Dodaj do ulubionych

po kredyt do dewelopera

24.05.12, 23:06
wyborcza.biz/biznes/1,100896,11785626,Deweloper__a_nie_bank_da_ci_kredyt_na_mieszkanie.html
"A jeśli nabywca przestanie spłacać kredyt? Jego zabezpieczeniem będzie hipoteka. Deweloper, analogicznie jak bank, uruchomi wtedy procedury windykacyjne. "

znamy, znamy :)
klient traci wkład własny,
mieszkanie i zostaje z długiem
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: po kredyt do dewelopera IP: *.free.aero2.net.pl 24.05.12, 23:52
      Jozek bedzie mial swoich niewolnikow,taka nowa moda.Palace,samoloty i jachty sa passe,teraz liczy sie ten ktory ma swoich niewolnikow.Jednak gosc ma leb na karku,wyglada i zachowuje sie jak malorolny oderwany od pluga a tu prosze.Zawsze to lepsze niz obnizyc ceny,ciekawe ilu debili lyknie ten kit.

• mufffa Re: po kredyt do dewelopera 25.05.12, 09:50
        JWC ma dużą nadpłynność, a inwestować w grunty na zapas dziś się nie opłaca, więc stąd pomysł Józka. I do tego całkiem chytry, bo te kredyty to będzie typowy subprime, ale Józek nie jest palcem robiony i wkalkulował sobie ryzyko, że co trzeci kamikadze nie udźwignie - świadczy o tym wymagane 30% cashu i dużo wyższe koszty takiego kredytu niż standardowej hipoteki.

Choć to wiatr nie w moje żagle to szczere wyrazy uznania dla Józka. :)
        • Gość: ajwaj Re: po kredyt do dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 10:21
          "Wiceprezes J.W. Construction Holding Tomasz Panabażys liczy, że "Lokum" stanie się hitem. - Zdecydowaliśmy się na uruchomienie programu, by umożliwić zakup mieszkania osobom, które ze względu na liczne ograniczenia na rynku kredytów hipotecznych nie mają zdolności kredytowej pomimo posiadanego wkładu własnego"

Ja pier****, za takie coś to powinien być kryminał i to nie dla tych co są debilami i biorą (są debilami więc nie potrafią przewidzieć konsekwencji, trzeba ich zrozumieć i chronić tak jak się chroni psychicznie chorych w zakładach zamkniętych bez klamek) tylko dla tych co dają i wpierda***ą ludzi na życiowe miny.
          • mufffa nie ma co napinać żyłki 25.05.12, 10:33
            niech sprzedają i w takiej formie, i budują jeszcze więcej - im więcej substancji mieszkaniowej na rynku tym lepiej :)
            • Gość: korekta Re: nie ma co napinać żyłki IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.12, 00:04
              to nie jest zła metoda w czasie kryzysu.
              • Gość: panika Re: nie ma co napinać żyłki IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 00:38
                kryzys to jest w grecji!
        • Gość: oko Re: po kredyt do dewelopera IP: 167.236.248.* 25.05.12, 11:14
          po pierwsze
          "kredyt od tego dewelopera kosztuje aż 8,94 pro" i trzeba miec 30% wkladu wlasnego

po drugie chwytnosc calego pomysl polega na tym ze koszt techniczny wytworzenia tych poczwar JW pewnie nie przekracza 40-50% ceny sprzedazy wiec jesli na dzien dobry kasuja 30% to nawet wysypka 2 na 3 klientow ich nie zabije, a wrecz rok/dwa lata splacania sprawi ze JW wyjdzie juz na zero na takiej inwestycji a obrot juz bedzie zrobiony, ludzie beda mieli prace itd.
          tylko ze pytanie brzmi jaki jest rynek w polsce na mieszkania produkowane przez JW przy zalozeniu ze na dzien dobry potrzebny jest wklad wlasny 30% a oprocentowanie to prawie 9%
          ja uwazam ze raczej niewielkie ,chyba JW nagle o 180% zmieni jakos produktu a co za tym idzie i konsumenta docelowego, bo mam wrazenie ze dotychczasowi nabywcy produktow jw to raczej byla strefa LTV >100%

wreszcie ostatnia kwestia ale najwazniejsza i zdaje sie ze malo kto z JW zdaje sobie z tego sprawe
          JW to nie jest bank, to co oni udzielaja to nie bedzie wiec kredyt a pozyczka z calymi tego konsekwencjami, czyli brakiem dostepu do szybkiej sciezki egzekucji (bankowy tytul egzekucyjny) oraz w brakiem ochrony jaka u politykow ciesza sie banki (za duze zeby upasc) wiec jesli cos pojdzie nie tak to nikt pieniedzy podatnikow raczej w jw pompowac nie bedzie aby ich ratowac

• hard_trade Re: po kredyt do dewelopera 25.05.12, 16:45
      Ostatni słyszałem, że nie warto się pchać w kredyty i lepiej po prostu zainwestować w kruszce. Podacie mi jakiś ciekawy link, który naświetli mi trochę temat? Wiem, że istnieje gogle, ale nie zawsze najbardziej wartościowe rzeczy są na samej górze :) Jestem z Wrocka i znalazłem coś takiego www.youtube.com/watch?v=LMyT8kwB19E
      • Gość: Ynwestor Re: po kredyt do dewelopera IP: *.internetia.net.pl 25.05.12, 17:50
        Inwestuj w kruszce, a jakże. Złoto tanieje, a komuś trzeba je wcisnąć, bo nakupili go w sierpniu. Jak nie wiesz co z pieniędzmi zrobić, to nic nie rób - w dłuższym okresie zarobisz.
      • Gość: Kasia Re: po kredyt do dewelopera IP: *.revip2.asianet.co.th 28.05.12, 07:48
        My z meżem też inwestujemy w kruszce, eksperci są zgodni że to dobra inwestycja, a Mennica Wrocławska to godny zaufania partner
        • Gość: Marek Re: po kredyt do dewelopera IP: *.revip2.asianet.co.th 28.05.12, 07:49
          Kochani, to jest bardzo dobry pomysł, kruszce to doskonała inwestycja zwłaszcza w latach kryzysu
          • Gość: Tadek Re: po kredyt do dewelopera IP: *.revip2.asianet.co.th 28.05.12, 07:50
            Tak, na krusczach z całą pewnoźcią nie można stracić w długim okresie !
            • Gość: Heniek Re: po kredyt do dewelopera IP: *.internetia.net.pl 28.05.12, 16:47
              Podobnie jak mieszkania w Wa-wie, słyszałem że to pewniak, 1% tygodniowo. Podobno ich ceny spadają, ale to spadają tych gorszych mieszkań, te droższe tylko rosną!
    • Gość: jozek moj idole jozek lece do cie kupowac !!!!!! IP: *.centertel.pl 26.05.12, 01:03
      zajebisty pomysl

9% odsetek to qrwa nieomal tak, jakbys prawie ty mi doplacal
      do tego w euro, wszak to prawie zloty

no a do tego znana jakosc twoich budowli, ktore przetrwaja qrwa nawet dab/deba bartka

jozek, to tylko qrwa ty mogles wymyslec, nawet czarnecki by na to nie wpadl
      • Gość: Gość Kto nie chce, niech nie kupuje IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 23:52
        Rozwiązanie lepsze niż bank, bo bez b.t.e.
    • Gość: RObert Re: po kredyt do dewelopera IP: 103.10.66.* 10.08.12, 08:47
      Witam serdecznie,
      Zwracam się z zapytaniem czy ktoś posiada listę deweloperów udzielających kredyt na swoje mieszkania ?
      • Gość: tomik Re: po kredyt do dewelopera IP: *.free.aero2.net.pl 10.08.12, 15:03
        nie brać kredytów od developera, bagno i tyle
    • Gość: król życia Józek nie jest mienkim chooyem robiony IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 19:35
      W czasie gdy on będzie odbywał rejs po Karaibach swoim yachtem, jego niewolnicy gołodupcy będą pomnażać jego majątek.
      • Gość: znaffca Re: Józek nie jest mienkim chooyem robiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.12, 12:43
        nikt ci nie broni pływać poKaraibach i mieć niewolników
    • Gość: grzesiek Re: po kredyt do dewelopera IP: *.unknown.vectranet.pl 25.08.12, 23:36
      dobry pomysl na biznes. Prawie jak wynajem mieszkania, placisz ratki do dewelopera :) Osobiscie odradzam takie rozwiazania, lepiej wziac normalnie w banku. Bankom przynajmniej nie zalezy na windykowaniu Twojego mieszkania.
      Mozesz rowniez skorzystac z promocji FlatHunters.pl, wziac kredyt hipoteczny o dostac Projekt Architekta GRATIS.
    • zadowolony321 Re: po kredyt do dewelopera 13.10.12, 13:23
      ja kupiłem już dom wybudowany w stanie surowym i nikt mnie nie przekona, że mam płacić deweloperowi za coś czego jeszcze nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka