Dodaj do ulubionych

RONSON Biały Dom -umowa

IP: 62.29.137.* 07.07.04, 09:01
Witam wszystkich "forumowiczów"!
I ja byc moze wkrotce dolacze do szeregow osob, ktore podpisaly umowe z
Ronsonem - Biały Dom.

Bardzo prosze o informacje, czy komus z Was udalo sie w umowie uzaleznic
harmonogram platnosci od postepow prac na budowie.
Wydaje mi sie dziwne, ze robione sa w tym zakresie takie trudnosci.

Zalezy mi na czasie, wiec bede wdzieczna za wszystkie wskazowki.

Pozdrowienia

PP
Obserwuj wątek
    • Gość: zapsa Re: RONSON Biały Dom -umowa IP: *.emmerson.pl / 217.96.47.* 08.07.04, 19:14
      Niestety nie słyszałam żeby komukolwiek udało się uzależnić płatności od
      postępów na budowie, sama też próbowałam ale nic z tego. Sensownie mi to jednak
      wytłumaczono i co prawda nie jestem do końca usatysfakcjonowana ale ich
      rozumiem. Rzeczywiście tak jak mi tłumaczono trudno jest precyzyjnie określić
      etap budowy i oczywiste jest że byłyby z tego powodu spory (a po co im to skoro
      i tak mają spore zainteresowanie inwestycją). Poza tym każdy chciałby ustalić
      to indywidualnie i oni mieliby dodatkową pracę nie tylko najpierw z umową ale
      później z ciągłym sprawdzaniem jak się z kim umówili. A tak robią swoje,
      wszystko terminowo. Ja umowę podpisałam już dawno i jak na razie jestem
      zadowolona i spokojna mimo że moje 8 piętro jeszcze b. daleko. W niedzielę
      byłam na spotkaniu z Forumowiczami i miło było pogadać o naszych mieszkankach
      no i popatrzeć ile się już wybudowało. Jeśli ktoś myśli o rynku pierwotnym to w
      każdym jednym przypadku musi się liczyć z ryzykiem, tak jest też w tym
      przypadku, ale tu wydaje mi się dużo mniejsze niż gdzie indziej. Mam nadzieję,
      że za kilka miesięcy też będę optymistką :-). Pozdrawiam życząc dobrego wyboru.
      • Gość: Jarek Re: RONSON Biały Dom -umowa IP: *.citicorp.com 09.07.04, 14:00
        > wytłumaczono i co prawda nie jestem do końca usatysfakcjonowana ale ich
        > rozumiem. Rzeczywiście tak jak mi tłumaczono trudno jest precyzyjnie określić
        >
        > etap budowy i oczywiste jest że byłyby z tego powodu spory (a po co im to
        skoro

Alez to bardzo proste, 1 raat - jak sa fundamenty, 2 rata jak jest gotowe 2
        pietro... itd., ostatnia rata jak odbierasz klucze. Co w tym skomplikowanego ?
        • karol_ina1 Re: RONSON Biały Dom -umowa 09.07.04, 14:19
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> > wytłumaczono i co prawda nie jestem do końca usatysfakcjonowana ale ich
          > > rozumiem. Rzeczywiście tak jak mi tłumaczono trudno jest precyzyjnie okreś
          > lić
          > >
          > > etap budowy i oczywiste jest że byłyby z tego powodu spory (a po co im to
          > skoro
          >
          > Alez to bardzo proste, 1 raat - jak sa fundamenty, 2 rata jak jest gotowe 2
          > pietro... itd., ostatnia rata jak odbierasz klucze. Co w tym skomplikowanego ?

Ale to w ogole nie jest wiarygodne np. dla banku. I co Ronson mialby dzwonic po
          wczystkich swoich klientach mowiac: "Kochani, pietro drugie juz stoi,
          wplacajcie szybciutko pieniazki..." Przeciez dokladnie tak, jak pisze zapsa,
          trudno jest precyzyjnie ustalic harmonogram budowy.... W umowie musi byc
          wszystko czarno na bialym, z konkretnymi datami - ilu klientow Ronsona placi za
          inwestycje wylacznie z wlasnej kieszeni?
          • Gość: PP Re: RONSON Biały Dom -umowa IP: 62.29.137.* 09.07.04, 16:13
            Dziekuje wszystkim bardzo za odzew.

Dam znac, jak postepy w negocjach i co sie udalo ostatecznie uzgodnic.

Moi rodzice kupujac mieszkanie mieli uzaleznione wplaty od postepow w budowie -
            nie bylo z tego tytulu zadnych sporow - w koncu budowlancy sie na tym znaja.
            Taka praktyka jest tez zalecana przez fachowcow. Z wiadomych powodow.

Pozdrowienia

PP
            • Gość: Jarek Re: RONSON Biały Dom -umowa IP: *.ssmb.com 10.07.04, 11:19
              Zgadzam sie z toba, budowa to nie improwizacja, w umowie miedzy deweloperem a
              wykonawca napewno sa konkretne daty przypisane do konkretnych terminow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka