Dodaj do ulubionych

JANPUL Nowe Miasto Pruszków

IP: *.dhcp.as2116.net 16.04.13, 18:26
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: RIP Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: 46.31.32.* 16.04.13, 20:00
      myślimy, że nie ma już kogo więcej nabijać
    • Gość: NEGOCJATORNIA.PL Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.jmdi.pl 16.04.13, 20:49
      Pruszków to lokalizacja gdzie ceny mieszkań są na poziomie Warszawy.

Daleki dojazd samochodem(koszty paliwa), nie każdy podróżuje pociągiem.

Przy dalszym kryzysie na rynku nieruchomości ceny w tej lokalizacji same spadną.

Ale na pierwszym miejscu przed ceną, lokalizacją proszę zapoznać się z umową deweloperską czy

nie ma "pułapek".
      • Gość: maaaciek Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.147.20.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.13, 22:00
        I w dodatku ta bliskość pociągów... Tory kolejowe linii podmiejskich i dalekobieżnych pod samym nosem...a do stacji daleko
        • Gość: Leon Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dhcp.as2116.net 19.04.13, 13:55
          Bliskosc pociagow to wlasnie o to chodzi skm jest pod nosem i za 20min jestes w centrum
          • Gość: maaaciek Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.205.35.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.13, 18:54
            Ale ten hałas.... bezcenny...
          • Gość: Andrzej Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 20:25
            Pod nosem to są tory. Do stacji trzeba dobry kawałek dojść...
      • Gość: d Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: 46.31.32.* 16.04.13, 22:42
        Gość portalu: NEGOCJATORNIA.PL napisał(a):

> Pruszków to lokalizacja gdzie ceny mieszkań są na poziomie Warszawy.

genialne w swej prostocie zdanie ujawnia całą "kompetencję" doradcy i całe jego słoikowe pochodzenie

a "której Warszawy", Panie ekspercie? sródmieście, białołęka, wawer, bemowo?

a tak serio, juz biegnę po kredycik!
        • Gość: NEGOCJATORNIA.PL Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.jmdi.pl 17.04.13, 12:28
          Jestem profesjonalistą, pochodzenie Warszawa.

Temat kulinarny o słoikach to nie te forum.

Cześć Warszawy to np. Bemowo od 5000zł za metr

Nie każdy klient kupuje nieruchomość na kredyt, są też gotówkowi.
          • Gość: 1 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.13, 12:58
            jesteś profesjonalistą - nieudlonego naganiania

temat o słoikach - to nie temat kulinarny, a socjologiczny (taki rodzaj nauki, jak sie skończy liceum i np. pójdzie na studia, to uczą)

nie napisałeś, że chodzi o "część Warszawy np. bemowo", tylko że o "WARSZAWĘ", a to sugeruje średnią dla całego miasta - średnia to takie pojęcie z innej dzieniny nauki , zwanej statystyką (taki rodzaj nauki, jak sie skończy liceum i np. pójdzie na studia, to uczą)

dorzuć sobie jeszcze logikę (taki rodzaj nauki, jak sie skończy liceum i np. pójdzie na studia, to uczą)

i generalnie dowiedz się najpierw trochę więcej o świecie, zanim - jako profesjonalista - zaczniesz doradzać innym
    • ek.0 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 05.06.13, 12:33
      Radzę z daleka trzymać się od tego dewelopera.
      W poprzednich inwestycjach dał wielka plamę. Głównie chodzi o opóźnienie w realizacji inwestycji związane z problemami z podwykonawcami. Mogę tylko domyślać się, z czego te problemy wynikały.
      Były tez jakieś wewnętrzne kłótnie między wspólnikami.

Wszystko jest pięknie i ładnie do momentu podpisania z nimi umowy, a potem mają wszytko w głębokim poważaniu.

Jakość i staranność też pozostawiają wiele do życzenia.

Proszę zapoznać się z opiniami na stronie: www.zanimzamieszkasz.pl/warszawa/jankowski-pulchny.html
    • Gość: Leon Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.83.213.193.static.cust.telenor.com 04.07.13, 14:17
      Czyli totalna lipa? Wszystko na nie?
      • Gość: fill Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 17:46
        proponuje wyszukać sobie kilku lokalizacji w tym pruszkowie i normalnie w świecie się tam przejechać w weekend, wtedy nabierzesz dystansu do tego co się tu wypisuje
    • Gość: Grzesiek Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 19:56
      Ja tam kupilem i jestem jednym z pierwszych.Dostalem raty 10\90 i garaz za polowe ceny.

W pruszkowie blizej skm nie znajdziesz lepszego m w tej cenie
      • Gość: Misiek Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.07.13, 09:13
        Powodzenia... Pruszkow nie jest taki zly jak tu pisza
        • Gość: gosiula Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.13, 13:29
          Właśnie zarezerwowałam mieszkanie w Nowym Mieście Pruszków i dostałam system płatności 10/90 i dodatkowo jestem w trakcie negocjacji cen. Znajomi kupili mieszkanie na inwestycji Atrium - deweloper jak każdy inny.
          • Gość: fill Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 18:49
            no to gratulacje, wytłumacz mi jednak kogo chcesz namówić na zakup czegoś co może powstanie za 2 lata? jakaś paranoja
            • Gość: Lechu Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dhcp.as2116.net 31.07.13, 21:50
              Kto nie ryzykuje ten nie ma....
              • Gość: gosiula Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 16:36
                Nikogo, nie chcę namawiać, chociaż miło by było mieć miłych sąsiadów:), a tak poważnie to kupując mieszkanie u Nich zbyt wiele nie ryzykowałam - wpłacam tylko 10% wartości mieszania, płacą za mnie odsetki od uruchomionego kredytu i miałam możliwość wyboru fajnego mieszkania (rozkłady ich mieszkań biją konkurencję, a zapoznałam się z ofertą mieszkań chyba wszystkich deweloperów w Pruszkowie)
                • sammler Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 01.08.13, 18:52
                  Gość portalu: gosiula napisał(a):

> płacą za mnie odsetki od uruchomionego kredytu

Urocze :) TY płacisz te odsetki za pośrednictwem dewelopera, który na tym i tak zarabia...

S.
              • Gość: fill Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 17:27
                Uważam że w warunkach warszawskich i okołowarszawskich jest dokładnie na odwrót. Jest to moja subiektywna ocena oparta na faktach. Próbujecie wykreować atmosferę jaka panowała 5 lat temu, teraz się to raczej nie powtórzy.
                Nie zmiania to faktu że znam przypadki zakupu mieszkanie za pół bańki w kredycie z terminem odbioru za conajmniej 2 lata więc jest szansa znalezienia nabywców.
                • Gość: 123 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: 46.31.32.* 01.08.13, 18:00
                  5700 zł za m2 dziury w ziemi tuż przy torach CMK, gdzie expresy już pędzą pełną parą.... chyba w całej aglomeracji niewiele jest głośniejszych miejsc....

dla porównania mieszkania na Woli sprzedają deweloperzy za 5500, podobnie na Bemowie...

i wszystko przy spadających ostro cenach...

gratuluję interesu życia, zgłos do mediów swój inwestment
                  • Gość: kld Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 21:29
                    który developer w wawie ma takie ceny, pyta, poważnie
                    • Gość: Lechu Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dhcp.as2116.net 06.08.13, 21:47
                      haha na Woli za 5500...no chyba ze kupisz na parteze i 100m po jakiejs wielkiej znajomosci.

Pruszkow ma takie ceny 5000-6000 jak dla rodziny jest to lepszy wybor niz centrum zatrutej wawy
          • Gość: baron Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.jmdi.pl 30.10.13, 22:47
            Poczytaj na forum wisniowysad.waw.pl o perypetiach z tym deweloperem.
            Może i coś wybudowali ale takich inwestorów powinno się eliminować z rynku.
            Wiele elementów na obiekcie wykonano niezgodnie z projektem wykonawczym (który Panie z biura sprzedaży każdemu przedstawiali) a co gorsze także z projektem budowlanym. Nie wiem jak administracja architektoniczno budowlana dała im pozwolenie na użytkowanie.
            Osobiście nie polecam.
    • Gość: TNGZ Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.itsa.net.pl 24.01.14, 14:54
      Jeżeli jest Pan/i zainteresowany kupnem mieszkania z rynku pierwotnego, proszę zajrzeć na www.tngz.pl dopiero ruszamy z projektem umożliwiającym zakup mieszkania poniżej ceny rynkowej, ale mamy już kilka ciekawych propozycji. Co najważniejsze nie podpisuje Pan/i żadnych umów, zobowiązań, można tylko zyskać rabat lub wartościowy bonus w postaci komputer, tabletu, smartphona.
      • Gość: Marta Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.tarnow.mm.pl 11.05.14, 19:48
        Ja kupiłam 2pokojowe w Nowym miescie pruszkow za namową brata i siostry, którzy mieszkaja w Wisniowym (ale kupowali mieszkanie z drugiej reki, wiec nie wiem dokłądnie jak perypetie o ktorych mowicie z opóźnieniami przebiegały!). Mnie przekonala cena, estetyka budynku i to, ze szybko dojade do centrum. Proponuje, zebyscie przejechali sie i zobaczyli na zywo, bo ja dopiero wtedy sie zdecydowalam. Ze strony cos tam wynika, bo jest fajnie zrobiona (mozecie podejrzec pietra: www.nowemiastopruszkow.janpul.pl ), ale w rzeczywistosci wyglada moim zdaniem bardzo fajnie. Mysle, ze standard bedzie niezly i szybko uporam sie z przepowadzka i remontem, bo to przeraza mnie najbardziej!
        • Gość: Agnieszka Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: 212.160.172.* 16.05.14, 12:13
          Kładą już elektrykę :) Wygląda naprawdę ładnie, miałam styczność z Włodarzewską i tutaj w Nowym Mieście widzę same pozytywy.
          • karolina080238 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 14.12.14, 15:24
            Rozważaliśmy kupno mieszkania NOWE MIASTO PRUSZKOW ale znajomi, którzy przeprowadzili się kilka lat temu na inne nowe osiedle w Pruszkowie, powiedzieli, że dojazd do Warszawy pociągiem w 25 minut to tylko reklama. Faktycznie od kilku lat ta trasa to jedna z najgorszych w okolicach Warszawy, ciągle trwają remonty i mają jeszcze trwać, pociągi jeżdżą po jednym torze a dojazd do Warszawy to może być i ok 1 godziny. Samochodem wydostać się z Pruszkowa na trasę do Warszawy to też koszmar w godzinach szczytu. Więc chyba nie zdycydujemy się, dewoloper postawi budynki a ty się martw człowieku jak wyjechać z miasta. Moi znajomi chcą teraz sprzedać mieszkanie w Pruszkowie ale wcale nie jest łatwo, mało chętnych na lokalizacę bez dojazdu.
        • Gość: andi Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 15:12
          Powiem wprost:
          1. cena wogóle mnie nie przekonuje, nie w Pruszkowie i nie za ponad 6k
          2. byłem na miejscu, perwpektywa wg mnie nie jest obiecująca, Budowa to obecnie szkielet a wokól niego jeden wielki p...nik, stare rudery do wyburzenia
          3. perspektywa placu budowy przez kolejne kilka lat (kolejne etapy o ile będą chętni)
          3. ulica Stalowa ze starymi kamienicami też nie przemawia do mnie i raczej czuje się niepewnie w takich miejscach, zwłaszcza po zmroku

To tyle z mojej wizji lokalnej.

> Mnie przeekonala cena, estetyka budynku i to, ze szybko dojade do centrum. Proponuje, ze
          > byscie przejechali sie i zobaczyli na zywo, bo ja dopiero wtedy sie zdecydowala
          > m. Ze strony cos tam wynika, bo jest fajnie zrobiona (mozecie podejrzec pietra:
          > www.nowemiastopruszkow.janpul.pl ), ale w rzeczywistosci wyglada moim zdaniem
          > bardzo fajnie. Mysle, ze standard bedzie niezly i szybko uporam sie z przepowad
          > zka i remontem, bo to przeraza mnie najbardziej!

Czytając takie wypowiedzi zupełnie nie wiem czy z moim postrzeganiem rzeczywistości jest coś nie tak czy.... zresztą nie ważne. Dla mnie przeprowadzka do nowego, wymarzonego mieszkania i jego urządzenie to sama przyjemność, co innego wybór tego miejsca i perspektywa mieszkania tam conajmniej przez kilka jak nie kilkanascie lat.
          Pozdrawiam szukających swojego miejsca poza Warszawą:)
          • Gość: mACIEK1 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.jjs.pl 20.05.14, 15:13
            Pociągów nie słychać. Co do inwestycji jak to zwykle bywa w Pruszkowie developer popełnił błędy - za mało mieszkań dużych -sprzedane). Kupić duże mieszkanie w Pruszkowie nowe tak około 100 metrów to jest problem. W Agromanie chciałem kupić 130 metrów na I piętrze to mnie przelicytowali (nabywca zapłacił więcej niż chciał developer). Na Grafitowej sprzedane. Osiedle Ostoja lipowa sprzedane -zostało jedno koło windy. Ech, chyba kupię działkę w Pruszkowie i sam wybuduje kamienicę z kilkoma mieszkaniami po 100 metrów. Przynajmniej ze sprzedaży zarobie na te jedno swoje.
            • Gość: Janusz Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.180.61.58.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.14, 19:12
              Nie słychać pociągów ... ? Dziwne, i to bardzo. Ja w budynku położonym trochę dalej niż opisywana inwestycja słyszę... Więc nie ściemniaj.
              ps.
              jestem mieszkańcem Pruszkowa
              • Gość: andi Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 21:43
                Mam takie pytanie. Czy autobusami miejskimi można jeździć po Pruszkowie na podstawie karty miejskiej z drugą strefą? Czy ktoś z Was dojeźdza z osiedla Parzniew do Warszawy komunikacją miejską?. Prośba o wypowiedz. Na piechotę troche czasu to zajmuje (ze stacji do osiedla), wiem bo sprawdziłem, okolica też średnia po drodzę i zaczynam mieć wątpliwości. Żona kończy prace w Wawie ok 19:30 no mamy spore wątpliwości. Bardzo proszę o opinie.
            • Gość: piastów Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.14, 14:10
              Zapraszam do Piastowa Apisinwest ma mieszkania po 130m2 przy granicy z Pruszkowem
    • Gość: Szyszka Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.14, 12:04
      Szczerze zapowiada się bardzo obiecująco, piękne osiedle i galeria z KINEM warto się przejśc do Biura sprzedaży i zapytać co i jak a nie gadać co ślina napatoczy. Planuję zakup u tego dewelopera mieszkania ale w kolejnym budynku ze wzgledu na metraż.

ps. a co do torów to fakt słychać ale to nie jest uciązliwe tym bardziej ze sa plany barier dźwiękochłonnych , (sama jestem pruszkowianka i mieszkam jeszcze blizej torow)

• salut Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 23.09.14, 16:35
        Co Ty za pierdoły wypisujesz,kazdy kto zna Pruszków,wie co to jest ulica Stalowa(najniebezpieczniejsza w całym mieście),a zapowiada się beznadziejnie,dookoła same rudery i budynki poprzemysłowe,w tle zapowiedzi z megafonów PKP i hałas pociągów.Każdemu kto cokolwiek chce tam kupić,polecam wycieczkę wiczorową porą po okolicy.Pozdrawiam Mieszkaniec Pruszkowa
    • Gość: prusak Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 23:10
      Tego posta chyba wypóściłaś/łeś przed samym wyjściem z pracy, poprzedniego chyba w przerwie między kawami, co nie zmienia faktu że podbicie wątku wydaje się nader realistyczne. Ludzie nie są idiotami, uwierz mi. Nie te CENY, nie to MIEJSCE, nie to OTOCZENIE. A każdemu potencjalnemu nabywcy sugeruje wycieczkę do Pruszkowa i spacer do tego bajkowego miejsca. Ja DZIĘKUJĘ.
      • rav2311 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 02.01.17, 15:37
        Witam.
        Czy jest tu ktos to kupował w tej lokalizacji dziurę w ziemi ?
    • janpulnowemiastopruszkow Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 19.02.18, 13:13

W dniu 23 listopada 2017 roku w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturacyjnych (00-454 Warszawa, ul. Czerniakowska 100A) złożony został wniosek o ogłoszenie upadłości dłużnika:

JPG INVESTMENTS Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I Sp. komandytowa

Sygn Akt. X Gu 2181/17

BANKRUCTWO DEWELOPERA INWESTYCJI:

NOWE MIASTO PRUSZKÓW

WIĘCEJ INFORMACJI :
      janpul-bankrut.pl
      informacja@janpul-bankrut.pl
    • jpginvestments Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 27.02.18, 12:30
      Szanowni Państwo,
      W związku z pojawiającymi się w Internecie oraz umieszczonymi na
      samochodach informacjami o rzekomym bankructwie spółki JPG Investments Sp. z o.o.
      Nowe Miasto Pruszków I sp.k., wyjaśniamy iż nie zachodzą przesłanki do ogłoszenia
      upadłości Dewelopera.
      Rozpowszechnianie powyższych nieprawdziwych informacji, jest działaniem mającym
      na celu naruszenie dobrego imienia Spółki i stanowi wykroczenie z art. 26 ust. 1
      ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, w zakresie którego w dniu 9 lutego
      2018 roku spółka JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k. złożyła do
      Prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa.
      Jednocześnie informujemy, iż podmioty rozpowszechniające ww. nieprawdziwe
      informacje, działając w złej wierze złożyły również do Sądu wniosek o upadłość spółki
      JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k.. Wniosek o upadłość oparty
      jest na niezasadnych wierzytelnościach, zaś sytuacja finansowa spółki w żaden sposób
      nie uzasadnia jej upadłości.
      W związku z powyższym w chwili obecnej podejmując odpowiednie działania prawne,
      oczekujemy na oddalenie przedmiotowego wniosku.
      Funkcjonujemy na rynku deweloperskim już 20 lat i zapewniamy Państwa, iż powyższa
      sytuacja nie zagraża w żaden sposób naszym Klientom ani nabywanym przez nich
      lokalom. Finanse spółki znajdują się pod nadzorem zewnętrznych audytorów oraz
      banku finansującego nasze inwestycje.
      Potwierdzamy brak ryzyka dla kontynuowania Inwestycji i ukończenia jej w terminie.
      Z poważaniem
      Zarząd Spółki
      JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k
    • paulinak008 Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 09.07.18, 18:42
      Chciałabym kupić tam mieszkanie, ale obawiam się hałasu syren sąsiadującej straży pożarnej... Czy ktoś z Was tam już mieszka? Halas jest bardzo uciążliwy?
    • tanitazaitceva Re: JANPUL Nowe Miasto Pruszków 15.01.19, 11:15
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka