Dodaj do ulubionych

Kabacki Dukt bud. A,B

IP: 212.160.211.* 24.06.04, 13:24
Witam!
rozpoczely sie odbiory mieszkan w wyzej wymienionej lokalizacji.
Interesuja mnie pierwsze wrazenia tych którzy juz odebrali swoje klucze.
Jakie wykryliscie niezgodnosci i nieprawidlowosci, na co trzeba zwrocic
szczegolna uwage? Czy zaczynacie juz wykanczanie mieszkan i ewentualne
problemy z tym zwiazane ze strony spoldzielni, bo wkoncu to jeszcze jest plac
budowy.

Czekam na odzew
Przyszla lokatorka bud A lokal (po zmianach i wyjasnieniach spoldzielni) nr 12
Obserwuj wątek
    • Gość: Aletka Re: Kabacki Dukt bud. A,B - Idealne mieszkanie IP: 212.160.211.* 24.06.04, 15:46
      Sorry zapomnialam dodac ze chodzi o sp. Idealne Mieszkanie,

a moze sasiedzi z bud. C podziela sie swoimi doswiadczeniami (o ile zaczely sie
      tam odbiory)?
    • Gość: Aletka a może kabacki Dukt bud. C IP: 212.160.211.* 30.06.04, 08:56
      Czy nikt naprawdę nie wypowie sie na ten temat? A może ktos z budynku C
      podzieli sie swoimi spostrzeżeniami?

Liczac na odzew
      Milego dnia
      • Gość: wayne Re: a może kabacki Dukt bud. C IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 10:00
        ???tam są tylko dwa budynki A i B
        • aletka1 Re: a może kabacki Dukt bud. C 01.07.04, 12:03
          A własnie ze nie!! Budynki A i B tworzą mini osiedle a po przeciwnej stronie
          ulicy IM wybudowalo bud. C ale z innym wykonanwcą.
          Chodzi mi o wrazenia z odbiorów, o współpracę ze spółdzielnią w razie jakiś
          usterek, na co szczególnie zwrócić uwage podczas odbioru!!
          Moze ktos sie odezwie bo odbiór juz w poniedziałek! Ciekawa jestem wszystkich
          opini choc nie ukrywam, ze chodzi mi szczególnie o bud. A!!
          pozdrawiam
          Aletka
          • Gość: kama Re: a może kabacki Dukt bud. C IP: *.tpi.pl 01.07.04, 13:17
            Cześć,ja czekam na ostateczne ustalenie terminu przekazania kluczy w Budynku C.
            Od jakiegoś czasu jeździłam systematycznie na budowę, sama wskazywałm widoczne
            gołym okiem niedociągnięcia i pilnowałm żeby wykonawca dokonał poprawek. Na oko
            nic już nie zostało do poprawienia ale co wyjdzie w praniu to się dopiero
            dowiemy.. ;). W spółdzielni powiedzieli mi że żeby dostać klucze trzeba dostać
            oficjalne pismo. potem lecieć do spółdzielni żeby dostać poświadczenie, że jest
            się rozliczonym i zapisać się na termin. Jak to było u Ciebie ? pozdrawiam
            kama
            • Gość: Aletka Re: a może kabacki Dukt bud. C IP: 212.160.211.* 02.07.04, 10:28
              Mysmy juz dostali pismo ze spółdzielni, wstepne rozliczenie, wielkosc dopłaty,
              informację że trzeba podpisać u nich umowę o energię. pełne oddanie do uzytku
              czyli garaze itp. planuja od wrzesnia. Mozna dokonać odbioru mieszkania ale
              zeby dostac klucze trzeba wpłacic te roznice wynikającą z tego wstepnego
              rozliczenia. Rowniez napisali że dopiero od września będą pobierali opłaty
              czyli czynsz.
              Wiem ze juz są odebrane mieszkania w budynku A i chyba co poniektórzy juz
              zaczęli wykańczac mieszkania.
              Moze ktoś sie odezwie !!!

pozdrawiam
              Aletka
              • Gość: Crosser Re: a może kabacki Dukt bud. C IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 20.07.04, 12:43
                Witam, ja odbieram niedlugo w budynku C. Tez jezdzilem i wskazywalem poprawki,
                ale w pewnym momencie przestali mnie wpuszczac he he:) Ciekawe, czy poprawili
                to co mieli poprawic. Niestety odbior mam dopiero 9 sierpnia, gdzies sie
                zapodzial list do mnie i dopiero jak zadzwonilem przyslali mi faksem pisemko o
                doplacie, tej umowie o energie itd. Generalnie jestem zszokowany tlumaczeniem
                doplaty, ze niby gres jest na klatacch, a pierwotnie co mialo byc, goly beton?
    • Gość: bob budowniczy Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: 81.210.82.* 02.07.04, 11:13
      Mamy mieszkanie w budynku C. W ubiegłym tygodniu jak byliśmy w Spóldzielni, to
      kazali nam podpisać umowę na energię elektryczną. Czekamy na dalszy rozwój
      sytuacji (chociaż otoczenie w bud.C jest dużo bardziej zaawansowane od A i B).
      Mam pytanie do Aletki: jaką dostałaś wstępną dopłatę na m2?
      • Gość: kama Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: *.tpi.pl 02.07.04, 12:45
        Sąsiedzi, czy dopłata, o której mówicie to ta wynikajca z ostatecznego
        rozliczenia inwestycji ? Czy spółdzielnia już dokonała takiego rozliczenia ,
        nie za wcześnie ? Czy tego nie powinniśmy płacić dopiero przed notarialnym
        przekazaniem własności lokali a nie przed przekazaniem kluczy? Bardzo mnie
        interesuje jakiego rzędu to kwota !?
      • Gość: Aletka Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: 212.160.211.* 02.07.04, 13:23
        Mysle że nie zdradzę jakiejs tajemnicy
        cena z m2 skoczyla do 3350 bodajze, balkonu do - nie pamietam jaka byla obecna
        to chyba 850 (nie mam pisma przed oczami piszę z pamięci) w sumie po
        podliczeniu zmian lokatorskich i takich innych wyszło do dopłaty :( ok. 10 000
        zł. I wyraznie jest napisane ze klucze dopiero po przedstawieniu dowodu wpłaty.
        My bedziemy pisali o rozłozenie tego przynajmniej na dwie raty polowa teraz
        polowa powiedzmy do konca sierpnia z prosba o nie wstrzymywanie decyji wydania
        kluczy.
        Ajak jak wyszło u ciebie BOB?
    • zorinn Re: Kabacki Dukt bud. A,B 03.07.04, 00:21
      Witam drogich sasiadow!
      U mnie odbior w najblizszy wtorek (budynek B). Bylem juz wczesniej w swoim
      mieszkaniu troche sie rozejrzec. Co prawda nie sprawdzilem wszystkiego
      systematycznie ale myslalem, ze bedzie gorzej. Pomimo uwag:
      - lazienka nie trzyma katow prostych - nie ewidentnie ale zawsze. Dodam, ze
      sprawa jest tu dyskusyjna - kierownik twierdzi ze sa proste bo na to jest jakas
      tam norma, ktora okresla dokladnosc. Szkoda ze jej nie znam ale przy odbiorze
      zarzadam by mi ja przedstawiono. A moze ktos cos wie jaka jest tu procedura
      pomiaru i ustalony margines bledu?
      - w umowie, gniazdka w lazience mialy byc na 140 cm a sa na ok 100 cm. Nie
      byloby sprawy gdyby nie to ze jedno jest prawie w grzejniku, blisko rury c.o.
      Glupota kompletna.
      - w lazience widoczne nitki pekniec tynkow na 3 scianach. Podejrzewam, ze nie
      tylko u mnie, chopaki ogolnie dodali za duzo cementu. I to mi sie dosc nie
      podoba.
      W kuchni i pokojach katy wygladaja lepiej. Polecam sprawdzic czy tynk jest
      rowno na scianach, gdzies u mnie nie byl. Do tego przyda sie wziac ze soba
      dluga poziomice. I nie podoba mi sie ten pieprznik na klatkach, windy ktorych
      nie ma a mialy juz byc itp. Pozostaje jednak dobrej mysli.
      acha... polecam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=10278875&a=10299286
      jest tu pomocna lista rzeczy do sprawdzenia przy odbiorze.
      Ciekaw jestem Waszych wrazen, pozdrawiam.
    • Gość: bob budowniczy Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: 81.210.82.* 13.07.04, 11:41
      Narazie to tylko pogłoski, ale podobno odbiory w budynku C mają się zacząć po
      22 lipca. Dopiero wtedy dowiemy się jak wysokie wyniosły nas dopłaty. A jak
      wrażenia z odbioru Aletko?
      • Gość: kama Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: *.tpi.pl 14.07.04, 09:50
        Cześć, ja już wiem ile mam dopłacić :( wygląda na to, że w 3,5% wartości metra
        plus koszty indywidualizacji. Suma nie jest mała ale perspektywa otrzymania
        kluczy nieco słodzi gorycz dokonania przelewu.

Pozdrawiam
    • Gość: Aletka1 Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: 212.160.211.* 15.07.04, 08:21
      My już jestesmy szczęśliwymi posiadaczami kluczy. Odbieralismy 5 lipca, z
      rozmowy z komisją wynikalo że w budynku A juz ponad połowa odebrała klucze. No
      cóż jak chce się je mieć to trzeba się sprężyć, zebrać pieniążki, może napisać
      pismo o mozliwość rozłożenia na raty (myśmy planowali ale w końcu udało nam się
      zebrać odpowiednią sumę).
      Teraz przymierzamy się do zakupów, fachowiec wchodzi do mieszkania ok. 26 lipca
      i ze wyrobimy się do września. Chciałabym żeby juz było po.

Pozdrawiam
    • Gość: Asia Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: 217.153.131.* 09.08.04, 10:14
      Czy przy odbiorze mieszkania konieczny jest jego obmiar. Panowie od ktorych
      mialam odbierac mieszkanie tlumacza sie ze tego nie beda robic bo to duzo czasu
      zajmuje i nie maja sprzetu!!! Smiechu warte. Powierzchnia na planie nie zgadza
      mi sie z powierzchnia za ktora zaplacilam. Co mam zrobic?
    • Gość: Wojciech Re: Kabacki Dukt bud. A,B IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 13:16
      Witam.
      Mam mieszkanie w budynku B. Pomijając kwestię odbioru kluczy i standardu
      wykonania mieszkań, to czy ktoś zwrócił uwagę na standard wykonania klatek
      schodowych? Zobaczcie jak pomalowane są ściany na klatkach. Totalna awaria.
      Pełno zacieków itd. Ja zaatakuję w tym temacie spółdzielnię w poniedziałek.
      Rozejrzyjcie się na swoich piętrach. Jeśli potwierdzicie moje spostrzeżenia to
      byłoby dobrze gdyby ktoś jeszcze do nich zadzwonił i zgłosił ten problem.
      • Gość: Crosser Re: Kabacki Dukt bud. A,B, C IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 15.09.04, 12:56
        Nie przejmuj sie, oni beda to poprawiac jak juz wykonczysz mieszkanie, przed
        tym nie mialoby to sensu - sciany by sie porysowaly.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka