Dodaj do ulubionych

Firma AARDOM

IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 21.03.02, 10:03
Mam pytanie, czy któraś z osób piszących artykuły na tym forum, została
oszukana przez Aardom jesli tak niech napisze coś konkretnego np. o który etap
chodzi,w jaki sposób zastała oszukana, bo jak na razie to wszystko co się
pojawiło to bardzo enigmatycze informacje. Sam jestem ciekaw, czy to prawda
czy fikcja, ponieważ sam jestem klientem firmy Aardom (IV etap), byłem w
Wydziale Ksiąg Wieczystych i tam nie znalazłem nic obciążającego-ksiega jest
czysta, nie ma żadnych wniosków. Więc jak z tym wszyskim jest, bo nie ukrywam
że czuję się ostatnio bardzo niepewnie. Jeśli coś się dzieje to proszę o
kontakt osoby z IV i V etapu, ponieważ wspólnie będzie nam zapewne łatwiej coś
ustalić, wynająć prawnika itp. Mój e-mail betray@poczta.gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • inw Re: Firma AARDOM 21.03.02, 13:41
      A czy spytałeś czy nie ma w ewidencji komputerowej zgłoszonego wniosku o wpis
      hipoteki albo ostrzeżenia o takim wpisie ? W samej księdze może tego nie być,
      są one prowadzone z opóźnieniem. Poza tym zobacz także w ewidencji komp. kto
      jest aktualnym właścicielem/użytkownikiem wieczystym, bo ktoś na forum zgłaszał
      wątpliwości, że nie jest to Aardom.
      • Gość: bg Re: Firma AARDOM IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 21.03.02, 15:57
        Sprawdzałem tydzień temu. Nie ma złożonego wniosku o wpisu do księgi.Aardom
        jest właścicielem działki. Natomiast to się może zmienić w każdej chwili czyli
        mogą złożyć wniosek .
    • Gość: ds Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 21:49
      W sprawie Aaromu. Mam propozycję abyśmy rzeczywiście pisali o rzeczach co do
      których mamy jakieś dowody. Sprawdzałam (zgodnie z sugiestiami jednej z osób)
      warunki przyłączy mediów do budynków IV etapu. Firma Aardom ma wszystkie
      wymagane pozwolenia, uzgodnienia i projekty dotyczące przyłączenia mediów.
      Proponuję aby osoby zainteresowane tą dokumentacją udały się do firmy Aardom
      (nadmieniam, że jest możliwe umówienie się na spotkanie)i obejrzały tą
      dokumentację.Co do ksiąg wieczystych istnieje możliwość sprawdzenia w sądzie
      hipotecznym zapisów znajdujących się w księdze wieczystej, a nawet tych które
      jeszcze nie są w niej ujawnione, a zostały złożone do sądu. Wszystkich
      zainteresowanych odsyłam do sądu. Myślę, że tak naprawdę niepokojący jest fakt
      przedłużających się terminów zarówno oddania etapu III jak stanu zawansowania
      robót w etapie IV.
    • Gość: X Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.02, 20:55
      Drodzy Państwo, czytając na forum listy dotyczące spółki Aardom wydaje mi się,
      iż niektórzy z Państwa nie bardzo wiedzą o czym piszą. Mam wrażenie, że
      większość z listów ma na celu oczernienie przedmiotowej spółki w oczach zarówno
      obecnych jak i przyszłych Klientów (czyżby konkurencja). Zgadzam się z tym, iż
      pracownicy spólki Aardom sprawiają nie najlepsze wrażenie, ale sądzę,
      że wynika to z braku kompetencji a nie ich złej woli. Faktem jest, iż przed
      podpisaniem umowy
      na budowę lokalu w osiedlu Przy Wale miałem kłopoty z uzyskaniem od spółki
      Aardom niezbędnych
      dokumentów, ale teraz jest znacznie lepiej. Oczywiście inwestor zastępczy jakim
      jest spólka Aardom powinien na życzenie Klienta, czyli strony umowy dostarczyc
      wymagane dokumenty, ale proszę zauważyć, że to nam bardziej zależało na
      zakupie lokali niż spółce Aardom na ich sprzedaży, bo nie tak dawno temu popyt
      na te właśnie lokale przewyższał ich podaż. Zatem najlepszym sposobym na
      zmiejszenie ryzyka towarzyszącego obrotowi gospodarczemu jest sprawdzenie
      drugiej strony umowy we własnym zakresie. A są ku temu wystarczające narzędzia.
      Otóż Aardom to spółka prawa handlowego, zatem wszystkie jej dokumenty dostępne
      są do wglądu (dla każdej osoby fizycznej w Krajowym Rejestrze Sądowym - ul.
      Barska). Zaznaczam iż są to dane jawne. Jeśli chodzi o sprawę gruntu, to dane
      dotyczące wpisów do księgi wieczystej można uzyskać w SR na Mokotowie. Czytając
      jednak umowę kupna-sprzedaży (akt notarialny) gruntu pod budowę etapu IV
      osiedla Przy Wale wydaje mi się, że przy takim stanie prawnym gruntu nie jest
      możliwe ustanowienie na nim zabezpieczenia hipotecznego. W sprawach związanych
      z samą budową można również skontaktować się z Wydziałem Architektury
      i Urbanistyki Urzedu Gminy Wawer (wydał pozwolenia na budowę). Możę zdarzyć
      się, iz urzędnicy nie będą chcieli udzielić Państwu informacji powołując się na
      ustawę o ochronie danych osobowych, ale proszę zauważyć, że ustawa ta nie
      odnosi się do osób prawnych. Ponadto urzędników zobowiazuje ustawa o dostępie
      do informacji publicznej. Jak widać wszystko można sprawdzić bez szczególnych
      uprawnień, wystarczy tylko chcieć.
      Myślę więc, że Klienci inwestujący w etap IV (jestem jednym z nich) nie powinni
      mieć raczej podstaw do obaw (dokumenty OK, prace postępują dość szybko, całe
      osiedle już ogrodzone, pogoda coraz lepsza), aczkolwiek należy być zawsze
      czujnym i swiadomym, iż w każdej transakcji z każdym innym podmiotem nie mamy
      równiez gwarancji uniknięcia strat.
      Proponuję na przyszłość sprawdzać wszystkie niezbędne dokumenty i ełnomocnictwa
      przed podpisaniem umowy, uważnie czytać treść umowy a w okresie realizacji na
      bieżąco monitorować sytuację prawną i ekonomiczną kontrahenta. Mam wrażenie, że
      większośc z Państwa tego właśnie nie uczyniła.
      I na koniec chciałbym zapytać, czy ktokolwiek z Państwa, kto prowadzi
      jakiekolwiek interesy mówi na wstępie swojemu kontrahentowi o wadach
      oferowanego produktu? Jestem przekonany, że Państwo tego nie czynicie w
      stosunku do swoich kontrahentów, zatem dlaczego Aardom miałby postępować
      inaczej w stosunku do nas?
      Takie są prawa rynku a opisana czynność to nie żadne oszustwo tylko marketing.
      Oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku...

Poza tym osiedle Przy Wale to bardzo ładne miejsce za całkiem rozsądną cenę.

X.

• Gość: Zala Re: Firma AARDOM IP: 157.25.125.* 28.03.02, 12:13
        Ale dlaczego X?
        Wystarczy podpisać pracownik firmy Aardom i wszystko jasne
      • Gość: Jagna Re: Firma AARDOM IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.03.02, 14:16
        Ku, ku , mam cię , drogi marketingu aardomu - w internecie ośle jeden nie ma
        Państwa - ot tak się bezpardonowo tykamy .
        Do gminy tak radośnie nikogo nie wysyłaj bo p.Sadowski wyleciał był właśnie na
        zbitą mordeczkę i mam nadzieję ża zaraz po nim tajemniczy p.JO ( " lepka
        łapka ") , też bedzie urlopowany na wieki .
        A teraz poteoretyzujmy .
        Co by było drogi aardomie , gdyby się okazało ,że zezwolenie na budowę
        ( ORYGINALNE ) wydane było na domy jednorodzinne i ustalenia są na domy
        jednorodzinne , a postawiono "czworaki" ? Co by było gdyby naczelnik wydz.
        jakiegośtam zaskarżył decyzję poprzedniego do wojewody . No i co by było gdyby
        wojewoda tę decyzję uchylił . Ano stałoby do czasu decyzji i byłoby do
        rozbiórki .
        Pracujemy nad tym .
        Czuwaj ! Ja też czuwam .
        • Gość: X Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 23:37
          Drodzy Państwo, kiepscy byliby z Was śledczy, skoro sądzicie, że jestem
          pracownikiem spółki Aardom. Czy ja napisałem że Aardom jest OK bądź nie jest
          OK? Interesuje mnie tylko fakt wywiązania się z zawartej ze mną umowy, a nie
          sytuacja mieszkańców etapu I, II czy III.
          Wskazałem miejsca, gdzie możecie sprawdzić podstawowe informacje. Skoro macie
          czas pisać takie bzdury na forum i niezdrowo podniecać się tym, to sprawdźcie
          w w/w instytucjach i podzielcie się z innymi faktami.
          Może wówczas okaże się, że mamy powody do obaw, ale przede wszystkim fakty!
          Domniemam, że Pani Jagna została oszukana przez przedmiotową spółkę. A gdzie
          była wówczas
          Pani czujność, bystrość i inteligencja, co? Chyba nie najlepszy z Pani szpiegus?
          A jeśli już piszecie, że poprzedni zarząd Aardomu siedzi, to myślę, że jeśli to
          prawda, to nie koniecznie musi mieć wpływ na stan obecny spólki. Czy upadła
          choć jedna z wielkich polskich firm, w której zatrzymano, aresztowano bądź
          skazano członków zarządu? A takie sytuacje zdarzają się ostatnio dość często.
          Raczej mało jesteście Państwo zorientowani. Trochę zdrowego rozsądku.

Jeszcze raz zachęcam - sprawdzajcie i piszcie na forum, ale tylko prawdziwe
          informacje, a nie jakieś bzdury! To z pewnością nikomu nie zaszkodzi.

Kończę z nadzieją, że wszystko będzie OK.

X.
          • Gość: prok. Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 23:41
            Nieźle, takie są fakty - zgadzam się z poprzednikiem.
            • Gość: klient Re: Firma AARDOM IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 29.03.02, 10:10
              Ja też się zgadzam. Piszmy o sprawdzonych informacjach.
              • Gość: 3 Re: Firma AARDOM IP: 157.25.125.* 02.04.02, 09:05
                Gość portalu: klient napisał(a):

> Ja też się zgadzam. Piszmy o s..... Nieźle, ja też się zgadzam.....

Co za bzdury?!?! Zastanówcie się kto by zufał firmie, która nie ma żadnej
                pozytywnej opini na forum, nie licząc tych pisanych przez pracowników aardomu.
                Wystarczy udać się na teren budowy i zobaczyś jak to wygląda?
                • Gość: VILOA Re: Firma AARDOM IP: *.media 20.06.02, 11:32
                  NO WŁAŚNIE OD KILKU DNI DYWAM NA TERENIE DUDOWY I JESTEM ZDZIWIONA WASZYMI
                  OPINIAMI. W SOBOTĘ PODPISUJĘ UMOWĘ Z TĄ FIRMĄ. CZY KTOŚ MOŻE MI KONKRETNIE
                  NAPISAĆ DLACZEGO MAM TEGO NIE ROBIĆ. BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA. jakubowskaw@media-
                  saturn.com POZDRAWIAM I CZEKAM NA KONKRETY
            • adi_czaban Re: Firma AARDOM 03.04.02, 13:07
              szybko zareagowales na poprzedni mail - qrna ale smiesznie - sami oszusci.
              dobrze ze sie wycofalem
              pozdr.
              czaban
        • Gość: evcom Re: Firma AARDOM IP: *.aram.warszawa.tpnet.pl 09.01.03, 13:28
          Miło mi ,ze ktoś chce właśnie zająć sie sprawą wybudowania czworaków na osiedlu
          AARDOM.
    • Gość: mandek Re: Firma AARDOM IP: *.acn.waw.pl 21.09.02, 14:39
      Hej; Ludzie, no to co z ta firma???? Mieszkania na wale wygladaja
      fantastycznie, cena kusi, ale...? Dajcie szybko znac; poradzcie, czy podpisywac
      umowe, czy szukac dalej?Goraco pozdrawiam i dziekuje za ew.odp.
      • Gość: Pejot Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 22:20
        Jestem klientem Walu IV. Termin byl na koniec grudnia, z marginesem do 15
        lutego. Mieszkanie odebralismy pod koniec kwietnia. 45 dni nie jest jakims
        tragicznym opoznieniem (biorac pod uwage doswiadczenia wielu znajomych osob z
        innymi spoldzielniami i developerami). Przy mnie pani w biurze kserowala akty
        notarialne - termin wykupu sie wiec przeciagnal, ale czesc ludzi juz mieszka i
        nic nie wskazuje na to, zeby mialy sie sprawdzic apokaliptyczne teorie gloszone
        na tym forum przez niektore osoby (oby!).
        Wszyscy obecni tu rozgoryczeni pisza chyba o _domach_ przy Wale, a nie o
        mieszkaniach - owszem, stan domow Wal III nie zmienil sie wiele od momentu
        kiedy ogladalem puste pole, na ktorym mialo stanac moje mieszkanie. Jednak od
        tego czasu: primo - mieszkanie odebralem i nawet wykonczylem, secundo - Aardom
        wybudowal kolejne 3 rzedy segmentow. Tak wiec nie mieszajmy sprawy domow i
        mieszkan, bo to chyba troche co innego.
        Jesli chcesz podpisac umowe, zwroc uwage na kwestie odsetek.
        Uprzedzajac komentarz Jagny:
        1. Jakkolwiek by to nie zabrzmialo, nie jestem pracownikiem Aardomu ;/
        2. Watki o firmach, ktore maja prawdziwe problemy, rozciagaja sie na dziesiatki
        i setki postow - o Aardomie chyba zaden nie przekroczyl 20, z czego polowa to
        Twoje (czyli Jagny) teorie spiskowe.

• Gość: Antek Re: Firma AARDOM IP: *.net24.pl 12.11.02, 17:37
          Gosciu szanowny co bronisz tych państwa z A przez DUZE A AARdomu - jak masz
          dzie mieszkać i 45 dni po 45 spóźnionych co było napisane w umowie to lepiej
          cichutko siedź i nie wkurzaj ludzi jak walczą o swoje a może ma Pan zbyt dużo
          pieniędzy i nie czuje wartośći wpłaconych ponad 130tys PLN na nowe M Co ?
    • karolcia4 Re: Firma AARDOM 26.09.02, 13:13
      Drogi Panie Pejot .
      Czy przypadkiem Pana nazwisko nie zaczyna się na P a imię na J ?
      Bo jesli tak , to przede wszystkim rozumiem dlaczego tak długo Pan milczał na
      forum . Sorry , ale tego bleblania nawet nie chce mi się komentować .
      Uważam za słuszną zasadę : uderz w stół a nożyce się odezwą .
      Prosze o odpowiedź :
      - ile osób odebrało mieszkania na Wale IV ,
      - ile mieszkań jest w związku z tym zasiedlonych ,
      - prosze o podanie nr KRS ( lub raczej RHB ) firmy Aardom - i , no właśnie :
      której : tej z ul. Jana Pawła , czy może tej z ul. Wał Miedzeszyński , czy tez
      może tej z al. Jerozolimskich . A może zna Pan wszystkie . Będziemy wdzięczni ,
      - jaki jest kapitał zakładowy firmy aardom ,
      - z którym Zarządem Pan podpisywał umowę : Domrzała & S-ka czy też może już z
      następnym ,
      - kto jest właścicielem drogi dojazdowej i osiedlowej na Pana osiedlu ,
      - jaki jest % sprzedanej inwestycji ,

Czekam na odpowiedź , następne pytania później .
      • Gość: Pejot Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 20:25
        > Drogi Panie Pejot .
        > Czy przypadkiem Pana nazwisko nie zaczyna się na P a imię na J ?
        Droga Karolciu4. Nie zaczyna sie. Powiem wiecej - nie konczy sie rowniez...

> Bo jesli tak , to przede wszystkim rozumiem dlaczego tak długo Pan milczał na forum.
        A czy gdyby np. moje nazwisko zaczynalo sie na W, a imie na H, to ta sama magiczna droga wnioskowania zjawisk z
        inicjalow bylabys w stanie mi wyjasnic czemu wczoraj mialem zgage?

> Sorry , ale tego bleblania nawet nie chce mi się komentować .
        Wiec po co to robisz?
        Swoja droga - czemu kazda opinia, ktora nie polega na mieszaniu Aardomu z blotem, okreslana jest na tym forum
        mianem bleblania wzglednie przypisywana jest pracownikom Aardomu? Czy to jest forum czy kolko wzajemnej
        adoracji?

> Prosze o odpowiedź :
        > - ile osób odebrało mieszkania na Wale IV,
        Nie jestem pracownikiem Aardomu i nie mam wgladu do tego typu danych. Nie licze samochodow przed blokiem i nie
        zagladam ludziom w okna.

> - ile mieszkań jest w związku z tym zasiedlonych ,
        Patrz wyzej.

> - prosze o podanie nr KRS ( lub raczej RHB ) firmy Aardom -
        Zdaje mi sie, ze lepszym zrodlem tego typu danych jest sama firma, a nie jej klienci... Zadzwon sobie na nr 8938250 to
        ci podadza.

> której : tej z ul. Jana Pawła , czy może tej z ul. Wał Miedzeszyński , czy tez może tej z al. Jerozolimskich .
        A co mnie interesuje ile razy i gdzie sie przenosili?? Jak dla mnie moga zmieniac siedzibe co tydzien, byle sie
        wywiazali z zobowiazan.

> - jaki jest kapitał zakładowy firmy aardom.
        Patrz odpowiedz odnosnie KRS.

> - z którym Zarządem Pan podpisywał umowę : Domrzała & S-ka czy też może już z następnym,
        A co ma piernik do wiatraka???

> - kto jest właścicielem drogi dojazdowej i osiedlowej na Pana osiedlu,
        Dobre pytanie - sam sie zastanawialem.

> - jaki jest % sprzedanej inwestycji ,
        Karolciu4 zlotko, ja naprawde tam nie pracuje i nie dysponuje takimi informacjami.

> Czekam na odpowiedź , następne pytania później .
        A czy ja jestem na przesluchaniu? Czy musze sie spowiadac z grzechu posiadania umiarkowanie pozytywnej opinii o
        firmie Aardom? Nie musze i nie mam zamiaru. Nastepne pytania to kieruj sobie do Aardomu.

• karolcia4 Re: Firma AARDOM 27.09.02, 11:51
          pejto złotko , udało mi się ciebie wkurzyć , a to juz połowa sukcesu . Mozesz
          sobie mieć w miarę pozytywna opinię o aardom - to twoja prywatna sprawa . Ale
          jak ktoś kiedyś na formum napisał - ryzykujesz czyjeś - bo przecież nie swoje
          pieniądze - więc mniej zapędów a więcej pokory .
          Uważam , że jako J.P. czy też klient aardom - taki zadowolony , powinieneś
          znac elementarne informacje o które pytam - bo to przecież w twoim interesie .
          To z jakim zarzadem zawarłeś umowę ma znaczenie w świetle KS - bo następny
          zarząd nie odpowiada za działania poprzedniego . Dobrze również znać aktualną
          siedzibę spólki - bo kierowanie korespondencji pod nieaktualny adres rejestrowy
          czyni ją nieważną .
          Powinienes zainteresowć się czyja jest droga bo na wał1 i wał2 - droga jak i
          teren od bramy do ul. WałMiedz. jest prywatną własnością i mieszkańcy mają
          poważne problemy z właścicielami tego gruntu .
          Dla zainteresowanych - funkcjonuje stowarzyszenie mieszkańców wał1 i wał2 i ono
          chętnie udzieli informacji o cyrkach jakie właściciel drogi i gruntu przed
          bramą uskuteczniają .
          Czy ziemia , na której "twoje" mieszkanko stoi jest obciążona obcą hipoteką czy
          nie - okaże się za ca. dwa lata ( tak jak na wał1 i wał2 ) bo tyle czasu w
          Polsce trwa wpis do KW - i nie chrzań - nikt nie jest tego w stanie stwierdzić
          wcześniej .
          Wiem , że za mojej "kadencji" kapitał akcyjny aardom wynosił 200.000,00 zł - to
          znaczy mniej niż wartość 1 domu który sprzedali .
          Kapitał akcyjny świadczy niezbicie o kondycji finansowej spólki - bowiem
          powinien byc przez nią wpłacony - więc pusty śmiech .
          Powinien - bo aardom z reugły tylko brał pieniądze - bo sam juz za nic nie
          płacił - przykład : nalezności za prąd budowlany , nalezności za budowę
          kanalizacji ( i dlatego nie działa do dziś ) , należności za głupi kawałek
          trawnika , nalezności za okna , nalezności za drzwi itd. itp....
          Wsadź sobie głęboko tę swoją pochlebna opinię .
          Chwalić można coś co jest beż zarzutu a nie twór za którym smród się ciągnie
          na kilometr .
          Współczuję .
          • Gość: Pejot Re: Firma AARDOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 21:34
            > pejto złotko , udało mi się ciebie wkurzyć , a to juz połowa sukcesu .
            Z czego ty sie cieszysz??? Takie masz hobby - wkurzac obcych ludzi???
            Zreszta zaraz tam wkurzac - drazni mnie stwarzanie smierdzacej atmosfery bez poparcia konkretami, i
            tyle. Karolciu4, ja tam wlozylem pieniadze. Wyobraz sobie - wlozylas pieniadze. I ktos mowi: ale ten twoj
            kontrahent to kanciarz, mafia i szuja. To co, nie chcialabys sie dowiedziec wiecej? A na dodatkowe
            pytania szlachetny informator nabiera wody w usta i tylko co jakis czas rzuca polgebkiem: szuja,
            naprawde szuja. To ja wole swoje opinie opierac na tym, co widze. Jak sie okaze, ze szuja, to trudno,
            bede plakac. Ale nie wsiadaj na czlowieka za to, ze sie poki co z toba nie do konca zgadza.
            Z ciekawosci - ta druga polowa sukcesu to jaka mialaby byc?

> jak ktoś kiedyś na formum napisał - ryzykujesz czyjeś - bo przecież nie swoje pieniądze
            Karolciu4, przyjmij prosze kolejnosc: 1. pomyslec 2. napisac.
            A niby CZYJE pieniadze ja ryzykuje? Sponsora? Mamy? Moje i tylko moje.

> Uważam , że jako J.P. czy też klient aardom - taki zadowolony , powinieneś
            > znac elementarne informacje o które pytam
            Powinienem. A jak nie chce tobie ich podac na tym forum, to od razu zakladasz, ze ich nie mam?
            Sluchaj,
            ja ci nie musze nic udowadniac.

> To z jakim zarzadem zawarłeś umowę ma znaczenie w świetle KS
            Moze wyjde na ignoranta, ale co to jest KS?

> - bo następny zarząd nie odpowiada za działania poprzedniego .
            Oj chyba nie calkiem tak. To by byl zbytni liberalizm.
            Poza tym - mi nie zalezy na tym zeby jakistam zarzad odpowiedzial za swoje przekrety tylko zeby mi sie
            wybudowalo mieszkanie, ktore nastepie wykupie (mam nadzieje) i bede w nim mieszkac (mam
            nadzieje).

> Czy ziemia , na której "twoje" mieszkanko stoi jest obciążona obcą hipoteką czy
            > nie - okaże się za ca. dwa lata ( tak jak na wał1 i wał2 ) bo tyle czasu w
            > Polsce trwa wpis do KW - i nie chrzań - nikt nie jest tego w stanie stwierdzić wcześniej .
            Po pierwsze - nie chrzanie. Po drugie -czemu sie tak na mnie zloscisz? Po trzecie - przepadlo, pieniadze
            zaplacone, mieszkanie odebrane.
            Po czwarte - czemu odnosze wrazenie, ze jestes pewna co do tej hipoteki? Masz jakies informacje, ktore
            warto poznac, czy tylko jatrzysz? Jesli masz, to daj znac naiwnym ludziom, a jesli jatrzysz, to po jaka
            cholere??

> Wiem , że za mojej "kadencji" kapitał akcyjny aardom wynosił 200.000,00 zł - to
            > znaczy mniej niż wartość 1 domu który sprzedali .
            Primo - Aardom jest spolka zoo, wiec nie posiada kapitalu akcyjnego. Kapital akcyjny wynika z wartosci
            wyemitowanych akcji. Cena akcji spada = kapital maleje. Spolka zoo ma kapital zalozycielski. Nie widze
            zwiazku miedzy wysokoscia kapitalu spolki a moim mieszkaniem. I mam nadzieje, ze nie zobacze.

> Kapitał akcyjny świadczy niezbicie o kondycji finansowej spólki - bowiem
            > powinien byc przez nią wpłacony
            Hm, studiujesz finanse?

> aardom z reugły tylko brał pieniądze - bo sam juz za nic nie płacil
            Moze i nie placil, nie wiem. Nawet jesli kiedystam nie placil, mnie interesuje wylacznie czy zaplacil za
            dzialke, na ktorej stoi moje mieszkanie.

> nalezności za budowę kanalizacji ( i dlatego nie działa do dziś ) ,
            Wiesz, u nas nie ma kanalizacji tylko szambo :-0
            Z tego co mi wiadomo (a moze sie myle?) na Wale I i II tez. Jak wiec ma dzialac cos, czego nie ma?

> Wsadź sobie głęboko tę swoją pochlebna opinię .
            Kobito, wyluzuj. Zamiast napisac konkretnie czego zlego mozna sie od nich spodziewac, napadasz na
            czlowieka, ktorego jedynym grzechem jest, ze nie napada tak samo, i ktorego na dodatek bierzesz za
            jakiegos goscia z Aardomu.

> Chwalić można coś co jest beż zarzutu a nie twór za którym smród się ciągnie na kilometr .
            Po pierwsze - nie chwale (czy ja gdzies chwalilem?)
            Po drugie - ja moge wymienic konkretnie w punktach co mi sie podoba, a co nie w Aardomie.
            A ci, co sie tak piekla (nie wylaczajac ciebie Karolciu4), ograniczaja sie do sobaczenia bez podania
            konkretow i faktow. Faktow, ktore TERAZ beda przydatne ewentualnym klientom, a nie takich, ze Aardom
            3 lata temu nie zaplacil komus za okna.
            Po trzecie - jak podpisywalem umowe poltora roku temu to nie wywachalem tego smrodu, bo bym nie
            podpisal, wiec moze nie byl taki wielki? A moze to ja jestem taki naiwny?

> Współczuję .
            Poczekaj jeszcze chwile. Jak sie okaze, ze Aardom mnie przerobil i mam g* nie mieszkanie, to
            (naprawde!) napisze na to forum i wtedy bedziesz mi wspolczuc i zacierac rece. Poki co ciesz sie razem
            ze mna, bo ZNACZACYCH problemow NARAZIE nie odnotowalem.

Z mojej strony EOT (no chyba ze napiszesz cos KONKRETNEGO, aktualnego w miejscu i czasie, o tych
            problemach z Aardomem, a najlepiej z MIESZKANIAMI budowanymi przez Aardom, bo domy to inna
            bajka).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka