Dodaj do ulubionych

NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE

IP: *.chello.pl 11.08.04, 12:30
W oprzyszłym roku będe chciała kupić jakieś mieszkanko - zamiast ładować się
w ciasną kawalerkę (35-45m2) w Warszawie wole kupić dwupokojowe mieszkanie w
Piasecznie (50-60m2) za tą samą cenę!!! Będe wdzięczna za namiary na ciekawe
inwestycje w tym rejonie i informacje na temat działających tam developerów.

Ps. słyszałam np. że firma budująca tam osiedle Arkadia to wielcy oszuści i
partacze! czy to rzeczywiście prawda? a może wypowiedzą się mieszkańcy
Piaseczna na temat tamtejszych inwestycji? na co zwrócić uwagę a od czego
lepiej trzymać się z daleka?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: magggie Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.energis.pl 11.08.04, 12:33
      Kwadrat w Józefosławiu. Inwestycja jest pewna, bo prowadzona przez syndyka masy
      upadłościowej spółdzielni. Wejdź na stronę generalnego wykonawcy - Edbudu
      www.edbud.pl. Tam odszukaj osiedle Kwadrat - może coś Ci się spodoba...
      • Gość: Wejder Tylko, że Kwadrat IP: 212.160.172.* 15.08.04, 20:53

już jest sprzedany... :D

• Gość: magggie Re: Tylko, że Kwadrat IP: *.energis.pl 16.08.04, 10:17
          Cały sprzedany? Chyba jeszcze nie... Jak ostatnio rozmawiałam z Syndykową to
          było jeszcze trochę wolnych mieszkań. Ale jeśli na prawdę są już sprzedane - to
          dla nas dobrze :-)
    • Gość: Ania Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 81.210.49.* 11.08.04, 12:34
      Ja również interesowałam się kupnem mieszkania w Piasecznie, zrezygnowałam
      ponieważ 85% nowo budowanych mieszkań ma ogrzewanie gazowe! Ceny są kuszące,
      ale nie wyobrażam sobie mieć w domu piecyk.
      • Gość: Też Ania Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.k.mcnet.pl 11.08.04, 12:57
        A ja mam wlasnie wlasny piecyk (Junkers) i ogrzewanie gazowe i bardzo sobie
        chwale. W sezonie grzewczym place 200 zl miesiecznie utrzymujac temperaure 20-
        21 st.
      • Gość: M4b Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 57.67.194.* 09.09.04, 17:22
        To wcale nie oznacza że masz piecyk w domu.
        W budynku w którym mieszkam jest kotlownia gazowa i do mieszkań jest
        doprowadzana woda i CO z kotlowni - a to tez ogrzewanie gazowe.
        Pozdrawiam
        • Gość: Tez Ania Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.k.mcnet.pl 10.09.04, 12:11
          U mnie nie ma kotlowni, ja mam piecyk Junkersa w lazience i bezposrednia umowe
          z Gazownia. Wode place ryczaltowo do Wspolnoty, przychodza co 6 miesiecy i
          spisuja liczniki a potem przesylaja rozliczenie (z reguly kilkuzlotowa
          nadplata).
    • Gość: Tez Ania Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.k.mcnet.pl 11.08.04, 13:04
      Mam zapewne na mysli firme Multi Hekk. Bez przesady, ja tam mieszkam (os.
      Słowicza) i nie jest az tak zle. Akurat moje mieszkanie nie mialo tzw.
      niedoróbek i nie mam na co narzekac, kupilam tanio (86 m2 za 150.000 zl), wiec
      nie oszukujmy sie za taka cene nie oczekujmy standardu wykonczenia np. z
      apartamentowca Melody House. Kupujac Seicento nie oczekuj jakosci Mercedesa, bo
      to nie jest mozliwe. Na w/w osiedlu mieszkam juz dwa lata i wcale nie jest tak
      zle jak ludzie opisuja.
      • Gość: kejti Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 10:01
        moje mieszkanie bedzie wkrotce do sprzedania: w piasecznie ,58m,na osiedlu
        LECH< jesli jestes zainteresowana, pisz:ksas@gazeta.pl
        • Gość: M&MiM Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 12:12
          My kupilismy mieszkanie, wlasnie w metrazu, jaki cie interesuje w Arche. Firma
          buduje min. Woronicza Park w Wawie, a w Piasecznie zaczela budowac na ul.
          Zagajnikowej. U nas ma byc wszystko na prad. Budowa zaczela sie w lipcu, teraz
          sa juz fundamenty (tzn. tydzien temu, napewno cos wiecej zrobili)
          • 12monik Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE 19.01.05, 13:40
            Witam Jestem zainteresowany tą inwestycją w Piasecznie , widzę że Państwo
            podpisali umowę
            przedwstępną, ja jestem na etapie negocjacji , przedstawiaja mi umowe i mówią
            że ze wszystkimi taką podpisują, chciałbym to zweryfikować i mam prośbę czy
            Mogliby Państwo przesłać w formie elektronicznej zeskanowaną umowę
            przedwstępną lub jeżeli macie plik worda , oczewiście proszę wykreślić swoje
            dane (ochrona danych) ,oraz gdy macie jakieś uwagi , czekam na kontakt , Może
            podacie państwo jakiegoś Maila do innego kontaktu niż przez forum
            Bardzo byłbym wdzięczny
            Czekam
            Grzegorz Kawęcki

Mój mail:::: , proszę o kontakt !!!! może podzielimy sie informacjami

Mój mail:
            gkawecki@inMail.sk
            • 12monik Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE 20.01.05, 11:21
              Witam Jestem zainteresowany tą inwestycją w Piasecznie ARCHE BRZOZOWY ZAGAJNIK,
              widzę że Państwo
              > podpisali umowę
              > przedwstępną, ja jestem na etapie negocjacji , przedstawiaja mi umowe i mówią
              > że ze wszystkimi taką podpisują, chciałbym to zweryfikować i mam prośbę czy
              > Mogliby Państwo przesłać w formie elektronicznej zeskanowaną umowę
              > przedwstępną lub jeżeli macie plik worda , oczewiście proszę wykreślić swoje
              > dane (ochrona danych) ,oraz gdy macie jakieś uwagi , czekam na kontakt , Może
              > podacie państwo jakiegoś Maila do innego kontaktu niż przez forum
              > Bardzo byłbym wdzięczny
              > Czekam
              > Grzegorz Kawęcki
              >
              > Mój mail:::: , proszę o kontakt !!!! może podzielimy sie informacjami
              >
              > Mój mail:
              > gkawecki@inMail.sk

-----------------------------
      • Gość: tomek Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 212.160.235.* 16.08.04, 10:43
        Pamiętaj, że dobry Mercedes kosztuje, conajmniej 5 razy tyle co Seicento.
        Mieszkania cenowo nie różnia się aż tak wiele, jakościowo niestety tak.
        Pozdrawiam,
        • Gość: Tez Ania Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.k.mcnet.pl 16.08.04, 16:26
          Az tak sie nie roznia, ale dla porownania 86 m2 za 150.000 PLN i 86 m2 za
          240.000 PLN (liczone i tak tanio po 2.800 PLN) to juz prawie 100.000 PLN
          roznicy.
      • Gość: Lola Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 81.210.49.* 07.09.04, 14:48
        Mam zamiar kupić mieszkanie na osiedlu (U zbiegu ulic TopolowaGranicznaOkrąg)
        którego inwestorem jest MultiHek. Czy ta firma jest pewna oraz agencja, która
        to sprzedaje na Powstańców Śląskich w Piasecznie?
        • Gość: M4b Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 57.67.194.* 09.09.04, 17:36
          Z M-H trzeba być bardzo ostrożnym.
          1. jakość mieszkań - fatalna, po odbiorze unikają jak ognia jakichkolwiek
          napraw, poprawek itp. Zapomnij, nie ma najmniejszych szans na wyegzekwowanie
          swoich praw ... Wyposażenie, czyli okna, framugi, drzwi - najtańszy chlam,
          chyba na wet nie na rynku, bo np. okna na osiedlu slowicza robili sami z
          profili które zostaly z hukiem odrzucone przez Niemieckie firmy. CSami sobie
          poskladali metodą chałupniczą okienka - jaki efekt ? Czytaj w innych wątkach
          poświęconych MH.
          Jakośc wykonania - zapraszam na osiedle Słowicza - budynki 3-4 letnie wyglądają
          jak po wojnie w Jugosławii. Elewacja odpada całymi płatami, wspólnoty muszą
          wydawać koszmarne pieniądze na doprowadzenie tego do jakiej takiej kultury.
          2. Nie wolno im absolutnie wierzyć w zapewnienia dot. planów osiedla - pokazują
          co innego, trawniczki, przestrzeń, place zabaw. Rzeczywistość - w czasie budowy
          plazce pod zieleń dziwnym trafem zmieniają swoje przeznaczenie i pojawiają się
          kolejne "wersje rozwojowe" - zabudowa typu "pwilon sklepowy" , potem sie
          przekształca w nieski budynek z częścią sklepową na parterze, stacją pogotowia
          ratunkowego i posterunkiem Policji, po to żeby na końcu dojść do formy 7
          piętrowego kolosa w 4 piętrowym osiedlu, oddalonego od sąsiadujących budynków
          na odległość wyciągniętej ręki. Żeby było śmieszniej - CO, ciepła woda i
          kanalizacja zostaje wpięta w instalacje sąsiednich nieskich budynków. Jak to
          zadziała - zobaczymy jak się ten kloc zasiedli.
          Inne - place zabaw wspólnoty porobiły na skrawkach trawniczków własnym sumptem
          bo MH zapomniał (podobnie jak o miejscach parkingowych, skutkiem czego wjazd i
          wyjazd z osiedla to prawdziwy test dla kierowcy).
          Pytasz o uczciwość i solidność - miałem nadpłatę (bank puścił za dużą ostatnią
          transzę) . Zwrot nastąpił dopiero po telefonach do centrali i żadaniem
          podpisamnia przygotowanego przeze mnie dokumentu z zobowiązaniem terminowym
          którego niedotrzymanie upoważniało mnie do podjęcia bardzo poważnych kroków.
          Ogólnie - ja drugi raz na pewno nie kupię w MH nawet szopy na narzędzia. Dałem
          się perfidnie oszukać w białych rękawiczkach raz - drugi raz już się nie dam.
          To samo mówię wszystkim znajomym - z daleka od tej firmy.
          Pozdrawiam

• Gość: Lulu Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:48
      Gorąco polecam KANDRO 2 w Piasecznie. Solidnie, szybko i niedrogo, dobra
      lokalizacja. Zastanawiałam się również nad Kwadratem ale dziś bardzo się cieszę
      że tam nie kupiłam. Pomijając że nie jest tak idealnie jeśli chodzi o wykonanie
      (wystarczy poczytać wątek)to i lokalizacyjnie nie jest za ciekawie- pracowałam
      w tej okolicy i widziałam co się rano dzieje- sznur samochodów na Geodetów,
      żeby dojechać do Puławskiej trzeba się nastać w korku. Pomijając że do sklepu,
      apteki czy szkoły dość daleko...Polecam Kandro 2 na Jana Pawła.
      • Gość: michal Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 16.08.04, 15:08
        developer dixpol, osiedle nad strumykiem,józefosław polecam, na developera
        narzekać nie można , ja już mieszkam i jest OK
      • Gość: Max Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:13
        Hehe, poleca Pani razem z grzybem?
        • Gość: piozac Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 15.203.169.* 17.08.04, 16:07
          Czy masz cos konkretnego na myśli??? Jakieś doświadczenia???

Osiedle nad strumykiem jest na mojej short liscie i dlatego bede bardzo
          wdzięczny za wszystki einformacje dotyczace tej inwestycji
          • Gość: Max Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:17
            Popytajcie mieszkańców Kandro na Jana Pawła.:)
            • Gość: ZOSIA Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:57
              a JA MIESZAKM JUZ CZWARTY MIESIĄC W PODUSZKOWCU!.jest super. A jeśli ktos
              narzeka, na brak miejsca parkingowego to sorry, ale jak przychodził oglądać,
              gdzie ewentualnie będzie mieszkać, to co ślepy był,ze nie ma miejsc
              parkingowych,czy myśalał moze ze sam na osiedlubedzie mieć samochó?
              A jeśli komuś bardzo się nie podoba na osiedlu Słowicza, to zawsze moze się
              przenieść do W-wy (smród, spaliny , i też brak miejsc parkingowych )he,he.
              pozdrawiam wszystkich, którzy się cieszą z mieszaknak na ul. Strusiej.
        • Gość: Net user Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 157.25.88.* 20.01.05, 19:44
          Sam jestes grzyb. Jak ktos nie umie korzystac z mieszkania wyposazonego w
          dwufunkcyjny piec gazowy i zamyka okna na głucho, coby "ciepło mu nie
          uciekało", nie zwracając uwagi na konieczność rozszczelnień, to przy
          plastikowych oknach będzie miał grzyba nawet i bez piecyka. Zresztą prezes
          Kandro dokładnie o tym informował. Ja miałem termin odbioru w marcu. Klucze mam
          dwa miesiące wcześniej. Żadnych braków nie stwierdziłem, nadpłatę sami zwrócą
          na konto. Za prace zaniechane odliczyli kase!!! Wyobraź sobie zmniejszenie
          ostatecznej kwoty np w Multi-Hekk, buhehehehehe. Poza tym osiedle strzeżone,
          ogrodzone, tam gdzie w planach parking i plac zabaw - są one rzeczywiście.
          Zresztą jak ktoś chce, zawsze można się przejść na osiedle i zobaczyć. Kandro
          ma biuro właśnie na osiedlu które zbudowało. Polecam.
    • Gość: Ola Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.chello.pl 24.10.04, 19:02
      Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Piasecznie ale w dobrym miejscu
      komunikacyjnym- czyli gdzieś w centrum lub przy Puławskiej. Czy powstają jakieś
      nowe inwestycje w tych miejscach oprócz Kandro-2 które jest już prawie
      wysprzedane??
      • explorer Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE 26.10.04, 11:02
        W nowej inwestycji Kandro sa jeszcze wolne mieszkania, dzwonilem tam jakies 3
        godziny temu:)
        • Gość: viki Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.chello.pl 28.10.04, 17:50
          wiecie może czy są planowane jakieś nowe inwestycje w Piasecznie, które będą do
          oddania w 2005 lub początek 2006 roku?
          • Gość: jr Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 03.01.05, 15:18
            WWW.ARCHE.PL
            • Gość: Julka Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:24
              W Piasecznie jest deweloper firma Piekut zaczęli budowe w centrum miasta i ma
              byc tam szklana winda . Sprawdż to jest chyba Fabryka Mażeń na stronie www.
              piekut.pl nie jestem pewna ale taki jest chyba adres
              • Gość: wiesiek10 Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:21
                odradzam arkadie budowana przez multi hekk
                • dzoanaw Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE 06.02.05, 21:25
                  wiesiek10! -dlaczego odradzasz te Arkadię? Własnie rozważamy z mężem nabycie
                  mieszkanka tam.
                  • Gość: Albercik Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.05, 23:59
                    Witam,
                    Ja tam kupiłem. Jest ryzyko, jest zabawa. Wielkiej jakości się nie spodziewam,
                    ale skorzystałem z promocji garaż gratis i zamieszkaj od zaraz. Na tylko tych
                    elementach zyskam ok. 20 000. Osiedle jest w bardzo dobrym miejscu,przystanki
                    autobusowe za rogiem, 5 min. od stacji PKP, 35 min. do centrum W-wy, blisko
                    kościół, bazarek, jeden przystanek 709 do centrum, zaraz za stacją PKP tereny
                    zielone. Nie będzie tam takiego ścisku jak na Słowiczej, bo jest tyko jeden
                    blok. Ciągle wierzę w to, że MH z każdą inwestycją się czegoś uczy i chociaż
                    cokolwiek poprawia jakośc wykonania.
                    Pozdrawiam
                    Albercik
                    • Gość: merry Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 217.153.87.* 25.03.05, 09:00
                      polecam sedno,wlasnie buduje nowe osiedle , spr www.sedno.com.pl
                    • Gość: M4b Re: NOWE I NIEDROGIE W PIASECZNIE IP: 195.160.253.* 25.03.05, 12:14
                      Albercik, a gdzieś ty widział 35 min. do centrum Warszawy ? I jakimi środkami
                      komunikacji. Pociągiem może i tak. Zakładam że nie mówimy o śmigłowcu.
                      Jeśli samochód (Autobus)to poczytaj co poniżej:
                      Mieszkam w Os. Słowicza od trzech lat i mogę Ci powiedzieć jak to wygląda -
                      ruszam z pod domu o godz. 7:10-7:15. Poki co wyjazd Jarząbka do Młynarskiej
                      jest dość sprawny, jak się pojawi kilkaset samochodów z Waszego osiedla - zrobi
                      się kibel straszny, i to pomimo świateł.
                      Przejazd do Puławskiej zajmuje ok 15-20 minut, potem sama Puławska. W efekcie
                      ok 7-45-7:50 jestem na Ursynowie (do Centrum nadal kawał drogi). czyli w ok 30-
                      40 minut dojechałem dopiero do Ursynowa, czyli ok połowy drogi. Opisana
                      sytaucja dotyczy sezonów "suchych" i bezśnieżnych.
                      Jak pada albo nie daj Boże leży śnieg, wyjazd ok 6:45. Ostatnie opady śniegu i
                      tak spowodowały wydłużenie drogi do ponad 1,5 godz (podkreślam - do Ursynowa).
                      Teraz jeszcze weź poprawkę na fakt że Piaseczno i okolica się wciąż rozrasta -
                      choćby kilkaset samochodów z Arkadii. Dla Puławskiej na linii Piaseczno
                      Warszawa praktycznie nie ma alternatywy. Ruch się nie zminiejszy, wręcz
                      odwrotnie.

Wesoło nie jest :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka