Gość: Zielony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 17:00 Czy zła slawa tego developera ma swoje potwierdzenie dziś? W sensie: czy faktycznie mieszkania dziś dostępne na rynku wtórnym to wciąż zła.inwestycja? Jeśli tak, to co ryzykuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jack Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.13, 18:37 Chyba żaden deweloper z południowych okolic Wawy nie ma takiej sławy jak oni, i to oczywiście negatwnej sławy. jest to deweloper z typu tych co nawet 100 zł bał bym sie zainwestować. Ich fuszerki to jedno a podejście do nich to drugie. Mysle, że o Titaniku słyszałeś. Dobry przykład, ich jakości a jeszcze lepszy jak potafia się wywinąc od odpowiedzialnosci. Takich przypadków było wiele a w zasadzie wszystkie kończą sie cudownym zbyciem odpowiedzialności. O Multi Heku można by pisac i pisać bo to temat bardzo namietny i powstałby z tego niezły dreszczowiec. Kupując ich mieskzkanie grasz w loterie, bo może się okazać, że blok wymaga generalnego remontu. Czasem remont to za mało. Słyszalem o przypadkach gdzie praktycznie wszystkie instalacje powinno się wywalic i zrobic waścicie i z właściwychj materiałów. nawet znam przypadki gdzie były opinie specjalistów, że w zasadzie to mury sa wykonane niezgodnie ze sztuką i powinno sie to ... wyburzyć. Jak masz mozliwość to pogadaj z mieszkańcami, którzy tam mieszkali ale juz nei mieszkają, bo ci co mieszkaja srac do własnego gniazda nie będa bo może za jakiś czas sami będa się chceli pozbyć tego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domownik Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.13, 19:10 Cóż... Można tylko potwierdzić to co napisałeś. Mieszkałem w jednym z ich bloków, przy ulicy Strusiej ;) Jako przykład idealnej wręcz współpracy z mieszkańcami, ich prawdomówności oraz poszanowania prawa, może posłużyć przykład kotłowni osiedlowej. Otóż podczas podpisywania aktów notarialnych, przedstawiciel Multi-Hekk'u zarzekał się że zgodnie z prawem, kotłownia zostanie przekazana na rzecz wspólnoty mieszkaniowej, jako integralna część osiedla. Po pewnym czasie okazało się, że Multi-Hekk sprzedał kotłownie innej firmie. Przedstawiciel M-H tłumaczył się że nie mogą przekazać kotłowni, bo nie jest ich własnością. Oczywiście firma ( pow. z M-H ), naliczała odpowiednio wysokie stawki. W końcu 'inwestycja' musiała się zwrócić. Było jeszcze kilka innych tematów, z których M-H nic sobie nie robił, ale na szczęście już dawno to mnie nie dotyczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 20:09 Ok. Dzięki. Odpuszczam zatem temat MH, choć ceny mieszkań znacząco niższe niż w pozostałych blokach. Pewnie właśnie dlatego o czym piszecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolabola Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.play-internet.pl 08.02.13, 21:36 Mogę tylko potwierdzic co wczesniej pisano. Od MH nie warto kupowac ani z pierwotnego ani z wtórnego, ani za 4 tys za metr ani za 1 tys. Takie przekręty i wiele innych to standard na każdej inwetycji a nie ma roku by nie wyszedł jakis kwiatek. Tylko współczuć osobom, które kupiły od nich mieszkania. Mieszkałam kiedys w mieszkaniu w bloku budowanym przez tą firmę i jedyny plus tego to to że zdobyłam cenne doświadczenie jak MH umie kiwać klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tygrys Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.13, 00:44 Ten sam numer z kotlownia lub zblizony zrobil M-H w Myszce w Mysiadle, nie wiem jak sie skonczylo, ale mieszka tam moja znajoma i kiedys mi opowiadala, ze nagle sie okazalo, ze kotlownia nie jest ich a miala byc i w ogole jakies straszne herezje tam wychodzily. Osobiscie obchodzilbym szerokim lukiem niezaleznie od tego, po jakiej cenie sprzedaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 11:21 Po dłuższym poszukiwaniu mieszkania w rozsądnej cenie w Piasecznie, dochodzę do wniosku, że MH opanował to miasto. Poza kilkoma blokami Kandro i wielkim Sand City same multiheczne inwestycje. Help. Kto podpowie gdzie szukać małego mieszkania w porządnie wybudowanym bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
25marzka25 Re: Multi Hek Piaseczno 11.02.13, 19:41 W Piasecznie jest wiele inwestycji ciekawych lub mniej ciekawych. Oczywiście nie oczekuj pułapu cen jaki oferuje MH bo to jest śmieciowa cena za śmieciowe budynku. MH dlatego m takie ceny jakie ma bo.. przyczyny opisali poprzednicy. Gdyby inni oferowali ceny takie jak MH to MH musiało by jeszcze zejsć z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:50 Rozumiem, że MH musi być najtańszy. Nie rozumiem jednak cen w Piasecznie czy Jozefoslawiu na poziomie cen z Wilanowa czy Mokotowa. A najbardziej przeraża mnie, że MH budował chyba wszędzie...osiedle Slowicza, Julianowska, Mlynarska...Gdzie nie postawie nogi tam MH. To ja się pytam :-) Gdzie w Piasecznie budowali porządni developerzy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.piaseczno.robbo.pl 13.02.13, 19:42 Witam. Jest wiele inwestycji, których nie robi/robił MH. Masz tak: 1. Arche - os. bema 2. Przedsiębiorstwo inwestycyjne - Akacjowy zakątek i zaczynają nową inwestycję. Kupiłem w ich inwestycji mieszkanie i budują naprawdę solidnie. Obejrzyj poprzednie inwestycje. 3. Budner - apartamenty Poniatowskiego 4. Bud Rim - pod dębem i coś jeszcze 5. ATW Dewelopment - Swiętojańska 6. Na nadarzyńskiej coś nowego się buduje 7. Na Żeromskiego coś się buduje 8. Tedex residence ( czy jakoś tak) 9. Na przeciwko auchan ( to chyba dev z marek czy radzymina) 10. Klinkier bud 11. Józefosław - Trio dewelopment 12. Józefosław - Mak dom - osiedle kuropatwy ( ładnie wygląda i widziałem że to podobno deweloper 2012 roku. ) Jak poszukasz to znajdziesz. Nie kupowac od MH i Piekuta. Co do Piaseczna - ma tyle zwolenników co przeciwników. Ja się tu przeprowadziłem i jestem bardzo zadowolony. Ceny jak na wilanowe takie same bo nowy wilanów to bagno ( wiem bo mieszkałem) i nikt nie chce utonąć w bagnie ( jak w filmie z Monty Pytonem). Zobacz jakie sa ceny na starym wilanowie np. uicy wiktorii wiedeńskiej. Na julianowskiej MH wybudował tylko to zielone osiedle. To nastepne to budowało Kandro 2. Też jest fajne - mieszkałem tam 3 lata i bloczki są naprawdę ładnie zrobione. Tak więc jak widzisz jest w czym wybierać. Życzę udanych łowów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 11:01 Wow Gość! Dzięki za super podsumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.13, 15:45 nie polecam MH moi znajomi kupili u nich mieszkanie i nie mogą go sprzedać nawet po najniższej rynkowej.... Ja kupiłam mieszkanie w Klinkier Bud i jestem bardzo zadowolona, chyba powinni jeszcze coś mieć przy Poniatowskiego w Piasecznie. Życzę powodzenia w poszukiwaniach, też przez to przechodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 17:22 Pojedź dalej, w "centrum" Piaseczna powstaje kilka nowych, małych budynków w fajnych lokalizacjach. MH odradzam :( Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik23 Re: Multi Hek Piaseczno 28.08.13, 11:57 Nie ma potwierdzenia. Mieszkam w budynku z 2001 roku, po remoncie wykonanym przez moją wspólnotę Albatrosów. Nigdy nie było poważniejszej awarii, drobne zdarzają się jak wszędzie. Wspólnota działa świetnie i wszystko złe, co wykonał deweloper jest sukcesywnie usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś