Dodaj do ulubionych

JW Construction

14.11.12, 09:31
co sądzicie o tym deweloperze? Macie jakieś doświadczenia? Ja właśnie znalazłem u nich fajne mieszkanie na Woli i się zastanawiam czy kupić bo trochę zależy mi na czasie
Obserwuj wątek
    • Gość: PPP Re: JW Construction IP: 80.50.231.* 14.11.12, 10:04
      o kurna ten dobry... :))))))
    • Gość: ) Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 10:09
      Strasznie się cieszę jak widzę takie posty. Świadczy to o co raz "lepszej" kondycji dewów.
      • airjanek82 Re: JW Construction 14.11.12, 11:41
        Wiele można o tym deweloperze, jak i o każdym innym powiedzieć, ale dla kupującego ważne jest, gdy deweloper jest stabilny, pewny i nie zwinie się a trakcie budowy, a przecież rynek nieruchomości zna takich przypadków bez liku.
        • 25marzka25 Re: JW Construction 14.11.12, 11:51
          Róznie z tym bywa. Obecne zasady ucywilizowały troche rynek. Mali deweloperzy często nie korzystaja z kredytów i buduja z własnych srodków albo nie w takiej skali korzystają jak Ci duzi, gdzie zawsze na inwestycji jest wieledziesiąt milionow hipoteki. Druga rzecz to jakość, gdzie tacy duzi deweloperzy na czele z JW odpdają już na starcie bo małe firmy deweloperskie (czesto rodzinne biznezy) produkują mieszkania w wiele wiele lepszej jakości. Jest to często jakość jkiej takie JW sobie nawet nie może wyobrazić, dlatego buduja takie gnioty jak budują
          • airjanek82 Re: JW Construction 19.11.12, 16:59
            Nawet jak ta jakość małych developerów jest trochę wyższa (choć wg mnie to nie jest regułą) , to zwróć uwagę jeszcze na ceny. Raczej nie do osiągnięcia tak niski pułap jak ma JWC wspomniane na Lewandów Park , czy Osiedlu Światowida, a druga kwestia, że Ci mali budują najczęściej pod Warszawą, a nie w samej Warszawie bo koszty zakupu działki by ich zjadły.
        • mareks_550 Re: JW Construction 15.11.12, 10:46
          airjanek82 napisał:

> Wiele można o tym deweloperze, jak i o każdym innym powiedzieć, ale dla kupując
          > ego ważne jest, gdy deweloper jest stabilny, pewny i nie zwinie się a trakcie b
          > udowy, a przecież rynek nieruchomości zna takich przypadków bez liku.
          właśnie o to mi chodzi żeby był pewny, przeprowadzam się do Warszawy z innego miasta, nie znam za bardzo rynku tamtejszego ani nikt znajomy nie kupował od dewelopera mieszkania. A chcę jeszcze zdażyć w tym roku żeby się na rodzna na swoim załapać
      • Gość: gosc_uwa Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 11:43
        JW Construction = JW Destrucion
      • Gość: klamca_rudy Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 21:52
        stooq.pl/q/?s=jwc&c=1y&t=l&a=lg&b=0 dzisiaj spadek o 10%. Tak swietnie zarabiaja na mieszkaniach ze tylko dzis akcje rynek przecenil o 10%. Czaicie to? W jeden dzien -10%. Na glupiej lokacie jest 5% rocznie :)

• Gość: Jozek W Re: JW Construction IP: *.pool.ukrtel.net 16.11.12, 22:29
      Najlepszy deweloper, primo polski, a jak masz polski organizm, to co polskie jest najlepsze. Primo po drugie, z sukcesami notowany na GPW, a szykuje debiut we Frankfurcie i NY. Primo po trzecie, jakość jak u Armaniego, a cena jak z biedronki. Kupować!
      • airjanek82 Re: JW Construction 19.11.12, 17:04
        Trochę przekoloryzowałeś, ale szczerze mówiąc w tej złośliwości i sporo prawdy by się znalazło. Bo akurat ceny mają faktycznie rozsądne w porównaniu z konkurencją, a i do jakości ich inwestycji (też w porównaniu do konkurencji oczywiście) jeśli przyjrzymy się ich ostatnim inwestycjom przyczepić się zbytnio nie ma do czego. Zawsze może być oczywiście lepiej, ale w wielu miejscach jest zdecydowanie gorzej, a często tez drożej.
        • Gość: xxx Re: JW Construction IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.12, 17:43
          :):) Józek i tak Cię wyrzuci z roboty. Żeby Twoje posty wyglądały na spontaniczne wypowiedzi potencjalnego nabywcy, musisz je zamieszczać rzadziej.
          • airjanek82 Re: JW Construction 21.11.12, 16:59
            Kibicując Legii ciężko by mi było pracować u byłego prezesa Polonii :)
            • Gość: Gosia 58 Re: JW Construction IP: *.subscribers.sferia.net 21.11.12, 18:01
              ja zarezerwowalam pieknyn domek od pana Jozefa, pozdrawiam sasiadow
              • mareks_550 Re: JW Construction 03.12.12, 12:50
                szkoda, że mało było konstruktywnych wypowiedzi :/, byłem u nich jakiś czas temu wrażenie mam pozytywne, byłem tez u innych warszawskich deweloperów i jakoś jw najbardziej mi przypadło do gustu
                • koralina5 Re: JW Construction 04.12.12, 13:17
                  8 i 9 grudnia mają dni otwarte, więc jak ktoś zainteresowany to może się wybrać. Podobno jakąś wyprzedaż ostatnich lokali mają na Bursztynowym Osiedlu.
                  • Gość: Ola Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 20:29
                    Co Wy tak napieracie z tym JW? Już kolejny wątek o JW. Jak powracający ciągle agent Tomek.
              • Gość: Ożarów Re: JW Construction IP: *.play-internet.pl 23.02.13, 10:41
                Ha ha żaden dom nie jest sprzedany
    • Gość: Pan Tygrys Re: JW Construction IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 21:32
      Ja bym tylko pod uwahe wzial jedna rzecz - przed banieczka JW uchodzilo za jednego z najgorszych, jesli wrecz nie najgorszego dewelopera w Warszawie. Stad i nick - JW Destruction. Jakos trudno mi uwierzyc ze nagle poprawili swoja jakosc w trakcie banieczki, kiedy kazdy kupowal dziure w ziemi i blagal jeszcze, by mu dew umowy nie wypowiedzial, bo czekal juz frajer gotow dac wiecej za te sama dziure w ziemi. A ze jeszcze nie dotarlo do nich tak calkiem ze juz po banieczce i pewnie inwestycje ktore koncza zaczynane byly jak jeszcze trwala lub dopiero zaczynala pekac ciuchutko, to ja bym sie osobiscie bal u nich mieszkac. Pomijam juz akcje w stylu wmawiania mi, ze Kreczki Kaputy to w sumie Bemowo, tylko fajniejsze. Jak ktos chce niech kupuje, wolny rynek, ja mocno musialem smiech powstrzymywac w rozmowie z paniami z dzialu sprzedazy, milymi skad inad jak najbardziej.
    • Gość: Leming Re: JW Construction IP: 78.133.196.* 05.12.12, 09:54
      Apropo JW - w 2013 ma ruszyć megainwestycja przy Kasprzaka na woli

Warszawa, 03.12.2012 (ISBnews) - J.W. Construction Holding chce rozpocząć w 2013 r. budowę dwóch etapów (z półroczną przerwą) projektu Kasprzaka w Warszawie na łącznie min. 900 mieszkań, poinformował szef rady nadzorczej spółki Józef Wojciechowski w wywiadzie dla "Parkietu".

Firma złożyła już wniosek o pozwolenie na budowę pierwszego etapu i liczy na jego otrzymanie przed końcem tego roku, poinformował największy akcjonariusz J.W. Construction.

"Pracujemy już też nad wnioskiem dotyczącym drugiego etapu. Chcielibyśmy złożyć go w maju. Na gruncie powstanie około 80 tys. m.kw. powierzchni biurowej oraz 123 tys. m.kw. powierzchni mieszkaniowej. W ramach dwóch początkowych etapów planujemy wybudować co najmniej 900 mieszkań" - powiedział Wojciechowski w wywiadzie.

Dodał, że realizacja części komercyjnej projektu nie rozpocznie się równolegle.

Prace w pierwszym etapie inwestycji mieszkaniowej mają ruszyć na początku przyszłego roku. "Także w 2013 r. chcemy rozpocząć realizację drugiego etapu. Nastąpi to jednak około pół roku później. Nakłady na dwa pierwsze etapy wyniosą około 250 mln zł" - powiedział szef RN spółki.

Dodał, że kwota ta uwzględnia cenę zakupu gruntu. Jak przypomniał "Parkiet", wyniosła ona 155 mln zł.

Tekst linka

Szacując bardzo na okrągło, bez uwzględnienia powierzchni biurowych, tysiąc mieszkań w dwóch pierwszych etapach i ich koszt 250mln, to przeciętne mieszkanko wyjdzie Józka jakieś 250 tys. Ciekawe po ile będą oferowane.
      • gadseq Re: JW Construction 07.12.12, 08:36
        ja o tym deweloperze właśnie słyszałem pozytywne opinie, znajomi niedawno kupili od nich mieszkanie i są zadowoleni, mówili że bardzo dobre wykończenie i ogólnie chwalili.
        • mufffa mufffa powierdza! 20.12.12, 01:15
          wiele dobrego o tym devie! nic dziwnego, że znajomi chwalą!
          kryształowy prezes o szlachetnej twarzy!
          wzorowa kultura korporacyjma i customer care
          ich kwadraty w sercu Bemowa lub na Bródnie przy Siecznej są obiektem pożądania i zazdrości średniej i niższej klasy średniej oraz niższej i średnioniższej klasy wyższej!
      • Gość: domi Re: JW Construction IP: *.231.0.251.koba.pl 07.12.12, 18:22
        Teraz ma wyprzedaż lokali po atrakcyjnych cenach to pewnie i potem nie zedrze :)
        • Gość: mimm Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 11:30
          sam się rozglądałem i widziałem, że na górczewska park mają wyprzedaże i na bursztynowym osiedlu.
          • Gość: kupicniekupic Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 13:17
            A Górczewska Park to już nie jest istniejące osiedle? Na jakim etapie oni mają tam tą budowę?
    • Gość: NFservices Re: JW Construction IP: *.centertel.pl 18.12.12, 14:06
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
      • mufffa uwaga! 20.12.12, 01:16
        uwaga myśliwy!

• Gość: Zenek Re: JW Construction IP: *.home.aster.pl 18.12.12, 21:08
      Chodzi po rynku nieruchomości opowieść, jak to parę tygodni temu w JW Destruction odbyło się szkolenie dla pracowników innego dewelopera (bardziej renomowanego) jak budować oszczędnie. I na tym szkoleniu padły określenia typu "używajcie najtańszych materiałów" bla bla "budujcie jak najcieńsze ściany" bla bla "jak tynk zacznie pękać i coś tam spadnie z sufitu to nie jest tragedia tylko normalka". Ale jak doszli do "konstrukcję też można budować nieco lżej" to się chłopaki z tego renomowanego trochę wystraszyli i potem płakali u szefa żeby chociaż na tej konstrukcji nie oszczędzać. No i podobno go przekonali, a ceny uda się zbić o prawie dwa tysie na metrze, także spoko.
      • Gość: opowiastki Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 10:12
        Opowieść na zasadzie , ktoś tam coś słyszał, że ktoś tam coś powiedział, więc się tym podzielę i ja. Różnie JWC budowało kiedyś, natomiast ich obecne inwestycje jeśli chodzi o jakość nie odbiegają od innych budimexów, layetan, czy innych ronsonów.
        • Gość: emig Re: JW Construction IP: *.free.aero2.net.pl 21.12.12, 14:35
          Polecam dom:
          www.facebook.com/UroczyZakatekPL
          uroczyzakatek-chobot.blogspot.com/
          Pozdrawiam
        • Gość: artts Re: JW Construction IP: *.dynamic.mm.pl 23.02.13, 09:23
          różne opinie krążą o różnych deweloperach ile w nich prawy nie wiadomo ale z tego co widzę to jakość ich budowania nie jest wcale zła
    • Gość: nfservices Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 17:00
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
      • Gość: przysłowie Re: JW Construction IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.01.13, 13:18
        Nieważne jak mówią! Byleby mówili!:D
        • Gość: xxx Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.13, 21:14
          Tragedia ,nie polecam ,ściany cienkie -Karton-gips -sprawdźcie ,obejrzyjcie z czego zbudowane są budynki na Górczewskiej te czarne obicia na zew. to tez karton -gips. Ściany tak cienkie ,ze wszystko słychać co u sąsiadów . Nawet pólki nie powiesicie wdomu bo się rozleci. Okolica tragiczna - pociągi i jakaś hala -magazyn .Lewandów -gdzie diabeł mówi dobranoc zero sklepów do przystanku ze trzy kilometry.
          • Gość: ona Re: JW Construction IP: *.play-internet.pl 23.02.13, 10:39
            Budynki Jw to tragedia,sama tam mieszkałam , a potem miałam trudność ze sprzedażą mieszkania ,bo nikt go nie chce . Grzyby ,wilgoć ,zalewania ,podmokły teren. Masakra.
            • agent.ds.nieruchomosci Re: JW Construction 24.02.13, 15:03
              Tak samo łatwo jednym tchem można wymienić zalety inwestycji (cena, sprzedaż mieszkań gotowych, ciekawa architektura itd.) JWC i zacytować klientów zadowolonych. Ale przewrotnie zadam pytanie skoro wg Was jest tak źle , to dlaczego jest tak dobrze? Skąd takie zainteresowanie ich inwestycjami, taka ilość sprzedaży lokali i stałe wysokie miejsce w rankingach sprzedaży?
              • Gość: QW Re: JW Construction IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.02.13, 18:19
                Nikt z osób mieszkających w Warszawie nie kupi nic od JWC. Dodatkowo trzeba upaść na głowę by kupić mieszkanie tuż obok torów kolejowych od których za kilka lub kilkanaście lat będzie się oddzielonym drogą o parametrach drogi ekspresowej. Wszyscy którzy kupią tam mieszkanie będą tak samo w czarnej dupie jak Ci którzy kupili w okolicach S8.
                Przy okazji widzę że przynajmniej kilkanaście osób próbuje sprzedać swoje mieszkania w Górczewska Park z dość małe pieniądze.
                Zapomniałem dodać, nazwa park to chyba od parku maszynowego (z jednej strony osiedle graniczy z bazą ciężkiego sprzętu budowlanego), jeśli jakość tego osiedla jest taka sama jak lewandów park (co oni mają z tymi parkami) to szczerze współczuję mieszkańcom.
              • Gość: prawie kupiłam Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 18:56
                Zainteresowanie ,chyba chamski reklamy -to idzie młodość Buhahaaaaa i dawać kit kupujacym ,a za kilka lat będzie skamlał ,żeby ktoś to kupił za połowę ceny
              • mufffa Apeluję! 24.02.13, 21:13
                Panie agencie! Pan się nie poddaje.
                Będą opluwać malkontenci i najemnicy konkurencji.
                Pan robi swoje! Siać, trzeba, siać, siać, siać...
                • Gość: zzzzzz Re: Apeluję! IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 21:38
                  Prawdziwy agent nie podpisze się agent ds.nieruchomości ,jesteście pracownikami jw i co nie wyrabiacie się ze sprzedażą ,bo ludzie czytają fora i sa coraz mądrzejsi
              • Gość: artts Re: JW Construction IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.13, 10:06
                Przychylę się do pytania, skoro wszyscy są tacy niezadowoleni z jw a ich mieszkania i tak mają zbyt to oznacza że albo ich jakość jest jednak dobra albo jakość mieszkań u innych deweloperów jest gorsza. bo po co ludzie mieli by kupować coś kiepskiego?
              • Gość: Gość Re: JW Construction IP: 193.0.236.* 25.02.13, 12:08
                > Skąd takie zainteresowanie ich inwestycjami, taka ilość sprzedaży l
                > okali i stałe wysokie miejsce w rankingach sprzedaży?

Ejże, kolego, pisz nie "ich" inwestycjami a "naszymi" inwestycjami. Przecież nie ukrywasz, że jesteś pracownikiem dewelopera. Chyba, że faktycznie się tego wstydzisz ale namawiać na zakup we własnej firmie trzeba... Co do rankingów sprzedaży to ostatnio chyba nie było najlepiej co? Ile tego zysku było? A w zeszłym roku?
                • Gość: gosc edek Re: JW Construction IP: *.205.74.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.13, 19:18
                  Bardzo sluszna uwaga ze trzeba sie utosamiac z firma skoro sie w niej pracuje.Ponadto nie wiem skad te dane o zyskach dewelopera chyba sie tym publicznie nie chwali a co do jakosci nto zawsze trzeba samemu sprawdzic.
                  • Gość: Gość Re: JW Construction IP: *.nameserverus2.com 26.02.13, 09:06
                    > Bardzo sluszna uwaga ze trzeba sie utosamiac z firma skoro sie w niej pracuje.
                    > Ponadto nie wiem skad te dane o zyskach dewelopera chyba sie tym publicznie nie
                    > chwali a co do jakosci nto zawsze trzeba samemu sprawdzic.

No to teraz już wiadomo skąd się biorą kolesie, których devy dymają jak chcą... Skąd dane o zyskach? Z Internetu... Developer się tym publicznie nie chwali? Przecież to spółka akcyjna notowana na GPW. To się musi chwalić nawet jak nie chce. No a o jakości JWC to i tak wiadomo jak jest... Od wielu wielu lat wiadomo...
                • Gość: arrts Re: JW Construction IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.13, 09:44
                  widziałem chyba na wyborcza biz ranking sprzedaży z tamtego kwartału to wspomniany deweloper był czołówce, z tego co pamiętam to chyba na 3-cim miejscu więc z ich sprzedażą nie jest tak źle
                  • gang_ren Re: JW Construction 26.02.13, 12:52

też to widziałam i jest rzeczywiście w czołówce sprzedawców

Gość portalu: arrts napisał(a):

> widziałem chyba na wyborcza biz ranking sprzedaży z tamtego kwartału to wspomni
                    > any deweloper był czołówce, z tego co pamiętam to chyba na 3-cim miejscu więc z
                    > ich sprzedażą nie jest tak źle
                    • pikadooor Re: JW Construction 26.02.13, 17:57
                      a kto jeszcze jest w czołówce?
                      • Gość: ania Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 20:12
                        ale handlowcy działają ,ludziska kupujcie , to nic ,ze potem nie sprzedacie
                      • gang_ren Re: JW Construction 27.02.13, 11:50
                        W pierwszej 10 jest także Gant, Dom Development to pamiętam
                  • Gość: Ola Re: JW Construction IP: *.30.231.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.13, 22:47
                    No tak ta statystyka...Jak jeden developer sprzeda 3 mieszkania a drugi 6 to 100% więcej! JW sprzedaje ponieważ ma bardzo kiepską jakość materiałów oraz niską jakość wykonania stąd i niskie ceny, to jakby taka "polska chińska tandeta" :).
                • gang_ren Re: JW Construction 26.02.13, 12:50
                  wow, skąd taka reakcja?coś nie bardzo z tymi mieszkaniami?
                • gang_ren Re: JW Construction 26.02.13, 12:55
                  wow, skąd taka reakcja?coś nie bardzo z tymi mieszkaniami?

Gość portalu: Gość napisał(a):

> > Skąd takie zainteresowanie ich inwestycjami, taka ilość sprzedaży l
                  > > okali i stałe wysokie miejsce w rankingach sprzedaży?
                  >
                  > Ejże, kolego, pisz nie "ich" inwestycjami a "naszymi" inwestycjami. Przecież ni
                  > e ukrywasz, że jesteś pracownikiem dewelopera. Chyba, że faktycznie się tego ws
                  > tydzisz ale namawiać na zakup we własnej firmie trzeba... Co do rankingów sprze
                  > daży to ostatnio chyba nie było najlepiej co? Ile tego zysku było? A w zeszłym
                  > roku?
                  • Gość: arrts Re: JW Construction IP: *.dynamic.mm.pl 28.02.13, 08:38
                    myślę, że na mieszkania zawsze znajdzie się zbyt jeśli nie na sprzedaż to na zyskowny wynajem
                    • Gość: 01 Re: JW Construction IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.02.13, 09:29
                      > myślę, że na mieszkania zawsze znajdzie się zbyt jeśli nie na sprzedaż to na zy
                      > skowny wynajem

zyskowny to ile procent zwrotu w skali roku? (dla mieszkania spłaconego)

i ile procent zwrotu powyżej kosztu kredytu? (dla niespłaconego)

"zyskowny wynajem" ;) zyskowny chyba dla najemcy
                      • gang_ren Re: JW Construction 03.03.13, 20:22
                        na pewno dużym plusem będzie fakt że to Twoje mieszkanie i jak już nawet spłacasz kredyt przychodami z wynajmu to i tak jest dobrze bo 'samo' sie spłaca
                        • Gość: 01 Re: JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 23:08
                          > na pewno dużym plusem będzie fakt że to Twoje mieszkanie i jak już nawet spłacasz kredyt przychodami z wynajmu to i tak jest dobrze bo 'samo' sie spłaca

skoro to moje mieszkanie, to może warto dorzucić nawet z tysiąc złotych miesięcznie do tego, żeby najemca sobie wygodnie mieszkał?

jeśli uważasz, że nie warto, to podaj jeden przykład konkretnego mieszkania, którego ratkę pokryje czynsz najmu (cena, ratka, czynsz najmu). Sam jestem ciekaw, gdzie takie niesamowite zjawisko występuje...
                      • Gość: arrts Re: JW Construction IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.13, 17:04
                        to zależy jakie mieszkanie się kupi czy kawalerkę czy 2,3 pokojowe wiadomo że im większe tym drożej można wynająć i zależy też ile ktoś ma kredytu, wiem że jeszcze niedawno znajomi wynajmowali pokój w mieszkaniu 3-pokojowym studentowi za 1 tys zł w okolicach Targówka
                        • Gość: agent Re: JW Construction IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 19:36
                          I handlowcy z jJWC sami ze sobą piszą ,a w reklamach radiowych i internetowych nawet nie mówią ,ze mieszkania dla młodych są z jwconstruction ,bo się wstydzi firma marki
                          • reebre Re: JW Construction 19.07.13, 18:36
                            ?? szukam jakiś wiarygodnych opinii o tym inwestorze na różnych wątkach ale ciężko tu coś znaleźć, może jacyś mieszkańcy się wypowiedzą?
                            • Gość: sołtys Kręczek Re: JW Construction IP: *.183.230.245.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.07.13, 21:03
                              reebre napisał:

> ?? szukam jakiś wiarygodnych opinii o tym inwestorze na różnych wątkach ale ciężko tu coś znaleźć, może jacyś mieszkańcy się wypowiedzą?

dzisiaj znajdziesz całkiem sporo wątków o JWC. Jeśli natomiast obawiasz się kryptoreklamy, to pogadaj z użytkownikiem "agent ds.nieruchomości", on nie uprawia kryptoreklamy, tylko uczciwie poleca JWC jako pracownik JWC
                              • reebre Re: JW Construction 25.07.13, 12:39
                                a dzięki popytam samego przedstawiciela jwc skoro tutaj taki pisze, wiadomo w sumie, że najlepiej u źródła
                                • Gość: sołtys Kręczek Re: JW Construction IP: *.183.245.108.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.07.13, 14:16
                                  > a dzięki popytam samego przedstawiciela jwc skoro tutaj taki pisze, wiadomo w s
                                  > umie, że najlepiej u źródła

Oczywiście. Jeśli nie wiesz, czy warto coś kupić, to najlepiej zapytać kogoś, kto to sprzedaje.
                                  • agent.ds.nieruchomosci Re: JW Construction 25.07.13, 18:52
                                    Wszelkie rady forumowe są jak najbardziej cenne, ale finalnie nic nie zastąpi rzetelnej i obiektywnej oceny jak własna wizyta na inwestycji i zapoznanie się z osiedlem developera X, czy Y.
    • Gość: turek_navigator Re: JW Construction IP: *.183.245.108.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.07.13, 23:43
      naturelife napisał(a):

> Jeżeli interesuje Cię zakup mieszkania w Warszawie to zdecydowanie lepszym deweloperem jest Ronson.

Ktoś ostatnio zapytywał, po czym rozpoznajemy naganiaczy, więc m.in. po zarejestrowanych i jednocześnie głupawych nickach.

Ronson to znakomity deweloper:

forum.gazeta.pl/forum/w,106,110522043,145930673,Re_Jaki_deweloper_Warszawa_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,110522043,145930781,Re_Jaki_deweloper_Warszawa_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,122519927,145932715,Re_Ronson_Verdis_warto_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,122519927,145852757,Re_Ronson_Verdis_warto_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,130489111,145930933,Re_Dobry_deweloper_Warszawa.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,778,114167637,145792674,Re_Kierunek_Lomianki_osiedle_Naturalis.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,186,125656614,145741824,Re_Impressio_Ronson_Wroclaw.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,117404347,145792863,Re_Naturalis_f_Ronson_potrzebne_podpisy_do_pro.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,778,137802846,145792464,Re_osiedle_naturalis.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,778,79469070,145673159,Re_Ronson_w_tarapatach_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,144781410,145673471,Re_Dabrowski_burmistrz_zmarnowanych_szans.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,145589364,145672719,Re_Gdzie_bylo_dobro_wspolne_jak_blokowano_S_7.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,145672921,145672921,deweloper_Ronson.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,106,119097516,145672878,Re_ronson_sakura.html
      poza tym getin bank, farby fluger, tonery do drukarek, wykładziny i przewóz paczek. 165 wynikow i ani jednego niezwiaząnego ze sprzedażą

• reebre Re: JW Construction 26.07.13, 11:45
        pochodzę, popytam, zobaczę. Nie ukrywam, że cena ma znaczenie bo nie chcę się wiązać kredytem na pół życia a z wkładu własnego na całość mi nie wystarczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka