Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli?

IP: *.centertel.pl 18.07.12, 23:36
Witam. Poszukuję informacji na temat inwestycji Intenso na Woli. Interesują mnie Wasze opinie nt dewelopera, wykonawcy, lokalizacji, infrastruktury, itp. Szczególnie proszę o wypowiedzi osoby, które kupowały lub są w trakcie kupowania mieszkań od dewelopera.
Obserwuj wątek
    • wojaczka-and-more Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? 18.07.12, 23:50
      Apropo dewelopera nie mogę się wypowiedzieć, bo jak na razie nie mam z nim żadnych doświadczeń., ale apropo lokalizacji Osiedla Intenso znalazłam linka: www.intenso.neocity.com.pl/pl/site/309/lokalizacja.html Wynika z tego, że lokalizacja jest bardzo dobra.
      • Gość: maps Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.home.aster.pl 19.07.12, 00:11
        No tak, okolica supcio maps.google.com/maps?q=Juliusza+Ordona,+Warszawa,+Polska&hl=pl&ll=52.22543,20.952307&spn=0.000354,0.000871&sll=37.0625,-95.677068&sspn=58.858685,114.169922&oq=ordona,+warszawa&t=h&hnear=Juliusza+Ordona,+Warszawa,+Mazowieckie,+Polska&z=21&layer=c&cbll=52.22543,20.952307&panoid=fBkFfQqV4WBhZMA8KwdnmA&cbp=12,249.03,,0,7.83

Z okna widok na nic, najbliższy spożywczy na stacji benzynowej, dookoła same syfy pofabryczne i hurtownie, a rano hiperkorek w APT :) Bierem w ciemno!
        • Gość: hippolit Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.centertel.pl 19.07.12, 00:37
          Wola jest dzielnicą, która wciąż się rozwija, na pewno to się zmieni w przeciągu lat na lepsze. Co do samej inwestycji, to mieszkania są w porządku.
        • magnus-2 Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? 19.07.12, 15:27
          Racja. Kto nie bierze apartamentów w ścisłym centrum na Śródmieściu zwykłym cieciem jest i się nie zna po prostu.

Po co pytać? Pojedź, zobacz sam, przejdź się po okolicy.
          • Gość: lopez Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.centertel.pl 15.08.12, 12:34
            Łatwiej wymyślać niż samemu sprawdzać.
    • Gość: Tits or GTFO Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.12, 08:25
      Jest już wątek o tej inwestycji.
      Zaśmiecony przez notorycznych trolli z tego forum, ale jest.
      Nie dubluj.
    • Gość: DS Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.centertel.pl 20.07.12, 01:33
      A CO SPRZEDAZ TAK KIEPSKO IDZIE, ZE TRZEBA SIEDZIEC I NAGANIAC NA FORUM ?

- LOKALIZACJA KIEPSKA
      - CENA Z KOSMOSU, JAK NA LOKALIZACJE I JAKOSC WYKONANIA
      - REALNA WARTOSC 4-5 TYS ZA METR

I TYLE W TEMACIE
      • paulandpaula Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? 15.08.12, 00:21
        Gość portalu: DS napisał(a):

> A CO SPRZEDAZ TAK KIEPSKO IDZIE, ZE TRZEBA SIEDZIEC I NAGANIAC NA FORUM ?
        >
        > - LOKALIZACJA KIEPSKA
        > - CENA Z KOSMOSU, JAK NA LOKALIZACJE I JAKOSC WYKONANIA
        > - REALNA WARTOSC 4-5 TYS ZA METR

>
        > I TYLE W TEMACIE

Lokalizacja jest właśnie bardzo dobra, bo o ile się nie mylę, planują tam wybudować kolejną linię metra, a wtedy ceny mieszkań automatycznie pójdą w górę. Nie wiem też na jakiej podstawie opierasz swoje wyliczenia realnej wartości za metr, skoro np. nowe mieszkania na Grochowie kosztują 7 tys. za metr. Myślisz, że na Woli jest taniej, skąd jest lepszy dojazd do Centrum?
        • Gość: Wolak2 Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 08:32
          Z tym metrem to spokojnie.
          Najbliższy przystanek metra będzie chyba przy Olimpii?
          To jednak kawałek.
          Poza tym - kiedy to metro będzie? Za 5 lat?

Ps.
          Mieszkam w okolicy, więc mnie przekonywać nie musisz.
          Lubię to miejsce.
    • Gość: Zaza Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.31.107.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.12, 10:30
      Okolica "rozwijajaca się", póki co planu zagospodarowania nie ma, ale są jakieś koncepcje zakładające zabudowę mieszkaniową i usługową. W bliskim sąsiedztwie skup złomu i betoniarnia. Pół Jana Kazimierza w budowie - obok Dantex zrobił dziurę w ziemi pod Dobrą Wolę (planują tam basen, tylko nie wiem jak będzie z dostępnością), dalej Sabe wykańcza Symfonię itd. Biorąc pod uwagę ile się tam buduje - sklepy też powinny powstać. Zresztą nie tak daleko Fort Wola, Wola Park, Biedronka w którymś osiedlu na Jana Kazimierza, stacje benzynowe, o których już ktoś kąśliwie wspomniał, 3 parki: Sowińskiego, Szymańskiego i Moczydło, do tramwaju na Wolskiej 5-7 minut.. itp itd.

Jak ktoś już powiedział najlepiej się przejechać, pospacerować pooglądać, zajść do biura sprzedaży (lub nawet kilku biur, bo jest w czym wybierać), porozmawiać, poprosić o prospekty informacyjne itd. W Intenso można też wejść na budowę i samemu naocznie się przekonać jak wykończenie wygląda.
      • Gość: fdsfd Basen :)))))))))))) IP: *.centertel.pl 21.07.12, 02:54
        albo jestes totalnym glabem albo kretynem z biura sprzedazy

pojdz na wycieczke i zobacz jak wyglada basen, a potem zobacz to, co wybuduje dantex :)))) to cos to duza wanna dla holoty i tluszczy lubiacej sie taplac w wodzie wsrod wspolokatorow - rodzinny ekshibicjonizm :)))))))))))))))

a okolica jest do dupy ... parki w okolicy ... tak o ile po drodze nie rozjedzie cie samochod :)))) a z parkiem to ma tyle wspolnego co trawnik z polem golfowym ... park to lazienki, a nie kilka drzew na krzyz ... poz atym ciezko uznac za park cos co granuczy z cmentarzami, a w zasadzie jest ich czescia
        • Gość: zaza Re: Basen :)))))))))))) IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.12, 18:39
          Basenu póki co nie ma więc trudno oceniać :)) Planów Dobrej Woli nie widziałam, więc tym bardziej. Ale nie od dzisiaj wiadomo, że różne "chwyty" deweloperzy stosują. Ronson na przykład kusi klubami malucha. Wszystko zależy co kogo interesuje i na co da się złapać.

Co do parków, wiadomo, że takiego drugiego kompleksu jak Łazienki Królewskie raczej nie ma. Ale te tutaj to jest trochę więcej niż kilka drzew na krzyż. Moczydło ma 37ha, Szymańskiego 27ha, Sowińskiego 8,3ha. I prawdą jest, że aby tam dotrzeć najpierw trzeba by się przedrzeć przez Kasprzaka i Wolską, a do Moczydła dodatkowo przez Górczewską. Ale gdzie w Warszawie ruchliwych ulic nie ma? Zaraz przy Łazienkach przecież jest Armii Ludowej, Czerniakowska, aleje Ujazdowskie, Belwederska, Gagarina...
          pl.wikipedia.org/wiki/Park_Moczyd%C5%82o_w_Warszawie
          pl.wikipedia.org/wiki/Park_im._Edwarda_Szyma%C5%84skiego_w_Warszawie
          pl.wikipedia.org/wiki/Park_im._gen._J%C3%B3zefa_Sowi%C5%84skiego_w_Warszawie
          Poza tym nie oszukujmy się - w okolicach Łazienek jednak ceny za m2 są "ciut" wyższe.

Wiadomym jest też, że nie każda okolica jest idealna - ale która tak naprawdę jest? Trzeba sobie obejrzeć, sprawdzić, rozważyć plusy i minusy. Zweryfikować to co ktoś tu napisze.

Jednego tylko nie rozumiem - po co zaraz wyzywać od kretynów lub głąbów?? Rzeczowe kontrargumenty nie wystarczą?
        • Gość: k. Re: Basen :)))))))))))) IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 21:06
          Nawet jak na to forum, jesteś totalnym głupkiem.

Chyba nigdy nie byłeś w tych parkach - jedne z fajniejszych w Warszawie i często do nich jeździmy z Ochoty - P. Szczęśliwicki jest fajny, ale zatłoczony.
        • Gość: gość Re: Basen :)))))))))))) IP: *.centertel.pl 24.07.12, 11:58
          Podążając twoim tokiem rozumowania, mamy w Warszawie tylko jeden park. Ponieważ można domniemywać, że mam zdanie inne niż ty, muszę być z jakiegoś biura sprzedaży, albo zwykłym głąbem :)
          • Gość: pływak Basen. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 13:41
            Basen to fajnie wygląda na prospekcie.
            Gorzej jak mieszkańcy będą musieli to utrzymać.
      • Gość: miłka31 Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.centertel.pl 20.01.13, 12:54
        A jest tu ktoś, kto odbierał mieszkanie od dewelopera w inwestycji Intenso? Jestem ciekawa jego opinii. Najlepiej też na temat, jak się tam mieszka, bo razem z mężem szukamy nowego mieszkania na Woli.
    • Gość: tytus Brak cen na stronie. IP: *.de 25.07.12, 07:44
      Bardzo ciężko powiedzieć. Wiadomo, że za wygodę się płaci, a na stronie nie podano cen mieszkań. Jak na moje zgermanizowane oko to maks 900 € za metr.
      • extrafresh Re: Brak cen na stronie. 25.07.12, 09:32
        Jak Euro będzie po 8 PLN.
        • Gość: tytus Re: Brak cen na stronie. IP: *.de 25.07.12, 11:01
          Mnie PLNy nie interesują ani kurs. Zarabiam w € płace w €. Swoją droga ciekawe kiedy polska dołączy do wspólnoty walutowej. Wtedy gołym okiem uwidocznione zostaną dysproporcje w cenach i zarobkach pomiędzy zachodem i "zieloną wyspą". Jedna miesięczna pensja 2500€, koszt najmu 10€/metr lub koszt zakupu 1000€/m
          • Gość: tyfus de zoo Tak mało teraz Bauer płaci za zrywanie parkietu IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 21:52
            pod krowami?
            • Gość: tytus Re: Tak mało teraz Bauer płaci za zrywanie parkie IP: *.de 26.07.12, 08:05
              Nie wiem ile płaci Bauer bo go nie znam. Nie wiem też jakie są stawki za zrywanie parkietu bo nie korzystałem z takiej usługi. Podałem przeciętne wynagrodzenie wśród osób które znam na zwykłych szeregowych stanowiskach. Ja akurat prowadzę własną działalność więc inna bajka.
              • Gość: felek zdankiewicz Tyfus jestesmy wdzieczni ze niemiecki chef sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 01:20
                pochylil nad kamiennica z wolskich stron

oby wiecej takich patriotow bylo co nawet z Rajchu sledza co sie dzieje na przedmiesciach stolicy w przerwach miedzy szefowaniem deine Firma

od razu sie poczulem miedzynarodowo ze na dzielnice filuja takie figury
                • Gość: tytus Re: Tyfus jestesmy wdzieczni ze niemiecki chef si IP: *.de 27.07.12, 08:06
                  Na forum zaglądam bo rodzice ciągle mnie przekonują żebym wracał do kraju, do nich, do Warszawy. Tak więc przeglądam jakie są warunki zamieszkania w Polandii. Przyznam, że patriotą nie jestem. Bo jak kochać coś co od małego Cię gnębi? Najlepszym przykładem działania na szkodę obywateli jest sławny program pompowania cen "Deweloper i Bank na Swoim". Czasami mam wrażenie, że w Polsce większość społeczeństwa została oduczona samodzielnego myślenia i kieruje się tylko tym co mówi Tusk, Kaczyński, Wielgo, Turek.
                  • Gość: Big L Re: Tyfus jestesmy wdzieczni ze niemiecki chef si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.12, 09:54
                    Albo reklamy! ;)
          • Gość: miłka31 Re: Brak cen na stronie. IP: *.centertel.pl 20.01.13, 22:20
            To prawda, na ich stronie www nie widziałam cen, ale znalazłam ceny za m2 w tabeli ofert: tabelaofert.pl/intenso-ordona-warszawa-wola,i652154, czyli pewnie w 7,5 kawałka za m2 można się zmieścić. Ponawiam swoje pytanie odnośnie mieszkania na Osiedlu Intenso.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Brak cen na stronie. IP: 199.67.203.* 23.01.13, 13:49
              Plusy:
              - pół godziny komunikacją do centrum (tramwaje lub busy)
              - w miarę dobre wykończenie mieszkań, mimo pękających tynków, ale słyszałem od znajomych, że to norma przy chodzącym budynku, w pierwszych latach mieszkania
              - powierzchnie wspólne jak dla mnie w podwyższonym standardzie, choć porównanie mam tylko do wielkiej płyty ;)
              - recepcja z ochroną
              - garaże
              - parki rzeczywiście som, choć nie pod blokiem
              - niezadługo (?) metro
              - nie ma takiej żulerni jak na pradze (urodziłem się i mieszkałem tam całe życie)
              - blisko markety i kina
              - blisko trasa toruńska, co daje możliwość szybkiego wyjazdu z wawy - na Białystok, Kraków, Wrocław, Poznań

Minusy:
              - Ordona z rana jest nieźle ruchliwa, ale okna dobrze wytłumiają. Wieczorem i w weekendy cisza jak makiem zasiał.
              - niestety jeżdżą tędy ciężarówy
              - okolica przemysłowa - ale po wybudowaniu nowych osiedli zacznie to się zmieniać
              - póki co brak w najbliższej okolicy normalnych sklepów spożywczych i punktów usługowych
              - internet/kablówka dostarczone od firmy wskazanej przez dewelopera - porażka, ceny z kosmosu, nieadekwatne do oferowanych usług (przykładowo opłata za instalację 190 zł), brak póki co konkurencji, ale poczekamy - zobaczymy
              - psujące się nowe windy i brama garażowa, ale nie wiem czy to kwestia jakości czy lokatorów.

To na razie tyle co mi przychodzi do głowy.
              • Gość: miłka31 Re: Brak cen na stronie. IP: *.centertel.pl 27.01.13, 23:17
                Dziękuję za szczegółową odpowiedź.Na podstawie niej, myślę, że jednak jest więcej plusów niż minusów mieszkania na Osiedlu Intenso. Ponadto wydaję mi, że gdy całe osiedle zostanie wykończone (wszystkie etapy budowy) to pewnie większa część tych minusów odpadnie. Bo przecież okolica przemysłowa będzie musiała się zmienić, a nowe punkty usługowe powstaną... A jeśli chodzi o niewielką odległość do Centrum, ok. pół godziny tramwajem, to brzmi to naprawdę bardzo dobrze...
    • Gość: xx naganiacze z biura sprzedazy wypie.dalac IP: *.play-internet.pl 29.01.13, 19:58
      ch.j jaki jest kazdy widzi - syf, smrod, halas i tyle w temacie ... ten szajs moze kupic tylko przyglup
      • danin7 Re: naganiacze z biura sprzedazy wypie.dalac 05.02.13, 23:49
        A jednak ludzie kupują, czyli nie może być tak źle, jak piszesz. Jeśli chodzi Ci o tę betoniarnię - na południu od inwestycji, to ma ona zniknąć po wybudowaniu niedaleko kilku kolejnych inwestycji. Jest w celu stałego dostarczania surowca na budowy. A hałas? ... Tory w pobliżu od kilku lat nie są użytkowane.
    • Gość: profoff Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.13, 18:52
      A co sądzicie o tym wlasnie Na Sowinskiego? Daloby sie tam z cala rodzina w sensie,ze z dzieciakami tez? dzieki za odp
      • bylembordo Re: Co sądzicie o inwestycji Intenso na Woli? 20.11.14, 13:00
        Dzielnica jest mocno przemysłowa. Tego nie da się ukryć. Do tego dochodzą poranne, bardzo uciążliwe korki. No i Bliska Wola, która zapewne sparaliżuje ruch w okolicy.
        Zobacz jak ta inwestycja wygląda "z góry":

www.youtube.com/watch?v=jDENl-iciWs&feature=youtu.be
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka