Dodaj do ulubionych

SMB OSIEDLE K A B A T Y

IP: 213.241.20.* 21.07.04, 19:43
Witam wszystkich Sąsiadów. Wokół zadania piątego praca wre - choć i tak jest
pewne opóźnienie jak mi się wydaje. Realny termin przekazania do zasieldenia
po uzyskaniu tzw. decyzji o zasiedleniu to jak mi powiedziano w spółdzielni
październik pon. miasto przeciąga tą decyzję zwykle do okresu maksimum
ustawowego tj. 3 miesięcy.

Ostatnio wyrósł płot (m.innymi pod moim oknem) - czy ktoś może ma jakieś
wieści na temat odgrodzenia tego odcinka osiedla ? Wiem, że jakiś czas temu
na zebraniach członków debatowano na temat odgrodzenia osiedla. Osobiście
jestem za. Mieszkałem już na kilku nowych osidelach i uważem, że te zamknięte
to dużo wyuższy komfort (brak wyrostków z całej okolicy, którzy lubią spędzać
czas na ławkach pijąc piwo i bardzo głośno "bawiących się" do późnych godzin)
i bezpieczeństwo.

pozdrawiam

Ralf
Obserwuj wątek
    • Gość: ftl Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 10:45
      to fakt, plot by sie przydal,
      pzdr
      • Gość: Z. Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: 217.153.131.* 23.07.04, 11:50
        Musze dorzucic swoje 3 grosze bo nie wytrzymam, a propo ogrodzenia. Jestem
        przyszlym mieszkancem Kasztanowej Alei 2 i uwazam za bezsensowny pomysl
        zapoczatkowania grodzenia waszego osiedla od strony budujacej sie inwestycji.
        Pomijajac walory "estetyczne" tego ogrodzenia to i tak ten teren mial byc
        ogrodzony przez developera. Poza tym teren ten bedzie chroniony przez ochrone
        osiedla, a wydaje mi sie ze sasiadowanie z terenem na ktorym jest ochrona jest
        bezpieczniejsze niz sasiedztwo ulicy i centrum handlowego. Ale to moje zdanie.
        Uwazam, ze pieniadze na tą częsc ogrodzenia są wywalone do kosza, bo i tak
        ogrodzenie tam by powstalo. Mozna by za nie np odnowic starsza czesc waszego
        osiedla. Troche tu niegospodarnosc widze. Ale to tylko moje przemyslenia. Co do
        mieszkancow SM KABATY nic nie mam i pozdrawiam. Przyjzyjcie sie poczynaniom
        swoich Prezesow.
    • Gość: J. Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: *.acn.pl 24.07.04, 23:00
      Obawiam, sie ,że Twoje nadzieje są płonne. 99% wyrostków spędzających czas na
      ławkach.... itd. to mieszkańcy Twojego osiedla, czyli SMB Kabaty. Płot póki co
      głównie odgradza Wasze osiedle od placu budowy.
      Pozdrawiam,
      Jacek
    • Gość: mirek Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: *.chello.pl 24.07.04, 23:22
      jeśli nie masz wyobraźni
    • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 26.07.04, 10:31
      W Dziale Inwestycji otrzymałem dziś inną informację, mianowicie, że utrzymują
      termin zasiedlenia połowa-koniec sierpnia.....
      I z nadzieją w głosie pozdrawiam sąsiadów!!!
      • Gość: PP Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: 62.29.137.* 26.07.04, 15:20
        Musze Cie zmartwic.
        Dowiedzialam sie, ze realnie trzeba myslec o IX.

PP
        • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 26.07.04, 15:40
          Lepszy wrzesień niż październik...... prawie już u mnie gotowe, więc wody do
          wanny nie chce mi się gotować w czajniku ;)
          • Gość: PP Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 12:55
            Czesc wszystkim!
            Bylam na urlopie. Moze w miedzyczasie zadanie V zostalo oddane do uzytku?
            Jakie sa najnowsze informacje ze spoldzielni o terminie zasiedlenia?
            Pozdrowienia
            PP
            • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 19.08.04, 13:18
              hmm... nic nowego.... niestety. Może trochę zieleni się pojawiło i
              wejść/wjechać trudniej ;) co jest moim zdaniem plusem!!!!!
              • empewu Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 19.08.04, 22:05
                witam
                czy jest sens podpisywac umowe (sa juz gotowe w spoldzielni) o spoldzielcze
                wlasnosciowe prawo do mieszkania a potem o odrebna wlasnosc, czy tez czekac na
                umowe o odrebna wlasnosc ? (spoldzielnia ma na to 3 miesiace od oddania budynku
                do zasiedlenia)
                bank mnie sciga o zalozenie hipoteki, ale nie wiem jak wygladaja oplaty (czy
                potem nie trzeba bedzie placic drugi raz za zmiane ksiegi wieczystej ???)

pozdrawiam

empewu
                • marikas Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 20.08.04, 09:53
                  Chciałabym dołaczyc sie do rozmowy. Ja juz zamieszkałam na zadaniu V, mimo
                  braku cieplej wody nie nażekam (mam male dziecko). Jestem bardzoooo zadowolona,
                  osiedle i otoczenie mi sie podoba, jesli by tak nie bylo nie kupila bym tu
                  mieszknia.Nie rozumiem ludzi ktorzy narzekają- to po co tu kupili- jest tyle
                  innych inwestycji, spoldzielni i developerow.......
                  Pozdrawiam wszytkich sasiadow, rozwniez z niecierpliwoscia oczekuje
                  prawomocnego pozwolenia na zasiedlenie budynku.
                  • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 20.08.04, 10:25
                    Hej, narzekających to chyba jeszcze nie ma ;)
                    Na podwórku pojawiły się wczoraj nowe krzewy. Mam nadzieję, że upały nie
                    wykończą roślinek! Mam tylko jeszcze najdzieję, że obsadzą wkrótce nasze
                    dwa "bunkry" jakimś pnącym "zielskiem", tak jak na innych podwórkach.

Przy okazji ponowię moje zapytanie z innego postu, bo ciągle nie mam czasu
                    samemu się dowiedzieć, czy może wiecie coś na temat telefonii stacjonarnej
                    (tepsa, elnet ???).

Pozdrawiam
                    • yarok Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 20.08.04, 12:07
                      Witam wszystkich sąsiadów!!!
                      A propos telefonów, dostałem odpowiedź z TPSA, że mogą rozpocząć świadczenie
                      usług telekomunikacyjnych ..... i tu UWAGA od dnia 04 II 2006 :D , w Asterze w
                      ogóle nie umieli mi powiedzieć kiedy ewentualnie będzie można zakładać
                      telefony :( , na tą chwilę zostaje tylko Sferia - ale nic nie wiem na temat
                      jakości usług PSTN-bezprzewodowych.

A ogólnie to mi się bardzo miło mieszka :) tylko wody ciepłej brakuje, aha no i
                      jeszcze tylko pierwszy program TV sciągam na kablu antenowym :(
                      Pozdrawiam,
                      Yarok
                      • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 20.08.04, 13:12
                        A w 2006 roku to będzie jeszcze telefonia stacjonarna? ;)
                        Podrążyłem trochę temat i zadzwoniłem do Działu Inwestycji. Co prawda Pani,
                        która zajmuje się tematem telekomunikacyjnym jest na urlopie, ale udało mi się
                        dowiedzieć, że są prowadzone rozmowy z El-netem i z Tepsą również..... mam
                        nadzieję, że zakończą się przed 2006 rokiem ;)
                        Przy okazji potwierdzono wrzesień jako najprawdopodobniejszą datę odbioru
                        budynku.... i tak trzymać.

Pozdrawiam

i..... nie przeziębcie się przy myciu w zimnej wodzie ;). A TV to można już
                        chyba mieć z Astera......(???)
                        • yarok Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 27.08.04, 13:56
                          hej,
                          no i dowiedziałem się:
                          anteny zbjorczej SMB nie przewiduje (nie opłaca się utrzymywać), podobno Aster
                          ma zaproponować jakąś ofertę na podstawowe kanały coś około 40 kilku zł za 3
                          miesiące, ale pani odpowiedzialna za TV jest na urlopie,
                          no nic zaprosiłem pana z Astera, który zaproponował mi za 75zl kwartalnie
                          pakiet 13 polskich programów, no i podziękowałem
                          ale dowiedziałem się, że od października Aster ma oferować swoje telefony za 19
                          zl miesięcznie abonamentu :)

także dalej jadę na kablu antenowym :)
                          pozdraiwam
                          • Gość: sąsiad Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: 194.235.127.* 27.08.04, 14:19
                            witam sąsiadow, mieszkam obok przy bronikowskiego 1. Troche jestem zdziwiony że
                            u Was ma być Aster skoro u nas "rządzi" UPC, a może wprowadzą u Was
                            konkurencję, co byłoby zapewne najlepszym rozwiązaniem.

miłego pomieszkiwania :-)
                            • Gość: IKa Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: 217.153.29.* 04.09.04, 13:29
                              Witam wszystkich Sąsiadów
                              czy zauważyliście może informację, że 7 września od 9 po zadaniu V będzie
                              chodziła komisja z powiatu i wszystkich mieszkańców (in spe)uprasza sie o
                              zdjęcie firanek z okien i usuniecie z mieszkań nie zamocowanych tam na stałe
                              mebli? Komisja ma prawo wstepu do każdego lokum, a jeżeli zobaczy ślady
                              zamieszkania może nalożyć kary, które spółdzielnia wliczy właścicielowi
                              zamieszkanego mieszkania do ostatecznej ceny. Muszę przyznać, że mimo że
                              jeszcze (niestety) w swoim mieszkanku nie mieszkam (wyłącznie z powodu braku
                              cieplej wody), to mam już tam nie tylko podłogę i glazurę, a wynosić mebli, np.
                              krzeseł, aby je ukrywać nie bedę, bo nawet nie mam gdzie ich przenieść.
                              Czy zamierzacie opustoszyć Wasze mieszkania przed wtorkiem?
                              Pozdrawiam
                              • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 06.09.04, 08:08
                                Hej, to oczywista bzdura. Jedyne co zrobiliśmy, to zdjęliśmy pościel z łóżka ;)
                                Ponieważ jeszcze jakieś prace będą u nas wykonywane, i tak w szafkach
                                kuchennych naczyń nie ma.... ale "ruchomych" mebli na balkonie ukrywał nie
                                będę ;)

Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieję, że ciepła woda oraz gaz wkrótce "się
                                pojawią".
                                • yarok Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 06.09.04, 12:31
                                  hej, oczywiście nie zamierzam nic z domu wynosić, a poza tym nie przypominam
                                  sobie, żeby gdzieś było napisane, że nie wolno wieszać firanek w oknach i
                                  chować garnków kuchennych w meblach do tego przeznaczonych !! a w sumie jak
                                  komisja może stwierdzić, że ja zamieszkuje mieszkanie - no chyba, że się
                                  przyczają nocą i zaskoczą mnie w piżamie, albo i bez ;)
                                  Pozdrawiam

Sądny dzień nadchodzi!!!
                                  • Gość: IKa Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: 217.153.29.* 06.09.04, 12:41
                                    Witam
                                    mam nadzieje ze komisja nie bedzie miala zastrzeżeń i juz lada dzień będzie sie
                                    można wprowadzić.
                                    Trzymam kciuki
                                    Pozdrawiam
                                    • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 09.09.04, 14:00
                                      Witam, pewnie każdy już zadzwonił i dowiedział się, że ciepła
                                      woda/gaz/"piwnica"/pilot do garażu, pojawią się już prawdopodobnie w przyszłym
                                      tygodniu !!!!
                                      • yarok Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 09.09.04, 14:29
                                        > woda/gaz/"piwnica"/pilot do garażu,

no to super, już zapomniałem co to znaczy mieć ciepłą wodę w kranie ;)

pozdrawiam przyszłych legalnych sąsiadów!!!
                                        • marikas Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 13.09.04, 09:48
                                          super gdyby w tym tygodniu pojawila sie ciepla woda
                                          -juz mam dosyc zimnych kapieli:)

czy ktos cos wiecej jeszcze wie?
                                          • pehr Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 14.09.04, 08:28
                                            Koniec zimnych kąpieli !!! ;) Wczoraj wieczorem była już ciepła woda. Również
                                            wczoraj rozwieszono na klatkach informacje o umowach, kluczach, pilotach i tym
                                            podobnych ;)

Pozdrawiam Wszystkich
                                            • Gość: IKa Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y IP: 5.5R5D* / 194.250.98.* 14.09.04, 15:46
                                              Witam wszystkich
                                              wczoraj wzięłam pierwszą gorącą kąpiel w nowym mieszkanku. A dziś rano pierwszy
                                              ciepły prysznic. Nigdy nie przypuszczałam ile takie drobiazgi mogą dać radości.
                                              Pozdrawiam
                                              • empewu Re: SMB OSIEDLE K A B A T Y 28.09.04, 23:35
                                                czesc

a u mnie w mieszkaniu nadal kolejna ekipa poprawia i przesuwa i kuje
                                                mam naddzieje ze wreszcie sie przeprowadzimy....
                                                robiliscie jakies rozpoznanie jakby tu sie podpiac do internetu (Aster ?)

pozdrawiam

empewu

PS > nadal nie wiem co z umowa (notarialna) ustanowienia wlasnosci; czy jest
                                                sens scigac spoldzielnie ?
                                                • pehr Telefon w TPSA 18.01.05, 12:17
                                                  Jakiś miesiąc temu do moich drzwi zadzwoniła ankieterka TPSA. Poinformowała
                                                  nas, że istnieje możliwość podłączenia telefonu, spisała dane itp. itd. Ktoś
                                                  miał potwierdzić nasze dane, a najdalej za miesiąc technicy mieli podłączyć
                                                  linię... Święta minęły... i Nowy Rok też. Dziś zadzwoniłem do Niebieskiej
                                                  Linii, bo żaden technik się nie zgłosił. Okazuje się, że TPSA nie planuje
                                                  podłączenia linii do naszego budynku... Cóż, przedziwny mają sposób na
                                                  akwizycję klientów. Najpierw pokazują im produkt, zbierają zamówienie a potem
                                                  nie są zainteresowani jego sprzedażą.... w dodatku nie informując o tym. Jestem
                                                  rozczarowany... choć pewnie powinienem był się tego po tej firmie spodziewać.
                                                  By the way, jeśli moi sąsiedzi myślą, że Aster im telefon zamontuje, mimo że to
                                                  jesienią obiecywał, to grubo się mylą... Nie są chwilowo zainteresowani.

...Dobrze, że mam komórkę.... służbową ;)

Pozdrawiam

Pehr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka