mycles 23.10.15, 13:21 Witam, chciałbym zapytać się o opinię dot. dewelopera SDM Development i inwestycji Ogrody Włochy przy ul. Chrościckiego 87 w Warszawie (Nowe Włochy). Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
travilio866 Re: SDM Development 11.11.15, 12:55 Witam, ja kupiłem niedawno tam mieszkanie. odezwij się :) Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 11.11.15, 14:51 na razie wszystko OK . Zaczynam wykończenie. A Ty na jakim etapie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mycles Re: SDM Development 11.11.15, 17:32 niebawem mam nadzieje odebrac klucze i rowniez zaczac z wykonczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
miseliza Re: SDM Development 24.11.15, 09:21 Witam, jestem zainteresowana zakupem mieszkania w tej inwestycji. Czy deweloper jest otwarty na negocjacje ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 30.11.15, 20:40 My rozłożyliśmy garaż podziemny na raty... Ale faktycznie ceny mieszkań sa raczej sztywne. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrusx Re: SDM Development 03.05.16, 19:48 tez kupilem tam mieszkanie koncze powoli remont i za chwile sie wprowadzam Odpowiedz Link Zgłoś
czarny8322 Re: SDM Development 10.03.16, 22:05 Też kupiłem tam mieszkanie. Jestem ciekaw czy podobają się Wam te piwnico-podobne korytarze? Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 21.03.16, 18:01 akurat te korytarze to chyba są tu najładniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominicaaa Re: SDM Development 24.03.16, 20:42 Czy już mieszkacie? Jak wrażenia? Ja również kupiłam tutaj mieszkanie i jestem w trakcie wykańczania. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny8322 Re: SDM Development 30.03.16, 23:45 Poradziliście sobie z folią na oknach? Montażyści powinni ją ściągnąć po obsadzeniu okien, a teraz mamy mega problem. Folia nie chce zejść. W dodatku mam skrzydło okienne które się nie otwiera wiec nie mam nawet jak ręki wsadzić i skrobać tej folii... Chyba jakaś ekipę trzeba zamówić Odpowiedz Link Zgłoś
pruszj Re: SDM Development 31.03.16, 09:55 też skrobałam :) i równiez mam balkonowe okno które się nie otwiera, jest blisko barierka wyszorowanie tego jest wręcz niemożliwe.. podgrzewałam tą folię myjką taką parową - troszkę pomagało. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 14.04.16, 07:49 Pamiętam jak ich przeklinałam, gdy podgrzewałem tę folie na ramie okiennej i szybie... Byłam strasznie zła, że tej folii nie zdjęli od razu do pozałożeniu okien... Odpowiedz Link Zgłoś
pruszj Re: SDM Development 31.03.16, 09:51 Cześć! mam pytanie do mieszkających już lokatorów: Czy zauważyliście że od dwóch dni ciepła woda po godz. 21 ma niższą temperaturę (jakby zaczęli coś oszczędzać)? nie ma gorącej, jest taka średnio ciepła po prostu. co do Folii na oknach- Masakra! trzy dni skrobałam z ram i okien.. to co mi pomogło to ogrzewanie parą (mam taką ciśnieniową myjkę). Jak się to podgrzało i namoczyło to troszkę było lepiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
pajeketz Re: SDM Development 01.04.16, 11:31 Tak, z tą ciepłą wodą też zauważyłem, podobnie jest z grzejnikami. Płacisz jak za gorące a dostajesz ledwie letnie. Nie podoba mi się również to że rachunki za wszystko przychodzą w formie FV zbiorczej od SDM Development, wolałbym umowę np. z elektrownią i FV pomiędzy mną a dostawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszj Re: SDM Development 07.04.16, 14:44 może to przejściowe... Przydałoby się aby doszło do zebrania z mieszkańcami jak zapowiadano na podpisaniu aktu notarialnego. Wtedy można zadać nie jedno pytanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dixiiii Re: SDM Development 10.04.16, 12:05 Witam, my jesteśmy na końcowym etapie remontu, ale czy wie ktoś może jak jest z prądem bo cena z kwh jest strasznie wysoka... Przy przekazywaniu lokalu dostałam informację, że niebawem zostaniemy podłączeni do RWE(co też jest dziwne bo czy mogą z góry narzucić dostawcę??) ale to administracja poda szczegóły i cisza w tym temacie czy może wie ktoś z was coś więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 14.04.16, 07:52 to prawda - cena prądu jest bardzo wysoka. Ja otrzymałam informacje, że podpiszemy umowy już bezpśrednio z dostawcą prądu dopiero po wybudowaniu przez RWE transformatora... Przerażają mnie te ceny czynszu. za małe mieszkanko płacimy 500 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś
dixiiii Re: SDM Development 14.04.16, 14:20 No właśnie ja otrzymałam info na maila, że nie są w stanie okreslić się nawet mniej więcej czy to pół roku czy pięć lat.... zostaje liczyć tylko, że to nie będzie aż tak długo trwało i nie będziemy przepłacać -w końcu osiedle się rozrasta i lokatorzy będą naciskać. Czynsz sam w sobie nie jest jakiś mega, ale rozumiem że wychodzi Ci tak z mediami wszystkimi?? Ogrzewanie pewnie zrobiło swoje bo cena też wysoka chociaż są i wyższe... A jak ogólnie się mieszka jesteście zadowoleni?? Oprócz folii w oknach, która nie chce zejść macie jakieś uwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 14.04.16, 20:50 My ogólnie jestesmy zadowoleni. Dojazd w miarę dobry. Jeszcze brakuje jakiegoś bliskiego osiedlowego sklepiku, ale myślę że to tylko kwestia czasu. Nie podoba mi się za to że te pierwsze drzwi na domofon nie da " cicho zamykające" :) ale to już drobiazg. Zobaczymy jak to będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
fishie87 Re: SDM Development 30.05.16, 20:51 A ile placiliscie za komorke lokatorska? Zastanawiamy sie nad kupnem takiego pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 25.04.16, 11:46 Ceny to tu akurat są najniższe w Warszawie, po zgłębieniu tematu nie trudno to zauważyć. Za prąd tyle samo, co w rwe No i niski czynsz! Dla mnie to duży plus! Ci co mieszkali poza Warszawą muszą zmienić przyzwyczajenia, bo to najdroższe miasto do życia Odpowiedz Link Zgłoś
lokatorogrody Re: SDM Development 11.06.16, 20:57 Czy was również zastanowiła nowa rubryka na fakturze "opłata stała za gaz", podczas ustalania w administracji okazało się że to opłata za podgrzanie wody co jest śmiechem bo już płace za podgrzanie. developer trochę szaleje mam nadzieje że nie wpadnie znowu na pomysł aby wprowadzić nowe opłaty. Czy ktoś z was wie kiedy będzie zebranie wspólnoty gdyż developer nie informuje o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
emkap123 Re: SDM Development 20.06.16, 01:27 Pytam regularnie, ponoć jak zakończy się sprzedaż, czyli może nigdy! Miało być w kwietniu, w maju... Za tydzień wakacje, czyli kolejny pretekst, żeby je odłożyć...Musimy się domagać, aby jak najszybciej się odbyło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emkap123 Re: SDM Development 22.06.16, 20:30 Musimy domagać się, aby zebranie odbyło się jak najszybciej. Przecież miało być już trzy miesiące temu. Teraz mają czekać do zakończenia sprzedaży, czyli zebranie może nie odbyć się nigdy... Zbliżające się wakacje to też pretekst, żeby odłożyć spotkanie. Pozdrawiam wszystkich lokatorów! Odpowiedz Link Zgłoś
psp.9 Re: SDM Development 23.06.16, 13:07 Drodzy sąsiedzi płaci sie za wszystko koszty zmienne i stałe, poza sezonem grzewczym ponosi sie w naszym przypadku tylko koszty za podgrzanie. Mieszkam w wawie od 15 lat i zawsze tak było. Wystarczy zajrzeć w neta lub wykonać tel do gazowni. W moich rozliczeniach nie było tej opłaty w zimę, bo dev jej nam nie doliczał. Tylko się cieszyć, ale to najpierw trzeba pojąć, wiem, że to skomplikowane. Dostałem też informację, że zebranie ma być lipiec-sierpień, zresztą nie ważne kiedy, bo lepiej jak będzie nas więcej a nie tylko 4 osoby ;) Wolałbym nawet i później.Zachęcam też do głosowania na stronie dzielnicy nad projektami, to strona app.twojbudzet.um.warszawa.pl/2017/voting/welcome Ta nasza dzielnica jest świetna a może być jeszcze lepsza. I taki osobisty apel, zanim coś napiszecie niemiłego na sąsiada, to sprawdźcie najpierw o co chodzi, chciałbym mieć tu fajne towarzystwo bez napinki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dominicaaa Re: SDM Development 19.06.16, 16:48 A czy ktos rozmawiał z administratorem na temat windy? Nie denerwuje was? Odpowiedz Link Zgłoś
anetag999 Re: SDM Development 19.06.16, 18:19 Pisałam już kilka maili do administracji na temat windy, która nie działa zgodnie z instrukcją oraz dodatkowej opłaty - odpowiedzi brak. Trzeba się do nich udać osobiście bo jak się nie zbuntujemy to będą wymyślać kolejne nowe opłaty. Czy Wam też rdzewieją balustrady przy balkonach? Odpowiedz Link Zgłoś
emkap123 Re: SDM Development 20.06.16, 01:30 A co z tą windą, bo jeszcze nie mieszkam? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny8322 Re: SDM Development 09.08.16, 14:15 Witam, Mnie te windy strasznie irytują wiec napisałem do producenta. Odpowiedz przesyłam poniżej: Witam, Jestem mieszkańcem osiedla przy ul. chrościckiego 87, gdzie zamontowane są Państwa windy. Windy działają wbrew temu co jest napisane w instrukcji użytkowania dźwigu, ponieważ nie zatrzymują się po drodze i nie zbierają ludzi z trasy przejazdu. Pytanie do państwa czy da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam Dźwig-Pion S.C. <info@dzwigpion.pl> 20.07 do mnie Witam Zmiana systemu wezwań wind na przystankach zostanie zmodernizowana na początku września b/r. Oprogramowanie do wind zostało zamówione przez SDM. Ze względu na przerwę wakacyjna producenta oprogramowanie zostanie dostarczone po przerwie produkcyjnej wytwórcy dźwigów. Za utrudnienia przepraszamy. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 25.08.16, 20:13 super, w takim razie czekamy do września i zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
psp.9 Re: SDM Development 11.04.17, 07:02 Co to za bzdury! SDM NIE SPRZEDAJE KOTA W WORKU, kupiłem mieszkanie już wybudowane, odbierałem lokal z inżynierem rzeczoznawcą, który wystawił opinię co do JAKOŚCI WYKOŃCZENIA NA 5 + ! Niepotrzebnie wydalałem 500 stów! Polecam szczerze, przyjedźcie i zobaczcie a to są jakieś bzdury zmontowane przez psychola, który nie dostał rabatu albo ktoś mu zdmuchnął mieszkanko sprzed nosa, bo się za długo zastanawiał. Nie obrażaj tych, którzy kupili bo nie jesteśmy tępi. Tylko w tej inwestycji mogliśmy zobaczyć jak wygląda mieszkanie już wybudowane, z wolna od obciążeń hipoteką !!!!!!!. Byłem w Ursusie i też słyszałem że trzeba uważać, jednak bardziej na nich niż na SDM, mieszkania są ładne, lokalizacja super ! Odpowiedz Link Zgłoś
mycles Re: SDM Development 21.06.16, 23:57 czy tylko mnie doprowadzają do szału deskrolki pod oknem? Odpowiedz Link Zgłoś
churhillion Re: SDM Development 09.09.16, 13:12 INTERNET Witam! Czy ktoś ma jakieś doświadczenia dot. operatora internetowego Supermedia? Czy ktoś już korzystał? Czy polecanie czy nie? Czy są opcje na innego operatora? Odpowiedz Link Zgłoś
laylamoor Re: SDM Development 16.09.16, 19:49 Opcji nie ma, szukaliśmy. Internet mobilny ewentualnie. Z tego co wiem Orange nawet nie ma jeszcze w planach kładzenia u nas kabli. Nie podobają mi się pakiety od superMedia, są trochę archaiczne. I nie podoba mi się fakt, że mają u nas monopol :( I te ulotki! Odpowiedz Link Zgłoś
benten88 Re: SDM Development 01.10.16, 12:59 Sąsiedzi, a może by wyjść krok na przód i założyć własne forum, tak jak to mają inne osiedla ?. Było by zdecydowanie łatwiejsze niż obecne w pisaniu i odpowiadaniu na pytania czy to do sąsiadów czy do dewelopera. Pytanie tylko czy znalazło by się kilkanaście osób, które by tam regularnie zaglądały i wymieniały informacje pomiędzy sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
anetag999 Re: SDM Development 01.10.16, 21:48 Jestem za. Może na fb coś zorganizujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
samson1987 Re: SDM Development 04.10.16, 12:11 Jakieś forum na FB to super pomysł, mnie deskorolki nie wkurzają jakoś wyjątkowo, ale za to te driftujące Beemki to co innego... co do Supermedii to nie jest tak źle ;) z wind nie korzystam bo mieszkam na parterze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaogrodywlochy Re: SDM Development 09.10.16, 17:46 założyłam grupę na FB - Osiedle Ogrody Włochy. Dołączajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaogrodywlochy Re: SDM Development 11.10.16, 18:54 www.facebook.com/groups/541268786057413/?fref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
benten88 Re: SDM Development 12.10.16, 20:03 U Was też kaloryfery zimne ? ktoś wie kiedy zacznie się sezon grzewczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
samson1987 Re: SDM Development 13.10.16, 12:05 Tydzien temu pierwszy raz były ciepłe, a teraz tylko są letnie co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
travilio866 Re: SDM Development 13.10.16, 17:33 u mnie są letnie... A tak btw. co myślicie o tej zmianie koloru bloku? W projekcie kolor jest taki sam dla wszystkich segmentów, więc chyba pomylili farby... Jaśniejszy jest ładniejszy, ale one razem ze sobą w ogóle nie współgrają ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ivvanek Re: SDM Development 14.11.16, 22:07 Witam. Podbijam pytanie: jak Wam się tam mieszka? Jakie są plusy i minusy? Obecnie poszukuje mieszkania i zastanawiam się nad jednym z mieszkań które pozostało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
psp.9 Re: SDM Development 06.12.16, 13:34 Dla mnie cool :D jest spoko, możesz się wprowadzać :) daj znać jaki lokal, wpadam na parapet ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marlena_2013 Re: SDM Development 07.12.16, 13:12 Ze swojej strony pragnę zwrócić Waszą uwagę na protokół techniczny oględzin lokalu, który nie jest podpisywany w momencie odbioru kluczy a podsuwany klientom od razu na etapie podpisywania umowy przedwstępnej. Jeżeli macie w planach odbieranie lokalu z inżynierem budowlanym powinniście go więc umówić w lokalu jeszcze przed podpisaniem umowy przedwstępnej !!!! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 10.04.17, 21:10 Dobre, napracowałeś się kolego, czy koleżanko :) tylko wiesz, mnie nie interesuje co tam masz u siebie, bo mieszkam tu i nie widzę na codzień niczego, co by mnie niepokoiło, a rzeczoznawca mi dobrze sprawdził mieszkanie, mogę wrzucić skan. Stan podłóg i ścian jest lepszy niż domdevelopment, rury nie idą po wierzchu, co akurat było dla mnie też ważne itd. ten budynnek przynajmniej jest wybudowany i nie trzeba się zastanawiać co i jak będzie. Mój doradca sprawdził wszystko, więc będąc obiektywnym, nie ma się do czego przyczepić, mieszkam tu i trochę mi przeszkadza,że oczerniasz moje miejsce zamieszkania. Skąd ty jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mad_71 Re: SDM Development 06.05.17, 08:58 Ciekawe czy zwróciłaś uwagę na balustrady na balkonach i tarasach? Są wykonane z siatki ogrodzeniowej. To skandal, aby tak oszczędzać. A zwróciłaś uwagę czym są utwardzone ponadstandardowe skarpy o pochyłości blisko 70 stopni? Jaki projektant to projektował. Kto się pod tym podpisał? Poczekaj chwilę , a wcześniej czy później zajrzy tam nadzór budowlany z sprawdzi zgodność wykonania tych skarp z projektem. A wiesz skąd się one wzięły? Ze skandalicznych oszczędności. Tam powinny być żelbetowe mury oporowe. Ale to kosztuje. Poczekaj , jak sama za to będziesz płacić w czynszu. Za remonty, przeróbki i ciągłe usterki. Nie czytałaś formum Chrościckiego 83? Masz problem z językiem polskim? Czy uważasz, że setki ludzi zaangaązowanych w tamto forum to banda ignorantów i hejterów? Nie wiem czy jesteś taka naiwna? Czy pracujesz w supo vel sdm. ? Jeszcze na Twoim osiedlu ludzie nie zaczęli dobrze mieszkać, a zobacz jak wyglądają nawierzchnie z kostki brukowej, jak wyglądają balustrady na wykonanym pierwszy segmencie? Przestrzegam kolejny raz przed zakupem mieszkań od tego dewelopera. Wspólnota przy Chrościckiego 83 jest w sporze sądowym z tym deweloperem. To też podważasz? Spór dotyczy karygodnych i skandalicznych wad na całym osiedlu. Poczekaj dwa, trzy, pięć lat. Zaczniesz za niedoróbki dewelopera w częściach wspólnych płacić z własnego portfel. Tak jak to się dzieje teraz na osiedlu obok. No chyba, że chcesz za to płacić, że godzisz się na to i jest Ci wszystko jedno. W takim przypadku wolna wola. Odpowiedz Link Zgłoś
ardantes Re: SDM Development 11.04.17, 13:35 Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz. W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd. Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina. Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru. W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie. Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast. Działam legalnie - wystawiam faktury VAT (np. w celu udokumentowania wydatków na cele mieszkaniowe) mgr inż. Marek Żabicki Zapraszam do kontaktu: 603 769 359 email: kontakt@odbiory-warszawa.pl www.facebook.com/odbiorywarszawa/ www.odbiory-warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 11.04.17, 13:44 Jak chcieliście zaoferować swoje usługi, to nie musieliście wcześniej pisać paszkwili na nasze osiedle. To tak w dzisiejszych czasach działa? Najpierw się pisze, że coś jest niby źle a potem się oferuje usługi sprawdzenia mieszkania??? dziękujemy panu. Odpowiedz Link Zgłoś
mad_71 Re: SDM Development 06.05.17, 09:10 Naiwność Twoja jednak nie zna granic. Mam wrażenie, że masz poczucie , że ktoś traci swój czas, aby uknuć intrygę nie wiedzieć w stosunku do kogo i do czego? To tak nie działa. Ten post jest po to, aby przestrzec nieświadomych ludzi pakujących się często w kredyty hipoteczne na 30 lat przed popełnieniem błędu za który trzeba będzie płacić dodatkowo przez cały ten okres. Zakup mieszkania to nie zakup zabawki w sklepie. Każdy kto kupuje mieszkanie musi być świadomy, że jest kimś kto będzie wpółfinansował przez bliżej niokrelony czas wszystkie wady obiektu w którym mieszka. Nikt za niego nie zapłaci. Za każdą wadę, każdą usterkę zapłaci sam. Czy to dla Ciebie magia? Czy chińskie znaczki , których nie rozumiesz? Zajrzyj na forum Chrościckiego 83. Tam Ci powiedzą jakie mają czynsze, jakie mają koszty usuwania wad budynku w funduszu remontowym. Ile ich kosztowała ekspertyza przed sądowa. Myślisz, że kto za to zapłacił. Deweloper? Może zapytaj się w SDM dlaczego to tak szybko się przefarbowali w nazwie spółki? Mimo, że budują po drugiej stronie ulicy. Czemu to miało służyć. Sama sobie odpowiedz jeżeli dalej nie rozumiesz tego , co napisane wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 06.05.17, 13:12 No właśnie ! to chyba nie ta inwestycja :) coś się Panu pomyliło. Dostaję powiadomienie kiedy Pan coś pisze i widzę co. Dowiadywałam się, tu gdzie piszesz nie ma lokali do sprzedania, więc chyba coś pokręciłeś albo ktoś ciebie nasłał, żeby szkodzić. tylko po co? To się nazywa hakowanie. Za takie szkodzenie firmom w internecie grożą kary Odpowiedz Link Zgłoś
mad_71 Re: SDM Development 06.05.17, 09:21 Opinia jak niżej: forum.ladnydom.pl/forumdom/w,106,120212663,120212663,Inwestycja_Chroscickiego_83_totalna_porazka.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 06.05.17, 13:13 No właśnie ! to chyba nie ta inwestycja :) coś się Panu pomyliło. Dostaję powiadomienie kiedy Pan coś pisze i widzę co. Dowiadywałam się, tu gdzie piszesz nie ma lokali do sprzedania, więc chyba coś pokręciłeś albo ktoś ciebie nasłał, żeby szkodzić. tylko po co? To się nazywa hakowanie. Za takie szkodzenie firmom w internecie grożą kary Odpowiedz Link Zgłoś
damianczak Re: SDM Development 08.05.17, 15:39 Witam wszystkich mam pytanie jak wygląda sprawa z czynszem, jest niby 4 zł od metra i opłaty licznikowe. Jak w końcu jest z tym gazem, prądem, czy to są duże stawki i najważniejsze jaki jest czynsz za ogrzewanie w zime bo widze że inwestycja nie jest podłączona pod miejskie ogrzewanie tylko ma gazowe. Z góry dzięki za odpowiedz, zastanawiam sie nad zakupem mieszkania na tym osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 09.05.17, 16:01 Opłaty są niewysokie, płacę mało, bo nie ma tu zarządców, którzy zdzierają po kilkanaście złotych od metra. Stawki są niskie, normalne, a w zimę płacisz dodatkowo za ogrzewanie, bo grzejesz. Najlepiej pójdź i niech ci pokażą Odpowiedz Link Zgłoś
damianczak Re: SDM Development 10.05.17, 15:14 CZyli wnioskować możmna że po zakończeniu całej inwestycji i powstania zarządu opłaty mogą wzrosnąć? A jak z tą jakością? Jest ok czy jesteście troche zawiedzeni w trakcie użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 10.05.17, 15:28 Można zawsze przyjść z kimś, kto obejrzy lokal przed zakupem i powie jak jest. Moj lokal był w porządku. tylko zasatanawiałabym się nad takimi niby rzeczoznawcami co tu się reklamują, bo chyba oni raczej mają inne zamiary. Mnie poinformowano, że jak lokal nie będzie spełniał oczekiwań, to mogę poszukać innego, który będzie się podobał, bo przecież są wybudowane, więc jest w czym wybierać, no chyba, że szybko się sprzedają, to ubywa możliwości. Ogólnie oceniał na b.dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly_m Re: SDM Development 22.05.17, 10:19 SDM DEVELOPMENT, obecnie EZBUD a jeszcze wcześniej SUPO. I niby wszytko ok. Gdby nie to, że. 1. Nie popisali się przy Chrościckiego 83 - fuszerka godni fuszerkę. 2. Prezesami SMD Development są ludzie w wieku 74 oraz powyżej 80 lat 3. Właściciele państwo Skrzypkowscy raz są wspólnikami a innym razem prokurentami 4. UIKOK kwestionuje zapisy w umowie 5. Firma chce zarządzać nieruchomością przez okres w którym można by się domagać od nich roszczeń z tytułu uchybień. 6. W przypadku problemów nie będzie się do kogo zwrócić, po już państwo Łukowscy przenoszą się do EZBUD-u gdzie wspólnikami będę mężowie Pań z SDM Developement również w wieku 70-80 lat. Także proste pytanie. Co z tego, że stoi jak nie wiadomo czy się nie zawali :( Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly_m Re: SDM Development 22.05.17, 18:22 Sprostowanie do punktu 6. winno byc 6. W przypadku problemów nie będzie się do kogo zwrócić, po już państwo Skrzypkowscy przenoszą się do EZBUD-u gdzie wspólnikami będę mężowie Pań z SDM Developement również w wieku 70-80 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mariakulka Re: SDM Development 23.05.17, 15:25 Faktycznie jesteś niedoszły. 83 to inny wykonawca i tyle w tym temacie. Po zrobieniu śledztwa, wiem, że napisał ktoś z zarządu 83 bo chcą was mieszkańcy wyrzucić i luxdom też. A dlaczego tak hakujecie? Ktoś tu chyba coś komuś zazdrości, pewnie jakiś niedoszły człowiek, któremu się coś nie udało w życiu, nie osiągnął zamierzonego celu przejęcia osiedla na własność. Może chciałeś się wbić tu na zarządcę i ci nie dano? A dlaczego nie piszesz o partnerze Grast MTB? To też tajny wspólnik? Zastanów się człowieku, bo się ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
niziel1 Re: SDM Development 30.05.17, 19:18 Cześć, Właśnie dzisiaj zarezerwowałem mieszkanie w części G, więc chyba będziemy sąsiadami. Przeczytałem całą dyskusję i dziwi mnie tak mocny nacisk mad_71, na krytykę, wkłada dużo wysiłku aby oczerniać tą inwestycję albo raczej firmę ją prowadzącą. Pytanie: jaki ma w tym interes, bo w dobroć serca jakoś nie wierzę. Nie przeczę, mogły być problemy na innej inwestycji, czy będą tutaj, nie wiem i na dzień dzisiejszy wiedzieć jeszcze nie będziemy, wszystko wyjdzie z czasem, choć już trochę czasy tam mieszkacie, więc coś już można powiedzieć. Widać gołym okiem pewne oszczędności w zastosowanych materiałach czy w wykonastwie, na pierwszy rzut oka balustrady na balkonach, barierki na częściach wspólnych pozostawiają sporo do życzenia, ale akceptuje to świadomie, gdyż ma to przełożenie na cenę metra. Wewnątrz lokale wykonane bardzo starannie, tylko te korytarze z lusterkami..... no cóż zdecydowaliśmy się i niedługo będziemy, mam nadzieję szczęśliwymi właścicielami mieszkanka. Pozdrawiam wszystkich niziel Odpowiedz Link Zgłoś
javed77 Re: SDM Development 29.06.17, 19:29 Czesc, może Ty będziesz wiedzieć : to prawda z tym zalaniem czy ktoś bruździ na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dux8 Re: SDM Development 24.06.17, 19:41 UWAGA !!! JEDEN Z PIONÓW OD 3 PIĘTRA ZOSTAŁ KOMPLETNIE ZALANY WODĄ. PÓKI CO DEWELOPER OSUSZA JEDNO MIESZKANIE OGRZEWACZEM - BEZ PROFESJONALNEGO SPRZĘTU. CHCESZ KUPIĆ TU MIESZKANIE? ZAPYTAJ CZY NIE ZOSTAŁO ZALANE 20 CZERWCA 2017. A PRZYNAJMNIEJ UPEWNIJ SIĘ CZY JEST WŁAŚNIE WYSUSZANE ZGODNIE ZE SZTUKĄ, ŻEBYŚ ZA 3 MIESIACE NIE MIAL GRZYBA NA ŚCIANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
rafkos7 Re: SDM Development 24.06.17, 20:46 Dlaczego Pan nie napisał, że do zalania doszło, bo jeden z Klientów przerabiając instalację spowodował to zalanie? I proszę się nie przejmować, wszelkie procedury są zachowane. Pan lubi takie sensacje i potrzebuje uzewnętrzniania się na zewnątrz z racji niezaspokojenia? Pozdrawiam Panie dux8! Odpowiedz Link Zgłoś
inspex2 Re: SDM Development 05.07.17, 14:16 Jeżeli nie wiecie Państwo na co dokładnie zwrócić uwagę kupując nieruchomość na rynku pierwotnym lub wtórnym warto skorzystać z usług specjalistów. W inspex dzięki połączniu wiedzy z zakresu prawa oraz inzynierii budowlanej jesteśmy w stanie zapewnić rzetelne i profesjonalne wsparcie w całym procesie związanym z zakupem nieruchomości. Serdecznie zapraszamy do współpracy: inspex.pl/anliza-prawna-umowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: SDM Development 30.11.18, 08:01 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link Zgłoś