoczęli naganiacze, nigdy nie uwierzę bowiem że ktoś może być tak delikatnie mówiąc... 'naiwny'. EOT z mojej strony.
              • Gość: szybki Re: Pytanie o Józefosław IP: *.subscribers.sferia.net 15.12.11, 17:53
                a ty na co naganiasz?
                • Gość: LOL Re: Pytanie o Józefosław IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 18:25
                  A każdy musi naganiac na coś? Może inni mają inną pracę i mają gdzie mieszkać, nie pomyślałeś o tym? ;) Ci co stali z boku i patrzyli na idiotów pędzących po kredyty, samodzielnie myśleli i pisali jeleniom że popełniają życiowy błąd kupując mieszkania po 10 tys metr czy g.... domki po miliard wg Ciebie na coś też muszą naganiać?

Pozostając przy tej bliskiej Ci terminologii naganiania, ludzie Ci naganiają na otrzeźwienie i nie pędzenie za stadem lemmingów. Idzie wielki kryzys, po bance na nieruchomościach nie zostało nawet śladu, cena pieniądza wzrosła, banki mają zbierać kapitały a nie pożyczać. Ceny nieruchomości się do tego dostosują i tyle. Za rok dwa ocenach z górki spekulacyjnej nikt nie będzie pamiętał. I to trzeba wiedzieć dziś myśląc o zakupie, SZCZEGÓLNIE zakupie na kredyt, bo umowy tak są skonstruowane że łatwo zostać zlicytowanym przy 'spadającym rynku' .
              • Gość: nieporadny m. in. do LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:41
                Jeśli w moim pierwszym, zakladającym wątek, poście dopatrzyłeś się "naganiactwa", to gratuluję....
                Wszystkim, którzy w wątku się wypowiedzieli - dziekuję! Zarówno niezalogowanym, jak i bywalcom tego forum (pozdro Sammler!).
                Oferta jest prawdziwa, cena 6,5 stówki już raczej PO negocjacjach, segment jest bez mebli, z kredytu korzystać na pewno nie będę, jeśli bym kupił, to po to, żeby tam mieszkać, a nie wynajmować komuś, albo trzymać, "bo wartość wzrośnie" i zarobię, bo przecież "nie można stracić".
                Chyba faktycznie nie była to "oferta życia"...

• grajewski36 Re: Pytanie o Józefosław 18.01.12, 21:52
      Gość portalu: nieporadny napisał(a):

Ja jestem zdania, że warto mieszkać w Józefosławiu. Na początku faktycznie korki mogą odstraszać, ale obecnie korki są na wszystkich podwarszawskich dojazdówkach. Jeżeli bierzesz pod uwagę zakup domu na przedmieściu to znaczy ,że jest to decyzja wynikająca z upodobań. Ja mieszkam w Józefosławiu z wyboru. Po prostu mnie się tu podoba. Spokój, cisza, prawie zerowa przestępczość i bliskość lasu kabackiego. Cała okolica ciągle się modernizuje. Powstają nowe osiedla i sklepy. Tu masz plan budżetu Józefosławia i Julianowa na 2012 rok więc sam oceń jozefoslaw24.pl/2012/01/plan-rozwoju-infrastruktury-jozefoslawia-i-julianowa-na-rok-2012/ Fakt w korkach rano jedzie się do Ursynowa od 15 do 40 minut. Ja jeżdżę do pracy (w Warszawie) na godzinę 8 więc wyjeżdżam o godzinie 6:30. Dlatego podróż do ul. Poleczki zajmuje mi 15 minut, drugie tyle jadę do centrum. W drodze powrotnej dłużej w korkach stoję na trasie centrum- metro wilanowska ( dla porównania od metra wilanowska do Józefosławia jadę 20-25 minut (po godzinie 16). Czy to jest takie straszne ? Dla mnie nie dlatego wybrałem Józefosław. Jeśli chodzi o ogrzewanie elektryczne to nie polecam. Rachunki wychodzą koszmarne. Wiem bo mam znajomego na osiedlu ogrzewanym prądem. Domek musi mieć klimat więc można ogrzewać kominkiem :) Wolę mieszkać w Józefosławiu bo graniczy z zielonym Ursynowem. Rowerem w lecie przez las do metra kabaty na spokojnie jedziesz w 10-15 minut. Polecam CI Józefosław na podstawie subiektywnej opinii. A korki są wszędzie np. na trasach z Marek, Międzylesia, Białołeki itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka