Dodaj do ulubionych

Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:48
Witam,
Jestem zainteresowana zakupem mieszkania 4-pokojowego przy Polach
Mokotowskich. W tych rejonach inwestycje są realizowane przez dwóch
konkurujących developerów: EKOPARK oraz Miejskie Przedsiębiorstwo Robót
Ogrodniczych. Czy macie jakieś doświadczenia związane z tamtymi inwestycjami?
Czy porównywaliście ceny, jakość, styl itp.? Czy możecie doradzić u kogo
lepiej kupować? Czy może negocjowaliście z nimi ceny?
Proszę o wszelkie możliwe i cenne informacje....
Z góry dziękuje....
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 01:23
      Eko odradzam - mieszkam tam i nie moge tego przezalowac -jest sporo watkow -
      poszukac w wyszukiwarce na tej stronie - napewno trafisz i na opis moich
      problemow.
      • Gość: Max Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.09.04, 15:47
        Obserwując to co się tam dzieje to powstaje tam kołchoz pseudoapartamentowców.
        Odradzam.
        • Gość: Tomasz Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 01:12
          Nawet pseudo to nie sa. Po prostu normalne bloki. I to w dodatku bardzo drogie (jak na ich jakosc oczywiscie..)
      • petty Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO 23.11.04, 22:58
        Zgadzam się z aniko- najważniejsze to wybrać takie miejsce, w którym nam sie
        podoba. Ja bylam zachwycona I etapem "Przy Oranżerii". Wczesniej obejrzałam
        EKO, inwestycje na Saskiej Kępie, na Kabatach i nigdzie nie podobło mi się tak
        jak tam. Ale zadecydowałam ze względu na miejsce- Mokotów jest bez porównania z
        Kabatami. I już
        • Gość: TUDOR Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:32
          Lokalny patriotyzm się we mnie odzywa każąc mi poinformować wszystkich
          mieszkańców obecnych i przyszłych tego osiedla, że zdobyło ono I wyróżnienie w
          kategorii mieszkalnictwo - zespół apartamentowców - w ogólnopolskim konkursie
          Stowarzyszenia Architektów Polskich. Dodam tylko, że to jedyny warszawski
          zespół apartamentowców, który zdobył tę prestiżową nagrodę. Cytuję za GW z 2.
          grudnia 2004.
    • Gość: APA Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: 212.160.172.* 07.09.04, 12:51
      Eko-Park odradzam ze względu na niekorzystny stosunek ceny do jakości.
      W tej samej okolicy jest także inwestycja BRE-Locum.
      • Gość: kmds Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: 212.93.55.* 12.10.04, 12:23
        zastanawiam sie nad inwestycja Serenata, ale po tych zlych opiniach mieszkancow
        Quatro, to mam wiele watpliwosci. Czy eko faktycznie jest takim fatalnym
        developerem?
    • Gość: aniko Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: 62.29.248.* 13.10.04, 16:03
      Kupiłam mieszkanie na osiedlu "Przy oranżerii" Mieszkanie bęzie wynajmowane i
      bywam tam sporadycznie, więc nie znam osiedlowego życia. Natomiast jakość
      użytych materiałę i wykończenia jest bardzo wysoka. Podejrzewm, że osoby
      twierdzące, że bloki te wcale nie różnią się od innych zupełnie nie znają tej
      inwestycji. Klatki schodowe wyłożone pięknym kamieniem, balustrada to drewno,
      stal nierdzewna i specjalne szkło, przestronne "inoxowe" windy. A w
      mieszkaniach piękne drewniane wysokie okna, duże balkony wyłożone terakotą.
      Brak pstrokacizny (wszystkie drzwi wejściowe są identyczne łącznie z klamkami)
      Na zewnątrz ładnie utrzymana zieleń, system zraszania, wiekowe sosny. Ja jestem
      bardzo zadowolona z inwestycji. Niestety tzw. zwykłe bloki bardzo odstają od
      tych przy Oranżerii. Dodam, że cenę negocjowałam (chyba z Abel Constellation)
      ale byłam jedną z pierwszych klientek i nie wiem jak to wygląda teraz.
      • Gość: Lidia Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.aster.pl 13.10.04, 23:23
        Dzięki za informacje. ja wiem, że to bardzo ładna inwestycja. Szkoda takie
        ładne lokum wynajmować...a nie mieszkać samemu ...?! Chyba, że bardzo dobrze
        płaci Najemca ;-)
        Ja bardzo chciałabym tam mieszkanie, ale jednak wydaje mi sie to nieco drogie,
        a z cen nie chcą zejść...wręcz przeciwnie, wciąż podnoszą. Z Knight
        Frank'a,który ich sprzedaje, dowiedziałam się, ze są nieugięci w
        negocjacjach !!! Bardzo chciałabym tam mieszkać!!!!
        • Gość: Tomasz Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 03:16
          Lidka, zainteresuj sie BRE-Locum - oni maja normalne ceny. Co do normalnosci to mowilem o Eko. Mieszkam tam na codzien i na zyczenie zycze lista ustarek i ewidentnych bubli (wlacznie z bledami archietektonicznymi - czy Pan K. nie wstydzil sie pod czym takim podpisac???). Serenata jest powtorzeniem Quattro. Zreszta - podobna koncepcja. Nie wiem jakie bedzie wykonanie. Jesli takie jak w Q to zdecydowanie odradzam. I jeszcze 1 wazna rzecz - jesli Q. kosztuje od 1 do 1,5 tys zl za metr wiecej od BRE to po co przeplacac?

A Pani, ktora sie zachwyca Przy Oranzerii (zdecydowanie najbardziej udana inwestycja przy Polach) polecam podroz chociazby na Kabaty. No coz, rozumiem, ze Pani nie interesuje sie rynkiem budowlanym - ale prosze mi wierzyc - od czasu gdy Pani kupowala mieszkanie zmienilo sie mnostwo.

Wszystko to co powstaje przy Polach z apartamentami ma tyle wspolnego co snieg w Chinach do inflacji w Polsce..
          • Gość: aniko Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.chello.pl 06.11.04, 10:00
            A czy na Kabatach klatki wyłozone są amarmurami, drewnem i lustrami? Wiem, ze
            zapłacilam więcej niz na Kabatach ale wiem tez za co i nie żałuję swojej
            decyzji. Namiawiam wszystkich znajomych do zakupu II etapu Przy Oranżerii bo
            zapowiada sie jeszcze lepiej od pierwszego.
            • Gość: ewa Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:15
              Ja tez mieszkam Przy Oranzerii i stwierdzam,ze jestem zakochana we wlasnym mieszkaniu :). Zamiast
              sie klocic :) na forum gdzie sie lepiej mieszka,lepiej poprostu zastanowic sie jakie sie ma
              oczekiwania. Ja to testuje na swoich znajomych, mniej wiecej polowa zachwyca sie, ale druga polowa
              krytykuje rowno. Mam ogromne okna w mieszkaniu,od podlogi do sufitu.Dla mnie cudne :),ale
              uslyszalam,ze przez takie okna to latwo wypasc (!) I co Wy na to ? :)
              Jezeli chodzi o usterki to jest ich troche,ale usuwaja systematycznie,tylko trzeba byc upartym i
              namolnym (niestety ).Zmienilismy system ale nie zmienilismy mentalnosci ludzi.No i te wszystkie
              nowinki techniczne i technologiczne to mamy w Polsce raptem od 15 lat,to troche malo.Jak na nowinki
              to moze i duzo ale,zeby nauczyc tych wszystkich budowlancow solidnej roboty,to pewnie jrszcze potrwa
              z 15 nastepnych lat.
              Moja rada jest taka:kupujcie co Wam sie podoba a nie komus :)
              pozdrawiam
              • fenspiryd Re: Przy Oranżerii/ MPRO/ EKO 09.11.04, 08:10
                Zanim kupilem mieszkanie przy oranżerii sporo inwestycji widzialem w calej w-
                wie lacznie z Kabatami :-) Owszem znalazlem na kabatach budynek podobnej klasy
                b. ladny ale cena nie byla nizsza niz przy oranzerii. Zreszta ja nikogo nie
                chce przekonywac :-) Mam kolege - jezdzi skoda fabia i z pogarda patrzy na
                wszystkie inne marki samochodow ;-))) A sasiadow za te halasy wykonczeniowe -
                przepraszam.
            • Gość: aniko Ktoś się podszył podszył pod mój nick IP: 62.29.248.* 15.11.04, 10:23
              i wcale to mi się nie podoba!
              Informuję, że wypowiedziałam się nt. osiedla "przy Oranżerii" tylko 13.10.
              Kolejna wypowiedź "aniko" wcale nie jest moja. Nigdy nie namawiałabym nikogo do
              zainwestowania pieniędzy ani w "Przy Oranżerii" ani gdzie indziej. Ja jestem b.
              zadowolona ze swojego wyboru ale nie będę narzucać go innym. To zbyt poważna
              decyzja aby miał podjąć ją ktoś inny zamiast inwestora.
              Panie Tomaszu, nie wiem na jakiej podstawie twierdzi Pan, że nie znam rynku
              mieszkaniowgo w Warszawie. Otóż zrobiłam b. solidne jego rozeznanie przed
              kupnem mieszkania na wynajem. Jeżeli jest Pan takim specem to powinien Pan
              wiedzieć, że najważniejszym kryterium przy inwestowaniu w nieruchomości jest
              lokalizacja, a jeżeli uważa Pan, że w Wwie lepszą lokalizacją są Kabaty niż
              Mokotów to ... trudno. Z propozycji zwiedzania Kabat też nie skorzystam. Znam
              ciekawsze miejsca i sposoby spędzania wolnego czasu.
              Nadal uważam, że inwestycja Przy Oranżerii oferuje b. dobry stosunek ceny do
              produktu, wziąwszy pod uwagę najpierw lokalizację, a dopiero później użyte
              materiały i jakość wykończenia. Które też są niezłe.
              • Gość: Tomasz Re: Ktoś się podszył podszył pod mój nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 02:54
                NIE wypowiadam sie o Przy Oranzerii bo tych mieszkan po prostu nie znam. Mieszkam w Eko Parku i pisze wlasnie TYLKO o nich. Pani Aniko, apartamentowiec to kameralnosc, ograniczenie dostepu (a u mnie na klatce spal jakis pijany czlowiek 2 tygodnie temu!!! i bynajmniej nie byl to mieszkaniec Eko...), wideotelefony, prywatne windy, fitness club, ewentualnie basen, zielen i cisza... To jest apartamentowiec! Chyba, ze mowimy o definicji rodem z PRL'u gdzie kawalek piaskowca przy wejsciu wzbudzal sensacje. A ciekawe inwestycje moze Pani zobaczyc miedzy innymi na Lowickiej, Elektoralnej, przy Lazienkach czy na Plycwianskiej - chociaz nie wszystkie sa apartamentowacami.
                Natomiast lokalizacja NIE jest podstawowym kryterium - no chyba, ze lubi Pani Osiedle za Zelazna Brama... - przeciez lokalizacja jest jedna z najlepszych w miescie...
                • Gość: aniko Re: Ktoś się podszył podszył pod mój nick IP: 62.29.248.* 23.11.04, 14:13
                  Panie Tomaszu, zupełnie nie rozumiem po co ten wywód nt.
                  definicji "apartamentowców", gdyż nigdy nawet nie użyłam tego zwrotu w swoich
                  wypowiedziach. Mam wrażenie, że polemizuje Pan sam ze sobą ...
                  • Gość: ABC Re: Ktoś się podszył podszył pod mój nick IP: 217.17.46.* 23.11.04, 14:29
                    LUDZIE JAK SIE CZYTA TE WASZE WYPOCINY TO AZ CHCE SIE WYJCS Z KINA. KOLES JAK
                    WDEPNOLES TO WES TO SPRZEDAJ I PRZESTAN MECZYC WSZYSTKICH SWOIMI FRUSTRACJAMI.
                    A PANI PROPONUJE COS BARDZIEJ RELAKSUJACEGO NIZ TYLKO ZACHWYCANIE SIE DOKONANYM
                    ZAKUPEM. DAJCIE TROCHE ODETCHNAC TEMU FORUM OD WASZYCH "ZLOTYCH MYSLI"
                    • Gość: Lidek do ABC IP: *.devs.futuro.pl 23.11.04, 14:53
                      nie chcesz to nie czytaj

i wylacz capsa

baranie
                      • Gość: ABC Re: do ABC IP: 217.8.186.* 23.11.04, 14:58
                        A CO TY KOLES MASZ TAKA CIOTOWATA KSYWKE?
                    • Gość: aniko Re: Ktoś się podszył podszył pod mój nick IP: 62.29.248.* 26.11.04, 10:25
                      słuszne rady - ja skorzystam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka