Dodaj do ulubionych

"Woronicza Park" Arche

IP: 193.190.134.* 05.07.04, 18:33
Nie mam rady, trzeba płacać następną ratę, bo budowa "A" już na ukończeniu.
I jeszcze do tego powiększoną o VAT. Zresztą, jak mówiłem wcześniej VAT
trzeba zapłacić od całości niezależnie od tego kiedy się wpłaciło zaliczkę na
grunt.

www.mofnet.gov.pl/dokument.php?dzial=114&id=34635

Obserwuj wątek
    • Gość: TV Re: "Woronicza Park" Arche IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 19:16
      Teraz wszyscy płacą taki VAT.Zresztą w cenie mieszkania nie jest to aż taka
      duża kwota.Tu się tylko trzeba cieszyć,że Arche tak spieszy z
      robotą .Praktycznie gdyby nie ten przymusowy przesuj to budowa postepuje
      planowo . A jak obserwuję inne inwestycje to nie to częste zjawisko.

Newsy z budowy mogę podesłać 19 lipca bo dopiero wtedy mogę tam zajechać na
      oględziny postępu prac.
      • Gość: M&E Re: "Woronicza Park" Arche IP: 193.190.134.* 10.07.04, 17:41
        Czy jakieś nowe wiadomości są? Bo właśnie wykonałem przelew na konto Arche. I
        trzeba byłoby umówić się na odbiór mieszkania, ale to pewnie dopiero po
        wakacjach :)))
        • Gość: M. Re: "Woronicza Park" Arche IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 14:29
          wg informacji uzyskanych podczas wizyty na budowie (info z minionego tygodnia)
          pierwsze odbiory techniczne właśnie się zaczynają, choć generalnie datą startu
          jest bodaj 15.07. Niestety z moim mieszkaniem jest drobne opóźnienie i sam
          jestem omówiony tydzień później...
          Aha - podczas moich odwiedzin na budowie terminy odbioru do 20.07 były już
          porezerwowane, zatem najlepiej umawiać się na miejscu ze sporym wyprzedzeniem:)

Z tego, co mi powiedziano - kwestia zagospodarowania terenów dookoła budynku A
          powinna zostać zakończona wstępnie do 15.08 (wcześniej oddzielenie terenu
          budowy budynku B).
          • Gość: TV Re: "Woronicza Park" Arche IP: *.piasta.pl 12.07.04, 19:41
            Ja też proszę o opinie osoby które miały wcześniejsze terminy na odbiór
            mieszkania.Ja odbieram dopiero po urlopie-zresztą i tak wykańczanie mieszkania
            musi potrwać bo koszty spore.

18 lipca będę w Warszawie więc nieomieszkam zajrzeć na budowę-pewnie w
            niedzielę do budynku nie wejdę ale przyjrzę się co dzieje się na placu.
            • majicman Re: "Woronicza Park" Arche 23.07.04, 01:35
              odebralem mieszkanie 9 lipca, stan bardzo surowy. czepiac sie nie ma czego , bo
              i tak tam nic nie ma.
              sprawdzic prosze okna, czy dzialaja, czy szyby nie porysowane (napewno
              zapomna), czy nie ma wody kolo okien (szczelnosc), pekniecia i rownosc tynku.
              najwazniejsze: sprawdzic wylewki w rogach pomieszczen, moje byly tam slabe i
              polamalem beto nastepujac na niego w obecnosci pracownikow budowy. Pan Norbert
              od wylewek naprawil co popsulem. Pan Bogdan jest hydraulikiem i zrobi po
              godzinach co trzeba. Pan Perkowski robi drzwi zewnetrzne i wstawia gorne zamki
              (napewno bedzie trzeba podcinac drzwi bo klepka sie nie zmiesci). na balkonie
              gresu jeszce nie ma, miejsca garazowe juz sa i czekaja.
              uwaga! winda w Iszej klatce sie psuje! pradu w mieszkaniach jeszcze nie ma,
              jest za to na korytarzu kolo windy.
              to tyle. i nie wydziwiajcie, i nie szukajcie dziury w calym bo stan surowy jest
              OK , a i tak Radissona na Woronicza nie zastaniemy. W Marinie kosztuje metr
              surowki o wiele wiecej.

tory kolejowe sa, pocagi jezdza sobie ale kto nie bedzie nasluchiwal to nie
              zauwazy, mam zreszta okna od ul. Etiudy.
              faktycznie niebezpiecznie jest przechodzic przez nie, sam sie tam bawilem z
              kolegami (20+ lat temu) i nie raz bylo 'goraco'.

Warszawa jest miastem budujacym sie wciaz, i jeszcze dlugo beda spory i ferment
              tak jak w przypadku Arche. za 15 lat nie bedzie juz gdzie budowac i everybody
              will be happy.

nawiazujac do wypowiedzi kogos tam w sprawie cen mieszkan i miejsc garazowych,
              to mozna bylo negocjowac. cena wyjsciowa byla jaka byla, a cena zakupu to inna
              sprawa. kupic nie kupic a potargowac mozna, no nie?

Co mnie tylko drazni w mieszkaniu, to glupie rozmieszczenie gniazdek
              telefonicznych i RTV. drzwi wewnetrzne kupilem w Stolbudzie ze znizka dla
              klientow Arche, parkiet u Piotra Warzychy z Bartyckiej (profesjonalne
              podejscie), kuchnia na wymiar Adastol z Elblaga (jakosc), kamien do lazienki i
              na blaty Artstone Bronisze (cena i jakosc), parawan do wanny na zamowienie
              Dubiel z Rabki (taki jaki k... chce), oraz cala reszta: Obi, Ikea, inne sklepy,
              zaslony i firanki Babcia Stasia.... i lista jeszcze nie zamknieta.
              pozdrawiam sasiadow
              • Gość: TV Re: "Woronicza Park" Arche IP: 80.55.171.* 29.07.04, 20:08
                W niedzielę będę w Warszawie.Nieomieszkam przy okazji zajrzeć na
                budowę.Postaram się wejść także do budynku i przyjrzeć.No i musze się umowić na
                odbior lokalu ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka