Dodaj do ulubionych

Novum-Kalis osiedle Ceramiczna

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.12, 22:09
Witam,

Czy ktoś coś wie o tej inwestycji ? Ewentualne info na co uważać z tym Developerem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ceramiczna20 Re: Novum-Kalisz osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.12, 22:10
      Poprawka w nazwie developera Novum - Kalisz
      • Gość: MaDe26 Re: Novum-Kalisz osiedle Ceramiczna IP: *.aster.pl 24.03.12, 17:51
        Też szukam kogoś kto kupił tam meszkanie lub chce kupić. Masz jakieś informacje?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Novum-Kalisz osiedle Ceramiczna IP: *.aster.pl 31.03.12, 09:00
        Tu parę słów o nich www.rp.pl/artykul/737391.html. Umowy teraz juz inne ale nadal bardzo ogólne i mało szczegółowe.
      • Gość: torpedo Re: Novum-Kalisz osiedle Ceramiczna IP: *.205.51.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.07.12, 14:02
        Również na to ostatnio trafiłem, niby już sporo zbudowali a mieszkań sprzedali tylko 10 (albo to też ściema).
        Chętnie skontaktuję się z kimś kto zaryzykował lub ma taki zamiar. torpedo@bikerider.com
    • Gość: Magnus Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 10:32
      Nie o tej a o innej ich inwestycji dopiero co oddanej ....tez cała nie sprzedana
      www.heroldow8novum.fora.pl/forum-testowe,1/
    • Gość: gość Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.ostrowmaz.mm.pl 05.06.12, 15:38
      Kupiłem mieszkanie od tego developera na Ceramicznej. Na razie wszystko ok. Prace na budowie posuwają się do przodu. Czas pokaże, co to za firma. Mam nadzieję, że nas nie wyrolują.
      • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 18:00
        Ty masz nadzieję, że Cię nie wyrolują, a ja ku..a wymagam od tego zasranego państwa, aby stworzyło takie przepisy prawne, żeby mi się to należało, jak psu buda.
        • Gość: czy warto? Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.12, 12:44
          Czy budowa idzie zgodnie z planem? Czy nie mają problemu z jakością?
          • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.12, 18:00
            Wszystko idzie zgodnie z planem a nawet miesiąc są do przodu.
            Kupiliśmy mieszkanie w tej inwestycji, po negocjacjach ceny itp. jest moim zdaniem dobrym wyborem. Bardzo dobry kontakt z developerem, nawet po wpłacie transzy. Załapaliśmy się jeszcze na możliwość zmian w ściankach działowych i instalacji elektrycznej i kanalizacyjno wodnej. DO tego Gmina Białołęka ogłosiła przetarg na przebudowę istniejącego parku oraz na budowę szkoły przy Ceramicznej.
            • Gość: jarząbek Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.12, 21:34
              Trener dba o nas jak ojciec najlepszy... itd. pozdrawiam biuro sprzedaży, bo się ubawiłem.
              • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.12, 09:15
                Haha, jak ktoś jest zadowolony z inwestycji jakiej dokonał to już coś nie tak..... , ktoś coś kombinuje itp. To właśnie nasze polskie wady, jak coś komuś się udaje lub jest z czegoś zadowolony to znaczy, że ściemnia :):):)

Niedowiarków zapraszam na prv, chętnie się spotkam opowiem i doradzę w ramach tej inwestycji. A z Novum mam tyle wspólnego, że zdążyłem już poznać sprzedawców, projektantów, kierownika budowy i kilku z wykonawców.

pozdrawiam
                • Gość: motto Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.12, 19:17
                  Czuje gonzo ze jestes zwiazany z firma bo nachalnie ich promujesz i nie zapraszasz na priv by doradzic w ramach inwestycji tylko na firmowy chat by sprzedac mieszkanko i miec kesz. Nie jest tak?
                  prawda pomaga

• Gość: lilia Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.12, 16:37
              Kupiłam , jestem zadowolona , za rok budują dokładnie po 2 stronie Modlińskiej Centrum Handlowe typu Zlote Tarasy , na przeciwko naszego bloku ma być S.P. i gimnazjum , bliziutko Ratusz , przychodnia , no i Most Pólnocny ruszy pełną parą . Myślę , że za 3-4 lata będzie to centrum Warszawy po 2 stronie Wisły.
              • Gość: lilia Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.12, 16:42
                pomyliłam się ,powstanie przedszkole i S.P. , a nie S.P. i Gimnazjum- sorki
              • Gość: gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 22.11.12, 14:27
                Zapraszamy salon.pl/Ceramiczna-20/
                • Gość: Ryzykant Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 78.133.161.* 04.12.12, 13:07
                  To, że sprzedaje się nie wiele mieszkań to żaden wyznacznik, kogo z nas de facto stać na własne mieszkanie? :/ Mieszkań buduje się wiele i konkurencja jest spora, może dlatego? Nawiązując do tematu znajomy kupił mieszkanie na Ceramicznej i ma raczej pozytywną opinie.
                  • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.lte.plus.pl 04.12.12, 13:13
                    Już jest sprzedanych około 25% mieszkań i wszystkie lokale użytkowo - to chyba dobry znak jak na jeszcze niezrealizowaną inwestycję.
                    • Gość: Go Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.ecatel.net 04.12.12, 20:57
                      Tylko czekać aż Novum się zwinie. Jak sprzedaż idzie tak marnie że biuro sprzedaży ma czas na takie nędzne wypociny na temat Rodziewiczówny:
                      (IP: 78.133.161.* Gość: Marina 04.12.12, 12:58) :
                      "Polecam os. Rodziewiczówny na Pradze. Mają w ofercie mieszkania w dużo większym metrażu bo np 56.53 m za niższą cenę 327 280,44 zł i to w rodzinie na swoim, sprzedają się jak świeże bułeczki... "
                      i Ceramicznej.
                      Nasuwa się tylko "Kończ waść, wstydu oszczędź".
                      • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.12.12, 08:22
                        Widzę, że konkurencja zazdrości.
                        W sprawach moich wypowiedzi zapraszam niedowiarków na prv lub na salon.pl ceramiczna
                        • Gość: Go Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 95.154.230.* 05.12.12, 14:40
                          Wyszło szydło z worka. Jakbyś na wstępie pisał że zajmujesz się ich sprzedażą to nie trzeba by było szukać potwierdzenia i sprawa była by jasna.
                          A szeptany marketing developerów na tym forum zawsze był i będzie piętnowany, taka rzeczywistość.
                          Jakbym pracował dla konkurencji to bym zajął się sprzedażą a nie tworzył sztuczne dialogi, które jak widać powyżej, nie przekładają się na sprzedaż.
    • Gość: pszczola Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 15:20
      sprzedaż idzie sprawnie, prawie połowa. Mozna rzucić okiem na forum mieszkańców

osiedle-ceramiczne.warszawa.pl
      • Gość: go Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.lte.plus.pl 18.01.13, 09:16
        Poprawny adres forum to ceramiczna20.pl
        Pozdrawiam
      • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.13, 09:08
        Mieszkam vis a vis, Ceramiczna 29.

I zamierzałem kupić tam mieszkanie, ale na szczęście się wstrzymałem: BUDOWA STOI OD JESIENI 2012.

Do jesieni postęp był widoczny z tygodnia na tydzień, od pół roku NIC SIĘ NIE DZIEJE - co to może oznaczać każdy wie, szczególnie przy tak nikłej sprzedaży mieszkań
        • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.lte.plus.pl 28.04.13, 09:12
          HAHAHAHAHAAHA

Konkurencja ?

Budowa na ukończeniu, odbiór przez PINB juz za miesiąc pozdrawiam !!!\
          • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.13, 14:57
            Twoja reakcja po kilku min wskazuje na baaaardzo osobiste zaangażowanie. Ja po prostu codziennie przechodzę koło inwestycji i widzę co się dzieje

Czy firma Novum wybuduje, czy padnie - mi to wisi, kupiłem co innego, ale każdy kto miałby zamiar w to wejść powinien:
            - przyjechać i obejrzeć zaawansowanie inwestycji budowy, czyli rozgrzebany plac budowy (polecam zrobienie fotek przez dziury w płocie);
            - zajrzeć do punktu sprzedaży, gdzie usłyszy od miłej pani nieco inne daty niż od gonza;
            - wrócić po kilku tygodniach, żeby zweryfikować postęp inwestycji.

To tyle, po prostu ostrzegam.
            • Gość: gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.polkomtel.com.pl 28.04.13, 18:54
              po co przez dziury w płocie ? mozna wejsc razem z sympatyczna Pania do środka a za kilka tygodni max 9 bedzie mozna zapytac pierwszych mieszkańców. Pozdrawiam i odpisze Panu na poczatku Lipca :)
              • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.13, 20:24
                To się zobaczy, założę się że początek lipca na wprowadzkę to mrzonki, chyba że ktoś ma robić w stróżówce za ciecia.

Jak napisała niejaka 'pszczoła' na początku stycznia 2013: "sprzedaż idzie świetnie, prawie połowa sprzedana".
                Jak to wygląda na początku maja 2013: dalej prawie połowa, konkretnie 47 %.

Jak kolega gonzo rzeczywiście kupił, a nie tylko robi za naganiacza, to współczuję wtopy.
                • Gość: Lilia Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 17:57
                  Jesli Pan Rob kupilł gdzie indziej , to dziwię się , ze tak przeżywa nietrafione zakupy innych ludzi. Niech zajmie się swoim wielkim "sukcesem"i przestanie śledzic tę rubrykę . Ja kupiłam , jestem super zadowolona i nie obchodzi mnie to, ile mieszkań jest już sprzedanych .W apartamentowcu ponoć najdroższym i najelegantszym w Polsce / ul. Zajaczka / przez 6 lat nie było sprzedanych 80% mieszkań . I co z tego . Teraz jest juz dużo lepiej i nikt cen nie opuścił. Kupuja ludzie z rozmysłem , powoli i nie na handel. Na Ceramicznej juz powstaje przedszkole i podstawówka . Dla młodych i rozwojowych małżenstw - to super wygoda. Jestem pewna , ze bez obrzydzania tej inwestycji przez pana Robyga , o przepraszam pana Roba , wcześniej niz później wszystkie mieszkania znajda chętnych. A jeszcze ta nowa Arkadia za 2 lata ..., blisko Ratusza ,Przychodni Zdrowia oraz Mostu Pólnocnego. Czego wiecej żądać,:)
                • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.lte.plus.pl 08.05.13, 07:21
                  Wtopy ? hahaha - mówisz, że kupiłeś mieszkaniena Ceramicznej napisz gdzie ? Może RMS Praga (to z algami na elewacji) czy Ceramiczna 22-28 ? (osoedle budowane przez NOVUM 10 lat temu) Wczoraj byłem na budowie i prace ida pełną para około setka robotników robi patio i prace wykończeniowe w lokalach. W Lipcu będzie więcej mieszkańców niż tylko cieć :)
                  • Gość: Kolunio Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.jmdi.pl 22.08.13, 19:08
                    Windy już działają
                • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 10:34
                  17/06/2013 - odbieramy klucze :) - końcówka prac na terenie osiedla. Pozdrawiam.
                  • Gość: loelek atolek Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 11:58
                    wątpię trochę że 17 czerwca . Dziedziniec rozmemłany , chodniki nie dokończone, osłony szklane pościągane z wysokich okien etc.Widać że coś tam robią , ale czy się wyrobią? 17.00 i kończą prace jak w biurze ;)
                    Chyba ze ktoś "poprosi" o odbiór szybszy swojego mieszkania to dostanie wcześniej ,ale jak tam podjechać z czymkolwiek( worki z gruntem etc ) żeby wykańczać zacząć to chyba tylko drogą powietrzna , a czy windy już w ogóle działają ?

Niby maja termin zakończenia prac -zagospodarowania terenu jak posadzenie roślin etc , całego wykończenia terenu do 30 czerwca o ile dobrze pamiętam,ale trochę im zostało pracy że tak powiem ...

• Gość: Zbigniew Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 21:35
                      Cały czas zwlekają z oddaniem wind. Z tygodnia na tydzień.
                      • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.polkomtel.com.pl 26.07.13, 08:15
                        Udt był wczoraj a windy będa dzisłać max. w czwartek.
                        • Gość: Zbigniew Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.13, 07:05
                          Jest piątek, windy nie działają!
                          • Gość: Mieszkaniec Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.polkomtel.com.pl 02.08.13, 09:17
                            Widać niedali rady, pewnie przez weekend dalej nie pojedziemy windami.
                            • Gość: Zbigniew Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 22:03
                              I kolejny tydzień mija, a windy nadal nie jeżdżą!
                              • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.polkomtel.com.pl 06.08.13, 22:45
                                Co na to Novum ?
                                • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.182.97.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.13, 18:41
                                  Co? - G..no.

Teraz niech kolega naganiacz pownosi płytki sąsiadom, raptem ca 20 kg/1 mkw.

Osiedle żenada z ciemną studnią, sznurem samochodów sunących w tej studni pod oknami do garażu - hałas i smród godny pozazdroszczenia.

A na zewnątrz - albo hałas ul Ceramicznej albo okna tonące w ciemności, no może poza 6-7 piętrem.

Dziękuję za opatrzność, że nie kupiłem tego badziewia
                                  • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 46.77.124.* 12.08.13, 19:01
                                    Niekiedy trudno poskromić zazdrość :)
                                    • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.182.97.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.13, 19:27
                                      KOLEŚ, ZEJDŹ NA ZIEMIĘ,

toż to plomba pasująca do zabudowy ścisłego centrum miasta, a nie peryferyjnej Białołęki.

Przejęliście palmę pierwszeństwa od osiedla BARC przy ul. Pasłęckiej - dotąd było to największe niskobudżetowe g..no na Tarchominie.
                                    • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.182.97.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.08.13, 19:48
                                      i jeszcze jedno:

2.05.2013 napisałem o 47 % sprzedanych mieszkań.

Jak to wygląda na 12.08.2013? - każdy może sprawdzić na stronie dewelopera, wolnych jest 62 sztuk na 118, co daje........................ 47 % sprzedanych mieszkań ............!!!!!

Czy myślisz że deweloper który zadba o zarządzanie osiedlem będzie płacił taki czynsz jak reszta mieszkańców???????
                                      • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.13, 11:33
                                        Opatrzność nad Panem czuwała, w takiej sytuacji proponuje odległe strony tam jest taka świątynia a obok wiele nowych inwestycji.

Każdy świadomie wybiera miejsce gdzie kupuje mieszkanie. W "naszej" inwestycji jest bardzo wiele sypatycznych i przyjaznych mieszkańców i świetnie się stało, że brakuje takiego sasiada jak Pan. Już widzę zebranie wspólnoty z "krzykaczem" nic sie nieda uchwalić bo to za jasno a to gołębie przeszkadzają itp.

Czynsz jest ustalony poniżej średniej w okolicy, a "studnia" ma coraz więcej zieleni.

Pozdrawiam Panie Panie Rob...... Naprawdę nie uda się Panu zrazić nikogo kto choć chwilę poświęci na odwiedzenie osiedla Ceramiczna 20

• Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.204.135.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.13, 21:09
                                          mija pół roku,, więc czas na aktualizację:

było 62/118
                                          jest 55/118
                                          wolnych mieszkań...
                                          ...... więc great success, osiągnęliśmy półmetek........

w tym tempie szanownemu diweloperowi sprzedaż reszty zajmie ca. 4 lata.

PS. czy ktoś wie co się mieści w słynnej już przyczepie kempingowej przed gmachem osiedla.........?????????
                                          • Gość: wklepack Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.jmdi.pl 15.01.14, 22:50
                                            Aktualizacja :-) Pozostało 43 natomiast sprzedano 75.
                                            Inwestycja conajmniej od pól roku oddana wiecej nie trzeba chyba pisać. Prawda jest taka że dobra inwestycja na ty etapie od dawna nie ma wolnych mieszkań a tutaj pół roku po oddaniu ponad 1/3 nie sprzedana. Ale trzeba być szczerym, to nic dziwnego że nie schodzą jak w okolicy są tańsze mieszkania I to nawet na ceramicznej. Ale jak to Pani ze sprzedaży prawie rok temu powiedziała to oni wiedzą że są drożsi bo są PREMIUM a sprzedaż im dobrze idzie :-)
    • Gość: olobolo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.13, 12:03
      Ja tam nie narzekam , mieszkanie które kupiłem jest bardzo jasne, dziedziniec ? może być ,słoneczny, wygląda coraz lepiej ( nawet trawa wyrosła ostatnio w kilka dni ;)) tylko jedno co mi się nie podoba to te wysokie trawy jak nad jakimś bajorem, zdecydowanie mogli dać jakieś krzaczki zamiast tego .
      Ktoś pisze że ciąg samochodów tam będzie jeździł po dziedzińcu , co za bzdura - bo akurat każdy z mieszkańców będzie wracał o tej samej porze i aż się pewnie korki będą robić na dziedzińcu według autora powyższego wpisu :D Hałas? niby skąd ? Od tej małej uliczki z przodu bloku, czy może od tych drzew i parku od drugiej ?

zwykłe czepialstwo i nic więcej
      • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.13, 13:12
        Co do traw się zgadzam w 100% :)
        • Gość: olobolo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.13, 23:58
          Taaa, według mnie to w ogóle zniszczyli zieleń z tyłu . Drugi dziedziniec robią czy co . zamiast zostawić zielone,zasadzić trawkę, zrobić jedną ścieżkę jakąś ,dosadzić drzew to..koszmar jakiś z tego wychodzi . Tego projektanta zieleni to powinni wywalić na łeb na szyje . To co było dużym plusem( właśnie dość duży kawałek zieleni), dla mnie potencjalnego kupca - zrąbali fest. Zamiast siedzieć sobie z kawką na balkonie, mieć przed oczami zieleń to będą kamyki , jakieś kory ,plątanina jakiś ścieżek i... wysoka trawa znowu . Blee
          • Gość: NK Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 46.77.124.* 07.09.13, 03:07
            Konkurencja potenxjalnym kupcen :):):) przepraszam niemogłam sie oprzeć. PS. te kamyki ścieżki itp. będą wygladały obłędnie prawie 3 tyś sadzonek w 30 gatunkach zamiast podmokłego kawałka zarośniętego śmieciowiska to raczej plus a nie minus pozdr. dla pracowników konkurencji z Ceramicznej.
            • Gość: meg Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 09:40
              na tle innych inwestycji, wyróznia się na plus; uporządkowana przestrzeń wokół, nowy park z częścią rekreacyjną, nowy kompleks szkolno-rekreacyjny, komunikacja w miarę, sam blok dość ładny i solidny, jedynie te trawy... i ścieżki przy lesie...
              • Gość: Kama Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.itsa.net.pl 12.09.13, 15:56
                tak, zgadzam się w 100% procentach, trochę przesadzili i z trawami i ze ścieżkami. Ale jak trawy zwiędną, to może posadzą coś innego. Gorzej ze ścieżkami. Sam pomysł zagospodarowania zielonego terenu nie jest zły, tylko nie tak to sobie wyobrażałam. Te sztywno wytyczone, wąskie ścieżki... jakoś średnio mi się to widzi. Ale tak poza tym nie ma się do czego przyczepić. Blok prezentuje się całkiem nieźle, okolica też, więc generalnie jesteśmy zadowoleni z zakupu.
            • Gość: olobolo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 22:11
              konkurencja? toż pisałem wyżej że ja już tam mieszkanie kupiłem( jakbym miał teraz kupować to by mnie skutecznie zniechęcił ten tył bloku ) , kamienne ścieżki ? kamienie będą tylko pod balkonami , ścieżki zostaną jakie są , udeptana ziemia. Sorry , ale roślinności tej to z tylu jakoś nie widać w ogóle, ci co kupili tam mieszkanie i właśnie wykańczają wiedzą o co chodzi :> na razie to są jakieś dwa kamienie ,stary sandał dziecięcy, plątanina ścieżek, kilka miejsc podsypanych korą gdzie wyrastają jakieś nędzne , usychające pojedyncze trawki (widziałem wczoraj takie same koło płotu, po drugiej stronie ulicy na budowie szkoły jak parkowałem samochód - tyle ze troszkę gęściejsze były ) :)
              Dalej twierdze że pomysł na zabudowę z tyłu był do luftuu , już mogli dać samą, zieloną przystrzyżoną trawkę jak na dziedzińcu z jedna ścieżkę zrobić w drzewa na około i tyle .
              • Gość: ??? Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.31.104.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.13, 22:37
                toż to jakaś prowokacja, czy jak?

jakże może być, by jakiś za przeproszeniem mieszkaniec krytykował pomysły wykończeniowe tak znamienitego Diwelopera?
                proponuję:
                - poddać ogólnowspólnotowej krytyce na najbliższej masówce
                albo
                - wysiedlić, wydziedziczyć, pozbyć się, ot co
                • Gość: olobolo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 15:10
                  w dyby i do lochu jeszcze może ;)

• Gość: zainteresowany Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.13, 17:41
                jasne malkontentów nie brakuje jak zwykle - idź waćpan do JW destruction zobaczysz jakie zielone krzaczki dostaniesz w gratisie. developer może nie największy i nie najbardziej prestiżowy ale przyp...do tego co robi za własne pieniądze a mógł zostawić to wspólnocie i płacili byście za te chwasty sami to szczyt hipokryzji...jak by to zostawił tak jak jest to zaraz byście szumieli że karzczory, bałagan, komary i w ogóle blleeeeee. w tym kraju jak ktoś cokolwiek ma pochwalić to siedzi cicho ale krytykantów jest na pęczki i w dodatku każdy specjalistą jest od wszystkiego. osobiście takich ludzi zapędzał bym do robót na rzecz np. wspólnoty mieszkaniowej ceramiczna i nich teraz własnymi rekami lepsze jutro budują za darmo - zapewne będzie się im to podobać bo chyba własnej pracy krytykować nie będą - ale tego przy ich ynteligencji emocjonalnej pantofelka nie był bym taki pewny...
                • Gość: gość Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.13, 13:54
                  Właśnie tej kraj jest taki że chcąc zrobić dobrze , zawsze się przesadzi, nawali czegoś że wychodzi z tego co wychodzi.
                  Krytyka jest dobra , konstruktywna krytyka , jeśli kilka osób mówi że coś nie tak ( ścieżki , trawy ) to chyba coś nie tak .
                  czasami dobry jest minimalizm - wyrównać , zorać, zasadzić trawę i to w zupełności wystarcza, Często ludzie szukają kawałka zieleni w mieście ( wszędzie trąbią ze betony etc) . Ten kawałek jest bardzo fajny z tyłu bloku, albo był jak kto woli ;)
                  A że ludzie krytykują ? To dobrze, znaczy się mają swoje zdanie , a nie jak te "barany" które beczą jednym głosem . Ludzie płacą grube pieniądze deweloperowi, więc mają prawo coś wymagać .

• Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.13, 14:21
                    I wymagamy, uprzątnięcia bałaganu, nasadzeń itp.
                    Ten kawałek dobiero będzie fajny.
                    Przeszkadzać może jedynie osobom z parteru ale akurat z tamtejstrony parter jest dość wysoki.

Pozdrowienia dla sąsiadów.

PS> Co sądzicie na temat nowego zarządcy ?
                    • Gość: gość Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.13, 19:23
                      na temat nowego zarządcy nie mogę się jeszcze wypowiedzieć . Zobaczymy w praniu ;)

ale czytałam co nie co na forum ulicy Heroldów , narzekali na P.Bielackiego mieszkańcy i to sporo , że nic nie robi, ciężko z nim coś załatwić i trwa to i trwa, koszty utrzymania podnosi etc( można poczytać na ich forum mieszkańców) . Dziwię się że osoba którą chcieli wyrzucić z Heroldów ( i chyba się im udało)bo przeszła na następny blok na Ceramicznej - developer nie wiedział/ słyszał o niczym że nam go podstawili

Może się nauczył trochę "rządzić" na Heroldów i u nas da radę , zobaczymy ..
                    • Gość: zainteresowany Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 11:43
                      wymagać będziecie mogli dopiero jak staniecie się faktycznymi właścicielami mieszkań - po aktach notarialnych. wtedy jako właściciele będziecie dysponować głosem we wspólnocie i będziecie mogli zgłaszać wnioski i propozycje :) a narazie developer według własnego gustu i projektu oraz uzgodnień z instytucjami wszelakimi robi z terenem zielonym co się mu podoba i co zostało zaplanowane. sobie możecie krytykować, pisać i proponować mniej lub bardziej konstruktywnie :) jak się wam za rok nie będzie podobać dalej to co dev zrobił to nic prostszego jak przegłosować uchwałę o zmianie sposobu zagospodarowania terenów zielonych przyległych / należących do osiedla / wspólnoty utworzenia funduszu celowego na tenże szczytny cel i do roboty :) kurde co za naród - jeszcze się na dobre nie wprowadzili a już "konstruktywnej krytyce" krzaczki poddają.... weź w nocy jeden z drugim ze szpadlem wyjdź na teren osiedla i wg własnego upodobania i za własną kasę posadź sobie co i gdzie chcesz - z ochroną się za 0,5 litra dogadasz...
                      • Gość: rob Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.204.135.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.13, 21:10
                        mija pół roku,, więc czas na aktualizację:

było 62/118
                        jest 55/118
                        wolnych mieszkań...
                        ...... więc great success, osiągnęliśmy półmetek........

w tym tempie szanownemu diweloperowi sprzedaż reszty zajmie ca. 4 lata.

PS. czy ktoś wie co się mieści w słynnej już przyczepie kempingowej przed gmachem osiedla.........?????????
                        • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 46.77.124.* 13.11.13, 10:45
                          Rob - gdzie znalazłeś takie dane ? strona www ? Każdy Dev pokazuje więcej niż na :)
                          Słynna przyczepa ? Dlaczego słynna ? A większość zainteresowanych wie, że mieszkają w niej osoby z ekipy wykończeniowej mieszkania (robią już drugie)

Mieszka się wspaniale niema na co narzekać, developer wywiązuje się ze swoich obowiązków itp.
                          Więc niebawem jak będziesz robił nikomu niepotrzebne podsumowania może nie byc już żadnego dostępnego :) Pozdrowienia
                          • 12hania Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna 14.11.13, 23:40
                            Mam pytanie dotyczące ewentualnych wad, czy niedoróbek w mieszkaniach. Czy występują jakieś poważne wady, typu np. dach przecieka, wieje od okien, słychać co mówi sąsiad za ścianą, itd?
                            • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 5.172.252.* 15.11.13, 10:30
                              Narazie nic nie cieknie, od okien nie wieje - generalnie jest ok. Problemy w mieszkaniach narazie kilku to elektryka (ale usuwane są na bierząco) niedokończona część leśna (podobno na wiosnę) Studnia która dla niektórych jest utrudnieniem. jest forum mieszkańców na salon.pl
                              • 12hania Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna 15.11.13, 10:48
                                Dziękuję za odpowiedź. Tak wiele złego słyszy się o developerach, ale wiadomo, zawsze jakieś niedoróbki się pojawią. Kwestia powagi sytuacji, czy to drobiazgi, które łatwo poprawić, czy coś poważnego, typu lejący się deszcz z dachu. Na forum heroldów była informacja, że strasznie słychać tam sąsiadów, że to źle zrobione itd...
                                • Gość: Zainteresowany m2 Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: 5.174.44.* 17.11.13, 21:22
                                  Jestem zainteresowany kupnem mieszkania, ale odstraszają mnie:
                                  - wysoki czynsz (8-11,50/m2 to stawki wyższe od Mokotowa!!!),
                                  - wysokie ceny garażu (to stawka Mokotowa!!!),
                                  - dojazd do garażu przez wąskie patio budynku,
                                  - WCIĄŻ NIE SPRZEDANE 50% MIESZKAŃ (chodliwe metraże a nadal stoi...),
                                  - podobno zarządca, którego wcześniej wyrzucono z Heroldów,
                                  - ogromny kredyt na działce, co w związku z niską sprzedażą napawa obawą.

Mając do wyboru lokalizacje w zbliżonych cenach na Woli, czym przekonuje Ceramiczna 20?
                                  Architektura budynku odstaje zdecydowanie od okolicznej zabudowy, to bardziej budynek dla Centrum, Wilanowa.
                                  • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.jmdi.pl 20.11.13, 10:32
                                    1. za tydzień akty notarialne i wspólnota - draft czynszu to 8,5 zł więc ok jak na Białołękę.
                                    2. W cenie garażu sa "ukryte" promocje - wcześniej garaż był tańszy.
                                    3. Dojazd jest bezkonfliktowy, nawet w przypadku kilku aut w jednej chwili.
                                    4. Błąd :) w samym Listopadzie sprzedano 16 lokali :) - strona www jest nieaktualna.
                                    5. Zarządce wybierze wspólnota i prawdopodobnie nie będzie to RedNet (zastanawiamy się nad czymś lokalnym)
                                    6. Kredyt jest prawie spłacony, można to sprawdzić w każdej chwili w Banku, Jest konto powiernicze gdzie w pierwszej kolejności ze sprzedaży mieszkań jest pokrywany kredyt.

Zbliżona cena ? WOla za mniej niż 6k brutto (z własną działką oraz mediami z miasta) pytam się gdzie ?

W ostatnim się zgadzamy, znacznie odbiega i jest alternatywą dla kogoś kto chce mieszkać w czymś kolorowym i nowoczesnym a zarazem na "szarej" białołęce :)

PS> Zmień login na SprzedawcaKonkurenyjnychOfert174, a jak jesteś zainteresowany naprawdę kupnem do zapraszamy albo do Pani Iwony (przedstawiciel Developera) albo do nas (mieszkańców) na salon.pl - ceramiczna 20.
                                    • Gość: Gościu Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.free.aero2.net.pl 20.11.13, 21:37
                                      Jak dla Ciebie Gonzo wysokość czynszu 8,5 zł jest ok jak na Białołękę to nie zadałeś sobie nawet trudu żeby sprawdzić ile wynosi na innych osiedlach. Dolicz do tej kwoty 3,50 za m2 zaliczki na media i 75 zł opłaty za garaż. Ciekawe na co te pieniądze są przeznaczane. Dlaczego tak słodzisz tej inwestycji i zawsze jesteś najlepiej poinformowany. A może jesteś przedstawicielem dewelopera???
                                      • Gość: Gonzo Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.jmdi.pl 20.11.13, 22:58
                                        Czytaj uważnie, czynsz od aktu (za tydzień) to dokładnie 7,3 zł ( w tym 3 zl zaliczek na media) miejsce postojowe to w pierszej propozycji obecnego zarządcy 60 zł (ale będziemy negocjować) mieszkam na Białołęce od ponad 30 lat i oriętuję się w wysokościach opłat. Niedowiarków zapraszam do SIebie (mieszkanie w tej inwestycji) można ocenić czy jestem przedstawicielem Dev czy nie :) Ciekawe czy Gościu zaproponuje coś podobnego ?
                                        • Gość: Gościu Re: Novum-Kalis osiedle Ceramiczna IP: *.free.aero2.net.pl 22.11.13, 15:50
                                          Ale te kwoty są za ...., po ..... a na razie jest jak jest. A jak będzie to czas pokaże. I obyś miał rację :-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka