Dodaj do ulubionych

Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:59
Witam,

czy jest ktos na forum kto mieszka w inwestycji firmy Hetman na ulicy Paca?
Mam pare pytan - jak oceniacie wykonanie budynku bo z zewnatrz wyglada to
bardzo dobrze. No i jak to sie stalo, ze macie takie fajne patio przed
budynkiem. Z tego co wiem mial tam byc ogolnodostepny skwer a teraz jest tam
ogrodzone patio, ktore wyglada tak jakby nalezalo do waszego bloku.
Z gory dziekuje za info.
Obserwuj wątek
    • masstah Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! 02.08.04, 00:59
      Zgłaszam się ;-) Co do wykonania budynku to jest ok, na pewno powyżej średniej
      rynkowej. Usterki owszem były ale z perspektywy mieszkania tu już od prawie
      roku mogę powiedzieć że były to totalne duperele. Ogólnie co do jakości nie
      można powiedzieć zbyt wiele złego, raczej należałoby chwalić. A co do skweru -
      nie jest prywatny, jest jak najbardziej publiczny. Tylko go ogrodziliśmy (za
      własny cash) i wymusiliśmy na gminie zamykanie na noc (zamyka nasz ochroniarz).
      Ale teren jest publiczny i wolno dostepny dla każdego w ciągu dnia. Sam pomysł
      na ten plac zabaw był któregoś z mieszkańców, z gminą wszystko załatwiał, jak
      widac skutecznie, deweloper.
      • Gość: Grzesiek Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! IP: 62.233.199.* 02.08.04, 09:32
        Mieszkasz w chyba najlepszej inwestycji Hetmana. Inne tez sa niezle, ale
        niestety powciskane maxymalnie w stare budynki. Paca tez ma swoje wady ale tym
        patio zyskaliscie bardzo duzo. Troche Ci zazdroszcze bo sam szukam teraz
        mieszkania ale nic ciekawego nie moge znalezc. Hetman buduje teraz na Osieckiej
        (totalna porazka). A jak oceniasz okolice w ktorej mieszkacie?
        • masstah Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! 02.08.04, 16:28
          Dziękuję za gratulacje, ja też uwazam że dobrze wybrałem. Okolicy przyznam
          trochę sie obawiałem bo jej nie znałem zbyt dobrze (choć na Grochowie
          mieszkałem już wczesniej, ale w innym rejonie). Ale obawy były na wyrost - jest
          tu bardzo spokojnie, jest trochę menelstwa ale absolutnie niegroźnego, takie
          swojskie pijaczki. Byli męczący póki tankowali na tym skwerku który nazywasz
          patio - ale teraz z przyczyn oczywistych nie mogą więc wynieśli sie bóg wie
          gdzie. Co do pozytywów - praktycznie totalny brak dresiarstwa! Nie wiem z czego
          to wynika ale po prostu ich tu... nie ma. Także od strony bezpieczeństwa i
          spokoju ogólnego jest bardzo pozytywnie. Aha - mówię o bliskiej okolicy, nie
          np. o rondzie Wiatraczna, tam tak miło już nie jest. Natomiast wady są i to
          spore natury że tak powiem infrastrukturalnej - zero normalnych sklepów w
          bardzo dużym promieniu (chodzę na zakupy na Podskarbińską a często nawet na
          Kinową - to jest kawałek), dość kiepska komunikacja, szczególnie z północną
          Pragą (bo do śródmieścia jest bardzo ok). Ale to są detale. Największym
          negatywem jest mój sąsiad cham i prostak - no ale takie nieszczęscie mogło mnie
          spotkać w dowolnej innej inwestycji ;-) No i teraz w lato dzieciary ze skwerku
          nieźle hałasują i jak się chce w weekend pospać ciut dłużej to raczej należy
          pozamykać okna.

Co do inwestycji Hetmana to poważnie też brałem pod uwagę Korytnicką - ale jak
          szukałem mieszkania to ten blok był już prawie gotowy i wszystkie mieszkania
          takie jakie by mi odpowiadały już były sprzedane. Ale inwestycja też była nie
          najgorsza. Osieckiej nie znam, w życiu tam nie byłem więc trudno mi się
          wypowiadać. Natomiast co do Zgierskiej to mam mieszane uczucia - ile razy
          bywałem w biurze Hetmana tyle razy widywałem szczególnie w okolicy szkoły takie
          bandyckie gęby że strach...
          • Gość: biedronka Re: Paca, Hetman - do masstaha IP: 57.66.193.* 02.08.04, 17:18
            Ile płaciles za metr mieszkania w Hetmanie? Ile za garaz?
            Czy był obowiązkowy do kupienia garaz?
            Ile wczesniej przed ukonczeniem inwestycji wpacales pierwsze pieniadze?
            Bede wdzieczna za informacje.
            • masstah Re: Paca, Hetman - do masstaha 02.08.04, 18:36
              Dokładnie ci nie odpowiem bo nie pamiętam. Tak na oko to było jakieś 3500-3600
              za metr, w kazdym razie ten rząd wielkości. Garaż był całkowicie dobrowolny i
              dość drogi (bodajże ok 20tys miejsce w podziemnym i ok 35-40tys za wydzielony)
              ale i tak wszystkie miejsca poszły na pniu. Pierwsze pieniądze wpłacałem
              oczywiście przy podpisaniu umowy, jakieś 10 miesięcy przed odbiorem. Budynek w
              tym czasie był już pod dachem, właśnie wstawiali okna. O rozkład rat prosze nie
              pytaj bo nie pamiętam, w każdym razie było to jakoś tak że ok 25% było płatne
              prawie od razu, potem pare miesięcy przerwy i potem reszta co bodajże 2
              miesiące. Ostatnie chyba 10% po odbiorze. Ale może już mi sie pochrzaniło, nie
              daje gwarancji na to co teraz mówię ;-)
          • Gość: Grzesiek Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 23:44
            Witam i dziekuje za taka wyczerpujaca odpowiedz.
            Powiem Ci ze nie mam cos szczescia z kupnem mieszkania, idzie to jak po
            grudzie. Znajomi pokupowali, z reguly dobrze a mi nie wychodzi. Za dlugo sie
            zastanawiam, myslalem nad kupnem mieszknia na Paca ale odpuscilem, teraz
            zaluje. W zyciu bym nie powiedzial ze powstanie tam tak fajne miejsce. Zgierska
            Osiecka czy Korytnicka to inwestycje bez porownania gorsze i chyba na nie bym
            sie nie zdecydowal. Ehh no coz trzeba szukac dalej, ale juz chyba nie u Hetmana
            bo ich najblizsze inwestycje nie sa najciekawsze.
            A jak na Paca z kablowka i internetem?

Pozdr
            • masstah Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! 04.08.04, 03:43
              Kablówka jest od astera, typówka. Internetu jako takiego nie ma mimo że jest
              położone okablowanie - ale nie ma "woli w narodzie" by cokolwiek z tym dalej
              zrobić. Zresztą nawet wniosek instalacji centralnej anteny satelitarnej
              opcjonalnie do kablówki upadł przy raptem trzydziestu paru procent poparcia.
              Widac społeczeństwo bloku techniką nie jest zbyt zainteresowane. Ja mam
              neostrade, poza nią to chyba zbyt wiele do wyboru nie ma, aster u nas internetu
              nie oferuje.

A co do hetmana - oni zdaje sie mają zasadę robienia dwóch inwestycji na raz,
              Zgierską właśnie skończyli - znaczy powinni zaraz się z czymś nowym ujawnić. A
              nuż może cos przyzwoitego?
            • Gość: radca Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 07.09.04, 12:46
              Dobra rada - Opinii pana pod pseudonimem 'masstah'nie należy traktować jako
              obiektywnych, szczególnie wywody na temat bliskości sklepów w okolicy - aż
              trudno uwierzyć, że ten gość tam mieszka. Może krótkowidz jakiś. A swoją drogą
              jak subiektywne (czt. mylne) podejście mają ludzie do tematów i spraw, które
              dla szerszego ogółu są klarowne. Ludzie zachowajcie czasem rozsądek przy
              podejmowaniu decyzji, które kosztują was dużo kasy, inaczej będą was "kroić z
              lewej i z prawej"
              • masstah Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! 07.09.04, 16:03
                > Dobra rada - Opinii pana pod pseudonimem 'masstah'nie należy traktować jako
                > obiektywnych, szczególnie wywody na temat bliskości sklepów w okolicy - aż
                > trudno uwierzyć, że ten gość tam mieszka. Może krótkowidz jakiś. A swoją
                drogą
                > jak subiektywne (czt. mylne) podejście mają ludzie do tematów i spraw, które
                > dla szerszego ogółu są klarowne. Ludzie zachowajcie czasem rozsądek przy
                > podejmowaniu decyzji, które kosztują was dużo kasy, inaczej będą was "kroić z
                > lewej i z prawej"

A tak konkretnie to co do mnie masz? Chodzi ci tylko o te sklepy czy może
                jakieś większe problemy?

Wracając do sklepów: pokaż mi proszę gdzie w okolicy znajdę porządny sklep
                spożywczy który będzie gwarantował że:

Kupię za jednym zamachem wszystko to co chcę przy założeniu że kupuję to co
                chcę i lubię a nie to co jest najtańsze i bardzo popularne wśród okolicznych
                emerytów

Nie będę musiał się martwić tym że akurat pani Zosia gada przez telefon i w
                związku z tym nie mogę zapłacić kartą (gotówką po prostu nie płacę i nie
                zamierzam płacić, jak nie chcą przyjać karty to wychodzę ze sklepu).

Nie biegają po nim szczury, owady a nad nimi latają gołębie (to oczywiście o
                uniwersamie)

Nie spotkam przy tej okazji amatorów taniego wina którzy wpadli na pomysł by
                spożyć je już przy kasie lub tuż obok

I do tego żeby był czynny 7 dni w tygodniu co najmniej do 21-szej a najlepiej
                do 22-giej.

Na całym Grochowie i w bliskiej jego okolicy (a mieszkam tu nie od wczoraj
                tylko prawie 5 lat) takie sklepy są trzy:

Marcpol na Kinowej
                Marcpol na Podskarbińskiej (choć ten podpadł bo jest zamykany w niedzielę po
                południu)
                MiniEuropa na Międzynarodowej.

Marcpolu na Międzynarodowej/Zwycięzców ani Alberta na Francuskiej nie ma co
                brać pod uwagę bo to jest już za daleko.

Odległość od mojego mieszkania do porządnego sklepu waha się więc od 10 minut
                piechotą (Podskarbińska) do 3 przystanków tramwajem (Międzynarodowa). Zaiste
                bardzo blisko.

• szarytka Re: Paca, Hetman - poszukuje mieszkancow! 04.08.04, 15:59
      A nie boicie się, że jak zostanie zbudowana trasa łącząca Targówek z al. USA,
      to atrakcyjność inwestycji przy Paca zmniejszy się? Przeciez wtedy Wiatraczna
      może się stać bardzo ruchliwa i głośna, a dodatkowo poszerzy się na wschód, bo
      prawdopodobnie dobudują dodatkowe pasy jezdni.
      A może ktoś wie jak się ma do Hetmana przy Paca, inwestycja Bety na Nizinnej
      (chodzi mi o jakośc wykonania, itp.)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka