Dodaj do ulubionych

Energomontaz Polnoc - Zawiedzeni

10.04.02, 12:41
Jesteśmy ciekawi czy Energomontaż Północ SA zna opinie swych klientów wyrażane
na stronach www.gazeta.pl w dziale nieruchomości / „Nie daj się Developerowi!”?
Jeśli nie, to zapraszamy do odwiedzin! – dowiedzą się Państwo co myślą o
Waszych usługach doszli i niedoszli klienci Energomontażu Północ SA!
Mamy nadzieję, iż zarząd Energomontaż Północ SA będzie miał na tyle odwagi by
zająć stanowisko w sygnalizowanych sprawach, do których należą np.:
niedotrzymywanie terminów odbioru mieszkań, wykorzystanie przeciętnej jakości
materiałów budowlanych i kiepski standard wykończenia mieszkań, zatrudnianie
obcokrajowców na budowach, zaległości płatnicze względem podwykonawców czy
wreszcie niekompetentna i nieuprzejma obsługa pań z biura mieszkaniowego.
Zarządzie Energomontaż Północ SA! - liczymy na Państwa poczucie przyzwoitości i
odwagę
ZawiedzeniEnergomontażPółnoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Energomontaz Polnoc - Zawiedzeni IP: 212.160.130.* 11.04.02, 07:41
      Powiem krótko: EP ma swoich Klientów za najwyżej - NIC. Chodzi jak zwykle o
      pieniądze, a zwłaszcza kto lub co i ile ma ich na swoim koncie.
      Żadnej rzetelnej, uczciwej informacji z inicjatywy / od firmy.
      Terminu odbioru jeszcze nie ma, a jest już ponad +6 miesięcy przy czasie
      realizacji 24 miesiące. Po prostu - bez komentarza.
      Z moich wniosków EP skończyło z budowaniem mieszkań i zaczęło inwestować w
      budowę "domków jednorodzinnych". Czyli zaczęło "obsługiwać" Klientów z grubszym
      portfelem. Osobiście mam nadzieję, iż opinie i obsługa dotychczasowych Klientów
      przez EP i jej skutki doprowadzą do "obudzenia" EP. Oby nie było za późno, lecz
      to nie mój interes.
      Pozdrawiam
      Piotr
      • janeq Re:Jozefoslaw -Energomontaz Polnoc 19.04.02, 12:26
        Osiedle Jozefoslaw-Julianow - opoznienia Energomontazu Polnoc.
        Domy stoja, teren prawie wykonczony, ale wykonawca
        nie jest w stanie podlaczyc mediow. Przyszli lokatorzy
        otrzymuja coraz to inne termny, i pokretne wyjasnienia
        nt. przyczyn opoznien.

Grupa osob majaca juz dosc czekania, postanowila
        sprobowac powyjasniac te sprawy. Umowy Energomontaz
        podpisal dla siebie korzystne, wiec biernosc przyszlych
        lokatorow jest tylko im na reke.

Jesli masz z EP podpisana umowe i chcialbys nawiazac kontakt
        wiecej informacji nt. planowanych dzialan
        (naciski na zarzad EP, wspolne pisma, wspolny prawnik,
        jak bedzie trzeba to dzialania w prasie i internecie itp)
        mozna uzyskac piszac na adres janeq@wp.pl

janeq
        • Gość: Leszek Konkel Re:Jozefoslaw -Energomontaz Polnoc IP: 195.94.206.* 08.01.03, 23:29
          Może wymienimy się e-mailami?
          Mój to leszekk@itnet.com.pl
          Mieszkam na Letniskowej 4/2
          Leszek
      • Gość: Iza Re: Energomontaz Polnoc - Zawiedzeni IP: *.c2000.com.pl 20.06.02, 09:20
        Cześć Piotrze
        Czyżbyś zakupił mieszkanie na Orzyckie? coś mi się wydaje że tak. Ja również
        oczekuję na odbiur mieszkania z opóźnieniem 6 mies. a będzie więcej! odbyłam
        spotkanie z z-cą prezesa - Klasickiem- to był dopiero szok. Facet jest chamem
        jakich mało, obiecał mi po rozmowie przesłać dokument z info o przewidywanym
        terminie oddania mieszkań i do tej pory nic nie dostałam tyle że ja już się
        niczemu nie dziwię, czy masz jakiś pomysł jak ich pogonić? ja już nie mma
        zdrowia!!!!!!!!
    • Gość: bitri Re: Energomontaz Polnoc - Zawiedzeni IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.05.02, 06:24
      Faktycznie w biurze niezbyt uprzejmi...
      • Gość: L Re: Energomontaz Polnoc - Zawiedzeni IP: 62.233.175.* 09.05.02, 10:11
        Czy jest jakis postep(konkretny termin) przy podlaczaniu Mediow na osiedlu EP
        Jozefoslaw-Julianow?

• Gość: Jantar A ja zadowolony jestem IP: 157.25.84.* 20.06.02, 09:32
      Mój blok (jantar IV na www.smgl.com.pl) też budował energomontaż (tylko nie
      wiem czy północ) i nie jestem z nich taki niezadowolony jak wy. Fakt że my jak
      kupowaliśmy mieszkanie to blok już stał i był właśnie tynkowany - także nie
      wiem czy były jakieś wielkie opóźnienia. Wszelkie zgłoszone usterki (mamy trzy
      lata gwarancji) są sprawnie i bez gadania naprawiane.
      • Gość: stefan Re: A ja zadowolony jestem IP: *.pkobp.pl 20.06.02, 13:06
        drobny szczegol
        tam Energomontaz Polnoc byl wykonanwca kase trzymala spoldzielnia Goclaw
        Lotnisko
        w przypadku innych inwestycji gdzie klienci czuja sie pokrzywdzenia EP jest
        inwestorem i wykonawca, wiec nie ma na nich bata finansowego
        • Gość: jantar A jak tak - to wam współczuje IP: 157.25.84.* 20.06.02, 13:20
          • Gość: DG Re: A jak tak - to wam współczuje IP: 195.94.206.* 15.01.03, 14:52
            Mieszkam od 2-óch na osiedlu przy Malborskiej wybudowanym przez Energomontaż.
            Nie mam zastrzeżeń. Mieszka się b. dobrze - firma wszystkie usterki (było ich
            naprawdę niewiele) usuwała na bieżąco. Jak ja kupowałam mieszkanie panie w
            biurze były bardzo miłe. Administracja ( zapewniona przez EP) jest naprawdę na
            wysokim poziomie i myśli o nas, czyli mieszkańcach osiedla.
            • Gość: Piotr Re: A jak tak - to wam współczuje IP: proxy / 212.160.130.* 16.01.03, 08:31
              Witam,
              Zwłaszcza do poprzedniczki. Liczą się fakty, a "punkt widzenia zależy od"
              zwłaszcza "miejsca siedzenia" i posiadania itd. itp.. Jeśli ktoś mieszka w
              inwestycji Malborska 1 lub 3 lub Kondratowicza 45 ogólnie od dwóch lat to
              wnioskuję - jest współwłaścicielem w bloku mieszkalnym Malborska 3. Zadanie
              inwestora odnośnie Malborskiej 3 było "wykonane", lokale były około 3 miesiące
              przed terminem przekazywane "kupjącym". Informacje na podstawie wypowiedzi
              pewnych współwłaścicieli po fakcie ( powiedzmy z "pierwszej ręki"). Odnośnie
              części inwestycji Malborska 1 ( tu akurat mam szczęście mieszkać ) - nie znam
              faktu odebrania lokalu przez nikogo z sąsiadów wcześniej niż - z opóźnieniem 4
              (cztery) miesiące. Trudno znaleźć w sumie wspólny punkt odniesienia dla
              porównania tych dwóch części inwestycji, lecz tylko nawet te względne wyniki
              świadczą, że jako spółka akcyjna - organizacja, firma EP może - była kiedyś
              dobrą firmą. Poza tym po prostu - no comment.
              Z najświeższych informacji - to w tym miesiącu podano informację o przekazaniu
              miejsc postojowych dla/w lokalizacji Malborka 1 = "tylko" 15 ( piętnaście )
              miesięcy opóżnienia.
              Nie oczekuję żadnego współczucia. To są tylko drobne informacje z "życia
              wzięte". Powiedzmy, przecież: życie nie jest proste i zawsze są jakieś problemy
              itp. itd.. Inwestorzy się zmieniają, klienci się zmieniają ...
              Pozdrawiam,
              Piotr
              • Gość: Xen Re: A jak tak - to wam współczuje IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 17.01.03, 14:12
                Witam,
                widzę, że jest kilka osób z Malborskiej na forum.
                Może by tak założyć własne forum? A może już takie istnieje tylko
                ja nic nie wiem?

Pozdrawiam
                mieszkaniec Malborskiej
                Xen
                • Gość: hauer Re: A jak tak - to wam współczuje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 16:11
                  ello sąsiedzi (Malborska).
                  mam pytanko. jak się zapatrujecie na to, że kazali wam zapłacić ileś tam ZŁYCH
                  za metr kwadratowy, wliczając weń wszelakie koszty zwiazane z inwestycją. a
                  otrzymaliście zupełnie inny towar jak sąsiedzi z budynków wybudowanych
                  wcześniej. mam na myśli np: windy KONE (ostatni szmelc na rynku, a w tym
                  przypadku wykonanie poniżej krytyki.), wentylacja (rura z wiatrakiem na końcu -
                  sąsiedzi mają HELIOS-a -o wiele droższe rozwiazanie). tak się tylko pytam, bo
                  uważam że te "booce" a zarządu EP, mogły by wam zwrócić kasę za ten szmelc
                  (różnicę w cenie 1m2 w różnych budynkach) co wy na to????
                  pozdrawiam somsiaduff

• Gość: Piotr Re: A jak tak - to wam współczuje IP: proxy / 212.160.130.* 20.01.03, 08:32
                    Witam sąsiadów,
                    Powiedzmy wszystkie wymienione przez ciebie elementy wyposażenia lub
                    wykończenia należą szczególnie do tak zwanej części wspólnej i potencjalnie
                    jeden lub kilku współwłaścicieli może być dużo za mało do osiągnięcia celu -
                    odzyskania co najmniej części pieniędzy. Problem jest zasadniczy - według mnie
                    niestety jesteśmy zbyt rozproszeni, z różnych powodów, a zwłaszcza interesów
                    prywatnych lub/i ogólnie - braku chęci do "pilnowania" tych zwłaszcza własnych
                    wspólnych interesów. Niestety zauważyłem to na pierwszym spotkaniu Wspólnoty i
                    dlatego sceptycznie podchodzę do możliwości. Jeśli statut będący praktycznie
                    kserokopią innego, na dodatek do poprawienia lub doprecyzowania "przechodzi" -
                    praktycznie stosunkiem 99 do 1 to jakie można mieć szanse w roszczeniu w
                    stosunku do inwestora. Udział inwestora był duży, lecz nie większościowy i
                    przy .... możliwe było naprawdę podjęcie odpowiednich decyzji dla pchnięcia
                    spraw w kierunku korzystnym - dla nas.
                    Ogólnie, nie jest chyba wszystko stracone - bo z tego co wiem to inwestycja lub
                    etap inwestycji nie jest jeszcze przecież zakończony ( Malborska 1 to już około
                    16-ty miesiąc na plusie) i bardziej - nie może być rozliczony finansowo. Teraz
                    zależy to od nas - co możemy jeszcze zrobić i czy w ogóle to zrobimy.
                    Może czas pomyśleć o rozliczeniu finansowym i w miarę szybko się spotkać. Jeśli
                    nie - to szkoda czasu.
                    Pozdrawiam,
                    Piotr
                    • Gość: hauer Re: A jak tak - to wam współczuje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 15:35
                      thx piotr.
                  • Gość: Xen Re: A jak tak - to wam współczuje IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 20.01.03, 18:44
                    Co tam winda. Jeszcze jeździ :)
                    Ale co z brakiem wykończenia części wewnętrznej osiedla:
                    Schody na antresolę i kładka nad wiazdem do garaży nadal zamknięte.
                    Nieupożądkowany ogródek nad antresolą.
                    Zamknięte drzwi z sekcji 9 i 10 do środka osiedla.
                    Zamknięta na błucho furtka, przy banku,
                    która prowadzi do nieistniejących schodów.
                    Brak oświetlenia nad wejściami do sekcjami 9 i 10.
                    To tylko kilka niedoróbek, które wychwyci nawet laik nie zaglądając w plany.
                    Na spotkaniu wspólnoty "ktoś" wspominał o dokończeniu niedoróbek do końca
                    roku. Nawet nie próbowano tego robić.
                    O, przepraszam. Z garażami coś się ruszyło.
                    Pozdrawiam sąsiadów
                    Xen

• Gość: hauer Re: A jak tak - to wam współczuje IP: 62.233.202.* 20.01.03, 23:25
                      moja dziewczyna napomknęła coś o basenie, który jakoby miał się znajdować na
                      terenie osiedla Malborska. czy ktoś go może idział? horera! gdzie jest basen!!!
                      • Gość: Piotr Re: A jak tak - to wam współczuje IP: proxy / 212.160.130.* 21.01.03, 07:34
                        Panowie i dla doświadczenia innych którzy są w podobnej sytuacji itp.,
                        - Może jednak cokolwiek skutecznie z tym zrobić i spróbować zadziałać. Jak
                        czytam tylko Wasze posty - jest wiele do zrobienia - przez inwestora i
                        podejrzewam za nasze pieniądze, które zapewne dostał już na konto. Z grubsza EP
                        ewidentnie nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. Z uwagi na stan realizacji
                        inwestycji raczej - nie sposób nawet pomyśleć - że jest "zamknięta" finansowo.
                        Zgodnie z KC jeśli jedna ze stron umowy nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań
                        druga strona w końcu ma uzasadnione postępowanie do wykonania danych np. części
                        umowy przez inny podmiot, organizację lub kogokolwiek. Otrzymując faktury/ę za
                        wykonanie tych części umów obciąża nią stronę, która nie wywiązuje się ze
                        zobowiązań. Tylko droga może być trudna - poprzez sąd. To że proces może trwać
                        lata też można ewentualnie rozwiązać. Wszyscy znamy stopy, a zwłaszcza stopę
                        redyskonta itd. Wszystko to można uwzględnić - tylko niestety potrzebna jest
                        spora determinacja - jednak nie jednej, czy kilku współwłaścicieli.
                        Bez tego - na razie mamy basen - jakiś wirtualny - taki jak każdy z nas może
                        sobie wymarzyć.
                        Do czasu braku rozliczenia finansowego inwestycji potencjalnie mamy większe
                        szanse - więć co robimy. Cóż, proponuję spotkanie. Najwyższy czas może zacząć
                        działać, bo na razie to są tylko "słowa, słowa, słowa". - Inne propozycje?
                        Pozdrawiam,
                        Piotr
                      • Gość: Xen Re: A jak tak - to wam współczuje IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 21.01.03, 08:54
                        Gość portalu: hauer napisał(a):

> moja dziewczyna napomknęła coś o basenie, który jakoby miał się znajdować na
                        > terenie osiedla Malborska. czy ktoś go może idział? horera! gdzie jest
                        basen!!!

BASEN???
                        Baseny sprzedaje w Wawie tylko jedna firma. JWC!
                        Zresztą po co nam basen, tuż za kanałem Brudnowskim mamy
                        piekny Aqua Park. Ech, ręce opadają.
                        Xen
                        • Gość: hauer Re: A jak tak - to wam współczuje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 11:38
                          a to przepraszam!!! nie zauważyłem tego Aqua Prku, teraz już wiem gdzie jest!
                          tylko jakoś nie przepadam za pławieniem się wespół z kaczkami krzyzówkami.
                          pozdrawiam somsiadoof!
                          • Gość: DG Re: A jak tak - to wam współczuje IP: 195.94.206.* 21.01.03, 15:10
                            Basen, a raczej brodzik jest za zamkniętą furtką do nieistniejących schodów na
                            antresolę. Lokal jest gotowy do oddania (tak twierdzi EP)ale nie ma chętnego do
                            prowadzenia tego interesu. Ludzie - niedoróbki są, ale pomyślcie o niedoszłych
                            sąsiadach z Rembielińskiej - WAR INWEST
                            Pozdrawiam,
                            • Gość: Xen Re: A jak tak - to wam współczuje IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 21.01.03, 17:51
                              Gość portalu: DG napisał(a):

> prowadzenia tego interesu. Ludzie - niedoróbki są, ale pomyślcie o
                              niedoszłych
                              > sąsiadach z Rembielińskiej - WAR INWEST
                              > Pozdrawiam,

Szerze Współczuję klientom WARINWESTu. Porównanie jednak jest nie na miejscu,
                              bo o ile WARINWEST to zwykli oszuści to my jesteśmy klientami poważnej firmy,
                              która dba o swoich klientów, jak mniemam.
                              Wiem, że we łbach nam się poprzewracało od tego dobrobytu bo przecież ściany
                              stoją, więc o co chodzi? O solidność. W dzisiejszych czasach jest to jedna
                              z tych rzeczy na którą trzeba uczciwie zapracować a to wciąż takie niepolskie.

Xen
                              • Gość: Piotr Re: A jak tak - to wam współczuje IP: proxy / 212.160.130.* 22.01.03, 08:17
                                Porównywać można do wszystkiego i wszystko, a jeśli EP przy wyborze swojej
                                Strategii jako podmiot dla odniesienia przyjmuje warinwest to już nie
                                jest "poważną firmą". ( Porównania do warinwestu słyszałem nie tylko w biurze
                                mieskaniowym EP) Komentarz - to dno!!! Poza tym - w czym i jak EP dba o swoich
                                Klientów? Chciałbym także wspomnieć, że EP jest spółką akcyjną, notowaną na GPW
                                i to o "czymś" świadczy oraz do "czegoś" zobowiązuje. Sądzę, że nie przewróciło
                                nam się w głowach - tylko co najmniej rynek tak się zmienił, że możemy wymagać
                                elementarnej rzetelności w wykonywaniu zobowiązań wynikających przecież jeszcze
                                nierzadko z umów z klauzulami zabronionymi.
                                Jeśli wolno uzyskać informacje od sąsiadów - czy otrzymaliście może już z
                                hipoteki powiadomienia o zaistnieniu faktu "czegoś" takiego jak Księga
                                Wieczysta oczywiście dla Waszych lokali. Ogólnie - podobno w Warszawie - jeśli
                                lokal był nowy, dopiero co wybudowany - to ta "formalność" trwała tylko około 3
                                (trzy) miesiące. Aktualnie mija już ponad pół roku w moim przypadku i
                                powiedzmy - jestem zaniepokojony, stąd pytanie. I to też ewentualnie temat,
                                którym warto by się zainteresować. Nie wywołując ..., będę wdzięczny za info.
                                Pozdrawiam,
                                Piotr
                                • Gość: hauer Re: A jak tak - to wam współczuje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 12:24
                                  moja dziewczyna nic nie mówiła o "księdze" a akt notarialny podpisywała kilka
                                  miesiecy temu.
                                  somsiadoof pozdrawiam
                                • Gość: Xen Akty notarialne IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 22.01.03, 12:26
                                  Ja też jeszcze nic nie dostałem z sądu. Mówiono nam
                                  o kilku miesiącach.
                                  Mój brat podpisywał właśnie akt notarialny na Tarchominie
                                  i powiedziano mu od razu, że wcześniej jak za rok to nie ma
                                  co liczyć na założenie księgi wieczystej.
                                  Pocieszam się, że u nas na Targówku będzie szybciej bo przecież mniej się
                                  buduje. Może ktoś wie w którym sądzie są założone nasze sprawy?
                                  Pozdrawiam
                                  Xen
                                  • Gość: hauer Re: Akty notarialne IP: 62.233.202.* 23.01.03, 00:17
                                    Sąd dla Mokotowa, IX wydział ksiąg wieczystych. czy jakoś tak.
                                    pozdrawiam somsiadoof
                                    • Gość: DG Re: Akty notarialne IP: 195.94.206.* 23.01.03, 08:42
                                      Akt notarialny podpisałam w sierpniu 2001, po roku i 2-óch miesiącach dostałam
                                      powiadomienie z sądu o założeniu księgi.
                                      Pozdrawiam,
                                      • Gość: Piotr Re: Akty notarialne IP: proxy / 212.160.130.* 23.01.03, 13:27
                                        Dzięki za info.
                                        Wprowadzam poprawkę na KW - 12-15 mięsięcy przy nowym lokalu dla Warszawy.
                                        Tak ogólnie - bez dokładnych danych - oddaje się do użytku coraz mniej nowych
                                        lokali z roku na rok i w 2003 - też będzie ich mniej. Aż nasi wielcy od
                                        infrastruktury dwoją się i troją. Przecież "zamknięto" Kasy Mieskaniowe
                                        i "dadzą" niedługo szansę za jedyne "8%" dla ... .I jak widać pewne nasze sądy
                                        też celują raczej w kierunku jakości warinwestu lub co najmniej działają -
                                        strajkując po włosku.
                                        Cóż, "co ma wisieć, nie utonie", jeszcze poczekam (na tę KW).
                                        Pozdrawiam,
                                        Piotr
                                      • Gość: Piotr Re: Akty notarialne IP: proxy / 212.160.130.* 23.01.03, 13:27
                                        Dzięki za info.
                                        Wprowadzam poprawkę na KW - 12-15 mięsięcy przy nowym lokalu dla Warszawy.
                                        Tak ogólnie - bez dokładnych danych - oddaje się do użytku coraz mniej nowych
                                        lokali z roku na rok i w 2003 - też będzie ich mniej. Aż nasi wielcy od
                                        infrastruktury dwoją się i troją. Przecież "zamknięto" Kasy Mieskaniowe
                                        i "dadzą" niedługo szansę za jedyne "8%" dla ... .I jak widać pewne nasze sądy
                                        też celują raczej w kierunku jakości warinwestu lub co najmniej działają -
                                        strajkując po włosku.
                                        Cóż, "co ma wisieć, nie utonie", jeszcze poczekam (na tę KW).
                                        Pozdrawiam,
                                        Piotr
                                        • Gość: Xen Re: Akty notarialne IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 23.01.03, 17:05
                                          Czekać można, tylko bez KW jesteśmy
                                          uziemieni, bo i stawka kredytu hipotecznego wyższa
                                          i jakby co to mieszkania bez KW sprzedać się nie da.
                                          A teraz z innej beczki,
                                          Czy ktoś może był w Zarządzie Wspólnoty "Przy Ratuszu"?
                                          Rok się skończył a o rozliczeniu finansowym nic nie słychać.
                                          Pozdrawiam
                                          Xen
                                          • Gość: Piotr Re: Akty notarialne IP: proxy / 212.160.130.* 24.01.03, 08:02
                                            Cześć,
                                            Kwestia KW - sądy. Ogólny "płacz", przepracowanie, brak pieniędzy itd. itp.. I
                                            moje no comment w tym temacie - trzeciej, czy czwartej władzy. Może gdyby tak
                                            dokonać prywatyzacji = anarchia, czy herezia. Pojedyńczy - my mali - możemy
                                            praktycznie nic. Skutki jednak - my najlepiej najpewniej odczuwamy i znamy.
                                            Odnośnie "końca roku" to rozliczenie odbędzie się w Czerwcu to jest na dzień do
                                            31 Czerwca 2003. Poza tym każdy członek (współwłaściciel nieruchomości)
                                            wspólnoty ma prawo do kontroli finansowej praktycznie w każdym dniu (oczywiście
                                            oprócz świąt, niedziel itp.), zgodnie z ustawą. Cóż, akurat ja czekam na ten
                                            pierwszy raport finansowy. Zwłaszcza cyfry i liczby - bardzo wiele mówią.
                                            Pozdrawiam,
                                            Piotr

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka