Dodaj do ulubionych

UWAGA NA JW CONSTRUCTION

27.03.02, 13:21
Jeśli chcesz budować mieszkanie w bloku, w którym w kilka miesięcy po
zakończeniu budowy ściany porośnie grzyb - buduj z JW. Construction
Jeśli chcesz mieszkać w blokach, gdzie na 70 mieszkań przypada 1 maleńka
winda - buduj z JW. Construction
Jeśli chcesz odebrać mieszkanie z rocznym opóźnieniem - buduj z JW Construction
Jeśli chcesz mieć krzywe ściany i sufit mający kilka lub kilkanaście
centymetrów różnicy wysokości między jednym, a drugim rogiem - to buduj z JW.
Construction
Jeśli masz ochotę otrzymać mieszkanie wyglądające inaczej niż na broszurach
reklamowych -buduj z JW. Construction
Jeśli chcesz mieć mieszkanie wykonane z najtańszych i najczęściej najgorszych
materiałów - buduj z JW. Construction (oni ci to zagwarantują)
Jeśli chcesz mieć okna o najsłabszych parametrach izolacyjnych - buduj z JW.
Construction
Jeśli chcesz żeby twój nowy dom wyglądał jak stodoła - buduj z JW. Construction
Jeśli masz wystarczająco dużo samozaparcia, żeby użerać się niekompetentnymi i
nieuprzejmymi (we wszystkim robiącymi ci łaskę) pracownikami developera - buduj
z JW. Construction
Jeśli nie to poszukaj innego lepszego developera – znajdzie się ich w Warszawie
całe multum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 27.03.02, 13:33
      Mam mieszkanie z JWC

- nie mam grzyba
      - winda jest akurat (13 osob/1000kg)
      - odebralem mieszkanie z opoznieniem moze miesiecznym (inna sprawa ze do dzis nie
      mam aktu notarialnego - to tak zeby pokazac, ze bynajmniej JW nie jest idealem)
      - sciany i sufit mam proste, krzywizny sa bardzo nieznaczne, mieszcza sie w
      normach
      - mieszkanie moje odpowiada otrzymanym planom. Roznice zamykaja sie w
      pojedynczych centymetrach, zostaly rozliczone na moja korzysc obmiarem
      powykonawczym
      - blok jest postawiony z tanich materialow, ale i mialo to odzwierciedlenie w
      jego cenie. Szukalem mieszkania dla siebie na najblizsze lata, z pelna
      swiadomoscia zdecydowalem sie na tanie mieszkanie, postanawiajac roznice w cenie
      do dobrego dewelopera z tego samego terenu (przy moim metrazu bylo to ok 30kzl)
      przeznaczyc na wykonczenie i wyposazenie
      - okna sa kiepskie - fakt, ale jakos nie jest mi zimno
      - moj dom mi sie podoba, bynajmniej nie wyglada jak stodola, w kazdym razie nie
      bardziej niz budowle "wiadacych firm"
      - pracownicy (niektorzy) JWC faktycznie potrafia byc wkurzajacy, ale "w kupie
      sila"

JWC strasznie popsulo sobie opinie swoimi pierwszymi budowami, ale teraz naprawde
      nie odbiegaja jakoscia od innych, wystarczy poczytac watki na tym forum, wszedzie
      przewijaja sie te same problemy, czasem wieksze, czasem mniejsze. JWC ma liczne
      wady, sam klne na nich czesto i soczyscie, ale ma tez jedna wielka zalete:
      faktycznie buduje i nie ma ryzyka ze zgarnie kase i zniknie. A nie ma duzo firm,
      co do ktorych mozna to samo powiedziec.
      • Gość: artw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.chomiczowka.net.pl 27.03.02, 15:59
        Milo sie czyta taka riposte :)
        Pozdrowienia od sasiadow z DW
        • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 27.03.02, 16:12
          Dzieki, nawzajem :-)
      • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 27.03.02, 16:28
        Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Mam mieszkanie z JWC
        >
        > - nie mam grzyba
        (poczekaj pewno wyrośnie)
        > - winda jest akurat (13 osob/1000kg)
        na ile mieszkań?
        > - odebralem mieszkanie z opoznieniem moze miesiecznym (inna sprawa ze do dzis n
        > ie
        > mam aktu notarialnego - to tak zeby pokazac, ze bynajmniej JW nie jest
        idealem), zobaczymy może w momencie podpisywania aktu dowiesz się że twój lokal
        mimo, że wpłaciłeś 100% ceny jest obciążony hipoteką na 10 mln PLN (tak mielismy
        na Grochowskiej)- wtedy mina Ci zrzednie
        > - sciany i sufit mam proste, krzywizny sa bardzo nieznaczne, mieszcza sie w
        > normach
        mi też się wydawało, że mieszkanie jest proste dopóki nie uświadomiła mi tego
        moje ekipa budowlana. na oko wszystko wygląda OK, dopiero przy kładzeniu kafelek
        widać, że budowlancy JW kładli to na lekkim rauszu.
        > - mieszkanie moje odpowiada otrzymanym planom. Roznice zamykaja sie w
        > pojedynczych centymetrach, zostaly rozliczone na moja korzysc obmiarem
        > powykonawczym (nasz blok miał być o podwyższonym standardzie, a nie załapuje
        się nawet na standard albański), miał mieć wejście na karty magnetyczne, a mamy
        nieczynne od 6 miesięcy domofony i narkomanów na klatce.
        > - blok jest postawiony z tanich materialow, ale i mialo to odzwierciedlenie w
        > jego cenie. Szukalem mieszkania dla siebie na najblizsze lata, z pelna
        > swiadomoscia zdecydowalem sie na tanie mieszkanie, postanawiajac roznice w ceni
        > e
        > do dobrego dewelopera z tego samego terenu (przy moim metrazu bylo to ok 30kzl)
        > JW wcale nie jest tanie tylko tak się może wydawać, jeśli doliczyć koszty
        przeróbek i poprawiania ich fuszerek wyjdzie dość drogo (czy kupiłeś trabanta w
        cenie Forda).
        > przeznaczyc na wykonczenie i wyposazenie
        > - okna sa kiepskie - fakt, ale jakos nie jest mi zimno (zobaczymy przy minus 20)
        > - moj dom mi sie podoba, bynajmniej nie wyglada jak stodola, w kazdym razie nie
        >
        > bardziej niz budowle "wiadacych firm"
        > - pracownicy (niektorzy) JWC faktycznie potrafia byc wkurzajacy, ale "w kupie
        > sila"
        >
        > JWC strasznie popsulo sobie opinie swoimi pierwszymi budowami, ale teraz napraw
        > de
        > nie odbiegaja jakoscia od innych, wystarczy poczytac watki na tym forum, wszedz
        > ie
        > przewijaja sie te same problemy, czasem wieksze, czasem mniejsze. JWC ma liczne
        >
        > wady, sam klne na nich czesto i soczyscie, ale ma tez jedna wielka zalete:
        > faktycznie buduje i nie ma ryzyka ze zgarnie kase i zniknie. A nie ma duzo firm
        > ,
        > co do ktorych mozna to samo powiedziec.

JW nie jest jedyną firmą, która kończy budowy, takich firm są w w-wie dziesiątki
        tylko ich klienci nie dyskutują na forum, bo co tu dyskutować o Warbudzie czy
        Stropie. Zresztą o ile dobrze wiem to na łuckiej JW nie buduje, a wzięła kasę 3
        lata temu i co?
        Piszesz dalej że ciekną ci okna i można to samemu zaszpachtlować, czy naprawdę
        uważasz że klient kupujący mieszkanie powinien sobie szpachtlować byle jak
        wykonane otwory okienne. Czy jak chodzisz do restauracji to myjesz po sobie
        naczynia, czy wymagasz pełnej dobrej obsługi?
        Piszesz też że klniesz na nich -czyli nie jesteś zadowolony - nie okłamuj się
        chłopie oni są do kitu. Przyznaj się przed samym sobą, że może nie straciłeś
        pieniędzy u jakiegoś zbankrutowanego developera, ale też nie kupiłeś tego co za
        te pieniądze mółgbyś i powinieneś mieć. Dostałeś byle co.
        Pozdrawiam
        • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 27.03.02, 16:58
          > (poczekaj pewno wyrośnie)
          Tak znikad? Nie mam wilgoci, okno mi nie przecieka, skad grzyb ma sie wziasc?

> na ile mieszkań?
          7 kondygnacji po jakies 10 mieszkan. Nie ma problemu, nie czeka sie w kolejce do
          windy, rzadko zdarza mi sie jechac w windzie nie samemu.

> mi też się wydawało, że mieszkanie jest proste dopóki nie uświadomiła mi tego
          > moje ekipa budowlana.

"Kafelki" mam juz polozone, w lazience ujawnily lekkie zukosowanie sufitu. Na
          dlugosci 2,3m ukos wynosi jakies 1 - 1,5cm. Nic innego w czasie wykanczania nie
          znalazlem.

> miał mieć wejście na karty magnetyczne,

Masz to w umowie? To sie z nimi kloc. Obiecywal ci to handlowiec? No to mozemy
          rozpoczac watek na najbardziej kosmiczna obietnice zlozona przez handlowca JW w
          celu zwabienia kolejnego klienta, wejscie na karty magnetyczne raczej nie bedzie
          w czolowce, slyszalem wieksze bzdury.

> > JW wcale nie jest tanie tylko tak się może wydawać, jeśli doliczyć koszty
          > przeróbek i poprawiania ich fuszerek wyjdzie dość drogo

Poprawki jak dotad nie kosztowaly mnie ani grosza. Koszta przerobek?
          Najpowazniejsze to przerobienie instalacji wodnej w lazience, bo byla idiotyczna
          (rury na wierzchu). Duza wiekszosc przerobek zrobilem sam, ale nawet gdybym bral
          najdrozszych fachowcow, do obliczonej przeze mnie roznicy 30kzl by mi jeszcze
          duzo zabraklo
          > (zobaczymy przy min
          > us 20)

Mieszkam tam od konca grudnia, regularnie przebywam od listopada. Zareczam cie,
          ze nie jest i raczej nie bedzie mi tam zimno. Grzejniki w zime mialem na ogol
          prawie calkowicie skrecone.

> JW nie jest jedyną firmą, która kończy budowy, takich firm są w w-wie dziesiątk
          > i
          > tylko ich klienci nie dyskutują na forum,

No i wlasnie dlatego ja widzac budowe np Warbudu nie wiem, czym Warbud sie rozni
          od War Inwestu. Co z tego ze znajde kogos, kto mieszka w jednym bloku WWarbudu i
          go sobie chwali? To jeszze nie gwarancja, ze postawia drugi blok, najczestsze
          okolicznosci upadkow firm budowlanych sa wlasnie takie, ze postawili jeden blok,
          a na drugi kasy braklo.
          Wolalem isc do duzego i pewnego developera, godzac sie na kiepska jakosc ale
          majac dzieki temu tanie mieszkanie.
          Po prostu: jak oczekujesz super jakosci i braku usterek - szukaj eleganckiej i
          drogiej firmy, jak nie boisz sie wziasc mlotka w reke i odrozniasz gips od
          gipsaru a przy tym chcesz zaoszczedzic troche kasy - JW wcale nie musi byc zlym
          wyborem.

> uważasz że klient kupujący mieszkanie powinien sobie szpachtlować byle jak
          > wykonane otwory okienne. Czy jak chodzisz do restauracji to myjesz po sobie
          > naczynia, czy wymagasz pełnej dobrej obsługi?

Akurat bardzo marny przyklad. Sa restauracje, gdzie ci pomoga plaszcz zdjac i
          wskaza wolny stolik, a sa takie gdzie musisz sobie sam nalozyc, sam zaniesc do
          stolika a potem jeszcze odniesc brudy do okienka. Do pierwszej pojdziesz jak
          chcesz sie poczuc jak panisko i np popisac przed panienka, a druga nie
          pogardzisz, jak chcesz sie po prostu najesc i tyle i niekoniecznie wydac przy tym
          fortune. A samo jedzenie tu i tu moze byc dobre. Albo nie. Znam drogie knajpy z
          fatalnym jedzeniem i tanie z bardzo dobrym.

> Piszesz też że klniesz na nich -czyli nie jesteś zadowolony

Nie, nie jestem. Sa rzeczy, ktore mnie wkurzaja, o niektorych wspominalem.

> nie okłamuj się
          > chłopie oni są do kitu.

Nie oklamuje sie. Jeszcze raz powtarzam, ze wiedzialem co biore, spodziewalem sie
          problemow i nie przekraczaja one zreszta tego co sie spodziewalem. Jakoscia
          samego (mojego) mieszkania jestem zaskoczony raczej pozytywnie w skali tego, co
          sie wczesniej nasluchalem

> pieniędzy u jakiegoś zbankrutowanego developera, ale też nie kupiłeś tego co za
          > te pieniądze mółgbyś i powinieneś mieć.

Nie zgadzam sie. Objechalem WSZYSTKIE budowy w rejonie, gdzie kupowalem
          mieszkanie. JW bylo tam najtansze. Roznica w cenie jak wspominalem moim zdaniem
          usprawiedliwia w pelni roznice w jakosci.

Pozdrawiam rowniez

J.

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 12:14
            Facet czy ty jestes na prowizji w JW czy u nich pracujesz. Znam dziesiątki
            ludzi którzy budowali w JW i ani jednego zadowolonego. Więc towje zadolenie
            jest podejrzane (a twoje wypowiedzi brzmią jak tekstu pierwszomajowych
            przemówień)
            A może po prostu musisz sie koniecznie upewnic ze zrobiłeś super deal.
            Piszesz że nie masz grzyba. Spojnie nie wszystkie atrakcje od razu. Urosnie ci
            jak zacznie przeciekać słabo zaizolowany przez JW dach, albo pekną rynny.
            Mi po 6 miesiącach zaczęła schodzić jak liszaj farba, którą JW pomalowało na
            zewnątrz parapety. powiesz że powinienem się cieszyć, że w ogóle pomalowało.
            Ale porządne parapety powinny być z blachy, albo z kamienia. Spece mówią mi, że
            mój parapet za kilka lat zacznie pękać i najnormalniem w świecie odpadać, a
            wszystko to bo JW w ramach swojej bylejakości wygipsowało parapety gipsem
            przeznaczonym do wnętrz mieszkań (zacznie tańszym) i wymalowało byle jaką farbą.
            Drzwi wejsciowych do bloku nie potrafili zabezpieczyć, więc klamka się wbija w
            ścianę (już przebity jest tynk i zniszczony styropian). JW nie potrafi budować
            tarasów ani dachów. Jeden gościu miał na tarasie basen (po prostu po każdym
            deszczu stała woda o głebokości ponad 20 cm). Śmieszne - wcale nie bo facetowi
            piętro niżej zaciekł cały sufit i mógł zeskrobywać z niego grzyba.
            Czy to wystarczy żeby Ci udowodnić, ze JW to byle jaka, nie poważna firma czy
            mam pisać dalej (lista niedoróbek jest b. długa).
            Piszesz, że ustne zobowiązania handlowców nie są wiążące - mylisz się - jest
            orzeczenie Sądu Najwyższego w takiej sprawie stwierdzające, że ma to charakter
            częsci umowy. W końcu decyzję o zainwestowaniu kupy szmalu podejmuje sie na
            podstawie przestawianych zdjęć, planów i opisów. Nie mieliśmy możliwości kupna
            lokalu już istniejącego gdzie można by powiedzieć "wiedziały gały co brały"
            tylko kupiliśmy pewną wizję, która okazała się wizją oszukańczą.
            Pozdrawiam również
            • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 28.03.02, 12:50
              Nie, nie pracuje w JW (pisalem juz o tym nizej), nie dostaje od nich prowizji.
              Bynajmniej tez nie probuje w ten sposob wybielac swojego bledu.
              Powtarzam jeszcze raz:
              JW uwazam za nedzna firme majaca powazne problemy z jakoscia, jednak uwazam ze
              podla jakosc ich budow (tych, ktore znam, bo to co piszecie o os. mokotowskim
              faktycznie powala na kolana) jest rownowazona przez niska cene w porownaniu z
              innymi wykonawcami w tym samym rejonie.
              Nie slyszales nikogo oprocz mnie, kto generalnie jest zadowolony? W tej dyskusji
              uczestniczy juz malo kto, bo temat pojawia sie tak regularnie, ze ludzie maja juz
              go dosyc, ale poczytaj to forum wstecz, takich dyskusji znajdziesz sporo. Nawet
              mnie to dziwi, ze tutaj ja sam wystepuje jako "ogolnie zadowolony" klient JW, bo
              zwykle pojawialo sie ich sporo.
              Wrozysz mi najczarniejsze scenariusze, zaczynajac od "poczekaj". Tak sie sklada,
              ze znam sie na budowlance, swoja budowe ogladalem regularnie w trakcie jej
              powstawania, wiem dokladnie jak bylo robione moje mieszkanie i powtarzam jeszcze
              raz: nie mam powaznych zastrzezen.

> Piszesz, że ustne zobowiązania handlowców nie są wiążące - mylisz się - jest
              > orzeczenie Sądu Najwyższego w takiej sprawie stwierdzające, że ma to charakter
              > częsci umowy.

Tak, ale w sprawie o to, pierwsze zdanie wypowiedziane przez handlowca
              brzmialoby: "ja nic takiego nie mowilem" albo "pan mnie zle zrozumial". I na tym
              by sie sprawa zakonczyla, ale nie rozwijajmy tej dygresji.

> Nie mieliśmy możliwości kupna
              > lokalu już istniejącego gdzie można by powiedzieć "wiedziały gały co brały"

Widzisz, ja swoj lokal kupilem po jego dokladnym obejrzeniu. Bo on juz w stanie
              surowym stal.

Podsumowujac: JW zaistnialo na rynku z fatalna opinia po totalnie spieprzonym
              osiedlu w okolicach Marek. Potem byla pamietna nagonka na nich w prasie, pare
              procesow i zaczeli sie starac. Pozniejsze osiedla z tego co slysze od ludzi na
              nich mieszkajacych (m.in. na tym forum - poczytaj wstecz) naprawde nie byly takie
              zle. Potem przyszlo cale zamieszanie z VATem, kazdy kto choc myslal o mieszkaniu,
              biegiem sie rzucal zeby kupowac, JW wtedy zaczelo na wariata kupe inwestycji,
              sprzedawali nieistniejace mieszkania, robili na wyscigi. I z tego co piszecie
              wynika, ze znowu z jakoscia spadli do zera. Ale to nie zmienia faktu, ze naprawde
              sa ludzie zadowoleni z ich wczesniejszych mieszkan.

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 16:02
                Jesteś chyba pierwszym człowiekiem, który znając się na budowlance i
                obejrzawszy zawczasu ich robotę, kupił to co oni wybudowali. Lokale w JW kupują
                z reguły albo ludzie totalnie nieznający się na budowlance (którym mozna
                wcisnąc każdą ciemnotę), albo tacy którzy kupują wizje (plany, które potem
                okazują się odbiegać od rzeczywistosći) i dają się nabić w kabzę.

Oczywiscie różnych ludzi zadowalają różne rzeczy, w końcu miliony ludzi
                mieszkają w Afryce czy w Ameryce Płd w slamsach i są całkiem zadowoleni. Ciebie
                zadowala jakość JW i fakt, że musisz sam sobie uszczelniać cieknące okna, cóż
                napewno są lepsi niż lepianki z gliny ewidentnie. Kiedyś ludzie stali godzinami
                w kolejkach za chlebem lub mlekiem i byli strasznie zadowoleni jak w końcu coś
                dostali. Ty jesteś zadowolony, że wydałeś kupę kasy na mieszkanie, a teraz masz
                krzywe ściany i cieknące okna. Można i tak. Są w końcu na świecie masochiści,
                choć przyznam się że nie rozumiem tego, ale to szanuję. Co do jakości JW to
                nadal twierdzę, że są do kitu (dowodu widać gołym na ich budowach, a w
                szczególności na Grochowskiej).
                Fakt, że rynek budowlany jest tak nienormalny, że niektórym się wydaje, że sam
                fakt, że developer zbudował ich wymarzony lokal z rocznym poślizgiem jest
                cudem, ale nim nie jest.
                A co do ceny to naprawdę JW nie jest najtańsze. Na grochowskiej mieszkania były
                po 850-890 USD tymczasem obok super inwestycja Warbudu powstaje po 850-900 USD
                i bynajmniej się tak nie ślimaczą jak JW i jakość widać gołym okiem (chociażby
                fakt, że mieszkania są znacznie wyższe bo nie 2,6 tylko 2,9 m, a architektura
                jest taka, że aż się chce u nich mieszkać). Czyli znacznie lepsze, a w tej
                samej cenie. Więc proszę nie mów, że JW jest najtańsze, bo to nieprawda.
                Pozdrawiam
                • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 29.03.02, 11:35
                  Po raz kolejny powtarzam:

> a teraz masz
                  > krzywe ściany

Nie ma krzywych scian i nie mialem od poczatku

> i cieknące okna.

Nie ciekna mi.

> Więc proszę nie mów, że JW jest najtańsze, bo to nieprawda.

Na ursusie bylo. Rzecz jest do sprawdzenia jeszcze teraz, jesli nie wierzysz.
                  Interesowal mnie Ursus i o tych rejonach mowilem.

I jeszcze jedno, w odpowiedzi na post KrzychaK piszesz o forum mieszkancow
                  Jerozolimska. Wszystko sie zgadza, moje posty tez tam mozesz znalezc (podpisuje
                  sie jako Jarek) i rowniez sa to na ogol wypowiedzi negatywne. No ale po to
                  wlasnie jest to forum, zeby dyskutowac na temat problemow, a nie "jak pieknie nam
                  sie mieszka" (choc i takie watki sie zdarzaja).
                  Sledze wyrywkowo dyskusje na temat innych osiedli, rozmawiam z ludzmi,
                  niekoniecznie klientami JW i nadal twierdze, ze na kazdym osiedlu, dowolnego
                  wykonawcy sa jakies problemy i w porownaniu z nimi problemy nasze nie sa zbyt
                  okazale.
                  Gosc od kamienia mial pecha, ale pech jego wynika z tego ze na dachu bloku byl
                  smietnik, a nasze okolice to straszny wygwizdow, wiatr zwial mu na "glowe" kawal
                  gruzu i tyle.
                  Zdjecia z powodzi robia wrazenie - to fakt, ale ta powodz byla jednorazowa,
                  zrobilismy zamieszanie, zdjecia poszly do gazety (po to byly robione), jw w
                  trymiga oczyscil kanalizacje burzowa i wszystko w tym temacie jest OK.
                  • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 29.03.02, 12:01
                    Nie rozumiem zażarcia z jakim bronisz tę byle jaką firmę. Nawet argument, że
                    kawał betonu spada na samochód próbujesz zbagatelizować, mówiąc, że gość miał
                    pecha. Jestem ciekaw, jak byś mówił o tym gdyby ten gruz spadł na twój
                    samochód, albo nie daj Boże, na głowę Twoją lub twojego dziecka. Czy nadal
                    mówił byś o pechu czy może wreszcie byś zrozumiał, że tak jak od ciebie twój
                    pracodawca wymaga jakości i odpowiedzialności za Twoją robotę, tak ty jako
                    klient JW, płacąc im ciężkie pieniądze powinienieś wymagać jakości i
                    pomyślunku. Zresztą gdyby ów kawał betonu spadł na głowę jakieś osoby, to
                    prokurator zaraz by się tym zainteresował (ofiary w ludziach) i może wreszcie
                    JW zaczęło by lepiej budować.
                    Co do potopu po ulewnym deszczu, to wytłumacz mi proszę skąd uważasz, że wiecej
                    się nie powtórzy taka sytuacja (czyżby nagle JW Construction zamieniło
                    instalację odpływową na szerszą i bardziej drożną, czy może masz wtyczki w
                    niebie, które zagwarantują ci brak opadów atmosferycznych nad posesją JW w
                    Ursusie).
                    Koleś po prostu masz pecha ja ten któremu beton zmasakrował samochód. Masz
                    pecha bo nabrałeś się na na liczne reklamy i kupiłeś byle jakie mieszkanie (tak
                    jak niestety ja, tylko, że ja mam odwagę cywilną się do tego przyznać i
                    chciałbym ostrzec następnych naiwnych przed popełnieniem tego samego błędu). Ja
                    naprawdę chciałbym, żeby dom był zbudowany na tyle solidnie, żeby moje dzieci
                    (a mam ich póki co dwoje) mogły się bawić na patio bezpiecznie bez ryzyka, że z
                    nieba spadnie im na głowę kawał betonu efekt niedbalstwa JW Construction.
                    Pozdrawiam
              • Gość: Nina Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.mrkch.pl / 10.17.0.* 18.04.02, 14:16

Będę użytkownikiem mieszkania wybudowanego przez JW w III kwartale tego
                roku, Mam pytanie co z terminowością Pozdrawiam
                • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 18.04.02, 14:40
                  grochowską oddano 15 miesięcy po terminie (grudzień 2001 zamiast września 2000)
                  i już się sypie.
                  łucka miała być oddana w 2001 roku a do dziś nie wyszła z ziemi
                • Gość: b Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 22:24
                  co z terminowoscia
                  musisz uzbroic sie w duuuuuuuza cierpliwosc od pol roku do ......
                  albo i jeszcze dluzej

pozdrawiam
            • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 28.03.02, 15:42
              oszukani-przez-jw napisał(a):

> Facet czy ty jestes na prowizji w JW czy u nich pracujesz. Znam dziesiątki
              > ludzi którzy budowali w JW i ani jednego zadowolonego. Więc towje zadolenie
              > jest podejrzane (a twoje wypowiedzi brzmią jak tekstu pierwszomajowych
              > przemówień)

Rafi czy jak tam Ci na imie....

Zapraszam na nasze osiedle - Ursus, zbudowane przez jwc
              przyjedziesz, zobaczysz.... przeprosisz Jarka za swoje glupie texty (dot. pracy
              Jarka w jwc oraz pierwszomajowych przemowien)

Jarek jest mieszkancem tego osiedla, zapewniam Cie - pracuje w innej firmie (zero
              powiazan z budowlanka) tak samo jak On ja tez jestem zadowolony .... choc mam
              sporo uwag do jwc - mozna z nimi sporo zalatwic

a ze nie sa doskonali? heh! a co w tym kraju jest doskonale (tak aby zadowolic
              KAZDEGO??)

Mam troche Znajomych w bloku na Grochowskiej - popytam kto tam Ciebie zna ;-)

Pozdrowka
              KrzychK
              • Gość: Gunilla Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.68.* 28.03.02, 16:01
                Ludzie,

wyluzujcie się trochę. Wprawdzie chodzi o sporą kasę, wręcz inwestycję życiową
                u niektórych osób, ale czy warto rzucać tyle złośliwości i jadu na siebie. W
                zasadzie to chyba powinniście być po tej samej stronie. Każdą uwagę można chyba
                sensownie sprostować lub przedstawić sensowne kontrargumenty.

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 16:21
                Nie bynajmniej nie jestem Rafi. Rafi to zapewne następny z setek
                niezadowolonych klientów JW. I jeśli dobrze pamiętam jego teksty to mieszkał na
                Tarchominiem, a nie na grochowskiej.
                Co do jakości bloków JW w Ursusie, przyznaję się że nigdy nie byłem, ale sądząc
                po ich zwyczajowej jakości (czyli bylejakiej) i o licznych swego czasu
                wypowiedziach na forum na ten temat nie jest w porządku.
                Jeśli masz znajomych na Grochowskiej odwiedź ich, i zobacz to cudo. Najlepiej w
                deszczowe dni, kiedy woda leje się po ścianach (żle wyprofilowane rynny), a w
                podziemnych parkingach stoi pełno wody. Do tego przejdź się ciemnymi długimi
                korytarzami (gdzie niezbyt rozsądny architekt zaprojektował włączniki światła 3-
                5 metrów od wejścia więc ludzie brną w ciemnościach przez korytarz, bo
                oczywiście JW kupiło najtańsze kontakty, a więc takie bez podświelacza). A
                potem módl się, żeby jakość twojego bloku w Ursusie nie była gorsza.
                • _rafi UWAGA NA JW CONSTRUCTION!!! 29.03.02, 12:46

> Nie bynajmniej nie jestem Rafi. Rafi to zapewne następny z setek niezadowolonych klientów JW. I jeśli dobrze
                  pamiętam jego teksty to mieszkał na Tarchominiem, a nie na grochowskiej.

Nie, nie pamiętasz dobrze, bo ja NIGDY nie podawałem informacji gdzie kupiłem mieszkanie (wystarczy przeczytać
                  moje posty). Ale dzięki, że wyjaśniłeś, że nie jesteś mną :))) Ale za to jestem, jak piszesz, następnym z setek (czy
                  raczej tysięcy) niezadowolonych klientów J-WC.

Łączę się z Tobą w bólu. Na pohybel...
                  • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION!!! 15.04.02, 16:31
                    sorry, ale gdzie mi sie przewineły twoje teksty o Tarchominie, stąd myślałem,
                    że tam mieszkasz
                  • Gość: b Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 22:30
                    z tysiecy niezadowolonych???
                    raczej milionow klientow

NIE ZNAM OSOBY, KTORA BY POWIEDZIAŁA POLECAM TEGO DEVELOPERA
                    RACZEJ ODWROTNIE NIE ROB TEGO BLEDU CO JA I NIE KUPUJ MIESZKANIA

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 17:23
                Jeszcze raz o bylejakości JW. Chwaliłes tak ich cudowną budowę w Ursusie. To
                chyba nie chodziło Ci o osiedle JW. Przypadkiem wszedłem na stronę wspólnoty z
                Ursusa (albo jednego z jej mieszkanców) i co zobaczyłem: samochody stojące w
                wodzie aż po drzwi (zapewne powiesz, że to nie wina fuszerki JW Construction
                tylko kara boska), a poza tym super zdjęcia samochodu zmasakrowanego przez
                kawał betonu, który ponoć spadł z gzymsu budynku (jeśli nie wierzy to podaję
                adres internetowy www.atra.com.pl/~piotrekw/Jerozolimskie dokładnie pokazane
                kilka zdjęć z jednego i drugiego zdarzenia). Jest tam także forum pełne
                niezadowolonych i gotowych zrzucać się na antyreklamę JW Construction w prasie.
                Czy oni mieszkają w innym osiedlu. czy po prostu ty przeprowadziłeś się z
                lepianki w puszczy białowieskiej i zachwycony jesteś samym faktem posiadania
                betonowego dachu nad głową?
                Pozdrawiam
                • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 29.03.02, 12:35

> Jeszcze raz o bylejakości JW. Chwaliłes tak ich cudowną budowę w Ursusie. To

wiesz - wroc (ew. ukoncz) podstawowke! widzialem swoj lokal przed zakupem
                  (kupowalem w lipcu a w sierpniu oddali budynek) czyli podobnie jak Jarek.
                  Na Wyborczej (i na forum Ursusa) napisalem co mi sie "malo" podoba - ale jesli
                  mam do wyboru np. sp. pax (3600 za m^2) oraz jwc ursus (2600 za m^2) + roznica w
                  cenie miejsc. park. to.... ;-)) roznica wynosila ok. 80 tys zl! powodzenia

> chyba nie chodziło Ci o osiedle JW. Przypadkiem wszedłem na stronę wspólnoty z

jak poczytasz - znowu klania sie szkola podst. - to tam tez jestem....

> kawał betonu, który ponoć spadł z gzymsu budynku (jeśli nie wierzy to podaję

i znowu czytasz inaczej - to z dachu spadlo
                  i masz racje to obciaza firme

tak jak Twoje wypowiedzi w inecie (jesli juz pracujesz) ;-)))

> Czy oni mieszkają w innym osiedlu. czy po prostu ty przeprowadziłeś się z

te samo osiedle - tez tam pisze i co z tego? dalej wiem co kupowalem (ze moga byc
                  problemy) i dzieki temu mam mieszkanie realne a nie virtualne

> lepianki w puszczy białowieskiej i zachwycony jesteś samym faktem posiadania

i znowu sie mylisz - moja Rodzina od wielu pokolen pochodzi z Warszawy -
                  wczesniej mieszkalem na Grochowie

co do puszczy b. to moze jakies kompleksy u Ciebie? ciekawe.... ale dla
                  psychologa a nie czytelnikow tego forum :->

Pozdrowka
                  KrzychK
                  • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 29.03.02, 14:02
                    Aczkolwiek uczono mnie by z hołotą nie dyskutować, ale odstąpię dla ciebie od
                    tej zasady.
                    Co do wykształcenia szkołę podstawową ukończyłem, a po drodze również średnią i
                    wyższą (nie będę zniżał się do twojego poziomu i próbował oceniać twoje
                    wykształcenie, ocenią to inni). Również nie będę Ci sugerował wizyty u
                    psychologa (tak jak ty to sugerujesz) bo osobiście uważam, że twoje problemy
                    psychiczne są twoim problem i nie mi je roztrząsać i się nimi zajmować.
                    Ja zajmuję się g..ną jakościa JW Construction i licznymi niedoróbkami. Nie
                    rozumiem dlaczego fakt, że stwierdzam, że osiedle które wybudowało JW w Ursusie
                    jest byle jakie wzbudza Twoją agresję. W końcu zdjęcia na stronie waszej
                    wspólnoty nie są raczej fotomontażem, więc o co chodzi. Czy wkurzasz się na
                    samego siebie za to że utopiłeś pięniądze w bylejakim bloku na obrzeżach miasta
                    i dlatego reagujesz taką agresją. Agresje powinienieś kierować do JW. Nie ja
                    jestem winien, że po deszczu wasz parking zamienia się w basen (w końcu miał
                    być basen w reklamie to jest, tyle, że pod otwartm niebem). A może ja jestem
                    winien że beton spadł na zaparkowany samochód?
                    A może po prostu pracujesz w JW i bronisz nadwątlonego honoru swojej firmy
                    (której logo jak to napisała Gunilla o straszy o kilku miesięcy brakującymi
                    literami).
                    To, że ty mimo tego że mieszkasz na byle jakim osiedlu gdzie z dachu spada
                    beton, a po deszczu należy korzystać z pontonu, jesteś z tego zadowolony to
                    twoja sprawa i twoje prawo nim być. Ja jednak mam prawo czuć się oszukanym
                    przez JW i zapewniam cię, że sądząc po licznych głosach na forum, nie jestem
                    bynajmniej wyjątkiem.
                    ównież zapraszam wszystkich chętnych na stronę
                    • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 29.03.02, 14:24

> Aczkolwiek uczono mnie by z hołotą nie dyskutować, ale odstąpię dla ciebie od
                      > tej zasady.

poczytaj swoje posty i moje jeszcze raz - ja do Ciebie dalej bede sie zwracal z
                      duzej literki niz Ty ale taaaak - ktos o kims mowil holota - dobre.

> Co do wykształcenia szkołę podstawową ukończyłem, a po drodze również średnią i

to postaraj sie czytac ze zrozumieniem! nigdzie nikt (ani ja ani Jarek) nie
                      twierdzil, ze jwc the best. pamietasz/ poczytaj jeszcze raz.

> Ja zajmuję się g..ną jakościa JW Construction i licznymi niedoróbkami. Nie

czyli (jak to Ty pisales w przypadku Jarka) - Tys konkurencja dla jwc i strasz
                      sie ich wysmiac. gratuluje....

> rozumiem dlaczego fakt, że stwierdzam, że osiedle które wybudowało JW w Ursusie
                      > jest byle jakie wzbudza Twoją agresję. W końcu zdjęcia na stronie waszej

zero agresji ktora moge miec w stosunku do jwc nie zostala przelana na Ciebie
                      Kolego - pochlebiasz sobie i tyle.

> jestem winien, że po deszczu wasz parking zamienia się w basen (w końcu miał

parking? tez wielopoziomowy? a to nowinka! czekaj szybko wychodze z firmy i sam
                      sie przekonam - bo moze jednak ... mijasz sie z prawda?

> być basen w reklamie to jest, tyle, że pod otwartm niebem). A może ja jestem

basen tez bedzie - w trakcie budowy. choc nie jestem z tego zadowolony - ale mam
                      prawo.

> winien że beton spadł na zaparkowany samochód?

to juz nie ...."zmasakrowal" te auto tylko spadl???? zmieniasz zdanie - fajnie.

> A może po prostu pracujesz w JW i bronisz nadwątlonego honoru swojej firmy

pracuje w innej firmie - nie w jwc - jesli tak dobrze poczytales forum
                      jerozolimskie i wyborczej to sam przeprosisz..... ja poczekam

> twoja sprawa i twoje prawo nim być. Ja jednak mam prawo czuć się oszukanym
                      > przez JW i zapewniam cię, że sądząc po licznych głosach na forum, nie jestem
                      > bynajmniej wyjątkiem.

alez mozesz byc - ja twierdze, ze nie kupilem mieszkania w dziadowskiej
                      lokalizacji ul. Grochowskiej (okolica jest kiepska - IMHO)
                      kupilem tu i juz
                      czy jestem zadowolony, ze mam mieszkanie - tak
                      czy sa problemy i nalezy wiele spraw poprawic (ze strony jwc)- tak

czy jesli bym jeszcze raz szukal mieszkania (i mial sznase looknac na mieszkanie
                      oraz osiedle przezd zakupem) to czy bym kupil na ursusie w jwc - tak

Pozdrowka Swiateczne
                      KrzychK

ps. z mojej strony EOT - kazdy ma inne zdanie i oki! szanujmy to - ale ktos tu
                      wciskal, ze za 10 miesiecy to .... pamietasz?
                      • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 16.04.02, 12:46
                        > mam (widocznie) rozdwojenie (lub wiecej) jazni i wszystkie listy na to forum
                        or
                        > az
                        > na ursuskie pisze JA i tylko ja.... ;->>

Byles na "Piekny Umysl"? ;-))))
                        Tam panu tez sie wiele rzeczy zdawalo... Jakies listy tez byl sobie w stanie
                        wymyslec. A potem Nobla mu dali :-)))

A co do tekstu nizej - zapomnij. Jak ktos chowa sie za gornolotna
                        ksywa "poszkodowani-przez-JW", uzywajac przy tym nie wiedziec czemu liczby
                        mnogiej (czyzby pluralis majestaticus?), to chyba nie sadzisz ze bedzie sie ot
                        tak po prostu umawial...
                        • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 16.04.02, 13:02

> Byles na "Piekny Umysl"? ;-))))

niestety nie

> Tam panu tez sie wiele rzeczy zdawalo... Jakies listy tez byl sobie w stanie
                          > wymyslec. A potem Nobla mu dali :-)))

Nobla powiadasz? hmmmm - to by bylo mile ;->

> A co do tekstu nizej - zapomnij. Jak ktos chowa sie za gornolotna
                          > ksywa "poszkodowani-przez-JW", uzywajac przy tym nie wiedziec czemu liczby

bo tak wyglada dostojniej - MY (bylo to juz przerabiane w tamtym wieku przez
                          kilkadziesiat latek) ;->

> mnogiej (czyzby pluralis majestaticus?), to chyba nie sadzisz ze bedzie sie ot
                          > tak po prostu umawial...

do tego Jarku to potrzeba ODWAGI CYWILNEJ - a im tego zwyczajnie BRAK

Pozdrowka
                          KrzychK
                        • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 17.04.02, 16:32
                          oszukani to moja żona i ja, a więc liczba mnoga bez wątpienia.
                          Co do innych aluzji to nie będę komentować bo szkoda.
                          pozdrawiam
              • _rafi UWAGA NA JW CONSTRUCTION! 29.03.02, 12:42
                Myślałem, że jestem najbardziej niezadowolonym klientem J-WC, ale widać nie... Od razu piszę, że nie występuję
                pod nickiem oszukani_przez_JW. Wystarczy poczytać mój styl pisania i oszukanych, których jednak z całego
                serca popieram!

Miło czytać, że nie tylko ja mam takie zdanie o tej, pożal się, firmie.
                • jarek.p Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION! 29.03.02, 13:44
                  > Wystarczy poczytać mój styl pisania

Faktycznie, wystarczy poczytac twoj styl pisania ;-)
                  Zwlaszcza w poprzednim poscie...
              • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 06.09.02, 16:25
                I co wielbicielu byle jakości JW Construction, czy po czwartej z kolei powodzi
                na twoim wspaniałym osiedlu nadal jesteś zadowolony z JW Construction czy też
                opisany przez Rzeczpospolitą nieprzyjemny zapach na klatkach i w windzie
                zmienił twoje super nastawienie do JW.
          • Gość: edgar Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 08:45
            Jakość budowli najlepiej widać po fachowcach , którzy to stawiają , jeżeli
            widzę , że dom budują goście w przenoszonych garniturowych spodniach, bez
            koszul i do tego w trampkach (nie mówiąc już o braku kasków na głowach) to
            staram się omijać takie budowy szerokim łukiem - nic dobrego nigdy z tego nie
            będzie. W latach '90 - tych przetoczyła się przez nasz kraj fala "tanich
            fachowców zza wschodniej granicy" - zamias giętarek do zbrojenia używali kolan
            lub karków :>)- UWAGA !!! NA jakości nikt niiiiiigdy nie zaoszczędził i nie
            zaoszczędzi
        • Gość: echech Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.94.* 02.04.02, 09:27
          Powinienes kupic mieszkanie w cenie 5000-6000 tys. zl/m2, wtedy bylbys
          zadowolony z jakosci.
          • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.04.02, 13:49
            wcale nie,
            w Warszawie jest bardzo wielu developerów budujących po 2500-3500 PLN za m2
            budynki o bardzo dobrym standardzie. A cena JW nie jest bynajmniej rewelacyjna.
            Jakość natomiast byle jaka.
        • Gość: radzio Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 19.12.02, 00:31
          Ha i tu sie mylisz bo budowa na Łuckiej idzie pelna para. Wiem bo obok
          pracuje!!
        • Gość: GOSC Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 22:12
          i nie tylko ze na hipotece wisi tak ogromne obciazenie
          to moze sie jeszcze okazac ze bank zapuka do Twoich drzwi i z usmiechem na
          ustach powie ze owszem mozesz mieszkac w "swoim" mieszkaniu jezeli sobie
          jeszcze raz za nie zaplacisz i czy tesz bedziesz tak zadowolony z JWC????

pozdrawiam
      • Gość: Andy Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.crowley.pl 21.02.03, 11:11

> Mam mieszkanie z JWC
        >
        > - nie mam grzyba
        > - winda jest akurat (13 osob/1000kg)
        > - odebralem mieszkanie z opoznieniem moze miesiecznym (inna sprawa ze do dzis
        n
        > ie
        idealem)
        > normach
        > - mieszkanie moje odpowiada otrzymanym planom. Roznice zamykaja sie w
        > pojedynczych centymetrach, zostaly rozliczone na moja korzysc obmiarem
        > powykonawczym
        > - blok jest postawiony z tanich materialow, ale i mialo to odzwierciedlenie w
        > jego cenie. Szukalem mieszkania dla siebie na najblizsze lata, z pelna
        > swiadomoscia zdecydowalem sie na tanie mieszkanie, postanawiajac roznice w
        ceni
        > e
        > do dobrego dewelopera z tego samego terenu (przy moim metrazu bylo to ok
        30kzl)
        >
        > przeznaczyc na wykonczenie i wyposazenie
        > - okna sa kiepskie - fakt, ale jakos nie jest mi zimno
        > - moj dom mi sie podoba, bynajmniej nie wyglada jak stodola, w kazdym razie
        nie
        >
        > bardziej niz budowle "wiadacych firm"
        > - pracownicy (niektorzy) JWC faktycznie potrafia byc wkurzajacy, ale "w kupie
        > sila"
        >
        > JWC strasznie popsulo sobie opinie swoimi pierwszymi budowami, ale teraz
        napraw
        > de
        > nie odbiegaja jakoscia od innych, wystarczy poczytac watki na tym forum,
        wszedz
        > ie
        > przewijaja sie te same problemy, czasem wieksze, czasem mniejsze. JWC ma
        liczne
        >
        > wady, sam klne na nich czesto i soczyscie, ale ma tez jedna wielka zalete:
        > faktycznie buduje i nie ma ryzyka ze zgarnie kase i zniknie. A nie ma duzo
        firm
        > ,
        > co do ktorych mozna to samo powiedziec.
        Podzielam zdanie Jarka. Im nowsze osiedle J.W - tym lepsze. Także dla mnie
        najwazniejsza jest pewność, jaka daje inwestowanie w firme tak dużą i stabilną
        finansowo. Bedę mieszkał na Dąbrówce, opóznienia są - ale da sią wytrzymać.sama
        Dąbrówka, jesli idzie o standard nie odbiega od normy - ma natomiast jedna
        zaletę: mieszkania są tanie. A dla takich jak ja - to chyba najwazniejsze.
    • Gość: Renata Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 195.94.206.* 27.03.02, 15:36
      Tez mam mieszkanie z JWC.
      - mam grzyba i nie należę do wyjątków na osiedlu
      - winda nie kursuje non-stop przez całą dobę
      - odebrałam mieszkanie z trzymiesięcznym poślizgiem
      - mam lekko krzywe ściany
      - moje mieszkanie wygląda dokładnie tak, jak było przedstawiane na broszurach
      reklamowych
      - materiały, z których wykonany został blok rzeczywiście są tanie, ale tani był
      również metr kwadratowy mieszkania
      - okna są w porządku; rzadko włączałam kaloryfery tej zimy, a mam małe dziecko
      - blok architektonicznie nie jest dziełem sztuki, ale ogólnie nie razi moich
      odczuć estetycznych
      - nie spotkałam się z rażącą nieuprzejmoscia ze strony pracownikow JWC

JWC jako wykonawca generalnie nie jest zły. Miał kilka chybionych pomysłów,
      typu "łazienka modułowa", ale to już przeszłość. Buduje w dobrych punktach i
      dość tanio. Jak każda firma ma swoje plusy i minusy, ale nie uogólniajmy, że
      jest fatalnie, bo to nie prawda. Moim zdaniem mieszkania budowane przez JWC są
      warte swojej ceny.
      • Gość: artw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.chomiczowka.net.pl 27.03.02, 16:00
        A moglabys cos wiecej na temat tego grzyba powiedziec ?
        • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 27.03.02, 16:08
          Moze ja za kolezanke...

Stala ostatnio bolaczka JWC jest fatalna jakosc montazu okien. Otwory okienne
          nie maja parapetow zewnetrznych, a jesli przy tym futryna okna jest
          niedokladnie uszczelniona - w czasie deszczu woda wsacza sie w sciane, co
          owocuje w delikatnych przypadkach zaciekami pod parapetem wewnetrznym w czasie
          deszczu, a w skrajnych - kaluzami na podlodze i grzybem na scianie.
          Wszystkim, ktorzy maja z tym problem radze niezaleznie od zlozonej reklamacji
          kupic za 10zl tubke silikonu i nawet prowizorycznie okno od zewnatrz
          doszczelnic.
          • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 27.03.02, 16:36

> Moze ja za kolezanke...
            >
            > Stala ostatnio bolaczka JWC jest fatalna jakosc montazu okien. Otwory okienne
            > nie maja parapetow zewnetrznych, a jesli przy tym futryna okna jest
            > niedokladnie uszczelniona - w czasie deszczu woda wsacza sie w sciane, co
            > owocuje w delikatnych przypadkach zaciekami pod parapetem wewnetrznym w czasie
            > deszczu, a w skrajnych - kaluzami na podlodze i grzybem na scianie.
            > Wszystkim, ktorzy maja z tym problem radze niezaleznie od zlozonej reklamacji
            > kupic za 10zl tubke silikonu i nawet prowizorycznie okno od zewnatrz
            > doszczelnic.
            Za kilka miesięcy, albo w czasie najbliższej zimy ta wsączająca się woda rozsadzi
            ci ścianę. Natomiast woda na podłodze po jakimś czasie (i to wcale niedługim)
            zniszczy Ci parkiet. Ale rozumiem, że ty nadal będziesz uważał, że zrobiłeś
            najlepszy biznes w życiu kupują tę tandetę.
            W Ameryce taka firma jak JW to by z sądu nie wychodziła, bo każdy klient by ją
            pozwał o odszkodowanie za tak słabą jakość. U nas wystarczy, że postawiła, byle
            co, ale postawiła i już ludzie zadowoleni, nawet jeśli na podłodze rosną im
            pieczarki.
            pozdrawiam
            • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 28.03.02, 11:15
              Oj kolego kolego...

Powtarzam jeszcze raz: okno sobie uszczelnilem sam (niezaleznie od zgloszenia
              tego jako usterki), zadna woda mi sie ani nie wsacza w sciane ani nie leje na
              podloge.
              • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 12:21
                Nie rozumiem, jak możesz uważać, za zupełnie normalne to że przecieka ci okno,
                a sciany są krzywe. I to do tego pracując zapewne w Siemensie (sądząc po
                adresie internetowym). Czy nie widzisz równicy miedzy bezbłedną jakością
                produktów Siemensa, a byle jakim chłamem budowanym przez JW.
                Czy to, że ciągle nie masz aktu notarialnego, mimo że przejęłeś lokal w
                listopadzie ub.r nie przeraża cię (w końcu inwestujesz pieniądze w wykończenie
                mieszkania, które nie jest twoje, i które w wypadku bankructwa JW zostałoby
                zlicytowane. Czy nie przeszkadza Ci, że JW nie dotrzymuje ustalonego w umowie
                terminu przekazania własności lokalu.
                Co do ceny to naprawdę ceny teraz mocno spadły i wielu innych można negocjować
                rabaty i kupować, za pieniądze wcale nie większe, a za to o lepszej jakości.
                Pozdrawiam
            • Gość: echech Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.94.* 02.04.02, 10:09
              Jedz do Ameryki kolego podawac tam do sadu deweloperow i przestan
              juz zajmowac sie docinkami do kazdego posta, bo czuc na kilometr, ze
              masz kompleksy albo podnieca cie "anonimowosc" na forum.
              • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.04.02, 13:55
                Czyzby pracownik JW w zmienionej wersji (już nie jako KrzychK czy też Jarek).
                Co do możliwości swobodnej wypowiedzi to gwarantuje mi to konstytucja. A co do
                Sądu to wcale nie muszę jachać to USA, żeby pozywać to byle jakie JW zrobię to
                w Polsce. A forum jest poto by uchronić nieświadomych ludzi, żeby nie popełnili
                takiego błedu jaki setki naciągnietych klientów na Grochowskiej. W końcu
                czytając ich reklamy można odnieść wrażenie że bydują cuda, a jest to zwykły
                chłam.
                A co do kompleksów, to nie należy ich mylić ze zwykłym oburzeniem na fakt, że
                się człowiek dał naciągnąc bandzie nie dotrzymujących słowa krętaczy.
                • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 03.04.02, 16:25
                  > Czyzby pracownik JW w zmienionej wersji (już nie jako KrzychK czy też Jarek).
                  > Co do możliwości swobodnej wypowiedzi to gwarantuje mi to konstytucja.

Wiesz kolego, oprocz konstytucji, kodeksu i tym podobnych jest jeszcze cos
                  takiego jak kultura. A lamania tejze nie usprawiedliwia nawet twoja jakze wielka
                  i wzniosla krucjata.

J.
                • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 16.04.02, 09:12

> Czyzby pracownik JW w zmienionej wersji (już nie jako KrzychK czy też Jarek).

widze brak spojnego myslenia z Twojej strony - najpierw piszesz, na forum
                  Ursusa "to i tamto" (ja tam pisze i sporo tam ludzi zna mnie i Jarka osobiscie -
                  bo jestesmy Sasiadami z jednego osiedla) a potem sugerujesz, ze pracuje w jwc....

ciekawe....

pomysl, przespij sie i znowu pomysl...

Pozdrowka
                  KrzychK

ps. ew. to mnie ksiegowosc i bank oszukuja, ze przy wyplatach podszywaja sie pod
                  inna firme (a ponoc to ja pracuje w jwc) ;->
                  • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 16.04.02, 11:01
                    Noooo, Krzysiek, tego sie po tobie nie spodziewalem!

I wytlumacz mi sie tu zaraz, ktora opcja jest prawdziwa (bo obie to raczej nie,
                    wykluczaja sie wzajemnie)
                    - jestes śpiegiem JWC naslanym na nasze osiedle
                    - ciebie po prostu nie ma (skoro mamy byc jednoscia a ja wiem-ze-jestem, wiec
                    ciebie byc nie moze)

I na odpowiedz oczekuje w trybie natychmiastowym, bo inaczej rozpoczne na forum
                    kampanie anty... ;-)))
                    • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 16.04.02, 12:30

> Noooo, Krzysiek, tego sie po tobie nie spodziewalem!

heheheh - wiesz jak jest - mnie nie ma ;-)) wiec jestem....

> I wytlumacz mi sie tu zaraz, ktora opcja jest prawdziwa (bo obie to raczej nie,

co mam Ci wyjasniac - Ciebie tez nie ma!

> wykluczaja sie wzajemnie)
                      > - jestes śpiegiem JWC naslanym na nasze osiedle

pewnie, ze jestem - ale od konkurencji - wiec jeszcze bedziecie dziekowali (ja
                      tez) ;-) ale znam lepszego agenta... ;-)))

> - ciebie po prostu nie ma (skoro mamy byc jednoscia a ja wiem-ze-jestem, wiec
                      > ciebie byc nie moze)

jak to bylo w pewnym filmie Monty Pythona?
                      "Jesli podejrzana o czary bedzie ciezka od kaczki to jest czarownicą?" ;-))

> I na odpowiedz oczekuje w trybie natychmiastowym, bo inaczej rozpoczne na forum
                      > kampanie anty... ;-)))

Witaminowa? ;-) suuuper

Ja odpowiem Ci Jarku inaczej:

mam (widocznie) rozdwojenie (lub wiecej) jazni i wszystkie listy na to forum oraz
                      na ursuskie pisze JA i tylko ja.... ;->>

ale za to "oszukani_przez...." - to skromna grupa 1 200 000 ludzi, ktorzy maja
                      zle na swiecie :-))) i nie beda nigdy przyjmowac do swojej swiadomosci, ze inni
                      moga byc (w pewnym stopniu) zadowoleni z mieszkania (mimo roznych innych
                      problemow - i to nie tylko z osiedlem ale tez z pewnymi "sasiadami")

Pozdrowka dla Myslacych
                      KrzychK

ps. jesli ktos bedzie mial odwage (nazwac mnie pracownikiem innej firmy, niz tej
                      ktora mnie rzeczywiscie zatrudnia) to niech mi to prosto w twarz.... a nie
                      anonimowo na forum jak ostatni gnojek.

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 17.04.02, 16:46
                        Nie nazywałem ciebie nigdy gnojkiem (mimo, że część twoich wypowiedzi była na
                        takim poziomie), więc byłbym wdzięczny żebyś odzywał się również w sposób
                        kulturalny. Jeśli nie pracujesz w JWC tym lepiej dla ciebie, zawsze lepiej
                        pracować w szanowanej firmie, a nie w takiej o której większość gazet pisze,
                        źle. Niemniej jednak podejrzane jest to, że jak nic przez 2 tygodnie nic nie
                        piszesz, a potem nagle odpowiedż i kolega Jarek również natychmiast ripostuje
                        (po 15 minutach coż za zbieg okoliczności, aczkolwiek z boku wygląda to na
                        dziwny zbieg okoliczności).
                        Co do anonimowości to wybacz ale KrzychK czy Jarek to też średnio precyzyjne,
                        trzeba było odrazu podać całe nazwisko skoro nie lubisz anonomowości.
                        • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 18.04.02, 07:54

Drogi "oszukany_przez_jw" (hehehe - Jarek - myslisz, ze tak moze byc? ;->)

> kulturalny. Jeśli nie pracujesz w JWC tym lepiej dla ciebie, zawsze lepiej

pomine grzeczny (i malo fortunny zwrot - "tym lepiej dla ciebie")....

> źle. Niemniej jednak podejrzane jest to, że jak nic przez 2 tygodnie nic nie
                          > piszesz, a potem nagle odpowiedż i kolega Jarek również natychmiast ripostuje

a jest jakis obowiazek pisania? chyba jednak sie mylisz
                          wczesniej (ja, Jarek i jeszcze pare osob - mieszkancy osiedla Jerozolimskie)
                          pisalismy na forum gazety, od pewnego czasu wchodzimy na forum sporadycznie

ale jak widze, albo bede czytal i pisal regularnie albo.... zakaz innego zdania
                          niz ty - dobre ;->

> (po 15 minutach coż za zbieg okoliczności, aczkolwiek z boku wygląda to na
                          > dziwny zbieg okoliczności).

masz calkowita racje - ja siedze na Sadybie a Jarek na Grochowie - i TO TEZ JEST
                          DZIWNY ZBIEG OKOLICZNOSCI....

ale powiem ci wiecej - wieczorami znajdujemy sie z Jarkiem na tym samym osiedlu!
                          tu masz dopiero dziwny zbieg okolicznosci (co prawda w innych blokach - ale
                          trudno) ;->>

> Co do anonimowości to wybacz ale KrzychK czy Jarek to też średnio precyzyjne,
                          > trzeba było odrazu podać całe nazwisko skoro nie lubisz anonomowości.

zapraszam na ursus - na nasze osiedle - pogadamy sobie, przedstawimy sie, sam
                          zobaczysz co i jak a pozniej bedziesz pisal, ze wiesz lepiej jak jest u mnie w
                          mieszkaniu lub u Jarka (i jakie mamy zdanie na pewne tematy)
                          oki?

Pozdrowka Jarku!
                          KrzychK

ps. Jarek - to co ? EOT? ;-))
                          • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 18.04.02, 10:35
                            Gość portalu: KrzychK napisał(a):

> > piszesz, a potem nagle odpowiedż i kolega Jarek również natychmiast ripost
                            > uje

Widzicie, drodzy "oszukani", na forum GW jest taki fajny krasnoludek, ktory
                            wyciaga watek na gore listy, jak tylko ktos cos w nim napisze. Wiec faktycznie
                            przedziwnym zbiegiem okolicznosci jest to, ze sledzac forum (nie tylko to) na
                            bierzaco moge ripostowac po 15 minutach. Zreszta GW ujawnia adresy IP piszacych,
                            mozecie sobie porownac...

> zapraszam na ursus - na nasze osiedle - pogadamy sobie, przedstawimy sie, sam
                            > zobaczysz co i jak a pozniej bedziesz pisal, ze wiesz lepiej jak jest u mnie w
                            > mieszkaniu lub u Jarka (i jakie mamy zdanie na pewne tematy)

Przylaczam sie do zaproszenia. Przyjedzcie, pogladajcie osiedle, dopiero sie w
                            jego temacie wypowiadajcie

> ps. Jarek - to co ? EOT? ;-))

Jestem za, bo to juz nudne...

PS: Odpowiadam po kilku godzinach tym razem. Mam nadzieje, ze to bezpieczny
                            margines?
                          • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 18.04.02, 14:51
                            wiesz co, ale twoje argumenty, że nie pracujesz w JWC są mało przekonujące.
                            Postujesz o 7.27, o 7.54, wybacz ale przeciętny człowiek to o tej porze, albo
                            śpi, albo je śniadanie albo biegnie do pracy. Rzadko kto rozpoczyna dzień od
                            internetowania i wychwalania beznadziejnej i niesłownej firmy jaką jest JWC.
                            Jedyne co nasuwa mi się na myśl to to, że pracujesz w dziale reklamy JWC, albo
                            innym dziale (w końcu pracownicy JWC też mogą mieszkać w wybudowanych przez
                            swoją firmę budynkach).
                            pozdrawiam
                            • Gość: KrzychK Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 18.04.02, 15:56

mial byc juz EOT ale oszukany znowu napisal - zwracajac sie do mnie ;->

> wiesz co, ale twoje argumenty, że nie pracujesz w JWC są mało przekonujące.
                              > Postujesz o 7.27, o 7.54, wybacz ale przeciętny człowiek to o tej porze, albo

moze ty jestes przecietnym czlowiekiem - masz admina w firmie (admina od sieci
                              komputerowych) to zapytaj od ktorej powinni byc w firmie

> śpi, albo je śniadanie albo biegnie do pracy. Rzadko kto rozpoczyna dzień od
                              > internetowania i wychwalania beznadziejnej i niesłownej firmy jaką jest JWC.

taaaa - ale argument
                              hehehehe
                              jak inni napisza o 5 - jakies texty to tez sa dziwni? ;-)))

> Jedyne co nasuwa mi się na myśl to to, że pracujesz w dziale reklamy JWC, albo

jak zwykle sie mylisz - ale dzielny wojowniku klawiaturowy - zapraszam na osiedle
                              zobaczysz, pogadamy.... przekonasz sie ;->

> innym dziale (w końcu pracownicy JWC też mogą mieszkać w wybudowanych przez
                              > swoją firmę budynkach).

oczywiscie, ze moga - tak samo jak ty mozesz byc v-ce prezesem konkurencyjnej (do
                              jwc) firmy....

Pozdrowka
                              KrzychK

ps. powaga - daj sobie spokoj - ja przychodze na 7 do pracy (i sporo ludzi w
                              mojej firmie tez przychodzi wczesniej), Jarek przychodzi do pracy pozniej (ale to
                              inna firma - drogi Watson'ie - na ok. 10 rano) no i co z tego wynika? ze nie mamy
                              akwarium??? ;->>>>
      • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 27.03.02, 16:09
        Gość portalu: Renata napisał(a):

> Tez mam mieszkanie z JWC.
        > - mam grzyba i nie należę do wyjątków na osiedlu
        > - winda nie kursuje non-stop przez całą dobę
        > - odebrałam mieszkanie z trzymiesięcznym poślizgiem
        > - mam lekko krzywe ściany
        > - moje mieszkanie wygląda dokładnie tak, jak było przedstawiane na broszurach
        > reklamowych
        > - materiały, z których wykonany został blok rzeczywiście są tanie, ale tani był
        >
        > również metr kwadratowy mieszkania
        > - okna są w porządku; rzadko włączałam kaloryfery tej zimy, a mam małe dziecko
        > - blok architektonicznie nie jest dziełem sztuki, ale ogólnie nie razi moich
        > odczuć estetycznych
        > - nie spotkałam się z rażącą nieuprzejmoscia ze strony pracownikow JWC
        >
        > JWC jako wykonawca generalnie nie jest zły. Miał kilka chybionych pomysłów,
        > typu "łazienka modułowa", ale to już przeszłość. Buduje w dobrych punktach i
        > dość tanio. Jak każda firma ma swoje plusy i minusy, ale nie uogólniajmy, że
        > jest fatalnie, bo to nie prawda. Moim zdaniem mieszkania budowane przez JWC są
        > warte swojej ceny.

Jeśli uważasz, że mieszkanie z grzybem do którego się przyznajesz jest warte
        swojej ceny to gratuluję. Za pięc lat jak u twojego dziecka rozwinie się astma
        spowodowana grzybem to zapewne zmienisz zdanie.
        Moja siostra ma mieszkanie w Dom Developement na przeciwko koszmarnych bunkrów JW
        więc mogę porównać jedni i drugie. DD to windy OTISA (1 duża na 18 mieszkań),
        wysoka jakość wykonania i fajnie zaprojektowany budynek w którym aż się chce
        mieszkać. Bunkry JW to beznadziejna klockowata bryła z galeryjkami, które
        powodują, że zimą mieszkańcom śnieg będzie wpadał do mieszkań.
        To jak mundurek chinskiego komunisty w poruwnaniu do kreacji, może nie Gucciego,
        ale całkiem przyzwoitej. A cena była podobna i lokalizacja identyczna więc proszę
        nie mów mi, że JW jest warte swojej ceny bo nie jest.
    • Gość: ewa Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 157.25.125.* 27.03.02, 15:56

....."Jeśli nie to poszukaj innego lepszego developera – znajdzie się ich w
      Warszawie całe multum."
      Podaj mi chociaż jednego!

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 27.03.02, 16:00
        warbud,
        dom development,
        sabe investment
        sm strop
        sm pax
        rondo (cenzin)
        podaje tylko te gdzie budowali moi znajomi którzą są z nich zadowoleni lub
        bardzo zadowoleni, oczywiście oprócz tego są rózne oszukańcze firmy w stylu war
        invest, czy spółdzielnia kwadrat, ale nie można w życiu ciągle równać w dół.
        • Gość: echech Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.94.* 02.04.02, 10:12
          oszukani-przez-jw napisa?(a):

> warbud,
          > dom development,
          > sabe investment
          > sm strop
          > sm pax
          > rondo (cenzin)
          > podaje tylko te gdzie budowali moi znajomi którza˛ sa˛ z nich zadowoleni
          lub
          > bardzo zadowoleni, oczywis´cie oprócz tego sa˛ rózne oszukan´cze firmy w
          stylu war
          >
          > invest, czy spó?dzielnia kwadrat, ale nie moz˙na w z˙yciu cia˛gle równac´
          w dó?.

Wiec zacznij zbierac na nowe mieszkanie i wyluzuj. Skoro jestes taki madry i
          wszystkich krytykujesz, to dlaczego kupiles mieszkanie w JWC, ktory od
          dawna znany jest z niskiej jakosci? Zalosne :((
      • Gość: yureq Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.3.pl 26.04.03, 20:57
        Sprzedawałem mieszkanie kupione od JW. Przez dwa lata ! Sprzedałem ze stratą,
        chociaż kupiłem taniej niż inni. Ponad połowa klientów kiedy dowiadywała się,
        że budowało JWC w ogóle nie chciała oglądać. POmyślcie o tym, kiedy u nich
        kupujecie. W tych mieszkaniach nie warto inwestować w wykończenie, bo one z
        zasady tracą na wartości z biegiem czasu. Inaczej nie tylko nie odzyskacie
        kosztów wykończenia, ale nawet zakupu.
    • Gość: Gunilla Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.68.* 27.03.02, 16:41
      Także kupiłam mieszkanie od JWC na Grochowskiej. Niestety brak im kompletnie
      dbałości o detale, nie mówiąc już o większych rzeczach. Wszystko wygląda na
      niedorobione, wykonane bez przemyślenia (np. źle pomalowane ściany, poręcze,
      jakieś dziwne kable na klatkach schodowych, klamki drzwi obijające tynk, daszki
      nad drzwiami wejściowymi z takim spadem, że jak pada deszcz, to na domofon leje
      się wodospad i wiele innych).

Jeżeli ktoś pragnie obejrzeć to sobie, to niech przyjedzie na Grochowską (można
      łatwo wejść do budynku, bo domofony jeszcze nie działają prawidłowo), a
      najlepiej można wyrobić sobie o nich zdanie jadąc do ich siedziby na
      Radzymińskiej w Ząbkach i popatrzeć na odpadające litery z loga ich firmy
      umieszczonego na dachu tejże budowli.
      • Gość: Anita Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 195.187.111.* 27.03.02, 17:46
        Ja też kupiłam na Grochowskiej, zapraszam na patio, które miało być wypełnione
        zielenią. Jak się okazało, jest tylko i wyłącznie zielone linoleum i nic poza
        tym. Po liście tymczasowego zarządu do pani Blidy, odzew był natychmiastowy:
        poprawiono oświetlenie, zaczęto naprawiać domofony (ciekawe czy skończą) itp.
        Ale tak jak podkreslam najciekawsze jest patio jak w starej porządnej
        warszawskiewj kamienicy. Inni deweloperzy też budują z patio: np. Echo wan na
        rondzie Babka, czy Echo Development na Ateńskiej, ale one przynajmniej jakoś
        wyglądają.
        Faktem jest, że od czasu kiedy pani Blida jest szefem to przynajmniej
        ogrodzenia wyglądają lepiej: porównać można ogrodzenie przy Ostrobramskiej i
        ogrodzenie przy Elektoralnej.
        • Gość: robi Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.03.02, 09:39
          Mam pytanie do lokatorów wysokiego i długiego (to są chyba 2 budynki) budynku
          JW wybudowanego na ul. Książkowej.
          Czy kupując mieszkanie w tym bloku wiedzieliście jak ma to wszystko wyglądać ?
          Czy wiedzieliście że budynek będzie wyglądał gorzej od tych wybudowanych w
          latach 70 ? Wydaje mi się ze nie, bo ja szczerze mówiąc za darmo bym tam
          mieszkać nie chciała.
          Po pierwsze - obskurne galerie po jednej stronie bloku - na ochocie stoją takie
          bloki ale wybudowane były przed wojną !
          ~Po drugie - blaszane balkony, długi i wąskie
          po trzecie - wnętrze budynku z drzwiami na klatki przypominającymi dzrzwi do
          jakichś magazynów, windy na pół piętrach, niezliczona ilość mieszkań na
          długaśnych ciemnych korytarzach,
          Czy tak ma wyglądać nowoczesny blok ?
          Fakt mieszkania są bardzo ładne, ale to wygląda tak jak by ktoś kupował nowe
          mieszkanie w 30 letnim bloku !
          Osobiście do JW nic nie mam, tylko dlaczego ludzie godzą się mieszkać w czymś
          tak okropnym ?
          • _rafi UWAGA NA JW CONSTRUCTION!!! 28.03.02, 10:03
            Pytasz: "...dlaczego ludzie godzą się mieszkać w czymś tak okropnym ?"

Sam się sobie dziwię, ale kiedy kupowałem mieszkanie, to nie wiedziałem, że ta firma to tacy oszuści! Robią nas
            na każdym kroku. W/w usterki to prawda, realnia życia w budynku budowanym przez J-WC.

Czy wiecie, że moi sąsiedzi mają ścianę nośną, która od podłogi do sufitu jest przechylona o 3, 5 cm? Więc jedni
            wieszają obrazy, drudzy opierają je na ścianie :)

Apropos Blidy. Ktoś powiedział, że stawiają lepsze ogrodzenia, bo ona przyszła do firmy. Hmmmm, przecież ona
            tam była zawsze! A kto im dał dwie nagrody ministra budowanictwa, którymi się szczycą na tej
            prymitywnej stronie internetowej? Kto im dał wyróżnienie Teraz Polska? (Blida się przyznałą w Wyborczej, że
            była w kapitule nagrody i głosowała za J-WC!)

To jest sieć większych powiązań...

PS. A pan Jarek, który tak się udziela, żeby lizać pewną partię ciała w/w firmy, to przypadkiem ten sam, który jest
            kierownikiem internetowego biura sprzedarzy J-WC?
            • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION!!! IP: *.siemens.pl 28.03.02, 11:24
              Nie wiem, czemu mnie osilujesz obrazic?

Nie mam zadnych zwiazkow z JW poza tym ze kupilem od nich mieszkanie. Nie
              uwazam ich za idealna firme, po prostu jestem przeciwny przeciwko
              generalizowaniu, ze JW = do d. Ze swojego mieszkania (uwzgledniajac jego niska
              cene) jestem po prostu zadowolony i tyle.

I jeszcze jedno: nie oceniaj ludzi na swoje podobienstwo, ja nie ma zwyczaju
              nikogo lizac po wiadomej czesci ciala.
          • Gość: joanab Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.matrix.pl 28.03.02, 10:06
            > Osobiście do JW nic nie mam, tylko dlaczego ludzie godzą się mieszkać w czymś
            > tak okropnym ?

Wydawało mi się, ze na temat gustów się nie dystkutuje.
            Pozdrawiam
            Joana

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 12:42
          Moi znajomi wybudowali mieszkanie w SM Strop na Kercelaku, za podobne pieniądze
          Co my w JW. Oczywiście Strop nie miał nawet kilku tygodni opóźnienia,
          mieszkania 2 na jednym piętrze, a nie 15 jak w JW więc nie ma efektu mrównkowca
          i blokowiska, a tak tak w ogóle to bloki Stropu są wyższej klasy. A mimo to i
          mimo tego, że są bliżej centrum mieszkania w Stropie były podobne cenowo. Co
          więc JW zrobiło z tą koszmarną kasą, którą na nas zarobiło.
          Z balkonu na kercelaku rozpościera się widok na pięknie wykończone patio, z
          trawnikiem, rabatami kwiatowymi, fontannami itp, aż miło patrzeć. A JW co- nic -
          wzieli kasę, a towar(mieszkanie) dostarczyli podrzędny.
          Jeśli ktoś chce u nich kupić mieszkanie to niech najpierw dokładnie obejrzy to
          bunkry jakie budują (z opóźnieniem) i ich jakość.
          Pozdrawiam
          • Gość: kaja Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 212.106.0.* 28.03.02, 13:26
            Absolutnie nie chcę tu wybielać JWC, bo uważam że to krętacze i nie chciałabym
            mieć z nimi nic wspólnego. Ale co do spółdzielni STROP, to moja znajoma
            wpłaciła pieniądze na mieszkanie na Lazurowej, później zaczęły się kłopoty z
            pozwoleniem na budowę, przeleciały wszystkie możliwe terminy a budowa ani
            drgnęła, a ona do dziś wozi się po sądach, żeby odzyskać pieniądze. Także
            uwaga - nawet jeśli wydaje wam się, że developer czy spółdzielnia jest OK, to
            też można się nieźle nadziać.
            • Gość: echech Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.94.* 02.04.02, 10:21
              Gos´c´ portalu: kaja napisa?(a):

> Absolutnie nie chce˛ tu wybielac´ JWC, bo uwaz˙am z˙e to kre˛tacze i nie
              chcia?abym
              > miec´ z nimi nic wspólnego. Ale co do spó?dzielni STROP, to moja
              znajoma
              > wp?aci?a pienia˛dze na mieszkanie na Lazurowej, póz´niej zacze˛?y sie˛
              k?opoty z
              > pozwoleniem na budowe˛, przelecia?y wszystkie moz˙liwe terminy a
              budowa ani
              > drgne˛?a, a ona do dzis´ wozi sie˛ po sa˛dach, z˙eby odzyskac´ pienia˛dze.
              Takz˙e
              > uwaga - nawet jes´li wydaje wam sie˛, z˙e developer czy spó?dzielnia jest
              OK, to
              > tez˙ moz˙na sie˛ niez´le nadziac´.

Ale za to maja fontanny i klomby z kwiatami ;)
              Lepiej mieszkac w mieszkaniu z krzywa sciana niz kupic dziure w ziemi.
        • Gość: echech Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.94.* 02.04.02, 10:17
          Gos´c´ portalu: Anita napisa?(a):

> Ja tez˙ kupi?am na Grochowskiej, zapraszam na patio, które mia?o byc´
          wype?nione
          > zielenia˛. Jak sie˛ okaza?o, jest tylko i wy?a˛cznie zielone linoleum i nic
          poza
          > tym. Po lis´cie tymczasowego zarza˛du do pani Blidy, odzew by?
          natychmiastowy:
          > poprawiono os´wietlenie, zacze˛to naprawiac´ domofony (ciekawe czy
          skon´cza˛) itp.
          > Ale tak jak podkreslam najciekawsze jest patio jak w starej porza˛dnej
          > warszawskiewj kamienicy. Inni deweloperzy tez˙ buduja˛ z patio: np. Echo
          wan na
          > rondzie Babka, czy Echo Development na Aten´skiej, ale one przynajmniej
          jakos´
          > wygla˛daja˛.
          > Faktem jest, z˙e od czasu kiedy pani Blida jest szefem to przynajmniej
          > ogrodzenia wygla˛daja˛ lepiej: porównac´ moz˙na ogrodzenie przy
          Ostrobramskiej i
          > ogrodzenie przy Elektoralnej.

Ludzie, skad wy sie urwaliscie? Czego spodziewaliscie sie placac 2700 czy
          300zl za metr? Super-apartamentow? NIC NIE USPRAWIEDLIWIA NISKIEJ
          JAKOSCI I PARTACTWA, ale nie mozna porownywac JWC do ECHO.
          Gdybym mial kase na apartament przy rondzie Babka, to nie zawracalbym
          sobie glowy slumsami budowanymi przez JWC, ale porownywanie tych
          dwoch firm swiadczy o braku zdrwego rozsadku.

• oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.04.02, 13:59
            kasę to my mieliśmy bo w końcu mieszkania na Grochowskiej kosztowały 850-890
            USD/m2 a tymczasem Echo sprzedaje przy rondzie babka za 950 USD. Róznica więc
            nie wielka, a zato lokalizacja lepsza. Nie mówiąc już że jakość 100 razy
            lepsza. To, że coś jest o 10% to nie znaczy, że musi być 100 razy gorsze.
            • Gość: p Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.waw.cdp.pl 03.04.02, 14:04

> kasę to my mieliśmy bo w końcu mieszkania na Grochowskiej kosztowały 850-890
              > USD/m2 a tymczasem Echo sprzedaje przy rondzie babka za 950 USD. Róznica więc
              > nie wielka, a zato lokalizacja lepsza. Nie mówiąc już że jakość 100 razy
              > lepsza. To, że coś jest o 10% to nie znaczy, że musi być 100 razy gorsze.

Sprzedaje teraz ogony, które im nie poszły w tym okresie gdy kupowałeś to
              sprzedawali Zeusa - dalekie Bemowo w cenie 890-950 USD czy coś koło tego, jużnie
              pamiętam. A teraz w części lokali przy rondzie urządzili lokale biurowe bo im nie
              poszły.
              Tak więc mogłeś przewidująco poczekać i kupić 80 czy 90 metrów w Echu.
              • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.04.02, 14:23
                Gdybym wiedział, że firma JW jest tak niesłowna na pewno bym to zrobił. A teraz
                polecam to wszystkim, którzy przypadkiem interesują się lokalami budowanymi
                przez JW Construction. Zamiast kupować kota w worku w JW kupcie coś
                istniejącego, zbudowanego przez porządnego developera, dla którego termin to
                termin, a jakość to dobra jakość.
                PS polecamy pokaz krzywych ścian, cieknącego dachu i wyhodowanego na ścianach
                grzyba w budynku JW Construction na Grochowskiej.
    • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 28.03.02, 17:29
      zainteresowanych jakością osiedli JW odsyłam na stronę
      www.atra.com.pl/~piotrekw/Jerozolimskie gdzie pokazane są zdjęcia parkingu
      zalanego po deszczu (woda sięga samochodom po drzwi) czyżby architekci JW
      Construction nie wiedzieli, że w tym kraju od czasu do czasu pada, czy też JW
      Construction w ramach swojej polityki najtańszych z możliwych materiałów,
      zrobiło zbyt cienkie rury odpływowe (a może w ogóle ich nie zrobili). Ponadto
      seria zdjęc samochodu zmasakrowanego przez kawał betonu oderwany zapewne z
      gzymsu (czyżby zbyt słaby cement). No i oczywiście liczne wypowiedzi
      niezadowolonych na forum.
      Pozdrawiam
      • Gość: Jarek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.siemens.pl 29.03.02, 13:53
        Po raz kolejny i do znudzenia powtarzam: nie neguje nedznej jakosci "wyrobow" JW,
        bo to jest fakt. Polemizuje z toba jedynie dlatego, ze przesadzasz (mocno) i
        wrecz naciagasz fakty. Najlepszym przykladem sa ponizsze wypowiedzi:

> Construction w ramach swojej polityki najtańszych z możliwych materiałów,
        > zrobiło zbyt cienkie rury odpływowe (a może w ogóle ich nie zrobili)

Nie znasz nawet tematu, a podajesz dramatyczne szczegoly. To sposob praktykowany
        w gazetkach w stylu "Skandale". Kanalizacja burzowa jest i dziala. W trakcie
        budowy zostala zatkana splukiwanymi przez deszcze tonami gliny, w zime sie to
        ulezalo i byla powodz, ale zostala wyczyszczona, gliny juz na osiedlu nie ma,
        zastapily ja chodniki (przyjedz, poogladaj, dopiero pisz) i nie przypuszczam zeby
        problem sie powtorzyl.

> seria zdjęc samochodu zmasakrowanego przez kawał betonu oderwany zapewne z
        > gzymsu (czyżby zbyt słaby cement).

"Zapewne"...
        Zapewne prezes JW celowo i zlosliwie siedzial na dachu z workiem kamieni,
        niestety zadnego dziecka w wozeczku nie upolowal, a jedynie jeden samochod.
        Nie, nie bagatelizuje sprawy, to co sie stalo to wina wykonawcow JW (zostawili na
        dachu balagan, wichura zrzucila kawal gruzu) i wlasciciel samochodu z pewnoscia
        domaga sie od nich odszkodowania za to. Ale to nie zmienia faktu, ze byl to
        jednostkowy nieszczesliwy przypadek, podczas gdy ty robisz z tego "obrywajace sie
        gzymsy"

> No i oczywiście liczne wypowiedzi
        > niezadowolonych na forum.

Przejrzyj dowolne inne forum poswiecone innym osiedlom, chocby tu na wyborczej. I
        znajdz mi takie, w ktorym dyskusje toczylyby sie nie naokolo problemow, a
        naokolo "jak sie nam dobrze mieszka"
      • Gość: echech Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 217.153.94.* 02.04.02, 10:22
        oszukani-przez-jw napisa?(a):

> zainteresowanych jakos´cia˛ osiedli JW odsy?am na strone˛
        > www.atra.com.pl/~piotrekw/Jerozolimskie gdzie pokazane sa˛ zdje˛cia
        parkingu
        > zalanego po deszczu (woda sie˛ga samochodom po drzwi) czyz˙by
        architekci JW
        > Construction nie wiedzieli, z˙e w tym kraju od czasu do czasu pada, czy
        tez˙ JW
        > Construction w ramach swojej polityki najtan´szych z moz˙liwych
        materia?ów,
        > zrobi?o zbyt cienkie rury odp?ywowe (a moz˙e w ogóle ich nie zrobili).
        Ponadto
        > seria zdje˛c samochodu zmasakrowanego przez kawa? betonu oderwany
        zapewne z
        > gzymsu (czyz˙by zbyt s?aby cement). No i oczywis´cie liczne wypowiedzi
        > niezadowolonych na forum.
        > Pozdrawiam

JW zafundowal mieszkancom bezplatny basenik - jaka troska o kienta ;)
    • Gość: Wowa Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.astercity.net / 10.132.128.* 28.03.02, 21:43
      Ludzie, wlos sie jezy na lbie jak czytam o jakosci
      JWC: krzywe sciany, zalane parkingi, nieszczelne okna,
      etc. Zachodze w glowe, czy ludzie nie robia
      rozeznania przed kupnem mieszkania? Przeciez to nie
      jedyna wiarygodna firma (choc nigdy nie ma gwarancji,
      ze nie padnie), a w gre wchodza duze, najczesciej
      pozyczone, pieniadze. Ja kupilem mieszkanie w
      Ursusie (nie JWC), fachowcy chodza i cmokaja: zero
      poprawek, super gladkie i proste sciany. A na tym
      forum najpowazniejszym problemem moich sasiadow
      byla... wielkosc stanowiska garazowego. Zreszta
      okazalo sie, ze stanowiska trzymaja tzw. norme.
      Coz, JWC dobrze sie reklamuje, ale to chyba malo.
      Swego czasu w Wyborczej czytalem o JWC to i owo,
      doslownie leb odrywalo. Kupujac mieszkanie nie ma co
      panikowac i sie spieszyc przed podjeciem decyzji. Tez
      moglem trafic na mine, ale JWC odpadlo w przedbiegach.
      Pozdrawiam W.
    • Gość: Gunilla Grochowska - ich wzorcowa budowa IP: 217.153.68.* 29.03.02, 13:30
      Kupując mieszkanie na Grochowskiej rozmawiałam z m. in. z kierownictwem tej
      firmy. Planowali, że Grochowska będzie inwestycją, którą udowodnią, że potrafią
      dobrze i ładnie budować, taka niby wzorcowa budowa (dlatego wyższe ceny na
      Grochowskiej). Na moje wątpliwości dotyczące jakości poprzednich budów,
      odpowiedzieli, że są komplentnie nową firmą, która chce inwestycją na
      Grochowskiej zmazać wszystkie dotychczasowe grzechy.

Ciekawa jestem, czy te same bajki opowiadają tym którzy inwestują na Mokotowie
      i Ostrobramskiej.

Projekt budynku na Grochowskiej wyglądał nawet ciekawie, niestety to co zostało
      zrealizowane jest pożałowania godne. Kolorystyka jest kompletnie "popierdolona"
      (przepraszam za to, ale jestem nieźle wk...), w trakcie budowy wiecznie cos
      dobudowywano, zmieniano, diabli wiedzą co. W każdym razie wrażenie mam takie,
      że zaczęli budować nie wiedząc, co właściwie ma z tego wyjść. Było tyle
      przeróbek, które przypuszczam kosztowały niezłe pieniądze. To co wyszło jest
      niestety fatalne, moi znajomi, którzy odwiedzili mnie w nowym mieszkaniu
      niestety nie ukrywali, że budynek im się kompletnie nie podoba. A przypuszczam,
      że po dokonaniu paru poprawek możnaby tę budowlę jakoś ucywilizować, np.
      zmieniając kolorystykę lub obudowę balkonów.

Tym, którzy planują kupno na Ostrobramskiej, Mokotowie itd. radzę, aby
      przejechali się na Grochowską i zobaczyli tego upiora a następnie porównali na
      stronie www.jwconstruction.com.pl/grochowska.htm co faktycznie było pierwotnie
      planowane. Nie wierzcie, że dostaniecie to, co zamierzaliście kupić. Nawet JWC
      jest chyba wstyd zamieścić tam aktualne zdjęcie budynku, bo to co tam jest
      pokazane jako zrealizowana inwestycja z całą pewnością nią nie jest. Oto ich
      wzorcowa (!!!) budowa.
    • Gość: Homer SPRAWDZIE SWOJĄ OCHRONĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 00:47
      SPRAWDZIE SWOJĄ OCHRONĘ. na moim osiedlu (domów nie bloków, ale JW) w zeszłym
      roku było 7 włamań. Prawo nakazuje by agencje ochrony w przypadku włamania
      wypłaciły odszkodowanie ze swojego ubezpieczenia. My nie mieliśmy jeszcze domu
      ubezpieczonego (błąd) i zdarzyło się włamanie. Gdy chcieliśmy dostać
      odszkodowanie od firmy ARGUS (ochraniają chyba wszystkie osiedla), okazało się,
      że JWC podpisało z nimi umowę nie na ochronę lecz na DOZÓR i to nie domów, ale
      ich baraków. A od nas brali pieniądze. Sprawdżcie, czy wasza ochrona to nie
      jest czasem dozór i to czasem, nie tego co potrzeba.
      • Gość: klientka Re: Przypadek - Grochowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 09:24
        Gdy ja kupowałam mieszkanie na Grochowskiej, powiedziano mi że na działce przed
        budynkiem tj. między budynkiem a ulicą Grochowską miał powstać niewielki
        budynek (parterowy lub 1-piętrowy) w którym miał być oddział banku do obsługi
        detalicznej klientów. Inni słyszeli (jak się teraz okazuje), że tam nic nie
        będzie: a więc w zależności od tego z którym handlowcem się rozmawiało były
        inne wersje. JWC mogłoby przynajmniej uzgodnić jak mają mówić handlowcy.
        Jak się teraz okazuje ma tam powstać stacja paliw Statoil, z myjnią i domem
        parkingowym (tak się to nazywa) na 180 samochodów.
        Czytałam, że Grochowska miała być wzorcową budowlą JWC, natomiast proszę bardzo
        jak to się kończy. Stacja benzynową. I w ten sposób urządzą 297 rodzin, które
        tam kupiły mieszkania.
        WYŻSZA JAKOŚĆ (O KTÓREJ MÓWIŁA PANI BLIDA) TO W PRZYPADKU GROCHOWSKIEJ WŁAŚNIE
        STACJA BENZYNOWA Z MYJNIĄ I PARKINGIEM.

Myślę, że JWC o wszystkim wiedziało. Nic wcześnej nie mówili, bo wtedy nie
        sprzedaliby mieszkań.
        Ale myślę że stacje benzynowe nie przerażają JWC, bo na Ostrobramskiej mają
        budować przy stacji, tylko tyle że przyszli mieszkańcy o tym wiedzą, bo mogą
        pojechać i zobaczyć ogrodzony teren, my z Grochowskiej o tym NIE WIEDZIELIŚMY,
        A WIĘC JWC NAS OSZUKAŁO. A PONOĆ WYŻSZA CENA JAK KTOŚ NAPISAŁ NA FORUM MIAŁA
        ŚWIADCZYĆ O WYŻSZEJ JAKOŚCI - CIEKAWE.
        Oto jest odpowiedź dlaczego tyle sprzedają: sprzedają duzo, zanim budynek
        wyjdzie z ziemi, bo potem widać jaki to chłam. Podobnie jest na Elektoralnej,
        gdzie moja koleżanka kupiła mieszkanie. Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak wygląda
        poprawiona jakość o której mówi Pani Blida niech przyjedzie na tą budowę i
        zobaczy (nie będę opisywać, bo zajmie to za dużo czasu).
        Powracając do Grochowskiej:
        - woda w garażach, gdy dużo pada (w tej chwili jest lepiej bo nie pada), jak
        mówi zarząd wspólnoty garaże nie spełniają żadnych norm (nie mówiąc już o
        normach europejskich, zresztą garaże nie wyszły im również w osiedlu Aleje
        Jerozolimskie)
        - koszmarne betonowe patio (pewnie tak samo będzie wyglądać wnętrze na Dębowym
        Parku, chociaż tam ma być przeswit) - przyszłych właścicieli z Dębowego Parku
        zapraszam do patio na Grochowskiej to będą mieli przedsmak "zieleni" oferowanej
        przez JW. Poza tym ciekawe, że na zdjęciach Dębowego Parku w środku jest drzewo
        ciekawe jak im wyrosło na betonie, bo przecież pod dziedzińćem są garaże -
        pewnie jest sztuczne).
        - domofony nieczynne już pół roku, ponoć JWC ma kłopot z wykonawcami. Jeżeli
        mają kłopot kłopot z tym wykonawcą (notabene z Olsztyna), to ciekawe w jaki
        sposób egzekwują wykanane prace od innych wykonawców. Jak to odnosi się do słów
        Pani Blidy.
        - wygląd odbiegający od tego co pokazują na swojej stronie w zakładce nasze
        osiedla - w ten sam sposób zmienili już wystrój Dębowego Parku z biało
        pomarańczowego na zielono-niebieski jakiś tam. W tej chwili na róznych
        publikacjach są różne zdjęcia - więc JWC chyba specjalnie zostawia obie wersje
        żeby póżniej mieszkańcy nie mieli zastrzeżen - przecież publikują obie wersje.

PODSUMOWUJĄC
        NIE WIERZCIE HANDLOWCOM, BO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU ZOSTAŁAM OSZUKANA I TERAZ
        POD BOKIEM BĘDĘ MIAŁA STACJĘ BENZYNOWĄ.
        W TEN SPOSOB OSTRZEGAM WSZYSTKICH.
        • _rafi J-WC nieładnie budują 04.04.02, 14:03
          hop do góry :)))))))))))))
      • Gość: N ina Re: SPRAWDZIE SWOJĄ OCHRONĘ IP: *.mrkch.pl / 10.17.0.* 18.04.02, 15:44
        Czy ktoś posiada informacje na temat programu 40% (wpłata do czasu oddania
        kluczy - 60% kredyt JW Będę wdzięczna za informacje Pozdrowienia
        • _rafi Kredyt! 19.04.02, 10:05
          Nie musisz brać kredytu, bo kredyt przyzna ci Bank JWC. Wpłacasz im TYLKO 40% wartości mieszkania.
          Pozostałe 60% spłacasz przez 25 lat. Przez pierwszy okres płacisz im około 5% odsetek. Co będzie później? - nie
          wiem! Ale napewno JWC na tym nie straci...
          • Gość: aneta Re: Kredyt! IP: *.netname.pl / 62.148.94.* 22.04.02, 10:09
            no i co z tego Rafi,że JWC na tym nie straci-dla mnie system 40/60 to jedyna
            mozliwość mieszkania we własnym kącie,niech sobie zarabiają,jak żebrałam po
            bankach to mnie wyśmiewali że chce kredyt-a oni dali jakąś szanse,normalne żę
            nie straca na tym ale ja chyba jeszcze więcej zyskam-po latach tułaczki choć
            ciasny i ze ślepa kuchnia ale własny kąt.
        • Gość: aneta Re: SPRAWDZIE SWOJĄ OCHRONĘ IP: *.netname.pl / 62.148.94.* 22.04.02, 10:24
          cześc Nina-ja wziełam w takim systemie i opisze ci mój przykład z maja 2001-
          kiedy podpisywałam umowę(na mieszkanie jeszcze czekam):wybrałam mieszkanie i po
          kolei wpłcałam:po podpisaniu umowy 3%/za miesiąc 7%/ za miesiąć 10%/potem
          pozostałe 20 rozłozono mi na raty po prawie 2000 przez 15 miesiecy- do terminu
          jaki był przewidziany na oddanie mieszkania.Ja akurat mogłam te 20 % w ratach
          (a nie 40% jak w umowie) dlatego bo napisałam specjalne pismo do
          dyrektora,zgodził sie ale tez dlatego bo wtedy był długi czas do oddania,blok
          wtedy jeszcze nie wyszedł z ziemii-teraz stoi i napewno ciężko byłoby cios
          takiego negocjowac.Tak sie złozyło żę nie musiałam spłacac po 2000 do momentu
          oddanaia bo jakos poszczęściło mi sie i cała sume wpłaciłam do 31.12.2001
          (uniknełam watu!)-no i na dzis mam wpłacone całe 40%,sierpien-grudzien mysle
          dostane mieszkanioe i zaczna spłacać raty -ok700/750 zł miesiecznie na 25
          lat.Im szybciej spłace tym mniej nadpłacam,odsetki spłacam juz przez pierwsze 5
          lat,nie jest to takie najgorsze-obliczałam to nadpłacam nie całe drugie
          mieszkanie po 25 lataach.(moje to 48m z balkonem i parkingiem)-aha,miejsce
          parkingowe wybierqłam sama i w całkiem dobrej lokalizacji.
    • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 17.04.02, 16:48
      czy ktoś z mieszkańców Grochowskiej jest w stanie powiedzieć mi co było na
      zebraniu wspólnoty w zeszłym tygodniu, może coś ciekawago uradzono?
      pozdrawiam innych oszukanych przez JW
      • Gość: cesiek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 15:23
        Tego już nie rozumiem. Piszesz kilkadziesiąt postów nt. spartolonych budów JWC,
        w tym swojej własnej Grochowskiej i chyba dlatego nie masz czasu chodzić na
        spotkania własnej wspólnoty, żeby dowiedzieć się co na tej Grochowskiej
        słychać.Żółć zalała Ci mózg.
        • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 22.04.02, 15:53
          Sorry, ale nie widziałem powodu, żeby z powodu jakiejś nasiadówki odwoływać od
          dawna zaplanowane i opłacone wakacje. A tak w ogóle to po co tyle agresji. Zółć
          może mi zalewa mózg, ale przynajmniej go mam (choć podpisując umowę z JW,
          zapewne działem w stanie pomroczności jasnej jak to ktoś napisał).
      • Gość: anna Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 14:49
        na spotkaniu wspolnoty pełno było punktów proceduralnych (uchwalenie statutu,
        regulaminu, wybór zarządu i komisji). Ponadto poruszono temat wad budynku i
        zdecydowano się na jakąś niezależną ekspertyzję, która potwierdzi liczne ponoć
        wady budynku. Niektóre z nich są tak poważne, że aż nie chce mi się wierzyć,
        żeby były prawdziwe (ponoć pękają już jakieś stropy czy filary nośne i
        rdzewieje instalacja odpływowa). Nie wiem czy to możliwe.
        • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 22.04.02, 16:30
          nie no jeszcze by tego brakowało, żeby zaczęły pękać filary nośne. Toć to wtedy
          będzie totalna niedoróba. Chyba się pani coś przesłyszało. Ja rozumiem
          rdzewiejące rury to w ich stylu, ale żeby nie potrafili porządnie zrobić
          konstrukcji nośnych to już ewidentna granda. Czy wiadomo, kiedy będzie ta
          ekspertyza? i kto ją będzie robił?
          • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 26.04.02, 15:43
            zwracam honor, rzeczywiście niektóre filary nośne budynku są popękane. Tego nie
            będzie można puścić płazem.
            • Gość: aga Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.big.pl / 212.160.117.* 29.04.02, 14:34
              czy ktoś próbował może zrezygować z umowy z JWC. Jeżeli tak, to jak długo
              musiał czekać na pieniędzo i na jakich warunkach?
              • _rafi Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 30.04.02, 08:19
                Zrezygnować z ich usług, to wielka męczarnia. Mają zagwarantowane w KAŻDEJ umowie, że
                oddadzą, jesli wogóle oddadzą, kasę do roku po rozwiązaniu umowy. Możesz się domyslać, że
                bardziej za rok, niż wczesniej. Oczywiscie bez odsetek i z karą dla odchodzącego.

Także życzę powodzenia...
                • Gość: gość Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 195.136.21.* 30.04.02, 09:22
                  Ludzie czytajcie umowy, zrozumcie je i podpiszcie z pełną świadomością.
                  Mieliście możliwość nawet w JWC, któwego tak nienawidzicie, na korekty w umowie.

Podpisujecie coś oczym nie macie pojęcia, a potem jesteście zdziwieni że
                  daliście się zrobić w jajo.
                • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 30.04.02, 17:48
                  dokładnie tak
              • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 30.04.02, 17:53
                łatwiej się rozwieść w muzułmańskim kraju niż wyjść z umowy z JW. Mają je tak
                skomponowane, że dopiero w 3 m-ce po terminie oddania (czyli przeciętnie 2 lata
                po podpisaniu umowy) moga ci oddać kasę bez kar umownych i to z symbolicznym
                odsetkami. Inaczej to pobiarają karę umowną oddają bez odsetek i to dopiero po
                znalezieniu następcy czyli np w kilka miesięcy po zerwaniu umowy.
                A oczywiście przy podpisywaniu zapewniają cię że wszystko będzie OK i że nie
                będzie żadnych problemów.
                • Gość: gość Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 195.136.21.* 10.05.02, 15:45
                  Oszukani i zrobieni w jajo dajcie przykład korzystniejszej dla kienta umowy
                  innego developera.
                  Każdy developer (co ja pisze kazda firam) broni swojego interesu i tworzy szablon
                  umowy by sprzyjeła właśnie jemu. Chcesz zerwać umowe w Canal+ placosz np 300
                  (zalezy od promocji) itd. Po podpisaniu umowy można mieć pretensje do siebie a
                  nie do firmy. Jeżeli szablin umowy komuś nie pasuje to idzie do konkurencji lub
                  renegocjuje warunki umowy co w przypadku JWC jest możliwe. Sam wprowadziłem
                  korekty, mieszkam w Dąbrówce Wislanej i jest ok. Przyznam też że na Grochowskiej
                  to im wyjadkowo nie wyszło - współczyję bardzo.
                  pozdrawiam.
                  • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.09.02, 17:22
                    w Ursusie też JW jakość specjalnie nie wyszło bo osiedle jest już 4 raz zalane
                    (artykuł z Rzeczpospolitej 26.08.02 strona D5), Ząbki też wiele osób krytykuje,
                    a Lucka po prawie 4 latach od pierwszego naboru ledwo wyszła z ziemi. Zapytaj
                    się kogoś kto od 1998 czeka na wybudowanie tego super Manhatanu na Łuckiej czy
                    jest szczęsliwy i zadowolony. Wątpię
              • Gość: UL Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 213.241.44.* 19.07.02, 15:53
                W mojej umowie mam zapisane, ze moge rozwiazac umowe, jezeli opoznienie w
                budowie bedzie wieksze niz 3 miesiace (oczywiscie z winy developera). Wtedy
                powinni zwrocic mi pieniadze wraz z odsetkami w ciagu 4 tygodni od rozwiazania
                umowy. Ale jaka jest pewnosc ze zwroca zgodnie z umowa?
                • Gość: julek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.acn.waw.pl 27.04.03, 11:31
                  Gość portalu: UL napisał(a):

> W mojej umowie mam zapisane, ze moge rozwiazac umowe, jezeli opoznienie w
                  > budowie bedzie wieksze niz 3 miesiace (oczywiscie z winy developera). Wtedy
                  > powinni zwrocic mi pieniadze wraz z odsetkami w ciagu 4 tygodni od
                  rozwiazania
                  > umowy. Ale jaka jest pewnosc ze zwroca zgodnie z umowa?

Pewnosc to jest, ale ze NIE zwroca zgodnie z umowa..
    • proto Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 10.05.02, 13:34
      ?????
    • Gość: proto Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.man.polbox.pl 10.05.02, 13:34
      ????
      • Gość: Karolina Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 02.07.02, 10:10
        Witam
        Ja tez kupiłam mieszkanie w JW na Kowalczyka i ciągle zmieniają termin oddania
        ostatnio powiedzieli ,że od sierpnia ale w to nie wierze bo zewnątrz nie
        wskazuje nic na to. Czy ktos odwiedził swoje mieszkanie w środku i moze
        powiedzieć czy są jakieś postępy?
        • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 08.07.02, 17:28
          wiem, że to będzie wątpliwe pocieszenie, ale u nas na grochowskiej termin
          września 2000, zmienił się w październik potem listopad, grudzień, styczeń,
          marzec, maj, czerwiec, lipiec itp i w końcu budynek został zakończony w grudniu
          2001 więc 15 miesięcy później.
          Idź koniecznie obejrzeć mieszkanie przed odbiorem z jakimś specem, zmniejszysz
          ryzyko przejęcia lokalu z dużą ilością bubli.
          i jeśli mieszkasz na ostatnim piętrze to sprawdź, czy nie ma zacieków na
          suficie bo na grochowskiej nie obyło się bez przeciekającego dachu i to mocno.
          • Gość: amika Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.alcatel.pl 24.04.03, 08:42
            Jako dodatkowy koszmarek proponuję obejrzeć BUBLE oddawane przez JWC na
            Dądrówce Wiślanej, to co proponują nie nadaje się do zamieszkania. Odbiór
            mieszkania oczywiście z inspektorem nadzoru budowlanego zakończył się prawie 3
            stronicową listą usterek (pisane odręcznie w czasie oględzin, format A4).
            Opóźnienie w oddaniu mieszkań - odz sierpnia 2002r a więc już OSIEM miesięcy i
            końca nie widać, bo nie wszystkie usterki są możliwe do usunięcia i
            najprawdopodobniej odbiorę pieniądze zamiast mieszkania ..........
            Pozdrawiam,
    • Gość: aneta Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 20:33
      Nie wiem jak mieszkania JW wyglądają w srodku, ale z zewnątrz to jest koszmar.
      Wybudowałam pięknę mieszkanie na Tarchominie, w terminie, u porządnego
      dewelopera, jednak mieszkanie moje ma jedną wadę: widzę z okna osiedle JW,
      koszmarne, toporne, zbudowanie bez smaku i bez gustu. Wygląda to jak
      współczesna wersja bloków z wielkiej płyty, którymi 30 lat temu zasypano
      Warszawę. Totalne bezguście. Jak ludzie mogą w tym mieszkać?
      • Gość: Kosma Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 12:22
        Nie wiem Aneto, na jakim osiedlu mieszkasz, ale na całym Tarchominie nie ma ani
        jednego ładnego budynku. Wszystko na jedną modłę. Naprawdę trudno jest odróżnić
        JWC od DD czy innego Mostostalu. Tak więc Twoje poczucie estetyki jest bardzo
        selektywne.
        • _rafi UWAGA NA JW CONSTRUCTION 22.05.02, 09:20
          Anecie pewnie chodziło o to, że jej się nie podoba styl budowania przez j-wc, a
          każdy inny, nawet mało ciekawy, bloczek, jest o niebo ładniejszy.
      • Gość: ... Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.strzelecka.waw.pl / 192.168.0.* 01.02.03, 23:11
        Jesli w Zarzadzie firmy JWC zasiadaja osoby blisko zwiazane z byla PZPR - to
        dla nich wspomnienia sprzed 30 lat sa zapewne slodkie. Jak i dzis, gdy kasa, k
        ktora wyrywaja za jakosc rodem z ukrainy. Nie ma to jak wlasne materialy o
        najwyzszej jakosci, he, he.
        Jedno jest pewne - juz dawno wyniesli sie z blokow.
    • Gość: barbara Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 20:28
      do całej litanii usterek JW Construction dodałabym niewydolną instalacje
      wentylacyjną. U mnie w łazience wwiewa rurami zapachy z kuchni sąsiada, zaś
      instalację w WC mam tak niesprawną, że zamiast wywiewać przykre zapachy rurami
      w świat to instalacja ta wwiewa wszystko do mieszkania. Z rozmów z sąsiadami
      wiem, że wiekszość z nich ma ten sam problem. Czy to ma być solidny developer?
      • _rafi Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 27.05.02, 09:00
        Żeby nie być posądzonym o stronniczosć, powiem, że wwiewa mi w łazience tylko czasami.
        • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 05.06.02, 17:34
          jakość dziw, że wielki miłośnik JW KrzychuK pominął ten "pachnący" wątek. cóż
          za niedopatrzenie.
          • Gość: KrzychK Re: marudzenia pewnej "oszukanej" kobiety :-> IP: 157.25.125.* 06.06.02, 07:11

> jakość dziw, że wielki miłośnik JW KrzychuK pominął ten "pachnący" wątek. cóż

masz jakis problem? to moze specjalista? to jak? oszukana? :->

> za niedopatrzenie.

chyb z Twojej strony - jesli piszesz po _tylu_ dniach od zakonczenia to (jak to
            bylo? ;-P) jestes pracownikiem konkurencji... hehhehehe

KrzychK

ps. a sytuacje opisane wczesniej znam z Grochowa (jak sasiad nad lub pod
            zamontowal wiatrak/wyciag wbrew przepisom).

• oszukani-przez-jw Re: marudzenia pewnej 14.06.02, 16:35
              czy pęknięcią ścian nośnych i grzyba na ścianie w 4 miesiące po oddaniu budynku
              znasz też Grochowa, czy tam są porządne przedwojenne budynki gdzie mimo upływu
              70 czy 80 lat nie pojawił się grzyb ani też nie pękały ściany nośne.
      • Gość: max Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.crowley.pl 24.01.03, 13:29
        W samej Warszawie działa 170 firm deweloperskich (dane z "Wyborczej").
        Każdy ma możliwosc nieskrępowanego wyboru takiej firmy, jaka mu odpowiada.
        O J.W dużo się w Internecie pisze, niektórym sie ta firma podoba, innym nie.
        Zastanawiajace jednak, że mimo krytyki, tak wiele osób wybiera jednak tę firmę.
        Czyżby wszyscy oni byli ciemni- a rację mieli jedynie zajadli krytykanci,
        zresztą częściowo przynajm,niej uprawiajacy czarny public relations na rzecz
        swoich mocodawców, którzy nie mogą wygrać konkurencji z J.W?
        Głos ten kieruję do ludzi myślących, bo tacy tez mieszkaja w mieszkaniach
        pobudowanych przez J.W, tak jak ja(Os.Jerozolimskie)
        • Gość: bb prawda jest bolesna IP: *.mst.gov.pl 01.09.03, 10:33
          Gość portalu: max napisał(a):

> W samej Warszawie działa 170 firm deweloperskich (dane z "Wyborczej").
          > Każdy ma możliwosc nieskrępowanego wyboru takiej firmy, jaka mu odpowiada.
          > O J.W dużo się w Internecie pisze, niektórym sie ta firma podoba, innym nie.
          > Zastanawiajace jednak, że mimo krytyki, tak wiele osób wybiera jednak tę
          firmę.
          >
          > Czyżby wszyscy oni byli ciemni- a rację mieli jedynie zajadli krytykanci,
          > zresztą częściowo przynajm,niej uprawiajacy czarny public relations na rzecz
          > swoich mocodawców, którzy nie mogą wygrać konkurencji z J.W?
          > Głos ten kieruję do ludzi myślących, bo tacy tez mieszkaja w mieszkaniach
          > pobudowanych przez J.W, tak jak ja(Os.Jerozolimskie)

Drogi kolego - tak się składa że coraz więcej osób ma okazję doświadczyć na
          własnej skórze jakości JWC. Kiedy sprzedawałem mieszkanie przy Nowodworskiej
          duża część rozmów zaczynała się od pytania: "Czy mieszkanie budowało JW
          Construction?" Przy odpowiedzi twierdzącej rozmówca grzecznie dziękował i
          odkładał słuchawkę. I ja mu się wcale nie dziwię. Po 4 latach mieszkania w tej
          współczesnej wielkiej płycie (chociaż wielka płyta raczej się nie zawala, a u
          nas jeden z bloków skręcili śrubami i czekają co dalej - ja wolałem nie
          czekać), stwierdziłem że mieszkać w czymś takim nie przystoi człowiekowi
          cywilizowanem. Postanowiłem sprzedać, zanim nie wydarzy się jakieś większe
          nieszczęście (na razie lokatorom na parterze popękały podłogi - ściany były
          popękane od początku) i mieszkania JWC staną się niesprzedawalne (no, chyba że
          np. za 70% ich obecnej (również nie najwyższej) wartości.

A na pytanie czy ludzie są ciemni, odpowiem w ten sposób: młodzi ludzie nie
          mają ani wystarczających środków finansowych, ani rozeznania na rynku
          developerskim, ani doswiadczenia. To się jednak powoli zaczyna zmieniać. A
          wtedy i Sylwia Gruchała nie pomoże. Musiałaby tym swoim floretem podeprzeć
          naprawdę dużo sufitów (oraz podłóg).
    • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 12.06.02, 16:36
      Żeby nie było, że tylko krytykuję JW Construction więc dodam, że ostatnio,
      zrobili wokół budynku na Grochowskiej bardzo ładny ogródek. Choć jak to zawsze
      z JW, jest pewne ale. 50 cm od krawężników posadzili drzewka, których korzenie
      za parę lat rozrosną się i rozsadzą zapewne drogę. Ale to detal.
    • Gość: dcba Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: 195.116.92.* 14.06.02, 10:24
      A ja słyszałem, że JWC kontreolowane jest obecnie przez mafię, która pierze w
      ten sposób pieniądze.
      • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 26.06.02, 17:26
        mafia nie mafia, ale mogli by budować na czas, i porządnej jakości. po deszczu
        budynek nasz wygląda jak sprana szmata, zapewne dodali czegoś do tynku żeby
        było taniej.
    • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 10.07.02, 17:24
      żeby nie było, że jestem gołosłowny to powiem, że w dzisiejszej GW dodatek dom
      jest list zarządu naszej wspólnoty, który opisuje wady budynku na Grochowskiej
      357 dzieła JW Construction.
    • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 11.07.02, 16:12
      jeżeli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości co do byle jakości JW Construction to
      zapraszam na Grochowską, gdzie wczoraj na spotkaniu mieszkanców ponad 100 osób
      perorowało psiacząc na JW i ich niesłowność oraz liczne usterki.
      • Gość: bu A ja tam nie czuje się oszukana... IP: 212.244.73.* 23.07.02, 07:03
        Moje mieszkanie (Buczynek) nie ma grzyba, ani wadliwie działającej wentylacji,
        winda jest co prawda jedna na klatce, ale jeszcze nie widziałam tam kolejki...
        Jedyna drobna usterka została natychmiast poprawiona.
        A co do wyglądu tych domów... O gustach sie nie dyskutuje, ale w sumie całość
        wygląda schludnie, jak za tą cene. Naturalnie mogłam się zdecydować na
        ładniejsze osiedle u innego dewelopera, ale w czasach, kiedy kupowałam moje
        mieszkanie musiałabym zapłacic co najmniej 300 zł więcej za metr, a na to mnie
        stać nie było.
        I jeszcze jedna uwaga natury ogólnej: strasznie jadowicie jest w tym wątku.
        Kochani adwersarze, postarajcie się wzajemnie nie obrażać, nawet jak wam
        skoczy ciśnienie i zabraknie argumentów.
        • Gość: Kwasek Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 23.07.02, 10:14
          Ach Ci pracownicy JW. Constr, jacy wytrwali.

> Moje mieszkanie (Buczynek) nie ma grzyba, ani wadliwie działającej
          wentylacji,
          > winda jest co prawda jedna na klatce, ale jeszcze nie widziałam tam
          kolejki...
          > Jedyna drobna usterka została natychmiast poprawiona.
          > A co do wyglądu tych domów... O gustach sie nie dyskutuje, ale w sumie całość
          > wygląda schludnie, jak za tą cene. Naturalnie mogłam się zdecydować na
          > ładniejsze osiedle u innego dewelopera, ale w czasach, kiedy kupowałam moje
          > mieszkanie musiałabym zapłacic co najmniej 300 zł więcej za metr, a na to
          mnie
          > stać nie było.
          > I jeszcze jedna uwaga natury ogólnej: strasznie jadowicie jest w tym wątku.
          > Kochani adwersarze, postarajcie się wzajemnie nie obrażać, nawet jak wam
          > skoczy ciśnienie i zabraknie argumentów.
          • Gość: bu Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: 212.244.73.* 23.07.02, 10:58
            dlaczego jak ktoś nie jest zdołowany i obrażony na jw, to od razu jest szpion,
            agent, pracownik, albo coś w tym stylu? juz wczesniej o tym pisał "oszukany-
            przez-jw"... robi się zamknięte koło...
            oświadczam, zapewniam i potwierdzam, że nie jestem zatrudniona przez JW, a z ww
            firma łączy mnie tylko to, iż zakupiłam w niej mieszkanie, w takim standardzie
            jakiego sie spodziewałam sądząc po cenie.
            • Gość: Jarek Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 23.07.02, 13:21
              Droga Bu szkoda gadac, ama widzisz ze nie ma sily, zeby ci w takiej dyskusji
              nie skoczylo cisnienie :-))))

Po prostu tu panuje calkowita wolnosc wypowiedzi, pod jednym tylko warunkiem,
              nie musze chyba pisac jakim. Jesli nie chcesz tego warunku spelnic w dodatku
              upierasz sie przy oczywistych dla kazdego absurdach ze sciany masz proste, na
              podlodze ci prawdziwki nie rosna, pod blokiem w kasku nie musisz chodzic,
              patrzac na swoje osiedle nie spluwasz z odraza, a wchodzac do swojego
              mieszkania nie mowisz za kazdym razem: "O k...wa!", to ani chybi jestes
              handlowcem JWC i koniec :-)))

Amen!

J. (ktory juz nie moze patrzec na ten watek, ale jeszcze od czasu do czasu tu
              zaglada)
              • oszukani-przez-jw Re: A ja tam nie czuje się oszukana... 24.07.02, 16:37
                być może twój blok zbudowany jest w standardzie, który Ci odpowiada i dokładnie
                tak jak się tego spodziewałeś. Miej jednak trochę elementarnego szacunku, żeby
                uznać, że ludzie którzy odebrali klucze do swojego cieżko opłaconego mieszkania
                po 15 miesiącach opóźnienia (bo niestetyż terminowość nie jest mocną stroną JW)
                i stwierdzili po fakcie z przerażeniem, że budynek jest wykonany byle jak i z
                pogwałceniem wielu norm, czują się oszukani. By rozwiać wątpliwości dotyczące
                licznych niedoróbek JW (pękające ściany nośne, grzyb w mieszkaniach,
                przeciekający dach) stworzymy własną stronę internetową, na której będziecie
                mogli odejrzeć "jakość" w wykonaniu JW Construction. Większość piszących tu
                pracowników JW Construction i nielicznych rzeczywiście zadowolonych klientów (w
                końcu każda potwora znajdzie swojego amatora) zachowuje się jak świety Tomasz i
                udaje, że ponieważ oni nie mają grzyba w Ursusie to na Grochowskiej na pewno go
                nie ma. Więc, żeby nie marnować czasu na zbędne polemiki i udowadnianie, że JW
                Construction jest firmą nierzetelną i budującą byle jak stworzę po wakacjach
                własną stronę internetową, na której wszyscy niewierni Tomasze będą mogli
                obejrzeć w całej krasie pękające ściany nośne, grzyba na ścianach (i to
                bynajmniej nie są Prawdziwki, zresztą gdyby to dotyczyło Twojego mieszkania
                dowcipnisiu to zapewne tak byś nie pisał).
                • Gość: bu Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: 212.244.73.* 25.07.02, 09:21
                  Nikt nie neguje, że masz problemy ze swoim "ciężko opłacanym mieszkaniem,
                  oddanym do użytku z 15 miesięcznym opóźnieniem". Współczuje ci bardzo, i jeśli
                  faktycznie czujesz się oszukany, to jedynym wyjściem jest droga sądowa.
                  Nie zmienia to faktu, ze ja nie narzekam, i myśle że nie należe do "nielicznej"
                  jak piszesz, grupy zadowolonych. Myśle, że te proporce rozkładaja się w
                  najgorszym wypadku pół na pół.
                  Ale ty też uwierz, że nie mam żadnego interesu, kiedy mówie, że fajnie mi sie
                  mieszka, i ściany mam proste, i nie mam grzyba, i do windy w kolejce też nie
                  stoje godzinami... To są proste fakty, a dzentelmani o nich nie dyskutują.
                  • Gość: Nikita Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: 195.136.95.* 25.07.02, 09:44
                    wniosek z przeczytanych powyżej wypowiedzi nasuwa mi się jeden. wszyscy
                    zadowoleni z JWC to najwidoczniej ludzie o zerowych wymaganiach, którzy nie
                    widzą usterek i odpowiadają im takie warunki. nie wierze, że gdziekolwiek
                    budynek wykonany przez JWC jest ok. jako jeden z wielu przykładów proponuję
                    osiedla w Markach/Ząbkach. w osiedlu przy Drewnickiej 80% lokatorów złożyło
                    pozwy do sądu. budynki mają kilka lat, a balkony się sypią, zostały podtrzymane
                    ochydnymi metalowymi plombami (znajomy z agencji nieruchomości jak pokazuje
                    takie mieszkanie do sprzedania, to ludzie dostają ataku śmiechu i natychmiast
                    wychodzą), elewacja wygląda gorzej niż wielka płyta z lat 70. w osiedlu obok na
                    Kosynierów szpary w ścianach są na grubość kciuka.
                • Gość: Jarek Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 25.07.02, 12:24
                  > Większość piszących tu
                  > pracowników JW Construction i nielicznych rzeczywiście zadowolonych klientów

:-))))))))))))))))))))))

> zachowuje się jak świety Tomasz i
                  > udaje, że ponieważ oni nie mają grzyba w Ursusie to na Grochowskiej na pewno
                  > go nie ma.

Drodzy Oszukani!
                  Naprawde nie chce juz mi sie z "wami" dyskutowac, ale tu po prostu nie moge sie
                  powstrzymac, od przypomnienia, ze to "WY" PIERWSI zaczeliscie w ten sposob
                  pisac, cytuje z tego watku:

> - nie mam grzyba
                  (poczekaj pewno wyrośnie)

Piszesz że nie masz grzyba. Spojnie nie wszystkie atrakcje od razu. Urosnie ci
                  jak zacznie przeciekać słabo zaizolowany przez JW dach, albo pekną rynny.

> idealem),
                  zobaczymy może w momencie podpisywania aktu dowiesz się że twój lokal
                  mimo, że wpłaciłeś 100% ceny jest obciążony hipoteką na 10 mln PLN (tak
                  mielismy
                  na Grochowskiej)- wtedy mina Ci zrzednie

> normach
                  mi też się wydawało, że mieszkanie jest proste dopóki nie uświadomiła mi tego
                  moje ekipa budowlana

nie okłamuj się
                  chłopie oni są do kitu. Przyznaj się przed samym sobą, że może nie straciłeś
                  pieniędzy u jakiegoś zbankrutowanego developera, ale też nie kupiłeś tego co za
                  te pieniądze mółgbyś i powinieneś mieć. Dostałeś byle co.

Więc towje zadolenie
                  jest podejrzane (a twoje wypowiedzi brzmią jak tekstu pierwszomajowych
                  przemówień)

Tyle cytatow, poki co koncze temat :-)

J.
        • Gość: Piotr Re: A ja tam nie czuje się oszukana... IP: *.polkomtel.com.pl 30.08.02, 09:17
          Mieszkam na osiedlu Buczynek 2 i uważam, że jest b. ładne a osobiście problemów
          z JWC nie miałem. Mam tylko duże wątpliwości co do wiarygodności handlowców.

Nie jestm pracownikiem JWC - Jak ktoś nie wierzy, to polecam kontakt na priv:
          pwr2002@poczta.onet.pl

Natomiast sądząc z treści postów, to wątek grupuje faktycznie oszukanych przez
          JWC, bo nie sądze, aby opisy grzybów i innych atrakcji były wymyślone, a
          opóźnienia budowy sa po prostu faktem (Grochowska?)

Pozdrawiam,
          Piotr
    • Gość: nk Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 08:58
      Szanowni Dyskutanci!
      Jestem bardzo ciekawy ilu z Was to pracownicy firm konkurencyjnych wobec JWC.
      Moze się ujawnicie, bo szkodzicie nie tylko JWC, ale też klientom tej firmy.
      • luzik1 Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 25.07.02, 11:48
        Gość portalu: nk napisał(a):

> Szanowni Dyskutanci!
        > Jestem bardzo ciekawy ilu z Was to pracownicy firm konkurencyjnych wobec JWC.
        > Moze się ujawnicie, bo szkodzicie nie tylko JWC, ale też klientom tej firmy.

Z prawdą obiektywną się nie dyskutuje !! A prawda jest taka, jak w konkretnych
        przykładach większości wypowiedzi o tym, i o innych "developerach" ! Założę
        się, że wątki "monitorują" pracownicy firm develop. i jeśli tak jest - to
        apeluję do nich - SŁUCHAJCIE CO MÓWIĄ WASI KLIENCI - TO ONI DAJĄ WAM ŚWIADECTWO
        I TYLKO DZIĘKI NIM MACIE PRACĘ !!
        Uczcie się, dzieci, bo na złą opinię sami zapracowaliście........a ją - jak
        gówno z podeszwy - trudno zmyć i żeby jeszcze nie śmierdziało...
        • _rafi UWAGA NA JW CONSTRUCTION!!! 25.07.02, 12:33
          luzik1 napisał:

Założę
          > się, że wątki "monitorują" pracownicy firm develop. i jeśli tak jest - to
          > apeluję do nich - SŁUCHAJCIE CO MÓWIĄ WASI KLIENCI - TO ONI DAJĄ WAM ŚWIADECTWO
          >
          > I TYLKO DZIĘKI NIM MACIE PRACĘ !!
          > Uczcie się, dzieci, bo na złą opinię sami zapracowaliście........a ją - jak
          > gówno z podeszwy - trudno zmyć i żeby jeszcze nie śmierdziało...
          >

Dokładnie!

PS. Nazwałes Najlepszą Z Najlepszych Firm Deweloperskich W Warszawie (tu cytat): "JW (C)
          Destruction". Masz u mnie piwo!
      • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 06.08.02, 15:44
        a może raczej pytanie ilu z tych "zadowolonych" to pracownicy JW Construction.
        Jeśli ileś osób loguje się z tego samego serwera używając innych nicków
        (squter, funki, fun2, klientJW, gość) to czy należy rozumieć, że w tej samej
        firmie pracuje aż tylu wielbicieli jakości JW Construction, czy po prostu ktoś
        usiłuje stworzyć pozory licznych zadowolonych klientów, bo mu sprzedaż spada.
      • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 06.08.02, 16:03
        Gość portalu: nk napisał(a):

> Szanowni Dyskutanci!
        > Jestem bardzo ciekawy ilu z Was to pracownicy firm konkurencyjnych wobec JWC.
        > Moze się ujawnicie, bo szkodzicie nie tylko JWC, ale też klientom tej firmy.

Szanowny/a nk może to Pan (Pani?) sam (sama?) się ujawni. I potwierdzi, że jest
        klientem JW, ma wybudowany lokal (na czas) i do tego bez krzywych ścian i
        innych istotnych usterek.
        Gdybym pracował w konkurencji JW to czepiałbym się tej firmy codziennie bo na
        prawdę jest czego się czepiać. Ja ostatni raz miałem czas się "zająć" moim
        kochanym JW 2 tygodnie temu. Ale zważywszy na to ile straciłem budując z tą
        niesolidną firmą, nie zaprzestanę głosić prawdy na jej temat. Gdybym podpisując
        umowę wiedział, że dla JW Construction 15 miesięcy = 30, a jakość jest im
        totalnie obojętna (byle wycyckać klienta) kupiłbym mieszkanie u kogoś innego.
        Może w sąsiednim budynku, którego piękno architektoniczne i jakość materiałów
        staje mi w gardle za każdym razem kiedy z parku widzę ich osiedle i ten
        tandetny bunkier JW, w którym niestety mieszkam (co ciekawe ceny obok niestety
        nie są wyższe od JW, więc argument, że JW jest tanie jest wyssany z palca).
        • Gość: Serw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 16:21
          Rany boskie! Oszukani-przez-JW niestety znowu wrócił. Kolego jesteś w swej
          nienawiści gorszy od bojownika al-kaidy. Dorównuje Ci od czasu do czasu Rafi.
          Nawet urlop nie ostudził Cię. Nudne i monotematyczne są Twoje posty. Czy mając
          w ręku tyle argumentów pozwałeś JWC do sądu, czy też realizujesz się jedynie na
          tym forum? Czy uważasz, że sądy są skorumpowane przez obrzydliwe JWC? Możesz
          nie odpisywać, bo spadam z tego wątku.
          • Gość: oszukana Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 22:38
            W pełni zgadzam się z tym co zostało napisane do tej pory o JW. Patio które
            znajduje się w środku budynku na ul. Grochowskiej wcale nie jest tym co było w
            reklamówkach. Sama mam stronę internetową z reklamową inwestycją GROCHOWSKA /
            PARK SKARYSZEWSKI gdzie JW. promowało tę inwestycję jako SUPER, zresztą
            podobnie jak teraz reklamowane są inne inwestycje tej firmy: Targówek Plaza
            jako HIT LATA, OGRODY BEMA. Ciekawe ile ogrodów będzie na osiedlu Ogrody Bema,
            jeżeli popatrzeć na Grochowską, to powierzchnia osiedla zostanie wybetonowana i
            będzie na nią wylana jakaś zielona paciaja. Podobnie podejrzewam będzie na
            Dębowym Parku (tam patio również będzie na dachu garażu). Przyjrzałam się
            reklamówkom Dębowego Parku i widzę że w środku jest drzewo, ciekawe jak wyrosło
            na dachu garażu. Jest to kolejny przekręt JW.
            Podobnie jak oszukani-przez-jw. kupiłam mieszkanie na Grochowskiej i w pełni
            tego żałuję widząc sąsiednią inwestycję Sabe. Odwodzę i będę odwodzić
            wszystkich którzy chcą albo będą chcieli kupić mieszkanie w JW.
            Inwestycja Sabe też jest dość gęsto zaplanowana, ale jest to pomyślane z głową,
            już w tej chwili wszystko wysypywane jest ziemią i widać, że przygotowywane
            jest to pod zieleń.
            Może Pan Prezes Gnoiński albo Pan Wojciechowski albo Pani Blida powinni
            popatrzeć jak można budować.
          • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.09.02, 17:34
            gdyby ciebie tak oszukano wybudowując z 15 miesięcznym opóźnieniem taką stodołe
            z pękającymi ścianami nośnymi za kupę kasy też nie piał byś peanów na cześć JW
            Construction. A sobie przyrzekłem, że JW popamięta dzień kiedy składało
            zapewnienie że wybuduje do września 2000 budynek o podwyższonym standardzie.
            A sąd. Spokojnie roszczenia się przedawniają po 3 latach. Mam czas. A
            bynajmniej nie posądzam JW o wpływy w sądzie. Sądy są w końcu niezależne. Ale
            patrząc jak pracują i ile lat się ciągną sprawy, zanim otrzymam jakiekolwiek
            odszkodowanie to minie 5 lat.
            A co do jakości JW to polecam artykuł z Rzeczpospolitej z 26 sierpnia 2002
            strona D5 o zalanym po raz 4 osiedlu JW construction w Ursusie, gdzie ludzie
            zapłacili ciężkie pieniądze, żeby porządnie mieszkać a mają po raz 4 basen
            zamiast parkingu, zalane samochody, klatki schodowe i windy. I to ma być
            szanujący się developer?
    • Gość: slawko Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 08:07
      rozumiem gniew i żal do jwc za błędy i uchybienie w trakcie realizacji i
      późniejszej obsługi w trakcie okresu gwarancji i rękojmi.
      ale nie przesadzajmy każda firma wykonawcza ma problemy z usterkami wykonanych
      prac np.: BUDIMEX - spadły tynki na ursynowi, WARBUD - krzywe tynki na
      racławickiej, JWC - sami wiecie.
      przyklady mozna by mnożyć, ale są umowy z określonym okresem gwarancji i
      rękojmi i należy zgłaszać wszelkie uwagi (ważne pisemnie z potwierdzeniem
      odbioru) jeżeli firma się ociąga, to automatycznie wydłuża czas trwania
      gwarancji i powiększa sobie koszty bo w końcu wyremontują całe mieszkanie.
      tak to bywa

pozdr.
      • oszukani-przez-jw Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.09.02, 17:42
        wybacz, ale Warbud buduje obok naszej działki. Budowa jest zadbana, ładnie
        ogrodzona (a nie popierany krokwiami byle płotek JW), żaden dzwig im się na
        budowie nie wali (a dzwig na budowie JW zawalił się grzebiąc operatora). Do
        tego pełna punktualność (budowa ma być oddana w pażdzierniku i robią już
        ostatnie prace porządkowe) a jakość taka, że tylko pozazdrościć. Naprawdę JW
        mogło by spokojnie wiele się nauczyć od Warbudu.
    • Gość: michał Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 15:39
      Ja do krytyki niesolidnego JW Construction dodałbym beznadziejną jakość
      wykonanej przez nich infrastruktury i izolacji:
      1. w mieszkaniu dokładnie słychać co robi sąsiad, rozmowy, skrzypienie jego
      drzwi wewnętrzych (montowanych przez JW). Jak sasiąd mieszkający 3 mieszkania
      dalej człowiek włączy śwój sprzęt hifi to drży podłoga. Pominę donośne odgłosy
      każdego kroku sąsiada mieszkającego piętro wyżej
      2. wentylacja działa w ten sposób, że zamiast wywiewać powietrze z WC to wwiewa
      zimne powietrze. Więc zimą w WC (w którym oczywiście nie ma kaloryferów) mam
      zimno jak w psiarni (albo jak w sławojce). Za to w kuchni dokładnie wiem czy
      sąsiad ma na obiad ryby czy coś innego bo zapachy kuchenne często są wwiewane
      do mieszkania.
      3. super instalacja oddymiania garaży made by JW Construction jest tak
      niewydajna, że codziennie rano wyje alarm sygnalizujący zadymienie. więc każdy
      właściciel samochodu wbiega szybko do samochodu, bo huk alarmu jest tak silny,
      że głowa pęka. Zważywszy na marki samochodów parkujących w poziemnym parkingu
      (peugeoty, mercedesy, fordy, hondy, saab itp) trudno uznać, że emitują one tyle
      szkodliwych spalin. Co by było, gdyby zamieszkali tu ludzie z warburgami i
      małymi fiatami?
      4. patio wyłożone jest beznadzielną zieloną wykładziną na której przy każdym
      deszczu ludzie się slizgają, jak wczoraj spadł śnieg to na prawdę można się
      było zabić. Kto dopuścił taki chłam do użytku i dał pozwolenie na użytkowanie?
      5. ponadto nie minął rok, a skuwane są posadzki w garażu podziemnym, ponoć
      wykonane niezgodnie z prawem budowlanym. Czy oni tam nie zatrudniali na tej
      budowie żadnych speców? Jak nie potrafią budować to niech się wezmą za coś
      innego.
      • Gość: kamil Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: altea:* / 172.10.11.* 02.12.02, 08:31
        o jakim osiedlu piszesz?
        • Gość: michał Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 19:56
          O g..nej grochowskiej, ale sądząc po przeczytanych wypowiedziach to innych
          osiedlach nie jest lepiej
      • libertator Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 05.12.02, 19:37
        Zastanówcie się drodzy kupujący - JAK MOŻNA MÓWIĆ O WŁASNYM MIESZKANIU JEŚŁI
        SIĘ GO NIE ZAKUPIŁO DROGĄ SPORZĄDZENIA AKTU NOTARIALNEGO. NIE WSPOMINAM JUŻ O
        TAK PODSTAWOWEJ RZECZY JAK UDZIAŁ W GRUNCIE WOLNYM OD OBCIĄŻEŃ HIPOTECZNYCH.
        Z trwogą przypuszczam, że jak ktoś zdecydował się na kupno mieszkania o
        jakości oferowanej przez J.W., to stronę prawną zakupu potraktował z podobną
        ignorancją - Pozostaje więc tylko modlić się o dobrą wolę developera????
      • Gość: Grażynka Re: UWAGA NA jw-PARTACTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 23:52
        Ja też jestem mieszkanką inwestycji na Grochowskiej. Potwierdzam wszystko co
        napisał Michał. JW to straszni partacze. Jak mnie po raz pierwszy odwiedził mój
        nowy narzeczony i zobaczył grzyba na klatce schodowej, to myślałam, że się
        zabiję ze wstydu. Z moim starym narzeczonym musiałam się rozstać przez akustykę
        w tym budynku. Nawet porządnych orgazmów nie mogłam przeżywać, bo zaraz taka
        stara czarownica zza ściany wali jak opętana. Facet przez to się strasznie
        zestresował i stacił na sprawności. A ta stara jędza zza ściany ma małego
        piskliwego tłustego kundla (nie wiem co to za rasa bo nie lubię psów), który
        wrzeszczy na swoją paniusię (pewnie żeby mu dawała ciągle coś do żarcia) i ja
        wszystko słyszę. Ponadto ta paniusia i inne panisie wyłażą ze swoimi pieskami i
        sikają na klatce schodowej i w garażu (tzn pieski a nie paniusie - chociaż co
        do jednej to nie jestem taka pewna).
        Faceci , którzy robili mi mieszkanie, pokazli mi, jak JW izoluje ciągi
        wodnokanalizacyjne i wentylację (która nie działa lub działa odwrotnie). Gdybym
        im nie kazała tego poprawic to od sąsiadów z dołu i góry dzieliłyby mnie dwie 4
        cm ścianki i nic pomiędzy. Ale to i tak nic nie daje. Piętro wyżej mieszka
        bardzo przystojny brunet, który pracuje chyba na nocną zmianę. Słysze jak
        przychodzi każdego ranka około 7-ej i pierwsze co robi, to włącza video z
        kasetami porno. Wiecie jak to jest być budzona każdego ranka cienkim kobiecym
        głosem stękającym "pieprz mnie ogierze".
        W 21 wieku JW nie pomyślało o tym, żeby zrobić w mieszkaniach łącza internetowe
        i telewizję kablową. Teraz ludzie instalują sobie anteny satelitarne, jak w
        jakims slamsie. Jedyne co zainstalowali to kable telefoniczne, ale te jak mi
        mówił facet z TPSA, który zakładał mi telefon, były w wielu miejscach budynku
        uszkodzone przez rury gazowe i inne odwierty, które robiło JW. W garażu na
        najniższym poziomie jest pęknięta ściana przez którą sączy się woda . Przecież
        ten budynek przez to się bardzo szybko zniszczy, a wewaliłam w to mieszkanie
        mnóstwo kasy - musiałam wziąć spory kredyt, bo nie umiem oszczędzać. Wszystkie
        pieniądze wydaję na dobre wino i podróże do Egiptu i Tunezji (uwielbiam
        wspaniale zbudowanych Arabów) - ostatnio zaczęła mi się podobać Turcja, po tym
        jak poznałam pewnego Kurda z Turcji - pewnie niedługo tam pojadę.
        Ostatnio mój nowy narzeczony zaczyna mieć tez w tych sprawach problemy w tym
        budynku (Możemy się spotykać tylko u mnie, bo on ma żonę i chyba jakieś
        dzieci). Pewnie niedługo się przez to rozstaniemy. Już myślę o tym brunecie z
        góry. Przynajmniej byśmy sobie nie przeszkadzali, pozostaje tylko ta
        czarownica z tłustym pieskiem z sąsiedniego mieszkania.
        • Gość: zmora Re: UWAGA NA jw-PARTACTWO IP: *.bphpbk.pl 06.12.02, 07:52
          :)))))))))))
          me z podłogi

Grazynko wspolczuje

ale text rewelacyjny ;)

pozdo

zmora
        • Gość: kuba Re: UWAGA NA jw-PARTACTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 22:06
          Sąsiadko, tak gwoli scisłości to jeśli twój ostatni narzeczony był Arabem,
          Kurdem to nie powinien być zbyt zaskoczony jakością JW. W końcu to czym się tu
          popisali nie odbiega zbytnio od standardów kurdyjsko-arabskich. Może to nie
          domek z blachy falistej w strefie Gazy, ale bylejakość JW pasuje w sam raz do
          przedmieść Amanu lub Damaszku. Chyba, że to był Polak to rzeczywiście mógł
          przeżyć szok, chyba że mieszka w innych blokach JW to się zapewne czuł w domu
          (albo w blokach z wielkiej płyty).
          A może mi ktoś powie dlaczego ten "wiodący kjm developer" wymyślił te galeryjki
          i mieszkania z drzwiami wychodzącymi bezpośrednio na zewnątrz. Przecież przy
          polskich zimach to wchodząc do mieszkania wyziębia się tak mieszkanie, że potem
          szczęki człowiekowi klekoczą. A drzwi prowadzące z galeryjek do klatki
          schodowej są oczywiście jak przystało na JW nieszczelne- szczelina u dołu 2cm.
          Więc cała klatka schodowa jest w temperaturze bliskiej zera. Przecież to
          marnotrawstwo energii cieplnej. Do tego ostatnio, w niecały rok po oddaniu
          budynku, wysiadły drzwi do garażu i przez 2 dni temperatura w garażu była
          minusowa. Czy na tą firmę na prawdę nie ma sposobu, czy jakiś prawnik nie
          podjął by się walki z tymi partaczami. Przecież ten cały budynek woła o pomstę
          do nieba.
        • Gość: Jarek Grażynko - jesteś wielka IP: *.chello.pl 16.12.02, 19:51
          Pewnie nigdy nie zostanę Twoim sąsiadem dzięki temu co tu wyczytałem, ale
          muszę przyznać, że wsród pojękiwań nieszczęsnych właścicieli własnego M
          wylewających swoje żale na tym forum, Twój list to prawdziwa perełka.
          Trzymaj się ciepło i napisz czasem jak Ci się mieszka. No i oczywiście co
          słychać u sąsiadów:-)
          Pozdrawiam serdecznie,
          Jarek.
        • Gość: max Re: UWAGA NA jw-PARTACTWO IP: *.crowley.pl 19.12.02, 14:32
          Grażynko!
          Pora sie chyba leczyć, anie zaśmiecać Internet takimi bzdurami. Jak czytam, że
          J.W. odpowiada za twój brak orgazmów - to dochodzę do wniosku, że cała ta lista
          to pic na wodę, tworzony przez oszołomów lub p-r ze strony konkurencji J.W.
          Sam kupiłem mieszkanie w J.W - na Osiedlu Jerozolimskim - i bardzo sobie
          chwalę. Może nie jest to standard Mercedesa - ale też nie zapłaciłem za
          luksusy. Mam wrażenie, że J.W. odnosi za dużo sukcesów, ludzie glosuja na tę
          firmę nogami i dlatego konkurencja nie mogąc ich dogonić - wykorzystuje
          internet do "czarnego public relations". Jesli jest z nimi tak źle - to
          dlaczego wciaż sprzedaja najwiecej mieszkań. Nie zastanowiło to Ciebie?
          • Gość: kuba Re: UWAGA NA jw-PARTACTWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 22:12
            Facet, a o konstytucji i gwarantowanej wolności wypowiedzi nie słyszałeś?
            Zostaw biedną kobietę w spokoju. Po co tyle agresji? Skoro jesteś zadowolony to
            twoja sprawa i twoje prawo. To, że należysz do grupy ludzi, którzy się byle
            czym zadowolą to nie znaczy, że masz od razu atakowac innych, którzy uważają, i
            słusznie, że ich mieszkania wybudowane przez JW to chłam. Przyjedź na
            Grochowską powdychać spaliny samochodowe z garażu w prywatnych mieszkaniach
            (kilka pięter nad garażem) to odrazu zmienisz zdanie.
            A w ramach surfowania po internecie nie trafiłeś przypadkiem na niekorzystne
            wypowiedzi na temat Jerozolimskich by JW. Bo było ich dużo, nawet na tej
            stronie. Może trochę mniej selektywnego pr-u?
    • Gość: tadek Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.02, 18:24
      Czy ktoś może mi wytłumaczyć ile to JW Construction będzie robić te spartaczone
      garaże. W całym domu huk i pył, a jak walą młotem pneumatycznym czy innym
      wiertłem to drży cały dom.
      Co ma powiedzieć młoda matka wychowująca dziecko w domu jeśli przez cały dzień
      są takie hałasy. A ta betoniarka stojąca pod oknem - człowiek się czuje jakby
      mieszkał na budowie. Czy ci partacze z JW nie mogli się nauczyć wcześniej jak
      się wylewa posadzki w garażach to by przynajmniej nie eksperymentowali na żywym
      organizmie zamieszkałym przez 3 setki rodzin (no może trochę mniej bo ciągle
      dużo pustostanów).
      A skoro od miesięcy wiedzieli, że spartaczyli te garaże to nie mogli tych robót
      wykonywać latem, kiedy moja żona mogłaby przynajmniej wyprowadzać dziecko do
      parku na cały dzień zamiast narażać go na te decybele? Nie mówiąc o tym, że nie
      musiałbym biegać na mrozie do samochodu zaparkowanego na zewnątrz zamiast w
      podziemnym parkingu za który zapłaciłem ciężkie pieniądze.
    • Gość: kuba Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 22:13
      dlaczego JW chce nas zagazować?
      Od kilku dni w całym budynku na klatkach schodowych śmierdzi spalinami,
      najpierw myślałem, że znowu padł super JW system wywiewu z garaży, ale kiedy
      dziś rano w moim mieszkaniu cały korytarz był pełen spalin doszedłem do
      wniosku, że to na prawdę przesada. Czy po to płaciłem JW ciężko zarobione
      pieniądze za to barachło by mnie teraz gazowali?
      Ja rozumiem, że naprawiają spartaczone przez siebie garaże podziemne, ale czy
      ta cud firma nie mogła się wcześniej zebrać by to zrobić latem, a nie teraz
      kiedy są mrozy i nie można za bardzo wietrzyć garaży. Od tych ich super maszyn
      budowlanych z epoki gierka cały dom śmierdzi spalinami.
      A tak a propos, kto zapłaci rachunki za zużywany przez nich prąd, wodę, nie
      mówiąc już o energii cieplnej (ilość energii cieplnej uchodząca w powietrze
      dzieki naprawom JW jest zapewne duża). Czy nasz zarząd byłby łaskaw się tym
      zająć bo znając życie JW samo za to nie zapłaci?
    • Gość: michał Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 20:22
      Czy ktoś z sąsiadów ma sposób na ten ziąb w ubikacji. Przy mrozach zdarzało się
      że mieliśmy w ubikacji nawet 9,5-10.C (ciągły nawiew zimnego powietrza).
      Przeżywam szok termiczny wchodząc z w miarę ciepłego korytarza do toalety,
      gdzie panują temperatury jak w mieszkaniu na Syberii. Nawet po zakryciu tej
      dziury "pseudo-wentylacji" temperatura w WC wzrosła do 13-14.C ale to ciągle
      mało i dłuższą niż 1-minutową wizytę we własnej toalecie można odkupić
      zapaleniem płuc. No chyba, że do własnej toalety bedziemy chodzić w płaszczu,
      ale to trochę nie wygodne. Czy firma JW to umie w ogóle montować instalacje
      wywiewu bo sądząc po tym co mam w mieszkaniu to chyba nie?
      • Gość: ams Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 21:56
        Wydaje mi się, że "oszukany przez JW" jest zakąpleksionym i zgryźliwym
        tetrykiem, któremu nic się w życiu nie udało nawet kupno porządnego mieszkania.
        Wygląda na to, że należy do osób, które na wszystko narzekają.
        Zmień się człowieku bo nabawisz się wrzodów, naucz cieszyć się drobiazgami.
        • Gość: Grażynka Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 19:06
          Boże, daj ty człowieku spokój temu biedakowi. Ma prawo poinformować innych,
          którzy będą kupować niby-mieszkania od JWC (= Jak Wydymać Cweli) co ich może
          czekać po zakupie.
        • Gość: JacekD Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.acn.waw.pl 11.01.03, 14:08
          Tak, Tobie się wydaje.

Tylko po co inni to muszą czytać? Daj nam szansę, nie czytać bzdur (w dodatku z
          błędami) nie pisz więcej!
          • Gość: ANka Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.itc.pw.edu.pl.itc.pw.edu.pl / 192.168.155.* 14.01.03, 13:45
            Zastanawia mnie czy te osoby, które teraz tak aktywnie
            udzielają się na forum, czy zrobily takie samo rozeznanie
            (dotyczące JWC) przed podjęciem decyzji o zakupie
            mieszkania.

Pozdrawiam

Anka
            • Gość: Nusia Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.se.com.pl / 10.0.122.* 14.01.03, 15:20
              Wybrałam JWC z pełną świadomością. W ich przypadku mam pewność, że nie oszukają
              mnie na kase i nie znikną z rynku jak bywało z innymi developerami i
              spółdzielniami. Może ich wykonawstwo pozostawia wiele do życzenia ale są gorsi
              wykonawcy proszę mi wierzyć. Zawodowo zajmuje się trochę rynkiem nieruchomości
              i nasłuchałam się wiele na temat innych wykonawców. Przytaczałam kiedyś na
              forum moje przemyślenia ale napisze to raz jeszcze. W piasecznie mojemu koledze
              przewróciła się ściana a moja koleżanka miesza w budynku który wspólnota
              musiała sama wykończyć bo developer zbankrutował i wtedy po raz pierwszy w
              życiu (mam nadzieję, że ostatni) widziałam jak elewacj awystaje poza dach !!!!
              Mój wybór był świadomy. Są gorsze firmy niż JWC.
              miłego popołudnia
              • Gość: mk Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: proxy / *.ce-market.com 14.01.03, 15:46
                PiaPiasecki zbankrutowała - bardzo duża firma
              • Gość: Róża Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.crowley.pl 30.01.03, 15:21
                Jestem podobnego zdania.JWC na pewno nie jest doskonałe - ale nikt tutaj
                jeszcze nie stracił swoich pieniedzy. Poza tym, co potwierdzaja także inne
                głosy na forum - im nowsze osiedle, tym lepsze wykonanie.
                • Gość: xyz Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.alcatel.pl 03.02.03, 12:00
                  Najgorsze jest to, że nie można od nich odebrać pieniędzy. Jeśli ktoś wpadł to
                  koniec........ A może komuś udało się odebrać pieniądze za niedotrzymanie
                  warunków umowy - opóźnienie w przekazaniu mieszkania (w moim przypadku to już 5
                  miesięcy i w najlepszym przypadku będzie w kwietniu????!!!!).
                  Proszę o podpowiedzi jak z nimi zawalczyć by wyplątać się z tej bylejakości i
                  nieterminowości.
                  Pozdrowienia dla wszystkich współoszukanych
                • Gość: bb Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.mst.gov.pl 01.09.03, 10:21
                  Gość portalu: Róża napisał(a):

> Jestem podobnego zdania.JWC na pewno nie jest doskonałe - ale nikt tutaj
                  > jeszcze nie stracił swoich pieniedzy. Poza tym, co potwierdzaja także inne
                  > głosy na forum - im nowsze osiedle, tym lepsze wykonanie.

Zwłaszcza na Ursusie - niby nowe osiedla, a spadają sufity. Dzięki.
                  • Gość: Juzwa Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.crowley.pl 05.09.03, 20:35
                    Gość portalu: bb napisał(a):

> Zwłaszcza na Ursusie - niby nowe osiedla, a spadają sufity. Dzięki.

tak, wszystkie nam tu sufity spadly, nie ma jednego trzymajacego sie.

ehhhh

fakt jest taki, ze jeden spadl, fakt jest taki, ze jwc zbyt slabo sie stara aby
                    dojsc do szybkiego kompromisu z wlascicielem mieszkania

ale za chwile jakis dowcipnis napisze, ze i mi spadl sufit....;-(
    • marek.bo Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION 03.02.03, 22:16
      Kochani

Kupując w JW musicie liczyć się z faktem, że balkon sąsiada z góry może
      wylądować Wam na głowie, a Wasz na głowie sąsiada z dołu.

Pękanie ścian i odpadanie parapetów, brak wentylacji, krzywe okna i drzwi, itd.,
      to norma.

A gwarancja i rękojmia - to fikcja, chyba, że macie czas i pieniądze na sądy.

Poszukajcie gdzie indziej.......

mmx
      • Gość: karla Re: UWAGA NA JW CONSTRUCTION IP: *.acn.waw.pl 27.04.03, 00:09
        marek.bo napisał:

> Kochani
        >
        >
        >
        >
        > Kupując w JW musicie liczyć się z faktem, że balkon sąsiada z góry może
        > wylądować Wam na głowie, a Wasz na głowie sąsiada z dołu.
        >
        >
        > Pękanie ścian i odpadanie parapetów, brak wentylacji, krzywe okna i drzwi,
        itd.
        > ,
        > to norma.
        >
        >
        > A gwarancja i rękojmia - to fikcja, chyba, że macie czas i pieniądze na sądy.
        >
        >
        >
        >
        > Poszukajcie gdzie indziej.......
        >
        >
        > mmx

Mala poprawka: czas i pieniadze na sady nie starcza...Oni i tak maja to w d...
        Pewnie zaraz zipna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka