Dodaj do ulubionych

ZIELONE BEMOWO

IP: *.u.mcnet.pl 20.10.04, 12:46
Szukam wszelkich informacji na temat nowej inwestycji "Zielone Bemowo"
zlokalizowanej w okolicach Fortu Bema?

Obserwuj wątek
    • Gość: ixi Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.u.mcnet.pl 20.10.04, 16:04
      podciągam wątek!
    • Gość: Arecki Re: ZIELONE BEMOWO IP: 212.160.172.* 08.11.04, 11:30
      Witam

Oferta jest nawet ciekawa, tylko cena trochę wysoka.
      Jest jeszcze jedno pytanie, jak wygląda sytuacja związana z budową autostrady.
      Z tego, co się orientuje to będzie przebiegała ok. 100m od tej inwestycji. Czy
      ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje?
      Pozdrawiam
      • michalfront Re: ZIELONE BEMOWO 14.11.04, 15:42
        Witam
        Też jestem mocno zainteresowany (jakbyście mieli jakies informacje to dajcie
        znac na maila) - co do trasy , to chyba będzie trochę dalej ale faktycznie jest
        to problem (z tego powodu zrezygnowałem z Bemowo-Park)
        • Gość: Kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 15.11.04, 19:22
          Witam
          Interesuję się tamtejszymi inwestycjami ale takiej jak "Bemowo Park" nie znam.
          Kto to buduje??
          Druga sprawa to trasa.
          Po weekendowych targach mam taką wiedzę (od PSM Idealne Mieszkanie), że trasa
          będzie przebiegać od ul.Lazurowej ulicą DYWIZJONU 303, potem za skrzyżowaniem z
          Radiową przez OGRÓDKI DZIAŁKOWE "KOŁO", przecina ul.KSIĘCIA JANUSZA przy torach
          kolejowych i dalej biegnie po lekkim łuku za Wojskowymi Zakładami Lotniczymi
          (lewy brzeg Lasku na Kole) gdzie łączy się z istniejącym odcinkiem trasy AK.
          Przedstawicielka Idealnego Mieszkania powiedziała że w linii prostej od
          inwestycji Zielone Bemowo do trasy będzie 1,5km. Wg. mojej mapy wychodzi 800-
          900 metrów.
          Jeżeli ktoś ma jakieś inne informacje na temat tej inwestycji albo przebiegu
          trasy - piszcie.
          • mp23 Re: ZIELONE BEMOWO 15.11.04, 19:37
            Mnie się też ta inwestycja podoba, zniechęciła mnie niestety informacja, że
            cena 1m2 będzie rozliczona na konću inwestycji, teraz od 3800-3900zł/m2. A z
            tego co się słyszy, w spółdzielnaich bywa różnie.
            • Gość: Kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 15.11.04, 20:04
              Nikt nie poinformował mnie o takiej formie rozliczenia. Byłem pewny że przy
              podpisaniu umowy ustalimy cenę, która bedzie obowiązywać do końca budowy. Czy
              to jest na 100% pewne ??
              Mnie dodatkowo odstrasza trasa N-S, która ma przebiegać koło hali Legii i
              przecinać Obrońców Tobruku (100-150 metrów od ich bloków)!!! To jest co prawda
              jeszcze na etapie planów bo łącznik z AK jest pewny.
              Podoba mi się ta inwestycja, rozkład mieszkań ale 2 trasy tego typu to chyba
              trochę za dużo. :(
              Jest jeszcze jeden nie wyjaśniony temat - park leśny. Mieszkańcy Mostostalu
              dostają podobno akty własności na działki wchodzące w skład tego parku tak jak
              by ten teren miał należeć tylko do Osiedla Leśnego. Natomiast mnie pani z
              Idealnego Mieszkania zapewniała na targach, że wszyscy inwestorzy dookoła Fortu
              Bema partycypują w tym terenie i park ten będzie ogólnodostępny. Nie chodzi mi
              oczywiście o sam Fort Bema tylko o działki na rogu Obrońców T. i Ks. Bolesława
              na których ma powstać oddzielny, zamknięty park z placami zabaw, ścieżkami, itp.
              • Gość: Oktob Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:53
                Potwierdzam - Mostostal Invest w umowie zobowiązał nas (Osiedle Leśne) do
                nieodpłatnego nabycia udziałów w gruncie - działki są szczegółowo opisane -
                przeznaczonym na park. Mostostal Invest na swojej stronie napisał:

"Osiedle Leśne" zrealizowane jest etapowo na działce o pow. ok. 10 ha.
                Rozwiązania funkcjonalne, niska zabudowa - od 3 do 5 pięter, garaż podziemny
                sprowadzony pod płytę osiedla oraz architektura swoim nawiązuje do kompleksów
                apatramentowych. Elementem wyróżniającym "Osiedle Leśne" będzie obszerny park
                usytuowany wewnątrz osiedla z placem zabaw dla dzieci i ścieżkami rowerowymi,
                należący wyłącznie do mieszkańców."
                • Gość: xyz Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 22:03
                  jak rozumiem "zielone bemowo" powstaje na działce którą kiedyś MostostalInvest
                  zapowiadał jako kolejne etapy "osiedla Leśnego????
                  • michalfront Re: ZIELONE BEMOWO 15.11.04, 22:41
                    co do trasy, to faktycznie Trasa AK własciwie "Zielonego Bemowa" nie dotyczy -
                    problemem za to jest Trasa NS, bo faktycznie będzie troszkę blisko...
                    martwi mnie też ten post o niepewnej ostatecznej cenie za metr - czy to pewne?

co do Bemowo-Park (ktos się o to pytał) to zlokalizowane jest u zbiegu Radiowej
                    i Wrocławskiej - jest to 6 niewielkich budynków, trzy oddają jeszcze w tym
                    roku, a trzy w połowie 2005 - mam tam rezerwację na fajne mieszkanko ale jak
                    dla mnie trasa będzie jednak trochę zbyt blisko - jak kogoś to nie przeraża to
                    odstąpię tę rezerwację :)
                • Gość: Ania Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 20:49
                  Wszyscy inwestorzy po kolei zapewniaja, ze maja udzialy w "waszym" parku i
                  zapewniaja swoich lokatorow, ze dostep do niego beda mieli rowniez - jak i Wy.
                  Wyglada na to, ze mostostal zrobil Was na szaro. Po prostu US jest wszystko
                  jedno kto zaplaci podatek od gruntow - musi placic ten, kto ma udzialy.
                  Pozostali inwestorzy pewnie nie dadzą swoim mieszkańcom udziałów. I dobrze, ja
                  bym nawet nie chciała dostać za darmo udziałów do ogólnodostępnego parku..
                  Tymczasem wygląda na to, że wyjątkowość OL polega w stosunku do mieszkańców OL
                  na tym, że oni mając do parku dostęp muszą płacić, a reszta nie, a dostęp też
                  będzie miała. Czy ktoś z Was wogóle raczył sprawdzić księgi wieczyste, żeby
                  twierdzić, że to tylko dla Was będzie ten park? A może poprosicie Mostostal o
                  wypowiedzenie się na piśmie w tej sprawie ( i niech nie zapomną o zgodzie
                  pozostałych inwestorów, że ci nie wpuszczą swoich klientów do parku - choć ich
                  teraz o tym zapewniają)..

• Gość: Oktob Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:15
                    A więc wszystko się zgadza - inni inwestorzy nie "dają" udziałów, a więc nie są
                    zainteresowani gruntem parku i dostę będą mieli tylko mieszkańcy OL. Dokładnie
                    tak jak na swojej stronie informuje Mostostal Invest. Dla mnie to jest ok.
                    • Gość: xyz Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.04, 23:30
                      ja bym za bardzo w to nie wierzył. mostostal raczej was kręci i to tyle. z całą
                      pewnoscią dostęp do tego parku będzie dla wszystkich okolicznych osiedli - i
                      jestem o tym bardzo dokładnie poinformowany. pzdr
                      • Gość: kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 17.11.04, 00:09
                        A można wiedzieć skąd masz takie dokładne informacje?
                        • Gość: ania Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 17.11.04, 21:31
                          Czy ktoś jest zainteresowany poważnie tą inwestycją?A może ktoś już umowę
                          podpisał?Jakoś mało się na razie pojawia postów na jej temat.
                    • Gość: Karpiu Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.gts.pl 19.11.04, 11:01
                      Slowo "park" jest tutaj chwytem reklamowym a rzeczywistosc bedzie odbiegac od
                      wyobrazen wiekszosci o parku.
                      Udzial w gruncie parku ktory sprzedaje Mostostal to rzeczywiscie beda teren z
                      drzewami i mala architektura parkowa, dostepny tylko dla mieszkancow Osiedla
                      Lesnego. Ale chodzi o teren w obszarze ktorego beda staly budynki obecnego i
                      kolejnych etapow Osiedla Lesnego czyli: kilka budynkow, pare drzewek i krzewow,
                      alejka, kilka budynkow itd. Wszystko w obszarze wyznaczonym przez: Ulice
                      Ksiecia Boleslawa od poludnia, uliczke ze stacja kontroli pojazdow od wschodu,
                      linie budynkow OL stojacych najblizej kanalku od polnocy + granica przyszlej
                      inwestycji Dom Develompent i granica z Zielonym Bemowem od zachodu. I w obrebie
                      bedzie rzeczywiscie troche zieleni szumnie nazwanej parkiem gdzie okoliczni
                      mieszkancy nie beda mieli wstepu.
                      Natomiast caly teren na polnoc od I etapu OL czyli de facto park Fortu Bema
                      bedzie dla wszystkich (raczej gmina Bemowo nie porzadkowalyby parku, czyscila
                      kanalku, budowala sciezek rowerowych itd. dla jakiegos developera :) )
                      • Gość: Oktob Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:36
                        Być może doszło do nieporozumienia. Mostostal Invest nigdy nie rozdawał
                        mieszkańcom Leśnego udziałów w gruncie parku na Fortach Bema, tylko, tak jak
                        napisałeś, w gruncie parku osiedlowego - pomiędzy etapami I,II z jednej strony
                        i etapami III, IV i V OL z drugiej.
              • mp23 Re: ZIELONE BEMOWO 16.11.04, 21:11
                Kris, być może pomyliłam inwestycje, ponieważ inwestycji ze słowem "Bemowo" w
                tytule (Bemowo-Park, Zielone Bemowo, Bemowo Invest) jest dużo. Będąc na
                ostatnich Targach Mieszkaniowych trafiłam na ciekawe mieszkania w Spółdzielni,
                mającą swoją siedzibę przy ul. Poznańskiej. To chyba jest Zielone Bemowo?
                Wzięłam od nich kilka projektów, z tego co pamiętam cena była ok 3800-3900zł za
                1m2. W środowej Wyborczej i poniedziałkowej Rzeczpospolitej dośc często
                pojawiały się informacje o sporach przyszłych mieszkańców ze Spółdzielniami,
                ponieważ te żądały przy ostatecznym rozliczeniu dość sporych dopłat do 1m2.
                Spytałam więc czy w tej Spółdzielni cena jest stała, Pani powiedziała, że jest
                to cena szacowana, a ostateczne rozliczenie będzie na końcu inwestycji. Może
                być więc tak, że nic nie dołozysz, a może być tak, że dołożysz, zwrócić raczej
                Ci nie zwrócą :-)) Myślę, że najlepiej będzie, jeśli zadzwonisz do Spółdzielni
                i zapytasz jak to jest z tą cena 1m2, a pewnie jeszcze lepiej będzie jesli
                zerkniesz w umowe przedwstępną, co jest napisane odnośnie ceny.
                Pozdrawiam
    • Gość: gregorry Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.aster.pl 16.11.04, 18:03
      podbijam, bo sam jestem zainteresowany
      • Gość: Arecki Re: ZIELONE BEMOWO IP: 212.160.172.* 19.11.04, 10:37
        Witam
        Byłem w Spółdzielni i pytałem o inwestycję. Niestety umowa przyrzeczenia jest
        całkowicie nie do zaakceptowania. Cena nie jest stała, obowiązkowy jest garaż
        oraz podpisując umowę przyrzeczenia zgadzasz się na podpisanie umowy
        zasadniczej, której nie widziałeś jeszcze na oczy. Nie można negocjować
        warunków umowy, ponieważ zasłaniają się ustawą u spółdzielniach. Podziękowałem
        za współpracę.
        • Gość: kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 19.11.04, 14:44
          No to faktycznie oferta nie do odrzucenia:) Zastanawiam się czy to możliwe, że
          przy takich warunkach znjadą klientów? Czy są aż tak pewni, że ludzie podpisza
          wszystko byle tylko mieć upragnione M???
          • Gość: Areki Re: ZIELONE BEMOWO IP: 212.160.172.* 19.11.04, 15:10
            Z tego co widziałem na stronie WWW to już chyba ok. 4 mieszkań jest
            sprzedanych - też się dziwię, że ludzie podpisują umowy na takich warunkach.
            Jak tak będzie dalej, to nigdzie nie będzie normalnej umowy, bo jeżeli już
            ludzie się zgadzają na takie warunki to popadamy w paranoję.
            • Gość: kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 19.11.04, 15:58
              Szczerze mówiąc to ja się zastanawiam poważnie nad wiarygodnością tych
              informacji o sprzedanych lokalach... Nie wyglada przecież dobrze jak wchodzisz
              na ofertę mieszkań a tu do wyboru, do koloru - nic nie sprzedane. Wtedy
              zaczynasz sie zastanwiać dlaczego:)
              Może i sprzedali z 2 mieszkania komuś znajomemu ale napewno nie na takich
              samych warunkach:)

A co do strony www to tez mnie parę rzeczy zastanawia
              1. na planach odiedla na stronie www wygląda jakby blok miał stać przy ul.
              Księcia Bolesława natomiast z oferty otrzymanej na targach ewidentnie jest to
              ul.Obrońców Tobruku (ta inwestycja jest 2 działki od K.Bolesława...)
              Nie wiedzą gdzie budują...
              2. cena miejsca postojowego na stronie to 22000+Vat, natomiast na ulotce
              reklamowej z targów 25000+Vat (nie mogą się zdecydować?:))
              3. na stronie www w sprzedaży pokazane są etapy 1 i 2 przy czym na targach
              przedstawicielka IM powiedziała że zmieniła się kolejność budowy i w sprzedaży
              jest etap 1 i 3 ...
              Nie można tego uaktualnic...?
              Nie podoba mi się że przy poważnej inwestycji nie można dopilnować niewielkich
              szczegółów, które wpływają na wiarygodność firmy.
              Coś zbyt pewnie czują sie dzisiejsi developerzy:(
              • Gość: kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 19.11.04, 17:39
                A i po 4 (przypomniało mi się) to kobieta ze spółdzielni powiedziała mi na
                targach że garaż NIE jest obowiązkowy !!!
                Sprzeczności na każdym kroku. Ciężko takim zaufać...
                • michalfront Re: ZIELONE BEMOWO 19.11.04, 18:16
                  developerzy są pewni bo jest ogromny popyt - w budynkach już sprzedanych nie
                  sposób znaleźć wolnego lokalu - dlatego ludzie kupują powietrze na chorych
                  zasadach, byle tylko coś mieć...
                • michalfront Re: ZIELONE BEMOWO 19.11.04, 18:18
                  w każdym razie ja się wycofałem...
                  • Gość: kris Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.chello.pl 20.11.04, 00:49
                    ja również zrezygnowałem...
                    może spotkamy się przy okazji rozważań nad czymś sensownym:)
    • Gość: Mati Re: ZIELONE BEMOWO IP: *.stock9.one.pl 20.11.04, 16:59
      Z tego co pisza ludziska na tym forum o Zielonym Bemowie wynika, ze chyba
      kobitka na stoisku spoldzielni byla sympatyczniejsza niz sama inwestycja,)
      I dorzucam pytanko - jak wychodzi wam porownanie Zielonego Bemowa do inwestycji
      o podobnej nazwie, ale w innej czesci Wa-wy - Zielonego Zacisza?
      • Gość: cez Re: ZIELONE BEMOWO IP: 81.210.22.* 04.01.05, 15:23
        Dowiedzialem sie ze nie maja jeszcze zezwolenia, czy ktos to potwierdza?
        Info o sprzedanych M w tym kontekscie brzmi wrecz niewiarygodnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka