Dodaj do ulubionych

Soho Factory - Kamion Cross

10.09.13, 09:25
Witam

Rozważa ktoś tą inwestycję? Byłem w weekend pooglądać, trochę pogadałem, ale o ile sama miejscówka jest świetna (parę minut do Dworca Whodniego), to trochę przeraża mnie otoczenie, w sensie, że może tam być hałas często w nocy, jak to przy imprezowniach. Ktoś coś wie na ten temat? Bo na razie wygooglałem, że była tam organizowana całonocny weekendowy festiwal w maju, więc pewnie będzie regularnie
Obserwuj wątek
    • Gość: DS Re: Soho Factory - Kamion Cross IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 20:54
      siema :) Ja zdecydowałem się na tą inwestycję. W zeszły poniedziałek dokumenty z notariuszem zostały podpisane i nie czuję, że żałuje lub będę żałował. Oczywiście zależy kto czego oczekuje od miejsca. Ja wybrałem Soho ze względu na klimat - w tym również restaurację, galerie, liczne eventy. Mi to nie przeszkadza, ale jestem jeszcze młody (25 lat) więc mogę oczekiwać czegoś zupełnie innego niż Ty. Anyway, miejsce jest blisko centrum, ma urok jakiego nie mają ogromne osiedla (takie jak np. w pobliżu Arkadii czy na Mokotowie). Restauracja Gesslera jest genialna i kusi zdecydowanie kulturalną klientelę. Jedyne co może rzeczywiście irytować to od czasu do czasu hałas pociągów. W zamian za to dostajesz, już w najbliższej przyszłości, stację metra prawie pod domem.
      • Gość: kamion Re: Soho Factory - Kamion Cross IP: *.ip.netia.com.pl 16.11.13, 16:13
        szkoda tylko, że nie informują o trasie (ul. Tysiąclecia), która będzie biegła zaraz pod oknami. To mnie zniechęciło a szkoda bo projekt bardzo fajny.
        Więcej o planowanej trasie: www.siskom.waw.pl/trasa-tysiaclecia.htm
        • cezp Re: Soho Factory - Kamion Cross 23.09.15, 11:47
          Nie powinienem tu zachwalać, bo wzrośnie konkurencja, ale w Warszawie jest tyle też innych, równie ładnych miejsc do zamieszkanie to czemu mam nie zachwalać. Kupiłem lokal, bo fajny jest tu klimat (restauracje, teatr, 1-3 nieuciążliwe imprezy w miesiącu, młodzi ludzie, ciekawe sklepy projektantów, ciekawy design terenu, dużo zieleni, dbałość o otocznie przez zarządcę SOHO , bliskość bus, SKM, tramwaj.
          Developer w prospekcie informuje o tej trasie kolego, bo ma taki obowiązek, a ulica w tym miejscu była projektowana od 60-tych lat. Nie powstała i nie powstanie co najmniej przez najbliższe 10lat,
          Ostatnia próba z lat 2008-2014 nieudana. Miasto poniosło koszty sporządzenia dokumentacji ok. 2-3 mln i przegrało w sądzie w 2014r., a nawet na ostatniej rozprawie nie broniło się, bo nie miało uzupełnionej kompletniej dokumentacji zgodnie z wymogami Ochrony Środowiska., bo się nie da.
          Na dodatek, na obecną chwilę stara dokumentacja jest już nieważna, zdezaktualizowała się i trzeba byłoby od nowa zlecić komuś jej sporządzenie i ponownie ponieść koszty jej sporządzenia, pozwoleń etc.
          A miasto przegrało ponieważ okoniem stanęła Ochrona Środowiska (bliskość ewentualnej trasy od okien kilku bloków z lat 70-80, Park Skaryszewski) i Konserwator Zabytków (budynki przy Mińskiej z 1891r. obecnie są rewitalizowane) oraz ludzie w obronie parku.
          Na dodatek na potrzeby trasy trzeba byłoby zburzyć 3-4 zabudowania komunalne (kamienice) ok.100 mieszkań, a nie ma lokali dla tych ludzi no i 2 zabytkowe.
          Poza tym z uwagi na powyższe rozwiązano grupę roboczą mającą zajmować się tym projektem.
          Miasto próbuje przeforsować projekt poprzez lokalne plany zagospodarowania, ale to też nie bardzo się da, bo nadal są te same zastrzeżenia, ado tego mieszkańcy osiedli nas Pradze Płn i Płd nie są zainteresowane, gdyż ulica ta nie rozwiąże żadnego problemu, łatwiej będzie poszerzyć ul Lubelską i przez nią zrobić taką ulicę, choć to też nie rozwiąże problemy komunikacyjnego. Najlepsza byłoby zrobienie planowanej obwodnicy z tunelem pod Wiatraczną i wiaduktem nad torami do Radzymińskiej przy planowanym węźle z przedłużoną Kijowską połączona mostem Świętokrzyskim.
          • fazoof Re: Soho Factory - Kamion Cross 16.04.16, 15:36
            ha,ha,ha,właśnie kończy się Bazar Rogatka i już nie ma pytania czy ale kiedy pod Waszymi oknami będą mknąć piękne,nowe samochody ul.Tysiąclecia i wcale nie przez Park Skaryszewski tylko od Grochowskiej do węzła Żaba.Hej! www.siskom.waw.pl/trasa-tysiaclecia.htm i dokładna mapka: www.siskom.waw.pl/materialy/1000lecia/tysiaclecia.PNG I pamiętajcie czas nie leci a zapier...., więc nawet 10 lat minie szybko i kto później będzie chciał tam mieszkać?
            • cezp Re: Soho Factory - Kamion Cross 06.05.16, 14:40
              Rozumie twoją zawiść, bo marzyłem o takim miejscu i sam innym zazdrościłem, ale teraz tam mieszkam i jest cudownie, Czego i Tobie życzę. W dobrym punkcie komunikacyjnym każdy by chciał mieszkać. Trasa nie powstanie. Może być max. ulica łącząca Żupniczą z Mińską, ale z tego co wiem to też odpada, bo Bazar Rogatka ma być rewitalizowany, A obecnie przedłuża się Kijowską pod torami do Zabranieckiej jako przedłużenie Trasy Świętokrzyskiej i ma zostać przebita Sokola do Kijowskiej i rozbudowane krzyżowanie w tym miejscu, a do tego już są mocne prace na rzecz połączenia Zabranieckiej z Rondem Wiatraczna. Więc projekt trasy 1000 -lecia nie ma sensu, uzasadnienia finansowego i komunikacyjnego, a do tego nie prowadzi się żadnych prac projektowych.
              • cezp Re: Soho Factory - Kamion Cross 06.05.16, 15:07
                cezp napisał:

> Rozumie twoją zawiść, bo marzyłem o takim miejscu i sam innym zazdrościłem, ale
                > teraz tam mieszkam i jest cudownie, Czego i Tobie życzę. W dobrym punkcie komu
                > nikacyjnym każdy by chciał mieszkać. Trasa nie powstanie. Może być max. ulica ł
                > ącząca Żupniczą z Mińską, ale z tego co wiem to też odpada, bo Bazar Rogatka ma
                > być rewitalizowany, A obecnie przedłuża się Kijowską pod torami do Zabraniecki
                > ej jako przedłużenie Trasy Świętokrzyskiej i ma zostać przebita Sokola do Kijow
                > skiej i rozbudowane krzyżowanie w tym miejscu, a do tego już są mocne prace na
                > rzecz połączenia Zabranieckiej z Rondem Wiatraczna. Więc projekt trasy 1000 -l
                > ecia nie ma sensu, uzasadnienia finansowego i komunikacyjnego, a do tego nie pr
                > owadzi się żadnych prac projektowych.

Umowa na projekt obwodnicy śródmiejskiej Wiatraczna-Raadzmińska podpisana

zmid.waw.pl/index.php?id=24&tx_ttnews[tt_news]=1237&cHash=c28734abb29c650b6be8a5779b4edbd0
                Więc temat Tysiąclecia staje się powoli nieaktualny. Owszem może być ulica, ale nie ogroman trasa z wyburzeniem 18 budynków
    • Gość: ntali Re: Soho Factory - Kamion Cross IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 21:52
      Ja na ten projekt trafiłam przez stronę property24.com.pl/
      A sam budynek wydaje się na przemyślany a nie wydaje wam się za ciemny?
    • wandotroll2 Re: Soho Factory - Kamion Cross 06.12.13, 00:07
      Przestań idioto z biura sprzedaży pisać sam ze sobą. Widzisz, że zainteresowanie żadne.

I naucz się tłumoku, że piszemy TĘ INWESTYCJĘ. Taki sam babol w dwóch postach i identyczna gramatyka.
      • Gość: PM Re: Soho Factory - Kamion Cross IP: *.20.90.92.rev.sfr.net 15.12.13, 17:06
        Ja się zdecydowałem na kupno mieszkania tam.
        Uważam że lokalizacja pod względem komunikacyjnym jest doskonała,autobusy miejskie, kolej w tym Skm, tramwaje oraz metro w przyszłości tuż pod nosem.
        Inwestycja pod względem architektonicznym zapowiada się bardzo ciekawie jak i plany całej rewitalizacji obiektów znajdujących sie dookoła.
        Budynek Rebel One wyglada bardzo dobrze Kamion Cross nabiera kształtów a za chwile inwestycja o nazwie Tetris. Całość razem z restauracjami, muzeum neonów, hala koncertowa zielenią i punktami odpoczynku będzie wg mnie wyglądać świetnie.
        Myślę że będzie tam się dobrze mieszkało.
        • Gość: qska Re: Soho Factory - Kamion Cross IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 11:43
          A na terenie najlepszy teatr w mieście.
          • mare-ksy Re: Soho Factory - Kamion Cross 24.11.14, 23:27
            bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/62F54F44-A42E-45F1-B30C-549A9785CF7E/795333/mpzp_kamionek_plan_rysunek1.pdf
            działka 2.1 to kamion cross ?
            • mickek83 Re: Soho Factory - Kamion Cross 17.01.15, 13:23
              Tak
            • cezp Re: Soho Factory - Kamion Cross 06.05.16, 14:46
              Stare plany z 2011r. , a do tego powielone z lat 60-tych. Nie stasz tym czym sugerujesz bo miasto przegrało i nie będzie trasy.
    • rutanonimowy Re: Soho Factory - Kamion Cross 02.07.16, 02:42
      ggggggg
    • tanitazaitceva Re: Soho Factory - Kamion Cross 31.12.18, 14:12
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka