Dodaj do ulubionych

Q3 Kredyty-bedzie ostro.

IP: *.free.aero2.net.pl 24.09.12, 11:55
Za tydzien koniec 3 kwartalu.Z roznych miejsc dochodza do mnie naprawde swietne wiesci.O ile wszyscy mowili,ze Q1 i Q2 byl slaby to teraz szykuje sie prawdziwe jebniecie.Pierwsze dwa kwartaly to byl tylko delikatny kop w dupe,teraz bedzie mocny prawy prosty centralnie w twarz.
Bardzo jestem ciekaw danych za kilkanascie dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: ążź Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: 80.50.143.* 24.09.12, 13:07
      Ja się nie mogę za to doczekać sobotniego grzybobrania. Pogoda ma być super, a na dodatek już widzę po okolicznym lasku że grzybów jest wysyp! Borowiki jak pnie i kozaki jak talerze! Ależ będzie uczta!
    • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.play-internet.pl 24.09.12, 13:50
      z tego tytułu, ja też się nie mogę doczekać developerskich łajz na kolanach gryzących glebę :-)))))

• Gość: maniek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.12, 15:39
      albo zobaczymy jakie scierwa podadza nowe wyniki pikowanie na gieldzie trwa :)
    • Gość: Marek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 19:06
      Na pewno przeszacują wartość godziwą. :)
    • Gość: wiesiek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.12, 08:37
      chciałaby dusza do raju a tu grzechy nie dają - innymi słowy pożyjemy zobaczymy, kto jeszcze wygra. Ludzie muszą gdzieś mieszkać i nawet jeśli ceny troszkę spadły to i tak deweloperzy mają towar, na który jest wielu chętnych. tak więc nie dzieliłbym skóry na niedźwiedziu , kochani
      • Gość: Heniek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.centertel.pl 25.09.12, 08:52
        developerzy to mają przede wszystkim ogromne zadłużenie do spłacenia. I muszą to zadłużenie regularnie spłacać. Wystarczą jeszcze dwa, trzy kwartały małej sprzedaży i utrata płynności u wielu gwarantowana.
        • Gość: M Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 09:10
          Są tez tacy, którzy śpią na kasie szczególnie w mniejszych miejscowościach jak Lublin lub z dużych Dom Development.
          • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.play-internet.pl 25.09.12, 09:14
            są jeszcze tacy, którzy potrafią liczyć i nie dadzą wydymać się developerowi i postawią sami dom i 200 tyś zysku zainkasują do własnej kieszeni. Amen.
            • Gość: M Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 09:21
              Pełna zgoda tylko ceny działek w mieście lub niedalekiej okolicy "muszą" się urealnić
              • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.play-internet.pl 25.09.12, 09:29
                to sprzedaj działkę pod Warszawą za 600k jak co po niektórzy sobie życzą.

GŁUPKÓW JUŻ NIE MA. Wszyscy zapakowani w bankowe dybki na 30 latek z miniratką
                • Gość: M Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 09:36
                  Ci którym nie ciąży ziemia bo przecież jeszcze jeść nie woła mogą poczekać. Spadki przyśpieszą kiedy zostanie wprowadzony katastrat.
                  • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.play-internet.pl 25.09.12, 10:11
                    Zgadza się tylko pytanie KIEDY ruda kłamliwa morda to ogłosi... 2014?
                    • Gość: matol Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 11:28
                      teraz ma wazniejsze sprawy trzeba dac grzywny za tole pozniej exposee dla mlodych wyksztalconych z wielkich miast coby poraz nty lykneli bajke o jesiennej ofensywie i jakiejs podwyzce
                      nie wierzycie ze bedzie sie zylo lepiej w POlszy?
                      zapytajcie jozefa baka :)
        • Gość: Maciek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.10.12, 22:40
          Heniek, zebys ty roboty nie stracil jak to sie sypnie tak jak sobie marzysz. Byc moze wtedy bedziesz musial na lata zapomniec o wlasnym m.
      • Gość: M Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 09:17
        Owszem jest wielu chętnych na kredycik na 30 lat.
        Swoja drogą to ciekawe jak niektórzy łykają teksty o braku mieszkań lub wręcz nieograniczonym popycie. Studiuję w Lublinie i średnio raz na pół roku zmieniam mieszkanie. Tam gdzie do tej pory mieszkałem czyli LSM, Poręba i Rudnik w blokach wybudowanych po 2000 roku na klatce zawsze było kilka mieszkań, które były niezamieszkałe. Kilka mieszkań na klatce było wynajmowanych a studentów na uczelni ubywa widać to szczególnie po studiach zaocznych bo na dziennych niż jest nieodczuwalny.
      • Gość: maniek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 11:24
        tak? to po co devy obnizaja ceny?
        po co obligacje na 11% od 1000? :) bo robi sie cieplo goraco namawiam do wstrzymania sie z zakupem - rok czekania oplacil sie w 2013 po roku podziekujesz mi :)
        • Gość: lotus Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 13:40
          Może stare panny i kawalerowie na dorobku mogą sobie poczekać.
          Powiedz to rodzinie 2+2 mieszkającej na kwadracie 40m2.
          • Gość: maniek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 13:48
            yyyyy to jak w tym berlinie takie rodziny zyja na wynajetym nie pojete co?
            polakow jednak zajebiscie oglupiono ....
          • Gość: weer Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 13:48
            dokładnie! też jestem w podobnej sytuacji...
          • Gość: Waldemar Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.sta.asta-net.com.pl 26.09.12, 16:42
            > Może stare panny i kawalerowie na dorobku mogą sobie poczekać.
            > Powiedz to rodzinie 2+2 mieszkającej na kwadracie 40m2.

ciekawe co powiesz dwójce dzieci po opłaceniu miniratki.
          • Gość: Iza Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.182.143.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.10.12, 18:27
            O ja tak mieszkam z rodzinką i sobie chwalę, bo małe mieszkanie można szybko posprzątać i sprzyja częstym wycieczkom oraz innym wypadom (nie siedzimy przed telewizorem). Domek sobie wybudujemy na starość, a dzieci mam nadzieję wyjadą z Polski albo sobie coś wynajmą-po co im mieszkania?
    • Gość: rudasek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 14:01
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,12549029,GUS__Wzrosla_liczba_Polakow_emigrujacych_za_granice.html
      czyzby ktos klamal?
      juz wkrotce polacy zaczna wracac bo praca tu bedzie sie oplacac - pamietacie?

czy sa tu wierzacy w klamstwa po raz kolejny?:)
    • gogologog Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. 25.09.12, 18:20
      Z tym jeb.nieciem to tez roznie moze byc.
      Jak pojdzie opodatkowanie wszystkich rowno przez inflacje to odlozona kasa moze na garaz nie wystarczyc. Wtedy moze znow lepiej miec jakies mieszkanie wlasne.
      Tez sie zastanawiam nad mozliwymi scenariuszami.
      Banksterzy pewnie zawsze sie ustawia po wlasciwej stronie.
      Dzis mieszkania tanieja i bardziej oplaca sie wynajmowac.
      10 lat temu bylo odwrotnie. A jak bedzie za 10 lat? Ktos wie?
      • Gość: Lenny Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.warszawa.mm.pl 25.09.12, 19:26
        Sugerujesz, że wysoka inflacja pozwoli developerom podnieść ceny w obecnej sytuacji?

Chyba tego do końca nie przemyślałeś, co? To że nasze oszczędności się kurczą (a jeśli inflacja przyspieszy, będą się kurczyć szybciej) w relacji do większości dóbr, szczególnie pierwszej potrzeby, nie oznacza, że ten sam proces zachodzi w relacji do mieszkań. Ceny mieszkań nawet jak stoją, to spadają (bo inflacja właśnie, bo oprocentowanie oszczędności, bo rosną pensje etc.).

Więc - jak widzisz - mylisz się. W tym wypadku inflacja ma niewielkie znaczenie (dla tych co mają gotówkę).
        • Gość: nikt Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 09:52
          tylko uzupełnię poprzednią wypowiedź, bo moim zdaniem warto.

Jak będzie wysoka inflacja, to będzie wysokie oprocentowanie kredytów.
          Jak będzie wysokie oprocentowanie kredytów, to będzie wysoka rata kredytowa.
          Jak będzie wysoka rata kredytowa, to będzie niska zdolność kredytowa (niska kwota kredytu).
          Jak będzie niska zdolność kredytowa, to .... no właśnie, ile osób kupi nieruchomość bez pomocy kredytu z banku?
          Jak nie będzie kredytu z banku, to po ile będą się sprzedawać nieruchomości?
          • Gość: rekin1976 Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 09:57
            Ale, jeśli mam pół bańki w gotówce, to lepiej kupić mieszkanie niż patrzeć jak inflacja to zżera. Zawsze tak było, jest i będzie.
            • Gość: rekin1976 Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 09:58
              I od razu dopowiem, że nie mam pół bańki w gotówce.
              • Gość: GIENEK Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.12, 10:54
                ja tez nie mam :(
              • Gość: Touché Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: 80.50.143.* 26.09.12, 11:05
                Jeśli wolisz kupić coś co tanieje, niż trzymać kasę na lokatach które przeskakują inflację, to widać że nawet takiej kasy się nie dorobisz.

• Gość: rekin1976 Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:02
                  Pamiętasz inflację po uwolnieniu cen? Kto został z gotówką ten stracił. O takiej sytuacji tutaj mówię.
                  • Gość: stary Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:08
                    sądząc po nicku to urodziłeś się w 1976 roku to przypomnij tutaj wszystkim jak wyglądało "TO" uwolnienie cen :-)
                    • Gość: rekin1976 Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 12:27
                      Oj pamiętam. Takim dzieckiem nie byłem. Z dnia na dzień matka nie miała kasy na jedzenie dla mnie i siostry. Ci co mieli złotówki to w buty sobie je mogli wsadzić. Tylko dolary i marki ratowały.
                      • Gość: nikt Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 17:14
                        Dwie różne sytuacje:

1) "Mam pół miliona i nie wiem co z nimi zrobić, ale wydaje mi się, że będzie inflacja. Co robić?"
                        Wg mnie na pewno nie kupować rzeczy, których wartość jest odwrotnie proporcjonalnie uzależniona od zdolności kredytowej innej osoby (i niepodzielna).
                        Kto pamięta po ile były nieruchomości (w stosunku do wynagrodzeń) w 1998 roku?

2) "Nie mam pól miliona, ale wydaje mi się, że będzie inflacja. Co robić?"
                        Odpowiedź typu "Wziąć kredyt", jakoś mnie nie przekonuje, bo by wynikało, że kto nie weźmie teraz kredytu na pół miliona, to przegrał życie.

Kto co lubi. Nie moje pieniądze, nie moja sprawa.
                        • Gość: nikt Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 17:15
                          małe zamieszanie z mojej strony z tą proporcjonalnością, ale chyba da się zrozumieć ;)
                • Gość: Maciek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.09.12, 22:19
                  Tak czy inaczej tracisz. Kwestia tylko ile.
            • Gość: oko Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: 178.73.30.* 26.09.12, 18:53
              to twoje zawsze moze cie troche zdziwic
              tak sie akurat sklada ze nie musimy odwolywac sie do przykladu polski co sie dzieje z cenami nieruchow w sytuacji upadku waluty i hiperinflacji bo mamy duzo bardziej miarodajny niz hipek balcerowy przyklad, w tamtych czasach nieruchy kupowano za cash a nie za kredyt, w takiej sytuacji owszem hipek ceny mieszkan podniesie
              ale w sytuacji gdy ceny rynkowe sa pochodna zdolnosci kredytowej hipek powoduje pierwotnie nie wzost cen tylko ich katastrofalny upadek bo z rynku znika kredyt, tak jak to bylo w argentynie gdzie w szczycie kryzysu okazale nadmorskie wille mozna bylo kupic za 10k USD tak wiec to twoje zawsze to sobie mozesz w buty wsadzic
              • Gość: Maciek Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.09.12, 22:25
                W tamtych czasach tez byly kredyty na 25-30 lat. No tylko ze stalym oprocentowaniem. Jak przyszlam hiperinflacja Balcerowicza moi znajomi splacili w ciagu 2 dni zobowiazania na kilka lat w przyszlosc i problem kredytu sie rozwiazal. No ale taki fart pewnie trafia sie raz w zyciu. Moze to i dobrze.
            • sammler Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro - dopisek 26.09.12, 18:54
              Gość portalu: rekin1976 napisał(a):

> Ale, jeśli mam pół bańki w gotówce, to lepiej kupić mieszkanie niż patrzeć jak
              > inflacja to zżera. Zawsze tak było, jest i będzie.

A ja mam i uważam ten tekst za jedną wielką bzdurę. Ponieważ jednak swojego stanowiska nie uzasadniłeś, ja również czuję się zwolniony od dalszych komentarzy, przypisów i glos.

S.
      • Gość: Nocz dżonson Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.internetia.net.pl 25.09.12, 19:45
        Dzis mieszkania tanieja i bardziej oplaca sie wynajmowac. 10 lat temu bylo odwrotnie. A jak bedzie za 10 lat? Ktos wie?

Zapytaj się tych co wzięli kredyty w walucie na 30 lat, skoro spekulują jednocześnie na rynku nieruchomości, kursie i stopach procentowych w innym kraju, to muszą dobrze wiedzieć co się będzie działo w tym czasie skoro ryzykują utratę mieszkania i potężny kredyt do spłacenia.

Ludzi ubywa, mieszkań przybywa, kredyty coraz trudniej dostępne. Na podstawie tego można oszacować trend w nadchodzących czasach. Mieszkania na chwilę obecną nie opłaca się kupować, bo tylko na tym tracisz.

Inflacja nie przychodzi z dnia na dzień, a gotówkę trzyma się na lokacie, która obecnie pozwala delikatnie przeskoczyć inflację.

Jeśli masz gotówkę - kup i patrz jak z miesiąca na miesiąc na tym tracisz. Jeśli chcesz przywalić kredyt - stracisz podwójnie, ale to już Twoja sprawa.

• Gość: dd Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 08:24
      Dobrze, to jakie wieści dochodzą? Coś konkretnego? Masz choćby przybliżone dane za lipiec/sierpień czy tak tylko robisz ruch na forum? ;)
      • Gość: kkk Wlochy IP: *.free.aero2.net.pl 26.09.12, 11:08
        wyborcza.biz/biznes/1,100896,12550730,Zalamanie_na_rynku_wloskich_nieruchomosci.html
        Pieknie ida,u nas tez by tak moglo byc ale juz mendy z KNF zostaly posmarowane przez banki i devow i zmiany reko to tylko kwestia kilku miesiecy.

www.parkiet.com/artykul/10,1283274.html
        pieprzona mafia
        • Gość: iii Re: Wlochy IP: 78.133.196.* 26.09.12, 11:54
          Nie przywiązywałbym większej wagi do tych zmian w reko.

Z linka (Wojciech Kwaśniak, KNF):

>Korekty, choć w znacznie bardziej ograniczonym zakresie, zostaną wprowadzone także do >rekomendacji S, dotyczącej kredytów mieszkaniowych.
          >- Nie będą to rewolucyjne zmiany łagodzące podejście do udzielania kredytów hipotecznych.

No chyba, że naganiamy, a nuż się ktoś przestraszy i pobiegnie po kredyt :)

• Gość: kkk Re: Wlochy IP: *.free.aero2.net.pl 26.09.12, 12:33
            Nie naganiamy na kredyty,wrecz przeciwnie,jakbys mial troche inteligencji to moglbys to wywnioskowac z moich postow.
            Niespecjalnie tez wierze w zapewnienia KNF bo cala ich dzialalnosc od momentu powstania pokazuje ze albo podejmuja dzialania zbyt pozno albo podejmuja bledne decyzje (takie jak chec poluzowania Reko).I za duzo wplyw na ich dzialalnosc maja uklady z bankami.
            Jak bankster/polityk/KNF mowi mowi X to wcale nie oznacza X bo moze oznaczac Y albo Z-ci ludzie w zyciu slowa prawdy nie powiedzieli.
            • rydzyk_fizyk Re: Wlochy 26.09.12, 18:14
              KNF ruszy konsumpcyjne - raz po linii rządowej, dwa bo ludzie nie mieszcza się w limicie ratki i pożyczają w parabankach.

Co do hipo to nie sądzę by zrobili zwrot o 180 stopni po ostatnich ostrzeżeniach nt. rynku kredytów hipo.
              • Gość: oko Re: Wlochy IP: 178.73.30.* 26.09.12, 19:47
                hipo powazie nikt nie ruszy bo juz nawet nbp zaczynaja coraz glosniej mowic jaka kaszana jest w portfelach bankow, z pewnoscia tego czego im trzeba to jeszcze dodatkowa fala megagolodupcow, bo tylko tacy zostali na rynku i sa dostatecznie glupi zeby teraz sie powiesic tylko dlatego ze zdolnosc podwyzszyli o 3% w sytuacji gdy w polsce i tak liczenie zdolnosci pozwala na kosmiczne poziomy zadluzenia
                • Gość: kkk Re: Wlochy IP: *.free.aero2.net.pl 26.09.12, 22:04
                  Oby tak bylo jak piszesz,zobaczymy za kilka miesiecy.Bo ja nie mam watpliwosci,ze gdyby wrocily kredyty "na dowod" to wciaz w tym kraju znajdzie sie sporo idiotow ktorzy poleca po mini ratke.
                  • Gość: oko Re: Wlochy IP: 178.73.30.* 26.09.12, 22:34
                    ja rozumiem ze wszyscy jestesmy dziecmi hossy i nikt juz nie pamieta jak to jest jak bezrobocie wynosi 15% a pkb rosnie ponizej 2% a wszystko wskazuje ze mozemy tyle zrobic w przyszlym roku
                    jak ludzie powaznie zaczna trzasc sie o prace a plynnosc uwalniana aktualnie przez 4 banki centralne trafi na rynki zywosci i energii a infalcja wywali gora to nawet miniratki nic nie dadza

i wlosi sa tu swietnym przykladem, maja praktycznie zerowe stopy procentowe a pomimo tego wlasnie im rynek sie zalamal
                  • Gość: rozluźnienie = roz rozluźnienie = rozwolnienie IP: 94.75.112.* 26.09.12, 22:39
                    podaj chociaz jeden przykład z historii drukowania kredyciarzy, który napawa cię tym optymizmem....

mafia nieźle pierze mózgi

w zasadzie to zastanawia mnie już tylko, czy tu pisza wysłannicy mafii (ci co piorą), czy ci z już wypranymi mózgami...
                    • Gość: ds Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:40
                      "hipo nikt nie ruszy, bo juz nawet w NBP"....

argument z du..y
                      w dzisiejszym świecie rządzi pieniądz i chciwość, nie mydlci oczu, ze nagle w raju bulandzie, kraju oddziałów zagranicznych banków, ktoś nagle zacznie mysleć katagoriami....racji stanu

buuuhahahahah!!!

jak sie kasa pojawia, to wszystko inne nie ma znaczenia - i nigdy nie miało. ZWŁASZCZA w tej branży.
                      • Gość: gdf Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:48
                        rozp...no:
                        Argentynę, Hiszpanię, USA, Grecję, Portugalię, Irlandię, Islandię.... i nagle w Bulandzie sie otrzasną.

żałosne argumenty załosnej mafii, której słucha Tusk
                      • Gość: oko Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: 167.236.248.* 27.09.12, 11:12
                        podpowiesz nam jak blisko zerowe stopy procentowe zbawiennie wplynely na rynek re w hiszpani, grecji , wloszech czy usa i jak tam chciwosc zadzialala?

i nikt tu nie mysli kategoria racji stanu, tutaj sie mysli kategoria ratowania wlasnej dupy, bo jak sie w przyszlym roku okaze ze w polsce tak jak w hiszpani 10% kredytow hipo jest nieobslugiwanych to po kapitalach tych zagranicznych bankow nie bedzie nawet wspomnienia
                        a wtedy to rostek wspolnie z belka beda musieli ratowac caly balagan w jedyny mozliwy sposob - ordynarnym drukiem,
                        jasne tego jeszcze im tylko trzeba, jakby za mala mielu zaru wokol tylkow, specjalnie jeszcze sobie dosypia zeby kilku naganiczy z gazety moglo sie jeszcze przez kilka miesiacy pomasturbowac ze taniej juz nie bedzie
                        • Gość: H Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 13:03
                          >
                          > i nikt tu nie mysli kategoria racji stanu, tutaj sie mysli kategoria ratowania
                          > wlasnej dupy,

i zawsze jakoś tak dziwnie wychodzi (zawsze ten sam SCENARIUSZ), że: koniec-końców banksterzy ratują swoje dupy kosztem całego społeczeństwa.

nie mydlijcie oczu jakąś ZMIENNĄ makroekonomiczną, bo ona za pół roku wyglądać będzie inaczej a rozluźnienie rekomendacji zostanie. Zreszta to dla banksetów pestka, bo banksterzy ZAWSZE ZNAJDĄ SPOSÓB, aby zrealizować SCENARIUSZ.
                          • Gość: oko Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: 167.236.248.* 27.09.12, 13:53
                            przypomnij nam jak tam sie banksterzy uratowali w grecji gdzie ogolili ich na obligacjach efektywnie do zera, a jak na islandii albo wegrzech?

"nie mydlijcie oczu jakąś ZMIENNĄ makroekonomiczną"

ta zmienna makroekonimiczna to najwiekszy kryzys w historii swiata, ale wiem kto bym sie tam przejmowal takimi szczegolami, pomine juz milczeniem twierdzenie ze globalny trend ktory ksztaltowany byl przez ostatnie 40 lat mozna odwrocic w pol roku, pewnie w ten sposob ze bankiekier wychodzi i mowi ze on wlasnie naprawie gospodarke i od tej pory bedzie juz dobrze

czy ten temat to kolejna inkrancja zabawy na najglupszy post roku?
                            tak czy siak czytajac ten temat widac ze wielo osob w przyszlym roku zbierze zdrowo po plecach i bedzie megazdziwionych tym co dla nas jest juz dzis oczywiste
                        • Gość: Ben Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 17:36
                          Skąd wiesz, że w przyszłym roku 10% nie będzie w stanie obsługiwać kredytów?
                          Na razie jest ich około 2% reszta ma się dobrze
                      • Gość: oko Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: 167.236.248.* 27.09.12, 11:20
                        i jeszcze jedno, rostkowi budzet juz sie tak bokami rozlazi ze jesli juz bedzie drukowal to w pierwszej kolejnosci zeby ratowac tylek swoj i kolegow, banki juz dostaly jasny przekaz - likwidacja RNS i jeszcze dodatkowy kop limitami zanim program wygaszono
                        a sprobujcie sobie wyobrazic co sie stanie jak zamist 2% wzorstu bedzie w przyszlym roku 0% i w budzecie zabraknie kasy
                        zgadnijmy komu wpierw zabiora doplaty:
                        -gornikom
                        -emerytom
                        -nauczycielom
                        -sluzbie zdrowia
                        -mundurowce
                        -jeleniom w RNS

swiatowa gospodarka stoi w przededniu kryzysu przy ktorym ten tzw wielki moze byc pikusiem, delewarowanie idzie juz praktycznie wszedzie
                        a tu ciagle sa jelenie ktorzy wierza ze lada chiwila, lada moment dobry wujek slonce peru dosypie im dukatow co by mogli sobie mieszkanko kupic na kreche
                        tak na pewno slonce w pierwszej kolejnosci mysli o waszym dobru i tym jak ty jeszcze troche podpompowac banke
                        • Gość: Maciek Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.09.12, 22:13
                          Juz nie badz taki madry. Jezeli ktos sie zrzuci na kredyciarzy to beda to ci co maja kase. Przypomnij sobie ostatnie 1/2 roku, 2/3 lokat z ujemnym realnym oprocentowaniem. No ale tak to jest jak sie zapomina kto jest najwiekszym dluznikem i kto dyktuje warunki.
                          • Gość: kkk Re: rozluźnienie = rozwolnienie IP: *.free.aero2.net.pl 02.10.12, 12:49
                            www.bankier.pl/wiadomosc/Upadlosc-firm-w-Polsce-w-III-kwartalach-2012-roku-2646903.html
                            Jest tez i czesc o devach
                            "Istnieje duże prawdopodobieństwo że do bankrutujących firm budowlanych mogą w 2013 roku dołączyć firmy deweloperskie. Pojawiły się informacje, że pierwsze wnioski już trafiły do rozpatrzenia przez sądy. Teoretycznie w Polsce istnieje duże zapotrzebowanie na lokale mieszkalne jednak kryzys finansowy i wzrastająca awersja do ryzyka spowodowały ograniczenia w udzielaniu kredytów hipotecznych dla klientów indywidualnych przez sektor bankowy. Kolejne rekomendacje dotyczące kredytów hipotecznych, wskazania nadzoru bankowego, praktycznie całkowite odejście od udzielania kredytów walutowych w wyniku rekomendacji „S”, bliski koniec programu „Rodzina na swoim”, spowodowały gwałtowny spadek liczby klientów, którzy mogą sobie pozwolić na nabycie lokalu mieszkalnego. Deweloperzy mając w swoich portfelach już zrealizowane inwestycje oraz kontynuując te rozpoczęte, decydują się na kolejne obniżki cen, co w praktyce nie zmienia sytuacji w zakresie popytu. Duża część inwestycji realizowana jest na kredyt, a ten trzeba bankowi regularnie spłacać.

Przyszły rok w branży budowlanej i w sektorach z nią związanych będzie tak naprawdę rokiem wyprzedaży i przejęć"
    • zadowolony321 Re: Q3 Kredyty-bedzie ostro. 13.10.12, 13:18
      to fakt dużo deweloperów poleci do końca tego roku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka