Dodaj do ulubionych

WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer...

IP: *.gazeta.pl 16.04.02, 16:38
Gratuluję i współczuję obecnym i pewnie! przyszłym klientom tej,,Dziadowskiej,,
firmy.Stwierdzam że, frajerów nie ,,sieją,, sami się rodzą,,. Dziwi mnie
tylko ,,LAMENT" robiony później przez ludzi po fakcie przekręcenia przez taką
firmę jak Włodarzewska, jeżeli są osoby które kupują wirtualne mieszkanie i
podpisują tak skonstruowaną umowę >przyrzeczenia sprzedaży< jak ta na budynek
przy Drawskej bez czytania jej, poza tym bez aktu własności gruntu pod
inwestycję!!! Apeluję podajcie Państwo mi kontakt to chętnie pohandluję z Wami.
Zobaczymy za 1.5 roku co otrzymacie i czy w ogóle ?! za tę wspaniałą,
zachęcającą (nie przeczę)cenę. Może wystarczający standard budynku i
mieszkań... :):)
Poza tym nie liczcie na szybkie załatwienie spraw ewentualnych reklamacji,aktów
itp.
Z taką ,,rodzinną,, obsługą klijenta, olewaniem,traktowniu jak frajerów,
kręceniem i zakłamaniem to mogli funkcjonować za czasów KC PZPR lub jeszcze w
latach '90 a nie obecnie?!. Ale jak widać po poprzednich numerach na Kabatach
nikt się nie obraził i dalej tylko w innej formie moga ,,pływać,,.

Pozdrawiam przyszłych ,,szczęśliwych,, mieszkańców bloku przy ul. Drawskiej.
Ps. Zainteresownych w/w firmą lub inwestycją zapraszam do pisania na Forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.gpw.com.pl 17.04.02, 11:52
      a jak dawniej byli spoldzielnia - to dopiero byly przekrety...
    • Gość: raQ Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.ipartners.pl / 195.94.204.* 22.04.02, 10:39
      No, no, ostre słowa.. Ale jako, ze nie ma mozliwosci sprawdzenia źródeł Pańskiej głebokiej
      frustracji - poprosilbym o wiecej szczegulów / faktów na temat samej firmy lub inwestycji a mniej
      sądów wartosciujących.

Pozdrawiam.
      • Gość: maciek Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.gpw.com.pl 23.04.02, 09:38

> poprosilbym o wiecej szczegulów / faktów na temat samej firmy lub
        > inwestycji

proszę bardzo:
        kupilem mieszkanie we wlodarzewskiej IV -
        cena w umowie 3600, ostateczne - cos kolo 4400 (260 tys za 55m + parking),
        czysz - 10(!) zl za metr, pół roku poślizgu, fatalne zarzadzanie (np. to jedyne
        budynki w okolicy z tak zaniedbana zielenia), miejsca parkingowe ktore sprzedali
        okazaly sie nie byc ich wlasnoscia, lecz gminy - po roku raczyli oddac kase (o
        odsetkach zapomnij) bez slowa "przepraszam", usterki zgloszone przy odbiorze -
        oczywiscie nie usuniete itp, itd...

pozdrawiam
        maciek

• Gość: raQ Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.ipartners.pl / 195.94.204.* 23.04.02, 18:53

> okazaly sie nie byc ich wlasnoscia, lecz gminy - po roku raczyli oddac kase (o
          > odsetkach zapomnij) bez slowa "przepraszam", usterki zgloszone przy odbiorze -
          > oczywiscie nie usuniete itp, itd...
          >

Wtedy byli spoldzielnia wiec mogli czlonkom wciskac duzo kitu ale obecnie sa developerem - no
          przynajmniej maja forme prawna spolki akcyjnej. Przy rozsadnie skonsultowanej z prawnikiem umowie i
          dalej podpisanej nie beda mogli bezpodstwanie zawyzac cen. Oczywiscie jak w kazdym wypadku
          wypada jeszcze 3 razy sprawdzic;
          - akt wlasnosci gruntu - i tu musze przyznac w przypadku Wlodarzewskiej nie wyglada to najlepiej..
          - obciazenie gruntu hipoteka (szczegolnie jesli chodzi o zaleglosci podatkowe, bo te nie sa wykazane w
          kw)
          - pozwolenie na budowe i plany gminy co do zagospodarowania okolicznego terenu.

To co mnie natomiast zastanawia to tzw. 'rodzinna atmosfera' ich biura sprzedazy na ul.Glogera. Wyglada
          to doprawdy podejzanie. Firma, ktora rozwija ogromne inwestycje ma biuro w jakiejs zapyzialej
          kamiennicy w mieszkaniu wnajmowanym od jakis staruszkow..
          • Gość: maciek Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.gpw.com.pl 24.04.02, 09:16

> Wtedy byli spoldzielnia wiec mogli czlonkom wciskac duzo kitu ale obecnie sa de
            > veloperem - no
            > przynajmniej maja forme prawna spolki akcyjnej.

teoretycznie tak, praktycznie - to ci sami ludzie, ten sam prezes itd - wiec co z
            tego ze masz dobra umowe itd, jesli jak przyjdzie co do czego uslyszysz "to
            niech pan idzie do sadu" Oczywiscie wygrasz - ale czy nie szkoda czasu i nerwów?

pozdrawiam,
            maciek
            • Gość: Pp Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.pwpw.pl / *.gazeta.pl 25.04.02, 17:37
              Dziekuję za odpowiedź Maćkowi dla "raQ", byłem zajęty więc nie odpisywałem.Co
              do mojej jakoby ,,głebokiej frustracji,, to chcę tylko tyl napisać, iż jestem
              zadowolony,że ta prawdziwa Frustracja będzi udziałem innych a nie Moim :):).
              ,,Rozsądnie konsultować ,,z prawnikiem to można wystąpienie plenarne a umowę
              należy -Przeczytać- i wynegocjować.Siedziba tej firmy mieści się w takim a nie
              innym miejscu zapewne w celu redukcji kosztów utrzymania. Jednak nie zawsze
              jest to wyznacznikiem złej firmy!Ale napewno wyznacznikiem dobrej i wiarygodnej
              firmy (pomimo kryzysu)i chciwości na kasę jest obsługa klienta,nawet!
              potencjalnego. Dodam, że Włodarzewska buduje za pieniądze klientów czyli jak
              może któregoś pieknego dzionka może zabraknąć ,,kaski,, i co wtedy :)?!
              Nie bedę ,,wartościował,, więcej ani wypisywał konkretów bo obserwując
              oszołomiony pęd w nabywaniu mieszkań,,przyjezdnych,,do W-wy wiem,że i tak tamci
              znajdą chętnych do podpisania takiej a nie innej umowy.

Ps. Osoby które nabędą od nich te wirtualne o wysokim standardzie mieszkanka to
              bedą Ci co nie przeglądaja Forum w gazecie.pl :):).

Pozdrawiam
              • Gość: <b>raQ Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... IP: *.ipartners.pl / 195.94.204.* 26.04.02, 12:49
                > Ps. Osoby które nabędą od nich te wirtualne o wysokim standardzie mieszkanka to
                > bedą Ci co nie przeglądaja Forum w gazecie.pl :):).
                >
                Przegladajac forum w gazecie.pl mozna dojsc tylko do jednego wniosku - i tak zostaniesz oszukany wiec
                lepiej kupuj na wtornym! Coz, jest to na pewno b.sensowne wyjscie ale nie dla wszystkich (z takich czy
                innych powodow)..

raQ
        • Gość: Puchacz Re: WŁODARZEWSKA -do Macka IP: proxy / *.bresa.com.pl 19.11.02, 18:26

Czy moglbym prosic o kontakt?
          Moj adres to alaska5@interia.pl

Z gory dziekuje.

Gość portalu: maciek napisał(a):

> okazaly sie nie byc ich wlasnoscia, lecz gminy - po roku raczyli oddac kase
          (o
          > odsetkach zapomnij) bez slowa "przepraszam", usterki zgloszone przy odbiorze -

> oczywiscie nie usuniete itp, itd...
          >
          > pozdrawiam
          > maciek
          >
    • opelciarz Re: WŁODARZEWSKA -Oś.Drawska developer... 11.05.03, 14:36
      Czy ktos ma jakies nowe wiarygodne informacje na temat tego dewelopera. Sam
      budynek i postepy budowy wygladaja obiecujaco. Stoi caly i jest juz oszklony
      wiec nie jest wcale taki wirtualny.
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka