Gość: sasiad Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.07.13, 19:34 Mieszkania w większości są ok problem jest z dotrzymywaniem terminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 18:14 a na kiedy był planowany odbiór? ten pierwszy oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka2251 Re: apis invest developer Piastów 01.10.13, 22:19 Witam może przyszłych sąsiadów.... Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Moi drodzy czy możecie mi udzielić informacji na temat inwestycji czy po spotkaniu które miało miejsce na budowie coś się wyjaśniło. jakieś konkretne daty zostały podane, ja rozumiem że była długa zima itp... Bo boję się tego, że termin niby podany na październik przedłuży się do stycznia 2014r. albo dalej. W biurze nie mogą podać dokładnej daty odnośnie dokumentów zezwolenia na użytkowanie przez klientów. Niby 30 mieszkań jest już odebrane i są w nich robione wykończenia. Ale deweloper "zamierza" złożyć pod koniec października dokumenty dotyczące użytkowania... trochę mnie to "zamierza" przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.10.13, 13:25 Nie podają bo sami nie wiedzą, robią i jak zrobią to zgłoszą a jak ktoś pyta to muszą coś odpowiedzieć i wymyślają daty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: apis invest developer Piastów IP: 5.174.71.* 09.10.13, 14:23 Drodzy sąsiedzi, nawet jeśli opóźnią się ze złożeniem papierów do końca października to i tak dla mnie jest akceptowalne, ważne, że praca wre cały tydzień i widać gigantyczny postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 16:02 Kolego, Wybierz się na budowę i zobacz, że robota jest na finiszu - jeśli kupisz teraz to już w żadną obsuwę raczej nie trafisz. Trafiliśmy my wcześniej, ale teraz jest praktycznie jest skończone :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.12.13, 12:45 miejsca parkingowe wykupione i co z tego... trzeba się taplać w błocie bo nie ma gdzie stanąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl. Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 27.12.13, 18:27 podobno roboty stanęły bo pogoda po raz kolejny płata figle...tym razem jest jednak za ciepło- grudzień najcieplejszy od 40 lat i jak tu budować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 27.12.13, 22:58 To wina strażaka czy górnika jakoś tak słyszeliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: apis invest developer Piastów IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.14, 22:03 Ktoś coś wie, co tam się dzieje? czy coś się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.14, 10:53 budynek skończony, ekipa robi ostatnie ogrodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolki Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 16.01.14, 13:59 Jaka ekipa kreci się tu tylko czterech z łopatami,nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.14, 15:14 Drodzy sąsiedzi! Jak budynek zostanie oddany do użytku to upominajmy Developera żeby dokończył prace na terenie osiedla;patio, plac zabaw itd oraz odmalował na nowo klatki schodowe bo już są zniszczone. Jak będziecie podpisywali Akty not. też żądajcie wpisania tych elementów do wykończenia bo inaczej nigdy tego nie zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.14, 15:20 Aga, te prace niech już zrobią wiosną, wytrzymamy, a odnośnie klatek to już dostałam informację, że oczywiście będą ponownie malowane, bo póki co jest to syzyfowa praca, gdy podwykonawcy i mieszkańcy notorycznie je uszkadzają, w sumie racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akinom Re: apis invest developer Piastów IP: *.rev.snt.net.pl 16.01.14, 17:01 A czy jest już oddany do użytku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 14:12 Jeszcze Nie! podobno PINB ma być po 20-stym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akinom Re: apis invest developer Piastów IP: *.rev.snt.net.pl 17.01.14, 17:31 w takim razie czekamy, aż boję sie co to będzie jak się roztopi ten śnieg, popłyniemy w tym błocie...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alt 4 Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 18.01.14, 17:04 temperatura urosła...i tym sposobem do atrakcji w postaci wszechobecnego błota otrzymaliśmy dodatkową: basen o słusznej wielkości w okolicach miejsc parkingowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakin s. Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 19.01.14, 20:40 kąpiele błotne na wiosnę, basen w lecie, lodowisko w zimie, wszystko w cenie już od 4 357,50 zł/m kw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akinom Re: apis invest developer Piastów IP: *.rev.snt.net.pl 20.01.14, 12:31 Hmmm..jakaś promocja jest? bo ja dużo wiecej płaciłam za m;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.14, 19:43 czy coś wiadomo kiedy będą akty notarialne?? Miały być pod koniec stycznia,ale coś mi się wydaje,że jak zwykle nici z tego. Ma ktoś może nowe info na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.14, 14:05 Akty będą dopiero po pozwoleniu na Użytkowanie budynku a tego jeszcze nie ma, wie ktoś coś więcej miała być wizyta z PINB-u i co? Myślę że najwcześniej w lutym mogą być Akty a to już ROK opóźnienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sipa Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 24.01.14, 09:58 Mają nas w ... no sami wiecie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: apis invest developer Piastów IP: *.nordeabank.pl 24.01.14, 14:23 Witam, ktoś coś słyszał o drodze, którą mają zrobić doprowadzającą do osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.14, 14:33 droga dojazdową zrobili technicznie, żeby można było do parkingu i suchą stopą:) dojść do osiedla, ta ostateczna droga jest po stronie miasta, ciekawe kiedy ją będą robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaks [...] IP: 217.153.205.* 24.01.14, 14:47 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: apis invest developer Piastów IP: *.nordeabank.pl 24.01.14, 17:22 hahahahahaha są też tacy inwestorzy, którzy opóźnień nie mają... dlaczego mam ich porównywać do gorszej grupy, skoro na spotkaniach zapewniali mnie, że do developerów z niższej półki nie należą. Gdybym faktycznie otrzymywała rzetelne informacje pewnie zaprzestałabym tylko na korespondencji z developerem. Droga ma być. Podczas rozmów wielokrotnie słyszałam o drodze. Skoro ktoś coś mówi,że będzie i nie dodaje, że to jest po stronie miasta i nie wiadomo kiedy tak się stanie, to oczywiste jest to, że się tym zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaks Re: apis invest developer Piastów IP: *.182.53.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.14, 18:03 No tak, informacje z forum na którym może sobie pisać nawet pan heniek z Jaworzna są faktycznie bardziej wiarygodne. I chyba ma pani problem ze zrozumieniem słowa mowionego, bo na spotkaniach z mieszkańcami; a było ich kilka - była wyraźnie mowa o tym gdzie będą dojazdy i za co odpowiedzialny jest deweloper. Zresztą wszystko jest w planie zagospodarowania, ale może ze słowem pisanym też jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: apis invest developer Piastów IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.14, 14:34 To, że ludzie wolą komunikować się na forum jest najlepszą oceną wiarygodności developera, czyli jej braku. Tym bardziej nie oczekuje kultury wypowiedzi. Rzetelne informacje powinny być przekazane przy pierwszych rozmowach, gdzie kupujący podejmuje decyzję o zakupie, a nie później na spotkaniach z mieszkańcami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: apis invest developer Piastów IP: 5.174.152.* 27.01.14, 10:58 Czy ktoś z mieszkańców ma może problem z oknami?? U mnie po wewnetrznej stronie okien robi się lód i ciągle są mokre okna i co za tym idzie rolety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: apis invest developer Piastów IP: 199.190.45.* 27.01.14, 14:24 My mamy podobny problem-dodatkowo okna są tak nieszczelne że bylismy zmuszeni okleić je od zewnątrz taśmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 29.01.14, 17:36 "uwaga na spadający śnieg z dachu" - śmiechu warte... dachy powinny mieć zabezpieczenia przed spadającym śniegiem oraz w tym wypadku deweloper powinien dbać o zgarnięcie śniegu z dachu. Ciekawe co zrobią jak ten ciężki z lodem śnieg spadnie na kogoś, nie daj boże dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: apis invest developer Piastów IP: 217.153.205.* 10.02.14, 15:39 Drodzy sąsiedzi, zabierzcie z klatki schodowej wasze buty oraz śmieci, nie mieszkamy w lesie co 10 kilometrów od sąsiada. Nikt nie ma ochoty oglądać Waszych zadeptanych buciorów ani tym bardziej wąchać śmieci. Buty do szafek, śmieci do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzona Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.14, 19:48 Czy ktoś wie,czy droga będzie robiona?? W ogóle nie ma jak chodzić,z każdej strony błoto. Nie ma jak iść normalnie z dzieckiem w wózku po tym błocie,a jak się gdzieś idzie to należy brać buty na zmianę,bo wstyd iść w takich brudnych do ludzi. Tak nie powinno byc i trzeba coś z tym zrobić. Poza tym od jakiegoś czasu w ogóle nie widać,żeby coś się działo z dalszymi pracami wykończeniowymi. WSTYD I PORAŻKA!! Jak dalej tak będzie to trzeba wziąć sprawy w swoje ręce,bo to już jest przegięcie z ich strony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.14, 13:34 Ja jestem za spotkaniem bo to sa żarty co sie dzieje,aktów nie ma, niby odbiór był i nabiera mocy urzedowej ale czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.14, 13:19 ja jestem jak najbardziej za spotkaniem. Trzeba się za to wziąć raz na zawsze. Dosyć wciskania kitów,ja chcę konkretów na piśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.14, 15:00 Proponuję spotkanie, w gronie mieszkańców. sprawa jest naprawde bardzo powazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 13.02.14, 15:57 czy piątek godz. 17:00 odpowiada wszystkim? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka2251 Re: apis invest developer Piastów 13.02.14, 21:56 no nie bardzo ...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiwankenobi Re: apis invest developer Piastów IP: 5.172.252.* 13.02.14, 23:32 Ludzie, jak tal czytam te wasze madrosci to czuje grozę z jakimi sąsiadami przyszło żyć. Malkontenctwo do granic, choć niektórzy zacni porzadnisie z polowa mieszkania na wycieraczce pewnie nie pojma znaczenia. Mój zwirzak z przyjemnością w końcu przesle życzenia sąsiadom na klatce. Jest wiele ciekawych sposobów na piątkowy wieczór, np.mozna zauważyć syf przed własnymi drzwiami i choćby pogrążyć się w refleksji nad nim. ja dogaduje się z deweloperem osobiście, bo koniec końców i tak chodzi o to, żeby jak najszybciej podpisać te nieszczęsne akty, a nie walic o ścianę i boksować się z bankiem. Acha, na psie kupy sa takie specjalne woreczki i nie nazywaja sie ziemia wewnatrz osiedla. Uszanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 14.02.14, 12:01 dokładnie przyłączam się do powyższej opini i proszę o nie wystawianie na forum skrajnych komentarzy bo sami stwarzamy sobie problem.. Jak chcemy zię uzewnętrznić to zorganizujmy spotkanie. Mam kilka pozytywnych informacji. Prosze o propozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaks Re: apis invest developer Piastów IP: 217.153.205.* 14.02.14, 12:17 DOKŁADNIE! wypisujecie tu najgorsze rzeczy na developera, a sami macie śmietnik przed drzwiami. Śmieci się wyrzuca a nie stawia na klatce. boty trzyma się w domu, w szafce. Jeśli macie problemy z dev, to idźcie się z nim godadać, albo zatrudnijcie prawnika. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoda Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 14.02.14, 18:24 no tak na forum można się tylko podlizywać developerowi hehe musimy wykluczyć element reakcyjny wypisujący na naszą ukochaną Partię tak trzymać może gratis powiększą ten basen przed parkingiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.14, 19:04 hehe dobra riposta:) ciekawe co mają z tego,że tak w superlatywach wypowiadają się o developerze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 14.02.14, 19:20 jak będziesz kiedyś sprzedawał to mieszkanie to zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hertus Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 16.02.14, 13:40 Przecież budowa jeszcze nie skończona. Parking i droga będzie cierpliwości. Błoto jest chyba normalką przy odwilżach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rycho2014 Re: apis invest developer Piastów 19.02.14, 22:17 Aby dobrze odebrać mieszkanie od dewelopera na odbiór staw się z fachowcem.Tania usługa-200do300zł Oszczędności duże.Przy kosztach kupna mieszkania i przy następnych na wykończenie to pikuś. Fachowe odbiory:odbiormieszkania.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.14, 10:49 Hej wiecie jak dokładnie ma wyglądać wpis do księgi wieczystej? prosze o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.14, 12:04 Procedura postępowania po podpisaniu aktu notarialnego. 1. Z aktem notarialnym należy udać się do banku kredytującego zakup nieruchomości. Od doradcy kredytowego otrzymają Państwo wypełniony wniosek o wpis banku na hipotekę nieruchomości. Wniosek należy złożyć w sądzie . W przeciągu miesiąca powinno przyjść na wskazany w akcie notarialnym adres korespondencyjny zawiadomienie o założeniu księgi wieczystej dla Państwa lokalu z wpisaną hipoteką. Wtedy muszą Państwo udać się do sądu wieczystoksięgowego po odpis zwykły z księgi wieczystej i dostarczyć go do banku . Dopiero od tego momentu bank przestanie naliczać dodatkową kwotę w racie kredytowej za ubezpieczenie kredytu. Prosze zwrócić uwagę, aby pracownik banku w składanym wniosku o wpis hipoteki umieścił informację, że hipoteka ma być ustanowiona w nowo zakładanej księdze wieczystej. 2. W ciągu 14 dniu po podpisaniu aktu należy udać się do Urzędu Miasta w celu wypełnienia deklaracji dotyczącej podatku od nieruchomości. 3. Osoby które będą ustanawiały hipotekę na rzecz banku kredytującego zakup nieruchomości zobowiązane są do uiszczenia podatku od czynności cywilnoprawnych od ustanowienia hipoteki zabezpieczającej wierzytelność. W tym celu należy w ciągu 7 dni od daty złożenia wniosku w Sądzie Wieczystoksięgowym zgłosić się do swojego urzędu skarbowego, wypełnić deklarację i zapłacić kwotę 19 zł. Ewentualnie zapytaj Notariusza co masz dalej robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 06.03.14, 17:00 Czy ktoś wie kiedy uruchomią windy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 07.03.14, 07:46 Tak wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inproro Interiors Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 15:14 Witam Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów : wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę. Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę Państwa projektów. • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu i korzystając z jednego źródła kontaktu. • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie z projektem. • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami. • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w zasięgu jednego telefonu. Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji. Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń. Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem. Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów. Pozdrawiam 535 406 302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 12:28 Witam mieszkańców; Jak wam się podoba wyliczenie czynszu przez Developera?!! Moim zdaniem o połowę za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 12:41 Standardowa stawka na zaliczki na koszty administracji to 3,0 do 3,5zł za m2 zaliczka na media to koszt rzędu 4,5 zł za m2 Także przyrównajcie do swoich stawek te stawki i wyjdzie Wam czy za dużo macie naliczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Opłaty czynszowe! IP: *.147.48.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.14, 12:43 A co z oplatami za miejsca garażowe i postojowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 12:47 Jeżeli macie je uwzględnione w częściach wspólnych (miejsca garażowe i postojowe) to są utrzymywane tak jak klatki schodowe czy windy, sposób utrzymania garaży możecie zmienić uchwałą Wspólnoty Mieszkaniowej która zmieni sposób utrzymania możecie mieć wtedy zapis, że garaże i miejsca postojowe utrzymywane przez włascicieli tychże części Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 12:44 w sumie wychodzi 7,5 do 8zł za m2 Jaki macie opis tych zaliczek to jest bardzo istotne co wchodzi w te zaliczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Re: Opłaty czynszowe! IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 13:40 przesadzili z tymi opłatami deweloper chyba chce aby mieszkańcy zwrócili mu kase za utrzymanie budynku do tej pory, opłaty za media wyliczyli o połowę za dużo, przez 3 miesiące nie zużyjemy tyle wody i prądu itp., co oni chcą aby im płacić miesięcznie. Zresztą chyba każdy wie ile się płaci. Ciekawe co tym razem powiedzą dlaczego tak dużo naliczyli opłat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: Opłaty czynszowe! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.14, 14:07 wiecie co, znam przypadki mieszkańców, ba! sasiadó, choć aż wstyd,, żee ludzie tak myślą, że chcą podpisywac akty jak najpóxniej , żeby czynszów nie płacić, a pomysłał ktoś, że miieszka się już tu tyle czasu i do tej pory nic nie musieliśmy płacić, czynsz jest nawet niższy niż wpisany w umowę ludzie, ogarnijcie się bo bydło z was wychodzi to co będzie w nadpłacie za zaliczki zostanie zwrocone, typowe polskie podejście do bezsensownych wrzasków zieleń się robi, wiosna przyszła - uspokójmy emocje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:11 to Ty się ogarnij, czynsz jest wyższy niż obiecywali i nie licz na to że ci zaliczki oddadzą. Nie bądź naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:18 Spokojnie za 3 pokojowe mieszkanie opłata za prąd miesięcznie w granicach 105 do 130zł miesięcznie Czynsze za mieszkanie 60m2 to 520zł w nowym budownictwie w Piastowie czy Pruszkowie z zaliczkami na media Stan liczników zawsze możecie sprawdzić spisać i przeliczyć czy wszystko się Wam zgadza najpierw sprawdźcie przeliczcie a dopiero po upewnieniu się wieszajcie PSY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.04.14, 14:25 Problem w tym że u nas w czynszu nie ma zaliczek na media, są oddzielnie. Przez to za 50 m2 opłata miesięczna wynosi 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:32 Musicie sprawdzić umowy na konserwację wind - macie 4 windy nie wiem jakiej firmy ale u Shindlera miesięczny koszt konserwacji dwóch wind to około 750zł jak u Was są cztery windy to macie koszt 1500zł Umowę na sprzątanie klatek koszt powinien być rzędu 3800 za około 4300m2 powierzchni mieszkalnej Umowę na ochronę Poproście developera o podanie jaki metraż macie powierzchni użytkowej Przejrzyjcie umowa za umową Może macie wysoką stawkę za gaz Może źle przelicza stawkę za wodę za wysoko musicie to prześledzić Ja w nowej wspólnocie za 58 m2 płacę 450,00zł z mediami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:37 Opłata za administrację góra 3,5zł za m2 czyli za mieszkanie 50m2 kwota 175,00zł za administracje tu wchodzi ochrona, sprzątanie, dźwigi, woda i światło części wspólnych, utrzymanie garaży i miejsc postojowych opłaty bankowe, podatki, Poproście o szczegółowy wykaz na co idą Wasze zaliczki to jest Wasze prawo Umowy do wglądu to też Wasze prawo Zróbcie to na spokojnie i rozmawiajcie ze soba i starajcie się każdego wysłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:40 tak właśnie zamierzamy zrobić, wszystko posprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 14:44 Moja rada nie róbcie tego agresywnie Developer może ale nie musi zwlekać z udostępnieniem umów po to aby budować napięcie wśród Was nie dajcie się sprowokować złość i flustracja są złymi doradcami Najważniejsze to zachować spokój i logicznie myśleć strategicznie A wszystko pójdzie po Waszej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
olenka2251 Re: Opłaty czynszowe! 02.04.14, 14:56 Spokojnie, bez nerwów, każdy z nas miał stawki w aktach i widział co napisali i co najważniejsze podpisał się pod tym. Uważam, że np zakładanie Wspólnoty teraz jest to bez sensu, pomysł dobry ale gdzieś za 3-4 lata.... Zaliczki są po to by płacić cały rok np,: za ogrzewanie, (lepiej płacić co miesiąc mniej niż jednorazowo większą sumę ), a co do reszty każdy korzysta i płaci za to tyle co licznik wskazuje. TAK PRZY OKAZJI !!! PROSZĘ NIE RZUCAĆ DO OGRÓDKA SĄSIADÓW PETÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MY TEŻ PALIMY, ALE NIE ŚMIECIMY INNYM. DZIĘKUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 15:07 Nie zgodzę się z Panią Olenką Wspólnota Mieszkaniowa zawiązuje się z datą podpisania pierwszego aktu notarialnego Macie od podpisania pierwszego aktu notarialnego trzy lata rękojmi na wady developerskie kto Wam tego dopilnuje lepiej ja nie zarząd sąsiedzki z zaangażowanym administratorem Kto dopilnuje Wam aby usterki developerskie był dokładnie i rzetelnie usunięte jak nie zarząd i rzetelny administrator zarządca Nie myśli chyba Pani że Developer sam chodzi po swojej i szuka co ma naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Opłaty czynszowe! IP: *.158.217.145.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.14, 15:18 Zaliczki zaliczkami, ale gdzie jest koszt m3 wody? Bo może się okazać że te i tak już za wysokie zaliczki nie starcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 15:31 Teraz developerzy biorą zaliczki na wodę od m2 powierzchni mieszkania Zaliczka jest kwotowa W Pruszkowie koszt wody zimnej ze ściekami 13zł/m3 Koszt podgrzania wody 13 zł/m3 Ciepła woda wtedy wynosi około 26 zł /m3 Osoby które mają ogródki mogą spróbować postarać się o podlicznik dla kranu z którego podlewacie trawę i rośliny swoje wtedy nie płacicie za ścieki ale tylko za wodę wtedy wychodzi o połowę taniej za m3 warto koło tego pochodzić jak ma się sporo do podlania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaliczki Re: Opłaty czynszowe! IP: *.play-internet.pl 02.04.14, 19:53 Nas informowano iż 5 zł netto to jest kwota już zaliczkami na media 6 złotych to nie 11. Brak słów ...przynajmniej tych cenzuralnych. pozdrawiam wszystkich dojonych. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka2251 Re: Opłaty czynszowe! 02.04.14, 21:30 Ta petycja co dziś była podpisana, powinna być oddana tylko i wylacznie przy podpisniu każdych już zamieszkalych na osiedlu. Bo jak to będzie wygladalo, jednym to przeszkadza a reszta się zgadza... Trochę śmieszne. Poczekajmy, niech skaczą wszystkie prace, a dopiero możemy działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.04.14, 21:34 Nie zostawiajcie tego bez echa takie realne stawki administracja + media to 7,5 do 8 zł z m2 Macie prawo do zmiany naliczania zaliczek zarządca nieruchomością pracuje dla Wspólnoty nie Wspólnota dla niego. Od momentu podpisania pierwszego aktu notarialnego tworzy się wspólnota każdy członek wspólnoty ma prawo głosu i jego głos jest ważny Im więcej aktów notarialnych tym lepiej dla Was macie więcej głosów i bardziej decydujący głos stawka 11 zł/m2 jest lekko przesadzona Nie zostawiajcie tak tego to są Wasze pieniądze a developer nie będzie tu mieszkał tak jak Wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_kosiarka_spal Re: Opłaty czynszowe! IP: *.datacomsa.pl 03.04.14, 08:55 Z tego co się dowiedziałem to wasze zaliczki opiewają również na energię elektryczną i jezeli to jest tez z funduszem remontowym to 11 zl/m2 to nie jest chyba tak bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.14, 11:42 Fundusz remontowy uchwałą ustala wspólnota mieszkaniowa a nie zarządca sam z siebie Za prąd płacicie energetyce a nie w czynszu co miesiąc dostajecie rachunek za prąd W czynszu jest prąd za częsci wspólne klatki i patio Koszty utrzymania częsci wspólnych z m2 to około 3-4 zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_kosiarka_spal Re: Opłaty czynszowe! IP: *.datacomsa.pl 04.04.14, 15:16 Tu jednak będą przynajmniej na razie płacić developerowi z tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_kosiarka_spal Re: Opłaty czynszowe! IP: *.datacomsa.pl 04.04.14, 15:15 Jeżeli nie będziecie składać na fundusz remontowy to nie będziecie mieć na remonty w wtedy jak już się skończy gwarancja fundusz będzie wynosił 0 a kosz remontu może wynieść np 500 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obuch Re: Opłaty czynszowe! IP: 217.153.205.* 04.04.14, 15:17 500 tyś to ta cała inwestycja jest warta... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kosiary Re: Opłaty czynszowe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.14, 11:54 Jaki fundusz remontowy ?! w nowych osiedlach się na to nie płaci przez pierwsze 2 lata/ Naprawy gwarancyjne pokrywa wykonawca osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Osiedle i forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.14, 11:07 Witam sąsiadów; Podobno list do Developera w sprawie obniżenia czynszy nie dotarł?! Jeżeli będziemy tacy zgrani to na pewno coś zdziałamy.Na razie pozostaje nam płacić czynsz jaki ustaliła "Wspólnota" :-( Czy ktoś z was ma możliwość założenia nowego -profesjonalnego forum mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Osiedle i forum IP: *.rev.snt.net.pl 11.04.14, 11:30 No własnie nie dotarł, a odpowiedź mielismy otrzymać do 10ego - bez sensu. po co to zburzenie było???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Osiedle i forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.14, 12:04 Widocznie nikomu nie zależy. Developer może nam wcisnąć (powiedzieć) wszystko a my to łykniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Osiedle i forum IP: *.rev.snt.net.pl 11.04.14, 12:10 zastanawiam się dlaczego najpierw ktoś lata po lokalach i zbiera podpisy a potem nic z tym nie robi - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Osiedle i forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.14, 12:29 To była nasza wspólna sprawa i ten kto miał jako ostatni tę listę powinien ją zanieść do Developera lub dać komuś kto to by zrobił. Widać nie warto robić nic dla ogółu, tylko każdy dba o swoją d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle i forum IP: *.play-internet.pl 11.04.14, 14:19 Zapewniam wszystkich, którzy podpisali sie na liscie w sprawie czynszu, że została już przekazana do dewelopera. Oczekujemy, że deweloper niezwłocznie odpowie na naszą petycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Osiedle i forum IP: 199.190.45.* 11.04.14, 15:11 Petycja jest u dewelopera. Może o to chodzi żeby ignorować wszelkie niewygodne inicjatywy i uzasadnione żądania mieszkańcòw? Taka metoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Osiedle i forum IP: *.centertel.pl 11.04.14, 17:35 Dziel i zadz sprawdza sie od wiekow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszatek Re: Osiedle i forum IP: *.play-internet.pl 15.04.14, 08:07 he he chyba sie domyślam o co chodzi dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 08.05.14, 23:34 Planowane jest spotkanie mieszkańców 17 maja o godz. 18:00 na patio w sprawie konieczności ustanowienia nowego zarządcy wspólnoty mieszkaniowej. W obecnej sytuacji stawki za czynsz są abstrakcyjnie wysokie w porównaniu do sąsiednich inwestycji a nawet innych warszawskich osiedli o dużo wyższym standardzie.. Opłaty, które obecnie ponosimy powinny być znacznie niższe i możemy do tego doprowadzić zmieniając zarządce wspólnoty mieszkaniowej na firmę zewnętrzną, która w porównaniu do dewelopera oferuje znacznie niższe koszty zarządzania. Na spotkanie planujemy zaprosić przedstawiciela firm zewnętrznej, który odpowie na państwa pytania i udzieli wskazówek jakie czynności powinniśmy zrobić. Zapraszamy wszystkich mieszkańców na spotkanie oraz udzielenie poparcia tej inicjatywie. Z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smile Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.14, 11:06 Kim jesteś "gościu"? nowym administratorem ? :) Nam stawki w miarę odpowiadają, szczególnie, że teraz trochę się obniżyły. zaliczki mogłyby być niższe, ale o tym przekonamy się po czerwcu przecież w tych zaliczkach jest także prąd, którego nie płacimy teraz oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 09.05.14, 13:09 Mieszkańcem tej inwestycji który jak większość lokatorów domaga sie sprawiedliwych i adekwatnchych opłat czynszowych a nie abstrakcyjnie wysokich stawek jak za luksusowe osiedle.. Na prawdę możemy spowodować że opłaty czynszowe będą dużo niższe niż obecnie nawet po tej śmiesznej obniżce! Dzięki zmianie zarządcy każdy z nas może zaoszczędzić sporą kwotę miesięcznie ktorą lepiej przeznaczyc na własne wydatki niż wspieranie dewelopera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llooll Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.lem.com.pl 09.05.14, 15:19 ale piszesz tak z doswiadczenia, mieszkałeś w Piastowie na jakims osiedlu? znasz stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscII Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 09.05.14, 15:25 Mieszkam w Pruszkowie Administruje nas firma zewnętrzna Jak macie okazję pogadać z osobą która pracuje dla firmy zarządzającej skorzystajcie z tego i wykorzystanie to spotkanie maksymalnie Zadawanie pytań to podstawa tylko tak dowiecie się rzeczy które Was interesują Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego płacicie za prąd w czynszu a gdzie są liczniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.14, 15:28 Popieram spotkanie i ustalenie co dalej robimy w kwesti zmiany zarządcy a co za tym idzie zmniejszenia opłat za czynsz i zaliczki, nasze opłaty sa za wysokie a sposób ich ustalenia jest niewiadomy, potrzebujemy zarządcy który przedstawi nam konkretne propozycje,wyliczenia a nie abstrakcyjne kwoty,a przede wszystkim któremu bedziemy mogli ufac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćII Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.14, 14:24 Analiza kosztów utrzymania przeciętnego mieszkania metraż 60m2 to czynsz 500,00zł (w tym utrzymanie administracji i zaliczki na wodę i ogrzewanie) koszty prądu to 150,00zł/mies przy rodzinie 4 osobowej w sumie daje 650,00zł anie prawie 900,00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscII Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 09.05.14, 14:57 Przepraszam mieszkania o powierzchni prawie 80 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.14, 15:29 Popieram spotkanie i ustalenie co dalej robimy w kwesti zmiany zarządcy a co za tym idzie zmniejszenia opłat za czynsz i zaliczki, nasze opłaty sa za wysokie a sposób ich ustalenia jest niewiadomy, potrzebujemy zarządcy który przedstawi nam konkretne propozycje,wyliczenia a nie abstrakcyjne kwoty,a przede wszystkim któremu bedziemy mogli ufac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka smokow Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.centertel.pl 09.05.14, 16:03 Popieram i stawie sie sa bardzo wysokie oplaty mam na mysli koszty zazadzania (zaliczki na media ok jesli uczciwie rozlicza) przeszkadza mi fakt ze nikt w naszym imieniu nie dba o kwestie gwarancji za budynek i ewentualne naprawy developer zrobi jak mu sie zechce wkoncu zazadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.181.111.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.14, 10:56 Podpisuję się po pomysłem zebrania w najbliższą sobotę. Na ten moment większość lokatorów posiada już akty notarialne. Nasz wspólny udział w metrażu powinien być większy niż developera. Możemy go zmienić w dowolnej chwili. Lokatorzy, koszty jakie ponosimy są zdecydowanie zawyżone. Nikt z moich znajomych nie ma takich opłat (Warszawa, Kraków). Developer odbija sobie straty na tej inwestycji naszymi czynszami (koszty eksploatacyjne). Do dziś nie mamy informacji na co idą te ogromne pieniądze 4,86 zł od każdego metra razy metraże wszystkich mieszkańców. Żadnych rozliczeń, podstawowych stawek za 1m3 wody, kompletne zero. To od nas zależy czy będą oni dalej nami manipulować czy też poświęcimy trochę czasu i oddamy zarząd w dobre ręce. Profesjonalne firmy pomogą nam załatwić wszelkie formalności, kierują procesem przejęcia budynku od developera do naszych rąk. Nie ma się czego obawiać. Na 100% nam się to opłaci. Zachęcam wszystkich do przybycia na spotkanie, rozmawiajcie z sąsiadami. Już czas podjąć konkretne działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.wyszkow.fuz.pl 12.05.14, 12:44 My będziemy. Zdrowszy układ to taki w którym developer nie będzie sędzią we własnej sprawie. Firma z zewnątrz będzie bardziej obiektywna i tańsza w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.14, 13:18 Co myślicie o tym żeby na nasze Sobotnie spotkanie zaprosić kilka firm zarządzających. Dobre opinie czytałam na temat zarządców: Status, Gestor, Lux dom? Może znacie inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały kazio Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 12.05.14, 15:54 Dobry pomysł ale kto się tym zajmie raczej nie wykonalne do soboty można poprosić o ofertę a jak będzie kiepsko szukać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.wyszkow.fuz.pl 12.05.14, 16:21 Z tego co wiem to jest ktos zaproszony z firm zajmujacych sie zarzadzaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 12.05.14, 19:10 Na obecną chwilę jest zainteresowany zarządca z IMD House. Sprawdzony i całkiem tani. Jak ma ktoś inną firmę to proszę zaprosoć na spotkanie będziemy mogli wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRO-ma Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.14, 10:14 Witam serdecznie, Jako firma administrująca Wspólnotami Mieszkaniowymi jesteśmy zainteresowani złożeniem oferty dotyczącej administrowania Państwa nieruchomością. Dodam, że zatrudniamy pracowników z wieloletnim doświadczeniem we współpracy ze Wspólnotami. Zajmujemy się sprawami bieżącymi oraz wspomagamy Właścicieli w dochodzeniu naprawy usterek developerskich. Chętnie przyjmę zaproszenie do uczestnictwa w zebraniu, ewentualnie służę pomocą w zorganizowaniu, gdyż jest wiele "pułapek", które może zastosować developer, aby zebranie nie przyniosło spodziewanego efektu, w tym przypadku zmiany zarządu nieruchomością wspólną. Proszę o kontakt : biuro@pro-ma.pl buchalter@pro-ma.pl Pozdrawiam Izabela solińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wspólnota mieszkaniowa do PRO-ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.14, 11:29 Jeżeli Pani firma jest zainteresowana współpracą zapraszamy na spotkanie mieszkańców osiedla w sobotę 17.05.14 godz.18.00 na Patio ul.Barcewicza 1 , Piastów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRO-ma Re: Wspólnota mieszkaniowa do PRO-ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.14, 17:31 Dziękuję za zaproszenie. Chcielibyśmy przed spotkaniem obejrzeć nieruchomość i ustalić fakty dotyczące dotychczasowego sposobu zarządzania/administrowania, by móc podjąć dyskusję na zebraniu w sobotę. Czy istnieje możliwość podania na nasz adres (biuro@pro-ma.pl) telefonu osoby, która mogłaby oprowadzić nas po budynku i nakreślić podczas rozmowy problemy, z którymi się Państwo dotychczas spotkaliście w kontaktach z dotychczasowym zarządcą/administratorem? Oczywiście w dogodnym dla Państwa czasie. Bardzo dziękuję. Izabela Solińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wspólnota mieszkaniowado -Zebranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.14, 10:00 Ja nie mogę się spotkać wcześniej niż w sobotę na spotkaniu, może inny mieszkaniec ? Na nasze spotkanie przybędzie też przedstawiciel firmy PATIO z ofertą dla nas. Jest to znajomy, sprawdzony zarządca wielu osiedli w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 11:13 Nikt nie przyjdzie na to wasze śmieszne spotkanie bo najlepszym zarządcą jest Apis Inwest oni o nas dbają i się troszczą starań wszelkich dokładają by żyło się lepiej i to nieprawda że jest drogo bo tanio jest a kogo nie stać to do czworaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.205.182.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.14, 11:33 Apis invest najlepszy jest? Koszty nie sa wysokie? Nie pisz takich głupot gdyż świadczy to o Tobie że nie znasz podstaw matematyki. Nie jestes zainteresowany? nie ma problemu, potrzeba większości a nie wszystkich. Nie chcesz nie przychodz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jarzabka Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.14, 12:09 Proponuję,żebyś Droga osobo to Ty przeprowadziła się do czworaka razem za apis i bedziecie sobie szczesliwie zyć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.nsw.com.pl 14.05.14, 17:56 Jarząbku odleć jak najszybciej z naszego osiedla i najlepiej zabierz ze sobą swojego "cudownego przyjaciela" Apis. Skoro już teraz wygadujesz takie głupoty to co będzie dalej. Zastanów się nad sensem mieszkania z normalnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 18:24 Ciekawe ilu takich jarząbków ma w zanadrzu developer hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 20:34 zmieniając (tylko na chwilę) temat, byłoby naprawdę miło, gdyby kierowcy jeżdżący po drodze przy naszym bloku jak po autostradzie! odwrócili się i zobaczyli co zostawiają za sobą.. ogromną chmurę kurzu!!!!!!!!! która czasami trafia na ludzi idących w danym momencie tą drogą, prawdopodobnie niewidzialnych.... bo jak celowo można kogoś tak zakurzyć...!!??? w szczególności prośba skierowana jest do właściciela auta z charakterystycznymi felgami.. Prośba - ZWOLNIJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 15.05.14, 18:15 Przypominam o sobotnim spotkaniu w sprawie ustanowienia nowego zarządcy godz. 18 na patio!!! Proszę przekazać wszystkim zainteresowanym sąsiadom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 15.05.14, 21:20 Tak informacyjnie na osiedlu Rakuszanki w Ursusie za mieszkanie 47 m opłaty wynoszą 300 zł + prąd, więc różnica jest prawie dwukrotnie wyższa!!! Nie możemy się zgodzić na ponoszenie tak wysokich kosztów!!! to jest chore żeby w Piastowie stawki były dwukrotnie wyższe niż w Warszawie!!!! Nigdzie w okolicy nie ma tak wysokich opłat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wspólnota mieszkaniowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.05.14, 14:34 Może przykład mieszkańców pierwszej klatki skłoni innych, trzymających buty przed drzwiami do sprzątnięcia ich. W końcu korytarz to część wspólna więc może "złodziej" tylko postanowił tymczasowo z nich skorzystać i odda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.rev.snt.net.pl 16.05.14, 15:34 :) może trzaba było kupić odrobinę większe mieszkanie by jednak ta szafka z butami się w nim zmieściła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 16.05.14, 22:31 Przepraszam czy na spotkaniu będą serwowane przekąski?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.30.7.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.14, 15:10 Każdy z własnym koszyczkiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.182.88.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.14, 15:27 Myślę że będzie cały katering z drinkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.14, 16:39 Tak okładnie. Catering, grile i zimne piwko a wszystko na koszt developera :) Przeciez o nas dba i troszczy sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapa Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.14, 17:34 spotykamy się na patio, czy u któregoś z sąsiadów? coś się chmurzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 23.05.14, 08:15 Wszystko zgodnie z planem więcej nie mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 23.05.14, 14:05 Czy szanowna Pani Dyrektor mogłaby nie podlewać swojego ogródka wodą za ktorą płaci wspólnota!!!!! Każde mieszkanie z ogródkiem ma indywidualny zawór wiec proszę zużywać wodę z własnych licznkówi a nie wspólnoty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry samarytanin Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 23.05.14, 19:03 Nie żałuj wody bliźniemu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 24.05.14, 20:18 To już wiem dlaczego opłaty coraz wyższe:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 27.05.14, 11:07 a może część wspólna jak sama nazwa mówi jest po to aby każdy mógł z niej korzystać. trzeba wziąć pod uwagę że złośliwość mieszkańców wspólnoty może przynieść przykre skutki. poza tym komentarze ze sytuacja z obuwiem to złośliwy psikus są bardzo niskie !!! nikt nie wspomina o próbie włamu do garażu tej samej nocy w której zginęło obuwie. czy naprawdę potrzeba aktów wandalizmu na naszym osiedlu aby zrozumieć powagę sytuacji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.play-internet.pl 29.05.14, 21:02 Każdą sprawę powinno się zgłaszać do administracji a nie wypisywać na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blask Re: Wspólnota mieszkaniowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.14, 21:45 ale nie po to, żeby oglądać czyjeś przepocone buciska albo wąchać dwudniowe smieci Odpowiedz Link Zgłoś
lisi22 Re: Wspólnota mieszkaniowa 04.06.14, 14:01 Mieszkańcy czy to tak ciężko zamknąć za sobą FURTKĘ WEJŚCIOWĄ??? Drzwi do swoich domów raczej zamykacie. Chyba nikt nie chce kolejnych niemiłych sytuacji. Mieszkańcy mający pieski: niech wasze pupile załatwiają swoje sprawy poza terenem osiedla ( a nie jak np. spacer z pieskiem + zostawienie niespodzianki na trawie za altanką śmietnikową). Ludzie, trochę kultury osobistej nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamileko5 Re: apis invest developer Piastów 11.06.14, 12:03 czy nie przeszkadza Wam bliskość tego ustroństwa obok osiedla? Coś podobnego widziałem jeszcze w Józefosławiu (bliskość linie wysokiego napięcia). Słyszałem że to bardzo niezdrowe ------------------------- ursynow Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates8 Re: apis invest developer Piastów 02.07.14, 20:04 z rozesłanego maila wynika iż nadzieje na podpisanie umowy z sugerowaną przez mieszkańców firmą były płonne...stawka 4.42+ 5 jest w dalszym ciągu dalece krzywdząca dla lokatorów i odbiega od tej którą oferowała firma uznana i sprawdzona na rynku zarządzania nieruchomościami tzn 3.50(celowo nie podaje nazwy chcąc uniknąć posądzenia o stronniczość). Przykro, że w dalszym ciągu w ten sposób wygląda współpraca z deweloperem Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_barcewicza Re: apis invest developer Piastów 03.07.14, 15:19 Z przykrością informuję, że przedstawiona przez mieszkańców firma zarządzająca nieruchomością nie spotkała się z akceptacją dewelopera. Mimo bardzo wielu argumentów i dużo niższej ceny deweloper podpisał umowe z inną firmą, którą sam zaproponował... Nikt nie otrzymał konstruktywnej odpowiedzi dlaczego odrzucono propozycję mieszkańców, która była dużo bardziej korzystna. Tę kwestię niech każdy przemyśli indywidualnie... Zrozpaczeni mieszkańcy Odpowiedz Link Zgłoś
lokatorxy Re: apis invest developer Piastów 09.07.14, 17:05 czy ktos widział umowe apisu z nowym zarzadca??kurde wezmy się lepiej do działania,bo nas wykonczą finansowo Odpowiedz Link Zgłoś
lol2424 Re: apis invest developer Piastów 11.07.14, 18:57 Czy możemy coś jeszcze zrobić w sprawie opłat jakie narzuca nam deweloper?? Nie mam zamiaru płacić na stałe ok.800zł za mieszkanie.To jakaś kpina i żart;/ Ciekawe kto od dewelopera kupi wolne mieszkania jak takich jak my opłat wygórowanych nie ma nigdzie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
hmm62 Re: apis invest developer Piastów 28.08.14, 11:12 cześć chciałam Was zapytać drodzy lokatorzy, czy Deweloper ustalał z Wami indywidualnie warunki umowy ostatecznej (przyrzeczonej) i dokładnie to , co w niej będzie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates8 Re: apis invest developer Piastów 04.10.14, 19:24 proponuję wszystkim "szczęśliwym" nabywcom apisu dopytać zarządcę- tj firmę agis czy deweloper ponosi opłaty za mieszkania których nie udało mu się sprzedać... A odpowiedź jaka uzyskacie uzasadni absurdalną wysokość czynszów jakie płacimy za kupione na mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
1986rybka Re: apis invest developer Piastów 18.10.14, 14:32 Witam, zastanawiam się nad zakupem mieszkania na tym osiedlu.. Czy ktoś może mi przybliżyć o co chodzi z tymi wysokimi opłatami za mieszkanie? Rozmawiając z deweloperem dowiedziałam się, że czynsz wynosi coś ok 250 zł, a reszta to opłaty licznikowe.. W 500 zł za mieszkanie ok 55m powinno chyba się zamknąć? Jak Wam - mieszkańcom ogólnie się tam mieszka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
1986rybka Re: apis invest developer Piastów 24.10.14, 14:43 dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
johny_bubu Re: apis invest developer Piastów 18.11.14, 16:26 Witam, Po pierwsze chciałbym się dowiedzieć, kto może zaakceptować moją rejestrację na forum mywrp.pl ? I jak długo to będzie trwać? Druga sprawa, ważniejsza. Zamierzałem kupić mieszkanie na Barcewicza 1 ,ale powiem szczerze trochę mnie niepokoją Państwa opinie, szczególnie dotyczące wysokości czynszu czy też podejścia do problemów mieszkańców przez pracowników Apis. Proszę mi powiedzieć jakie stawki czynszu Państwo płacą za m2 i czy było to zawarte w umowie? Ktoś pisał o 4,42pln za m2, ok stawka nie niska ale do przyjęcia. Jednak napisał też ktoś o stawce 4,42pln za m2 + 5pln zam2. Co to za 5pln ? Odpowiedz Link Zgłoś
mizariusz Re: apis invest developer Piastów 19.01.15, 00:43 Witam, Również zastanawiam się nad zakupem mieszkania na tym osiedlu i mam pytanie czy mogę uzyskać informację czy sprawa czynszu i obsługi nieruchomości została uregulowana Odpowiedz Link Zgłoś
lokatorxy Re: apis invest developer Piastów 21.01.15, 13:13 witaj, nic nie zostało uregulowane,płacimy coraz wiecej i jak zawsze nic nie wiadomo,a odwołanie obecnego zarzadu okazuje się kwestią nie do przejscia przy obecnym administratorze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates8 Re: apis invest developer Piastów 21.01.15, 18:18 Utrzymanie na tym osiedlu jest niestety przerażająco kosztowne. Nie słyszałem by ktoś z moich znajomych ponosił takie wysokie koszty związane opłatami za własne mieszkanie. Dodatkowo miejmy świadomość że w opłatach wciąż nie jest uwzględniony fundusz remontowy. Uważam, że zostałem wprowadzony w błąd pytając dewelopera o koszty utrzymania przed podpisaniem umowy-różnią się one znacznie od rzeczywistych opłat. Odpowiedz Link Zgłoś
malaklamczuszka Re: apis invest developer Piastów 02.02.15, 20:20 Szanowni Państwo malkontenci,czego się czepiacie....macie przecież standard exclusive wykończenia, najwyższej jakości materiały, włoska terakota i marmur. A do tego wspaniała aleja prowadząca do waszego gniazdka...a to wszystko za dosłownie symboliczne opłaty. Zapomniałam o właściwościach leczniczych kąpieli błotnych- podobno do czynszu maja doliczyć klimatyczne ;) ps. po niedzieli rozpoczynają remont drogi- Odpowiedz Link Zgłoś
eewkaa22 Re: apis invest developer Piastów 08.08.15, 20:45 Jestem zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu. Czy temat opłat już się ustabilizował? Proszę o podanie szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
krasiakos Re: apis invest developer Piastów 10.07.16, 18:00 Jeśli można to jak wygląda kwestia miesięcznych opłat na ten moment - jest już ok? Odpowiedz Link Zgłoś