Gość: gonzi IP: *.arval.pl 13.09.04, 09:12 Poszukuję aktualnych informacji o tej inwestycji dotyczących: a) kanalizacji, b) przebicia się do garaży w bloki X3, c) namiarów na przyszłych sąsiadów w celu wymiany informacji Przyszły mieszkaniec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 10:33 Czesc Sąsiedzie Jestem ( a raczej bede) sasiadem z "dwójki", wiec nic nie wiem o garazach w 3. Zreszta o kanlalizacji wiem tylko ze ma byc ciagnieta do takiego osiedla Płudy Village ok 300 na południe od nas, ale nie ma jeszcze na to chyba pozwolenia, a najwazniejsze to to , ze Salwator chce dostac kase od gminy na to, a to moze byc nie do przeskocznia. Mowi sie jednak ze w pazdzierniku maja to robic. Pozyjemy zobaczymy. A jak nie to na wiosne ma to robic gmina. Podobna sytuacja jest z wodociągiem. Oto moj adres dom wymiany info arcio7@gazeta.pl pzdr Arcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 11:06 Witam sasiedzie, Mi jest obojetne za czyja kase zrobia kanalizacje ale z ta wiosna to chyba PRZEGIECIE !!!, Ja mam miec mieszkanko w czerwcu przyszłego roku ale co z mieszkancami I etapu, ktory podobno ma byc oddany pod koniec roku ? Gonzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 11:15 Hej No właśnie ja jestem tym mieszkancem pierwszego etapu i.......cóż, co mozna zrobić? Czekać. Szczęśliwie mam gdzie mieszkać więc nawet jak będę mósiał czekać do konca półrocza to trudno. Kierownik budowy mówił, że mają oddać mieszkania do wykańczania do końca roku , więc juz wtedy powinna być woda i kanalizacja...hmmm zobaczymy. Ciekawi mnie natomiast kwestia przbijania do garaży, powiedz jak to ma wyglądać u was pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 11:35 U nas a to tak wygladac, ze najprawdopodobniej nie bedzie sie dalo zejsc klatka schodowa do garazu, bo nie bylo tego w planie Budirem-u, na którego podstawie zostało wydane pozwolenie na budowe. A Salwator zdaje sie byc w tej kwestii bezradny jak dziecko. Zamiast zrobic zmianę w planie i probowac uzyskac na nia pozwolenie NIC NIE ROBI :-( Rozmawialem telefonicznie z kierownikiem budowy i dowiedzialem sie ze problem nie tkwi w tym ze nie moga dostac na to pozwolenia, ale nawet nie probowali sie o nie starac. Gdyby sie starali a nie dostali - to co innego. A tak ? ..... Wydaje mi sie ze jako przyszli mieszkancy tego osiedla powinismy zaczac pisywac do ZTM aby puscili 133 troche czesciej, przynajmniej w godzinnach porannych i od 16 do 19 - kiedy wiekszosc ludzi wraca z pracy. Teraz moze sie okazac że trzeba bedzie czekac nawet 20 minut zeby przesiasc sie z 509 albo 518 wracajacz pracy przy przystanku Tarchomin Północny. Jeśli nie to ilosc samochodow sie powiekszy, nie z nadmiaru kasy u ludzi, ale z powodu kiepskiej komunikacji. I wtedy ja osobiscie oleje ewentualny pas dla autobusów, który moze wydziela kiedys :-( I smiem twierdzic ze zrobi tak wiekszosc Tarchominskich samochodów. Zreszta najlepiej by bylo zeby istnial choc JEDEN autobus który zjezdza z modlinskej bezposrednio na Choszczówke, bo po co za kadzym razem jak chce sie pojechac na Choszczówke czy Płudy zwiedzać TARCHOMIN ? - Pozdr. Gonzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 12:01 Wlasnie otrzymalem informacje od Dyr. Tech. budowy, ze osiedle bedzie kanalizowane za pieniadze SALWATOR-a, a nie gminy. Kanalizacja ma byc odciagnieta pod ulice Kiersnowskiego (ok 300 m od centrum osiedla na poludnowy- wschód). Za niedlugo maja starac sie o pozwolenie i jesli wszystko pojdzie gladko to do konca roku osiedle bedzie podlaczone pod kanalizacje. Jako ze ja mam odbierac (wg planu) mieszkanie pol roku pozniej to jestem dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 12:27 Czyli maiłem racje obawając się, że gmina w tym roku kasy nie da na kanalizację. A pozwolenie to oni powinni miec juz teraz bo za chwilę będzie mróż i nici z kopania. Co do komunikacji to masz rację ale znając ZTM to marny (BARDZO) marny trud, bo by 133 jezdziło czeście musiałby być drugia autobus a to raczej mało prawdopodobne. Garaże - ja słyszałem, ze projekt Budiremu nie przewidywał zejść ze wszystkich kaltek i w zwiazku z tym sama konstrukcja budynku racej uniwmożliwia dokonania takich przebić. A ze Salwator nie chciał się w to bawić.No cóź chyba wciąż mają problemy z pozwoleniem na budowę, więc może nie chcieli pogłebiac problemów!!! pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.devs.futuro.pl 22.09.04, 00:08 mieszkalem przy tym osiedlu przez 5 lat, kiedy kupil dzialke budirem wybudowal piwnice i padl, potem byly lata chaszczy i nastala era salwatora, teraz juz nie mieszkam ale wciaz jestem na biezaco bo jezdze do rodzicow, ludzie ja wam nie chce psuc entuzjazmu z posiadania mieszkania, ale czy ktos wzial pod uwage, ze oni przez 6 miesiecy wybudowali po 3 pietra na kazdym z budynkow !!!! ze osiedle buduja ludzie z lapanki, ze na tej budowie jest ladne tylko biuro i pani ktora tumani ludzi, ze zostalo 2 miesiace do oddania pierwszego etapu a jeszcze nie ma okien, ze raz w tygodni samochod ciezarowy szt 1 przywozi cegly, ze ulica kiernowskiego nie ma 300 m jak mowi kierownik budowy tylko ma 1 km, ze gmina nie dolozy nawet zlotowki do tego bo gadanie o kanalizacji w tej okolicy i wodzie miejskiej jest juz od 10 lat, ze koszt pociagniecia kanalizacji na takim odcinku to sa miliony i kto to zaplaci !!!! salwator bo chce aby klienci bylo zadoweli czy UE jak powiedzieli mojemu znajomemu ktory chcial kupic u nich mieszkanie !!!!!! proponuje uzbroic sie w cierpliwosc a nie planowac jakie beda okna ... przepraszam ze tak pisze ale poprostu mi jest was szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 27.09.04, 12:05 Dlaczego tak ci zalezy zeby popsuc ludziom humor ? Nadodatek wypisujac niesprawdzone informacje ? Ad 1. Termin oddania jest za 9 miesiecy (II etap) i z tego co widze istnieje szansa ze sie wyrobia. Zreszta developerow ktorzy oddaja mieszkania zgodnie z pierwszym zalozony planem jest jak na lekarstwo. Poslizgi rzedu do 3 mies to normalka. A rok na wybudowanie jeszcze 1.5 pietra i wykonczenie to wystarczajacy okres. Ad 2. Nie wiem kto tumani ludzi ze za 2 mies oddanie, bo ja dzwonilem tydzien temu i powiedziano mie ze termin oddanie Ietapu to I kwartal 2005 (kazdy powinien to odczytac jako koniec marca 2005) a wiec jeszcze pół roku. Ale zapewniono mnie ze do konca pazdziernik I etap bedzie w stanie surowym zamknietym. Ad 3. To normalne ze Salwator nie przywiozl ze soba robotniow z Krakowa. To ich pierwsza inwestycja. Gdzies ludzi musza znalezc. Dla mnie wazne jest aby nadzor nad tym co robia byl dobry. Ad 4. To ze gmina nie dolozy złotówki do rurociągu jest juz wiadome i Salwator sie do tego przyznaje. Co wiecej powiedzial ze sfinansuje sam podciagniecie rurociagu do ulicy Kiersnowskiego która ma góra 500 m. Sam sprawdzilem. Zreszta, żeby podciagnac rurociag do tej ulicy nie trzeba go ciagnac wzdluz calej ulicy. Ad 5.Nadal mam zamiar planowac okna i nic nie poradzisz. Jestes jedynie w stanie zniechecic ludzi ktorzy wiedza mniej niz ty. Przyszly mieszkaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 27.09.04, 17:04 i dobrze trzeba byc pozytywnie nastawionym do tego co sie chce robic Niestety, sprawny obieg informacji nie jest silną stroną salwatora i uzyskać wiarygodne informacje jest naprawdę sztuką, co nie wynika ze złej woli tylko niedoinformowania pracownikow. Termin marzec 2005 nie powinien być zagrożony Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu103 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 08.11.04, 12:50 Witam Wszystkich " Szczęśliwców " , którzy dali się nabrać Salwatorowi. Na początku chciałem Wam złożyć gratulacje z powodu wyboru tego , a nie innego developera , gdyż wymagało to z pewnością sporo naiwności . Poza tym musicie się Państwo zaliczać do niewielkiej ilości optymistów w tym kraju ( lub nie umiejących czytać umów ) . Otóż byłem podwykonawcą na budowie Mehoffera 103 . Takiego bezhołowia dotychczas nie oglądałe moje oczy. Do tego wieczny brak nadzoru ... A jak już był , to z czerwonymi oczami i wczorajszym oddechem! Najciekawsze jest jednak to , że potencjalni klienci zamawiają ( kupują ) mieszkania , które potem nijak się mają do rzeczywistości : inny metraż , rozkład mieszkania etc. Do tego termin wykonania robót - utopia !!! Salwator w ramach swojej dobroczynności zatrudnia (ł) chyba pracowników z Hospicji ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 09.11.04, 08:52 Witam Jasiu, Poniewaz napisałes ze jestes ich bylym podwykonawca, to znaczy ze juz nim nie jestes. Poniewaz nie wiadomo z jakiego powodu sie rozstaliscie trudno uznac twoja opinie za prawdziwa. Moze tylko chodzi ci o to zeby im dokopac ? za nieudany deal ? Odpowiedz Link Zgłoś
macius71 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 12.11.04, 02:38 Moze i ten Pan pisze emocjonalnie ale ja absolutnie nie. Jestem znajomym jednego z nabywców mieszkania na tym osiedlu. Bzdury którymi karmiło biuro sprzedaży potencjalnych nabywców jeszcze nawet 3 tygodnie temu o oddaniu lokali w grudniu brzmiały niewiarygodnie już w sierpniu. Przy super prezencie jaki sprawiła aura w biezacym roku budynki powinny byc na etapie po ociepleniu i przygotowaniu pod malowanie elewacji. Obecne opóźnienie to minimum 3 miesiące + okres z temperaturami poniżej zera czyli realnie około 5 miesięcy. mam nadzieje ze nikt nie łudzi sie, że odbierze mieszkanie w grudniu lub wejdzie do niego celew wykańczania. Osobnym tematem oczywiście jest kanalizacja prace wokół budynków drogi dojazdowe oświetlenie itp. Z powyższych nieceirpiaca zwłoki jest kanalizacja. Na dzien dzisiejszy podobno jest uzyskane WZiZT czyli etap wstepny do pozwolenia na budowę. Przy założeniu złożenia natychmiast nieobarczonego brakami wniosku prawomocne pozwolenie najwczesniej będzie na pczatku 2005 roku plus czas na wykonanie. Wydaje mi sie, że możliwość zamieszkania najwcześniejszych nabywców (czyli chyba blok X1) to przełom 2 i 3 kwartału 2005 o ile wszystko będzie biegło juz bez przeszkód. Zakończenie osiedla powinno przy powyższym założeniu nastąpić na przęłomie 2005/2006. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kicia88 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 10.09.05, 15:21 Wtam po raz pierwszy , kupiliśmy tam mieszkania i obawiam się że oprócz braku autobusów nie będzie tak szybko kanalizacji !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 13.09.04, 14:33 Do garażu zejscia nie zrobią, bo wtedy muszą instalować windę, bo dom robi się 4kondygnacyjny. Przepisy budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 15:24 Jeden drobiazg - w jednej z klatek bedzie zejscie na parking....więc???? jak to jest. N atrzy klatki jedna ma mieć zejście. pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 16:04 no wlasnie w bloku X4 bedzie zejscie do piwnic a z piwnic bedzie mozna sie dostac do parkingow pod X3 - zawsze jakies wyjscie. Z tego co wiem to z X1 badz X2 tez ma byc jakies zejscie wiec NIE CHODZI o windy - to jest pewne. Chodzi o brak checi i zaangazowania ze strony Salwatora!!! -takie jest moje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 13.09.04, 14:00 czy ktos ma mieszkanie moze na parterze i w związku z tym myślał o wymianie okien na jakieś solidniejsze ( a właściwie niekoniecznie parter) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 14:05 A co, te co maja zalozyc sa niesolidne ??? Myslalem ze beda drewniane - dobrej klasy. Gonzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 13.09.04, 14:09 chodzi mi o wymiane np na antywłamaniowe, bo podobno są takie w ofercie za dopłatą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 14:25 Czesc Filip A to ciekawe ???? A co jest jeszcze do dostania w opcjach???? Dziwne ze nikt nie w Salwim mi o tym nie wspomniał, ze można coś powymieniac ??? pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 13.09.04, 14:33 trzeba sie samemu zainteresowac i zlozyc podanie z prosba o przedstawienie kosztorysu oni zdejma ci z ceny stareokna i wlicza nowe. Podobno producent okien ma takie okna w ofercie, ale jeszcze nie wybrali dostawcy. Ciekawe jak sie wyrabia - wyprodukowanie i dostawa ok 600 okien - troszkie sie schodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 14:53 Okna, jak okna. Te co maja zakladac wydaja sie OK. Zreszta jak w danym budynku wszystkie okna sa identyczne to ladnie to wyglada. Nie zeby wszystkim po równo (jak za komunizmu), ale żeby nowe okna od razu zmieniac na inne ??? Natomiast drzwi wejsciowe to jest dobry temat: Nie chcieli sie zgodzic za zadne skarby zeby w umowie bylo wpisane ze dadzaq antywlamaniowe. Mowia cos o wzmocnionych, ale wzmocnione moga oznaczac nawet kawalek blaszki wokol zamka i tyle !!!!! Tu to juz bym obtowal za wymiana na inne. Co Wy na to przyszli sasiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 15:18 Good question:-)) Kurcze muszę się zabrać i pojechać na budowę i pogadać raz jeszcze. Dobrze chociaż że mam blisko. Okna to mnie racej nie interesują ( 2 piętro) ale drzwi bardziej. A wracając pośrednio do okien , sądzisz że będzie na tyle niebezpiecznie, ze bez wzmocnionych okien, będzie żle??? Przecież osiedle będzie ogrodzone i bęzdie ochrona (mam nadzieję, zresztą to od nas będzie zależało) pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 15:57 Nie wyobrazam sobie zeby osiedle nie bylo chronione - ale obawy sasiada z parteru jestem w stanie zrozumiec.Nawet na chronionyc osiedlach zdarzaja sie wlamania - na szczescie zdecydowanie rzadziej niz na normalnych. Ja zamiast w okna wolalbym zainwestowac w dobra ochrone (powtarzam w dobra) nie darmozjadow spiacych w budce a chodzacych po osiedlu + monitoring. Z tego co wiem osiedle bedzie przygotowane na zalozenie kamerek itp. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.arval.pl 13.09.04, 16:00 Acha, wole zeby zlodzieje nie dostali sie na teren osiedla, lub gdy to nastapi byli od razu zauwazeni niz liczyc na to czy okno im sie oprze czy nie. Zreszta problem zdaje sie mnie mniej dotyczyc bo kupilem na 3 pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 17.01.05, 13:46 witam, ja tez licz że wspólnie zdecydujemy się na wybór dobrej ochrony włącznie z instalację kamer, wtedy obawy nasze powinny byc mniejsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 13.09.04, 15:03 okna antywlamaniowe tego samego producenta niczym sie zewnetrznie nie roznia od standardowych okien, napisalem tylko ze istnieje taka możliwość, może ktoś skozysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 13.09.04, 15:22 A z innej beczki. Kierownik mówił ze na dzniach zaczynają stawiać ścianki działowe w X1 więc u Ciebie chyba ruch się zacznie, skoro masz mieszkanie na parterze. Czy byłeś już ustalać miejsca na kontakty?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 13.09.04, 15:35 bylem i uslalilem - wiele zmian nie mialem Odpowiedz Link Zgłoś
sisska Re: SALWATOR - Mehoffera 103 15.09.04, 22:14 witam Sąsiadów, 1piętro w X3 mam pytanie ogólne - jak oceniacie szeroko pojetą wiarygodność SALWATOR,a w Krakowie mają opinię OK - a może żle słyszałem pozdrawiam sisska@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 16.09.04, 11:57 Witam No cóż....widzę,że już nabyłaś mieszkanie więc, pytanie jest spóźnione....Dobra a teraz poważnie. Salwator to tylko nadzorca i "zbieracz" pieniędzy od klientów. Budowę realizują podwykonawcy, wiec jezeli chodzi o jakość to wszystko zależy od nich. Projekt jest Budiremu , więc też Salwi ma mało do tego. Pozostaje kwestia rozliczeń.... a o tym dowiemy się za parę miesięcy. Pzdr a PS Poza tym nie jestem obiektywny, bo mieszkam teraz w budynku postawionym przez JWC i do niczego nie mogę się przyczepić :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 09.11.04, 09:19 dowiedziałem się, że mają w ofercie niestandardowe grzejniki firmy vasco istnieje mozliwosc wymiany zwykłych na bardziej odlotowe np w salonie zamiast takiego klamota na centralnej scianie mozna sobie wstawic jakis bajerancki z puleczkami i innymi detalami co myslicie o takiej wymianie ? czy moze ktos zna produkty tej firmy ? filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 09.11.04, 09:26 Filip , ja to Ciebie podziwiam:-))) Jak nie okna , to drzwi, jak nie drzwi to grzejniki......ja mam bardziej prozaiczne "zmartwienia". Może jestem zbyt uczulony, ale martwię się powolnością prac na budowie. Kanalizacji i wodociągu spodziewać się należy najwcześniej w marcu ( no chyba że zima będzie jak w Tunezji). NO ale moze przesadzam z tymi obawami, tak więc powiedz ile takie grzejniczki mają kosztować, może jakaś stronka www. Pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
macius71 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 12.11.04, 02:44 a ja podziwiam Was obu. Na Waszym miejscu już dzisiaj zebrałbym się i zrobiłbym koszmarna awanturę w Krakowie (tam gdzie gnieździ sie zarząd tej Spółeczki) bo tym nic nie wiedzącymi Paniani w biurze sprzedaży nawet nie warto zaprzatac sobie głowy. Macie silne nerwy Panowie bo robota jest w polu a pewnie czesc kaskiz kredytow juz poszla i wiele osob pewnie juz rownoczesnie splaca kredyt i placi za wynajem mieszkan a to chyba jeszcze potrwa długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.in.mowg.pl / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 16:32 Wiesz zastanawiające jest, że martwisz się tak przyszłymi mieszkańcami Salwatora, będąc tylko znajomym osoby zanagażowanej i dajesz dobre rady na forum a nie bezpośrednio znajomemu, który tutaj raczej nie bywa. Mysle, że jako osoba postronna nie powinieneś wyrażać sądów. Pozdrawiam Laura Odpowiedz Link Zgłoś
macius71 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 23.11.04, 21:33 Otóż znajomy kroki formalne podjął i nie potrzebował do ich przedsięwzięcia mojej porady ale niewątpliwie skorzystał z fachowej oceny przedsięwzięcia. A swoją opinię nie opieram na postach internetowych ale rzetelnym zbadaniu sytauacji faktycznej, oględzinach na miejscu budowy, wywiadzie środowiskowym oraz informacjach urzędowych. Ponadto podkreślam, że wystarczy by laikiem kompletnie nie zorientowanym w temacie aby mie 100% pewnoś, że przekazanie pierwszych lokali w grudniu 2004 roku jest niemożliwe. Mam nadzieję, że te wyjaśnienia Cię usatysfakcjonowały, a jako przyjaciel mojego przyjaciela martwię się podobnie jak on o realizację zyciowej bądź co bądź dla niego inwestycji. Skoro Ty nie masz uczucia niepewności nikt nie przeszkadza Ci kontemplowac stanu zadowolenia i do tego się nie wtrąca. Natomiast forum jak sama nazwa tego miejsca wskazuje jest do swobodnego wypowiadania swoich myśli a tytuł forum nie sugeruje, ze jest one wyłączną własnością przyszłych lokatorów osiedla budowanego przez Spółkę mieszkaniową Salwator. Gorąco pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 24.11.04, 11:24 Drogi Maciusiu Generalnie nie mam nic przeciwko Twojej trosce. Kazdy kto kupił mieszkanie w tym miejscu , otrzymał umowę, Twój przyjaciel również zapewne. Wyrażnie jest tam napisane kiedy lokale będą oddawane do zamieszkania. O ile dobrze pamiętam to tylko , jak Ty to nazwałeś "słabo zorientowane panienki" z punktu sprezdaży, mówiły o takim terminie. Więc nie ma się chyba czym przejmować. Ponad to każdy kto choć trochę interesuje sie swoimi sprawami (czyt budowa własnego mieszkania) zapewne rozmawiał z kierownikiem budowy i powinien wiedziec, ze kanalizacja i wodociąg bedzie dopiero w marcu, więc .....wszystko jasne. Oczywiście ze tempo budowy nie jest porażające, ale cóż pozostaje konsekwentnie czekać i pilnować. pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
apartment10 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 24.11.04, 14:23 Jako osoba zainteresowana, mam dwa pytanie: dlaczego na budowie Salwatora, nic sie dzieje od 3 miesięcy oraz dlaczego nadal jest tyle wolnych (około 35 mieszkań) Coś mi tutaj nie pasuje,może ktoś z Was mam jakieś info na powyższy temat? Apa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.04, 21:12 Pozdrowionka dla przyszłych mieszkańców. Mnie osobiście dziwi jak to się stało jakieś kilka tygodni temu że na 3 pietrze w budynku x3 czesc mieszkan ze sprzedane zmienily status na wolne ? R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkaniecX2 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.eranet.pl 16.12.04, 14:40 Mnie martwi jeszcze jedna rzecz. Słyszałem od znajomego, który mieszka na Choszczówce, że pozwolenie na budowę dotyczy budynków 1-2 piętrowych co oznaczałoby problemy z odbiorem technicznym. Rzeczywiści wygląda to nieco dziwnie na tle okolicy. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:17 Nie wiem czemu tak bardzo negatywnie podchodzicie do tej spółki. Z tego co wiem (a z dobrego źródła) to nie jest tak źle jak niektórzy przepowiadają. Wiem ze w Krakowie maja bardzo duzo dobrych inwestycji i nawet przeprowadziłem rozmowe z kilkoma mieszkańcami i naprawde sa zadowoleni. A jesli chodzi o ten poślizg z budowa to nie ma co sie wyżywac na tych biednych dziewczynach z biura czy na panu kierowniku przecież to nie ich wina. Przeciez kazdy z nas jest człowiekiem wiec czasami sie zastanówcie nad tym co mówicie. Poza tym nikt nie zrezygnował z mieszkan w X3! Pozdrawiam przyszły mieszkaniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 19.12.04, 15:39 Ja tam podchodze raczej bardzo optymistycznie. Inaczej juz dawno bym sie wycofal. Tak naprawde to martwi mnie tylko tepo w jakim budowa sie slimaczy. Aktualne nasze mieszkanko kupilismy 4 miesiace przed oddaniem i z grubsza w momencie kupna wygladalo na skonczone. Salwator ma oddawac 2 etap za niecale 7 miesiecy a w jakim stopniu zaawansowania jest budowa to widac. Jeszcze gorzej z I etapem. Do oddania pozostało niecale 4 miesiace a to nie jest jeszcze nawet "stan surowy zamkniety". Moze sie na tym nie znam. Ale jestem sie w stanie zalozyc z kazdym ze 31 marca nikt nie dostanie kluczy do mieszkan w I etapie. Wg mnie to I etap oddadza przed wakacjami a II po wakacjach. Zreszta nam sie akurat nie spieszy i pozwoli nam to zebrac wiecej funduszy na wykonczenie mieszkanka - dlkatego staramy sie pojawiac na budowie jak najrzadziej żeby zauważyć jakiekolwiek zmiany ;-) Pozdrawiam wszystkich przyszłych sasiadów. Uzbrujmy sie w cierpliwosc i wszystko bedzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 20.12.04, 10:48 Taaaa...... właśnie to tempo budowy. Też mnie to denerwuje. Ja niestety (stety) mieszkam teraz niedaleko i generalnie co weekend tam bywam. Jako przyszły mieszkaniec X2, załamuję ręce. Nic kompletnie nic sie tam nie dzieje. Niestety juz jest pewne ze mieszkania z I etapu bedą najwczesniej w czerwcu czyli zgodnie z umowami. Ale jezeli wciąz tak niewielu ludzi bedzie tam cos robic to i ten termin moze nie byc dotrzymany. A z pozytywnych rzeczy, to w sobotę widziałem jak pod Mehoffera przekopywali rury na nasze osiedla (woda), kończą okna na X1 i chyba zaczeli już robić instalacje w X1. A z tym wyrzywaniem sie na pracownikach Salwatora.... generalnie to nikt nie jest winny, tylko co z tego .... po co sprzedawcy mówili o terminie do konca 2004. A to przeciez miała być pokazowa budowa, takie mocne wejscie Salwatora na rynek warszawski. No coż może trzeba poczekac , moze bedzie lepiej na koncu pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.pbuk.pl 03.01.05, 08:04 To ku pokrzepieniu serc w nowym roku ( ze strony "bialoleki") na wniosek Spółki Mieszkaniowej "SALWATOR" z siedzibą przy ul. Siewnej 18 w Krakowie została wydana decyzja o ustalenie inwestycji celu publicznego Nr 17/CP/04 z dnia 14.12.2004 polegająca na budowie kanalizacji sanitarnej na terenie działek ew. nr 1, 4/2 i 4/4 z obr. 4-02-18, 14, 27 i 1/1 z obr. 4-04-24 oraz 22, 38 i 39/8 z obr. 4-04-22 w liniach rozgraniczających ul. Podgórnej, Orchowieckiej, Mehoffera i Kiersnowskiego w Dzielnicy Białołęka w Warszawie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 07.01.05, 22:37 witajcie; poszukuję mieszkania i wstępnie spodobal mi sie rozklad mieszkania na parterze budynku x3; jestem jeszcze przed wizyta na budowie, ktora, jak tu czytam, moze okazac sie rozczarowujaca... ale czy moglibyscie udostepnic mi, jesli posiadacie takie dane, informacje na temat samego developera? sprawdzaliscie, czy ta hipoteka nie jest obciazona (na pewno będę musiała skorzystać z kredytu:))? czy mozecie cos napisac, co sądzicie o samych umowach? pozdrawiam, i dziekuje za ewentualne odpowiedzi. marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 07.01.05, 22:39 i jeszcze jedno: ile zajmuja Wam dojazdy samochodem do centrum w korkach i bez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 09.01.05, 14:30 podchwytliwe pytanie: może się czepiam, ale czy zdjecia z pazdziernika i aktualny podglad z kamery nie pokazuja dokladnie tego samego? czy ta budowa stoi w miejscu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 17.01.05, 13:40 witam, ad c. więc jednego z sąsiadów już znalazłeś ;-) mój adres e-mail: tklicki@interia.pl, zakupiłem mieszkanko w budynku x1, na drugim piętrze, budowa chyba nieco posunęła sie do przodu, w tej chwili jest juz stolarka okienna i dach, więc chyba wszystko będzie ok, oddanie I etapu ma nastapic na przełomie kwietnia i maj, czyli mały poślizg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.01.05, 21:59 Witam przyszłych sąsiadów jak i osoby postronne, które martwią się za nas. Z całej dyskusji wnioskuję, że na osiedlu bedą mieszkac normalni ludzie. To cieszy :). Bedę mieszkańcem X2 i też martwi mnie tempo tej budowy. Na szczeście wczesniej miałem do czynienia z JW więc troche do tego się przyzwyczaiłem. Myślę, że lada dzień powinniście dostac list (lub już dostaliście) od Salwatora wyjasniający całą kwestię opoźnień jak i zapewnienie terminowości oddania mieszkań. Mam nadzieję, że wpiszą rzeczywiste terminy realizacji poszczególnych etapów. Mnie napisali, że elektrykę i instalację kanalizacyjną w X1 i 2 zakończą w styczniu. Oczywiście to nie jest realne ale wiadome jest, że już to zaczęli robić. Z kanalizacją mam nadzieję, że wszystko się wyjasni choć nie posiadam jeszcze pelnej informacji na ten temat. Z powodu braku mojej wiedzy obawiam się czy Salwator nie bedzie egzekwował jakichś kosztów od nas za te dodatkowe prace. Wg mnie nie ma takich możliwości. Co do jakości tej firmy to porównując ją z innymi firmami w Warszawie to wg mnie znacznie odbiegają w górę od reszty. Mimo, iż panie w baraku nie są w pełni zaznajomione z tematem (bo nie muszą - od tego jest Dyr Techniczny) to jednak się starają. Siedzą w baraku a nie w biurowcu (jak Dom Development czy JW), za który płacą klienci. Pracują w godzinach, w których reszta developerów jest niedostepna. Pomagają załatwić kredyt, notariusza, są do dyspozycji. To rzadkość w Warszawie. Dlatego też zdecydowałem się na tą firmę. I gratuluje wszystkim sąsiadom, gdyż osiedle bedzie niestardowe, słoneczne z ciekawymi układami mieszkań. Trzeba sobie też zdawać sprawę że ceny tych mieszkań są znacznie niższe od porzedniego wykonawcy "budirem". Jesli ktoś oczekuje, że budowa powinna iść gładko to powinien kupić mieszkanie w Wilanowie za 5 000 USD/metr. I też nie ma się pewności. Mimo wszystko zachęcam do interesownia się tą budową i pilnowania własnego mieszkania (scian wewnętrznych, elektryki, kanalizacji itp). I nie chodzi mi tu o zaglądanie na forum czy patrzenie z okien samochodu jadąc do pracy. Kazdy przecież dostał żółty kask z napisem INWESTOR :) Ja dzieki temu mam ściany zgodne z planem choć na początku było inaczej :) Pozdrawiam, R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: SALWATOR - Mehoffera 103 - Prośba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:04 Haloo. Do ludzi dobrej woli :-) Słyszałam, że z Salwatorem można dużo wynegocjować a ich standardowa umowa jest bardzo niekorzystna. Czy ktoś ze chciałby podzielić się ze mną swoją wersją umowy? Z góry wielkie dzięki! mój e-mail: astando@_UTNIJTO_o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 - Prośba IP: *.chello.pl 21.01.05, 23:22 mam ten sam problem:). przy odrobinie zyczliwosci mozecie miec sympatyczna sasiadke:) marzenajankowska@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 - Prośba IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 10:41 No az milo bylo poczytac ostatnie posty. W koncu 10% narzekan a 90% wiary i dobrych fluidow :-) Odnosnie postepow na budowie to tez z zona myslalem ze wszytsko stoi w miejscu, bo mieszkamy aktualnie niedaleko i czesto zagladalismy na budowe. Ale ostatnio porownalismy zdjecia ktore zrobilismy w sierpniu ze zdieciami zrobionymi w stycznie i zapewniam ze zdziwilismy sie jak bardzo sie roznily. Tak ze z pewnoscia idzie ku lepszemu. Goraca namawiam, aby w przyszlosci zainteresowac sie dobra ochrona z kamerkami - bo w koncu to nie centrum, a z tymi doswiadczeniami ktore mam do tej pory (tez mieszkamy na odiedlu chronionym) - kiepska ochrona to pieniadze wyrzucone w bloto i zludzenia ze jest sie chronionym. Rzeczywsice umowe z Salwatorem nalezy przejzec szczegolowo i przenegocjowac pewne rzeczy. Nam sie udalo: 1) Doprecyzowac kwestie drzwi zewnetrznych 2) Odsetek GUS-owskich (ze beda placone tylko od kwoty nie zaplaconej) 3) Aby bylo wpisane ze nalezy nam sie piwnica (nie jest ich za wiele wiec lepiej miec zagwarantowana - wtedy jeszcze nie mozna bylo ich kupic bo dopiero dzielili na mniejsze) 4) Doprecyzowac kwestie transz (polaczyc dwie pierwsze, aby nie latac co chwile do banku) itp.. to jest to co zostalo mi w glowie (w koncu umowe wertowalismy jakies pol roku temu) Acha, Dojazd do centrum (samochodem) zabiera (wyjezdzamy ok 7:20) - w korkach jakies 40 minut - bez korkow jakies 25 minut Mowa o placu Trzech Krzyzy. Ja dojezdzam coddziennie na Mokotów Business Park i rano jade od 40 minut do 1h 10 minut. Wieczorem wracam ok 35-40 minut. (Pomiedzy 18:30 a 19:30) Ale takie samie mieszkanie na Mokotowie czy Kabatach kosztowalo by nas jakies 70 000 wiecej. Za ta kase wole dojezdzac (dojazd na Kabaty z Mokotowa tez nie zajmuje 10 minut - moja kolzanka z pracy wracajaca Metrem dociera po pracy do domu na kabatach w tym samym czasie w jakim ja dojezdam na Tarchomin samochodem) A za te 70 000 to mozna kupic niezla bryke na dojazdy ;-) Tak ze glowa do góry. Pozdrawiam, Przyszły sasiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 - Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:25 oo, dziekuje bardzo za informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 24.01.05, 12:34 MMMM, co za zbieżność , ja też będę mieszkańcem X2 i mam duże doświadczenia z JWC :-)))). Zaciekawił mnie ten list od Salwatora. Jeżeli Ty go dostałeś a będziesz mieszkać w X2 więc ja tez powinienem go juz dostać... Byłem w sobotę na budowie, a raczej obok ( podszedłem do płota :-)) ) i widziałem że w X1 już jest instalacja elektryczna, więc lada chwila powinni zacząć u nas w X2. Tylko straszliwie mnie męczy sprawa dachu, przez dwa tygodnie nic się nie zmieniło , a deszcze leją, śniegu też nie brak.... Pozdrawiam sąsiadów A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.eranet.pl 27.01.05, 16:48 Witam, byłem dzisiaj na budowie oglądać moje mieszkanko i dowidziałem się od zastępcy kierownika budowy chyba, że kanalizacja która jest ciągnięta do osiedla będzie tymczasowa - cienka rurka + przepompownia do czasu zbudowania przez miasto kanalizacji docelowej. Zastanawiam się jakie to może powodować problemy w użytkowaniu. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.spray.net.pl 30.01.05, 19:56 Czesc, to nie brzmi zbyt zachecajaco... Jestem zainteresowana kupieniem mieszkania w X3, jednak kwestia tej kanalizacji bardzo zniecheca. Czy ktos wie wiecej na ten temat? Boje sie tez nieprzyjemnych zapachow z Czajki, sprawdzaliscie to moze? Czy wiecie jak bedzie wygladalo okablowanie typu telefony/internet? Pozdrawiam, H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 31.01.05, 13:58 Hej Zapachów z Czajki niet. My podpisaliśmy umowę w wakacje i często bywamu w okolicy i nigdy nic nie czułem. Oczywiście nie jesteśmy tak przez cały czas, więc trudno na 100 % tego powiedziec. Zresztą zdaje sie , ze w tym roku rusza program dostosowania Czajki do zakładu zamknietego. Unia dała na to pieniądze i wyglada, ze zakład będzie miał zamkniety obieg ścieków. Poza tym gmina w tym roku bedzie kopała w ulicy Mehoffera docelową kanalizację , byłem w ratuszu i jest to zlecone (popatrz na Modlińskiej , są już wykopy) Okablowanie pod tv i tel jest pełne w budynkach, Jezeli chodzi o tel to bedzie pewno tpsa bo studzienki widac przy osiedlu, wiec i internet to pewnie neo. A tv, niestety tego nie wiem. Na osiedlu widac ruch , zdecydowanie przyspieszono, podobno koniec X1 i 2 planowany jest na kwiecien/maj.....mam taką nadzieję.... pzdr A Okablow Odpowiedz Link Zgłoś
bas444 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 31.01.05, 20:04 Witam sąsiadów Jeśli domknę kredyt, to zamieszkam w x3. We wtorek rozmawiałem z dyrektorką sprzedaży - pytałem m.in. o tv i internet. Zakładają zbiorczą instalacje pod cyfrę, ceny mają być preferencyjne (?). W przypadku internetu oprócz neostrady będziemy mogli skorzystać z oferty jakiegoś providera z Krakowa, który współpracuje z Salwatorem. Negocjują umowę z firmą ochroniarską na monitoring (słyszałem chyba o 16 kamerach) i czujniki przeciwpożarowe oraz przyciski antynapadowe w każdym mieszkaniu - te juz jednak dodatkowo płatne, lecz "nie wiecej niż 2000PLN" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 5.5R* / 61.233.144.* 03.02.05, 22:57 > We wtorek rozmawiałem z dyrektorką sprzedaży - pytałem m.in. o tv i internet. to rzeczywiście niezwykle istotne sprawy przy zakupie mieszkania... gratuluję > Zakładają zbiorczą instalacje pod cyfrę, ceny mają być preferencyjne (?). zapewne będą, prawdopodobnie salwator w ogóle to zasponsoruje > W przypadku internetu oprócz neostrady będziemy mogli skorzystać z oferty > jakiegoś providera z Krakowa, który współpracuje z Salwatorem. ajajajaj wygląda na to że to będzie mieszkanowy raj... > Negocjują umowę z firmą ochroniarską na monitoring (słyszałem chyba o 16 ojej, to pewnie ceny będą o połowę tańsze od rynkowych? a tak mimochodem czy dowiedziała się pani, albo zadbała by w umowie zawarto zapisy np. o takich pierdołach jak: - norma wg której nastąpi obmiar mieszkania? gwarantuje, że salwator nie wpisze wam PN-70/B-02365, bo chce liczyć powierzchnię pod ściankami działowymi i we wnękach okiennych, jakieś 2-3 m2 mniej - co składa się na powierzchnię lokalu? w umowie jest "powierzchnia całkowita" co jest niezwykle istotne, bo oznacza ze do powierzchni zalicza się np. balkon! kolejne metry lecą... - co składa się na cenę mieszkania - przy obecnych zapisach przy złej woli mogą wam sprzedać tylko lokal, bez udziału, albo bez kotłowni, co do której zresztą też jest wielka wątpliwość (Salwator mami ze ma być gazowa, tym czasem na budowie twierdzą że w projektach są olejowe.. niby tez dobre... ale o czymś to świadczy - zapis o zobowiązaniu do wybudowania właśnie takich kotłowni gazowych, co gwarantuje że nie przejdzie, jak wszystko inne zresztą - zapis o podniesieniu ceny w przypadku inflacji rocznej powyzej 3% (zaznaczam w umowie nie ma słowa ze chodzi o jakąś inflację budowlaną, jak mamią handlowcy), może być Pani pewna ze zapis ten zmusi Pania do dopłaty ok. 4% wartości mieszkania - zadbanie o zapis o nieodpłatnej słuzebności gruntowej tego wąskiego paska ziemi od ulicy, ktory salwator zostawia sobie, zwróci pani uwagę, że handlowcy mamią planem działki o powierzchni ok, 2ha, natomiast w umowie jest 1,5ha - zapis że salwator na wlasny koszt podlaczy osiedle do systemu kanalizacji, inaczej szambo pod oknami moja Pani, taka prywatna Czajeczka... - zapis o odbiorze technicznym i zgodnością co do wykonczenia z załącznikiem opisującym ten standard i jeszcze kilka innych... ale jak rozumiem o naistotniejszych sprawach ,TV i internet już się pani wszystko dowiedziała, i ulegla mamiącym zdolnością miłej pani handlowiec podzrawiam i życzę mimo wszystko żeby salwator nie okazał sie tak nierzetelną jeśli nie oszukańczą firmą, jak wywnioskowałem na podstawie swoich doświadczeń z nimi. PS - niedoszły lokator przy mehoffera (a przyszły gdzie indziej ;-)) ps. chętnie rozwieję wszelkie wątpliwości co do rzetelności mojej wypowiedzi osób zainteresowanych kupnem tam choćby 1cm2 i trzeźwo patrzących na sprawę, e- mail: salza@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 5.5R* / 61.233.144.* 03.02.05, 22:21 > Zapachów z Czajki niet. My podpisaliśmy umowę w wakacje i często bywamu w > okolicy i nigdy nic nie czułem. Oczywiście nie jesteśmy tak przez cały czas, Tak się zastanawiam czy to posty na zamówienie, czy naprawdę ludzie potrafią osiągnąć taki poziom ignorancji. Ludzie, od osiedla przy Mehoffera do Czajeczki jest 700 m w linii prostej! Nie twórzmy mitów! Tam po prostu nie może nie śmierdzieć, zresztą niech każdy sam się tam poszwęda od czasu do czasu. Poza tym czy wiadomo Panu, Panie A., że w jeszcze bliższej odległości od tego osiedla powstaje spalarnia śmieci?? Nie?? To życzę dalej dobrego samopoczucia. Projekt spalarni już jest zatwierdzony. > Poza tym gmina w tym roku bedzie kopała w ulicy Mehoffera docelową > kanalizację , byłem w ratuszu i jest to zlecone (popatrz na Modlińskiej , są > już wykopy) To tez bardzo zastanawiające. Czemu zatem Salwator mami Klientów, że sam to zrobi i ściga się z gminą?? Bardzo Pan optymistyczny, bo "w tym roku" oznacza rozpoczęcie robót w grudniu, i to przy dobrych wiatrach... inaczej mieszkańcy osiedla będą mieli swoją własną czajeczkę pod oknami, w postaci co 2 dni wypompowywanego szamba. pozdr. PS - niedoszły lokator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 04.02.05, 10:42 Nie piszę postów na zamówienie, jestem przyszłym lokatorwm X2. Tak jak tomi, nie mam zamiaru bronić Salwatora, nie twierdzę też , że wszystkie zapisy w umowie ( lub ich brak) są zadawalające. Świadomie podpisałem taką umowę, podjąłem ryzyko i....nic na to nie poradzisz. Piszesz, ze oczyszczalnia śmierdzi, hmmm.... masz prawo, ja byłem tam wiele razy w ciągu pół roku i nie czułem NIC (robiłem to dal siebie nie dla pisania po necie) ....zresztą może mam chroniczny nieżyt nosa ....więc i tak mi to nie będzie przeszkadzało. Widzę , że jesteś BARDZO negatywnie nastawiony, czyżby nie udało się kupić mieszkanka w wymażonym miejscu ( pisałeś , że mieszkanie było zarezerwowane , gdy twoja wersja umowy leżała u prawnika i co okazało się , ze jednak ktoś wykupił to mieszkanko , zanim umowa wróciła) A i jeszcze jedno... jestem szczerze zadowolony , że Pan z tam nie zamieszka. Z takim niskim poziomem kultury, Pan wybaczy , ale nazywanie mnie ignorantem, nic o mnie nie wiedząc , to trudno to nazwać czymś innym jak zwkłym ......nie, nie będę się zniżał. Zwyczajowo nie odpowiadam na "zaczepne" maile , ale obrażać sie nie pozwolę. Uważam ten post za wyczerpujący naszą wymianę zdań, proszę nie liczyć na dalszą. a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 5.5R* / 61.233.144.* 04.02.05, 22:11 > nie mam zamiaru bronić Salwatora, nie twierdzę też , że wszystkie zapisy w > umowie ( lub ich brak) są zadawalające. Świadomie podpisałem taką umowę, > podjąłem ryzyko i....nic na to nie poradzisz. Niezadowalające to wieeelki eufemizm, ta umowa to gniot nie gwarantujący nabywcy niczego. Oczywiście jeśli podejmujesz świadomie to ryzyko, to twój wybór. Masz za dużo zdrowia i pieniędzy, twój wybór. Niestety przy okazji psujesz rynek, dając świeżą krew takim firmom. > Piszesz, ze oczyszczalnia śmierdzi, hmmm.... masz prawo, ja byłem tam wiele > razy w ciągu pół roku i nie czułem NIC (robiłem to dal siebie nie dla pisania > po necie) ....zresztą może mam chroniczny nieżyt nosa ....więc i tak mi to nie będzie przeszkadzało. Fajnie, nie wszystkim jednak jest wszystko jedno. Nie napisalem, że czajka śmierdzi zawsze, niestety czasami jednak śmierdzi, częściej niżby wynikało z opisów ludzi incydentalnie się tam pokazujących. > Widzę , że jesteś BARDZO negatywnie nastawiony, czyżby nie udało się kupić > mieszkanka w wymażonym miejscu ( pisałeś , że mieszkanie było zarezerwowane , Owszem jestem bardzo negatywnie nastawiony, zwróć jednak uwagę że moja krytyka, pomimo nieco sarkastycznego tonu jest rzeczowa, umową konsultowałem z prawnikiem, zagrożenia o których pisałem są faktem, niektóre nawet ziszczą się z całą pewnością. > gdy twoja wersja umowy leżała u prawnika i co okazało się , ze jednak ktoś > wykupił to mieszkanko , zanim umowa wróciła) Co do mieszkanka, o dziwo na mnie czekało aż umowa wróciła, o dziwo, bo czytalem na tym forum, że salwator potrafi sprzedać zarezerwowane mieszkanie jeśli ktoś jest "kłopotliwy", być może po prostu nie było klienta, nie wiem... Oczywiście każdy ma wolny wybór, ale jakkolwiek nie poleci to poprzednią epoką czuję obywatelski obowiązek informować innych o tym bagnie. > A i jeszcze jedno... jestem szczerze zadowolony , że Pan z tam nie zamieszka. > takim niskim poziomem kultury, Pan wybaczy , ale nazywanie mnie ignorantem, Przepraszam myliłem się, teraz to widzę... Pan nie jest ignorantem, Pan jest idiotą. Mimo wszystko życzę wszystkiego dobrego, także tego abym to ja się mylił, odnośnie tej firmy, a Pan miał rację. pozdr, PS Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 22.01.05, 17:29 Ja Wam powiem tylko jedno (napisałam to już wi nnym wątku), budowa na tym osiedlu nie posuwa sie W OGÓLE do przodu. Mam porównanie bo kupiliśmy mieszkanie na innym osiedlu u innego developera (też na ulicy Mehoffera;-), i nasz blok jeszcze w październiku miał tylko jedno piętro, w grudniu był już zadaszony (trzy piętra) i były wstawione okna. Dzisiaj złozyliśmy plan z nieco pozmienianym układem ścianek, a w tym tygodniu te ścianki już będą gotowe. W tym tygodniu zaczynają zakładać elektryczność, hydraulikę a planują oddać ten blok w październiku. A osiedle Salwatora wygląda tak samo jak 8 miesięcy temu. Mam takie małe porównanie, wiec wydaje mi sie ze jeśli ktoś myśli że oni oddadzą choć jeden blok do lata to chyba bardzo naiwny jest. Odradzam takiego optymistycznego myślenia, bo można utopić maaaasę kasy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasuch Re: SALWATOR - Mehoffera 103 22.01.05, 17:37 Vinca, czy ten blok który kupiłeś to M12? Może jesteśmy sąsiadami... Odpowiedz Link Zgłoś
rasuch Re: SALWATOR - Mehoffera 103 22.01.05, 17:44 Ja się cieszę, że ktoś mi podkupił mieszkanie w Salwatorze i dzięki temu śpię spokojnie. Nasz blok ma być oddany przed terminem. Dzisiaj byłem na budowie i uzgodniłem z elektrykiem dodatkowe gniazdka. Wcześniej dokonałem małej korekty w ściankach działowych. Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 22.01.05, 17:59 My też dzisiaj byliśmy na budowie! Zaraz sie okaże że masz mieszkanie prawie pod nami (widziałam jak dzisiaj elektryk coś kombinował na 1 piętrze;-) Również dzisiaj zrobiliśmy troche zmian w układzie ścianek, powiedziano nam ze w przyszłą sobotę będą juz gotowe, teraz zastanawiamy się czy coś zmieniac w hydraulice. Ciekawe kiedy uda im sie oddac ten blok, bo w takim tempie w jakim idą prace - nic tylko sie cieszyć! Jedna rzecz bardzo działa nam na nerwy - ochroniarz który podpadł nam już 2 razy, aż strach pomyśleć ze trzeba będzie go widywać codziennie. Również brałam pod uwagę osiedle Salwator (ładna okolica) ale odpadło ze względu na kiepską komunikację (chociaż u nas też żadna rewelacja) i zadziwiajaco powoli postępujące prace na budowie. W każdym razie jak tylko to będzie możliwe - zapraszamy do nas na herbatę! Miło poznać pierwszego sąsiada;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasuch Re: SALWATOR - Mehoffera 103 22.01.05, 18:04 Napisz do mnie na rasuch@nospam.gazeta.pl to wymienimy więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rasuch Re: SALWATOR - Mehoffera 103 22.01.05, 18:13 vincia, raczej na rasuch@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:23 a czy u was juz wykupione wszystko? m12 to jaki developer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:25 jesli w umowie jest paragraf o odsetkach karnych w przypadku zawinionego opozniania przekazania lokalu, to czy to jest zabezpieczenie przed nierzetelnoscia developera, czy ciezko jest wywalczyc pozniej kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:27 czy moze mowicie o osiedlu akacje 10 dom development? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:48 Nie, chodzi o BMI www.bmi.com.pl ale nie mam pojęcia czy są jeszcze wolne mieszkania (my swoje rezerwowaliśmy w październiku). Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:41 nie bardzo. zostaly 32 m2 i ponad 170 m2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 24.01.05, 09:35 mi osobiście wydaje się, że nie ma co panikować, z tego co wiem to Salwator planuje już następna budowę w wawie, więc ta musi być skończona i świecic przykładem tak, aby następni klienci byli zainteresowani ich ofertą, jesli banki udzielają kredytów na te mieszkania tzn, że jest i będzie ok, a faktycznie tempo może nie jest imponujące ale jest, w tej chwili w x1 i x2 wstawiana jest stolarka okienna, no i instalacja elektryczna jest robiona (ja już pozmienial układ gniazedek), natomiast kanalizacja ma być zrobiona do II połowy kwietnia, zakładając poslizg do II połowy maja, no ichyba to tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 5.5R* / 61.233.144.* 03.02.05, 23:13 > mi osobiście wydaje się, że nie ma co panikować, z tego co wiem to Salwator > planuje już następna budowę w wawie, więc ta musi być skończona i świecic > przykładem tak, aby następni klienci byli zainteresowani ich ofertą, jesli gratuluje optymizmu, oraz solidnych jego podstaw (to świecenie przykładem) dla małej refleksji przedstawiam kilka naistotniejszych poprawek, które salwator odrzucił, przed czym mamił mnie 2 tyg. zapewnieami ze sprawa leży u prawnika, a zarezerowawne mieszkanie cały czas czeka. Odrzucenie tych poprawek , oznacza mniejwięcej tyle, że będą Państwo mieszkać w osiedlu z szambem pod oknami, bez kotłowni gazowej, w mieszkaniach mniejszych o 3-5 m2 niż zapłaciliście, po dopłacie ok. 4% od cen jakich się spodziewaliście i jeszcze bedziecie płacić z tytułu słuzebności gruntowej za ten wąski paseczek ziemi od mehoffera, którego salwator nigdy wam nie przekaze. a właściwie mieszkać państwo nie będą, a na pewno nie prędko, gdyż osiedle nie zostanie dopuszczone do użytkowania, choćby z braku kanalizacji właśnie acha możliwie że nawet nie bedziecie współwłaścicielami gruntu pod osiedlem bo... uwaga... nic o tym nie ma w umowie :) poniżej lista odrzuconych poprawek, WSZYSTKIE ODRZUCONE :))) : - norma wg której nastąpi obmiar mieszkania? gwarantuje, że salwator nie wpisze wam PN-70/B-02365, - co składa się na powierzchnię lokalu? w umowie jest "powierzchnia całkowita" co jest niezwykle istotne, bo oznacza ze do powierzchni zalicza się np. balkon! - co składa się na cenę mieszkania - przy obecnych zapisach przy złej woli mogą wam sprzedać tylko lokal, bez udziału, albo bez kotłowni, co do której zresztą też jest wielka wątpliwość (Salwator mami ze ma być gazowa, tym czasem na budowie twierdzą że w projektach są olejowe.. niby tez dobre... ale o czymś to świadczy - zapis o zobowiązaniu do wybudowania właśnie takich kotłowni gazowych, co gwarantuje że nie przejdzie, jak wszystko inne zresztą - zapis o podniesieniu ceny w przypadku inflacji rocznej powyzej 3% (zaznaczam w umowie nie ma słowa ze chodzi o jakąś inflację budowlaną, jak mamią handlowcy), może być Pani pewna ze zapis ten zmusi Pania do dopłaty ok. 4% wartości mieszkania - zadbanie o zapis o nieodpłatnej słuzebności gruntowej tego wąskiego paska ziemi od ulicy, ktory salwator zostawia sobie, zwróci pani uwagę, że handlowcy mamią planem działki o powierzchni ok, 2ha, natomiast w umowie jest 1,5ha - zapis że salwator na wlasny koszt podlaczy osiedle do systemu kanalizacji, inaczej szambo pod oknami moja Pani, taka prywatna Czajeczka... - zapis o odbiorze technicznym i zgodnością co do wykonczenia z załącznikiem opisującym ten standard pozdr, PS - niedoszły lokator (a za to przyszly lokator na innym osiedlu :))) e-mail: salza@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 04.02.05, 10:22 hm... dzięki za zmiane płci ;-, ale ja nie jestem zainteresowany zmianą ... nie wiem dlaczego jesteś tak bardzo negatywnie nastawiony, ale pewnie masz takie nastawienie do życia... ale to nie mój problem, nie chcę tutaj bronic salwatora i jestem naprawdę daleki od tego, bo tez mam wiele zastrzeżeń do ich działalności, ale patrzę na to wszystko optymistycznie ... w najgorszym wypadku przyjdzie się z nimi sądzić o odzsykanie pieniędzy i tyle ... ale mam nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 5.5R* / 61.233.144.* 04.02.05, 21:47 > hm... dzięki za zmiane płci ;-, ale ja nie jestem zainteresowany zmianą ... bez urazy zdarza się... > nie wiem dlaczego jesteś tak bardzo negatywnie nastawiony, ale pewnie masz > takie nastawienie do życia... moje nastawienie wynika z obserwacji rynku mieszkaniowego i tego co się na nim dzieje - otóż z powodu panicznego popytu, grasuje na tym rynku cała banda szemranych firm, tworzone są nierzetelne umowy. I niestety tacy ludzie jak ty nadają rację bytu tym firmom. Gdyby wśród nabywców było więcej świadomosci rynek oczyściłby się, niestety niewielkie są szansę na poprawę. Mi też bardzo podobało się to osiedle, niestety przeważyły inne względy i teraz czekam na odbiór mieszkania gdzie indziej. Zauważ, że moje negatywne nastawienie nie bierze sie znikąd, podałem Ci cały szereg punktów, które mnie do tego uprawniają, jak też do głoszenia opinii o tej firmie, może kogoś ustrzeże, a jeśli to zignoruje.. no cóż każdy ma prawo do własnych decyzji. > salwatora i jestem naprawdę daleki od tego, bo tez mam wiele zastrzeżeń do ich > działalności, ale patrzę na to wszystko optymistycznie ... w najgorszym > wypadku przyjdzie się z nimi sądzić o odzsykanie pieniędzy i tyle ... ale mam > nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie, pozdr jeśli stać się na takie ryzyko to twój wybór, mimo wszystko życzę ci żeby nie sprawdziły się moje obawy pozdr, PS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:05 > nie wiem dlaczego jesteś tak bardzo negatywnie nastawiony, ale pewnie masz > takie nastawienie do życia.. Człowieku, przeciez PS podał Ci bardzo konkretne powody dla których zrezygnował z zakupu mieszkania u tego developera. w najgorszym > wypadku przyjdzie się z nimi sądzić o odzsykanie pieniędzy Hm, Pan chyba w totolotka wygrał że tak szasta pieniędzmi na prawo i lewo i liczy sie z tym że mu przyjdzie o nie walczyć. Wydaje mi sie że decyzja o zakupie mieszkania to jedna z poważniejszych w życiu - to ogromny wydaek, i warto sprawdzic umowę zanim sie ją podpisze, warto byc przekonanym że developer Cie nie oszuka a nie mieć nadzieje ze tak sie nie stanie. A potem jest płacz i zgrzytanie zębami, to co Ty nazywasz optymizmem ja bym nazwała raczej lekkomyślnością i myśleniem życzeniowym. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:52 ok, to są jego powody, a może ja uzyskałem takie wpisy w umowie i jestem spokojny ... w totolotka niestety nie wygrałem, gdybym wygrał to budował bym sobie super domek :-)) no cóż, ludzie z Krakowa najgorzej nie wypowiadją się na temat tego developera i jest szansa, że my w Wawie tez będziemy w miarę się o nim wypowiadać, zwłaszcza, że planują juz następne inwestycje w Wawie, dzięki za wsparcie, na pseudo optymistach zawsze można polegać, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.crowley.pl 05.02.05, 22:11 Nie o to mi chodziło by Cię zdołować;-) Rozumiem że podpisałeś już umowę. Jeśli tak no to rzeczywiście lepiej wierzyć że wszystko będzie OK. Będę dzisiaj tamtedy przejezdzać - ciekawe czy cos nowego zobacze;-/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:59 zdołować się nie dałem ;-)) ale jak cos ciekawego zauważysz to daj znać ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 14:55 Zauważyłam okna w niektórych (dwóch?) blokach. Poza tym martwa cisza (przynajmniej na pierwszy rzut oka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 08.02.05, 23:45 Zauwazylem, ze na tym forum (ktore zreszta zapoczatkowalem jakis czas temu) pojawia sie wiecej postow od ludzi, ktorzy ostatecznie nie kupili w Salwatorze mieszkania. Dlaczego więc wchodzą na to forum z uporem maniaka przedstawiajac swoje "racje" ? Czyzby nie mogli zapomniec o tym osiedlu ? Nie maja nic ciekawszego do roboty ? Hm, zastanawiajace. A moze poprostu nie zdecydowali sie, zaluja, i bardzo by chcieli zeby jednak okazalo sie ze dobrze zrobili ? Hm...... Czy ktoś na tym forum bedzie moim sasiadem w X3 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 09.02.05, 08:55 Tak, tez to zauważyłem. nie jestem pewien, ale wydaje mi się , że na początku zeszłego roku, umowy z Salwatorem, rzeczywiście wyglądały zupełnie inaczej (czyt: niekorzystne od strony klienta), teraz wygląda to zupełnie inaczej ( nie twierdzę, ze idealnie), ale lepiej i może zwyczajnie żałują tego ,że jednak nie kupili tu mieszkań. Zresztą to nie ma znaczenia, daleki jestem od komentowania ich decyzji, tak samo jak nie chce by ktoś oceniał moją decyzję o kupnie. Każdy podejmuje je świadomie, a jeżeli nie to już trudno, jego sprawa. Pozdrawiam sąsiad z X2 Arcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 09.02.05, 09:33 Hm... a może by tak upelnie oddzielne forum załozyć (prywatne) dla przyszłych mieszkańców tegoż osiedla, bedziemy mogli dzielić się swoimi spostrzeżeniami oraz omawiać bieżące sprawy ... czekam na Wasze zdanie ... :-)) pozdr sąsiad z X1 Tomi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 09.02.05, 10:44 Jak dla mnie - OK. Tylko jak zauważył gonzi , wiecej tu ludzi, którzy juz nie bedą mieszkancami naszego osiedla, ale pomysl jak najbardziej OK. Zresztą, można by tą drogą dostawać od Salwatora info o budowie. Można by podsunąć ten pomysł S. pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 09.02.05, 12:23 z tym Salwatorem to może być kłopot, cos mi mówili że nie mogą na forum wchodzić, ale może jest to do przeskoczenia, trzeba z nimi porozmawiać, a póki co, to możemy sami sobie poopowiadać o budowie, jakby co to moje gg 4996161, pozdr tomi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 09.02.05, 22:39 hm... ja tu zagladam, ponieważ bardzo mi sie podoba architektura przyszlego osiedla i rozklady mieszkan. A nie podoba mi sie postepowanie developera.pomimo nowej wersji umów. Wobec tego staram się ocenić ryzykowność calej zabawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:27 Wchodzą tu bo rozważali kupno mieszkania na tym osiedlu, zrezygnowali z różnych względów, niemal codziennie tamtędy przejeżdżają i zastanawiają się jak wielka może być ludzka naiwnośc (nie chodzi o ostateczne kupno czy nie mieszkania na tym osiedlu, tylko o wiarę w to że którykolwiek z bloków zostanie oddany do wiosny. Budowlańcem nie jestem, ale na podstawie swoich obserwacji śmiem gdybac, że nawet do końca tego roku się mogą nie wyrobić). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 10.02.05, 10:28 A czy któś mówi, że się wyrobią do szeroko pojętej wiosny???? Ale z tym koncem roku to już lekka przesada, idę o zakład , że pod koniec wakacji wszystko będzie zapięte na 95 % pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 15.02.05, 14:33 Ludzie są perfidni i zazdrośni,dlatego piszą takie rzeczy. Kupiliśmy mieszkanie na Mehoffera 103 i jestesmy bardzo szczęśliwi ,nawet czytając to forum. Do tej pory nie mam zadnych zastrzeżeń do SALWATORA . Zastanawiam sie dlaczego , ludzie którzy nie kupili mieszkania na tym osiedlu wypowiadaja sie . Co oni mogą wiedzieć?????????????? Jest tak duży wybor developerów i mieszkań w warszawie ,że mogą sobie szukać gdzie indziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM , SĄSIADKA z X3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.05, 14:49 Nie bądż taka urażona.Każdy może wyrazić swoją opinię.Ja chciałem kupić tam miaszkanie, ale z żoną wialiśmy z tego zadupia w tempie expresowym.Oczywiście po 1 km wpadliśmy w gigantyczny korek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 15.02.05, 14:58 Jeżeli szukasz mieszkania i patrzysz tylko na "KORKI"to życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.devs.futuro.pl 17.02.05, 13:01 jedni wolą cisze i spokój, szukają z dala od zgiełku dużego miasta, inni zaś wolą byc blisko centrum, w pełnym gwarze miasta (najlepiej jak jeszcze widać Pałac Kultury) .... :)) (często przyjezdni z prowincji takie wymogi stawiają) !!! ale to ich wolny wybór... Dajmy innym i spbie wybrac najlepsze rozwiązanie - bądzmi tolerancyjni :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 15.02.05, 15:04 skoro mówisz, że to zadupie to czego tam szukałeś??? a może spokoju i ciszy i troche drzew wokoło??? bo betonu jak w centrum wawy to tam nie ma ... a jeśli chodzi o korek, to jak w całej wawie, bez róznicy gdzie mieszkasz, zawsze na jakiś trafisz ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 15.02.05, 15:15 Proponuję JWC ma bardzo dużą oferte mieszkań ("bez korków")w warszawie i bardzo dużo opini na forum. U nich wybierzesz mieszkanie "napewno idealne ,nie na zadupiu i bez korków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:26 misia puknij się w łeb i to mocno... naprawde nic innego nie potrafię już napisać, skoro na argumenty jak najbardziej rzeczowe walisz tu o perfidności ludzkiej itp. a co do socjo, to ludzie właśnie mają inną skłonność, a mianowicie taką, że jak już się wpi-eprzyli w bagno to starają się za wszelką cenę znaleźć pozytynwe strony, ignorując negatywne, dla spokoju ducha... jak rozumiem twoim zdaniem salwartor jest super hiper itd. itp. moim to bagno a co najmniej wieeeelka niewiadoma, a to nie jest zakup "pani domu" w kiosku, i koniec.. poczekajmy do finału (maj czerwiec jak miało być oddanie, nie mówię o wcześniejszych terminem, które okazały się fikcją), poczekajmy, i wróćmy tu na to forum, na pewno będę miał odwagę się przyznać, jeśli tak w istocie będzie, że moje obawy ze względu na fatalną umowę nie potwierdziły się, i ci którzy zagrali w tego totolotka wygrali fajne osiedle, poczekajmy... ps. co do twojego oburzenia na to ze wypowiadaja sie ludzie ktorzy tam nie kupili mieszkania... a dlaczego nie?? takie mam samo prawo jak i ty, to publiczne forum, chciałabyś zgasić niewygodne głosy? co cię to? skoro i tak wierzysz święcie w sukces tej inwestycji i twojej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 5.5R* / 61.233.144.* 03.02.05, 23:17 > mi osobiście wydaje się, że nie ma co panikować, z tego co wiem to Salwator > planuje już następna budowę w wawie, więc ta musi być skończona i świecic > przykładem tak, aby następni klienci byli zainteresowani ich ofertą, jesli gratuluje optymizmu, oraz solidnych jego podstaw (to świecenie przykładem) dla małej refleksji przedstawiam kilka naistotniejszych poprawek, które salwator odrzucił, przed czym mamił mnie 2 tyg. zapewnieami ze sprawa leży u prawnika, a zarezerowawne mieszkanie cały czas czeka. Odrzucenie tych poprawek , oznacza mniejwięcej tyle, że będą Państwo mieszkać w osiedlu z szambem pod oknami, bez kotłowni gazowej, w mieszkaniach mniejszych o 3-5 m2 niż zapłaciliście, po dopłacie ok. 4% od cen jakich się spodziewaliście i jeszcze bedziecie płacić z tytułu słuzebności gruntowej za ten wąski paseczek ziemi od mehoffera, którego salwator nigdy wam nie przekaze. a właściwie mieszkać państwo nie będą, a na pewno nie prędko, gdyż osiedle nie zostanie dopuszczone do użytkowania, choćby z braku kanalizacji właśnie acha możliwie że nawet nie bedziecie współwłaścicielami gruntu pod osiedlem bo... uwaga... nic o tym nie ma w umowie :) poniżej lista odrzuconych poprawek, WSZYSTKIE ODRZUCONE :))) : - norma wg której nastąpi obmiar mieszkania? gwarantuje, że salwator nie wpisze wam PN-70/B-02365, - co składa się na powierzchnię lokalu? w umowie jest "powierzchnia całkowita" co jest niezwykle istotne, bo oznacza ze do powierzchni zalicza się np. balkon! - co składa się na cenę mieszkania - przy obecnych zapisach przy złej woli mogą wam sprzedać tylko lokal, bez udziału, albo bez kotłowni, co do której zresztą też jest wielka wątpliwość (Salwator mami ze ma być gazowa, tym czasem na budowie twierdzą że w projektach są olejowe.. niby tez dobre... ale o czymś to świadczy - zapis o zobowiązaniu do wybudowania właśnie takich kotłowni gazowych, co gwarantuje że nie przejdzie, jak wszystko inne zresztą - zapis o podniesieniu ceny w przypadku inflacji rocznej powyzej 3% (zaznaczam w umowie nie ma słowa ze chodzi o jakąś inflację budowlaną, jak mamią handlowcy), może być Pani pewna ze zapis ten zmusi Pania do dopłaty ok. 4% wartości mieszkania - zadbanie o zapis o nieodpłatnej słuzebności gruntowej tego wąskiego paska ziemi od ulicy, ktory salwator zostawia sobie, zwróci pani uwagę, że handlowcy mamią planem działki o powierzchni ok, 2ha, natomiast w umowie jest 1,5ha - zapis że salwator na wlasny koszt podlaczy osiedle do systemu kanalizacji, inaczej szambo pod oknami moja Pani, taka prywatna Czajeczka... - zapis o odbiorze technicznym i zgodnością co do wykonczenia z załącznikiem opisującym ten standard pozdr, PS - niedoszły lokator (a za to przyszly lokator na innym osiedlu :))) e-mail: salza@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 10:54 Przykro mi, ale z tego co dowiedziałam się w Krakowie, firma jest bardzo nieuczciwa,nigdy nie spłaca odsetek karnych. Ja wpłaciłam zaliczkę kilka tysięcy i niestety arogancka obsługa pomimo rezygnacji z mieszkania kazano mi się pożegnać z tą kwotą. Problem z tego co słyszałam od Krakowian, którzy zakupili mieszkania w Salwatorze, zaczyna się, gdy już Bank albo osoba przelała jakieś pieniadze na ich konto, wówczas stają się bardzo aroganccy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gozi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 12.02.05, 10:53 Odnosnie nieuczciwosci: Trudno miec pretensje do developera ze sie nie czyta umow. W mojej jest zapisane ze 10 000 ktore wplacilismy na poczatku celem (rezerwacji czy cos takiego) przepada w przypadku rezygnacji z kupna. Wiec jestem swiadomy tego ze gdybym zrezygnowal nie dostal bym tej kasy. Na pewno Marta tez miala podobny zapis - i jesli tak to o co pretensje do developera ??? Odnosnie aroganckiego postepowania po przelaniu pieniazkow: Ja zauwazylem cos zupelnie odwrotnego. Od kiedy podpisalem umowe jestem traktowane nie gorzej a moze nawet lepiej. Zawsze odpowiadaja na wszystkie moje pytania (w zakresie wlasnej wiedzy) a jesli nie do konca wiedza to odsylaja do kierownika budowy w sprawach bardziej technicznych, z ktorym tez nie mialem problemu zeby sie skontaktowac. Na dodatek jak dzwonie to zawsze pamietaja, kto dzwoni, ktore mieszkanie kupil i nie ponaglaja aby zaplacic za piwnice itp.... tak ze wedlug mnie jest OK pod tym wzgledem. Odnosnie prywatnego forum - jak najbardziej jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arche Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 82.101.129.* 24.02.05, 12:15 wiem że to ładne osiedle ale dziewczyno nie żałuj i uciekaj jak najdalej od BMI! to chyba jedyny developer, który ... UWAGA! nie pozwala wziąć ze sobą umowy do konsultacji! Ludzie jest z najgorszych developerów oszustów na rynku!! Uciekajcie jak najdalej!! W poprzedniej inwestycji na tarchominie nie oddał kotłowni mieszkańcom!! Ustala teraz własny haracz!! Nie rozlicza się z wydatków wspólnoty - oczywiście wpisał się jako bezterminowy zarządca!! Ludzi do tego stopnia ograbia, że w sądzie jest sprawa o ustalenie zarządu komisarycznego!! A wy się rajcujecie że kupiliście tam mieszkanie??? pozdr, Arche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 17.02.05, 09:48 wczoraj zostałem poinformowany przez salwatora, że mam się zgłosic do biura i wybrać sobie drzwi wewnętrzne, czyli jednak coś się dzieje :-)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 17.02.05, 09:58 Jak to wybrać???? Mnie powiedzieli, że jest tylko jeden wzór (kolor mahoń). Znaczy,że znowu coś zmienili. Tomi, a w którym bloku masz mieszkanie? pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 17.02.05, 10:33 w x1, możesz sobie wybrać albo pełne albo z jakimis przeszkleniami, maja u siebie katalog i mozna wybrać z tego katalogu... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 17.02.05, 12:04 :-)))) śmiesznie się złożyło bo 5 minut po wysłaniu posta, dostałem tel od S właśnie z tą propozycją.....szkoda że nie można wybierać koloru.... Czy u was w 1 to już nie tynkują wnętrz, coś mi się wydaje , że na parterze widziałem gości z pacami tynkarskimi. to oznaczałoby , że hydraulikę już macie. Prawda to czy nie? pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 17.02.05, 12:13 aż mi głupio się przyznać, ale od 2 tygodni nie było mnie na budowie, nie miałem czasu, dzisiaj jadę tak więc coś będę mógł więcej powiedziec po tej wizycie ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 17.02.05, 12:22 ...ja mieszkam teraz , zupełnie niedaleko, więc bywam dosyć często. Właśnie wczoraj poszedłem od strony "podwórka" bloku X1 i widziałem swiatło w kilku mieszkaniach , folie w oknach i gości z pacami.... A czy już mieliście spotkanie z hydraulikami i pokazywaliście co gdzie ma być? pzdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 17.02.05, 12:44 Arcio, masz gg, albo jakiegos maila to szerzej bysmy sobie pogadali bo widze, że o kilku sprawach nie wiem, moje gg 4996161 ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 17.02.05, 12:54 no niestety nie mam gg, ale pisz arcio7@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 18.02.05, 12:35 no coż, wybór drzwi mnie nie powalił na kolana, moża sobie te drzwi obejrzeć na stronie producenta "porta", rodzaj okleinowane cpl ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 18.02.05, 15:20 ... :-)) no i pozostaje ten najwazniejszy wybór....mieć lub nie mieć:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 11:01 Zgadzam się z tobą całkowicie - posiadanie tu mieszkania porównam do rozwolnienia (równie przyjemne - mieć lub nie mieć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 21.02.05, 09:10 Mówiłem tylko i wyłącznie o drzwiach. Jeżeli masz tu mieszkanie i sr..... to daj sobie luz i sprzedaj, jezeli nie masz to tez daj sobie luz bo nie masz pojecia o czym piszesz. a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 212.214.83.* 21.02.05, 13:11 w końcu zaczęli tynkować w środku, aktualnie budynek x1, stoją kontenery z gipsem i chłopaki ostro chlapią ściany ;-) pozdr tomi Odpowiedz Link Zgłoś
arciszewska Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta.pl. 07.03.05, 14:03 Witam, Jestem przyszłą lokatorką budynku X-1 i chciałam zaprosić przyszłych mieszkańców osiedla przy Mehoffera 103 do dyskusji na temat naszego przyszłego osiedla na założonym przeze mnie prywatnym forum "OsiedleMehoffera103". Uważam, że szczera dyskusja możliwa jest tylko na ukrytym formu dlatego też postanowłam, że najwyższy czas takie założyć. Mam nadzieję, że mnie poprzecie i na tym forum będziemy mogli wymieniać się wszystkimi informacjami na temat naszych przyszłych mieszkań i ich wykonawcy. Zainteresowane osoby proszę o kontakt emailowy arciszewska@gazeta.pl Możesz je znaleźć tutaj: /forum/71,1.html?f=26908 Dyskutować można dopiero po zalogowaniu. Jeśli nie masz jeszcze konta w portalu Gazeta.pl, możesz je założyć w minutę na tej stronie: www.gazeta.pl/konto/ Odpowiedz Link Zgłoś
arciszewska Poprawny adres forum 07.03.05, 14:06 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26908 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Poprawny adres forum IP: *.chello.pl 13.03.05, 00:25 hm... mam jednak nadzieje, ze na tym forum tez od czasu do czasu odezwiecie sie.tez bardzo chcialam kupic w salwatorze mieszkanie, ale ostatecznie uznalam to za dosc ryzykowne. Plany sa naprawde ladne, ale jak to wszsytko w praktyce wyjdzie- chetnie dowiedzialabym sie od Was, tak z ciekawosci, jak juz zamieszkacie na osiedlu. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze problemow nie bedziecie mieli:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcio_sucks Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.06.05, 10:11 Witam, taki cytacik odnośnie dzisiejszej sytuacji na mehoffera: "Miejsce moze jest i ladne, ale co z tego gdy Salwator jest beznadziejny. Termin minal a mieszkan nie ma, i co gorsza chyba szybko nie bedzie, a moze nawet wcale. Narazie bloki nie skonczone, nie zalatwiona sprawa kanalizacji, nawet nie ma pozwolenia na jej budowe. Rozmawiac tez nie ma z kim, bo Panienki w biurze jak zwykle nic nie wiedza a kierownictwo unika spotkan z przyszlymi lokatorami. Generalnie jest beznadziejnie i nie wiadomo jak to sie skonczy. Co ciekawsze, przy tych niedociagnieciach Spolka, ta wygrala prztarg na budowe Hotelu w Warszawie (Holelsystem), tam tez bedzie prowadzic sprzedaz pokoi hotelowych, wspolczuje inwestorom." I co teraz powiedzą ci wszyscy krewcy? :) Ktorzy tak krytykowali rzeczowe posty? :)) Nie łyso wam? :)) Co powie pierwszy rycerz salwatora Arcio? :))) hehehehe W sumie to żal mi was trochę, bo szybko się nie wprowadzicie, i kasy też szybko nie zobaczycie, ale odmówić sobie satysfakcji napisania tego posta nie mogę. :) Niestety sami jesteście winni, bo zignorowaliście ostrzerzenia przed tą firmą. Wszelkie głosy rozsądku traktowaliście jako atak na was i wasze marzenia. A to nie zakup gazety w kiosku tylko poważna decyzja. Sam wprowadzam się już w lipcu :))) gdzie indziej :))) hehhehehe Odpowiedz Link Zgłoś
arcio7 Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) 24.06.05, 10:24 ...już się wypowiedziałem. Jedno małe pytanie: to jest ci żal czy masz satysfakcję? Typowy maluczki człowieczek, którego życie nabiera barw, gdy inni mają gorzej od niego samego....niestety nie jesteś sam i niestety raczej z tego się nie wyleczysz. Koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcio_sucks Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.06.05, 11:28 dobrze wiesz o co mi chodzi, z natury ludziom źle nie życzę ale w obliczu Twojej aktywności na tym forum, atakowania wszystkich którzy śmieli powiedzieć złe słowo na salwatora, wymyślania jakiś paraidalnych teorii, że to brakło mieszkań i z zawiści ktoś tak mówi itp., nie sposób nie odczuwać satysfakcji.. bo ludzie rozważni spodziewali się takiego końca - nikt nie wybuduje kanalizacji w 3 miesiące, ani w 6 - a jeszcze marcu salwator kłamał że wszystko będzie ok, tylko głupi w to wierzył niestety widzę, że jeszcze do Ciebie to nie dociera, cóż chętnie przeczytam co napiszesz za pół roku jaką to sluszną decyzję uczyniłeś jest jeszcze jeden minus całej sytuacji, tego że są tacy ludzie jak ty - żywicie oszustów i partaczy, przez was takie firmy funkcjonują i będą dalej funkcjonować na szkodę ogółu niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcio_sucks Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.06.05, 11:31 btw. ciągle są jeszcze wolne wymarzone mieszkanka na mehoffera?? niemożliwe?? przecież każdy marzył żeby tam kupić! może ktoś jeszcze chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla lokatorka Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: *.crowley.pl 24.06.05, 16:12 Ty chyba faktycznie tylko sledzisz Fora i patrzysz komu tu przylozyc, moze ta energie poswiec na cos godniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcio_sucks Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.06.05, 17:15 chciałem przyłożyć tylko/głównie arciowi bez urazy, źle Wam nie życzę, szkoda że wybraliście tą wyjątkowo niesolidną firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Co robić, poradźcie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 10:30 Zbliża się termin oddaniawania mieszkań na osiedlu przy Mehoffera 103 budowanego przez Salwator, ale wizja otrzymania tych mieszkań do użytku się oddala. Problem nr 1 to kanalizacja, a raczej jej brak. Salwator chciał przyłączyć osiedle do kanalizacji innego osiedla Płudy Village oddalonego o ok.400m. Już wiemy, że to nie będzie możliwe. Mieszkańcy tamtego osiedla się nie zgadzają, bo Salwator ich źle potraktował. Za ich plecami złozył do Urzędu Dzielnicy wniosek o pozwolenie na budowę przyłącza. Teraz rozwścieczeni mieszkańcy Płudy Village nie chcą nawet rozmawiać z Salwatorem, a żeby to przyłącze mogło powstać oni wszyscy powinni się na to zgodzić. I co teraz robić? Jak zmusić developera, żeby rozwiązał problem kanalizacji zanim nam odda mieszkania, bo narazie nie robi nic w tym kierunku. Macie jakieś sprawdzone sposoby na niesłowność i opieszałość developerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_arcio Re: Co robić, poradźcie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.06.05, 13:06 tak. nie kupować u takich. a innym kupującym ku przestrzodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: 217.153.18.* 25.08.05, 10:17 I oby było w tym Twoim wymarzonym, cudownym domku beznadziejnie !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjna Re: Spójrzmy na posty sprzed kilku miesięcy :)) IP: *.ptedom.pl 30.08.05, 10:45 i czemu jestes taki złośliwy?? masz jakiś cel..? chciałbys tam mieszkać tylko kasy nie masz? ehhh co za zlosliwosc.. a ja zycze ci milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m..... Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.techniart.pl / *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.05, 10:08 Witam wszystkich..... Nie wiem jak wy ale ja juz mam dość tych wszystkich naciągaczy.Teraz chcą oddać klucze z zapisem że to nie jest przekazanie lokalu , tylko pomoc abyśmy zaczeli powoli sobie wykańczać lokale...Właściwie nie nasze lokale..Brak wody i na dodatek chca abysmy załozyli liczniki elek.. Jestem ciekaw co będzie jak zaczna wykańczac lokale a pracowincy będa siusiac w rurę od spływu , bo jednemu i drugiemu nie będzie sie chciało zejść na dół do kibelka "toj toj" zasmrodzimy sobie mieszkania zanim sie wprowadzimy.Podobno do końca lipca zamykają X-1 jestem ciekaw kiedy oddadza do uzytkowania , może w grudniu.Jak macie jakieśinformacje to piszcie ,tylko te prawdziwe bez bzdur ,bo niepotrzebnie wprowadzimy zamęt który, i tak juz jest spory Pozdrawiem Lokator.; Odpowiedz Link Zgłoś
nomad1999 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 07.07.05, 10:54 omówimy to na spotkaniu w dniu dzisiejszym 19.00 fort piatek. Odpowiedz Link Zgłoś
nomad1999 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 07.07.05, 10:59 zapraszam na spotkanie dzisiaj tj. 06.07 jak zwykle w forcie od 19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
alicjagliwin Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 07.07.05, 15:32 Chyba pomyliłeś daty bo dzisiaj jest 7.07.2005 a to spotkanie, z tego co wiem, ma być faktycznie dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
josmeh Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 10.07.05, 17:30 witam przyszłych sąsiadów , jestem tutaj pierwszy raz . kiedy następne spotkanie w forcie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heliodor7 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 03.08.05, 13:38 Witam, W grudniu zeszłego roku kupiłem mieszkanie przy Mehoffera 103.Budynek X3 ostatnie piętro.Wszytko było fajnie do czerwca,ale termin zaczyna się niebezpiecznie wydłużać.Po rozmowie z Panią Edytą Woźniak dochodzę do wniosku, że większej idiotki już dawno nie widziałem.Kompletnie nie wie co się dzieje na tej inwestycji.Termin oddania kluczy non stop się wydłuża, ale ostatnio mi powiedziała, że ona nie wie kiedy mieszkania będą gotowe.Kierownik budowy Pan Kądziołek wspomniał, że wpuszczają dodatkowo trzy ekipy na dniach żeby przyspieszyć pracę bo on sam ma już dosyć ma przeciągania tej budowy.Krew mnie zalewa jak na to patrzę.Może macie jakieś świeże info na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka X3 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.acn.waw.pl 05.08.05, 22:57 pozdrawiam przyszłego sasiada... wydłuza sie termin to fakt. Czekamy obecnie na kanalizację. sprawa trafiła do ochrony środowiska.. dowiedzialam sie że to tylko formalnosc, ze salwator bedzie musial zastosowac dodatkowe rozwiazania, decyzja bedzie pozytywna. Wiecej dowiesz sie na naszym ukrytym forum.. czy juz tam byłeś czy nie wiesz ze takowe istnieje? pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.catv.net.pl 07.08.05, 22:03 mam nadzieje, ze to osiedle nigdy nie zostanie oddane. jestem mieszkancem jednego z jednorodzinnych domow, ktorymi tak sie zachwycacie, ze mieszkacie w ich sasiedztwie. nikt nie chcial tego osiedla, sprawa byla w sadzie. Co do kanalizacji ona powstanie jak salwator pokryje koszty budowy kanalizacji od osiedla do czajki lub jak gmina wykonana kanalizacje w calej okolicy. Moze to kiedys powstanie jedynie dodam, ze na miejska wode czekalismy ponad 5 lat i nadal jej nie ma pomimo ze wybudowano juz wodociag. Szkoda mi jedynie tych, ktorzy zaciagneli kredyty, juz je placa a dlugo jeszcze nie beda mieszkac, i ze dali sie nabrac na tak atrackyjna cene, kiedy w oklicy srednio mieszkania byly drozsze o 500 - 600 pln na metrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła mieszkank Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.acn.waw.pl 08.08.05, 20:50 ale jak widać nie mieliście duzego wpływu na to czy osiedle powstanie czy nie: ( wiesz w takiej sytuacji gdyby pytali sie pobliskich mieszkańców.. to nigdy nidzie nie powstałoby osiedle..bo zawsze byłby sprzeciwy.. a wy przeciez nie macie wyłączności..na te tereny?? tak wiec..cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.catv.net.pl 13.08.05, 18:46 wiec coz ... z tego co sie dowiedzialem, wszscy okoliczni mieszkancy jezeli beda miali wplyw na cokolowiek to beda sie na to nie zgadzac, tzn. chociazby wasza nieszczesna kanalizacja, chyba zdajecie sobie sprawe, ze wykonanie takiej inwestycji wymaga zgody kazdego wlasciciela dzialki wzdluz ktorej bedzie wykonywana inwestycja. Ciekaw jestem jeszcze jednego jak wyglada sparwa gazu do waszego osiedla, ciekawi mnie to dlatego gdyz na dzialce moich rodzicow konczy sie glowny gazociag w kierunku modlinskiej i jakos nic nie wiemy aby ktos mial nam kopac dzialke :) no chyba, ze zostanie wykonany z innej strony czego wam zycze, gdyz w przypadku dolaczenia sie do tej niby "naszej" rurki moi rodzice nie wyraza zgody tak dlugo jak bedzie to tylko mozliwe ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła mieszkank Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.ptedom.pl 19.08.05, 13:37 no tak masz racje..jak mozna się niezgodzić..to przeciez oczywiście czemu nie. Mentalność Polaków, lepiej komus przeszkodzić..prawda? Co do kanalizacji ostatnio byla zakladana u moich rodziców- inna dzielnica..i nie była wymagana zgoda kazdego mieszkńca..Ci którzy nie chcieli.. nie mają po prostu. Poza tym nie rozumiem..czemu mieszkańcy innych domów są aż tak wroga nastawieni, czym spowodowana jest ta zawiść?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: 217.153.18.* 25.08.05, 10:12 Na osiedlu Mehoffera nie będezie podłączania gazu... Ma być elektryczność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ber Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: 195.85.249.* 25.08.05, 12:00 Jakiego gazu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliodor7 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: 217.153.26.* 08.08.05, 10:37 Witam, Na ukrytym forum jeszcze nie byłem.Proszę o link do strony.Domyślam się, że powstał tam pomysł na Salwator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun713 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: 217.153.18.* 25.08.05, 10:15 Witam Sąsiadów, kupiłam mieszkanie w budynku mx2 :) proszę o info o ukrytym forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dym Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: 195.85.249.* 25.08.05, 10:29 Witaj Czy możesz podać jakiś mail do siebie. Mam parę pytań w związku z twoim zakupem pzdr d Odpowiedz Link Zgłoś
sun713 Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 25.08.05, 10:34 sun713@o2.pl lub sun713@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dym Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: 195.85.249.* 25.08.05, 11:58 No to look do skrzynki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.u.mcnet.pl 25.08.05, 13:19 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26908 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. IP: *.pl / 195.136.49.* 12.04.06, 23:08 jeszcze raz ten szm adres,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
s74x Re: Forum "OsiedleMehoffera103" w portalu gazeta. 12.12.05, 08:32 Witaj! Ja również wdepąłem w tę inwestycję. Byłem jednym z pierwszych klientów spółki, która podpisała z nimi przedwstępną umowę na lokal w budynku X-2. Zrezygnowałem, i czekam na rozwiązanie umowy. Byłem w tej sprawie u miejskiego rzecznika konsumentów, zasięgałem porady prawnej. Sprawa kanalizacji może ciągnąc się jeszcze kilka miesiecy, a przy złym układzie nawet lat. Poza tym nie ma pewności, że za jakiś czas nie dokopie się do sprawy kanalizacji (o ile faktycznie jest ona własnością tej wspólnoty) to może zapaśc decyzja na wybudowanie nowego wpustu do niej dla naszego osiedla, badz poniesienia kosztów jej modernizacji (ponoć taki jest warunek MPWiK na jej przejęcie). Nie jestem pierwszą osobą ktora zrezygnowałą, zrezygnowało do tej pory na pewno 5 osób. Pozdrawiam sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.u.mcnet.pl 07.10.05, 16:22 CZeść, Jedną z sąsziadek będę ja:-)), nie znam informacji, o które pytasz ale jestem wkurzona, że tak bardzo oddalił się termin oddania osiedla, będe mieszkaź w bud. x3, masz może jakieś aktualne wieści co do planowanego oddania? czy tez te same, czyli grudzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd_ski Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:22 Możesz się chyba nie wkurzać już więcej. Nie czeka Cię zimowa przeprowadzka. Salwator chce pójść wszystkim na rękę i ma ogłosić start akcji przeprowadzkowej dopiero późną wiosną przyszłego roku. Będzie zielono i cieplutko i ptaki będą śpiewać. A swoją drogą ciekawe kiedy doczekamy się ze strony naszego ulubionego WYKONAWCY jakiejkolwiek rzetelnej informacji? Jak będziesz na budowie pozdrów ozdobne panie ze szklanej budki i Bogu ducha winnego Pana Janka-kierownika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.11.05, 13:07 o rrrety. no to opinie conajmniej na rynku warszawskim maja zalatwiona. zamierzacie cos z tym zrobic? to niewiarygodne, ze developerzy sobie pozwalaja na takie akcje... szczerze wspolczuje, rezerwowalam tam mieszkanie, ale na szczescie sprzatnieto mi je sprzed nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilh1 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 15.11.05, 11:55 Na początku roku 2004 zacząłem szukać mieszkania w Warszawie do kupienia. Po przejrzeniu ofert, odwiedzeniu iluś tam targów mieszkaniowych zauważyliśmy z żoną, że właściwie wszystkie oferty są na rok 2005. Wtedy wydał nam się to bardzo odległy termin, więc postanowiliśmy szukać dalej. W jakiś tam sposób natrafiłem na spółkę Salwator. Po rozmowie z panią szefową (rozmowa bardzo miła) pojechałem na Mechoffera obejrzeć co oni tam budują. No okazało się że nic nie budują i że tylko jakaś dziura jest wykopana (widać było, że nie było to nic świeżego a raczej coś co się rozpoczęło i długo stało nieruszane) no i chyba fundamenty. Ogólnie obraz nieciekawy. Zapytałem więc pani szefowej co tam się dzieje i dlaczego jest jak jest. Ta po kilku próbach zbycia mnie jednak odpowiedziała, że wszystko jest już ok i że nawet tablica informacyjna jest itd. Pojechałem, zobaczyłem - rzeczywiści coś zaczęło się dziać. Jako że cena była atrakcyjna (3300 za m2 przy cenach na rynku ok 4000 za m2) oraz jako że pani kierowniczka zapewniała że będę mieszkał jeszce w grudniu 2004 (a był marzec może kwiecień) zdecydowaliśmy się z żoną na zakup mieszkania. O umowie już ktoś na forum pisał, że była niespójna, nierzeczowa, niegramatyczna i zawierała błędy ortograficzne, więc nie będę się powtarzał. Oczywiści umowa przewidywała zakończenie budowy na 1 kwartał 2005 z możliwością opóźnienia do 3 miesięcy. Jednak pani kierowinczka potupując nogą zapweniała że nie ma możliwości jakiegokolwiek przedłużenia i że mieszkanie napewno będzie na grudzień. Wtedy jeszcze nic nie podejrzewaliśmy.... No i zaczęło się. Jako że kupiliśmy nasze pierwsze mieszkanie, cieszyliśmy się z tego bardzo i co tydzień jeźndziliśmy patrzeć jak nasz dom rośnie. Po pewnym czasie zacząłęm zauważać, że chyba rośnie trochę wolno, bo na Ursynowie w tym czasie zdążyli dziurę wykopać, dom postawić i ludzie się wprowadzić w o wiele większym bloku, a tu postawili raptem 2 piętra. Zaczęliśmy się dopytywać pani kierowniczki czy wszystko w porządku na co ona nas zapweniała, że jak najbardziej grudzień jest aktualny. Aktualny to aktualny - OK. Na koniec sierpnia mieli w końcu postawione mury. Na początek września w harmonogramie (oczywiście nie tym pierwotnym tylko którymś tam przesuniętym już) był dach. Było widać, że przy takim tempie się do grudnia z dachem nie wyrobią, nie mówiąc juz o instalacjach i całej reszcie. Pani kierowniczka oczywiście zapweniała, że taki dach to 2 tygodnie ( :) hehehe) i że jak wrócę z uropu to dach bedzie. Była gotowa to krwią podpisać. Oczywiście wróciłem z urlopu a dachu nawet nie zaczęli. No i od tej pory wszystko postanowiłem załatwiać na piśmie. Na początku listopada nadal utrzymywali że do końca grudnia będzie ok (no w to to już nie wierzyłem). Zacząłęm zadawać pytania (zresztą wcześniej też już je zadawałem) jak oni planują to otynkować zimą, bo przecież przy mrozach raczej nic nie można robic, na co pani kierowniczka z całą świtą i panem kierownikiem uśmiechali się tylko i wymijająco odpowiadali, że wszystko pod kontrolą. Minęła zima a dachu jak nie było tak nie było. Skończyli go gdzieś na wiosnę po wielkich bólach. No i zabrali się do wstawiania okien. "No to to musi już pójść szybko" - pomyślałem. A gdzie tam! Ze 2 miesiące wstawiali okna!!!!. W międzyczasie nieśmiało zaczęło się ocieplanie i kładzenie instalacji elektrycznej. Jeśli chodzi o instalację elektryczną to prosili nas już w czerwcu (2004) chyba abyśmy powiedzieli gdzie chcemy mieć gniazdka i takie tam, bo to juz najwyższy czas i że to ostateczny termin. Instalację zaczęli na wiosnę 2005... Oczywście prace tynkarskie zarówno w środku jak i na zewnątrz przebiegały baaaardzo powoli. Powoli, dlatego że firma posiadała raptem 1 agregat (albo 2 - już dokładnie nie pamiętam) do nakładania tynku wewnętrznego (rozmawiałem z kierownikiem budowy), roboty wykonywał jeden elektryk, budowało kilku gości poruszających się po budowie bez kasków i popijających browarka (widziałem!!!). W końcu na wiosnę zaczęliśmy wspominać coś o zbliżających się karach za opóźnienie. No już teraz to mówili że na bank będzie na czerwiec (od lipca mieli płacić) i tu już nic się nie stanie. W międzyczasie okazało się, że jeszcze nie mają wszystkich pozwoleń na przyłączenie gazu itp!!!! O zgrozo! Kto im wydał pozwolenie na budowe? Los chciał, że pożegnałem się ze stolicą w połowie roku. Mieszkanie trzeba było sprzedać. W umowie było, że jeśli bym odstąpił do umowy, to przepada zadatek w wysokości 10.000 zł. No trudo powiedziałem. Ale tu miło mnie zaskoczyli. Sami zaproponowali, że oddadzą całą wpłaconą przeze mnie kwotę!!! Pewinie już im się gorąco robiło. Kasę oddali w terminie - jedyne co im się udało w terminie. Los rzucił mnie do Poznania. Kupiłem mieszkanie w Budimexie. Do końca grudnia ma być :). Naiwniak powiecie, ale tym razem sie nie martwie - aż miło patrzeć jak rośnie. Jestem tam kilka razy w tygodniu i widze jak brygada się uwija. Blok już prawie ocieplony i pomalowany (80%). W środku roboty skończone, 2 pierwsze bloki oddane w terminie - już się pranie na balkonach suszy). Odradzam firmę Salwator z Krakowa!!! Człowiek kupuje mieszkanie nie po to żeby się denerwować. Ostatnio byłem w Warszawie (w listopadzie 2005). Z ciekawości zajechałem na Mechoffera zobaczyć czy już mieszkają. Mieszkają myślicie? NIE!!! Bloki co prawda wykończone - przynajmniej z zewnątrz ale plac budowy bardzo spokojny, nikogo nie widać. Wokół bloków budowlany nieład. Ba! Bałagan! Jestem ciekaw czy ci którym się nie udało tak jak mi będą w tym roku mieli choinkę we własnym mieszkaniu, czy tak jak w zeszłym pozostanie im tylko nadzieja, że może za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 20:50 moim zdaniem to jest skandal, by tak sobie poczynały firmy developerskie. to jest sprawa na reportaż telewizyjny. powinny się tym zainteresować media i pzestrzzec przed nieuczciwcami. naciąć się każdy może , skoro jestesmy zmuszeni kupować dziurę w ziemii. I salwator, o teoretycznie nieposzlakowanej opinii na rynku krakowskim, jest tego dobrym przykladem. swoją drogą to jest może jakaś rada dla tych, którzy kupili mieszkania przy mehofera. być moze nagłośnienie sprawy przez tv przyspieszylo by ich tempo w konczeniu inwestycji. mozna by do tego dolaczyc slynne jw destruction, które gdziekolwiek nie zaczyna, konczy co najmniej z rocznym opoznieniem... czemu takie firmy jeszcze istnieja? pewnie pomaga im niemoc zastosowania wobec nich szybko i sprawnie kodeksu prawa. potega tv moze naprawde okazac sie w tej sytuacji pomocna. zainteresujcie ludzi swoim problemem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.plj.com.pl 28.11.05, 15:34 Witam wszystkich. A już mamy koniec listopada. Dokładnie tak będę mógł napisać za miesiąc z tego samego miejsca. Niestety nasze mieszkanka jak stały tak stoją i jeszcze postoją. Ludzi z Salwatora powinni karać a zwlaszcza przemondrzałą P. Wożniak. kiedy odpisuje mi - "w krótce, niebawem, w najbliższym czasie" Już nie piszę, nie drzwonię, bo po co. Jestem tak na nich wściekły że i P. Wożniak się dostało. Kierownik budowy może i człowiek potrzciwy lecz kłamca. Lale w baraku - sam nie wiem po co one w ogóle tam są??? Na żadne z zadanych pytań na nic mi nie odpowiedziały lecz kierowały do Wożniak. Ta s koleii kompletny brak wiedzy i kompetecji. Zadałem jej jedno pytanie - kiedy? Odp. w najbliższym casie. A kiedy jest u pani najbliższy czas? Rzuciła słuchawką. Dostało się jej parę jobów za to. Cóż kupiłem, czekam, czekam, czekam. Robert z X1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoszły nabywca. Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.skorosze.net 16.11.05, 15:48 Coś nie tak z Mehoffera? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilh1 Re: SALWATOR - Mehoffera 103 17.11.05, 08:33 Hehehe :) dowcipas! "Cos nie tak" :) Pocztaj to forum to sie za glowe zlapiesz. Tylko czekam za Jaworowicz tam przyjedzie ze Sprawą dla reportera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sila spokoju Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 27.11.05, 12:16 Kupilem mieszkanie na mehoffera - i bede pewnie jeszcze dlugo czekl na tych idiotow. Na razie patrze i zastanawiam sie kiedy bedzie u nas na tyle normalnie, zeby po takiej akcji developer musial wyplacic na tyle duze odszkodowania, zeby sie w posadach zachwial? A tak swoja droga ktos sie orientowal czy i kiedy osiedle zostanie oddane i jak mozna od nich troche grosza wyciagnac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:50 Firma Salwator to stado oszustów. Oni nie tylko oszukują przyszłych mieszkańców ale również wykonawców z którymi podpisuja umowy na roboty przy Mehoffera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.chello.pl 28.11.05, 16:03 dzisiaj pisali o Was w zyciu warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kin Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.skorosze.net 28.11.05, 18:35 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=75345 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla ..sasiadka Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 01.12.05, 00:46 Nie chce straszyc..ale zrezygnowałam bo okazało sie ze cały ten salwator to smierdzaca sprawa. powiem tylko tyle,że moga miec problem z uzyskaniem zgody na uzytkowanie zasiedlanie. Zadzwoncie do inspektoratu nadzoru budowlanego, polecam to waszej uwadze..przykro mi ale to naprawde nierzetelny inwestor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 01.12.05, 09:28 A czy mozesz powiedziec o co konlretnie chodzi z tym problemem ze zgodą na uzytkowanie. Kiedys probowale dowiedziec sie w nadzorze cokolwiek o salwatorze ale powiedzieli mi ze nie jestem stroną spraw i nie moga mi nic powiedziec. Jestem bardzo zainteresowany ta inwestycja? dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 193.108.206.* 01.12.05, 14:00 cała ta inwestycja śmierdzi szambem, ludzie, który kupili rezygnują, nie pchajcie się w to. Tam już nie było wolnych mieszkań, a teraz znowu są tylko dlatego że ludzie się wycofali. Na początku wszystko było ślicznie i kolorowo. Oddanie miało być na 12.2004. Potem już było tylko zwodzenie i kolejne opóźnienia. Mamy 12.2005 i nie zanosi się na oddanie, a jeśli jakimś cudem im się uda, bo developer chce tego dokonać za wszelką cenę i wykręcić się od odpowiedzialności, zostawią przyszłym lokatorom kłopot na głowie. Otóż ten developer półlegalnie chce podłączyć się do prywatnej kanalizacji innego osiedla w tym rejonie - Pludy Village. Ta kanalizacja już teraz się zapycha, zdarzają się awarię, więc takie połączenie poskutkuje katastrofą fekaliczną na obydwu osiedlach. Niektórzy przyszli mieszkańcy z mehoffera nie zdają sobie sprawy co chce im załatwić developer. Zresztą sama decyzja urzędnicza była już zaskarżana przez mieszkańców Płudy, chodzą pogłoski że salwator uzyskał ją dzięki "kopercie", bo inaczej nie mogła ona zapaść ze względu na możliwości katalizacji osiedla Płudy. Sprawa znajdzie finał w sądzie, a wtedy jeśli salwator zdąrzy oddać mieszkania, z kłopotem zostaną mieszkańcy, dlatego salwator idzie po trupach, żeby podpiąć. Jeśli nie zdąrzy to zostanie wybudowane tam szamba, co istotnie podraża koszty utrzymania jak też o czym wiadomo powszechnie niesie ze sobą inne atrakcje. Nie wiadomo co z gazem, z kotłowniami, mieszkania do tej pory są nie powykańczane. Nie wiadomo co ze zgodą na użytkowanie. Z prawej strony osiedla chcą postawić jeszcze jeden budynek, o czym cały czas kłamali że nie postawią. Między osiedlem a ulicą jest pas ziemi kilkumetrowy, którego nie oddali dla osiedla i jest obciązony hipoteką. W umowie jest niby służebność gruntowa wobec wspólnoty, ale już developer nie zgadza się na zapis, że bezpłatna. Sama umowa jest beznadziejna ale nawet i z jej zapisów firma się nie wywiązuje - nie płaci karnych odsetek za spóźnienie, nie zwraca podwojonego zadatku tym którzy zrezygnowali. Tych rzeczy są jeszcze dziesiątki, ale musisz rozmawiać z ludźmi którzy w tym są na bieżąco, ja uciekłem jakiś czas temu. Naprawdę, szanujcie swoje pieniądze, nie wierzcie w kłamstwa pracowników Salwatora, nie ładujcie . Oni już setki razy oszukiwali swoich klientów. Bardzoe bezczelnie. Nie chodzi tylko o termin oddania, który wieloktotnie przesuwali, ale o kłamstwa w oczy np. o dodatkowym budynku, o zgodzie na kanalizację, o której już wieloktotnie od miesięcy twierdzili że jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla sasiadka Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.acn.waw.pl 01.12.05, 15:02 oczywiście ze nie jestes strona..ale to jest smieszne bo w koncu pakujesz tam kase..wiec niby co stroną jestes..ehh dowiedziałam sie od pani która nie powinna mi tego mówic ze sprawa jest niezwykle zagmartwana i ze nie donczyli pewnych spraw z inspektoratem..jednym slowem olali go wiec inspektorat czeka kiedy to salwator zglosi sie kiedy bedzie chciał uzyskac pozwolenie na zasiedlenie..i wtedy moze byc różnie..oczywiscie moze byc dobrze ale mogą byc tez problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: 195.85.249.* 01.12.05, 15:31 No to pieknie znaczy ze beda mieszkac na budowie....ech czy jest jakis jeden uczciwy developer w tym kraju... dzieki z wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan x Re: SALWATOR - Mehoffera 103 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 22:33 problem polega na tym, ze pozwolenie na budowe maja na firme budirem a powinni przepisac na siebie. oczywiscie uwazaja ze nie musza ale w koncu nie sa wladza ustawodawcza a jedynie powinni respektowac prawo. tak wiec wlasciwie nie maja pozwolenia na budowe:( Odpowiedz Link Zgłoś
kamilh1 Re: salwator - Mehoffera 103 06.04.06, 12:40 Czy moglby ktos napisac co sie teraz dzieje na mehoffera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhgf Re: salwator - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:21 Nic się na Mehoffera nie dzieje. Poczytaj sobie tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=37927152 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wap Re: salwator - Mehoffera 103 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:30 Poszukujemy nieświadomych sąsiadów inwestycji przy Mehoffera 103. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26908&t Odpowiedz Link Zgłoś
heliodor8 Re: salwator - Mehoffera 103 09.06.06, 11:03 Myślę, że takich nie ma. Przecież tę inwestycję każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: salwator - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl 10.06.06, 08:37 powie ktos kiedy termin oddania tej przeuroczej inwestycji? oj chyba jednak szykuje sie 2007 rok..wielkimi krokami..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: salwator - Mehoffera 103 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.06, 21:36 pytasz jako potencjalny sasiad? a co do terminu.....a kto to wie....nawet ci co buduja nie wiedza..... w tej szafie moze byc jeszcze wiele trupow Odpowiedz Link Zgłoś
blackone76 Re: salwator - Mehoffera 103 10.06.06, 22:39 na stronce salwatora jest napisane ze terin oddania to koniec wrzesnia 2006. Ale czy to jest realny termin nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś