Dodaj do ulubionych

Developer House-osiedle Jeziorowa

07.10.04, 09:58
Zastanawiam się nad zakupem domu na osiedlu Jeziorowa realizowanego przez
Developer House. Prosze o infromacje na temat dewelopera, infrastruktury
osiedla i inne uzyteczne porady. Proszę o odpowiedz na forum lub bezposrednio
na skrzynke: trusia4@gazeta.pl
Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: Developer House-osiedle Jeziorowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 00:04
      Ja też jestem zainteresowany, ale jak czytam opinie na forum to mi się
      odechciewa. Co prawda wybudowali już na Jeziorowej 2 blizniaki w stanie surowym
      (pod następnymi 4 wylewają fundamenty) ale nie wiem czy ludzie którzy to
      (podobno) kupili są zadowoleni. Na pewno nie można podpisać umowy ktorą dają
      jako wzór. Jest tam parę punktów nie do zaakceptowania. Jeżeli chodzi o
      infrastrukturę to dużo obiecują ale nic na ten temat nie ma w umowie. Pytałem
      osobę, która się trochę na tym zna i powiedziała mi, że wszystko co obiecują
      (ogrodzenie,ulica, chodniki, miejska woda, miejski gaz, oświetlenie osiedla
      itp.) powinno być w umowie, bo później nikt ich nie zmusi do zrobienia tych
      rzeczy. Jednym słowem trzeba uważać i najlepiej skorzystać ze specjalisty,
      który ich sprawdzi i ewentualnie skonstruuję odpowiednią umowę.

Pozdrawiam

• dolass Re: Developer House-osiedle Jeziorowa 02.03.05, 11:10
        Witam,

Jeziorową bym Wam odradzał. Przyglądałem się temu osiedlu. Projekt jest w miarę
        ciekawy bo kupili mod Muratora, ale dojazd fatalny. Przecież tam nigdy nie
        będzie normalnej drogi a jezdzić całe życie po błocie...? Jak co komu pasuje!
        Już bardziej wolałbym kupić Wiązaną, choć już podobno wszystko sprzedali ale
        coś tam można jeszcze dorwać z drugiej ręki. Wiem bo moi przyjaciele się
        przymierzają i z kimś z tych co to kupili jako inwestycje negocjują teraz
        odsprzedaż.

A wracając do kilku wcześniejszych wypowiedzi na Forum Gazety, a w
        szczególności pewnej bezczelnej pani o ps. "Jagna", która dziwnym trafem
        przeświadczona o własnej wszechwiedzy i nieomylności na temat Developer Housa
        niesety nie podpartej faktami donoszę co następuje:

1. Minęło kilka miesięcy od tamtych pesymistycznych wypowiedzi i co????
        Moja Zwoleńska jak miała stać to stoi, domeczek mam wykończony, standard
        przyzwoity i mam Akcik Notarialny i jestem wisany do KW.
        2. Oczywiście nie obeszło się bez jakiś drobnych problemów - w tym przypadku
        był poślizg czasowy bo jednej pani w Wawrze zachciało się protestować przeciwko
        położeniu kabla 500m od jej działki. Cóż ale tacy są ludzie.
        3. Zasadniczo nie obchodzi mnie co myślicie o tym developerze i jeżeli macie
        ochotę winić go za wasze blędy i porażki w kontaktach za AARDOMEM to już wasz
        problem. Mnie inetresują fakty oraz to co zamówiłem i za co zapłaciłem, a co
        otrzymałem. A podsumowanie jest takie: ogólnie Developer House jest ok. na 80%.
        Trzeba tylko koniecznie napisać własną umowowę, dokładnie doprecyzować
        standardy wykończenia i terminy realizacji poszczególnych etapów oraz kary dla
        nich za ewentualne opóźnienia!
        4. A Panu który nie mógł zrozumieć jak developer może sprzedać grunt który do
        niego nie należy donoszę, że na moim Akcie Notarialnym oprócz developera (który
        był jedynie cześciowym właścicielem działki) zjawili się włąściciele gruntu
        (mieszkańcy okolic) i to z nimi zawarłem ten Akt. A opowieści o podstawionych
        Notariuszach i fałszywych Aktach to dzisiaj leżą na półeczkach obok książek
        braci Grimm i Andersena. Nie wiem tylko czemu ma służyć ta psychoza i pyskówka
        na tym Forum...

Pozdrawiam

• Gość: aa Re: Developer House-osiedle Jeziorowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:49
          gadasz jakby Ci za to zapłacili!!!poco poruszasz nagle ten wontek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka