Dodaj do ulubionych

Multi Hek Piaseczno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 17:00
Czy zła slawa tego developera ma swoje potwierdzenie dziś? W sensie: czy faktycznie mieszkania dziś dostępne na rynku wtórnym to wciąż zła.inwestycja? Jeśli tak, to co ryzykuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: jack Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.13, 18:37
      Chyba żaden deweloper z południowych okolic Wawy nie ma takiej sławy jak oni, i to oczywiście negatwnej sławy. jest to deweloper z typu tych co nawet 100 zł bał bym sie zainwestować. Ich fuszerki to jedno a podejście do nich to drugie. Mysle, że o Titaniku słyszałeś. Dobry przykład, ich jakości a jeszcze lepszy jak potafia się wywinąc od odpowiedzialnosci. Takich przypadków było wiele a w zasadzie wszystkie kończą sie cudownym zbyciem odpowiedzialności. O Multi Heku można by pisac i pisać bo to temat bardzo namietny i powstałby z tego niezły dreszczowiec. Kupując ich mieskzkanie grasz w loterie, bo może się okazać, że blok wymaga generalnego remontu. Czasem remont to za mało. Słyszalem o przypadkach gdzie praktycznie wszystkie instalacje powinno się wywalic i zrobic waścicie i z właściwychj materiałów. nawet znam przypadki gdzie były opinie specjalistów, że w zasadzie to mury sa wykonane niezgodnie ze sztuką i powinno sie to ... wyburzyć. Jak masz mozliwość to pogadaj z mieszkańcami, którzy tam mieszkali ale juz nei mieszkają, bo ci co mieszkaja srac do własnego gniazda nie będa bo może za jakiś czas sami będa się chceli pozbyć tego mieszkania.
      • Gość: domownik Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.13, 19:10
        Cóż... Można tylko potwierdzić to co napisałeś. Mieszkałem w jednym z ich bloków, przy ulicy Strusiej ;)
        Jako przykład idealnej wręcz współpracy z mieszkańcami, ich prawdomówności oraz poszanowania prawa, może posłużyć przykład kotłowni osiedlowej. Otóż podczas podpisywania aktów notarialnych, przedstawiciel Multi-Hekk'u zarzekał się że zgodnie z prawem, kotłownia zostanie przekazana na rzecz wspólnoty mieszkaniowej, jako integralna część osiedla. Po pewnym czasie okazało się, że Multi-Hekk sprzedał kotłownie innej firmie. Przedstawiciel M-H tłumaczył się że nie mogą przekazać kotłowni, bo nie jest ich własnością. Oczywiście firma ( pow. z M-H ), naliczała odpowiednio wysokie stawki. W końcu 'inwestycja' musiała się zwrócić.
        Było jeszcze kilka innych tematów, z których M-H nic sobie nie robił, ale na szczęście już dawno to mnie nie dotyczy :)
        • Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 20:09
          Ok. Dzięki. Odpuszczam zatem temat MH, choć ceny mieszkań znacząco niższe niż w pozostałych blokach. Pewnie właśnie dlatego o czym piszecie...
          • Gość: jolabola Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.play-internet.pl 08.02.13, 21:36
            Mogę tylko potwierdzic co wczesniej pisano. Od MH nie warto kupowac ani z pierwotnego ani z wtórnego, ani za 4 tys za metr ani za 1 tys. Takie przekręty i wiele innych to standard na każdej inwetycji a nie ma roku by nie wyszedł jakis kwiatek. Tylko współczuć osobom, które kupiły od nich mieszkania. Mieszkałam kiedys w mieszkaniu w bloku budowanym przez tą firmę i jedyny plus tego to to że zdobyłam cenne doświadczenie jak MH umie kiwać klientów.
            • Gość: Pan Tygrys Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.13, 00:44
              Ten sam numer z kotlownia lub zblizony zrobil M-H w Myszce w Mysiadle, nie wiem jak sie skonczylo, ale mieszka tam moja znajoma i kiedys mi opowiadala, ze nagle sie okazalo, ze kotlownia nie jest ich a miala byc i w ogole jakies straszne herezje tam wychodzily. Osobiscie obchodzilbym szerokim lukiem niezaleznie od tego, po jakiej cenie sprzedaja.
              • Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 11:21
                Po dłuższym poszukiwaniu mieszkania w rozsądnej cenie w Piasecznie, dochodzę do wniosku, że MH opanował to miasto. Poza kilkoma blokami Kandro i wielkim Sand City same multiheczne inwestycje. Help. Kto podpowie gdzie szukać małego mieszkania w porządnie wybudowanym bloku?
                • 25marzka25 Re: Multi Hek Piaseczno 11.02.13, 19:41
                  W Piasecznie jest wiele inwestycji ciekawych lub mniej ciekawych. Oczywiście nie oczekuj pułapu cen jaki oferuje MH bo to jest śmieciowa cena za śmieciowe budynku. MH dlatego m takie ceny jakie ma bo.. przyczyny opisali poprzednicy. Gdyby inni oferowali ceny takie jak MH to MH musiało by jeszcze zejsć z ceny.
                  • Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:50
                    Rozumiem, że MH musi być najtańszy. Nie rozumiem jednak cen w Piasecznie czy Jozefoslawiu na poziomie cen z Wilanowa czy Mokotowa.
                    A najbardziej przeraża mnie, że MH budował chyba wszędzie...osiedle Slowicza, Julianowska, Mlynarska...Gdzie nie postawie nogi tam MH. To ja się pytam :-) Gdzie w Piasecznie budowali porządni developerzy? :-)
                    • Gość: Gość Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.piaseczno.robbo.pl 13.02.13, 19:42
                      Witam.

Jest wiele inwestycji, których nie robi/robił MH.

Masz tak:

1. Arche - os. bema

2. Przedsiębiorstwo inwestycyjne - Akacjowy zakątek i zaczynają nową inwestycję. Kupiłem w ich inwestycji mieszkanie i budują naprawdę solidnie. Obejrzyj poprzednie inwestycje.

3. Budner - apartamenty Poniatowskiego

4. Bud Rim - pod dębem i coś jeszcze

5. ATW Dewelopment - Swiętojańska

6. Na nadarzyńskiej coś nowego się buduje

7. Na Żeromskiego coś się buduje

8. Tedex residence ( czy jakoś tak)

9. Na przeciwko auchan ( to chyba dev z marek czy radzymina)

10. Klinkier bud

11. Józefosław - Trio dewelopment

12. Józefosław - Mak dom - osiedle kuropatwy ( ładnie wygląda i widziałem że to podobno deweloper 2012 roku. )

Jak poszukasz to znajdziesz.

Nie kupowac od MH i Piekuta.

Co do Piaseczna - ma tyle zwolenników co przeciwników. Ja się tu przeprowadziłem i jestem bardzo zadowolony.

Ceny jak na wilanowe takie same bo nowy wilanów to bagno ( wiem bo mieszkałem) i nikt nie chce utonąć w bagnie ( jak w filmie z Monty Pytonem). Zobacz jakie sa ceny na starym wilanowie np. uicy wiktorii wiedeńskiej.

Na julianowskiej MH wybudował tylko to zielone osiedle. To nastepne to budowało Kandro 2. Też jest fajne - mieszkałem tam 3 lata i bloczki są naprawdę ładnie zrobione.

Tak więc jak widzisz jest w czym wybierać.

Życzę udanych łowów
                      • Gość: Zielony Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 11:01
                        Wow Gość! Dzięki za super podsumowanie.
                        • Gość: 9 Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.ip.netia.com.pl 19.02.13, 15:45
                          nie polecam MH moi znajomi kupili u nich mieszkanie i nie mogą go sprzedać nawet po najniższej rynkowej....
                          Ja kupiłam mieszkanie w Klinkier Bud i jestem bardzo zadowolona, chyba powinni jeszcze coś mieć przy Poniatowskiego w Piasecznie.
                          Życzę powodzenia w poszukiwaniach, też przez to przechodziłam.
                          • Gość: Dorota Re: Multi Hek Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 17:22
                            Pojedź dalej, w "centrum" Piaseczna powstaje kilka nowych, małych budynków w fajnych lokalizacjach. MH odradzam :(
    • bojownik23 Re: Multi Hek Piaseczno 28.08.13, 11:57
      Nie ma potwierdzenia. Mieszkam w budynku z 2001 roku, po remoncie wykonanym przez moją wspólnotę Albatrosów. Nigdy nie było poważniejszej awarii, drobne zdarzają się jak wszędzie.
      Wspólnota działa świetnie i wszystko złe, co wykonał deweloper jest sukcesywnie usuwane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka