Dodaj do ulubionych

III etap CAA Atlas

IP: 178.73.48.* 07.05.12, 11:22
Zainteresowalem się tą inwestycją ze względu na lokalizację i skuszony zagospodarowaniem terenu wewnątrz osiedlowego pokazanego na filmiku na ich stronie. Wybralem się tam i niestety jak zwykle nastąpiło brutalne zderzenie z rzeczywistością. To nie teren zielony, a brzydkie zaniedbane klepisko, to co jest posadzone a przetrzyma, to urośnie może za naście lat. Rozmawiałem z ludżmi którzy tam mieszkają i nic dobrego nie usłyszałem, szczególnie dużo złego o zarządcy narzuconym przez dewelopera / co jest niestety normą/, nie wiem jak będzie wyglądało po zakończeniu tego etapu, ale to co jest teraz zupelnie mnie odstraszyło !
Brak zieleni i obawiam się że niższe piętra conajmniej do 5 będą pozbawione światla slonecznego - robi się studnia jak w starych przedwojennych domach. Czy ktoś już się tą inwestycją interesował i co o tym sądzicie . Nie interesują mnie kwestie cenowe i opinie na temat pochodzenia inwestora, tylko o tym jaki będzie komfort życia.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: III etap CAA Atlas IP: *.ahlstrom.com 08.05.12, 15:03
      Kiedyś interesowałam się II etapem ten inwestycji , ale nic z tego nie wyszło .
      Myślę, że do mieszkania to się nie nadaje. Może pod wynajem (tu bliskość metra i centrów biurowych na Grzybowskiej , Kasprzaka, i trochę dalej na Prostej). Dla dzieci to już w ogóle. Słyszałam od konkurencji niestety (więc nie wiem czy wiarygodnie), ze osiedle jest postawiona na terenie byłych zakładów Kasprzaka i jest jest team nadal zakopanych w ziemi dużo niebezpiecznych substancji np rtęć, która jest rakotwórcza. Trochę mnie to zniechęciło , ale to jest info od konkurencji wiec nie wiem.
      • Gość: kkk Re: III etap CAA Atlas IP: *.free.aero2.net.pl 08.05.12, 15:25
        Mowa o tym przewartosciowanym gownie na Gieldowej?Dalej tam sobie licza 12-13k za metr?
        Trzeba byc niezlym misiem zeby tam kupic za tyle.Jedyny atut to blisko do centrum.Poza tym same minusy.To juz bym wolal XIX dzielnice,ktora tez sie ceni o 3-4k na metrze za duzo.Ale tam powstalo dopiero 300 mieszkan (I etap) z docelowych 1900 wiec w kazdym kolejnym cena bedzie spadac.
        • Gość: JOT Re: III etap CAA Atlas IP: 178.73.48.* 09.05.12, 10:19
          Rtęć to raczej teren b. zakładów Róży Luxemburg, tam produkowali świetlówki,żarówki to ul. Przyokopowa teraz budują tam m.in. Getin bank. To Dolcan tak "reklamował" konkurencję, mnie też to mówili. Te 12-13 k za metr to też przesada, bo chyba 10k to była najwyższa cena w okresie największego boomu, teraz spuścili z tonu, ale nie wiem czy z kolej nie odbije się to na jakości, szczególnie że jak się okazało jeszcze nawet łopaty nie wbili w ziemię a już rozpoczęli sprzedaż. XIX dzielnica też nie zachwyca, sąsiedztwo Polfy, rozwalających się bud na terenach kolejowych , stacja trafo i słup wysokiego napięcia to nie wiem czy to zachęca, mnie jednak nie, nawet za niższą cenę.Zdecydowanie negatywne wrażenie wywarł na mnie jednak zaniedbany teren wokół już stojących budynków, to naprawdę antyreklama dla przyszłych mieszkańców, ale widać że nie zeszli na ziemię i uważają , że będą ludziska ciemni rwać wszystko jak leci. Oby się nie przeliczyli.
          • Gość: kkk Re: III etap CAA Atlas IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.12, 11:54
            To zadna przesada te 12-13k za metr.Male mieszkania ok.40mkw wlasnie za tyle chcieli opchnac i znalazly sie misie frajerzy ktorzy za tyle lykneli.

www.morizon.pl/oferta/warszawa-sprzedaz-mieszkanie-wola-gie%C5%82dowa-48m2-3798334.html?utm_source=trovit&utm_content=3c&utm_medium=premium
            Tutaj jakis mis ynwestorek probuje opchnac za 15k!!Sam zaplacil na pewno wlasnie te 12-13k.
            Niestety debil jeszcze nie zrozumial jak wtopil,ewentualnie zrozumial ale wciaz wypiera to ze swiadomosci dajac takie ceny.
            • Gość: . Re: III etap CAA Atlas IP: *.ahlstrom.com 09.05.12, 13:43
              Ja się już ucieszyłam ,że ten etap D bedzie się kończył tuż przy Karolkowej i nie będzie zaglądania nikomu w okno, ale przy okazji wizji lokalnej okazałało się obok jest działka firmy Okam i kiedyś też mogą tam coś zbudować. Martwie się że te lokale będą trochę ciemne. Czy coś wiadomo na temat cen?
              • Gość: JOT Re: III etap CAA Atlas IP: 178.73.48.* 09.05.12, 15:27
                Niestety muszę Cię zmartwić Okam już rozpoczął budowę i niestety ale jak wczoraj patrzyłem na plany CAA i Okamu, to bud. D ze wszystkich stron będzie okno w okno z sąsiadami - Okam od Karolkowej i dwa wysokie biurowce od Siedmiogrodzkiej a reszta zabudowana budynkami CAA i to ciasno dlatego pisałem, że będzie studnia. Najlepiej to chyba mają ci z tego wysokiego XVII p., ale tam zostały tylko duże mieszkania. Jeżeli chodzi o ceny to są różne, zależne od piętra i innych nie sprecyzowanych czynników. Najlepiej się przejść do nich i zobaczyć i pogadać w realu. Ja jednak chyba rezygnuję , cenę jakoś bym przełknął, ale coś za coś .
    • Gość: asia tandeta, bardzo zla akustyka IP: *.centertel.pl 13.05.12, 01:51
      o jakiej jakosci mowicie ???????? - przeciez to talny syf

ogladalam tam kilka mieszkan 80-120 m i bylam zdruzgotana

fatalna halasliwa wentylacja

fatalna akustyka

tandetne scianki dzialowe

tandetne klatki schodowe - nawet na tym poskapili, choc to zaden koszt

zle zaplanowane mieszkania - na planach wygladalo, ze moze byc, ale jak weszllam to jednak porazka

a dobijajce bylo to, ze chca ode mnie 800 tys a ja musialabym patrzec potem caly czas do talerza z zupa sasiada ... porazka

nie wiem, po ile chca w III etapie, ale w II chcieli ode mnie najpierw okolo 12 to ich wysmialam, potem 10, a jak sie zdecyduje szybko to maja dla mnie super promocje i nawet za 9, a potem za 8

sorki, ale to nie warte nawet 5-6 wiec odpuscilam temat

ogolnie ROZCZAROWANIE

a do tego strasznie duzo mieszkan na wynajem

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka