Dodaj do ulubionych

MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA

IP: *.crowley.pl 25.08.04, 10:53
Zastanawiam się bardzo poważnie nad kupnem mieszkania na arkadi lub nowej
inwestycji Julianka. Ceny przystępne i przy wpłacie 90% garaż gratis. Jak oni
budują, czy są rzetelni a różne są opinie. Podobno jak dostaną kase to już
klienta mają gdzieś. Ale cena atrakcyjna. Więc proszę o porady.
Pozdrawiam
MZ
Obserwuj wątek
    • Gość: maz78 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.crowley.pl 26.08.04, 09:39
      CZy jest ktoś ktoś kto będzie mieszkał w inwestycji Arkadia lub Julianka w
      Piasecznie?
      • hesperia55 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 27.08.04, 15:06
        Cześć,
        Wraz z mężem zastanawiamy się nad kupnem mieszkania w Arkadii. Zrobiliśmy już
        wstępną rezerwację i jesteśmy na etapie podejmowania ostatecznych decyzji. Cenę
        faktycznie mają bardzo przystępną, nawet jeśli chodzi o Piaseczno.
        Z tego co wiem to wszystkie dotychczasowe budynki w Piasecznie oddali prawie w
        terminie... Pozwolenie na budowę mają - decyzja jest już decyzją ostateczną.
        Akty własności działki (a w zasadzie dwóch działek) mają - i wygląda na to, że
        nieobciążone.
        Oczywiście, za każdym razem taka cena budzi nieufność, ale w umowie zawierają
        klauzulę o odstekach karnych za opóźnienie realizacji.

Myślę, że nie różnią się wiele od innych developerów.
        • Gość: ja Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 16:37
          mieszkania oddaja w terminie, placa odsetki jak cos nie tak, ceny maja
          niskie...super
          szkoda ze buduja z najtanszych materialow, wlasnej produkcji, niespelniajacych
          norm
          i po roku wszystko zaczyna sie sypac
          okna sie wypaczaja
          brak wentylacji w lazience
          sciany sie sypia
          balkony odpadaja
          miliony watkow o tym bylo
          uciekajcie od nich jak najdalej !!!!!
          • frania22 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 27.08.04, 23:47
            Arkadia jest pewniejsza niz Julianka, na Juliance nie maja wpisu do Ksiag
            Wieczystych i ciekawa jestem ile to jeszcze potrwa
          • Gość: mieszkaniec Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.polkomtel.com.pl 03.09.04, 11:45
            Nie jestem co prawda mieszkancem osiedla wybudowanego przez tego developera,
            ale znam wiele osob, ktore mieszkaja na osiedlu wybudowanym przez Multi-Hekk
            (osiedle "Słowicza"). Czesto ich odwiedzam, wiec mam pewne zdanie (obiektywne)
            na ten temat. Jesli chodzi o nie spelnianie norm przez materialy uzywane do
            budowy to nie moze byc to prawda. Nie znalezli by "samobojcy" inspektora z
            nadzoru budowlanego, ktory by sie podpisal pod odbiorem inwestycji
            zrealizownaej z takich materialow. Co do odpadajacego tynku z balkonow to
            popelniono blad podczas ich wykonania. Z tego co pamietam w wiekszosci bloki
            przy Slowiczej byly wykanczane w okresie gdy temperatura spadala sporo ponizej
            zera. Wiec musialo sie to skonczyc odpadaniem tynku po kilku miesiacach. Byc
            moze zwyciezyla chlodna kalkulacja nad rozsadkiem. Jesli chodzi o juz
            zrealizowane inwestycje to polecam spacer po wspomnianym osiedlu Slowicza. To
            plus rozmowy z mieszkancami pozowli wyrobic sobie zdanie na temat developera.
            Ja oceniam realizacje Multi-Hekk (cena do jakosci) w skali od 1 do 10 na 7,5.
            Inne oferty w Piasecznie, ktore znam to:
            www.grewal.pl/grewal/
            www.arche.nieruchomosci.pl/
            www.kandro-2.pl/
            Pozdrawiam: mieszkaniec Piaseczna.
            • Gość: szuflandia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 07.09.04, 12:14
              Budują z materiałów niespełniających Polskich Norm. Ale w Polsce wszystko
              można "załatwić" - z czegoś przecież trzeba żyć! Uwaga na Arkadię - miejsca
              parkingowe przewidziano w pasie drogowym należacym do gminy (ciekawe gdzie będą
              wszyscy parkować jak poszerzą Dworcową ;o)
              Rada dla wszystkich, którzy jednak chcą kupić tam mieszkanie - koniecznie
              kupcie garaż! Szybko zrozumiecie dlaczego (ale wtedy może być już za późno).
    • Gość: nevermind Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.134.140.* 07.09.04, 13:12
      Rzeczywiscie
      Panowie budujacy osiedla Multi Hekk generalnie po wplaceniu im pieniedzy i
      odebraniu mieszkania maja wszystko juz tam gdzie zwykle. Usterek, ktorych jest
      multum nie da sie usunac bo:
      albo usuwaja to przez kilka razy i za kazdym razem nic to nie daje
      albo wmawiaja delikwentowi ze nie ma racji bo przeciez to normalne ze w zimie
      jest zimno - takze w mieszkaniu
      albo dom nawiedza banda nieudacznikow ktorzy nie maja ze soba nic poza dobrym
      samopoczuciem
      albo nie juz z kim rozmawiac na temat usterek bo juz tamtego pana nie ma a nowa
      Pani nic nie moze zrobic bo usterki usuwal tamten pan

Generalnie oczywiscie da sie mieszkac bo przeciez dom sie tak za 5 lat nie
      zawali, ale w zwiazku z tym, ze Panowie szefowie: Blukacz i Kasprzyk nie dbaja
      szczegolnie o wizerunek bo i po co (mieszkania sa tanie wiec schodza na pniu)

Przy odbieraniu swojego mieszkania polecam wziac ze soba jakiegos fachowca lub
      wujka ktory sie cokolwiek zna na roznych sprawach budowlanych
      Ja odbieralem mieszkanie i Pan oddajacy z ramienia Multi Hekka powiedzial ze
      wszystko z mieszkaniem musi przeciez byc w porzadku bo gdyby nie bylo to
      mieszkancy nie dali by mu zyc. Jak widze teraz to pan nadal prowadzi swoj
      proceder oddawania ulomnych mieszkan i jakos nikt mu ryja ciemna noca jeszcze
      nie obil. Wiec wszystko dla niego jest OK.
      Polecam zwrocic uwage na rozne sprawy
      Te co ja zauwazylem i trzeba bylo zmieniac to:

odplyw do ubikacji byl zamontowany tak mniej wiecej na miejscu gdzie powinna
      znajdowac sie kabina prysznicowa (przez co oglbym na przyklad zamontowac sobie
      kabine wielkosci 30x30 cm.

odplyw do pralki byl po zupelnie przeciwnej stronie niz gniazdko do wlaczenia
      jej do pradu wiec chyba mysleli ze nikomu nie przeszkadzalby kabel prze srodek
      lazienki

Poza tym szyb wentylacyjny konczyl sie na korytarzu i nie dochodzil do kuchni

Na szczescie te sprawy zauwazylem i poprawili, ale bylo jeszcze kilka innych
      ktorych nie zobaczylem i trzeba to bylo robic samemu

Oczywiscie do sprawy mieszkan i ich marnego wykonania dochodzi sprawa parkingow
      ktorych jak sadze Multi Hekk nie zapewni
      pewnie na planach wszystko jest OK i wydaje sie ze nic tylko parkowac i nie
      przejmowac sie miejscami
      Jak znam tych miskow z Multi Hekka to pewnie bedzie masa miejsc na planach ale
      potem sie okaze ze parkowac mozna wszedzie i nigdzie czyli jak wjedziesz na
      osiedle w nocy to bedziesz krazyl przez 45 minut i szukal jakiegos miejsca

Reasumujac:
      Developer jest do dupy, ale mieszkania tanie

Nie slyszalem zeby kogos okradl czy oszukal (moze jeszcze wszystko przed nimi)
      ale przygotuj sie na walke z usterkami

Twoje pisma (podpieczatkowane i wprowadzone do akt) o ewentualnych usterkach
      beda sobie lezaly u nich i wlasciwie nic wiecej

Da sie mieszkac, ale jesli masz dzieci to pewnie beda biegaly z pilka miedzy
      samochodami

Ludzie w takim blokowisku sa wkurzeni wiec niektirzy jezdza jak debile - zwykle
      jednak stwaiaja jak debile wiec czasami trzeba sie nameczyc z wyjechaniem zeby
      sobie samochodu nie odrapac

Dodatkowo jak juz Arkadia stanie to pewnie wyjazd z niej bedzie masakra - ulica
      przy tej budowli z rana juz jest zakorkowana na amen i jak jeszcze dojdzie
      kilkadziesiat czy kilkaset samochodow to dupa blada

Tyle moge napisac o budowlach Multi Hekka bo zyje w jednej z nich juz 3 lata

Powodzenia

nevermind

• Gość: Marcell Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.09.04, 21:33
      mieszkam w poduszkowcu (niedawno sie wprowadzilem) i musze powiedziec ze
      mieszkanie mam okej, usterki sa jak prawie wszedzie (niewielkie), nie ma
      przeciez nigdzie idealnie wybudowanych mieszkan. Poza tym troche sie spoznili z
      oddaniem mieszkania ale mi to akurat bylo na reke.Jedyne co mnie wyprowadza z
      rownowagi to ludzie z wspolnoty meander, albatros i cala reszta. Jesli ktos na
      placu zabaw przywiesza tabliczke z napisem ze ten plac zabaw jest tylko dla
      dzieci z blokow nr..... to dla mnie to jest glupota!!!Niech Ci ludzie najpierw
      pomysla jakie tego moga byc w przyszlosci konsekwencje!!!!!
      • Gość: Tojo Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:39
        Nie dziw się tym mieszkańcóm. Multi -hekk pokazywał plany i w miejscu twojego
        bloku miał być plac zabaw, zieleń etc. Dlatego jestescie trochę traktowani jak
        intruzi. Wokól waszego bloku nie ma miejsc do parkowania. To są uliczki
        należące do innych wspólnot. Teren prywatny. A sprawa waszego bloku (pozwolenia
        na budowę to zdaje się , ze jest w NSA). Pozdrawiam
        • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:07
          a JA MIESZAKM JUZ CZWARTY MIESIĄC W PODUSZKOWCU!.jest super. A jeśli ktos
          narzeka, na brak miejsca parkingowego to sorry, ale jak przychodził oglądać,
          gdzie ewentualnie będzie mieszkać, to co ślepy był,ze nie ma miejsc
          parkingowych,czy myśalał moze ze sam na osiedlubedzie mieć samochó?
          A jeśli komuś bardzo się nie podoba na osiedlu Słowicza, to zawsze moze się
          przenieść do W-wy (smród, spaliny , i też brak miejsc parkingowych )he,he.
          pozdrawiam wszystkich, którzy się cieszą z mieszaknak na ul. Strusiej.
          frustratów i zgorzkniałych staruchów tu nie brakuje, nie wiedza co by chcieli,
          a czemu nie kupiliście sobie droższychm mieszkań po3-4 tyś, myslicie że
          wszystko byłoby o.k?? Denerwujecie isę przez małe kłopoty min korek przy
          wyjeździe z osiedla, a co chcielibyscie całe zycie przeżyć lekko bez
          najmniejszych kłopotów, na Ursynowie korki są nieporównywalnie większe a
          mieszkania tam kosztuja po 4000 za m, a ludzie chwalą isę jeszcze że tam
          mieszkają. radze Wam cieszcie sie z tego co macie, i pamietajcie "Cudze
          chwalicie, wego nie znacie" :)
        • Gość: john Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.238.75.210.adsl.inetia.pl 03.11.04, 23:47
          ja sobie mieszkam i chwalę poduszkowca ,mam garaż i reszta mnie wali. Wku..ają
          mnie tylko ci z albatrosa,rozumiem odgrodzili ulicę bo im ciasno,ale jakimi
          trzeba być debilami żeby furtka dla ludzi była łańcuchem spięta.Jednym słowem
          stado baranów.
      • Gość: xxx Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:40
        ja też mieszkam w poduszkowcu i niestety, ale bardzo żałuje tej decyzji,
        mnóstwo usterek, i admisnistrator który policzył sobie z metra 5zł , absurd
        jakiś, chodników nie ma, bo stanowią częśc parkingową dla samochodów, poprostu
        tragedia, lepiej dopłacić wiecej i życ normalniej, ja niestey skusiłam się na
        tanią cene i teraz mam
        • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:23
          Ja naprawde nie wiem o jakich usterkach mówicie, u mnie wszystko działa bez
          zarzutu.
          • Gość: moni Mutli-Hekk; osiedle "Myszka" IP: *.chello.pl 21.10.04, 00:03
            Planuje kupic mieszkanie w Mysiadle na nowym osiedlu "Myszka" przy ul
            Granicznej. Moze cos wiecie o tej inwestycji. Bo podobno M-H nie ma jeszcze
            nawet pozwolenia na budowe, a twierdzi ze odda budynek we wrzesniu.
            Czekam na wszelkie możliwe info. Dzięki.
            Moni.
            • Gość: Mariusz Re: Mutli-Hekk; osiedle "Myszka" IP: 83.238.11.* 21.10.04, 12:15
              Czy to moja zonka chce cos wiecej wiedziec na temat tego osiedla?
              Profiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
              • moni912 Re: Mutli-Hekk; osiedle "Myszka" 21.10.04, 14:29
                NIe. To napewno nie twoja zonka :) Ale moze masz jednak jakies konkretne
                informacje?
            • almira Re: Mutli-Hekk; osiedle "Myszka" 22.10.04, 16:12
              W ubiegłym tygodniu wpadła mi w ręce jakaś gazetka lokalna (bodajże z Zalesia)
              gdzie był mały artykuł o inwestycji MH Myszka. Generalnie chodziło o to, że
              jeżeli Myszka zostanie zbudowana to droga wyjazdowa (nie pamiętam nazwy tej
              uliczki) z osiedla na Puławską będzie tragiczna, już w tej chwili są tam cały
              dzień korki i mieszkańcy okolicznych domków mają już tego dosyć, bo cały dzień
              smród i hałas.
              • Gość: Zosia Re: Mutli-Hekk; osiedle "Myszka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:28
                Ta ulica o której pisze almira, to chyba geodetów, już jaiś czas temu
                mieszkańcy tej ulicy zrobili blokade na drodze i nie chcieli przepuścić
                kierowców, maja dosyć wzmożonego ruchu, smrodu i hałasu.
            • Gość: gość Re: Mutli-Hekk; osiedle "Myszka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 19:19
              Uprzedzam z góry, że M-H nie ma własności gruntu ani na Myszce ani na Juliance,
              więc jak może sprzedać i podpisać akt notarialny. Bzdurą jest, że załatwia
              sprawy własnoścoiwe do konca budowy, jak właściciele gruntu wala do nich
              drzwiami i oknami, banki nawet nie chcą kredytować tych mieszkań, nie wiem na
              jakiej podstawie robi to BPH( układy)
          • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 21.10.04, 10:12
            Zosia, mieszkasz 4 miesiące ... Co to sa 4 miesiące - wielkie nic.
            Masz prawo do hurra optymizmu, a my poczekamy. Zobaczymy co bedziesz mówić za
            rok.
            Realia są takie - MH wszystkich załadował w poroże.
            W chwili kupowania mieszkań pokazywano nam inne polany niż to co rzeczywiście
            stoi. Poduchy nie było, była tam teren zielony, z placami zawab, boiskami i
            mini parkiem z ławeczkami. Co jest - widać. Ewolucja pomysłu była dość
            pokrętna. Po epoce terenów zielonych była niska zabudowa handlowa. Potem się
            zmieniła w budynek mieszkalny, ale max 4 kondygnacyjny. Zgodę na zmianę planów
            dostali bo w budynku miały być - Posterunek Policji i Pogotowie Ratunkowe, wraz
            z kilkoma mieszkaniami dla Policjantów których w ten sposób miano skusić do
            przeprowadzki i pracy w Pisaecznie. Co ostatecznie wyrosło - widzimy.
            Misjca parkingowe - plany pokazywały że miejsc jest dostateczna ilość, poz tym
            jest coś takiego jak prawo budowlane które określa ilość miejsc parkingowych w
            przeliczeniu na jeden lokal mieszkalny. MH olał wszystko i wszystkich i ustalił
            swoje normy, co się stało - widać doskonale, chodnki zastawione samochodami,
            ludzie wędrujący środkiem uliczek bo inaczej się nie da, czasem wejśc do klatki
            trudno bo w drzwiach stoi sakurat jakiś samochód. Normalka - dzień jak codzień.
            Jakość mieszkań - usterek cała masa , począwszy od okien które nie spełniają
            żadnych norm i nie mają atestów, po nieocieplone stropu skutkiem czego w zimie
            w mieszkaniach od środka na oknach jest 5 cm lodu - tak tak LODU. I grzyb na
            ścianach rośnie jak ciasto w piekarniku. Ściany przemarznięte i zawilgocone
            sypią się jak piaskowe zamki po wyschnięciu.
            Pękające ściany wewnątrz - fachowcy z MH powiedzieli mi - to normalne, przecież
            budynek pracuje. Kolejna zabawa - zobaczymy jak będzie zimą bo Poduszka jest
            podłączona do kotłowni Naszego budynku - Jamnika, i spodziewamy się problemów z
            wydajnością tej kotłowni w kwestii zapewnienia odpowiedniej ilości ciepła do
            ogrzania podwojonej liczby mieszkań i zaopatrzenia w ciepłą wodę.
            Takich "drobiazgów" jest cała masa.
            Zosiu - bądź uprzejma i nie mów innym że są głupi bo widzieli co brali jeśli
            nie znasz faktów i historii. Wierz mi - takich szczęśliwców było wielu i MH ich
            z czasem skutecznie z tego wyleczył.
            Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej.
            Na zakończenie - sprawy gruntów i własności - wszyscy którzy myślą nad zakupem
            mieszkań w MH powinni być SUPER OSTROŻNI . Ta firma miała już kilka akcji pt.
            budowa nie na swoim gruncie - przykład - bud. Jamnik. Sparawa pozwolenia na
            jego budowę również znalazła się w Sądzie bo okazało się że kawał budynku stoi
            na gruncie osoby prywatnej, nie należącym do MH. Budynek już stał i był
            zasiedlony. Kilkanaście nocy było nieprzespanych, wertowanie ustaw które
            regulują kwestie odzszkodowań w przypadku nakazu rozbiórki, szanse wydania
            takiego wyroku itp.
            Teraz słyszymy że Arkadia to kolejny odcinek w tym serialu. Część inwestycji na
            gruntach będących terenami jezdni (ul. Dworcowa) nie należącymi do MH.
            Ta ulica ma być przebudowywana, być może poszerzana, ciekawe co wtedy - co się
            będzie działo i kto za to beknie jeśli tam coś będzie wybudowane.
            Moim zdnaiem MH to jeden z większych "wałków", i trzeba wziąć pod uwagę że samo
            mieszkanie to nie wszystko. Później trzeba jeszcze w tym jakoś funkcjonować.
            Generalnie MH to temat na dłuuuuuuuuuugi poemat, zresztą był wątek na tym forum
            o siedlu MH - zainteresowani mogą go odszukać.
            • Gość: gość Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:43
              Sama mieszkam w poduszkowcu, czego teraz bardzo żałuje, i swietnie rozumiem
              mieszkańców innych wspólnot którym obiecali teren zielony a wyrósł im bunkier,
              bo co do wkomponowania w architekture tutejszych domów , to poduszkowiec jest
              niestety bunkrem, wygląda fatalnie, współczuje ludziom którzy kupowali
              mieszkania które miały wychodzic na tzw" teren zielony", druga sprawa to
              dojazd, wszystkie wspólnoty zaczęły się grozić, aby wymusic na inwestorze droge
              dojazdową do Poduszkowca, a inwestor, 2 metry lub metr przed oknami mieszkańców
              połozył płyty, a żeby było śmieszniej to ci co tak chcieli odciąć nam dojazd
              sami jeżdzą tą drogą ( inne wspólnoty ). Co do placów zabaw to Pan z forum , ma
              racje , że jest to totalna głupota pisanie na tabliczkach że plac zabaw nalezy
              do budynku tego i tego, w przyszłości, pomiędzy wiekszymi dzięcmi będą narastać
              spore antagonizmy itp
              • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 21.10.04, 11:18
                Zgadzam się w 100% - rozgrywanie swoich gierek kosztem dzieci i wstępu na place
                zabaw z jednej strony jest skrajną głupota dorosłych , zobacz jednak drugą
                stronę medalu - jedna wspólnota olewa potrzeby swoich najmłodszych mieszkańców
                i nie buduje placu. Druga, przyległa za swoje własne pieniądze robi plac, z
                zalożeniem że będą tam się bawić dzieci ich mieszkańców. Ta pierwsza nie chce
                wziąć udziału we wsółfinansowaniu (bo to nie nasz teren i nie nasz plac) mająć
                pełną świadomość faktu że ich dzieci tam włąśnie pójdą się bawić. Co więcej,
                nie chce pozwolić na zajęcie choćby skrawka gruntu w swojej działce (bo to nie
                nasz plac). I czemu się tu dziwić że w takim wypadku stawia się płot z
                tabliczka "tylko dla wspólnoty X" ?? Przecież ta wspólnota później sama
                samiusieńka ponosi koszty utrzymania tego placyku na którym bawią się dzieci
                tej "srytnej i fajnej inaczej" wspólnoty ???
                Osobiście uważam że wszystkie dzieci powinny mieć dostęp do wszystkich
                placyków, ale życie jest życiem ...
              • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 21.10.04, 11:48
                Jeszcze kilak słów nt. Poduszki.
                Architektura to jedno, a bezpieczeństwo to drugie.
                Niech mieszkańcy wyższych pięter wyobrażą sobie sytuację kiedy wybucha u nich
                pożar.
                Jak ma podjechać ciężki wóż z wysoką drabiną, gdzie rozłożyć skokochrony (te
                ogromniaste dmuchane poduchy) i jak operować cięzkim sprzetem na tych
                skraweczkach przestrzeni między budynkami ???
                Ta kwestia była podnoszona przy odbiorze budynku i w protestach wnoszonych do
                Gminy, ale jak widać ktoś za dużo dał (a inny wziął) żeby się takimi pierdołami
                przejmować. Być może wyszli z założenia że problemu nie ma bo przez osiedle
                ciężkie i długie wozy z wysokimi drabinami i tak nie przejadą. Ale na miejscu
                mieszkających tam ludzi czułbym pewnien dyskomfort ...
                • Gość: Zosia do Mb4 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:23
                  I co z tego ze mieszkam tylko 4miesiace. problemy sa wszedzie. A forum na temat
                  Multi Heka odnalazłam,ale tylko na ta firmę kazdy narzeka. Ktoś poleca w
                  Piasecznie firme Kandro 2 że niby o nieba lepiej niz na osiedlu Słowicza, a tam
                  co ani miejsc parkingowych, bo parkingu tam nie widzialam,tylko ludzie po
                  prostu kulturalniejsi i nie parkują na chodnikach albo wykupili miejsca
                  garażowe, blok jest również tam zbudowany jeden na przeciwko drugiego czyż
                  nie????????? i też można sobie zagladać w okna. a jeszcze sprawa hałasu, przy
                  osiedlu firmy Kandro 2 jest tuż tuż ul. Jana Pawła II, jak myslicie czy tam
                  jest cichutko, przecież po tej ulicy jeśdza nie tylko mieszkańcy osiedla ale
                  też mieszkańcy piseczna no i oczywiście autobusy a te do cichobiegów nie
                  należa, poza tym wyraźniej tam słychać pociag i co nie widziałam forum, na
                  którym ludzie cały czas narzekaja.
                  Wiem jedno ze jest pewna grupa ludzi, którym ,żeby nie wiem co nie dogodzi isę
                  nigdy. A usterki były zawsze, sa i beda, a poza tym to chyba oczywiste ze
                  wszytsko po ilus latach sie zużywa. Czy możesz mi Mb4 podać jakieś osiedle w
                  ktorym Twoim zdaniem jest idealnie??/ I odpowiedz prosze dlaczego tam nie
                  mieszkasz??
                  Pozdrawiam
                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 21.10.04, 14:09
                    Chyab nie chce mi się odpowiadać, bo powstał by elaborat ...
                    Nie wiem jak jest na innych osiedlach, być momże tam developer zapewnił miejsca
                    parkingowe/garażowe pod budynkami , być może gdzieś za tyłu jest parking
                    którego nie widziałaś być może po prostu nie mają tylu samochodów (w to
                    osobiście wątpię, domysłów można snuć wiele. W to że ludzie kulturalniejsi
                    akurat jestem w stanie uwoirzyć, czytając Twoje ostatnie posty. Co do
                    cichutko/hałaśliwie - to kwestia LOKALIZACJI a nie rzetelnośći developera i
                    jakości jego produktu - nie mieszajmy pojęć. Słyszę pocią ale się do niego
                    przyzwyczaiłem i nie narzekam na niego - narzekam i będę narzekał na JAKOŚĆ
                    WYKONANIA osiedla. Co do usterek - powiedz mi na jakiej podstawie wysnułaś
                    teorię że ściany się zużywają i będą pękać ??? Zgodnie z nią budynki zabytkowe
                    nie mają prawa istnieć. Tymczasem stoją, i niejednokrotnie mają się lepiej niż
                    produkty MH. przejdź się po naszym osiedlu, popatrz jak tynki odpadają całymi
                    płatami z 3-4 letnich budynków. Wybierz się na wycieczkę na drugą stronę
                    Powstańców Warszawy, tam są dwa sciekle kolorowe budynki - to też dzieła MH,
                    mają ok 5 lat a wyglądają jak po wojnie. Tak wygląda jakość MH. Ale tego przez
                    4 miesiące nie zauważysz na swoim mieszkaniu, do tego trzeba kilku lat.

Kończąc - osiedla idealnego chyba nie ma, każde ma mniejsze lub większe
                    ułomności , które trzeba rozważyć przy zakupie - jednym nie odpowiada, nie
                    kupują, innym odpowiada - kupują.
                    I to po części jest odpowiedź na pytanie czemu tam nie mieszkam - bo takowe
                    osiedle nie istnieje, trudno więc tam mieszkać.
                    Co do innych osiedli - rozważałem zakup w kilku inwestycjach . W niektórych nie
                    pasowało mi np. położenie (Tarchomin) w innych chora cena, nieadekwatna do
                    oferty ... Czynników było jeszcze kilka. Ostatecznie padło na to osiedle. tyle
                    że nie takie jak jest, a takie jakie było na planach i projektach, a wierz mi
                    że było zupełnie inne. Teraz nie mogę tej sytuacji zmienić jeszcze przez kilka
                    lat, i musze tu mieszkać, stąd moja złość i marzenie aby coś tu ucywilizować,
                    co przy takiej a nie innej postawie MH i części mieszkańców jest niewykonalne.
                    Jasno się wyraziłem ? Klarownie to co napisałem ?? Pojęłaś ??
                • Gość: gość Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:43
                  Mb4 co do ogródków dla dzieci masz całkowitą racje, ale..... nasza przyszła
                  wspólnota chetnie by taki ogródek postawiła, tylko jest teraz pytanie gdzie. Co
                  do straży pozarnej to masz racje, tylko jak ktos kupuje mieszkanie zaślepiony
                  atrakcyjną ceną to niestety zapomina o całej reszcie.
                • Gość: Zosia do M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:54
                  przepraszam pomyliłam Twój nick.
                  Chciałm Ci tylko powiedzić mó(a) drogi (A), zer znalazłam Twoja wypoeidź w
                  którejpiszesz,że miałeś małą nadpłate i MH nie za bardzo chciał Ci oddać tę
                  kasę i wiele trudnosci z tym miałes. A wiec moze nie zwróciłes im na to
                  odpowiednio uwagi, bo kiedy ja poszłam do nich rozliczać ostatnie płatności,
                  pokazali mi dokument na którym była wyliczona niedopłata zwiazana z
                  uaktualnieniem przez WIBOR, no i tera jeżeli ktoś po prostu płaci i ise nie
                  zastanowi to jego problem, ja przy tym panu siedzialm godzinę, liczyłam sobie i
                  wyszło mize zostało źle wyliczone, bo komputer zokrąglał do jednego miejsca po
                  przecinku, ale oczywiście od razu przyjeli moja wersje, przeprosili, i
                  sporzadzili pismo o niedopłacie jeszcze raz. A jesli ty gadać z nimi nie umiesz
                  ot co ja na to poradze.
                  poza tym zauwazam ze na ytm osiedlu mieszkaja chyba sami narzekacze co to lubią
                  jak wszytko się samo za nich zrobi :-)))
                  Jak sie jest pzryzwyczajonym ze mamunia wszystko za Was zrobi nawet dupke
                  podetrze to sa póxniej takie efekty nie dopilnowane własne sprawy :-0
                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 21.10.04, 13:56
                    Droga Zosiu, powoli wkraczasz na coraz bardziej niebezpieczny teren i zaczynasz
                    być niegrzeczna.
                    Po pierwsze - nie tylko ja miałem jazdy ze zwrotem nadpłaty, miało ją wielu
                    ludzi. Moi sąsiedzi np. którym w końcu po chyba roku zaczęli zwracać w ratach.
                    I to dopiero kiedy zrobili dokładnie to co ja zrobiłem - napisałem pismo w
                    którym przytoczyłem konklretne przepisy prawa strasząc jednocześnie sądem.
                    To tobie się udało inaczej - super, cieszę się, być może z czasem zmądrzeli.
                    Być moż eteż po kilku latach i odpowiednio wyrobionej opinii uznali że czas
                    może coś zmienić żeby dalej w bagno nie iść.
                    Życzę Ci dalej tak dużej skutecznośći, widać tylko ty masz tą ndprzyrodzoną
                    umiejętność, chwała Ci i czapki z głów. Widać wszyscy przed Tobą to jakieś tępe
                    i ograniczone stworzonka. Racz zauważyć że liczba osób które mają coś do
                    zarzucenia MH jest dłuuuuuuuga, i dotyczy bardzo różnych spraw. Tak więc opinia
                    że MH to "wałek" nie jest tylko i wyłącznie mojego autorstwa. I nie jest to
                    bynajmniej mała grupka wiecznych malkontentów i krzykaczy.
                    Wycieczkę personalną dot. moich przyzyczjeń i tego co mamunia za mnie robi
                    pominę milczeniem bo cenzura by tej odpowiedzi nie zniosła, więc proponuję
                    wrócić do merytoryki rozmowy.
                    Miszkasz tu dopiero 4 miesiące - oznacza to że nie znasz kilkuletniej historii
                    osiedla, jego mieszkańców i potężnej ilości pozwów sądowych przeciwko MH.
                    Pomieszkasz dłużej albo zadasz sobie trud odgrzebania tych historii a zobaczysz
                    jak to wygląda z perspektywy dłuższej niż 4 miesiące.
                    Jeśli nie masz nic więcej do powiedzenia, poza brnięciem na śliski grunt
                    inwektyw - darujmy sobie tą rozmowę. Miszkasz 4 miesiące, jest super, jako
                    jedna z nielicznych albo i jedyna masz mieszkanie w pięknym osiedlu i bez wad -
                    ideał, tylko pozazdrościć.
                    Ja mam mieszkanie za które zapłaciłem określoną kwotę (bynajmniej nie dostałem
                    tych pieniędzy od rodziców - ciężko na nie zapracowałem po kilkanaście godzin
                    dziennie więc wara Ci od oceniania mnie), w którym występują niestety dość
                    liczne usterki, położone w bloku na osiedlu które jest wybudowane niezgodnie z
                    wieloma normami i przepisami, a jedynym uzasadnieniem takiego stanu rzeczy jest
                    niebywała wręćż "uprzejmość" ludzi z Gminy. I nie ma tu nic do rzeczy ile
                    taniej kupiłem niż na Ursynowie - dlaczego wielu myśli że jak zapłaciło 2000/m2
                    a nie 5000/m2 to może być robionym w balona przez nieuczciwego developera ???
                    Ludzie, przecież to i tak duże pieniądze, które za kilka lat obrócą się w
                    gó...no, razem z naszymi budynkami.

• Gość: gość Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:10
                      Zgadzam się z Tobą w zupełności, a co do komentarzy Zosi, może nie do
                      komentazry ale jej formy to aż mnie to przeraża, skąd tyle w tej kobiecie
                      nienawiści i złości
                    • Gość: Zosia Do M4b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:30
                      przepraszam,masz rację poniosło mnie, nie chcialam Cie obrazać, ale taka już
                      jestem -wybuchowa.
                      Przeprosiny przyjete?
                      • Gość: M4b Re: Do M4b IP: 213.31.184.* 21.10.04, 14:33
                        OK, peace ...
                        • Gość: a to ja... Re: Do M4b IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 10:35
                          droga Zosiu, a nie zastanawiajace jest dla Ciebie dlaczego mieszkanicy
                          Slowiczej masowo usiluja sprzedac swoje mieszkania... dla mnie ktos kto kupuje
                          lokum,czesto z 20letnim kredytem , nie sprzedaje mieszkania po dwoch, tzrech
                          latach...???
                          a co do developera idealnego, zerknij na forum mieszkancow Zakątka na
                          wilanowskiej- developer sedno- nie znalazlam zadnej chocby narzekajacej opinii
                          i dlatego wlasnie sedno zbuduje moj nowy dom:)... pozdrawiam
                          k.
                    • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 22.10.04, 13:32
                      Najwyraźniej Droga Zosia ściągnęła do nas ze wsi (tam inaczej załatwia się
                      pewne sprawy), rodzice może zapewnili pieniadze na mieszkanko w mieście, ale
                      dobrego wychowania najwyraźniej nie (w szkole Zosia też chyba nie przykładała
                      się do nauki sądząc po stylu i ilości błędów w tekście). Droga Zosiu jak
                      pomieszkasz trochę na osiedlu to moze coś zrozumiesz i wtedy będziesz mogła się
                      wypowiadać.
                      • Gość: gość Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:42
                        No nieźle, wczoraj zauważyłam że w poprzek ulicy Bocianiej stawiają brame,
                        ciekawa jestem jak wspólnota z ulicy strusiej ( nie poduszkowiec ) będzie
                        dojeżdzała do swoich mieszkań, jak poduszkowiec tez się zagrodzi i odetnie
                        droge od północy
                      • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:53
                        Hej Almira a wiesz ja ze wsi pochodze , no i co z tego??? Czy wieś tzn, ze
                        gorzej??
                        A pieniążki od dawna zarabiam sama i pracuję jako księgowa, i moja droga
                        wypraszam sobie, to ze się nie uczyłam, właśnie bronię tytułu magistrana SGGW,
                        a nie prywatnej uczelni.
                        a błędy robie dlatego że pisze szybciutko, bo pracuję. A grzeczność, jestem
                        bardzo grzeczna, tylko nie lubię jak isę cały czas coś opluwa, i cały czas się
                        w tym tkwi.
                        Mamy wolny wybór, jak Wam się nie podoba to można się wyprowadzić, myślałam że
                        można będzie sie porozumieć z nowymi sasiadami, a tu co sami narzekacze,
                        nieszcześliwi jacys czy co???
                        Mimo wszystko pozdrawiam.
                        • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 22.10.04, 14:31
                          Ano nic z tego, poza brakiem ogłady. He, he mnie się właśnie nie do końca
                          podoba, więc sprzedałam mieszkanie i za max. 2 miesiace wprowadzamy się do domu.
                          • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:13
                            A bardzoprzepraszam o jakiej ogładzie Ty mówisz/ Stwierdzasz to tylko po tym
                            jak pisze w tym forum, i w ogóle mnie nie znasz.
                            I fajnie, ze wyprowadzasz ise do domu, to rzeczywiscie duzo lepsze rozwiazanie
                            niż mieszkanie. ALe na tym forum chodzi mi ez o to ze skoro kupiłam sobie sama
                            mieszkanie za własne pieniądze cieżko zarobione, sama sprawdzałam postp i
                            jakość budowanai i w końcu mam gdzie mieszkać z mężem to generalnie ise z tego
                            cieszę, a nie narzekam. i szanuje to co mam, a nie ciągle myslę zeby mieć
                            wieceji wiecej. pzreciez wszyscy powinni mieć pretensje do siebie ze czegoś nie
                            dopilnowali a nie do firmy. N arynku jets przecież tak ze za określoną cene
                            dostajesz to i to i sam ogladasz towar i sie zastanawiasz kupujesz czy nie/ Jak
                            pasuje to biore. i w moim wypadku nie narzekam. Zawsze tak mam. A generalnie
                            mówiac nie żałuje zadnej życiowej decyzji. a jesli Wy tak biadolicie na
                            mieszkania , które zawsze mozna sprzedać, to jak radzicie sobie z problemami
                            innymi zyciowymi, ktorych nie da isę juz cofnąć ???
                            • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 22.10.04, 15:37
                              O Boże, pomocy !!! Poczytaj sobie swoje własne posty raz jeszcze to może
                              załapiesz (a zanim wyślesz post to przeczytaj co napisałaś i czy jest to
                              napisane po polsku bez błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, które
                              popełniasz w każdym poście, stąd moja uwaga o szkole, którą potraktowałaś chyba
                              zbyt serio). Ja akurat do biadolących nie należę, nie było miejsc parkingowych
                              to kupiłam garaże, wkurzają mnie właściciele piesków wyprowadzajacy pieski na
                              ogrodzone trawniki to za każdym razem zwracam takim burakom uwagę, przestało mi
                              się podobać na osiedlu to kupiłam sobie dom. Pozdrawiam.
                              • Gość: gość Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:47
                                dziewczyny dajcie na luz
                                • Gość: gość Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:49
                                  Mam pytanko, czy ktoś był rozliczany z podzielników ciepła i czy zawsze trzeba
                                  było dopłacać, czy zdarzały się nadpłaty , chodzi mi oczywiscie o osiedle
                                  słowicza
                                • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 22.10.04, 15:49
                                  Dobra, dajemy na luz (przynajmniej ja) - w końcu mamy weekend już za chwilę i
                                  zapowiada się ładna pogoda.
                                  • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:01
                                    Ja tez ;-).
                                    Miłego weekendu. I żeby pogoda była tak piękna jak dziś, będzie można pójść na
                                    jesienny spacer.
                                    A tak w ogóle to jakiś podły humor mam i dlatego jestem taka niegrzeczna :-(.
                                    Pozdrawiam
                                    • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 22.10.04, 16:07
                                      A u mnie w biurze jest gorąco pomimo otwartych okien (byłam pewna, że będzie
                                      już zimno i kazałam wyłączyć chiller od klimatyzacji)i mózg mi się zaczyna
                                      gotować. Pozdrawiam :)
                                      • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 25.10.04, 09:45
                                        Cześć Almira.
                                        Widzisz , z Zosiami nie wygrasz - nie trafia argumentacja, a jedyną odpowiedzią
                                        jest coraz większy krzyk, agresja i niestety elementarny brak kultury w
                                        dyskusji wywołany k łopotami z panowaniem nad emocjami. Tak to niestety jest w
                                        niektórych środowiskach że brak argumentacji maskuje się krzykiem i atakowaniem
                                        adwersarzy. Możemy przytaczać tysiące argumentów dlaczego uważamy że MH to
                                        firma której produkt nei spełnia zakładanych norm jakościowych, a ona nie -
                                        mieszka 4 miesiące, sufit się póki co nie zawalił więc jest cacy. Ja kładę to
                                        na karb nieco innej akcepatcji i przyzwolenia dla fuszerki. Ja kupując jakiś
                                        produkt zwracam uwagę przede wszyskim na jakość, potem na cenę, rozpatrując
                                        stosunek jakośc /cena. Dlatego nie stać mnie np. na pojazd FIAT, a stać na
                                        Toyotę. Inni mogą patrzeć inaczej - cena, cena cena, a z jakością to jakoś
                                        będzie.
                                        Ja to rozumiem - mieszkanie i praca w Warszawie to i tak ogromny skok
                                        cywilizacyjny i kulturowy, nie mówię już o wysiłku finansowym. A że mogą być
                                        jakieś minusy - przeciez nikt się nie przyzna że coś jest nie tak bo sielski
                                        obrazek miałby skazy ...
                                        Tak jest pewnie dumą i chlubą w swojej miejscowości, a tak byłaby skaza i może
                                        wsyd jakiś w okolicy ....
                                        • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:52
                                          Cześć Mb4
                                          Mam pytanko,(rozumiem oczywiscie że jesteś mieszkańcem osiedla Słowicza ) jak
                                          długo wami zarządzała de silva house i jak się jej pozbyć, bo jak narazie to
                                          kosi nas finansowo, mówię o poduszkowcu oczywiście
                                          • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 25.10.04, 12:07
                                            Cześć Aneta .
                                            DaSilva wyżymała nas przez rok. Taki był zapis w Aktach Notarialnych o ile mnie
                                            pamięć nie myli - wiązało się to z usuwaniem usterek (hahahaha) i innymi
                                            sprawami gwarancyjnymi. Na jutro sprawdzę Ci to dokładnie w swoim Akcie.
                                            Po tym czasie zawiązaliśmy wspólnotę i miesięczne opłaty spadły znacząco.
                                            Uwalniajcie się najszybciej jak możecie i zarządzajcie swoją nieruchopmością
                                            sami - to znacznie bardziej korzystne rozwiązanie niż DaSilva (czyt. MultiHekk,
                                            bo to jego firma córka).
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:21
                                              no własnie, z metra płacimy w tej chwili 5 zł to jest lekka przesada, też mam
                                              coś napisane w akcie ale nie bardzo rozumiem, nie wiem, czy de silva haus nas
                                              informuje, ze zostało podisane tyle a tyle aktów notarialnych i zakładamy
                                              wspólnote czy sami mamy to zrobić, i jak to zrobić, nie mam pojęcia jak
                                              zacząc , bo rzną nas równo, a co do ustyerek to jest ich u nas pełno, my przez
                                              weekend wogóle nie mieliśmy drzwi wejsciowych do klatki ( był problem z
                                              oteiraniem, szurały po posadzce ) teraz poraz kolejny walą się drzwi od garazu
                                              i przykładów mozna by mnozyć
                                              • Gość: m4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 25.10.04, 12:48
                                                No cóż, dopada Was codzienna sielanka z MH. Ale Zosia jest happy :)
                                                Nie pamiętam dokładnie jak doszło do zawiązania wspólnoty. Kojarzę że na
                                                którymś z rzędu spotkaniu właścicieli z Zarządcą (MH)i którymś z kolei
                                                piep...niu o niczym (z MH nie dało się wtedy konkretnie rozmawiać - bo ludzie z
                                                Zarządu albo nie przychodzili wcale, albo przychodzili nieprzygotowani)padło
                                                hasło - Państwu już dziękujemy.
                                                Ktoś sprawdził czy możliwe jest już zawiązanie wspólnoty, znalazła się grupa
                                                ludzi którzy mieli odpowiednią wiedze czas i chęci i stało się ...
                                                Mh to to w ogóle fajna zabawa - ich dług wobec naszej wspólnoty sięgał dużych
                                                kilkudziesięciu tys zł. Wynikał z tego że notorycznie nie płacili żadnych
                                                pieniędzy za mieszkania które pozostawały ich własnością. Po ciężkich bojach z
                                                wytaczaniem prawników na pierwszy ogień, łaskawie zgodzili się płacić w ratach.
                                                I teraz cykają po kilka tys. miesięcznie wg ustalonego harmonogramu. Taka niby
                                                poważna duża i finansowo stabilna firma a nie może swoich zobowiązań (w skali
                                                całego biznesu chyba niewielkich) spłacić jak powinna i sprawę zamknąć.

• Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:01
                                                  No tak Zosia jest happy)))))))) dobrze, że chociaż optymistka, z tymi wolnymi
                                                  mieszkaniami za które multi hekk nie płacił to mnie załamałeś, z tego co wiem,
                                                  u nas wszystkie wysprzedane. Ale najlepszy hit jest taki, że jak podłączali co,
                                                  to kilka mieszkań zostało zalanych bo panopwie z MH źle popodłaczali rurki,
                                                  administracja zapłaciła odszkodowanie tylko jest pytanie z czyich pieniędzy to
                                                  poszło
                                                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 25.10.04, 13:34
                                                    Skoro macie wyprzedane to problemu raczej mieć nie będziecie.
                                                    Dobra rada - pinujecie jakości napraw usterek.
                                                    DaSilve to firma Córka MultiHekku, w związku z tym może grać tak jak z nami
                                                    grała - jeśli już nie da się wymigać od naprawy, to najtańszym kosztem byle jak
                                                    byle MH nie miał za dużych kosztów. A że np. brakującą terakotę w klatkach
                                                    uzupełnią zupełnie innym wzorem i kolorem , a że dziurę w podłodze załatają tak
                                                    że potem i na górze i na dole jest 15 cm bąbel betonu do skucia i ew.
                                                    uzupełnienia tarakoty to już drobiazgi. Niby niewiele ale jednak wkurza
                                                    strasznie. A DaSilva podpisze odbiór i usunięcie usterki , bo jak ma sama sobie
                                                    nie podpisać ??? Co do drzwi garażowych - u nas nie udało się wywalczyć z MH
                                                    wymiany. Teraz powoli a systematycznie są wymieniane na koszt mieszkańców - 300
                                                    zł od każdego właściciela miejsca ...
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:44
                                                    no własnie czuje, ze w pierwszej kolejności czeka nas wymiana drzwi garażowych,
                                                    ale 300 zł od własciciela, no to nie mała sumka
                                                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 25.10.04, 13:52
                                                    Parę złotych jest nie da się ukryć ... Ale jak już za własne zamemu robić to
                                                    taj jak być powinno a nie najtańszym kosztem wg. zasady sztuka jest sztuka ...
                                                    jednak żeby nie być jednostronnym - oddali mieszkanie w terminie :) Numer na
                                                    drzwiach się zgadza, kondygnacja też, powierzchnie z grubsza również więc jest
                                                    lepiej niż u developerów którym się jakoś nie udało nic wybudować pomimo
                                                    pobranych pieniędzy :)
                                                  • moni912 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 25.10.04, 15:01
                                                    Haha, co za pozytywna puenta :)))
                                                  • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:12
                                                    M4b jesteś bardzo niegrzeczny, wyśmiewasz mnie , a samo isę chwalisz tym co
                                                    posiadasz i Twoja ostatnia odpowiedź taka z przekąsem: "nr mieszkania sie
                                                    zgadza, metraż z grubsza teZ" no wiesz jeśli u ciebie metraz z grubsza tylko
                                                    sie zgadza, to rzeczywiscie masz problem, a poza ty, prosiłam cię o wskazanie
                                                    lepszej lokalizacji, skoro ta jest taka zła. I jeżeli jest tak źle jak mówisz,
                                                    a cena dla Ciebie też niegra roli to dołóż sobie i kup mieszaknie tam gdzie
                                                    bedzie super. Twój argument z kredytem nie przekonuje mnie. Wiesz ze można
                                                    sprzeda mieszkanie wzięte na kredyt? A moze wcześniej jak kupowałeś to
                                                    mieszkanie to nie brałeś takiej opcji pod uwage, a teraz plujesz sobie w brodę
                                                    i za nic sie do tego nie przyznasz a innych obwiniasz że taki jesteś
                                                    nieszzcesliwy. ;-)
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:16
                                                    1. Jak kupowałam mieszkanie w poduszkowcu i pytałam się jak bede mogła sie
                                                    dostać do swojego mieszkania to mi powiedziano, że w przyszłosci ma byc dojazd
                                                    od strony zachodniej ulica nazywa się chyba Jarzabek o ile się nie myle i ma
                                                    być zrobiona, no i to na co liczyłam najbardziej wjazd od ulicy bocianiej (
                                                    najwygodniejszy ) multi hekk miał dogadać sie z Panem Toporkiem i wykupic od
                                                    niego część ziemi pod ulice, a co ja wczoraj widze: brame widze w poprzek ulicy
                                                    Bocianiej , poprostu extra, Teraz tyulko czekać aż stanie sie jakaś krzywda ,
                                                    pozar itp. bo niestety dopiero nieszczęscie spowoduje, ze ludzie zaczną myśleć
                                                    normalnie a nie ciągle sie grodzić
                                                  • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 26.10.04, 11:34
                                                    Bociania chyba i tak by nie przeszła, wspólnota Albatros już próbowała
                                                    rozmawiać z Panem Taperkiem w sprawie wykupu, ale nie po to, żeby ją otworzyć,
                                                    ale po to, żeby zamknąć cała Wspólnotę Albatros i mieć mini zamknięte osiedle.
                                                    Chyba nie zauważyłaś, ale nawet gdyby nie było płot/bram/ogrodzeń to i tak
                                                    sekcja straży pożarnej nie wjedzie, bo się po prostu nie zmieści wozem,
                                                    ponieważ na chodnikach i części drogi stoją zaparkowane samochody - wydaje mi
                                                    się, że to oni właśnie powinni zacząć wreszcie myśleć a nie porzucać swoje
                                                    samochody. Argument, że nie ma miejsc parkingowych do mnie nie trafia,
                                                    zwłaszcza, ze są wolne miejsca parkingowe i garażowe pod budynkami.
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:44
                                                    TO WIDZE, że Pan Toporek to jakis uparty facet, co do zrobienia parkingu pod
                                                    oknami to się nie dziwie mieszkańcom, ze niechcą , ale facet i tak z tego nic
                                                    nie ma , musi płacić tylko podatek i zero zysku, a teren mozna byłoby w
                                                    rozsądny sposób zagospodarować,Co do wozu strażackiego to uważam że spokojnie
                                                    by przejechal, a tak to bedzie teraz błądzić, bo ciagle bedzie trafiał na
                                                    zamkniete bramy
                                                  • zosia_1 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 26.10.04, 11:57
                                                    no to sami widzicie ze problem z parkowaniem wynika z braku myślenia ich
                                                    uzytkowników nieumiejętności parkowania i brak kultury kierowców (stają na
                                                    chdodniku w taki sposób nie można nim przejść. Nie ma co narzekać na
                                                    developera, w końcu garaze czekają.
                                                  • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 26.10.04, 12:19
                                                    Ha to mamy jasność, jest tylko jeden mały problem - ludzi można wszystkiego
                                                    nauczyć tylko nie myślenia. Tego się nie da nauczyc albo to masz albo nie masz.
                                                  • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 26.10.04, 12:16
                                                    Oj chyba by nie przejechał ten wóz strażacki, ja się czasami ledwo mieszczę
                                                    moim vanem a co dopiero taki kolos jak wóz strażacki.
                                                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 26.10.04, 14:22
                                                    Zosiu ja jestem niegrzeczny ???
                                                    Ty jesteś idealna ... Gratuluję doskonałego samopoczucia i wysokiej
                                                    samooceny ... W bodajże 10 postach nawrzucałaś mi i Almirze - nadzwyczajna
                                                    kultura ... Widzę że jesteś niereformowalna i wydaje mi się że nie ma sensu
                                                    dyskutować dalej.
                                                    Więc podsumowując całą naszą rozmowę - jestem niezadowolony, bo uważam że
                                                    developer mnie oszukał.
                                                    1. Pokazywał inne plany chcąc zachęcić mnie do kupna , co innego wybudował ...
                                                    2. Jakość mieszkania miała być inna niż jest, a na monity w sprawie usunięcia
                                                    usterek nie reaguje

Kolejny raz - sprzedaż mieszkania . Powtarzam - mam kredyt na to mieszkanie,
                                                    nie bawi mnie sprzedaż z kredytem bo wiąże się to z dużymi stratami (jako
                                                    księgowa powinnaś to wiedzieć). Nie obwiniam nikogo o nic, jedynym do kogo mam
                                                    pretensje to developer.
                                                    Nie zauważyłem żebym się gdziekolwiek i komukolwiek chwalił co mam - bo
                                                    infoprmacja że mam numer mieszkania zgodny z tym co zapisane w Akcie
                                                    Notarialnym , oraz fakt że metraż się zgadz momi najszczerszych chęci i
                                                    naciągania definicji "chwalenia się" nie podchodzi nijak pod ten punkt.
                                                    Co do Ciebie - wiemy że jesteś zachwycona faktem posiadania nieskalanego
                                                    usterką mieszkania, w najwspanialszej na świeci lokalizacji na cudownym
                                                    osiedlu. A to wszystko od super solidnego i zapewniającego nadzwyczajną jakość
                                                    developera.
                                                    Teraz bez ogródek - albo jesteś naprawde tak tępa że nie rozumiesz prostego
                                                    faktu że są ludzie którzy takiego szczęścia nadzwyczajnego nie mieli i trafili
                                                    na mieszkanie poniżej zapisanego w akcie poziomu, którzy czują się oszukani ale
                                                    w obecnej sytuacji niewiele mogą zrobić, albno pracujesz jako owszem księgowa
                                                    ale w Multi Hekku i kazali ci tak w żywe oczy kłamać i durnia zgrywać.
                                                    Powtórzę - tak jestem niezadowolony. I zdania o MH nie zmienię - krętacz,
                                                    oszust i wybitnie niesolidny, nieuczciwy developer. Jeśli ktokolwiek
                                                    kiedykolwiek mnie o to zapyta - zawsze to powtórzę.
                                                    Co do plucia sobie w brodę - daleko mi do tego.
                                                    Co do lepszych lokalizacji - jest wiele, ale z wielu przyczyn ta mi
                                                    odpowiadała. Choćby dlatego że na Ursynowie mieszkają moi rodzice , mojej żony
                                                    rodzice, blisko do dziadków, sami mieszkaliśmy na Ursynowie, tam mamy wielu
                                                    przyjaciół, moja żona pracę, ja pracuję na Mokotowie. Więc prawobrzeżna
                                                    Warszawa odpada, Bemowo też, w tym czasie kiedy kupowaliśmy w Ursusie niewiele
                                                    się działo itp. itd.
                                                    Zadowolona z wyjaśnień ? Nie były zbyt trudne do zrozumienia ?
                                                    Już chyba trzeci raz tłumacze i jak kulą w płot ...
                                                    poczytaj inne posty innych mieszkańców poduszki - nie są tak szczęśliwi jak ty,
                                                    i nie mają klap na oczach - widzą mase usterek. Zejdź główką z chmurek na
                                                    ziemię i dostrzeż przyziemne problemy, choćby taki że za chwilę nie wyjedziesz
                                                    z budynku, bo Pelikany też się zagrodzą (o ile wcześniej wyprowadzisz samochód
                                                    z garażu bo z tego co wiem po raz kolejny wam się drzwi do garażu walą). Co
                                                    wtedy - wystąpisz do MH o przydział śmigłowca ??? Jak wtedy spojrzysz na MH
                                                    wiedząc że miał tego pełną świadomość od początku, i stan prawny uliczek
                                                    umożliwiający ich bezkarne dowolne grodzenie to wynik jego krętactw i
                                                    kombinacji.

Dziękuję i do widzenia. Uważam dyskusję za zakończoną.
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:37
                                                    cześć mb4
                                                    drzwi do garażu poprawili, ciekawe na jak długo, ale żeby było śmieszniej w
                                                    klatce nie było drzwi wyjsciowych przez weekend, który suwały po posadzce ,
                                                    wracam w poniedziałek z pracy i co ja widze drzwi wejsciowe, tyle tylko, że
                                                    znowu rysują po posadzce więc nic się nie zmieniło, do 30.11 mają mi wymienić w
                                                    kaloryferach zaory plus poprawic okna wysłałam do nich faxa do De silva haus,
                                                    zeby była jasność i co i NIC, więc ja czekam cierpliwie do 30, ale nie ręcze za
                                                    siebie jak wybuchne tym Paniom w ich siedzibie jak to nie bedzie zrobione.
                                                    Ponadto nie wiem czy Zosia nie pamieta jak przez 3 miesiące nie było ciepłej
                                                    wody , bo nie mieli jeszcze podpisanej umowy a ja mimo wykończonego mieszkania
                                                    nie mogłam się do niego wprowadzić , zle czynsz to płacic musiałam. Co do
                                                    pelikanów , mogą się grodzić, mamy wyjazd od północy z którego korzystają
                                                    mieszkańcy z ulicy pelkikanów, ze wspólnoty albatros też korzystali, ale się
                                                    ogrodzili
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:46
                                                    aha i jeszcze zapomniałam powiedzieć, ze własnie moje drzwi wejsciowe się
                                                    wypaczyły, tzn nie zamykaja się ale to chyba sama zrobie bo już nie mam siły
                                                    składac kolejną reklamacje
                                                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 26.10.04, 14:53
                                                    Ja w kwestii drzwi wejściowych nie mam doświadczenia, bo nie pozwoliłem ich
                                                    zamontować.
                                                    jeszcze w czasie budowy przyjechali ludzie z Gerdy i założyli takie jak być
                                                    powinny. Widze jednak na klatce u wielu sąsiadów drzwi "Made by Multi Hekk",
                                                    które cudownie rogami odstają od ościerznic, niektóre nawet po chyba ze 2 cm.
                                                    Cudownie to widać zwłaszcza kiedy na klatce jest ciemno a w mieszkaniach palą
                                                    się światła. Ciepełko z mieszkań też pewnie rewelacyjnie na klatki ucieka.
                                                    Bo klatki przecież sa nieogrzewane - kolejny ewenement Multi Hekka. Po co
                                                    choćby najmniejszy grzejniczek żeby do poręczy zimą nie przymarzać, tak samo
                                                    jak uchylne okna latem - nie ma bo po co ... Latem za to jest sauna gratis.
                                                  • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 26.10.04, 14:48
                                                    Aneta, życze Wam powodzenia i wytrwałości.
                                                    My już to przerabialiśmy, tak się woziliśmy do momentu kiedy gwarancja i
                                                    rękojmia się skończyły.
                                                    Życzę Wam również żeby tych usterek było jak najmniej, bo doskonale wiem jak
                                                    potrafią zatruć radość z własnego M. Życzę Wam też jak najszybszego
                                                    ustanowienia wspólnoty i wzięcia swojego majątku w swoje ręce.
                                                    Wierz mi że ja nie mam żadnego żalu do mieszkańców Poduszki - to nie Wasza wina
                                                    ani zasługa że ten budynek wyrósł w miejscu gdzi na planie osiedla był teren
                                                    zielony i plac zabaw. Wy po prostu kupiliście co wam zaoferowano i już. Nikt
                                                    nie ma prawa mieć do Was żalu czy urazy, a na pewno wielu myśli o Was z
                                                    niechęcią.
                                                    Wszystcy jedziemy na jednym wózku, i coraz nas więcej. Może z czasem przyniesie
                                                    to ten efekt że połączenie sił i nagromadzonych złych emocji wysadzi wreszcie w
                                                    powietrze chory układ MH - Gmina. A póki co mamy p[łoty, bramy, zasieki,
                                                    wzajemną niechęć i nienawiść wielu mieszkańców osiedla, którzy bądź co bądź
                                                    muszą ze sobą egzystować i powinno to wszystko inaczej wyglądać. Za ten stan
                                                    rzeczy możemy podziękować naszemu Developerowi, który cynicznie z pełną
                                                    premedytacją nam to dorzucił do mieszkań gratis, w formie transkacji wiązanej.
                                                    Pozdrawiam. Jeśli potrzebujesz jakichś informacji - pytaj. W miarę moich
                                                    możliwości i doświadczeń będę starał się coś podpowiedzieć .
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 15:10
                                                    Nigdy nie podchodziłam do mieszkańców innych wspólnot w sposób agresywny bo
                                                    dobrze wiedziałam nawet jak pisaliście skargi do NSA i tym podobniej , że nie
                                                    jest to wymierzone w mieszkańców POduszkowca tylko w Multihekka a co do usterek
                                                    i opinii na temat MH to moi sąsiedzi nie mają najlepszego zdania i mają ich też
                                                    po dziurki w nosie
                                                    Pozdrawiam
                                                  • duda123 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 12.11.04, 18:00
                                                    Cześć wszystkim
                                                    W maju miałem kupować mieszkanie w Poduszkowcu, poszedłem ot tak sobie na targi
                                                    mieszkaniowe do Pałacu Kultury i Nauki i zobaczyłem oferte firmy Antczak z
                                                    Kalisza. Ludzie nawet nie wiecie jak sie ciesze że nie kupiłem w tym Multi
                                                    Hekku, zobaczcie na forum do Antczaka, żadnej złej opini jakie zdjęcia
                                                    zajebiste. Każdą zmianę mieszkania robią mi na miejscu bez dodatkowej kasy,
                                                    wszystko co im powiem. Dałem za metr 2700 brutto na ulicy Głębockiej, 900
                                                    metrów od trasy Toruńskiej, między zajebistymi domkami jednorodzinnymi. Tutaj
                                                    jest jak na wsi a do Centrum 20 minut. Po drugiej stronie jest stadnina koni co
                                                    mi wiecej trzeba. Jeżeli jeszcze nie kupiłeś - nie rób tego będziesz żałował
                                                    do końca życia, na pewno na tym nie zarobisz tylko stracisz. Mam juz tam kilku
                                                    znajomych którzy tam mieszkają, wierzcie mi nasłuchałem się wystarczająco!!!!!!
                                                  • Gość: Zosia Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:02
                                                    Oczywiście pamiętsm że nie było wody przez dwa tygodniea, za które zreszta nie
                                                    zapłaciłam za wode wystaczyło zadzwonić do pań z administracji i niebyło
                                                    najmniejszego problemu.
                                                    Poza tym w chwili odbioru mieszkania trzeba było sprawdzić czy jest ciepła woda
                                                    i dopiero wtedy odebrać mieszkanie, a nie wziać jak było a teraz narzekać.
                                                    Co do drzwi wejściowych to isę zgadzam fakt zepsute były. tez mam nadzieję ze
                                                    szybko naprawią, a z oknami i grzejnikami nie mam problemu pozdrawiam
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:57
                                                    Cześć Zosiu
                                                    Wreszcie forum odżyło)))))))) Niestety ale w umowie masz wyrażnie napisane, że
                                                    owszem możesz nie dokonać odbioru mieszkania ale jesteś zobligowana do płacenia
                                                    za niego czynszu, dokładnie przytocze Ci jutro, jak wezme ze sobą umowe,
                                                    Ponadto nikt mnie nie informował przy odbiorze, że na ciepłą wode bede musiała
                                                    czekać ok 3 miesiecy, uważałam że odbierając mieszkanie podstawową rzeczą jest
                                                    mieć wode zimną jak i ciepłą, a interesem developera powinno być negocjowanie
                                                    umów z kotłownią nie w chwili odbioru mieszkań przez użytkowaniem, ale dużo
                                                    dużo wczesniej i nie jest to tylko moja opinia bo tym faktem byli zbulwersowani
                                                    również moi nowi sąsiedzi.
                                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:16
                                                    dla Zosi
                                                    przytaczam paragrafy umowy:
                                                    Paragraf 6 , punkt 1
                                                    Lokal zostanie wykończony w wersji standardowej i będzie obejmować:
                                                    - doprowadzone do lokalu zasilanie w gaz, energie elektryczną, ciepłą i zimną
                                                    wode
                                                    paragraf 9
                                                    Odbiór opisanego w par. 3 lokalu winien nastąpic po zapłaceniu całej ceny
                                                    lokalu w terminie 60 dni od daty dopuszczenia budynku do użytkowania, natomiast
                                                    zawarcie przyrzeczonej umowy kupna sprzedazy winno nastapić w terminie kolejnu
                                                    30 dni od daty odbioru lokalu mieszkalnego.
                                                    Jezeli okreslone wyżej terminy nie zostaną dotrzymane z winy KUPUJACEGO,
                                                    SPRZEDAJĄCY obciaży KUPUJACEGO kosztami utrzymania lokalu ponoszonymi na rzecz
                                                    wspólnoty mieszkańców
                                                  • petras Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 03.11.04, 15:08
                                                    Ludzie, ludzieńkowie...
                                                    I po co wy duskutujecie z pania Z.? Przecież gołym okiem widać, że styl
                                                    wypowiedzi i przesłanie takie samo, jak na pamiętnej stronie "mieszkańców
                                                    osiedla Słowicza", prowadzonej przez wspaniałego developera. Pozdrawiamy Panią
                                                    Zosię, proacującą prawdowpodobnie w Biurze Obsługi Klienta przy ulicy
                                                    Warszawskiej.
                                                    Nooo, a może to Olesno...
                                                  • zosia_1 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 04.11.04, 13:27
                                                    niestety pomyliłeś się pracuję w Warszawie i na pewno nie w tej firmie. Jade do
                                                    pracy autobusem ponad godzinę w jedną strone, ale i tak umiem się cieszyć z
                                                    tego co mam :-)).
                                                    Mimo wszystko pozdrawiam.
                              • Gość: kojot Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.238.75.210.adsl.inetia.pl 04.11.04, 00:18
                                dobrze z e sie wyprowadzasz Almiro ,kurew tutaj nie potrzebujemy
                                • Gość: M4b Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: 213.31.184.* 04.11.04, 08:54
                                  Za to chamstwo widać po Twoim poście ma się dobrze i raczej nie zamierza się
                                  niestety wyprowadzić ...
                                  Trochę za daleko się posuwasz.
                                • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 04.11.04, 10:43
                                  Zwijaj swoje buciki synku, nie jesteś anonimowy w internecie a mnie stać na
                                  prawnika za 500 dolarów za godzinę i ciąganie Ciebie po sądach z powództwa
                                  cywilnego przez najbliższe 10 lat.
                                  • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 11:16
                                    almira, daj sobie spokój , szkoda czasu i pieniędzy na taką osobę , on przez
                                    pisanie takich postów sam wydaje o sobie opinie
                                    • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 04.11.04, 11:31
                                      Jak mówią u nas w firmie - dzienks Aneto. Z drugiej strony zastanawia mnie co
                                      kieruje takim ludkiem, który pisze coś takiego na forum, kompleksy ???
                                      • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:06
                                        dokładnie to: kompleksy, może wpadł w depresje , że musi tam
                                        mieszkać ))))))))))))W każdym razie normalny człowiek się tak nie zachowuje i
                                        tzreba mu współczuć. No czuje że teraz gromy polecą na mnie ))))))))
                                        • almira Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 04.11.04, 13:10
                                          A może popadł w kompleksy i depresję, bo żadna go nie chce i dlatego każda
                                          kobieta/dziewczyna to dla niego ku.....
                                          • zosia_1 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA 04.11.04, 13:29
                                            myśle,że zachowania kojota to zupełne brak wychowania.
                                          • Gość: aneta Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:54
                                            aLMIRA masz racje, żadna go nie chce i teraz musi za to płacić ))))))))))
                                            • Gość: wiesiek10 Re: MULTI-HEKK PIASECZNO ARKADIA LUB JULIANKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:50
                                              dobrze ze tu nie zaiwestowalem beda problemowi ludzie na tej arkadii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka