Dodaj do ulubionych

dudniacy sufit

14.02.12, 14:09
Mam pytanie czy w Waszych mieszkaniach tez slychac ak ktos pietro wyzej chodzi???
Mam mieszkanie na tym osiedlu i strasznie u mnie dudni sufit jak ktos wyzej chodzi jestem ciekawa czy ktos ma tak samo????
dziekuje za odpowiedzi!!!!!
Obserwuj wątek
    • zuzanna507 Re: dudniacy sufit 14.02.12, 20:02
      Mam ten sam problem ;-( Nawet o tym pisałam kiedyś. Ja mam dodatkowo wrażenie, że podobnie słyszę / czuję pod nogami chodzenie sąsiadów za ścianą. To jest jak efekt słonia. Mogę liczyć każde stąpnięcie. Nie wiem dlaczego tak się niesie chodzenie ponieważ rozmów praktycznie nie słychać. Wpadłam już na pomysł, iż sprezentuję sąsiadom kapcie, ale nie mam odwagi ;-). Jak znajdziesz wyjscie z sytuaji, będę wdzięczna za informację.
      • osa_ma29 Re: dudniacy sufit 15.02.12, 09:54
        takie są uroki mieszkania w bloku... fizyki nie da się oszukać ;-(
        drgania o niski częstotliwościach lepiej się przenoszą stąd słychać dudnienie gdy ktoś chodzi. podobnie z głośną muzyką - słychać same "basy" - wyższe dźwięki nie są w stanie przenikać ścian ->dlatego nie słychać rozmów albo znacznie słabiej.
        kapcie niewiele zmienią - głuche drgania od stąpania i tak będą się przenosiły... musiałabyś poprosić sasiadów o wyłożenie całego mieszkania grubymi dywanami lub wyciszyć swoje mieszkanie jak studio nagrań. Domowym sposobem -> wyklejenie całego mieszkania tekturą z opakowań do jajek znacznie poprawi sytuację ale estetyka takiego rozwiąznaia jest wątpliwa. Tak czasami robią studenci, którzy lubią sobie głośniej poimprezować (przynajmniej ci, którym zależy na odczuciach sąsiadów).
        A kapcie co najwyżej pomogą w sytuacji gdy sąsiedzi w szpilkach paradują po mieszkaniu ;-)
      • 56agula Re: dudniacy sufit 15.02.12, 14:20
        nad nami mieszka nastolatka!!!wiem kiedy jest w domu a kiedy jej nie ma!!slysze jak przechodzi z jednego pokoju do drugiego-kiedy jest w kuchni a kiedy w salonie!!!to jest nie do zniesienia!!!!wydaje mi sie ze ona nie zdaje sobie sprawy z tego ze tak ja slychac!!!!mam zamiar isc i znia pogadac tak normalnie po ludzku:)moze cos pomoze!!!
        • 56agula Re: dudniacy sufit 15.02.12, 22:55
          napiszcie czy ktos z was ma podobny problem!!!czy Wasze mieszkania sa ogolnie ciche?czy nie slychac sasiadow???my mamy kuchnie przerobiona na pokoj dla dziecka niestety nie obylo sie bez wyciszenia pokoju!!!!
          • boni_mm Re: dudniacy sufit 01.03.12, 14:42
            Tak jak już napisałam w poprzednim wątku słychać wszystko. Rozmowa z sąsiadami, hmm... to zależy jakich ma się sasiadów. Grzeczne zwracanie uwagi przez nas, niestety kończyło się bardzo niegrzecznymi odpowiedziami ze strony pani z góry i trzeskaniem drzwiami (ciekawe czy tynk odpadł???).
            • george81 Re: dudniacy sufit 26.03.12, 01:14
              Dudni i to jeszcze jak :( do tego moja sąsiadka "z góry" postanowiła wyładować swoją frustrację z tym związaną na mnie i złośliwie tupie - czekam tylko kiedy mi żerandol na głowę spadnie ;) do brzdęku szklanek już przyzwyczaiłem ;)
              • 56agula Re: dudniacy sufit 01.04.12, 21:29
                george81 czy tez mowisz o osiedlu z mala fontanna?
                co jest z tymi mieszkaniami!!! chociaz mam wrazenie ze ja juz gorzej trafic nie moglam!!slychac wszystko, chodzenie ,biegania,skakanie,rozmowy i z gory i z bokuz mieszkan. slychac jak sadzieci odkurzaj,jak dzwoni u kogos domofon.po prostu masakra!!!!!! co z tym zrobic?????
                • george81 Re: dudniacy sufit 10.04.12, 13:06
                  Tak, jak najbardziej o tym samym (wysoki blok dla sprecyzowania).

A co z tym zrobić ? - obawiam się że nie pozostaje nic innego jak z tym po prostu żyć ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka