12.07.12, 08:21
Witam,

Czy ktoś wie, czemu SMGL wypowiedziała umowę firmie EKON na odbiór sortowanych śmieci i co będzie w zamian? SMGL oczywiście nie odpowiada...
Obserwuj wątek
    • s.weronika Re: Recykling 12.07.12, 09:05
      Wczoraj rozmawiałam z ADM Mewa i Pani powiedziala, ze spoldzielnia wypowiedziala umowe EKONowi ale na inny budynek i ze w naszym budynku w poniedzialek normalnie EKON bedzie zabieral smietki. Problem tylko taki, ze polowa mieszkancow wyrzucila worki EKONa do smieci i chyba trzeba ich poprosic aby dali nowe bo w innych jak swoje nie chca zabierac...
    • mizalone Re: Recykling 15.07.12, 17:04
      Dzwoniłem do Spółdzielni i rzeczywiście pani potwierdziła, że wypowiedzieli umowę do EKONu ale dla innych budynków a z naszego osiedla miały być zabierane. Następnie zadzwoniłem do szefa z EKONu i ten powiedział że spółdzielnia im wypowiedziała umowę na inne budynki ale na zabieranie tylko z naszego osiedla im się nie opłaca i nie będą odbierać. Potem ponownie zadzwoniłem do SM z tą informacją a pani powiedziała mi że w taki razie oni będą szukać innego odbiorcy. Oczywiście mieszkańców nie powiadomili i pewnie w poniedziałek część znowu wystawi swoje śmieci na korytarz. Mają w spółdzielni bałagan i potrafią tylko czynsz podnosić. Proponuję dzwonić do nich każdemu i interweniować bo będzie tak że wszystkie śmieci będa lądować w jednym koszu a chyba nie o to chodzi.
      • zombie777 Re: Recykling 17.07.12, 13:14
        Ludzie, dajcie sobie spokój z tym pseudo recyklingiem. Niech wystawią odpowiednie pojemniki i każdy tam wrzuci co trzeba. Co za pomysł wystawiania śmieci na klatkach schodowych?! Tylko brud i smród. Spowoduje to tylko robactwo w bloku…
        • mizalone Re: Recykling 18.07.12, 09:16
          zombie777 napisał:

> Ludzie, dajcie sobie spokój z tym pseudo recyklingiem. Niech wystawią odpowiedn
          > ie pojemniki i każdy tam wrzuci co trzeba. Co za pomysł wystawiania śmieci na k
          > latkach schodowych?! Tylko brud i smród. Spowoduje to tylko robactwo w bloku
          > 230;
          tylko jest taki problem ż¶e teraz to nie ma ani odbierającej firmy ani pojemników, tez jestem za tym zeby kazdy sam wyrzucał do pojemników tylko niech się pojawią w końcu
          • azotki01 Re: Recykling 18.07.12, 11:04
            1. brud i robaki? jak nie wyrzucasz zwyklych smieci w ten sposob, to nic takiego nie powinno miec miejsca. poza tym fajnie, ze ludzie uposledzeni maja dzieki temu prace

2. faktycznie, jak spojrzalem na skan wypowiedzenia, to dotyczylo ono Fieldorfa 10, a nie 10A, wiec pewnie stara Iskra wypowiedziala.
            • lady.stardust Re: Recykling 20.07.12, 20:32
              Niestety, w poniedziałek śmieci nie zabrano, we wtorek zniknęły, ale obawiam się, że trafiły na zwykłe wysypisko, albo jeszcze gorzej (przy klatce C leży sterta niebieskich worków - czy to może nasze śmieci???). Jak mieszkałam na Ursynowie, EKON zbierał śmieci przez dlugi czas u mnie w bloku. Nie było brudu ani robactwa (bo i niby z czego? - z czystych opakowań plastikowych, szkła i papierów? bzdura!), wszystko odbywało się sprawnie i wszyscy byli zadowoleni. EKON to szlachetna inicjatywa, dają pracę upośledzonym. Nie rozumiem, co się naszej szanownej spółdzielni nie podobało. Karteczkę tylko potrafią wywiesić, że "prosimy o niewystawianie (by the way - na wywieszonej kartce jest z błędem ortograficznym) worków z odpadami selektywnymi". To może w końcu postawią te pojemniki do segregacji! Ja śmieci segreguję od lat, nie umiem inaczej i co, znów mam z workami latać na Awionetki (najbliższe dostępne pojemniki)?
    • lady.stardust Re: Recykling 30.07.12, 22:11
      Od przyszłego poniedziałku EKON znów działa u nas. Czyste worki zostaly wrzucone do skrzynek na listy. Uff!
      • mizalone Re: Recykling 06.08.12, 10:32
        i to jest super informacja :-)
        • lady.stardust Re: Recykling 06.08.12, 17:21
          Też się cieszyłam. Niestety. Widzieliście kartki w windach?
          "Worki zostały wrzucone do skrzynek omyłkowo,
          prosimy o niewystawianie odpadów".
          To jakaś kpina!!! Mam dwa worki pełne posegregowanych odpadów
          i co mam z nimi teraz zrobić???
          Ta spółdzielnia ma nas w d,,, !

mizalone napisał:

> i to jest super informacja :-)
          • mizalone Re: Recykling 13.08.12, 21:10
            to jak w koncu jest z ta segregacja, EKON odbiera czy nie, bo dzi workow nie zabrali, co na to spoldzielnia?
            • lady.stardust Re: Recykling 13.08.12, 22:10
              Ekon już u nas nie działa. Spoldzielnia rozwiazała z nimi umowe. Nie chcą powiedziec, dlaczego, tylko potrafia kartki w windach wywieszac, ze przepraszaja za utrudnienia. A kontenerow na odpady selektywne jak nie bylo, tak nie ma :((( Naprawde wkurza mnie ta nasza spoldzielnia i zastanawiam sie, czy by tego gdzies nie zglosic, zeby dostali kare - podobno zgodnie z unijnymi zarzadzeniami to ich psi obowiazek zapewnic nam pojemniki do segregacji.
              • mizalone Re: Recykling 14.08.12, 12:51
                Narazie póki co to trzeba pisac do spółdzielni, jakby dostali karę to i tak my ją zapłacimy w podniesionych opłatach za wywóz śmieci, etc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka