Dodaj do ulubionych

ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.crowley.pl 02.10.04, 14:07
CUWAGA!!!
LUDZIE!!! Co z naszymi wpłaconymi pieniędzmi na budowę mieszkań??? Z tego co
udało mi się dowiedzieć - era development, czy jak tam zwał w końcu tych
OSZUSTÓW zwinęła żagle z naszymi pieniędzmi!!! Ja sama wpłaciłam na budowę
mieszkania przy Wale Miedzeszyńskim ponad 50 tysięcy złotych! Wszystko na to
wskazuje, że moje pieniądze straciłam bezpowrotnie! Na budynku przy Wale
Miedzeszyńskim jest wywieszona kartka z informacją, że takiej firmy już nie
ma, bo została sprzedana jakiemuś człowiekowi, jest podany jego numer
komórki, pod którym zgłasza się tylko poczta. JEŚLI KTOŚ COŚ WIĘCEJ WIE CO
SIĘ DZIEJE? - POMOCY!!! POMOCY!!! POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kiki Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ibmer.waw.pl 04.10.04, 09:55
      Witaj!
      Tez jestem przestraszona, mimo, ze jeszcze nie wplacilam pieniedzy do ERY.
      NArazie jest to etap negocjowania umowy przedwstepnej. Wlasne w tym tyg.
      mielismy zamiar ja podpisac w obecnosci notariusza. Od kilku dni jednak nie
      udawalo nam sie skontaktowac z nikim z firmy. Telefony nie odpowiadaly, maile
      tez. W sobote pojechalismy na Wał, zalatwic sprawe osobiscie. Niestety drzwi
      byly zamknieta, a kartka wiadomej tresci wywieszona w oknie!!!!! Natychmiast
      zadzwonilismy do tego faceta z zapyrtaniem, co sie dzieje??? On bardzo
      spokojnie wyjasnil, ze biuro zostało przeniesione na ul. Nowogrodzką i ze
      zmienił sie Zarząd Spólki, gdyz tamten poczynił wiele nieprawidłowosci (
      opoznienia w budowie, zamieszanie w finansach firmy, itd). Uspokajał, że
      wszystko jest w jak najlepszym porzadku, że firma nadal istnieje i to pod ta
      sama nazwą!!!! i ze wszystkie dotychczasowe dokumenty spółki są ważne i
      aktualne. Nie wiem co o tym wszystkim myslec, bo dziwnie mi to wyglada!!!!
      Poczynilismy juz dosc powazne kroki w sprawie tego mieszkania (prawnicy,
      kredyt) i bardzo chcielibysmy je kupic. Podejrzewam, ze przed podpisaniem
      wszystkich dokumentow bedziemy musieli jeszcze raz osobiscie sprawdzic
      wszystkie papiery firmy (Ksiegi Wieczyste w Sądzie, wypisy z KRS-u) zeby miec
      pewnosc!
      Umowieni jestesmy w biurze firmy we wtorek i zobaczymy jak to wszystko wyglada.
      Trzymaj sie i badz dobrej mysli.
      Pozdrawiam
      Kasia
      P.S. moj e-mail: kasia_glowacka@go2.pl
      • zuzz1 Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.04, 14:49
        Prawnicy udzielą pomocy prawnej przy zakupie mieszkań, zarówno na rynku
        pierwotnym, jak i wtórnym. Pomagamy w zakresie: sporządzania umów,
        negocjowania treść umów z deweloperem, kompletowania i składania dokumentacji
        kredytowej oraz w innych sprawach natury prawnej. Napisz:
        prawnicy@poczta.onet.pl
    • k_kiki Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 09:52
      podciągam. Moze ktos wie cos więcej???
    • Gość: Marchewka Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.0.117.* 06.10.04, 19:01
      Kto wie, co sie dzieje teraz z tymi firmami: Aardom, czyli obecnie Dom
      Construction i Era Development, ponoc ich "kuzynki"?
      Mam ostatnia mozl wycofac sie z umowy kupna mieszkania (rynek wtorny) Przy Wale
      V i nie wiem, bo przerazaja mnie nagle ruchy unikowe tych firm. Jak bardzo sa
      spokrewnione, tzn jak bardzo zachowanie jednej wplywa na druga?
      Co sie dzieje teraz w Dom Construction??
      Help!!
      • Gość: Olo Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cec.eu.int 07.10.04, 14:21
        z tebo co wiem, V-ty etap w ogole nie zostal odebrany przez dzielnice i byly tu
        jakies niezalatwione sprawy wlasnosciowe (brak aktow notarialnych, potezny dlug
        hipoteczny itd.) Nie wiem jak to teraz wyglada, w kazdym razie lepiej uwazac -
        lektura poprzednich watkow na temat ery i aardomu przyprawia o gesia skorke.
    • Gość: KLIENT WAŁ VI Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 15:54
      Dzwonilismy dzisiaj do kierownika budowy potwierdzil ze firma zmienila prezesa
      zarzad i nazwe (tzn era development juz nie istnieje). Ale na podany nowy
      adres, telefon nowej firmy na ulicy Nowogrockiej nik nie odpowiada ? Dosc
      ciekawe. Jestesmy rowniez zaniepokojeni wplacilismy juz 3/4 ceny. Ludzie na
      budowie mowia ze biuro bylej ery jest teraz w tym baraku na poczatku budowy.
      Moze wszyscy ktorzy, juz wplacilismy jakies pieniadze, jestesmy wodzeni i
      oszukiwani, spotkamy sie na terenie budowy jak najszybciej. Jesli dalej
      bedziemy dzialac jako jednostki to mamy male szane na zalatwienie czegokolwiek.
      Zrobmy cos w tej sprawie!!

Moj e-mail zibi79@polbox.com
      • k_kiki Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! 08.10.04, 09:23
        JEstem za spotkaniem. Trzeba w koncu dowiedziec sie na czym stoimy!
        Pozdrawiam
        kasia_glowacka@go2.pl
        • arturtch Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! 10.10.04, 23:17
          Pani Kasiu!

w kwietniu interesowałem się zakupem mieszkania w Era Development, ale po
          dokładnej analizie ryzyka oraz niespójnych odpowiedziach pracowników tegoż
          developera odeszła mi ochota na zakup mieszkania gdyż wszystko wskazywało że to
          oszuści. Ludzie z poprzednich inwestycji bardzo mnie ostrzegali oraz robotnicy.

Radze Pani dwukrotnie zastanowić się zanim Pani wpłaci jakiekolwiek pieniądze.

Pozdrawiam
          Artur

PS. Jeśli mogę coś doradzić Pani to niech Pani poszuka innej oferty, bo w
          sprawie Era Development i poprzednich nazw firm, których właścicielm są te same
          osoby jest już od dawna niezłe zamieszanie. Gdyny byli wiarygogni nie
          zmienialiby nazwy.

k_kiki napisał(a):

> JEstem za spotkaniem. Trzeba w koncu dowiedziec sie na czym stoimy!
          > Pozdrawiam
          > kasia_glowacka@go2.pl
      • Gość: vonsalamon@pl Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.10.04, 17:25
        Trzeba działać proponuje spotkanie w Pon. na budowie
        • Gość: vonsalamon@wp.pl Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.10.04, 17:41
          Spotkajmy się na budowie w Pon. to jest 11 pazdziernika
          • Gość: KLIENT WAŁ VI Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 21:42
            Witam
            Wracajac z weekendu zajechalem kolo 21 na budowe. Brama miala byc zamykana
            i co wszystko odwarte mozna brac co sie chce nie ma rusztowania bo podobno
            ukradli wszystko wyglada zalosnie lepiej nie patrzec jak za dawnych czasow.
            Jak mamy sie spotakc to niech ktos zaproponyje godzine i dokladny dzien. Trzeba
            cos zrobic bo nie wyglada to dobrze.
    • jagna4 Re: ERA DEVELOPMENT - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!! 28.10.04, 13:00
      Moi drodzy .Żadnych pieniędzy nie odzyskacie jeśli twardo nie weźmiecie się za
      windykację . Nie łudźcie się i nie dajcie się zwodzić bandzie oszustów . Ta
      firma ( nie ważne jak się zmieniała jej nazwa )od lat nie ma pieniędzy i okrada
      ludzi , nie patrząc na to , że pieniądze na mieszkanie są z reguły dorobkiem
      całego życia . Wał I został wybudowany za pieniądze właścicieli domów z Wału
      II , Wał II po wielu perturbacjach za pieniądze z Wału III itd. Dla Was po
      prostu zabrakło następnej inwestycji bo firma aardom , era dev. czy jak jej
      tam jeszcze będzie ma bardzo spaprana opinię na rynku warszawskim . Uważam , że
      jedyne rozwiązanie , które da wam jakąkolwiek szansę , a nie narazi Was na
      dalsze koszty , to zbiorowe doniesienie do Prokuratury . Może ktoś im się w
      końcu weźmie za tyłki . Im więcej Was będzie walczyć o Wasze pieniądze , tym
      lepiej.
      Trzymajcie się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka