22.01.24, 11:14
Dziewczyny, jestem zachwycona.
Od pewnego czasu stosuje peptydy serum.
Jedne z kolagenem,drugie z matrixyl 10% i trzecie multi peptydy z HA. Na zmiane, nie jednoczesnie.
Skora jest miekka, nawilzona, napieta. Zniknely widoczne po letnim sloncu rozszerzone pory.
Patrze w lustro i widze pozytywne zmiany.
Stosuje tez retinol 1% ale co 2- 3 noc i serum z wit C - nie na peptydy tylko zamiast , tak 2- 3 x w tygodniu.
Polecam, nie wierzylam ze kosmetyki dzialaja. Uwazalam,ze co ma opasc to opadnie 😁 ale po 4 mc stosowania peptydow zmieniam zdanie.
Bez zdjecia. Musicie wierzyc mi na slowo.
Obserwuj wątek
    • husky_cat Re: Peptydy 22.01.24, 13:04
      Peptydy czynią cuda.
      Polecam też miedziowe ☺
    • snakelilith Re: Peptydy 22.01.24, 13:19
      A wyrównanie obrazu skóry, to nie jest raczej zasługa retinolu, a nie peptydów? W końcu sława retinolu wzięła się z zastosowania przy trądziku i powiększonych porach.
      I to w ogóle trudno powiedzieć co działa, gdy stosuje się tyle różnych substancji czynnych na raz.
      U mnie w każdym razie peptydy nie robiły nic, niczego, zero, null, nada. W odróżnieniu od retinolu, kwasów AHA/BHA/PHA i witaminy C. Nawet olej z dzikiej róży kiedyś po zmianie pielęgnacji wizualnie działał, co związane było z tym, że sucha skóra przestała się wysuszać, rogowacieć, przez co zrobiła się gładka i miękka. A po pierwszym użyciu witaminy C, to wyglądałam jak Edward ze Zmierzchu po wyjściu na słońce.
      • abidja Re: Peptydy 22.01.24, 13:27
        Peptydy stosuje czesciej i mam wrazenie ze to one robia to co robia.
        Z cala pewnoscia bruzdy przy nosowe zmniejszyly mi sie lub wyjasnialy i optycznie wygladaja lepiej.
        Zmarszczki mimiczne wokol oczu podobnie.
        Nawet jesli nie jest to zasluga samych peptydow to i tak ich dzialanie jest dobroczynne,bo zatrzymuja wilgoc w skorze a juz to samo powoduje ze Vera wyglada dobrze.

Mysle jeszcze o ceramidach ale to na wiosne gdy odstawie retinol i bede korzystac wiecej ze slonca w ogrodzie.
        • abidja Re: Peptydy 22.01.24, 13:28
          Nie, Vera nie wyglada dobrze 😃

Cera...mialo byc.
        • snakelilith Re: Peptydy 22.01.24, 14:54
          Ceramidy mają właśnie sens przy retinolu, bo kitują ewentualnie uszkodzony naskórek.
    • madami Re: Peptydy 22.01.24, 13:22
      Uwielbiam peptydy! Zawsze staram się o balans kosmetyków z peptydami i ceramidami, tj. używam na zmianę, zima raczej retinole, latem raczej kwasy. Efekt dla mnie bardzo zadawalający.
      • abidja Re: Peptydy 22.01.24, 13:29
        A ceramidy jakie polecasz?
        Myslalam o ampulkach Elizabeth Arden.
        Ale nie wiem czy sa warte swojej ceny.
        • madami Re: Peptydy 22.01.24, 13:41
          Ja nie widzę znaczących różnic, genralnie lubię to co używam, miałam i BasicLab i Biolendę i dr. Jart
          mam wrażenie, że co kupię to skóra kocha wink
          larose.care/products/pielegnacja-twarzy/skladnik-aktywny/ceramidy,2,6424?pageId=1
          aktualnie mam ten: larose.care/cosrx-balancium-comfort-cool-ceramide-soothing-gel,3,6424,6950
          • madami Re: Peptydy 22.01.24, 13:43
            Jaejkuu Bielendę nie Biolendę! Wg mnie ta żółta seria jest świetna
            bielenda.com/marki/supremelab/barrier-renew?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwbitBhDIARIsABfFYIJRzkELIal6Fn_zWKOJetanoZch---PKagHtBbqRMIvXjRh6lpm6UIaAi4_EALw_wcB
    • milupaa Re: Peptydy 22.01.24, 13:46
      Hm no dobrze, ja mam serum i krem od niedawna. Jakiejś rewolucji nie zaważyłam ale ja generalnie cerę mam w dobrym stanie, tylko przebarwienia nie znikają i coś bardzo dobrego na nie by się przydało. Ale to chyba jednak bez zabiegów kwasami się nie obejdzie.
    • natalyaxx Re: Peptydy 22.01.24, 14:51
      Ale jakiej firmy ? co dokładnie z peptydami stosujesz, nazwa smile
      • abidja Re: Peptydy 22.01.24, 16:03
        Ok, nie chcialam robic reklamy.
        Stosuje The Inkey List peptydy z colagenem
        i The Ordinary peptydy i retinol.
        Wit C Biovena.
        • ayelen40 Re: Peptydy 22.01.24, 16:19
          The Ordinary jest super.
          • abidja Re: Peptydy 22.01.24, 16:59
            Potwierdzam. Lekkie i szybko sie wchlania, nie zostawia nic na skorze co moze sie potem rolowac np przy podkladzie.
    • alfa36 Re: Peptydy 22.01.24, 16:00
      Jeśli jestem w trakcie mezoterapii , dermapenem bodajże (aktualnie przed czwartym zabiegiem), to kiedy mogę peptydy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka